سلام دوستان
اطلاعاتي در مورد چگونگي كاركرد دستگاه هاي ماكروفر* مي خوام.
*دستگاه هاي ماكروفر كه باهاش غذا گرم مي كنند
مي خوام چگونگي گرم كردنشونو بدونم
از كمك شما ممنون و خوشحال ميشم!
مواد فلزی ، شیشه ای و پلاستیکی:این گونه مواد توسط توسط امـواج مایکروویو گرم نمی شوند چرا که این گونه مواد توانایی جذب این امواج را ندارند ودر نتیجه هیچ گاه گرم نمی شوند .
مواد غذایی :
تنها موادی توسط پرتوهای مایکروویو گرم می شوند که قادر باشند این امواج را جذب نمایند و موادی این امواج را جذب می نمایند که دارای رطوبت و آب باشند بدین صورت که بانفوذ پرتوهای مایکروویو در غذا ، مولکولهای آب موجود در غذا متناسب با فرکانس امواج ورودی نوسان می کنند که در اثر این نوسانات بین مولکولها اصطکاک ایجاد می شود و این اصطکاک موجب تولید گرما می شود . گرمای تولید شده بستگی به مقدار آب موجود در ماده غذایی دارد و هر چه ماده غذایی آب بیشتری داشته باشد در فر مایکروویو زودتر پخته می شود به همین دلیل سبزیجات در فر های مایکروویو سریعتر پخته می شوند .
چگونگی عملکرد دستگاه ماکروویو
درفر های مایکـرو برق ورودی که 220 ولت می باشد توسط یک مبدل ولتاژ به برق 3000 تا 4000 ولت تبدیل می شود سپس قطعه ای بنام مگنترون بادریافت این ولتاژزیاد ، امواج ماکروویو رابافرکانس 2350 میلیون هرتز تولید می کند . این امواج توسط لوله های خاصی بنام موج بر به داخل محفظه فر هدایت و درآن ساطع می شود و موج ساطع شده درصورت برخورد بامواد غذایی جذب و تبدیل به حرارت می شود .
فرض كنيد مي خواهيد در فر معمولي كيك بپزيد . معمولاً كيك را در حدود 180 درجه سانتيگراد مي پزند اما اگر دماي فر را به جاي 180 روي 350 درجه سانتيگراد تنظيم كنيد چه مي شود؟ نتيجه اين مي شود؛ سطح كيك مي سوزد در حالي كه لايه هاي دروني آن حتي گرم هم نشده است . در فرهاي معمولي گرما به روش رسانش از سطح بيروني غذا به داخلش منتقل مي شو د . همچنين هواي داخل فر داغ و خشك مي شود و رطوبت ماده غذايي را بخار مي كند . به اين ترتيب معمولاً سطح بيروني غذا يا كيكي كه در فر معمولي پخته مي شود ترد و قهوه اي مي شود در حالي كه درون كيك مرطوب و نرم است .اما ماكروويو مواد را از داخل شروع به داغ كردن ميكند ،كيك مورد مثال از داخل پخته شده ودر دماي مشابه نمي سوزد.