فرهنگ فاطمیه؛ سیره و روش زندگانی حضرت زهرا (س)

shahryar14

عضو جدید
کاربر ممتاز
بسم الله الرحمن الرحیم



الّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَهَ وَ اَبیها وَ بَعلِها وَ بَنیها وَالسِّرِّ المُستَودَعِ فیها


بِعَدَدِ ما اَحاطَ بِه عِلمُک


اما کلام در تجسم لیله القدر و معنای زیبای کمال و جمال در صورت آدمی و تمثیل فرشته در صورت انسان است.

آنکه دختر و مادر بود برای پیامبر (ص)، و کوثری در جریان برای کوباندن تکاثر.

او که آزادی و آزادگی را به ما آموخت و در هجرت و جهاد از یکسو و با بیانی رساء و کوبنده از سویی با خلیفه جور زمان خود جنگید. او که شهادت را نه در شعار، بلکه در عمل استقبال می کرد و ستم و ستمگر را قابل گفتگو نمی دانست و بر آنها لعن و نفرین می نمود.

او جوانی با همه کمالات انسانی و زنی با بالاترین شایستگی های ممکن است. مقام عصمت کبری از اوست و شافعه کبریِ روز قیامت نیز هموست.

در کلام قرآن:
او؛ کوثر، بحر (دریا)، لیله القدر، مطهره، برّ (نیکوکاری)، صراط مستقیم، مشکوه، و شاخه شجره طیبه نامیده شده است.

و در روایات:
محدثه، مبارکه، طاهره، زکیه، راضیه، مرضیه، لیله القدر، بضعه النبی، ام ابیها، ام الائمه (ع)، امة الله، کفو علی و اولین وارد شونده بر بهشت نامیده شده.

فاطمه علیها سلام، اسوه زنان، نه، بالاتر از آن، اسوه زنان و مردان، بلکه اسوه والاترین انسانها همچون مهدی صاحب الزمان (عج) است.

دل و جانم به فدایتان یا بنت رسول الله (ص)...

اما در این مقال، به فضل و عنایت پروردگار قصد بر این خواهد بود تا با بیان نکات مختلف فرهنگی، اعتقادی، تربیتی و ... از آنچه که از لحظه لحظه زندگانی سراسر نور آن بانوی مکرم اسلام در دست موجود می باشد، گامی کوچک در جهت اشاعه و اعتلای فرهنگ ناب شیعی برداشته شود.

از آنجا که آرزوی فاطمی بودن و تلاش برای فاطمی شدن و بسط فرهنگ و مرام فاطمه (س) در زندگی جوان و پیر و زن و مرد ما لازم است؛ از یکایک عزیزانی که در خود توانایی همراهی و همکاری در این نیت خیر را مشاهده می نمایند عاجزانه و صمیمانه درخواست می نمایم تا در هرچه پربار شدن آموزه های این نیت خیر و گام الهی همت گماردند.

امید که این سعی اندک و تلاش کوچکمان موجبات رضایت حضرت بقیه الله الاعظم (روحی و ارواح العالیمن لتراب مقدمه الفداه) را فراهم نماید.:gol:
 

shahryar14

عضو جدید
کاربر ممتاز
آداب مهم پیش از خوابیدن در زندگی فاطمه (ع): (مقدمه)

آداب مهم پیش از خوابیدن در زندگی فاطمه (ع): (مقدمه)

در دین مبین اسلام، خواب فقط برای استراحت نیست، بلکه خواب برای خواب دیدنهای معنوی و ایجاد ارتباط بین شخص مومن با خداست.
در روایات دینی در مورد خواب آمده است:
قال رسول الله (ص):
رُؤیَا الْمُؤمِنِ تَجْری مَجْرٰی کَلاٰمٍ تَکَلَّمَ بِهِ الرَّبُ عَبْدَهُ.
[خواب دیدن مؤمن همانند سخنی است که خداوند با بنده اش دارد.]
به همین دلیل خواب دیدن در اسلام دارای آداب گوناگونی است که باید تعلیم گرفت و به آن عمل نمود تا در تربیت ما مؤثر واقع شود.
بطور نمونه خوابیدن با طهارت و وضو و رو به قبله خوابیدن و گفتن تسبیحات حضرت زهرا(س)، مسواک بالای سر قرار دادن، وصیت نامه خود را آماده داشتن و زیر سر نهادن و از جمله زبان را به اذکار الهی مشغول داشتن بخشی از این آداب است.
 

shahryar14

عضو جدید
کاربر ممتاز
آداب مهم پیش از خوابیدن در زندگی فاطمه (ع)

آداب مهم پیش از خوابیدن در زندگی فاطمه (ع)

در همین زمینه فاطمه (س) به سفارش و تعلیم پدر اذکاری را قرائت می نمودند:

از حضرت زهرا (س) روایت شده است:
حضرت رسول (ص) به خانه ام تشریف آوردند در حالی که من بستر خود را برای خوابیدن پهن کرده بودم.

فرمود: ای فاطمه! هیچگاه پیش از آنکه چهار کار انجام داده باشی، نخواب!
1- قرآن را ختم کنی.
2- پیامبران را شفیع خود قرار دهی.
3- مومنان را از خود خوشنود سازی.
4- و حج و عمره انجام دهی.

این مطلب را فرمود و مشغول نماز خواندن شد. من صبر کردم تا اینکه نمازش تمام شد

عرض کردم: یا رسول الله (ص)! به چهار کار دستور دادی که در این حال توان انجامش را ندارم!

رسول خدا (ص) تبسم کرده فرمود:
1- هرگاه سوره (قل هو الله احد) را سه مرتبه بخوانی، مانند آن است که قرآن را ختم کرده ای.
2- و هرگاه بر من و بر پیامبران پیش از من درود بفرستی ما شفیعان تو در روز قیامت خواهیم بود.
3- هرگاه برای مومنان استغفار کنی همه از تو خوشنود خواهند شد.
4- و هرگاه تسبیحات اربعه (سبحان الله و الحمد لله و لا اله الا الله و الله اکبر) بخوانی حج و عمره انجام داده ای.
 

shahryar14

عضو جدید
کاربر ممتاز
احترام به تربت شهید

احترام به تربت شهید

صدیقه کبریٰ، فاطمه زهرا (س) وقتی که پدر بزرگوارشان دستور تسبیحات معروف را به ایشان دادند ( 34 بار الله اکبر، 33 بار الحمدلله، 33 بار سبحان الله؛ که ما هم معمولا بعد از نماز به عنوان تعقیب یا در وقت خواب می خوانیم) بالای سر قبر عموی بزرگوارشان جناب حمزة بن عبدالمطلب (حمزه سید الشهداء) رفته و از تربت شهید برای خود تسبیح درست نمودند.

یعنی اینکه خاک شهید محترم است. قبر شهید محترم است.

انسان برای اینکه اذکار و اوراد خود را بشمارد نیازمند سبحه (تسبیح) است؛ چه فرقی می کند که دانه های تسبیح از سنگ باشد یا چوب یا خاک؟

از هر خاکی بردارد برداشته است، ولی ایشان این خاک را از تربت شهید بر می دارند و این نوعی احترام به شهید و شهادت است؛ نوعی به رسمیت شناختن قداست شهادت است.:gol:
 

shahryar14

عضو جدید
کاربر ممتاز
جسارت برخورد مستقیم با دشمن، اهل استدلال و دلیل خواهی

جسارت برخورد مستقیم با دشمن، اهل استدلال و دلیل خواهی

یکی از صفات بارز فاطمه زهرا (س) جرأت و جسارت آن بانوی بزرگوار در برخورد مستقیم لسانی داشتن با دشمنان دین و منافقین و حتی پادشاه زمان خود بود. به شکلی که پس از غصب فدک و ولایت امیرالمومنین (ع)، خود وارد مبارزه مستقیم با خلفای جور و مزدوران آنها می شود.

در اینجا به نقل چند برخورد مستقیم آن حضرت اشاره می نمایم:

یا ابابکر لم تمنعنی میراثی من ابی رسول الله (ص)؟ (نهج الحیاة/ ح144)
[ای ابابکر چرا مرا از ارث پدر محروم نمودی؟]

یابن ابی قحافه افی کتاب الله ان ترث اباک و لا ارث ابی. (نهج الحیاة/ ح57)
[ای ابابکر ایا در کتاب خدا آمده که تو از پدرت ارث ببری ولی من نه؟]

یا ابابکر ما اسرع ما اغرتم علی اهل بیت رسول الله (ص) (نهج الحیاة/ ح177)
[ای ابابکر چه زود کینه های پنهانی خود را علیه اهل بیت پیامبر (ص) آشکار نمودی]

والله لا کلمتک ابدا. (نهج الحیاة/ ح175)
[ ای ابابکر والله با تو دیگر سخن نخواهم گفت.]

یا عمر امٰا تتق الله؟ تدخل علی بیتی. (نهج الحیاة/ ح64)
[ای عمر، آیا از خدا نترسیدی در اینکه (با ظلم و تعدی) وارد خانه من شوی]

وَیحک یا عمر ما هذه الجرأة علی الله. (نهج الحیاة/ ح67)
[وای بر تو ای عمر از جرأتی که بر شکستن حدود خدا داری!]

و اعجباه انسیتم یوم غدیر خم! (نهج الحیاة/ ح16 و 17)
[شگفتا آیا شما مردم واقعه غدیر خم را فراموش کردید؟!]

هل ترک ابی یوم غدیر خمّ لِاَحَدٍ عذراً؟ (نهج الحیاة/ ح150)
[آیا پدرم رسول الله در واقعه غدیر خم برای فردی عذری باقی گذاشت؟]
 

*** s.mahdi ***

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
درسهايي از سيره و روش تربيتي حضرت زهرا (س)

/* /*]]>*/ اسلام به عنوان آخرين مكتب الهي اهميت فوق العاده اي براي موضوع تربيت انسان قائل است. از اين روشهاي تربيتي مؤثر و منحصر به فردي را مطرح كرده است كه در مجامع علمي دنيا قابل ارائه مي باشد.
اين روشها را مي توان در قرآن ، روايات، احاديث وسيره ائمه بزرگوار و كلام دانشمندان ديني جستوجو كرد. مقاله حاضر به دنبال پاسخ به اين سؤال است كه از زندگي پر بار وارزشمند دختر پيامبر گرامي اسلام ، حضرت فاطمه (س) چه روشهاي تربيتي را مي توان استخراج و به جامعه مسلمانان به ويژه زنان امت اسلامي معرفي كرد ؟ به عبارت ديگر روشهاي تربيتي حضرت زهرا (س) كدام است؟ در پاسخ به اين پرسش برخي از روشهاي تربيتي آن حضرت را مانند عبادت و پرستش ، دعا، ايثاروفداكاري، محبت وعمل به گفتار، ساده زيستي، كار، گفت وكوي، بازي با كودكان وسخنراني و... .
غرب امروزه الگويي از زن ارائه كرده وهمه را به پيروي از آن مي خواند، كه نتيجه آن نابودي جامعه است؛ چون در آن الگوي زن رها است، البته نه براي خود، كه براي جامعه سرمايه داري، تا به هر شكلي توليد سرمايه نمايد و همسرش در نمايش جذابي از آزادي *** خود را ارضاء مي كند وتا هر مرحله اي كه خواست پيش مي رود او نيز رها است، وبايد بتواند جيب كمپاني هاي در هم تنيده تجارت سفيد را پر كند اكنون سزاوار است الگويي ارائه دشود تا تأ مين كننده ابعاد شخصي وشخصيتي زن بوده واز سوي وي را آماده حضور در اجتماع نموده، در عين حال جايگاه او در نقش همسر ومادر كه بنيان ساز خانواده ، يعني اولين ومهترين جايگاه اجتماعي_ به اقرار حتي علوم مدرن _ است، تقويت نمايد.
بر اين اعتقاديم كه اين الگو با مدل برداري از شخصيت و زندگي حضرت فاطمه(س) امكان پذير خواهد بود. بر اين واقفيم كه بررسي تمامي زواياي اين اقيانوس عظيم در توان ما نيست و از سويي در اين زمينه مطالعات كافي و وافي صورت نگرفته است با اين وجود نيز ساختن مدلي از زندگاني اين بزرگ زن بشريت، براي جامه امروز امكان پذير است.
مهم ترين بخش اين مدل بيانگر اين نكته است كه فاطمه(س) در عين حفظ حريم ها وداشتن زباني گويا همچنين برخورداري از مديريتي برتر، اولويت همسر و فرزندان در زندگي او هيچگاه فراموش نمي شود. چون به خوبي مي داند فراموشي اين وظيفه يعني شكست فرزند و همسر در اجتماع و شكست آنها يعني جامعه بيمار، كه جامعه بيمار يعني دوري از سعادت. واو در اين راه عاشقانه قدم برمي دارد.
از آنجائيكه حضرت زهرا(س) استمرار اسوه حسنه پدر است، او ميوه قلب رسول الله وروح ونور چشم وپاره تن سول خداست.
 

*** s.mahdi ***

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
صديقه طاهره(س) بانويي است که تاهنوز تاريخ خلقت جهان مانند او را نديده است. او کسي است که واسطه خلقت عالم و آدم و تمامي موجودات جهان است. اين معني درحديث قدسي که توسط جابرعبدالله انصاري نقل شده بدست مي آيد که رسول خدا(ص) فرمود: خداوند تعالي فرمود: "يا احمد لولاک لما خلقت الا فلاک ولولاعلي لما خلقتک ولولافاطمه لما خلقتکما" اي احمد! اگرتونبودي افلاک وجهان را خلق نمي کردم واگرعلي نبود تو را نمي آفريدم و اگرفاطمه نبود علي را خلق نمي کردم. دراين حديث پيامبر واسطه خلقت جهان و علي واسطه خلقت پيامبراست اما فاطمه زهراس واسطه خلقت پيامبر و علي است که درحقيقت فاطمه واسطه خلقت جهان است. بنابراين؛ سخن گفتن ازمقام معنوي اين محبوبه خدا و شمردن اصول زندگاني اوکارآساني نيست. اما ازآنجايي که جامعه ما يک جامعه ولايي و ولايت مدار و عاشق فرهنگ اهل بيت (ع)است، برتمام ما فرض است که آموزه ها واصول حاکم برزندگي ائمه مخصوصاً حضرت زهرا(س) را بدانيم و آن هارا درمتن زندگي روزمره خود پياده کنيم. وقتي انسان ايام زندگاني کوتاه و درعين حال سراسر افتخار آن حضرت را مطالعه مي کند، اصول زيادي را مشاهده مي کند که نوشتن همه آنها بطور تفصيل ازعهده اين مقاله خارج است.

الف: آئين زندگي حضرت زهرا قبل از ازدواج

باتوجه به جامعه امروزي، معمولا دختر خانواده قبل از ازدواج و تاهنگامي که درخانه پدر است، نقش هاي قابل توجه را درخانواده ندارد و سرگرم درس و کسب مدارج علمي و فرهنگي و هنري است و شايد جامعه زمان پيامبر نيز چنين بوده است منتها مدل سرگرمي و کسب مو قعيت متفاوت است. با دقت در روش زندگي حضرت زهرا (س) مي بينيم که قبل از ازدواج و درخانه پدر داراي بهترين سيره و روش بوده است مانند کمک در امور خانه، توجه به عبادت خداوند، عفت و پاک دامني و رعايت حجاب و بسياري از ارزش هاي ديگر که واقعا براي دختران جوان امروز درس و الگو است که يکي از آنها مشورت در امر ازدواج و رعايت نظر پدر است. ازدواج يکي از امور مهم و دستور اسلام است که لازم است پسران و دختران جوان با مشورت و تبادل افکار پدر و مادر آگاهانه دراين مسير قدم بردارند و همسر آينده خودش را انتخاب نمايند. پيامبر گرامي اسلام(ص) اين اصل تربيتي را به دقت رعايت مي کرد و به امت اسلامي سفارشي فرمود تا از ظلم و ستم دوران جاهليت بدور باشند و والدين بدون مشورت و رضايت فرزندان در امر ازدواج آنان اقدام نکنند. اين سيره را عملا ازخود پيامبربياموزيم که نسبت به ازدواج دخترش با او مشورت کرد و فرمود: دخترم فاطمه! پسر عمويت علي(ع) ازتو خواستگاري نموده است پاسخ تو چيست؟ فاطمه(س) به پدر احترام کرد و فرمود: نظر شما چه مي باشد؟ پيامبر فرمود: خدا ازآسمان به اين امر اجازه فرمود. فاطمه (س) درحالي که تبسم برلب داشت پاسخ داد: "رضيتٌ بما رضي الله و رسوله" خوشنودم به آنچه که خدا و پيامبر او براي من رضايت داده اند. اين نکته قابل توجه است که پدر و مادر دو رکن اصلي براي فرزندان جوان خود هستند. جوانان درجواني اسير عشق هاي خيالي و چه بسا سر گردان و دچارحيرت مي شوند و در اين مقطع به خوبي نمي توانند مصلحت واقعي خود شان را بسنجند تا دنبال آن حرکت کنند اما اگر با مشورت و نظر خواهي از والدين به ازدواج اقدام نمايند بدون شک موفق خواهند بود زيرا والدين دلسوز ترين افراد به جوانان است لذا در اين امر هيچگونه تلاشي را در انتخاب همسر لايق براي جوانش فروگذار نمي کنند. بنابراين جوانان در امر ازدواج نظريات والدين را ناديده نگيرندکه نا خواسته به مشکلي گرفتار شوند. و اين درس را از سيره فاطمه زهرا(س) بگيرند، آنگاه که رسول خدا در ازدواج دخترش باعلي (ع)، با فاطمه مشورت کرد با ديده احترام نظر پدر را پذيرفت وطبق حديث ديگر عرض کرد:" يا رسول الله انت اولي بما تري " اي رسول خدا ! تو ازمن سزاوارتري (که اظهارنظرکني). البته اين را فراموش نکنيم که پسر يا دختري که قصد ازدواج دارند با معيار ها و ملاک هاي اسلامي همسر آينده خود را انتخاب نمايند و در حين مشورت اين معيار را مد نظر داشته باشند."اصل مشورت و رعايت نظر پدر" يکي از اصولي است که درسيره حضرت فاطمه(س) ديده مي شود و به خاطر اهميت آن دراين جا فقط به همين مطلب اشاره شد.
 

*** s.mahdi ***

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
آئين زندگي حضرت زهرا بعد از ازدواج ....
مدل رفتاري وآئين نامه زندگي حضرت فاطمه(س) بعد از ازوداج فراوان است در اين قسمت نيزمهمترين آنها مورد توجه قرار داده مي شود.


هدف از تشکيل زندگي خانوادگي فقط خوردن و خوابيدن و جمع کردن اموال دنيا نيست. بلکه هدف مهم تکثير و بقاء نسل انسان است که والدين بخواهند فرزندان خوب وموثردرجامعه و با فضيلت وکمال تحويل جهان انسانيت نمايند. وظيفه سنگين تربيت شايسته آن ها را در پرتو دستورات اسلام دارند. زندگي اگر چه از نظر مادي ساده باشد مي تواند از نظر تربيتي و معنوي ايده آل باشد و لباس تقوا براي فرزندان با اهميت تراز لباس ظاهر و لباس بدن است. يکي از اصول حاکم بر زندگي حضرت زهرا(س) دقت در تربيت فرزندان وتحمل همه مشقت هاي لازم براي ارائه بهترين انسان ها به جامعه بوده است. نتيجه اين زندگي مقدس فرزنداني همچون حسن و حسين(ع) و زينب و ام گلثوم(س) مي باشند. امير مومنان(ع) درنهج البلاغه راجع به حقوق کودک بر والدين مي فرمايد: و حق الوالد علي الوالد ان يحسن اسمه و يحسن ادبه و يعلمه القرآن. حق فرزنند برپدر آن است که نام نيکو برايش انتخاب نمايد و او را به آداب اسلامي آراسته گرداند و قرآن را به او بياموزد. اين کلام امير امومنين در مورد فرزندانش مصداق عيني يافت و آن حضرت با فاطمه زهرا به وجه احسن حق فرزندانش را ادا نمودند. وقتي انسان، تاريخ زندگاني حضرت زهرا را مي خواند منطق رفتار و تربيتي او را نسبت به کودکان اين گونه مي بيند: پرورش حس خداجويي وخداپرستي درکودکان، ترحم و برخورد مشفقانه، دقت درسلامتي، بازي باآنان، رعايت عدالت ومساوات بين آنان، ايجاد روحيه انفاق و بخشش، مأنوس نمودن آنان را با مسجد و نماز، تعليم مردم دوستي و رعايت حال همسايگان... اين ها آموزه هاي است که هر فردي از پدر و مادر،آن رادرمورد تربيت فرزندان شان به کار مي گيرند. اين آموزه ها نمونه هاي تاريخي و داستاني دارد که به خاطر رعايت اختصار از ذکرآن ها خود داري مي شود.
1- اهميت دادن به تربيت فرزند
 

shahryar14

عضو جدید
کاربر ممتاز
فاطمه (س) در فکر معاد و ملاقات با خدا

فاطمه (س) در فکر معاد و ملاقات با خدا

در شب ازدواج، امام علی (ع) فاطمه (س) را نگران و گریان دید. فرمود: چرا ناراحتی؟
پاسخ داد: در پیرامون حال و رفتار خویش فکر کردم، به یاد پایان عمر خویش و منزلگاه دیگر به نام قبر افتادم که امروز از خانه پدر به خانه شما منتقل شدم و روزی دیگر از اینجا به طرف قبر و قیامت خواهم رفت، در این آغازین لحظه های زندگی، تو را بخدا سوگند می دهم که بیا تا به نماز بایستیم تا با هم در این شب خدا را عبادت کنیم.
 

salizadeniri

عضو جدید
کاربر ممتاز




اسرار تسبیحات حضرت زهرا (علیهاالسلام)




نجات از شقاوت

تسبیحات حضرت زهرا(علیهاالسلام) از آثار و برکات بسیارى برخوردار است که از جمله‏ى آنها نجات یافتن از شقاوت و بدبختى است. هر انسانى به تناسب بینش و نگرشى که به جهان هستى و وجود پرآشوب خود دارد به دنبال خوشبختى است، و به عبارتى دیگر یکى از مهمترین مسائلى که همه‏ى انسانها را آگاه یا ناآگاه به خود مشغول داشته است به طورى که کارهاى زندگى و برنامه‏هایشان را در جهت وصول به آن پى‏ریزى مى‏کنند، مسئله‏ى رسیدن به سعادت و گریز از شقاوت است.
منتهى از آنجایى که انسان اختیار دارد؛ راه خودش را باید آزادانه انتخاب کند. لذا انسان بعد از این که راه برایش نمایان شد، گاهى حسن انتخاب به خرج مى‏دهد و راه هدایت مى‏پیماید، و گاهى سوء انتخاب به خرج داده و راه ضلالت و گمراهى پیش مى‏گیرد. و این مسئله شقاوت و سوء عاقبت مسئله‏اى است که همه‏ى آنان که به خود آمده‏اند، از آن مى‏ترسند و آنها که بصیرت ندارند و در خواب غفلت عمر مى‏گذرانند از آن نیز به غفلت به سر مى‏برند.
لذا آن دسته که داراى بصیرت هستند، به لحاظ خوف از شقاوت همیشه دست به دعا و ذکر بلند مى‏کنند و با تضرع و اصرار از خداى خویش طلب دورى از شقاوت و رسیدن به سعادت مى‏نمایند. مداومت بر تسبیحات حضرت فاطمه(علیهاالسلام)، موجب محفوظ ماندن از شقاوت و بدبختى است.
از این رو شایسته نیست که از برکات و آثار آن غفلت نموده و در انجام آن کوتاهى و سستى نماییم. امام صادق(علیه‏السلام) در این رابطه مى‏فرماید: «یا ابا هارون، انا نامر صبیاننا بتسبیح فاطمه علیهاالسلام کما نامرهم بالصلاه، فالزمه، فانه لم یلزمه عبد فشقى»(۱)؛ اى ابا هارون! ما بچه‏هاى خود را همانطور که به نماز امر مى‏کنیم به تسبیحات حضرت فاطمه(علیهاالسلام) نیز امر مى‏کنیم. تو نیز بر آن مداومت کن، زیرا هرگز به شقاوت نیفتاده است بنده‎ای که بر آن مداومت نموده است.
امام صادق(علیه‏السلام) در این رابطه مى‏فرماید: اى ابا هارون! ما بچه‏هاى خود را همانطور که به نماز امر مى‏کنیم به تسبیحات حضرت فاطمه(علیهاالسلام) نیز امر مى‏کنیم. تو نیز بر آن مداومت کن، زیرا هرگز به شقاوت نیفتاده است بنده‎ای که بر آن مداومت نموده است.

و نیز از این حدیث شریف استفاده مى‏شود که شایسته است والدین محترم، تسبیحات حضرت زهرا (علیهاالسلام) را مانند نماز به فرزندانشان تعلیم کنند، باشد که مشمول این حدیث گردند.
دورى شیطان و خشنودى خدا

شیطان همواره دشمن دیرینه‏ى انسان بوده و هست و هیچگاه انسان از حیله ها و خواطر شیطانى او در امان نیست. شیطان بنا بر آیات الهى، دشمن قسم خورده‏ى انسان است تا او را به هر طریق ممکن به گمراهى بکشاند. از این رو آدمى همیشه در معرض تهاجم شیطان و وساوس شیطانى است. بعضى انسانها در مقابل این تهاجم شیطانى و خواطر نفسانى همیشه در حال فرارند که در این صورت همواره مورد تعقیب شیطان و خواطرند، و هیچگاه خلاصى ندارند و اى بسا در آخر خسته شده و نفس‏زنان تسلیم شوند، و عده‏اى اندک در تلاش‏اند که با مداومت بر ذکر و فکر و عمل، چنان رفتار کنند که شیطان و خواطر را از خود فرارى دهند و شیطان را از خود دور کنند که البته راهى است مشکل. کسانى که به این مقام برسند داراى نفس مطمئنه خواهند شد که دیگر دگرگونى در آن راه ندارد.
وقتى انسان توانست شیطان را از خود دور و طرد کند، و به طاعات عمل نماید و در کارها و اذکار و عبادت‎هاى خود اخلاص ورزد، رضایت خدا نیز حاصل گردد، چون شیطان و وساوس او یکى از بزرگترین موانع کسب رضایت و خشنودى حقتعالى است. آرى رضا و رضوان خداوند سبحان مطلوب سالکان و منتهاى آرزوى عارفان است.
یکى از راه‎هایى که مى‏تواند شیطان را از انسان دور کرده و موجبات رضاى الهى را فراهم آورد مداومت بر تسبیحات حضرت فاطمه‏(علیهاالسلام) است. امام باقر(علیه‏السلام) مى‏فرماید: «من سبح تسبیح فاطمه علیهاالسلام ثم استغفر، غفر له، و هى مائه باللسان، و الف فى المیزان، و یطرد الشیطان، و یرضى الرحمان»(۲)؛ هر کس تسبیحات حضرت فاطمه(علیهاالسلام) را بجا آورد و پس از آن استغفار کند، مورد مغفرت قرار مى‏گیرد، و آن تسبیح به زبان صد تا است، و در میزان (اعمال) هزار (ثواب) دارد، و شیطان را دور کرده، و خداى رحمان را خشنود و راضى مى‏نماید.
امام باقر(علیه‏السلام) مى‏فرماید: هر کس تسبیحات حضرت فاطمه(علیهاالسلام) را بجا آورد و پس از آن استغفار کند، مورد مغفرت قرار مى‏گیرد، و آن تسبیح به زبان صد تا است، و در میزان (اعمال) هزار (ثواب) دارد، و شیطان را دور کرده، و خداى رحمان را خشنود و راضى مى‏نماید.

از امام صادق(علیه‏السلام) روایت است که وقتی انسان در جاى خواب خود مى‏خوابد، فرشته‏ی بزرگوارى و شیطان سرکشی به سوى او مى‏آیند، پس فرشته به او مى‏گوید:
روز خود را به خیر ختم کن و شب را با خیر افتتاح کن، و شیطان مى‏گوید: روز خود را با گناه ختم کن و شب را با گناه افتتاح کن. اگر اطاعت فرشته کرد و تسبیحات حضرت زهرا(علیهاالسلام) را در وقت خواب خواند، فرشته آن شیطان را مى‏راند و از او دور مى‏کند، و او را تا هنگام بیدارى محافظت مى‏کند، پس باز شیطان مى‏آید و او را امر به گناه مى‏کند و ملک او را به خیر امر مى‏کند. اگر از فرشته اطاعت کرد و تسبیح آن حضرت را گفت آن فرشته، شیطان را از او دور مى‏کند و حقتعالى عبادت تمام آن شب را در نامه‏ى عملش مى‏نویسد.(۳)
برائت از دوزخ و نفاق

بنا بر روایت امام صادق(علیه‏السلام)، تسبیحات حضرت زهرا(علیهاالسلام) از جمله‏ ذکر کثیراست که خداوند در قرآن کریم یاد فرموده است:
«تسبیح فاطمة الزهراء علیهاالسلام من الذکر الکثیر الذى قال الله عز و جل: «واذکروا الله ذکرا کثیرا.» و از طرفى رسول گرامى اسلام فرموده است: «من اکثر ذکر الله عز و جل احبه الله و من ذکر الله کثیرا کتبت له برائتان؛ برائة من النار و برائة من النفاق»(۴)؛ هر کس ذکر خداى عزوجل را بسیار کند خداوند او را دوست دارد، و هر کس ذکر خدا را بسیار کند براى او دو برائت(منشور آزادى) نوشته شود: یکى برائت از آتش جهنم، و دیگرى برائت از نفاق و دورویى. لذا تسبیحات صدیقه‏ى طاهره اگر با شرائطش انجام پذیرد، موجب برائت از دوزخ و نفاق مى‏گردد.
پی‎نوشت‎ها: ۱ـ فروع کافى، کتاب الصلاه، ص ۳۴۳، ح ۱۳٫
۲ـ وسائل الشیعه، ج ۴، ص ۱۰۲۳، ح ۳٫
۳ـ شیطان دشمن دیرینه‏ى انسان، محمد نصیرى، ص ۱۳۶٫
۴ـ اصول کافى، ج ۲، ص ۴۹۹، ح ۳٫
منبع : تبیان
 

salizadeniri

عضو جدید
کاربر ممتاز
شکیبایی حضرت زهرا (سلام الله علیها) در تعلیم احکام

امام علی (ع) میفرمایند : روزی یکی از زنان مدینه خدمت حضرت زهرا (سلام الله علیها) رسید و گفت : مادر پیری دارم که در مسائل نماز سوالاتی دارد و مرا فرستاده تا مسائل شرعی نماز را از شما بپرسم. حضرت فرمودند :بپرس.انگاه مسائل فراوانی مطرح کرد و پاسخ شنید.در ادامه پرسشها ان زن خجالت کشید و گفت :ای دختر رسول خدا بیش از این نباید شما را به زحمت بیندازم.
حضرت فرمودند: باز هم بیا و انچه سوال داری بپرس.آیا اگر روزی کسی را اجیر نمایند که بار سنگینی را به بام ببرد و در مقابل صدهزار دینار طلا مزد بگیرد , چنین کاری برای او دشوار است؟ ان زن گفت :خیر.
حضرت زهرا (سلام الله علیها) ادامه دادند:من هر مساله ای را که پاسخ میدهم بیش از فاصله زمین و عرش گوهر و لولو پاداش میگیرم. پس سزاوارتر است که بر من سنگین نیاید.


(محمد دشتی فرهنگ سخنان حضرت زهرا (سلام الله علیها )به نقل از بحار الانوار ج2 ص3)
 

salizadeniri

عضو جدید
کاربر ممتاز
شکرگزاری حضرت فاطمه سلام الله علیها

شکرگزاری حضرت فاطمه سلام الله علیها

اعیان علماء عامه نوشته اند این قضیه را: پیغمبر وارد شد، دید دخترش وضع زندگی اش این است، "علیها کساء" کسائی که پوشیده از پشم شتر است، به یک دست دستاس می کند، سید الشهداء را هم شیر می دهد،
تا پیغمبر وضع آن خانه را دید، دمعت عیناه. خاتم، قلب عالم است، وقتی او منقلب بشود، ملک و ملکوت منقلب می شود، چه وضعی دید که اشک در چشمها حلقه زد. تا دید چشم پدر گریان است، گفت جمله ای [که] جبرئیل مبهوت است، نه من و تو. در مقابل پیغمبر عکس العمل اش این بود، گفت: "یا رسول الله، الحمد لله علی نعمائه، و الشکر لله علی آلائه".
:gol::gol::gol:

نقل از ایت الله وحید خراسانی
 

shahryar14

عضو جدید
کاربر ممتاز
سکوت سیاسی فاطمه (س)
یکی از اقدامات حضرت زهرا (س) برای رسوا کردن باند نفاق و اتمام حجت با مردم همان سکوت ایشان است.
بعد از ماجرای سقیفه بنی ساعده و غصب خلافت و ظلم و ستمی که توسط دو ظالم اول و دوم به ساحت مقدس اهل بیت رسول خدا (ص) جاری شد ایشان تصمیم گرفتند دیگر هرگز با ابوبکر و عمر سخن نگویند و تا پایان حیاتشان هم بر سر تصمیم خود ماندند.
ایشان به ابوبکر در حالی که حق وی (فدک) را غصب کرده بود فرمودند:
به خدا سوگند تو را نفرین می کنم و به خدا سوگند تا زنده ام با تو کلمه ای سخن نخواهم گفت.
و نیز در حالی که عمر (لعنت الله علیه) به خانه ایشان حمله برده بود و آنجا را به آتش کشانده بود (به واسطه امیرالمونین (ع)) به او فرمودند:
به خدا سوگند تا زنده ام با عمر سخن نخواهم گفت.
و در زمان عیادت از او به هر دوی آنها فرمودند:
به خدا سوگند هرگز با شما دو تن سخن نخواهم گفت تا در برابر پروردگارم حاضر آیم و شکایت شما دو تن را بخاطر آنچه که مرتکب آن شدید (غصب خلافت الهی و ممانعت از رسیدن آن به امیرالمومنین بر خلاف ابلاغ و خواسته صریح پیامبر اکرم (ص)) و آنچه که بر من روا داشتید (سیلی زدن به دختر پیامبر، آتش زدن منزل ایشان، قرار دادن ایشان مابین دیوار و درب خانه به ضرب لگد، کشتن فرزند شش ماهه در رحم، بستن دستان امیرالمومنین و اعمال زور برای گرفتن بیعت و ...) به خدای متعال بنمایم.
آیا نشنیده اید که پیامبر (ص) فرمودند: فاطمه پاره تن من است، هر کس او را خوشحال کند مرا خوشحال کرده و هر کس مرا خوشحال کند خدا را خوشحال کرده، هر کس او را ناراحت کند مرا ناراحت کرده و هر کس کرا ناراحت کند خدا را به خشم آورده است.
در روایت است که ابوبکر از شنیدن این سخنان به ظاهر پشیمان شده و قصد استرداد خلافت را به امیرالمومنین داشته است که ملعون دوم مانع این امر شده است.
و این سکوت فاطمه (س) برای آن دو خیلی سنگین و رسوا کننده بود، از هر کجا که با آنان برخورد می کرد از ایشان روی بر می گرداند، تا اینکه وصیت نمود که امیرالمومنین شبانه ایشان را غسل داده، کفن نموده و دفن نمایند، و هرگز به این دو ملعون و پیروانشان اجازه نداد تا در مراسم خاک سپاری ایشان حاضر شوند، تا برای همیشه جای این سوال در ذهن های آزاده و بیدار باقی بماند که:
چرا قبر دختر گرامی پیامبر بایستی مخفی باشد؟؟؟
 

Similar threads

بالا