من دیشب یه گیلاس سرکه بالزامیک خوردم خیلی سرخوش شدم علتش چی میتونه باشه؟؟؟؟ اصلا سرکه بالزامیک از چی درست شده؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
پس چرا تو ایران به راحتی خرید و فروش میشه؟ و روش نوشته حلال؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟سرکه بالزامیک در حالت عادی دارای چیزی حدود 9 درصد الکل هستش.که اگه در تاریکی نگهداری بشه بعد از چند ماه میتونه تا 15 درصد افزایش پیدا کنه.
خصوصیات
ماده اولیه در تولید این محصول نوعی انگور سفید است؛ به جای انگور از سیب،گیلاس ، گلابی وزردآلو هم در تولید آن می توان استفاده کرد. به علت زمان زیادی که صرف تولید این محصول می شود قیمت آن بسیار بالا بوده و از 3تا 50دلاربا توجه به حجم بطری و زمانی که صرف آماده سازی آن می شود در نوسان است.
فرایند تولید
به محض برداشت انگور،میوه به آرامی پرس می شود و آب به دست آمده در معرض حرارت قرارمی گیرد (میزان آن معمولاً 80 درجه سانتی گراد و زمان آن 36تا 40ساعت است). فرایند گرمایی برای کاهش حجم و از بین بردن باکتری ها اعمال می شود.در انتهای فرایند حرارتی میزان شکر 28تا33درصد بوده (این میزان شکر در فعالیت مخمرها و باکتری های مطلوب اختلالی ایجاد نمی کند) و زمانی به این میزان دست پیدا می کنیم که از 100لیترآب انگوراولیه 60لیترباقی مانده باشد(ازهرkg200انگورkg100آب میوه استخراج می شود).
در مرحله دوم عصاره همراه بچه سرکه به تانکرهای بزرگی منتقل میشوند (مخمرها یا به صورت آماده اضافه می گردند یا اینکه با گذشت زمان درون تانکرها بدون دخالت تولید کننده رشد و تکثیر می یابند).درون تانکر قند تخمیر و به الکل تبدیل والکل نیز توسط باکتریها اکسید می شود.بعید میدونم اکسید بشه
مرحله بعدی در تولید سرکه بالزامیک مرحله رسیدن است که حداقل3سال طول می کشد (ممکن است این فرایند تا 12 سال یا بیشتر نیز به طول بینجامد).در مرحله رسیدن ازچندین بشکه چوبی با اندازه ها و جنس های متفاوت استفاده می شود؛حداقل 3بشکه برای تولید این محصول نیاز است،اما تعداد آنها را می توان به 5یا 7 عدد افزایش داد.هرکدام از بشکه ها از چوب خاصی ساخته می شود(مانند چوب درخت فندق،گیلاس،بلوط،توت،سروکوهی و... )؛هر کدام از چوب ها وظیفه خاصی را در مرحله رسیدن بر عهده دارند.فندق مسئول تولید رنگ است،گیلاس طعم شیرین را به محصول منتقل می کند وتوت ایجاد کننده عطر است. پس از ساختن بشکه ها به آنها مقداری سرکه بالزامیک از پیش آماده شده افزوده و یک سال آنها را به حالت سکون نگهداری کرده تا میکروارگانیسم های مسئول تولید سرکه جذب چوب ها شوند.
بشکه ها با توجه به اندازه آنها از بزرگ به کوچک کنار هم چیده می شوند؛حجم آنها بین10 تا 75 لیتر بوده و جنس آنها در ترتیب قرار گیری و اندازه آنها تأ ثیری ندارد.محصول به دست آمده از مرحله اول به بشکه شماره یک منتقل شده و یک سال یا بیشتر به حال سکون رها می شود.پس از رسیدن به عطر و طعم مطلوب عصاره به بشکه دوم منتقل می گردد و مانند حالت قبل تا رسیدن به عطر و طعم دلخواه در بشکه باقی می ماند، پس از آن عصاره به بشکه سوم منتقل شده و این چرخه تا رسیدن به کوچکترین بشکه ادامه می یابد.
پس از اینکه محصول تمام خصوصیات استاندارد خود را پیدا کرد محتویات بشکه آخر برای قضاوت در اختیار یک هیئت پنج نفره قرار گرفته و در صورت تأیید بسته بندی و به بازار عرضه می شود.
باکتریهای مولد سرکه
سرکه بالزامیک میزان بالایی شکر دارد، درنتیجه باکتریهای مولد این سرکه با سایر گونه های تولید کننده سرکه تفاوت دارند.بر اساس تحقیقات 32گونه از Gluconacetobacter Xylinus در تولید این سرکه نقش دارند و مهمترین مانع در فعالیت بسیاری دیگر از باکتری های اسید استیک وجود شکر در این نوع از سرکه است.
خصوصیات تغذیه ای
ازآنجا که ماده اولیه تولید این سرکه انگور می باشد محصول به دست آمده حاوی میزان بالایی)حداقل8نوع) از اسیدهای فنولیک بوده که خاصیت آنتی اکسیدانی دارند؛تحقیقات نشان می دهند که حتی پس از گذشت چند سال از گرفتن عصاره انگور این ترکیبات همچنان در محصول نهایی وجود دارند. هر gr 100ز این ماده غذایی میزان kj368انرژی در بدن تولید کرده که بیشتر آن به علت وجود انواع کربوهیدراتهاست (gr17). کلسیم(mg (27،آهن(0.7mg)،منیزیم) (12mg،فسفر(19mg)،پتاسیم (112mg)، سدیم(23mg) ، روی و منگنز(0.1mg) مواد معدنی موجود در این محصول هستند.
من دیشب یه گیلاس سرکه بالزامیک خوردم خیلی سرخوش شدم علتش چی میتونه باشه؟؟؟؟ اصلا سرکه بالزامیک از چی درست شده؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
اگه نگي واسه چي بود نميبخشمت !!!نخیر به خاطره اسم کاربریش نبود.....
بی خیال شیم بهتره....
این شکلک هم واسه تو نبود... کلی گفتم.... که تعجب نکنن.... اگه ناراحت شدی ببخشید....
![]()
اينكي كه سركه بود بابا !دو سه تا تاپیک زده همش موضوع محوریش مشروبات الکلیه .....واقعا که ......یعنی محدودیت اینقدر شما ها رو حریص کرده ......من مخالف نیستم ولی از یه تحصیلکرده یخورده بعیده ......همه چی رو نباید علنی کرد .....
آره بعد از ظهر شدم !راستی شادی چهار هزار قرونی شدی مبارکه
4031 .....کردمت ....به سلامتیآره بعد از ظهر شدم !ديشبم تو ارسال كننده هاي برتر دوم بودم فك كنم اونجام الان اومدم صدر ! هنوز وخ نكردم برم صفحه اولو ببينم چه خبره!!!
دمت گرم !4031 .....کردمت ....به سلامتی
نه دمت خيلي گرم !4031 .....کردمت ....به سلامتی
آقا دمت خيلي خيلي گرم !4031 .....کردمت ....به سلامتی
راستي بقيه شو تو پيام هاي شخخصي ميگم!4031 .....کردمت ....به سلامتی
دمت گرم !
نه دمت خيلي گرم !
اینا همش یکیه ....من چشام لوچه سه تا میبینمآقا دمت خيلي خيلي گرم !
لوچ بودن چشات خونوادگيه بريم همون شخخصي در موردش بحرفيم!اینا همش یکیه ....من چشام لوچه سه تا میبینم
اوکی ....شخصی هستم ....بیا در آغوشم اونجالوچ بودن چشات خونوادگيه بريم همون شخخصي در موردش بحرفيم!
چاكريم ! (البته اونجا)اوکی ....شخصی هستم ....بیا در آغوشم اونجا![]()
لوچ بودن چشات خونوادگيه بريم همون شخخصي در موردش بحرفيم!