کلمه عطر از کلمه لاتین "پِر" به معنای "از میان" و "فوموس" به معنای دود میآید. فرانسویها، بوی خوشی را که در هوا پخش میشد، "عطر" نامیدند.
نخستین شکل عطر، بخور بود که نخستین بار در حدود 4000 سال پیش در بینالنهرین کشف شد. در آن هنگام، در مناسک مذهبی، صمغها و چوبهای مختلفی سوزانده میشد. هم چنین چوبها و صمغهای خوشبو را در آب و روغن میخیساندند و بدن خود را با آن ماساژ میدادند. هنگام مومیایی مردگان نیز از این عطرها استفاده میشد.بنا به هیروگلیفهای کشف شده، عطر در زندگی مصریان نقش مهمی بازی میکرد.
عطرها در حدود سال 1900 به این گروهها تقسیم بندی شدند: تک گل: با عطر یک گل خاص؛ چند گل: ترکیب چند گلی؛ آمبری: گروه گستردهای از بوهای وانیلی و حیوانی همراه با بوی گلها و چوبهای متفاوت؛ چوب: عطر چوبهای معطر، به ویژه صندل و سدر؛ چرمی: خانوادهای از رایحههای دارای رگههایی از بوی عسل، تنباکو، چوب و قطران چوب که یادآور چرم هستند؛ قبرس: شامل رایحههایی متشکل از ترنج، خزه بلوط، پچولی و ماده معطری که از لادن به دست میآید؛ فوژه: به معنای سرخس در زبان فرانسه، و ساخته شده بر اساس رایحههای اسطوخودوس، کومارین (مادهای معطر با بوی وانیل) و خزه بلوط. بسیاری از عطرهای مردانه به این خانواده متعلق هستند.
از سال 1945 نیز به علت پیشرفت در صنعت عطرسازی، گروههای دیگری به این دسته بالا اضافه شدهاند، شامل: گلهای درخشان، سبز، اقیانوسی / اوزونی، لیمویی یا میوهای، گورماند / اومامی (با رایحه خوراکیها یا دسر).
یونانیان و رومیان عطر را از مصریان گرفتند. نزد کرتیان نیز محبوبترین گلها سوسن و رز بود. آنان که در ساختن روغنهای گیاهی مثل روغن زیتون و روغن بادام سررشته زیادی داشتند، روغنهای برگرفته از گلهای سوسن، رز، رازیانه و ریشه زنبق زرد را به این صنعت افزودند. یونانیان اولین عطر مایع را ساختند، گرچه با عطرهای امروزی تفاوت داشت. این عطرها، پودرهای خوشبویی بودند که بدون الکل با روغن مخلوط میشدند. از آن جایی که یونانیان در مصرف عطر افراط میکردند، سولون در قرن ششم استفاده از عطر را در قانون ممنوع کرد تا در هزینههای وارداتی صرفهجویی شود، اما این ممنوعیت، چندان نپایید. تئوفراستوس آتنی درباره بوهای مختلف، روغنها و منشأ گیاهی آنها و حتا اثر بوهای مختلف بر خلق و خوی و تفکر بحث کرده است.
2- EAU DE PERFUM :%20-10 تركيبات معطر
3- EAU DE TOILETTE :%10-5 تركيبات معطر
4- EAU DE COLOGNE:%3-2 تركيبات معطر
تـركيـب آب و الـكل بعنوان حلال مواد معطر بكار ميرود. در عمل گرماي بدن سبب ميگردد تـا حـلال بـسرعت تـبـخير شده و عـطر بـروي پـوست بـاقـي بـماند تا بتدريج طي چندين ساعت تبخير گردد.
ادوکلنشاید نامگذاری ادوکلن عجیب به نظر آید، زیرا کلون، نام فرانسوی شهر کلن در آلمان است، در حالی که ادوکلن از ایتالیا آمده است. جیان پائولو فمینیس، آرایشگری از شهر "وال ویگزو"، مبتکر ادوکلن بود. او از ایتالیا به آلمان رفت و آب معطری را کشف کرد که نامش را "آب ستودنی" گذاشت. این آب معطر از الکل، روغن بهار نارنج، ترنج، اسطوخودوس، و اکلیل کوهی ساخته میشد. در سال 1709 که پائولو این ماده را به بازار عرضه کرد چنان مشتریان فراوانی یافت که مجبور شد از برادرزادهاش، جیووانی ماریا فارینا کمک بگیرد تا بتواند سفارشها را آماده سازد. در سال 1732 فارینا این محصول را به عنوان داروی بیماریهای مختلف از جمله معده درد تا خونریزی روده به بازار عرضه کرد.در میانه قرن هجدهم، پس از پایان جنگ هفت ساله میان پروس و بریتانیا از یک سو و اتحادی از فرانسه و اتریش و روسیه از سوی دیگر، سربازان فرانسوی، اتریشی و روسی و بریتانیایی بطریهای "آب ستودنی" را به کشورهای خود بردند و بازاری جهانی برای آن پدید آوردند. فرانسویها، آن را "ادوکلن" نامیدند.
ادوکلن در قرن هجدهم موارد استفاده مختلفی داشت: در آب استحمام ریخته میشد، با شراب مخلوط میشد، همراه با قند خورده میشد، به عنوان ماده شستشوی دهان، تنقیه، یکی از ترکیبات ضماد مورد استفاده قرار میگرفت و مستقیم تزریق میشد و...فرمول دقیق عطرهای تجاری مخفی هستند و حتا اگر هم علنی شوند، چنان پروسه پیچیدهای در تهیه آنها به کار میرود که این فرمول استفاده چندانی ندارند. روغن اسانس عطر با یک حلال رقیق میشود زیرا روغن غیر رقیق شده چنان ترکیبات فراری دارد که در صورت استفاده به حساسیت و جراحات پوستی یا خراب شدن لباس منجر میشود.متداولترین ماده حلال روغن عطر، اتانول یا مخلوطی از اتانول و آب است. افزایش ترکیب معطر عطر موجب افزایش شدت بو و ماندگاری آن میشوند. بنابراین، اگر چه غلظت روغن عطر در ادوپرفوم بیشتر از ادوتوالت است، اما میزان آن در هر کارخانه عطرسازی متفاوت است .
ا آغاز عصر طلایی مصریان، عطر فقط در مراسم مذهبی برای خدایان یا فراعنه استفاده میشد. به تدریج صمغها، خوشبوکنندهها و روغنهای معطر از انحصار روحانیون خارج شد و مردم موظف شدند حداقل هفتهای یک بار از آن استفاده کنند. از آن جایی که مصریان معتقد بودند که روح به آسمان میرود، خویشاوندان مرده همواره کوزههایی پر از مواد خوشبوکننده در مقابر میگذاشتند. آب و هوای مناسب مصر، آنان را قادر ساخت از هند ادویهها و مواد بودار زیادی مانند، زنجبیل، فلفل و چوب صندل وارد کنند. آنان هنوز نیز در تولید روغن اسانس عطر که بخش مهمی از محصولات یاسمن دنیا را تشکیل میدهد، جایگاه برجستهای دارند.
قبرس: شامل رایحههایی متشکل از ترنج، خزه بلوط، پچولی و ماده معطری که از لادن به دست میآید؛ فوژه: به معنای سرخس در زبان فرانسه، و ساخته شده بر اساس رایحههای اسطوخودوس، کومارین (مادهای معطر با بوی وانیل) و خزه بلوط. بسیاری از عطرهای مردانه به این خانواده متعلق هستند.از سال 1945 نیز به علت پیشرفت در صنعت عطرسازی، گروههای دیگری به این دسته بالا اضافه شدهاند، شامل: گلهای درخشان، سبز، اقیانوسی / اوزونی، لیمویی یا میوهای، گورماند / اومامی (با رایحه خوراکیها یا دسر
نخستین شکل عطر، بخور بود که نخستین بار در حدود 4000 سال پیش در بینالنهرین کشف شد. در آن هنگام، در مناسک مذهبی، صمغها و چوبهای مختلفی سوزانده میشد. هم چنین چوبها و صمغهای خوشبو را در آب و روغن میخیساندند و بدن خود را با آن ماساژ میدادند. هنگام مومیایی مردگان نیز از این عطرها استفاده میشد.بنا به هیروگلیفهای کشف شده، عطر در زندگی مصریان نقش مهمی بازی میکرد.
عطرها در حدود سال 1900 به این گروهها تقسیم بندی شدند: تک گل: با عطر یک گل خاص؛ چند گل: ترکیب چند گلی؛ آمبری: گروه گستردهای از بوهای وانیلی و حیوانی همراه با بوی گلها و چوبهای متفاوت؛ چوب: عطر چوبهای معطر، به ویژه صندل و سدر؛ چرمی: خانوادهای از رایحههای دارای رگههایی از بوی عسل، تنباکو، چوب و قطران چوب که یادآور چرم هستند؛ قبرس: شامل رایحههایی متشکل از ترنج، خزه بلوط، پچولی و ماده معطری که از لادن به دست میآید؛ فوژه: به معنای سرخس در زبان فرانسه، و ساخته شده بر اساس رایحههای اسطوخودوس، کومارین (مادهای معطر با بوی وانیل) و خزه بلوط. بسیاری از عطرهای مردانه به این خانواده متعلق هستند.
از سال 1945 نیز به علت پیشرفت در صنعت عطرسازی، گروههای دیگری به این دسته بالا اضافه شدهاند، شامل: گلهای درخشان، سبز، اقیانوسی / اوزونی، لیمویی یا میوهای، گورماند / اومامی (با رایحه خوراکیها یا دسر).
یونانیان و رومیان عطر را از مصریان گرفتند. نزد کرتیان نیز محبوبترین گلها سوسن و رز بود. آنان که در ساختن روغنهای گیاهی مثل روغن زیتون و روغن بادام سررشته زیادی داشتند، روغنهای برگرفته از گلهای سوسن، رز، رازیانه و ریشه زنبق زرد را به این صنعت افزودند. یونانیان اولین عطر مایع را ساختند، گرچه با عطرهای امروزی تفاوت داشت. این عطرها، پودرهای خوشبویی بودند که بدون الکل با روغن مخلوط میشدند. از آن جایی که یونانیان در مصرف عطر افراط میکردند، سولون در قرن ششم استفاده از عطر را در قانون ممنوع کرد تا در هزینههای وارداتی صرفهجویی شود، اما این ممنوعیت، چندان نپایید. تئوفراستوس آتنی درباره بوهای مختلف، روغنها و منشأ گیاهی آنها و حتا اثر بوهای مختلف بر خلق و خوی و تفکر بحث کرده است.
2- EAU DE PERFUM :%20-10 تركيبات معطر
3- EAU DE TOILETTE :%10-5 تركيبات معطر
4- EAU DE COLOGNE:%3-2 تركيبات معطر
تـركيـب آب و الـكل بعنوان حلال مواد معطر بكار ميرود. در عمل گرماي بدن سبب ميگردد تـا حـلال بـسرعت تـبـخير شده و عـطر بـروي پـوست بـاقـي بـماند تا بتدريج طي چندين ساعت تبخير گردد.
ادوکلنشاید نامگذاری ادوکلن عجیب به نظر آید، زیرا کلون، نام فرانسوی شهر کلن در آلمان است، در حالی که ادوکلن از ایتالیا آمده است. جیان پائولو فمینیس، آرایشگری از شهر "وال ویگزو"، مبتکر ادوکلن بود. او از ایتالیا به آلمان رفت و آب معطری را کشف کرد که نامش را "آب ستودنی" گذاشت. این آب معطر از الکل، روغن بهار نارنج، ترنج، اسطوخودوس، و اکلیل کوهی ساخته میشد. در سال 1709 که پائولو این ماده را به بازار عرضه کرد چنان مشتریان فراوانی یافت که مجبور شد از برادرزادهاش، جیووانی ماریا فارینا کمک بگیرد تا بتواند سفارشها را آماده سازد. در سال 1732 فارینا این محصول را به عنوان داروی بیماریهای مختلف از جمله معده درد تا خونریزی روده به بازار عرضه کرد.در میانه قرن هجدهم، پس از پایان جنگ هفت ساله میان پروس و بریتانیا از یک سو و اتحادی از فرانسه و اتریش و روسیه از سوی دیگر، سربازان فرانسوی، اتریشی و روسی و بریتانیایی بطریهای "آب ستودنی" را به کشورهای خود بردند و بازاری جهانی برای آن پدید آوردند. فرانسویها، آن را "ادوکلن" نامیدند.
ادوکلن در قرن هجدهم موارد استفاده مختلفی داشت: در آب استحمام ریخته میشد، با شراب مخلوط میشد، همراه با قند خورده میشد، به عنوان ماده شستشوی دهان، تنقیه، یکی از ترکیبات ضماد مورد استفاده قرار میگرفت و مستقیم تزریق میشد و...فرمول دقیق عطرهای تجاری مخفی هستند و حتا اگر هم علنی شوند، چنان پروسه پیچیدهای در تهیه آنها به کار میرود که این فرمول استفاده چندانی ندارند. روغن اسانس عطر با یک حلال رقیق میشود زیرا روغن غیر رقیق شده چنان ترکیبات فراری دارد که در صورت استفاده به حساسیت و جراحات پوستی یا خراب شدن لباس منجر میشود.متداولترین ماده حلال روغن عطر، اتانول یا مخلوطی از اتانول و آب است. افزایش ترکیب معطر عطر موجب افزایش شدت بو و ماندگاری آن میشوند. بنابراین، اگر چه غلظت روغن عطر در ادوپرفوم بیشتر از ادوتوالت است، اما میزان آن در هر کارخانه عطرسازی متفاوت است .
ا آغاز عصر طلایی مصریان، عطر فقط در مراسم مذهبی برای خدایان یا فراعنه استفاده میشد. به تدریج صمغها، خوشبوکنندهها و روغنهای معطر از انحصار روحانیون خارج شد و مردم موظف شدند حداقل هفتهای یک بار از آن استفاده کنند. از آن جایی که مصریان معتقد بودند که روح به آسمان میرود، خویشاوندان مرده همواره کوزههایی پر از مواد خوشبوکننده در مقابر میگذاشتند. آب و هوای مناسب مصر، آنان را قادر ساخت از هند ادویهها و مواد بودار زیادی مانند، زنجبیل، فلفل و چوب صندل وارد کنند. آنان هنوز نیز در تولید روغن اسانس عطر که بخش مهمی از محصولات یاسمن دنیا را تشکیل میدهد، جایگاه برجستهای دارند.
قبرس: شامل رایحههایی متشکل از ترنج، خزه بلوط، پچولی و ماده معطری که از لادن به دست میآید؛ فوژه: به معنای سرخس در زبان فرانسه، و ساخته شده بر اساس رایحههای اسطوخودوس، کومارین (مادهای معطر با بوی وانیل) و خزه بلوط. بسیاری از عطرهای مردانه به این خانواده متعلق هستند.از سال 1945 نیز به علت پیشرفت در صنعت عطرسازی، گروههای دیگری به این دسته بالا اضافه شدهاند، شامل: گلهای درخشان، سبز، اقیانوسی / اوزونی، لیمویی یا میوهای، گورماند / اومامی (با رایحه خوراکیها یا دسر