خبرها و تازه های گیاهپزشکی

بارانی

عضو جدید
کاربر ممتاز
چرا پشه‌ها دم گوش ما وزوز می‌کنند؟

چرا پشه‌ها دم گوش ما وزوز می‌کنند؟

تعهد یک مادر به پرورش کودک حتی اگر ناشی از جبر زیست‌شناختی باشد، رفتارهای شگفت‌آوری را باعث مي‌شود.
پدرها توجه کنند. حتی در یکی از 3000 گونه شناخته شده پشه‌ها یک پشه نر پیدا نمی‌کنید که حاضر باشد به خاطر بچه‌‌هایش خون بخورد.

در اغلب گونه‌های پشه‌ جانور ماده برای کمک به تولید تخمک علاوه بر رژیم غذایی معمول شیره گیاهی به خوردن یک وعده خون نیاز دارد.
پشه‌های ماده برای یافتن قربانیانشان نشانه‌هایی مانند حرارت، رطوبت و خروج دی‌اکسید کربن بدن را دنبال می‌کنند.
به خصوص دی‌اکسیدکربنی که ما با تنفس از بدن خارج می‌کنیم، پشه‌‌ها را به سمت سر‌های ما جلب می‌کند، و آنها با پرواز در آنجا به دنبال محلی برای خون‌خواری می‌گردند.
وزوزی که پیش از فروکردن خرطوم تیز پشه به درون بدن‌تان برای مکیدن خون می‌شنوید، چیزی نیست جز صدایی با فرکانس بالا ناشی از به هم خوردن سریع بال‌های پشه.
همشهري
 

afsoon6282

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
بازگشت آفت های کشاورزی به ایران به خاطر واردات بی رویه مرکبات

بازگشت آفت های کشاورزی به ایران به خاطر واردات بی رویه مرکبات

ناهماهنگی وزارتخانه های بازرگانی و جهاد کشاورزی، بازار مرکبات را هم به نابودی می کشاند رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرکبات با تاکید بر کیفیت بالای مرکبات تولید شده در سال جاری، گفت: دولت برای ذخیره سازی، با برخی تولیدکنندگان برای هر کیلو نارنگی با قیمت کیلویی 400 تومان و برای هر کیلو پرتقال با قیمت کیلویی 850 تومان قرارداد بسته است. عنایت الله بیابانی در گفتگو با ایسنا افزود: به علت سخت بودن بوروکراسی بانک ها، مشاوران خرید، پولی برای ذخیره سازی در دست ندارند تا تولیدکننده ها نیز از این پول استفاده کرده و محصولشان را در اختیار این مشاوران خرید قرار دهند. وی ادامه داد: درحالی که مرکبات تولید شده در داخل کشور با قیمت 700 تا 800 تومان فروخته می شود متاسفانه مرکبات وارداتی با قیمت یک هزار و 400 تا یک هزار و 500 تومان در کشور به فروش می رود. بیابانی با اظهار تاسف از واردات بی رویه مرکبات تصریح کرد: چرا باید با وجود مزیت بسیاری که دراین بخش وجود دارد و با وجود اینکه هیچ کمبودی در تولید مرکبات در کشور نیست، اجازه واردات این محصولات داده شود؟ وی با اشاره به اینکه امکان ذخیره سازی و اجرای تعهدات مرکبات برای شب عید نیز در کشورمان وجود دارد، گفت: باید واردات مرکبات به کشور هدفمند شود چراکه اینگونه واردات بدون تعرفه، وضعیت تولید را با مشکل مواجه می کند. به گفته بیابانی، واردات بی رویه مرکبات باعث شده که آفت مگس مدیترانه ای که 25 سال برای از بین بردن آن زمان صرف شده بود، طی سه سال گذشته مجددا به کشور بازگشته و نگرانی هایی را برای تولیدکنندگان به وجود آورد.
نایب رئیس خانه کشاورز با اشاره به اینکه وزارت بازرگانی بدون مجوز واردات جهاد کشاورزی که متولی تولید این محصولات است نمی تواند وارداتی در این زمینه داشته باشد، ادامه داد: متاسفانه بی برنامگی های موجود در این دو وزارتخانه، باعث ورود این حجم عظیم واردات مرکبات به کشور می شود. وی با بیان اینکه ایران یکی از غنی ترین کشورهای تولیدکننده محصولات باغی در جهان است، اظهار داشت: 11 محصول باغی در کشور وجود دارد که از عنوان بین المللی برخوردار هستند، اما متاسفانه به دلیل عدم توجه کافی وسرمایه گذاری در این بخش، همواره شاهد آسیب هایی به این محصولات هستیم. بیابانی با یادآوری اینکه خسارت های سرمازدگی سال قبل به باغ های مرکبات برآورد شده است، افزود: به رغم این برآوردها تاکنون دیناری از این خسارت به باغداران پرداخت نشده که مجموعه این عوامل و ادامه روند موجود در نهایت باعث از دست رفتن این تولید و رها شدن باغ ها توسط باغداران در آینده خواهد شد.
لینک دائم
 

afsoon6282

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
ورود غیرقانونی سموم تاریخ گذشته سال های 60

ورود غیرقانونی سموم تاریخ گذشته سال های 60

رئیس انجمن تولید کنندگان سموم دفع آفات نباتی گفت: سموم کشاورزی تاریخ گذشته سال های 60 به صورت غیرقانونی و بدون مجوز و اطلاع سازمان حفظ نباتات وارد بازار مصرف کشور می شود. محمد خصوصی افزود: سموم شیمیایی کشاورزی تاریخ گذشته سال های 1360 با نام <ترک> و سایر سموم دیگر به صورت غیرقانونی توسط برخی دلالان مرتبط با شرکت خدمات حمایتی، وارد بازار مصرف کشور می شود.
وی گفت: در حالی که کل مصرف سموم شیمیایی کشور در سال های دهه 60 حدود 17 هزار تن در سال بود اما برخی مسوولان وقت وزارت کشاورزی اقدام به واردات به اندازه مصرف چند سال کشور کرده و آنها را در انبارها نگهداری کرده بودند. رئیس انجمن تولید کنندگان سموم دفع آفات نباتی بیان داشت: این سموم کشاورزی در سال های گذشته هر سال به مقدار 50 هزار تن وارد کشور شده بود. خصوصی افزود: در حالی که تاریخ مصرف این سموم حداکثر 2 سال است اما اکنون با گذشت 26 سال از ورود آن به کشور، با همکاری برخی افراد مرتبط با شرکت خدمات حمایتی و برخی دلالان، این سموم وارد چرخه مصرف کشاورزی کشور می شود. خصوصی افزود: مصرف سموم تاریخ گذشته علاوه بر افزایش هزینه کشاورز بابت چندین بار مصرف، آفات نباتی را به سم مقاوم کرده و امکان پایداری آفت را در مزرعه افزایش می دهد. کارشناسان اعتقاد دارند: افزایش مصرف سم شیمیایی در کشاورزی و مصرف غیربهینه آن باعث بروز سرطان در انسان ها می شود. پیش از این درویش رئیس اتحادیه صادرات میوه گفته بود: برخی مدیران اسبق وزارت کشاورزی به قدر 10 سال مجوز واردات سم شیمیایی داده بودند که پس از انقضای تاریخ مصرف، واردکنندگان مجبور به تغییر برچسب سم در انبارها شدند اما سم از خاصیت افتاده بود و این باعث افزایش مصرف سم می شد.
منبع: روزنامه اعتماد ملی > شماره 810 20/9/87 > صفحه 10 (اقتصاد)
لینک دائم
 

afsoon6282

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
کشف گونه‌ی جدید پروانه از ایران

کشف گونه‌ی جدید پروانه از ایران

Karbalaye, A., 2008. A new species of the subgenus Agrodiaetus Hübner, 1822 from Iran: Polyommatus (Agrodiaets) sephidarensis spec. nov. (Lepidoptera, Lycaenidae). Atalanta 39(1-4): 311-313.

Abstract: A new species of the subgenus Agrodiaetus Hübner, 1822, belonging to the erschoffi group, namely Polyommatus (Agrodiatus) sephidarensis spec. nov. (colour pl. 33: 1-4), is described from the Sephidar Mts., Fars province, Iran. The holotype m is deposited in the collection of the Pest and Plant Diseases Research Institute (PPDRI) in Tehran, Iran. paratypes are deposited in the collections of Ahmad Karbalaye, Amir Hossein Harandi and the Pest and Plant Diseases Research Institute, Tehran. The new spcies is compared with the related taxa of the Agrodiaetus subgenus. The larval stages and food plant are not known.

A pdf file is now in the Files section (Karbalaye 2008.pdf). Thanks to Payam Zehzad for the file.

لینک دائم

 

afsoon6282

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
مورچه ها اروپا را فتح می کنند!

مورچه ها اروپا را فتح می کنند!

قاره اروپا مورد تهاجم گونه ای تازه کشف شده از مورچه ها قرار میگیرد. به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان هشدار داده اند ممکن است گونه تازه شناسایی شده ای از مورچه ها با هجوم به مناطق شمالی اروپا از جمله انگلیس ، پارکها و باغهای این مناطق اجتماعات عظیمی ایجاد کنند.
این گونه جدید که Lasius neglectus نام دارد حدود ۲۰ سال پیش و پس از کلنی سازی در بوداپست رومانی شناسایی شد. دانشمندان دریافته اند موطن اولیه این گونه جدید از مورچه ها به آسیای غربی باز می گردد.
به گفته دانشمندان، هر باغی که مورد هجوم این مورچه ها قرار گیرد بین ۱۰ تا ۱۰۰ برابر مورچه های بومی اروپا آسیب می بیند.
پروفسور ژاکوب بومسما از دانشگاه کپنهاگ گفت: هنگامی که این مورچه هارا برای نخستین بار دیدم، هرگزتصور نمی کردم در آینده ای بسیار نزدیک باغهای فراوانی به اشغال این مورچه ها درآیند.
لینک دائم
 

water_engineer

عضو جدید
کاربر ممتاز
حشرات مضر

حشرات مضر

حشرات مضر بطور کلي به سه گروه اصلي تقسيم مي شوند:
۱- حشراتي که از گياهان تغذيه مي‌کنند؛
۲- حشراتي که از فرآورده‌هاي انباري تغذيه مي‌کنند؛
۳- حشراتي که انسان و ساير جانوران را مورد حمله قرار مي‌دهند.
 

water_engineer

عضو جدید
کاربر ممتاز
- حشراتي که از گياهان تغذيه مي‌کنند

- حشراتي که از گياهان تغذيه مي‌کنند

الف) حشراتي که از گياهان تغذيه مي‌کنند ممکن است بصورت مستقيم به گياه خسارت وارد كنند. مثل ملخ‌ها، لارو پروانه‌ها و سوسك‌ها كه مستقيماً از بخش‌هاي مختلف گياه تغذيه مي‌كنند اعم از برگ، گل، ميوه و چوب.
ب) ايجاد خسارت از طريق تخم گذاري است، بعضي از حشرات مخصوصاً زنجرك‌هاي خانواده سيکاديده (Cicadidae ) و زنجرک‌هاي خانواده سيکادليده (Cicadellidae ) از طريق تخم‌گذاري در سر شاخه‌هاي ظريف گياهان به آن‌ها خسارت وارد مي‌کنند.
ج)ايجاد خسارت از طريق انتقال بيمارهاي ويروسي،باکتريايي و مايکوپلاسمائي و احتمالاً قارچي
در بين حشرات دو گروه شته‌ها و زنجرک‌هاي خانواده سيکادليده (Cicadellidea ) از اهميت بيشتري در نقل و انتقال عوامل بيماري‌زا گياهي برخوردار هستند. همچنين سخت بالپوشان خانواده اسکوليتيده (Scolytidae ) در نقل و انتقال عوامل قارچي نقش دارند.
 

water_engineer

عضو جدید
کاربر ممتاز
۲-حشراتي كه به فرآورده‌هاي انباري خسارت مي‌زنند و خود نيز به سه دسته تقسيم مي‌شوند

۲-حشراتي كه به فرآورده‌هاي انباري خسارت مي‌زنند و خود نيز به سه دسته تقسيم مي‌شوند

الف) اولين گروه آفات چوب مي‌باشند.
چوب يکي از مهم‌ترين محصولات است که در زندگي بشر نقش دارد. چوب‌هاي صنعتي گاهي مورد حمله بعضي از حشرات قرار مي‌گيرند از جمله مهمترين اين حشرات موريانه‌ها هستند.
چگونگي هضم چوب بوسيله‌ي موريانه‌ها.
موريانه‌ها خود قادر به هضم سلولز يا چوب نيستند. در داخل دستگاه گوارش موريانه تک سلولي‌هاي فلازل‌داري زندگي مي‌کنند که آنزيم‌هاي مورد نياز براي تجزيه سلولز را توليد مي‌کنند و آن تک سلولي‌ها هستند که باعث هضم سلولز مي‌شوند. در واقع نوعي همزيستي بين تک سلولي و موريانه‌ها از اين طريق ايجاد شده است.
ب) دومين گروه از آفات فرآورده‌هاي انباري، آفات پارچه و منسوجات هستند. تعدادي از حشرات از جمله پروانه‌هاي خانواده تي‌ني‌ده (Tineidae) و سخت بالپوشان درمستيده (Dermestidae) گاهي به منسوجات خسارت سنگيني وارد مي‌کنند.
ج) سومين گروه از آفات مواد غذايي، انباري است. حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد محصولات کشاورزي بعد از مرحله کاشت و پس از برداشت در انبار توسط آفات مختلف از بين مي‌روند. در بين آفات انباري سوسک‌هاي خانواده درمستيده (Dermestidae ) و بروخيده ( Bruchidae ) و کورکولينيده (Curculionidae)، در بين پروانه‌ها تعدادي از گونه‌هاي خانواده پيراليده (pyralidae ) مثل پلوديا اينترپونکتلا (Plodia interpunctella) و افيستيا کونيلا (Ephestia Kuhniella ) از اهميت زيادي برخوردارند.
 

water_engineer

عضو جدید
کاربر ممتاز
3- حشراتي که انسان و ساير جانوران را مورد حمله قرار مي‌دهند. آن‌ها نيز به چند گروه تقسيم مي‌شوند:

3- حشراتي که انسان و ساير جانوران را مورد حمله قرار مي‌دهند. آن‌ها نيز به چند گروه تقسيم مي‌شوند:

الف) حشرات آزار دهنده مثل تعدادي از پشه‌ها و مگس‌ها. گرچه ممکن است که ناقل بيماري مهمي نباشد ولي به هر ترتيب باعث سَلب آسايش از انسان مي‌شوند. ب) حشراتي که نيش آن‌ها سمي است. تعدادي از زنبورهاي خانواده وسپيده (Vespidae) و اسفسيده (Sphecidae) و در مواردي زنبورهاي بالاخانواده آپويدا (Apoidea ) که جزء حشرات مفيد و گرده افشان هستند و انسان را نيش مي‌زنند.
بعضي از انسان‌ها به نيش زنبورها حساسيت شديدي دارند و دچار شوک شديدي مي‌شوند و در مواردي مشاهده شده که نيش زنبور منجر به مرگ انساني شده است.
ج) سومين گروه از حشراتي که به انسان خسارت مي‌زنند حشرات انگل هستند و به دو گروه تقسيم مي‌کنيم.
 

water_engineer

عضو جدید
کاربر ممتاز
حشرات انگل

حشرات انگل

1) انگل خارجي؛
2) انگل داخلي.
1) حشرات انگل خارجي مثل کک‌ها و شپش‌ها و در مواردي ساسها که با تغذيه از خون انسان گاهي بيماري‌هايي را به انسان منتقل مي‌کنند. ساس‌ها در واقع نوعي سن هستند. در مبحث‌هاي بعدي توضيح داده خواهد شد.
2)حشرات انگل داخلي مخصوصاً تعدادي از مگس‌ها مثل خانواده کاليفوريده (Calliphoridae) و خانواده اُستريده (Oestridae) و خانواده تابانيده (Tabanidae) كه از اهميت زيادي برخوردارند. اين مگس‌ها عموماً تخم خودشان را بر روي چهارپايان وحشي و اهلي قرار مي‌دهند. بعد از اينکه لارو از تخم خارج مي‌شود وارد بدن چهار پايان مي‌شود و مراحل نشو و نماي لاروي خود را در داخل بدن طراحي مي‌کند و زماني که مي‌خواهد تبديل به حشره کامل بشود در بسياري از مگس‌ها پوست سوراخ مي‌کند. مثل خانواده استريده (Oestridae) كه از اهميت زيادي برخوردارهستند. سپس وارد خاک مي‌شوند و تبديل به شفيره و حشره کامل مي‌شوند. و از اين طريق کاملاً باعث ضعف جانوران مخصوصاً احشام و چهارپايان وحشي مي‌شوند.
آخرين گروه از حشراتي که به انسان حمله مي‌کنند حشرات ناقل از جمله خانواده کوليسيده (Culicidae) و سايکوديده (Psychodidae) هستند که از اهميت زيادي برخوردارند. پشه‌هاي خانواده کوليسيده مراحل نشو و نماي لاروي خودشان را در داخل آب سپري مي‌کنند. حشرات ماده قادر هستند انسان را نيش بزنند و همراه نيش زدن عوامل مختلف ويروسي و باکتريايي را وارد بدن مي‌کنند. مثل پشه‌ي مالاريا که چندين مرحله را در بدن انسان طي مي‌کنند و در گذشته منجر به مرگ انسان مي‌شده اما در حال حاضر واکسن مخصوص بيماري مالاريا ساخته شده است.
نمونه ديگر پشه‌هاي خاکي خانواده سايکوديده زير خانواده فلابوتومينا (phlaebotominae) هستند که عامل بيماري سالک در انسان مي‌باشند. اين پشه‌ها وقتي در روي صورت مستقر مي‌شوند يک تک سلولي بنام لشمانيوز را وارد بدن مي‌کنند و ايجاد بيماري سالک در روي پوست مي‌کنند.
 

water_engineer

عضو جدید
کاربر ممتاز
دراكولا در كمين مسافران شمال

دراكولا در كمين مسافران شمال

با افزايش گرماي هوا و رطوبت نسبي در تابستان، حمله شبانه «دراكولا» بسياري از مردم مناطق مختلف استان گيلان را دچار دردسر كرد.
در اين فصل بسياري از ساكنان استان گيلان، از حمله خاموش غافلگيرانه اين موجود آزار دهنده مجروح مي‌شوند و حتي برخي نيز كارشان به بيمارستان مي‌كشد. بر خلاف آنچه تصور مي‌شود جثه دراكولاي گيلان فقط اندكي بزرگ تر از مورچه قرمز است.

اين بندپاي كوچك كه به سلطان حشرات مناطق گرم و مرطوب معروف است به واسطه سمي كه در بدن خودش دارد، فاقد دشمن طبيعي است و حتي پرندگان نيز از خوردن آن خودداري مي‌كنند.
اين حشره كوچك داراي دو رنگ قرمز و قهوه‌اي بند بند است و در شاليزارها، علف زارها و ساختمان هاي مرطوب بيشتر ديده مي‌شود. دراكولا در شب به سوي نور و روشنايي جلب مي‌شود و در صورت قرار گرفتن اين حشره بر روي پوست انسان، ماده‌اي ترشح مي‌كند كه باعث ايجاد تاول‌هاي عفوني بر روي پوست مي‌شود.
اين حشره نيش نمي‌زند، آرام بر روي پوست حركت مي‌كند و با اين حركت ماده سمي خود را روي پوست مي‌ريزد.
حشره ی دراكولا، سوسك نارنجي رنگي با نام علمي PEDRUS است كه در بدن آن سمي با نام علمي pedren وجود دارد. اين حشره به محض تحريك، با ترشح سم بر پوست بدن باعث بروز تاول هاي شديدي همراه با درد، سوزش و خارش مي‌شود. تاول‌هاي ناشي از سم اين حشره درمان خاصي ندارد و تنها بايستي با استفاده مواد ضد عفوني‌كننده و پمادهاي مسكن دوره ی بهبود 10 روزه تا يك ماهه آن را تحمل كرد.
متخصصان مركز تحقيقات پوست گيلان معتقدند اين حشره كوچك و خطرناك كه بيشتر در گيلان ديده مي‌شود، با گرماي هوا و بالا رفتن ميزان رطوبت تكثير مي‌شود.
قدرت پرواز اين حشرات به قدري بالا است كه از فاصله 79 كيلومتري ساحل دريا به سوي نور كشتي جذب مي شوند. هرچند راه كارهاي ارائه شده اين گروه تاثير بسياري بر جلوگيري از گزش اين حشره داشت، اما هنوز هم گردشگراني كه به شمال مي‌روند از گزند هجوم دراكولا در امان نيستند.
در گيلان و مازندران نوعي بيماري پوستي در اواخر بهار، تابستان و اوايل پاييز مشاهده مي شود كه عامل ايجاد آن همين حشره است. در گيلان اين حشره را به نام‌هاي مختلفي چون شب سوز، تله گز، چي سوزان و دراكولا مي شناسند.
در مازندران نيز اغلب مردم فكر مي كنند ضايعه پوستي ايجاد شده از حشره اي به نام "ون" است كه ظاهراً به يك نوع عنكبوت گفته مي شود.
دراكولا برخلاف تصور عموم كمتر نيش مي زند و گاز مي گيرد؛ بلكه بيشتر له كردن حشره بر روي پوست ايجاد ضايعه مي كند.
نقاط باز بدن مثل صورت، دست‌ها، ساعدها و پاها بيشترين آسيب را از اين حشره مي بينند. پس از له كردن حشره بر روي پوست ضايعه اي ايجاد مي شود كه به سرعت به ديگر قسمت هاي بدن منتقل مي‌شود.
اين عوارض كه گاه خفيف و در بسياري از موارد شديد است، پس از 24 ساعت آغاز مي شود که با قرمزي و احساس خارش همراه است. پس از خارش پوست آن قسمت كنده شده و اثري مانند سوختگي بر جا مي ماند.
دكتر مهدي جلوه و گروه همراه آنها در سال 1372 تحقيقي انجام داده اند تا هويت اين حشره را مشخص كنند.
دكتر جلوه در اين گزارش آورده است:
براي كنترل حشره و جلوگيري از هجوم آن، اولين روش نصب توري و پشه بند در محل خواب است. كاهش تعداد لامپ هاي روشن و كم كردن شدت نور، پاك سازي علف هاي هرز و ديگر گياهان، به ويژه گياهان پوسيده از محل نصب چادر و استفاده از حشره كش براي سم پاشي روي چادر، از ديگر روش هاي مبارزه با اين حشره ی خونخوار است.
سمي كه از گزش دراكولا به بدن وارد مي شود، بيماري درماتيت را باعث مي شود. براي جلوگيري از آن، تا حد ممكن بايد حشره را از روي عضو بدن بپرانيم (یعنی آن را روی پوست له نکنیم) و اگر دست يا عضو ديگري آلوده شد، حتما آن را با آب و صابون بشوييم.
گردشگراني كه در چادرهاي خود اقامت مي كنند و لباس هاي شسته را در فضاي باز آويزان مي كنند، قبل از جمع كردن آنها، بايد لباس ها را تكانده و قبل از پوشيدن دقيقا بازرسي كنند تا حشره از طريق لباس وارد بدن نشود.
دكتر مهدي پناهي، عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي گيلان هم در اين‌ باره مي‌گويد: چنانچه ترشح سم پدرين توسط حشره دراكولا در نواحي حساس بدن مانند دور چشم كه داراي چين و چروك و پوست نازك است اتفاق بيفتد، شدت و درد تاول ها بيشتر مي‌شود.
وي اضافه مي‌كند: گزش اين حشره معمولا با خارش همراه است كه در صورت انجام اين عمل، تاول‌ها پاره شده و مایع خارج شده از تاول ها، سطح وسيع تري از پوست را آلوده مي‌كند.
وي با بيان اين‌كه كودكان به سبب برخورداري از پوست نازك تر نسبت به گزش اين حشره بسيار آسيب پذيرترند، مي‌گويد: تاول‌هاي ناشي از گزش اين حشره درمان ندارد و فقط بايد محل ضايعه را با آب سرد و صابون مرتب شستشو داد. اكثر مردم براي درمان آن از الكل سفيد استفاده مي‌كنند، در حالي كه آب و صابون بهتر است.
اين متخصص پوست ضمن تاكيد بر اينكه استفاده از پمادهاي استريل چشمي و ضد خارش نيز براي درمان عوارض گزش مناسب است، تاكيد مي‌كند: بعد از برطرف شدن اين ضايعات پوستي لكه قهوه اي رنگي براي مدت ها روي پوست باقي مي‌ماند كه به مرور زمان رفع مي‌شود.
منبع : همشهری
 

water_engineer

عضو جدید
کاربر ممتاز
سنجاقک ها و زندگی آنها

سنجاقک ها و زندگی آنها

سنجاقک ها و زندگی آنها

[FONT=arial, helvetica, sans-serif]سَنجاقَک‌ها شکارچیان سریعی هستند که طعمه خود را در هوا شکار می‌کنند آنها به طور استثنایی قدرت دید بالایی دارند و می‌‌توانند حشرات در حال پرواز را تعقیب کنند و پاهای تیغه دار خود را در بدن طعمه فرو کنند بر خلاف این دسته از سنجاقکها سنجاقکهای یکروزه پرندگان ضعیفی هستند سنجاقک یکروزه بالغ غذا نمی‌خورد آنها طول زندگی کوتاهشان فقط می‌‌توانند جفت‌گیری کنند و تخم بگذارند.

در طول دوران کربونیفر بعضی از سنجاقکها دارای بالهایی به طول 61 سانتیمتر (2 پا) بودند بزرگ‌ترین گونه از خانواده سنجاقکها امروزه جزو سنجاقکهای بزرگ آمریکای جنوبی هستند که بالهایی به طول18 سانتیمتر(7اینچ) دارند سنجاقکها جزو سریعترین حشرات پرنده هستند بعضی از این سنجاقکها می‌‌توانند در فواصل کوتاه با سرعت 56 کیلومتر (35 مایل) در ساعت پرواز کنند.


دگردیسی

سنجاقک و گونه‌های آن تا حدود 5 سال در زیر آب زندگی می‌کنند در طول این مرحله از زندگیشان آنها را پوره می‌‌گویند و رنگ خاکستری مایل به قهوه‌ای دارند وقتی یک پوره رشد می‌‌کند در طول رشد بارها شکل عوض می‌‌کند بعد از هر شکل عوض کردن سطح بالهای او قدری بزرگ‌تر می‌‌شود ولی برعکس بدنش همیشه یکسان می‌‌ماند و تغییر نمی‌کند وقتی به رشد کامل رسید پوره از ساقه یک گیاه آبی صعود می‌‌کند و به بیرون آب می‌‌آید و برای آخرین بار پوست اندازی می‌‌کند و شکل خود را به عنوان یک سنجاقک ظاهر می‌‌سازد رنگ نهایی بدن بعد از چندین روز ظاهر می‌‌گردد.

سنجاقک‌ها و سنجاقک یکروزه دو راسته مختلف از حشرات را تشکیل می‌‌دهند در حدود 5000 گونه در راسته سنجاقکها وجود دارد که شامل یوغ بالان می‌‌شود تمام گونه‌های سنجاقکها در سراسر جهان در نزدیکی آبها یافت می‌‌شوند راسته سنجاقکهای یکروزه در حدود 2000 گونه را شامل می‌‌شوند این گونه‌ها نیز در نزدیکی آبها یافت می‌‌شوند ولی مجموعا" در مناطق سردتر آب یافت می‌‌شوند.



سنجاقکهای یک روزه

این سنجاقک در زیر آب رشد می‌‌کند و می‌‌تواند تا 3 سال در زیر آب بماند در اوایل تابستان پوره این سنجاقک از آب بیرون می‌‌آید و دوبار پوست اندازی می‌‌کند و به سن بلوغ می‌‌رسد نوع بالغ این حشره دارای سیستم گوارشی فعال نیست و لذا غذا نمی‌خورد آنها جفت گیری می‌کنند تخم می‌‌گذارند و در طول چند ساعت می‌‌میرند.



سنجاقک سبز

سنجاقک از بزرگ‌ترین سنجاقکها در امریکای شمالی است سنجاقک سبز اوایل تابستان پوره این حشره از طریق صعود به‌وسیله ساقه گیاهان کناره آب بالا می‌‌آید و پوست اندازی کرده و دوران بلوغ را آغاز می‌‌کنند.



دانشنامه رشد.
[/FONT]
 

water_engineer

عضو جدید
کاربر ممتاز
زنبور حفار

زنبور حفار

زنبور حفار

[FONT=arial, helvetica, sans-serif]تينبرگن در تحقيق دوره دكترايش به بررسي اينكه زنبور حفارگونه Philanthus triangulum، چگونه سوراخ لانه اش را تشخيص مي دهد، پرداخت. زنبور حفار ماده، نقبي در شن حفر مي كند و تعدادي تخم در آن مي گذارد و آذوقه آينده تخم هايش را با شكار و صيد زنبور عسل (Apis mellifera) تدارك مي بيند. زنبور ماده مكرراً لانه اش را به منظور شكار زنبور عسل ترك مي كند و پس از شكار به لانه باز مي گردد. از اين رو او بايد توانايي تشخيص ورودي لانه خود از ساير لانه هايي كه در همسايگي خانه او قرار گرفته اند را داشته باشد. زنبور ماده احتمالاً محل لانه اش را از طريق محرك هاي صادره از ورودي لانه يا توسط محرك هاي ناشي از اشياي اطراف لانه كه با نظم خاصي چيده شده اند، تشخيص مي دهد. تينبرگن در ابتدا دريافت كه با جابه جا كردن اشياي اطراف ورودي لانه مي تواند زنبور را وادارد كه مدت زمان بيشتري را صرف جست وجوي لانه اش كند.[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]در آزمايش ديگري كه يك زنبور حفار ماده را به داشتن حلقه اي از مخروط هاي كاج در دور تا دور ورودي لانه اش عادت داد وسپس در غياب زنبور حلقه مذكور را اندكي جابه جا كرد. زنبور پس از بازگشت از شكار همچنان در مركز حلقه جابه جا شده لانه اش را جست وجو مي كرد. اين آزمايش نشان مي دهد كه زنبور حفار برخي از ويژگي هاي علائم اطراف لانه اش را هنگام ترك حفره اش به خاطر مي سپارد و از آن براي يافتن محل نقبش استفاده مي كند. از اين گذشته علائم ديداري نيز براي زنبور از اهميت بسياري برخوردارند اما محرك هاي ديگري مانند بوي محل غير ضروري اند.
زنبور حفار تنها در فواصل كوتاه براي بازگشت به لانه از حلقه مخروط هاي كاج كمك مي گيرد. او بايد بتواند راهش را از شكارگاه، كه فاصله اش از لانه به اندازه اي است كه مشاهده لانه از آن مسافت براي زنبور ميسر نيست، تا لانه پيدا كند. تينبرگن و همكارانش براي آزمون اين مسئله، شماري از درختان كاج كه در نزديكي محل لانه زنبور رشد كرده بودند را از زمين بيرون كشيدند و آنها را قدري جابه جا كردند. با اين كار دريافتند كه زنبورها پس از بازگشت از شكار محل لانه شان را با توجه به درختان كاج جابه جا شده جست وجو مي كنند.
[/FONT]

[FONT=arial, helvetica, sans-serif]آنها همچنين آزمايشات پيچيده تري را نيز ترتيب دادند كه طي آن علاوه بر جابه جايي علائم كوچك اطراف ورودي لانه، علائم بزرگ تر واقع در فواصل دورتر را نيز جابه جا كردند و بدين ترتيب نشان دادند كه زنبورها چگونه اطلاعات حاصل از علائم مختلف موجود در محيط شان را با يكديگر تلفيق مي كنند.
تينبرگن آزمايشات بيشتري براي بررسي اينكه زنبور حفار ماده چگونه شكارش، زنبور عسل، را شناسايي مي كند، انجام داد. او در اين آزمايشات از شي اي كه به انتهاي تكه نخي آويخته شده بود استفاده كرد. از جمله اين شي ، يك زنبور تازه كشته شده، مرده، گندزدايي شده و بي بو، تكه اي از چوب به اندازه يك زنبور عسل، تكه اي از چوب بودار از طريق تماس با زنبورهاي زنده ، بود .
[/FONT]

[FONT=arial, helvetica, sans-serif] تينبرگن دريافت كه زنبور حفار در وهله اول به طرف تمامي اين اشيا جلب مي شود البته به شرط آنكه اشياي مذكور متحرك باشند. سپس دور و بر آنها پرواز مي كند و تنها جسمي كه بويي همانند بوي زنبور عسل داشته باشد را متصرف مي شود. بدين ترتيب زنبور در ابتدا از راه ديدن به سوي همه اين اشيا جلب مي شود و سپس از طريق بو درست بودن شكارش را كنترل مي كند. با اين حال زنبور حفار كارش را با نيش زدن شكار آن هم در صورتي كه شكار، زنبور عسل باشد، تكميل مي كند. به عنوان مثال تكه چوبي كه بويي همانند زنبور عسل دارد را نمي گزد. از اين رو احتمالاً از علائم بيشتري نظير علائم ديداري و لامسه اي در تصميم گيري نهايي براي نيش زدن شكارش استفاده مي كند. بررسي زنبور حفار ثابت كرد كه جانوران منفرد از علائم محيطي براي كنترل رفتارشان استفاده مي كنند.[/FONT]
 

water_engineer

عضو جدید
کاربر ممتاز
زنجره حشره ای زنده اما زیر خاک

زنجره حشره ای زنده اما زیر خاک

زنجره حشره ای زنده اما زیر خاک

[FONT=arial, helvetica, sans-serif]حشرات درمقایسه با دیگر موجودات روی زمین عموما از عمر بسیار کوتاهی برخوردارند. البیته این موضوع باید دلیلی داشته باشد که چرا حشرات نباید بیش از مدت کوتاهی ، زندگی کنند .[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]با این وصف ،نباید فراموش کردکه درمیان جانداران ، حشره ای یافت می شود که از عمر نسبتا طولانی برخوردار است و درمیان انواع مختلف زنجره ها ، نوعی زنجره وجود دارد که 17 سال عمر می کند ! بجز ملکه موریانه ، هیچ حشره دیگری نیست که در طول عمر به پای این زنجره برسد . [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]اما عمر 17 ساله زنجره چندان خوش وگواره نمی گذرد که رشک دیگر حشرات را برانگیزد. چون که این حیوان درتمام این مدت ، درزیر خاک به حالت خواب ، بسر می برد وسرانجام روزی که از زمین بیرون می آید تا از زندگی درمحیط روشن وآفتابی بیرون لذت ببرد، 5 هفته بیش نمی گذرد که بدرود حیات می گوید .[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]اکنون می خواهید بدانید چرا باید17 سال طول بکشد تا حشره ای بدین بیمقداری، دردامن طبیعت پرورش یابد؟[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]ماده زنجره ،بر روی ترکه های درخت تخم می ریزد . چون نوزادها از درون تخمها سر برآورند ، از شاخسار فرو می افتند تا سوراخی در زیر زمین بیابند ؛ سپس خود را به ریشه درخت می رسانند وبه همانجا می چسبند .[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]دراین حالت، زنجره به صورت یک حشره نارس است که به زبان علمی آن را « نیمف » می خوانند.[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]نیمفها در زیر زمین به مدت 17سال بیحرکت باقی می مانند . خوراکشان فقط شیرابه ای است که از ریشه درخت می مکند. سرانجام روزی فرا می رسد که حشره مرموزی می آید وبه آرمیدن این « حشره نارس » پایان می دهد وآن را مجبور می سازد تا از تاریکخانه خود سر به در آورد. آنگاه زنجره نارس تنه درخت را می گیرد وبالا می آید وخود را در روشنایی روز قرار می دهد.[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]دراین هنگام پوسته کشیده براندامش ، می شکافد وزنجره بالغی از درون آن بیرون می آید .[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]زنجره ها دربیش از 800 نوع گوناگون یافت می شود که فقط 100 نوع از آنها درامریکای شمالی وجود دارد. عمر بیشتر آنها فقط دوسال است . اما زنجره 17 ساله ، نوع خاصی است که فقط درسرزمین امریکا یافت می شود.[/FONT]
نیچر
 

water_engineer

عضو جدید
کاربر ممتاز
قوانین ترافیک در دنیای مورچه از انسانها پیشرفته تر است محققان با بررسي زندگي مورچه ها دريافتند که اين جانداران در پيچيده ترين و ش

قوانین ترافیک در دنیای مورچه از انسانها پیشرفته تر است محققان با بررسي زندگي مورچه ها دريافتند که اين جانداران در پيچيده ترين و ش

قوانین ترافیک در دنیای مورچه از انسانها پیشرفته تر است

[FONT=arial, helvetica, sans-serif]محققان با بررسي زندگي مورچه ها دريافتند که اين جانداران در پيچيده ترين و شلوغ ترين شرايط، دچار گره خوردگي و ازدحام نشده و با هدايت يکديگر به مسيرهاي جديد از قفل شدن مسيرهاي عبور و مرور خود جلوگيري مي کنند. [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]به گزارش خبرگزاري مهر، محققان دانشگاه درسدن آلمان بر اين باورند حشرات با هدايت موثر يکديگر به جهت هاي مختلف در زيستگاه خود در مديريت تجمع ها و ازدحام به نسبت انسانها از توانايي بيشتري برخوردارند.[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]در ميان حشرات مورچه ها از بيشترين جمعيت برخوردار بوده و با داشتن 250 هزار سلول در مغز در ميان ديگر حشرات از ظرفيت هوشي بالاتري برخوردارند.[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]به اعتقاد متخصصان با بررسي مورچه ها و زندگي آنها مي توان يکي از بزرگترين معضلات زندگي مدرن بشر يعني گره هاي ترافيکي جاده ها را حل کرد.[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]به منظور آزمايش چنين نظريه اي، محققان دو مسير را از شربتي غليظ و شيرين به پهناي مختلف ايجاد کردند که مسير باريک تر به سرعت دچار ازدحام مورچه ها شد. اما هنگامي که يکي از مورچه ها در مسير پر ازدحام قصد بازگشت به لانه را داشت با مورچه اي جديد برخورد کرد و سريعا وي را به مسيري جديد هدايت کرد.[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]مشاهدات نشان داد که مورچه ها درست قبل از تشکيل ترافيک و قفل شدن مسير با هدايت يکديگر به مسير هاي تازه از تشکيل ازدحام جلوگيري مي کنند.[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]محققان با شبيه سازي رايانه اي مسيرهاي پيچيده تر و پر ازدحام تري از مورچه ها را طراحي کرده و دريافتند حتي در صورت هدايت مورچه ها به مسيري طولاني تر آنها خود را به راحتي و سرعت به منبع غذا مي رسانند.[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]بر اساس گزارش نيوساينتيست، محققان در نظر دارند با استفاده از اين مشاهدات، سيستمي را براي هدايت اتومبيل ها طراحي کنند تا اتومبيل ها بتوانند با ارسال اطلاعات مربوط به ترافيک يکديگر را از ميزان و بار ترافيکي مطلع کرده تا از اين طريق رانندگان اقدامات لازم براي جلوگيري از ورود به گره هاي ترافيکي را به انجام برسانند.[/FONT]
ساینس ورد
 

water_engineer

عضو جدید
کاربر ممتاز
راسته دوبالان را بهتر بشناسیم

[FONT=arial, helvetica, sans-serif]راسته دوبالان (Diptera )[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif] دوبالان يکی از بزرگترين راسته های حشرات را تشکيل می دهند که از نظر انبوهی جمعيت و تعداد گونه ها تقريبا در همه جا فراوانند. اکثر دوبالان به علت داشتن يک جفت بال ، به سهولت از حشراتی که کلمه " Fly " در مورد آنها بکار می رود نظير ( Sawflies ، Dragonflies ، Stoneflies و ... ) متمايز می شوند. اين يک جفت بال ، بالهای جلويی بوده و جفت بال عقبی آنها به اندامهای برآمده کوچکی به نام هالتر يا شاهنگ تحليل يافته اند که بعنوان اندام های تعادلی عمل می کنند . در تعدادی از ساير راسته ها نيز مواردی ديده می شد که افراد آنها يک جفت بال دارند ( تعدادی از يک روزه ها ، تعدادی از سوسک ها ، شپشک های نباتی نر و ... ) ، ولی هيچکدام از آنها بجز شپشک های نباتی نر ، بالهای عقبی تبديل شده به هالتر ندارند. برای تفکيک دوبالان " Diptera " از حشرات "دوبال" ساير راسته ها ، گاهی آنها ررا تحت عنوان " دوبالان " Tow-Winged flies می نامند. در اسامی عمومی دوبالان کلمه "fly" به عنوان يک کلمه متمايز کننده مطرح می شود ، در صورتيکه در اسامی عمومی حشرات ساير راسته ها اين کلمه با کلمه توصيفی همراه می گردد. [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif] [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]اکثر دوبالان حشراتی نسبتا کوچک ، با بدنی نرم بوده و عده ای کاملا ريزند . با وجود اين ، بسياری از آنها دارای اهميت اقتصادی زيادی می باشند . پشه ها ، مگس های سياه ، ميدج های نيش زن ، خرمگس ها ، مگس های اصطبل و ... خونخوار بوده و از آفات مهم انسان و حيوانات محسوب می شوند . اکثر حشرات خونخوار و بعضی از انواع گندخوار نظير مگسهای خانگی و مگسهای آبی (کاليفوريده) ، ناقلين مهم بيماری ها هستند . [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif] [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]ارگانيسم های عامل بيماری های مالاريا ، تب زرد ، فيلايازيس ، تب دانگ ، خواب ، تيفوئيد (حصبه) ، اسهال و ديگر پاتوژن ها توسط دوبالان منتقل و منتشر می شوند. برخی دوبالان نظيرمگس گندم Mayetiola destractor(Say) و کرم سيب از آفات مهم گياهان زراعی محسوب می گردند . از طرفی تعداد زيادی از دوبالان به عنوان گندخوار برای انسان مفيدند. عده ای شکارچی يا انگل مهم آفات حشره ای بوده ، برخی در گرده افشانی گياهان زراعی کمک می کنند و بعضی نيز دشمنان طبيعی علفهای زيان آور محسوب می شوند.[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif] [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]قطعات دهانی دو بالان از نوع مکنده بوده ، اما تغييرات قابل توجهی در ساختمان قطعات دهانی افراد اين راسته وجود دارد. در بيشتر آنها قطعات دهانی از نوع سوراخ کننده ( زننده ) می باشند. در عده ای مکنده يا ليسنده بوده و در تعدادی نيز اين اندام ها بحدی کم رشد نموده که وظيفه ای انجام نمی دهند.[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]راسته دو بالان دگرديسی کامل داشته و لارو اغلب آنها ماگوت (Maggots ) ناميده می شود. لاروها عموما بدون پا و کرمی شکل هستند. در خانواده های ابتدايی ( زير راسته Nematocera ) سر معمولا خوب رشد کرده و آرواره های بالا بطور افقی حرکت می کنند.[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif] [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]درخانواده های پيشرفته (زير راسته Brachycera ) رشد سر کم بوده و قلاب های دهانی در يک صفحه عمودی حرکت می کنند . در بعضی از خانواده های براکی سرا (گروه های Asilomorpha و Tabanomorpha ) سر لارو اسکلروتيزه و کم و بيش تو رونده (Retractile) می باشد ، در حاليکه در عده ای ( گروه Muscomorpha ) هيچ نع اسکلروتيزاسيون بجز قطعات دهانی در سر ديده نمی شود .[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif] [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]شفيره در زير راسته نماتوسرا از نوع غير آزاد (obtect ) بده در حاليکه در ساير دویالان مخفی (coarctate) است . بدين معنی که مرحله شفيرگی در داخل پوسته آخرين سن لاروی که به آن پوپاريوم می گويند سپری می شد. لاروهای دوبالان در اماکن مختلف زندگی می کنند . تعداد زيادی از آنها در انواع محيط های آبی شامل جويبارها ، استخرها ، درياچه ها و گودال های موقتی و آبهای شور و قليايی زندگی می کنند.[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif] [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]لاروهايی که از گياهان تغذيه می کنند ، معمولا در داخل بعضی از بافت های گياهی به عنوان مينوز برگ ، حشرات گالزا ، ساقه خوار و ريشه خوار زندگی می کنند. لاروهای شکارچی در محيط های متفاوتی نظير آب ، خاک ، زير پوسته درختان ، سنگها يا روی رستنی ها فعاليت می کنند. گونه Haeomyia petrolei (Coqu) از خانواده Ephydridae در حوضچه های نفت خام زندگی می کند. ساير افدريدها در درياچه های خيلی شور تکثير می يابند. حشره بالغ دوبالان روی گياهان مختلف يا مايعات حيوانی نظير شهد ، ترشحات و يا خون تغذيه می کنند. اکثر گونه ها از شهد و شيره تغذيه نموده اما بسياری از آنها خونخوار و يا پريداتور ديگر حشرات نيز می باشند.[/FONT]
 

water_engineer

عضو جدید
کاربر ممتاز
پشه های مصنوعی را بهتر بشناسیم


[FONT=arial, helvetica, sans-serif]اولين پشه اي كه در اول بهار مشاهده ميگردد پشه اي بادمي بلند و بالهاي قهوه اي كشيده است كه به آن مارس قهوه اي گفته ميشود. همانطور كه ميدانيد در اين فصل آبها به علت بارندگيهاي فصلي كمي كدر هستند كه اين پشه بسيار مناسب است.رفته رفته به اواسط بهار كه نزديك ميشويد پشه هاي بالغ رنگي قهوه اي سير مايل به مشكي دارند و البته فربه و چاق هم هستند لذا براي جلب توجه بيشتر ماهي از دمهاي قرمز رنگ نيز براي آنها ميتوانيد استفاده كنيد.از حشرات مناسب اين فصل انواع سنجاقك ها و مگس سنگ و مورچه قرمز هستند كه از پشه هايي همچون پالمو و الكساندرا نيزميتوانيد در اوايل فصل استفاده كنيد.[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]
آلكساندرا
پالمو[/FONT]

[FONT=arial, helvetica, sans-serif]ماهيگير بايد به طعمه فصل آشنا باشد تا بتواند بهترين صيد را داشته باشد.كم كم كه هوا رو به گرما مي نهد و آب ذلال بايد از پشه هاي كوچكتر و براق استفاده نمود كه خرمگس و زنبور قرمز و مورچه قرمز از آن دسته اند.در فصل تابستان نيز بهترين حشرات مگس سياه انواع زنبورها و سنجاقكها و حشرات سياه رنگ است چرا كه در اين فصل اكثر حشرات بالغ يا در مرحله پيري بسر ميبرند.لذا استفاده از جيرجيرك و انواع سنجاقكها و پشه هاي اين فصل مناسب است.[/FONT]

[FONT=arial, helvetica, sans-serif]در كل پشه هاي مصنوعي را به دو دسته تقسيم ميكنند:[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]1-پشه هاي خشك[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]2-پشه هاي تر[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]
[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]كه در مورد پشه هاي خشك ميتوان گفت كه به حشرات بالدار و در كل هر حشره اي كه در آب زندگي نمي كند گفته ميشود اما پشه تر به حشراتي گفته ميشود كه مدت زماني را در آب زندگي ميكنند و در آب نيز شكار خواهند شد.حال اين حشرات را نيز به چند دسته كه براي صيد مناسبند تقسيم نمود :[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]حشرات رو آبي[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]حشرات غرق آبي[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]نوزاد حشرات مانند لاروها نيمف ها[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]بچه ماهي ها يا استريمر ها[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]حشرات رو آبي :[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]زيبا ترين و جالب ترين روش صيد با پشه استفاده از پشه هاي رو آبي است چرا كه حمله و پرش ماهي را مشاهده خواهيد كرد كه صحنه هايي بياد ماندني را برايتان باقي خواهد گذاشت.[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]اين حشرات يا در فصل خاصي به پرواز در مي آيند يا هر روزه از لارو به پشه بالدار تبديل ميگردند.[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]
مي فلاي از اين دسته است .پشه اي بي آزار و خسته كه بالهايي نسبتا بلند دارد و دو عدد موي بلند در قسمت انتهايي دمش قرار دارد و بر روي آب شناور مي باشد.[/FONT]

[FONT=arial, helvetica, sans-serif]
مي فلاي
آدامز
لايت كاهيل
گوردون كويل
هاك پيكوك
[/FONT]

[FONT=arial, helvetica, sans-serif]
رويال ولف
اولايو دان
باگر
بلك بيتل
براون آنت
[/FONT]

[FONT=arial, helvetica, sans-serif][/FONT][FONT=arial, helvetica, sans-serif]
[/FONT]
 

water_engineer

عضو جدید
کاربر ممتاز
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]اين پشه ها از بهترين نمونه هايي هستند كه براي صيد رو آبي استفاده ميگردند و البته برخي از آنها واقعي و برخي تخيلي هستند چرا كه تركيبي از چند پشه واقعي و با چراغ چشمك زني مناسب استفاده ميگردند[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]مثلا رويال ولف وجود خارجي ندارد ولي تركيبي از چند پشه است و آن روبان قرمز براق جلب توجه خوبي است.براي مواقعي كه هيچ پشه اي جوابگو نيست نتيجه خوبي ميدهد.[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]در اين نوع پشه حمله ماهي چند صورت دارد كه اولين نمونه آن حمله با سرو صدا است كه پس از اينكه پشه ناپديد شد شوك مناسبي به قلاب بدهيد تا در دهان ماهي قرار گيرد. ولي نمونه دوم آن بدين صورت است كه گردابي در زير پشه بوجود ميآيد و نا گهان پشه ناپديد ميگردد در اين لحظه سرعت عمل نياز است تا قبل از اينكه ماهي مصنوعي بودن طعمه را دريابد قلاب را درون دهانش فرو كنيد و در حالت سوم گاهي فقط دهان ماهي را مشاهده خواهيد كرد كه به صورت نيم دايره از زير آب خارج و بعد دوباره به آب باز ميگردد در اين صورت شوك سريع و مناسبي دهيد.در مورد زنده بودن يا مرده بودن حشرات اين نكته مهم است كه اگر بالهاي حشره يا يال پشه شما به سمت جلو باشد پشه شما زنده و ماهي احتياط را انجام ميدهد و اگر يال پشه شما به سمت عقب باشد يعني پشه شما مرده است پس بايد پشه شما بر روي آب ساكن باشد.[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]حشرات غرق آبي :[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]اين پشه ها بيشتر مربوط به حشراتي است كه در زير آب زندگي ميكنند.تفاوت آنها با لاروها در اين است كه لاروها دم شلوغي دارند. اكثر ماهيگيران نمونه اي را استفاده ميكنند كه مانند پشه رو آبي بوده و در حال انتقال از آخرين دوره دگر ديسي خود است تا به سطح آب برسد.در اين روش شما بايد پشه را به پايين دست رودخانه پرتاب و به سمت بالا دست بكشيد.معروفترين اين پشه ها ريبيد مودار طلايي است.[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]
[/FONT]

[FONT=arial, helvetica, sans-serif]اكثر ماهيگيران بعلت عدم ديدن پشه از اين روش و نوع پشه ممانعت مي نمايند و اين در حالي است كه موثر ترين روش اين نمونه است و در ضمن اولين نمونه و قديميترين نمونه پشه ساخت دست بشر ازاين نوع بوده است. اگر از دو پشه همزمان بر روي يك نخ استفاده ميكنيد نيزبهترين حالت پرتاب به پايين دست رودخانه و بعد جمع كردن آن است دقت كنيد كه جريان آب باعث پرتاب پشه شما به سمت بالا ميگردد و اين خود بهترين حالت براي جلب توجه ماهي است ولي بهتر است كه شما با تكانهايي كه به سر چوب ميدهيد يك پشه درحال جهش زير آب را تقليد نماييد كه در بيشتر مواقع موثر است.[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]
گوردن كويل
لايت كاهيل
پروفسور
رد آنت
بلك نات
[/FONT]

[FONT=arial, helvetica, sans-serif]دقت داشته باشيد كه اين پشه ها بايد رنگي خاكستري يا روشن داشته باشند زيرا در حال دگرديسي بوده و جوان هستند لذا از رنگهاي تيره پرهيز نماييد. به همراه داشتن اين چند نمونه پشه تقريبا بيشترين مقدار پشه هاي اين نمونه را پوشش ميدهند.پشه پروفسور را براي مواقعي كه ماهيي صيد نشد استفاده كنيد.بهترين را براي اين نوع پرتابها در رودخانه اين است كه پشه را به سمت روبرو پرتاب كنيد وو هنگامي كه آب پشه را به سمت منار آورد با تكانهايي ملايم شروع به جمع كردن آن كنيد.در بين پشه هاي خود بايد يك پشه مشكي مناسبي همچون بلك نات نياز داريد در ضمن مورچه قرمز نيز از جذب كننده هاي مناسب بوده است.[/FONT]
 

water_engineer

عضو جدید
کاربر ممتاز
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]لاروها :[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]لارو به زماني از زندگي حشره در آب گفته ميشود ولي برخي از حشرات به علت شباهت زياد به لاروها به اين دسته پيوسته اند پس لاروها شامل نوزادان حشرات و برخي حشرات آبزي بالغ هستند.[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]لاروها بهترين نمونه پشه ها هستند چرا كه با خاصيت غوطه وري سريع در نزديكي كف ماهي را صيد ميكنند به علت امن بدون زير سطح آب از سطح براي ماهيها امكان استفاده و موفقيت اين پشه بيشتر است چرا كه بيشتر تغذيه اين نوع ماهي ها از نزديكي كف و بين سنگها است.اگر شكم قزل آلايي را باز كنيد بيشترين حشرات متعلق به لاروها هستند.البته برخي از لارها در آخرين مرحله رشد در سطح آب نيز وجود دارند ولي مهمترين چيزهايي كه يك ماهيگير بايد بداند اين است كه زندگي حشرات چگونه است كه اين خود داستاني دگر است ولي همينكه يك ماهيگير بداند كه كدام پشه در كدام فصل كوچك است يا تيره كافي است.[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]موفقيت لاروها بر اين است كه ميتوان با اين پشه ها بيشتر به ماهي نزديك شد و در هواي ابري و بادي و يا مواقعي كه آب گل آلود است بهتر جواب ميدهد ولي تفاوتي كه در نحوه پرتاب با پشه هاي غرق آبي دارد در اين است كه اين لاروا را بايد به بالا دست رودخانه پرتاب و بعد جمع كرد.پرتابهاي خود را كوتاه انجام دهيد تا لاروتان در كف گير نكند و كنترل مناسبي روي آن داشته باشيد اما نكته مهم حمله ماهي است.همانند حمله كپورچه به يك طعمه معمولا ماهي هاي كوچك حمله اي مهاجمانه تر دارند لذا ظربه آنها را احساس خواهيد نمود در حالي كه ماهي بزرگتر حمله آرامي دارد البته استثناهايي هم وجود دارد ولي همواره نخ خود را صاف نگه داريد يعني نخ اظافي را جمع كنيد. براي صيد با لارو در سطح آب هنگامي كه هيچ پشه اي جواب نمي دهد بسيار كار ساز است بدين صورت كه در سي و پنج متي پشه به سمت چوب يك تكه كامواي رنگي روشن قرار دهيد تا هم لاروتان را روي آب قرار دهد و هم در هنگام صيد متوجه بلعيده شدن لاروتان شويد . هرگز از گريس براي چرب كردن پشه ها استفاده نكنيد بلكه پارافين يا چربي بدون بو استفاده كنيد كه از مسموميت كمتري برخوردار باشد و اگر براي نگه داشتن خن ليدر بر روي آب استفاده ميكنيد كمي ليدر را تا فاصله كاموا چرب كنيد و چربي اظافي رابا پارچه اي بگيريد زيرا چربي بر روي آب منشر و ماهي را فراري مي دهد.[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]
دكي نيمف
استون فلاي
استون نيمف
دراگون
كوپرهد
بلك استون
اولايو
زچ
مي فلاي نيمف
[/FONT]

[FONT=arial, helvetica, sans-serif]متاسفانه در مورد نيمفها نمي توان گفت كه كدام يك موثر ترند زيرا بايد منطقه ماهيگيري را بررسي كنيد يا شكم ماهي را باز نموده و مشاهده كنيد ولي روي هم رفته پشه هايي مانند بلك استون و مي فلاي و كوپر هد مفيد هستند.[/FONT]
 

water_engineer

عضو جدید
کاربر ممتاز
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]استريمر ها :[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]استريمر به پشه هايي گفته ميشود كه بچه ماهي را تشبيه ميكنند .در اين روش معمولا از قلابهاي بزرگتري استفاده ميشود و روش پرتاب آن به پايين دست رودخانه و كشيدن آن همراه با تكانهاي سريع است تا فرار يك بچه ماهي را تقليد كند در اين صورت كمتر ماهيي مي تواند مقاومت نمايد.ولي در درياچه چنين نيست بلكه بايد پس از پرتاب و بانخ سينكينگ به آرامي جمع كنيد گويا يك بچه ماهي بي خيال در حال بازي است ولي آنقدر بايد آرام جمع كنيد كه فقط قلابتان به كف گير نكند كه با كمي تجربه اين مشكل حل خواهد شد.[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]بهترين نمونه هاي اين استريمرها :[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]
ميكي فين
مادلر
بلك گوست
گري گوست
[/FONT]

[FONT=arial, helvetica, sans-serif]البته اين طعمه ها نيز به دو دسته طبيعي و تخيلي ساخته ميشوند لذا در طعمه هاي تخيلي به ناچار بدليل اينكه بچه ماهي هاي آن منطقه را هنوز نمي شناسيم از رنگهاي مورد علاقه ماهي استفاده ميشود هرچند كه نتيجه بسيار خوبي به خوبي پشه هاي استريمر شبيه بچه ماهي هاي آن منطقه نيست ولي مفيد است.در تصاوير بالا بهترين استريمر هايي كه هر شخص بايد با خود داشته باشد مي بينيد.[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]براي ماهيگيري در آبهاي شور تنها پشه هاي استريمر مناسب هستند كه با چوب و چرخ و نخ شماره هشت تا ده و استريمر هاي مناسب و شبيه به بچه ماهيهاي آن منطقه و يا استريمر هايي با اختلاف رنگهاي گرم و سرد باشد.[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]نسل جديدي از پشه هاي استريمر در بازار موجود است كه به پستانهاي مرگ آور معروفند اين پشه ها شبيه به بچه ماهيهايي با دو چشم ورقلمبيده هستند كه اين چشمها را با تكه ابري رنگي ميسازند و در اين نمونه از نخ سينكينگ استفاده ميگردد. ونتيجه آن براي قزل آلاي رنگين كمان تحير آور است.[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]
ددلي بوبز
[/FONT]

[FONT=arial, helvetica, sans-serif] [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]دقت كنيد كه هميشه در درياچه به دنبال چاله هاي زير جوش باشيد همانطور كه در مطالب قبلي گفته شد مكان مناسبي جهت استراحت ماهي است.هميشه از حشرات فصل صيد اطلاع داشته باشيد به اين صورت كه برخي از آنها را صيد كنيد و از روي آنها پشه اي ببافيد.ملخها را فراموش نكنيد كه بسيار مفيد هستند. در صورتي كه ماهي نزديك به پشه شما ميشود ولي به آن حمله نمي كند تجديد نظري در اندازه آن كنيد زيرا قبل از اينكه ماهي به رنگ حشرات توجه كند به اندازه آنها دقت ميكند. در تمام روشهاي گفته شده از هردو نخ سينكينگ و فلوتر ميتوانيد استفاده كنيد و بسته به نوع صيد كه مختص خودتان است توانايي هدايت پشه به زير آب يا ميانه آب و يا روي آب را خواهيد داشت.دقت داشته باشيد كه هيچ ماهيگيري نمي تواند تمام پشه هاي مفيد را يك جا داشته باشد زيرا هر مكاني بسته به تنوع آب و هوا موجوداتي متفاوت دارد.در اين مقاله بهترين نمونه هايي كه ما خود براي در ياچه هاي ايران و رودخانه هاي آن استفاده ميكنيم قرار داديم. شما بايد به منطقه ماهيگيري رفته و به جستجوي حشرات خارج و داخل آب باشيد و دقت داشته باشيد هر هفته اين كار را تكرار كنيد زيرا رشد و زمان بلوغ حشرات متفاوت است كافي است يك سنگ را جابجا كنيد چه در زير آب و چه در خشكي.[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]ما در قسمت انواع پشه ها كامل ترين ليست ممكن از پشه هاي معروف دنيا را قرار داده ايم كه با مراجعه به آنها مي توانيد شبيه ترين پشه را به حشره مورد نظر خود بيابيد.بازهم متذكر ميشويم كه اين پشه هايي كه ما معرفي كرده ايم بهترين نيستند ولي مفيد هستند.[/FONT]
 

water_engineer

عضو جدید
کاربر ممتاز
کم صدا ترین حشره دنیا شناسایی شد

[FONT=arial, helvetica, sans-serif]صداي "راست بال" زيرترين صدا در ميان حشرات است
تحقيقات جديد حشره‌شناسان نشان مي‌دهد يك حشره بومي جنگلهاي باراني كلمبيا موسوم به "راست بال" داراي زيرترين صداي توليد شده در ميان تمامي انواع حشرات است.
به گزارش سايت اينترنتي "نيوساينتيست"، نوع نر از حشره موسوم به "راست بال"(‪ (Kadydid‬با نام علمي "آراكنوسليس"(‪ (Arachnoscelis‬با حركات بالهاي خود امواج فراصوتي توليد مي‌كند كه از تمامي اصوات توليد شده توسط حشرات شناخته شده زيرتر است و فركانس آنها به اندازه‌اي بالاست كه انسانها قادر به شنيدن آن نيستند.
حشرات مختلفي از خانواده جيرجيركها و ملخها قابليت توليد صدا دارند كه بيشتر اين صداها توسط انسان قابل شنيدنند.
برخي ديگر از انواع "راست بال"ها نيز با ماليدن بالهاي خود به يكديگر صداهايي توليد مي‌كنند كه براي انسان قابل شنيدن نيستند اما حشره موسوم به "آراكنوسليس" صداهايي بسيار زير با فركانس ‪ ۱۳۰‬كيلوهرتز توليد مي‌كند كه توليد چنين اصواتي تنها با سايش بالها به يكديگر ممكن نمي‌شود زيرا ماهيچه‌هاي حشرات نمي‌تواند بالهاي آنها را با سرعتي كه براي توليد صداهايي با اين فركانس لازم است، تكان دهد.
محققان دانشگاه "تورنتو" در كانادا به منظور شناسايي روش توليد اين اصوات بسيار زير توسط حشرات "راست بال" جنگلهاي باراني كلمبيا، بالهاي اين حشرات را در آزمايشگاه و به كمك ميكروسكوپهاي الكتروني مورد بررسي قرار دادند.
نتايج اين مطالعه نشان داد لبه بالهاي اين حشرات داراي دندانه‌هاي ريزي است كه هنگامي كه يك بال حشره به بال ديگرش ساييده مي‌شود، لبه بالها در اين دندانه‌ها گير كرده و هنگام آزاد شدن مانند فنر شروع به لرزش مي‌كند كه صداي بسيار زير حشره با همين لرزش سريع و فنر مانند بالها ايجاد مي‌شود.
به گفته "فرناندو مانتيلگري" محقق حاضر در اين مطالعه، ماهيچه‌هاي بدن حشره هيچگاه نمي‌تواند با چنين سرعتي بالهاي حشره را حركت دهد اما حشره با استفاده از ويژگي ارتجاعي بالهاي خود، آنها را به نوسان بسيار سريع درآورده و زيرترين صداي شناسايي شده در ميان حشرات را توليد مي‌كند
[/FONT]
نیچر
 

water_engineer

عضو جدید
کاربر ممتاز
سوسکهای آتش نشان یا آتش دوست

[FONT=arial, helvetica, sans-serif]نوعی سوسک سیاه موسوم به "ملانوفیلا آکومیناتا" قادر است با تیز کردن دستگاههای حسی خود، برق آسا از محل بروز یک آتش سوزی در جنگل مطلع شده و صدای آتش را بشنود.کرم ها بتوانند پس از بیرون آمدن از تخم بدون اینکه خطری از سوی آتش متوجه آنها شود، از غذای محبوب خود لذت ببرند که چوب سوخته تازه است.
به گزارش سرويس بين الملل تابناك، دانشمندان از گذشته نیز می دانستند که در دو طرف بدنه سوسک دهها حفره و تورفتگی دارای دستگاههای حسی وجود دارد اما هم اکنون پژوهشگران دانشگاه بن در آلمان با شناسایی ساختار این دستگاهها، ثابت کردند که این سوسک صدای آتش را دقیقا می شنود.
این دستگاههای حسی، گلوله های کوچک دارای مقدار بسیار کمی آب هستند که جدار خارجی آنها از یک پوست چند لایه ای موسوم به "کوتیکولا" ساخته می شود.
"هلموت اشمیتس" از دانشگاه بن می گوید، در این مایع یک تار نازک حسی کوچک است. دانشمندان از طریق معاینات تفکیکی و جزء به جزء جدار خارجی کشف کردند که لایه های بیرونی تر بسیار محکم و سخت هستند.
بدین خاطر پوسته و جدار محکم می تواند نقش یک ظرف فشار را ایفاء کند. در صورت برخورد اشعه های گرم به مایع و لایه های انعطاف پذیر تر و درونی تر، آب اندکی خود را از هم باز می کند. از آنجا که پوسته و جدار به خاطر استحکام نمی تواند تغییر شکل دهد، صرفا تارهای حسی نرم تر تغییر شکل می دهند.
پژوهشگران این پدیده نوسان فشار را با شنیدن مقایسه می کنند و معتقدند که سوسک می تواند از طریق تحریک حسی، متوجه آتشی شود که در فاصله یک یا بیش از 10 کیلومتر قرار دارد و آن را بشنوند.
طبق گزارش پژوهشگران، دستگاه حس سوسک برای اطلاع از آتش بسیار حساس است و مکانیسم آن حتی شاید به مراتب سریع تر از سنسورهای ماوراء بنفش صنعتی باشد.
برخی از پژوهشگران حتی معتقدند که این حشره قادر به درک و ردیابی آتش سوزی ها تا فاصله 80 کیلومتری نیز است.
پژوهشگران مجذوب و شیفته این سوسک هستند که قادر است محل آتش سوزی را دقیقا شناسایی کند.
[/FONT]
 

water_engineer

عضو جدید
کاربر ممتاز
دنیای بند پایان را بشناسیم

[FONT=arial, helvetica, sans-serif]بندپایان 85 درصد گونه های شناخته شده جانوری را تشکیل می دهند. آنها بزرگترین شاخه سلسله جانوری هستند که از یک میلیارد سال پیش تاکنون روی کره زمین می زیسته اند. واژه "آرتروپود" به معنی بندپاست.[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]خصوصیات کلی بندپایان:[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]←بدن بندبند دارند که پیوست هایی به هر بند متصل شده است.[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]←تقارن جانبی دارند.[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]←دارای اسکلت خارجی هستند که از کیتین (نوعی پلی ساکارید نیتروژن دار) تشکیل شده است.[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]←قلب در قسمت شکمی بدن و سیستم عصبی در قسمت پشتی بدن قرار دارد.[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]← بندپایان هوازی با نای تنفس می کنند.[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]←سیستم گردش خون باز دارند. خون آن ها "همولنف" نامیده می شود که داخل حفره عمومی بدن (هموسل) قرار دارد. [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]در زیر به برخی از انواع بندپایان اشاره می کنیم.[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]عنکبوتیان:[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]عنکبوتیان[/FONT][FONT=arial, helvetica, sans-serif] پنج راسته دارند که سه تای از آن ها یعنی عقرب ها، عنکبوتیان و کنه ها و مایت ها از اهمیت پزشکی برخوردارند.[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]خصوصیات کلی عنکبوتیان: چهار جفت پا دارند، فاقد آنتن و بال هستند. بدن دو قسمتی دارند که شامل سر-سینه و شکم است.[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]هزار پایان:[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]بعضی از گونه های هزارپایان مایع محرکی از خود ترشح می کنند که ورم موضعی ایجاد می کند، ولی هیچ بیماری ای را منتقل نمی کند.[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]خصوصیات کلی هزارپایان: تعداد زیادی بند دارند که به هر بند دو جفت پا وصل است. آنها بدن استوانه ای شکل دارند.[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]صدپایان:[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]تفاوت صدپایان با هزار پایان این است که به هر بندشان یک جفت پا متصل است. بدن از سطح پشتی و شکمی پهن شده است. صدپایان شکارچی هستند و اول با سمی که از غددشان ترشح می کنند، شکار را می کشند و بعد آن را می خورند. این سم ممکن است در انسان ورم و التهاب موضعی ایجاد کند ولی بیماری ای را منتقل نمی کند.[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif] حشرات:[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]56 درصد گونه های جانوری شناخته شده را [/FONT][FONT=arial, helvetica, sans-serif]حشرات [/FONT][FONT=arial, helvetica, sans-serif]تشکیل می دهند.[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]مشخصات کلی حشرات: [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]-بدن سه قسمتی دارند که شامل سر، سینه و شکم است.[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]-شکم از دو تا یازده قسمت تشکیل شده است. [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]-در قسمت جلوی سر یک آنتن چندبندی (قسمتی) دارند.[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]-در ناحیه سر یک سری قطعات دهانی دارند که بنا به نوع تغذیه حشره متفاوت است.[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]-سینه در حشرات سه قسمتی است که شامل پیش سینه، میان سینه و پشت سینه است و به هریک از بندهای سینه یک جفت پا متصل است. از ضمایم دیگر سینه معمولاً دو جفت بال است. بعضی از گونه ها مانند کک ها و شپش ها به طور کامل بالشان را از دست داده اند. "دو بالان" هم دو جفت بال دارند.[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]-سطح بدن حشرات هم مانند سایر بندپایان از کیتین پوشیده شده است که در بعضی از قسمت ها سخت شده و تشکیل اسکلت خارجی را می دهد. روی اسکلت خارجی از موم پوشیده شده است تا از تبخیر آب جلوگیری کند و موجب بقای زیاد شود.[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]-تنفس نایی دارند.[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif] حشرات به طرق مختلف روی سلامت انسان اثر می گذارند:[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]-از طریق نیش یا گزش که ممکن است سمی باشد.[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]-از طریق واکنش های آلرژیکی که در انسان ایجاد می کنند.[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]-بعضی از حشرات انگل واقعی هستند. مانند حشره ای که عامل مولد بیماری "گال" است.[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]-بعضی از بیماری ها مانند مالاریا، تب زرد و تب دانگ از طریق حشرات منتقل می شوند.[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif] از بین ده بیماری مهم دنیا که مورد توجه سازمان بهداشت جهانی است، هفت تا از آنها به وسیله حشرات منتقل می شود. این بیماری ها عبارتند از:[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]بیماری خواب، تب دانگ، لیشمانیا، مالاریا،شاگاز، کوری رودخانه ای و پیل پایی.[/FONT]
 

water_engineer

عضو جدید
کاربر ممتاز
دنیای کاکتوسها (دوست دارم ولی بهم دست نزن)

[FONT=arial, helvetica, sans-serif]کاکتوسها از جمله جذابترین و متنوعترین گیاهان خانگی هستند. اکثر انواع کاکتوس حتی در دست یک صاحب تازه کار، به راحتی رشد میکنند.[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]هرچند کاکتوسها در تمام مدت سال در گل فروشیها، فروشگاههای لوازم خانگی و حتی سوپرمارکتها به فروش میرسند، اما بهترین فصل تهیه آنها تابستان است.
ممکن است شما هنگام خرید یک کاکتوس جدید به چند مورد زیر هم نیاز پیدا کنید:

گلدان:
در ابتدا، گلدانی برای کاکتوس انتخاب کنید. معمولا زمانی که کاکتوسی را میخرید، مدت زیادی از رشد آن در گلدان فعلی گذشته است و به احتمال زیاد به یک تغییر گلدان نیاز دارد.
گلدانی را انتخاب کنید که تنها اندکی از گلدان فعلی بزرگتر باشد زیرا فضای بیش از حد به آبیاری بیش از اندازه منجر میشود. در ضمن توجه کنید که ته گلدان سوراخهایی برای خروج آب اضافه موجود باشد، زیرا بدون وجود آنها، کاکتوس پوسیده و خواهد مرد.
خاک:
خاک کاکتوس، کالای بعدی سبد شماست. بهترین نوع خاک کاکتوس، اصلا برای این گیاه تهیه میشود و در اکثر فروشگاههای لوازم خانگی و باغبانی و گل فروشی موجود است. اگر موفق به تهیه این خاک نشدید، میتوانید با مخلوط کردن یک قسمت خاک گلدان با یک قسمت ماسه و کمی شن برای عبور راحت تر آب، خاک مناسبی تهیه کنید.
کاکتوس عمودی تعویض گلدان:
اگر امکان دارد، هنگام تعویض گلدان بهتر است گلدان قبلی را بشکنید و گیاه را از آن خارج نمایید. زیرا خارج کردن کاتوس با بیلچه موجب زخمی شدن ریشه میشود. مقداری خاک کاکتوس تازه در ته گلدان ریخته و کاکتوس را روی آن قرار دهید و اطراف آن را با خاک بیشتر پر کنید.
این کاکتوس تا یک هفته پس از تعویض گلدان نباید در معرض نور شدید آفتاب قرار بگیرد و آبیاری آن نیز باید به اندازه باشد تا بتواند به محیط جدید خو بگیرد. پس از این جابجایی، کاکتوس تنها در صورتی به گلدان دیگر منتقل میشود که این تعویض کاملا ضروری باشد.
پس از تعویض گلدان، مراقبت از کاکتوس ساده ترین کار ممکن است، تنها مورد بسیار مهم این است که بدانید کاکتوس دو فصل دارد، فصل رشد فعال که در طی بهار و تابستان رخ میدهد و فصل استراحت که در پاییز و زمستان است، زمانی که کاکتوسها به خواب زمستانی فرو میرند.
کاکتوس گرد آبیاری:
در طی فصل رشد فعال کاکتوس باید بیش از دوران استراحت آبیاری شود. برنامه خاص و تعریف شده ای برای آبیاری کاکتوس وجود ندارد و برنامه آن به گلدان، خاک، آب و هوا و عوامل مشابه بستگی دارد.
بهترین روش برای تعیین مقدار آب مورد نیاز کاکتوس، این است که گیاه را مدتی با دقت زیرنظر بگیرید. هنگام آبیاری سعی کنید تمام سطح خاک خیس نشود و مراقب خروج آب نیز باشید.
دور بعدی ابیاری باید در زمانی باشد که خاک کاکتوس کاملا خشک شده باشد. ساده ترین روش حصول اطمینان از خشکی خاک این است که یک خلال دندان را با احتیاط در خاک فرو کنید، اگر خلال دندان نمناک شد، باز هم یکی دو روز صبر کنید. گیاه در فصل استراحت خود تنها چند هفته یکبار به آبیاری نیاز دارد.
کود:
کاکتوس در طی پاییز و زمستان تنها هر دو تا سه ماه یک مرتبه به کود احتیاج دارد. یک کود کم ازت برای کاکتوس مناسب است. کودهایی که به تدریج در خاک آزاد میشوند نیز برای کاکتوس مناسب هستند، اما این کودها تنها یک مرتبه در بهار به خاک افزوده میشوند.
نور:
کاکتوس به نور فراوان نیاز دارند و قرار دادن آنها در داخل اتاق و پشت پنجره های جنوبی بسیار مناسب است. در صورت ناکافی بودن نور طبیعی، نور مصنوعی نیز میتواند به عنوان مکمل، به کار رود.
دما:
کاکتوسها میتوانند در فصل رشد خود دمای 32 تا 38 درجه را تحمل کنند و بهترین دما در فصل استراحت آنها، 7 تا 12 درجه سانتیگراد است. این دمایی است که کاکتوس در محل طبیعی زندگی با آن روبرو میشود. هوای سرد در فصل استراحت، میتواند به گل دهی گیاه در فصل رشد منجر شود.
ریختن خاک در گلدان مشکلات:
بزرگترین مشکل برای صاحبان کاکتوس، آبیاری بیش از حد است. اما این مشکل تنها با کمی دقت قابل حل است. آبیاری بیش از حد موجب پوسیدگی ساقه و ریشه گیاه میشود و متاسفانه هنگامی که ریشه کاکتوس بپوسد یا حتی پوسیدگی در آن آغاز شود، دیگر نمیتوان گیاه را نجات داد.
آفتهای کاکتوس به نسبه معدود هستند، اما هنگام خرید کاکتوس توجه کنید که حشره ای مشکوک روی آن لانه نکرده باشد. در صورتی که آفات کاکتوس به سراغ گیاه شما آمدند، با اندکی حشره کش میتوانید آنها را از بین ببرید.
فقط فراموش نکنید: کاکتوس را به اندازه آب دهید!
کاکتوس عمودی: گلدان مناسب برای این نوع کاکتوس، ظرفی است که دهانه آن به اندازه نصف قد گیاه باشد و بهتر است به جای عریض بودن، عمیق باشد.
لایه های خاک کاکتوس کاکتوس گرد: گلدان مناسب این کاکتوس تنها باید 4 تا 5 سانتیمتر عریضتر از کاکتوس باشد.
برای جلوگیری از زخمی شدن دست، کاکتوس را با یک ورق روزنامه که چندلا تا زده اید جابجا کرده و برای ریختن خاک در گلدان نیز از یک برگ کاغذ تا شده استفاده کنید.
لایه های خاک کاکتوس: 1- ریگ ریز 2-خاک گلدان + ماسه 3- خزه یا پوست برنج 4- ریگ یا خرده سفال
[/FONT]
 

water_engineer

عضو جدید
کاربر ممتاز
گیاهانی که ناجی بشرند

[FONT=arial, helvetica, sans-serif]دانش قديم بزرگترها ممكن است به حل مشكلات مبارزه با حشرات مخصوصا كنه ها كمك كند.سرويس كشاورزي آكسفورد در سال قبل تركيبي از درخت آمريكايي بيوتي بري(Beautyberry) استخراج كرد كه باعث دفع حشرات ميشود.
آقاي مديسون محقق سرويس كشاورزي آكسفوردد ميگويد كه پدر بزرگ او سالها قبل در ايالت مي سي پي از عصاره برگهاي اين درخت براي حفاظت افراد و حيوانات در برابر گزندگي ساس استفاده مي كرده است. دانشمندان با استخراج تركيباتي مانند كالكارپانل و اينتر مدول و آزمايش آن بر روي كنه ها به اين نتيجه رسيده اند كه اين دو تركيب بر كنه ها موثرند.
كنه هاي پاسياه عامل انتقال يك باكتري خطرناك و بدنبال آن عوارض متعددي از جمله تب و لرز و سردرد مي گردد.
در آزمايشگاه مشخص شد كه اين ماده ها باعث دفع بيشتركنه ها شده اند. بنظر ميرسد اين تركيبات در برابر كنه پاسياه بسيار موثر هستند . دانشمندان اميد دارند كه بتوانند از اين تركيبات درخت براي مقابله با بقيه حشرات نيز استفاده كنند.
استفاده از تركيبات طبيعي براي مقابله با آفات و بيماريها در كشاورزي ارگانيك بسيار اهميت دارد و با كشف اثرات دفعي اين گياه روزنه هايي براي كاهش سموم براي مقابله با آفات گشوده خواهد شد.
منبع:
[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]ساينس ديلي[/FONT]
 

water_engineer

عضو جدید
کاربر ممتاز
هورمونها و ساختار اثرات آنها

[FONT=arial, helvetica, sans-serif]واژه هورمون به موادی اطلاق می شود که در بخشی از موجود زنده ساخته شده و پس از انتقال اثرات فیزیولوژیکی محسوسی در دیگر قسمت های آن به جای می گذارد ، و در تراکم های بسیار کم فعالند .
انواع هورمون ها :
اکسین ها : بسته به غلظت خود ممکن است اثرات بازدارندگی یا رونق بخش ، روی واکنش معینی داشته باشند . برخی از مهمترین اثرات اکسین ها عبارتند از ؛ طویل شدن سلول ها واندام ها ، تشکیل ریشه ، نور گرائی ف زمین گرائی ، تسلط انتهایی ، پارتنوکارپی ، ریزش و ایجاد گل ها (حالت روز بلند).محل ساخته شدن اکسین ها در جوانه های انتهایی می باشد
[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]ژیبرلین ها : بعضی از نقش ها شامل ؛ طویل شدن سلول ها ، اثر روی گل دادن(جایگزین شرایط روز بلند)، پارتنوکارپی ، طویل شدن و تشکیل ریشه ها ، رشد برگ ، سبز کردن بذر و شکستن خواب جوانه می باشد . محل ساخته شدن در بذور می باشد .
سیتوکینین ها : نقش هایی که می توان نام برد عبارتند از : تقسیم سلولی ، بزرگ و طویل شدن سلول ها ، ایجاد جوانه و نمو آن ، تشکیل ریشه ، پیری دیر رس ، شکستن دوره خواب بذر ، پارتنوکارپی و تاثیر روی گل دادن . محل ساخته شدن ریشه و بذر می باشد .
اسید آبسزیک : اثرات شامل این موارد می باشد ؛ کمک به ریزش برگ ، کمک به خواب جوانه ، جلوگیری از سبز شدن بذر ، کند ساختن رشد و پیری ، تسریع تشکیل ریشه و اثر روی گل دادن(اثر تسریعی روی گیاهان روز کوتاه) . محل ساخته شدن در برگ می باشد .
جاسمونات ها ، سالیسیلات ها و براینو استروئید ها اخیرا جزء گروه هورمون ها آورده شده اند .تحقیقات نشان از آن دارد که این هورمون ها باعث افزایش مقاومت گیاه به آفات و امراض می گردند .
می توان بنا به شرایط مدیریتی از جمله زمان بازار رسانی محصول ونوع محصول بنا بر اندام مصرفش محلول پاشی های لازم را بر روی گیاه انجام دهیم تا راندمان بالا برود . می شود با استفاده از سیستم مه پاش این کار ها را انجام داد .
منبع: پایان نامه مدیریت اتومکانیزاسیون در گلخانه ،نگارش مهرداد امیدسالاری
[/FONT]
 

سحري

عضو جدید
1 2 >


خواب زمستاني جانوران را احمق مي کند(

[FONT=arial, helvetica, sans-serif][/FONT]​

[FONT=arial, helvetica, sans-serif]حيواناتي که درماههاي سرد سال، به خواب عميق زمستاني فرو مي روند، طي اين مدت چندين بار ازخواب بيدارمي شوند. اين امر باعث مي شود که آنها انرژي زيادي از دست بدهند. اين موضوع کنجکاوي دانشمندان را از دير باز برانگيخته است.[/FONT]

[FONT=arial, helvetica, sans-serif]تحقيقاتي که اخيراً توسط خانم "اوا ميلسزي" از دانشگاه وين، روي دو گروه از موش هاي " زمستان خواب" انجام گرفته، نتايج ارزنده اي در برداشته است.[/FONT]

[FONT=arial, helvetica, sans-serif]يک گروه از موش ها در اتاق سردي به خواب عميق زمستاني فرو رفتند . اما گروه دوم را در شرايط گرم بيدار نگه داشتند. پس از اينکه گروه اول از خواب بيدار شدند ، فعاليت مغزي آنها مورد سنجش قرار گرفت. در گروه اول مشاهده شد که آنها بسياري از آموخته هاي قبل از خواب زمستاني خود را فراموش کرده اند . در حالي که گروه دوم بسيار هشيارتر بودند. از اين رو به اعتقاد محققان اين پستانداران به اين دليل چندين بار از خواب زمستاني بيدار مي شوند، که از صدمات مغزي پيشگيري کنند. زيرا تحقيقات نشان مي دهند که بر خلاف خواب معمولي، در خواب زمستاني، سوخت و ساز تقريباً قطع مي شود و فعاليت مغزي نيز قابل اندازه گيري نيست.[/FONT]



 

water_engineer

عضو جدید
کاربر ممتاز
علف کشها را بهتر بشناسیم

[FONT=arial, helvetica, sans-serif]در اواخر قرن نوزدهم با افزایش مشکلات تهیه نیروی کارگر، نیار به استفاده از روشهای شیمیایی جهت کنترل علفهای هرز آشکار گردید.
مصرف علف کش ها

در اواخر قرن نوزدهم با افزایش مشکلات تهیه نیروی کارگر، نیار به استفاده از روشهای شیمیایی جهت کنترل علفهای هرز آشکار گردید. در دهه ۱۸۹۰ میلادی در فرانسه برای اولین بار استفاده از اسیدسولفرویک در مورد مبارزه شمیایی با علفهای هرز در مزارع چغندرقند، گزارش شد (گودون۱۹۲۸). ون آنورت (۱۸۹۹) از موفقیت کاربرد سولفات آهن در مبارزه با علفهای هرز در سلزی خبرداد، هر چند که شولتز (۱۸۹۹) اظهار نمود که اعمال این روش باعث ایجاد آسیب شیمیایی روی چغندرقند گردید، در سالیان متمادی گزارش‌های فراوانی در رابطه با استفاده از مواد معدنی در کنترل علفهای هرز چغندرقند ارائه شده است، با این وجود برخی از این مواد مانند سولفات آهن چندان موفقیت آمیز نبوده اند. از سیانامیدکلسیم به عنوان علف‌کش قبل از کاشت برای کنترل علفهای هرز استفاده شد. (مارکوس، ۱۹۴۰). کاربد علف‌کش‌های آلی به صورت خلاصه و به عنوان یک راهنمای عملی در اواخر دهه ۱۹۳۰ ارائه شده است. پنتا کلورفیل (۱۹۳۷)، پروفام (۱۹۴۶)، اندوتال (۱۹۵۱) و دالاپون (۱۹۵۴) اولین مواد شیمیایی آلی مورد استفاده جهت کنترل علفهای هرز قبل از سبز شدن چغندرقند بودند.
چند علف‌کش جدید که در دهه ۱۹۶۰ برای کنترل علفهای هرز مزارع چغندرقند مورد ارزیابی قرار گرفتند عبارت بودند از: کلریدازون (پیرازون)، کلرپروفام، سکلیوان، دسمدیفام، دی آلات ای پی تی سی، پبولیت،
فن مدیفام، پروفام، تی سی آ و تریفلورالین در دهه ۱۹۷۰ علف‌کش‌های دیکلوفوپ، دی اتاتیل، اتوفومسات و متامیترون در دسترس بودند. طی دهه ۱۹۸۰ اکثر علف‌کش‌های جدید چغندرقند گرامینه‌کش بودند.
علف‌کش‌های یاد شده توسطBSI مصرف می‌شوند و هر جا که اسامی‌ آنها با WSSA متفاوت باشند در پرانتز آمده اند. کلیه علف‌کش‌ها و توصیه‌های ذکر شده در کشورهای تولید کننده چغندرقند قابل تهیه یا اجزاء نمی‌باشند و اکثر به صورت مخلوط با سایر علف‌کش‌ها فهرست شده به کار می‌روند.
● شیوه مصرف
در اوایل کار، علف‌کش‌ها، بندرت می‌توانستند تمامی‌ علفهای هرز سبز شده را کنترل کنند. به همین جهت استفاده از کارگر و هرس تراکتوری جهت مبارزه کامل ضروری بود. به مرور با ورود علف‌کش‌ها‌ی بیشتر و قیمت بالای آنها، استفاده از کارگر و هرس به عنوان وسایل مکمل معمول شد. در خلاصه دهه ۱۹۶۰، سمپاشی ردیفی با پاشیدن سم روی ردیف‌های چغندرقند، نقش مهمی در کاهش هزینه مصرف مواد شیمیایی بازی نمود، در خالیکه علف‌های هرز بین خطوط بوسیله عملیات زراعی کنترل می‌شدند. نتیجتاً تا اوائل دهه ۱۹۸۰ سمپاشی ردیفی، در بیشتر کشورها بمنظور پائین نگه داشتن علف‌کشی در سطح وسیع مورد استفاده قرار گرفت.
در اواخر دهه ۱۹۷۰ در بعضی کشورهای شمال اروپا، جهت مبارزه با علف‌های هرز پهن برگ استفاده از علف‌کش‌ها با حجم و مقدار پائین در مراحل بعد از رویش رایج گردید. استفاده از این تکنیک موجب کاهش مصرف علف‌کش‌های رایج به میزان ۳/۲ در انگلستان و بعضی کشورهای شمال اروپا گردید (به عنوان مثال ۴/۰ کیلوگرم مادة موثر فن مدیفام در هکتار با مقایسة با ۱۴/۱ کیلوگرم ماده موثر در هکتار). در انگلستان مقدار کمی از علف‌کش‌ها با رعایت زمان مناسب طوری مصرف گردید که نتیجه مطلوب (و نیز زمان مناسب سمپاشی) حاصل درآمد و چنین به نظر می‌رسید که باید مقدار ایزوفون را که در فرآورده‌های فن مدیفام مصرف دارد در حد مطلوبی نگه داشت تا مانع از تبلور ماده موثر (فن مدیفام) شود. در این آزمایش جهت کسب نتیجه مطمئن از نازلهای خوبی استفاده شد.
ادامه دارد
[/FONT]
 

water_engineer

عضو جدید
کاربر ممتاز
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]مقدام سم معمول مورد استفاده از کشوری به کشور دیگر فرق می‌کند (برای مثال ۸۰ و ۱۸۰ لیتر در هکتار به ترتیب در کشورهای انگلستان و دانمارک) یکی از مزایای مهم این روش امکان مبارزه تقریباً کامل و مقرون به صرف علفهای هرز می‌باشد. نکته اساسی در این تکنیک، مصرف علف‌کش در مرحله ای است که علف هرز برگ‌های لپه ای خود را دارا می‌باشد، هر چند که میزان علف‌کش مورد استفاده از کشوری به کشور دیگر متفاوت است لیکن جهت پوشش کامل گیاهچه‌های علف هرز به نازلهای ظریف نیاز می‌باشد. در آغاز از فشار اسپری بالا (پنج اتمسفر) در انگلستان وفرانسه برای تهیه ذرات ریز سم استفاده می‌شد. اما بعداً معلوم گردید در صورت استفاده از نازلهائی با سوراخهای ریز، به فشارهای بالا نیاز نمی‌باشد و فشار معمول مورد استفاده ۲ و ۴ اتمسفر است. امکان پوشش کامل سطح علف هرز در مرحله برگ لپه ای به علف‌کش نکته مهمی است. سمپاشی مجدد مزرعه با هر بار سبز شدن علف هرز از معایب این روش می‌باشد.
با ورود سمپاش‌های نواری خودگردان مقدار علف‌کش مورد نیاز در روش سمپاشی با حجم کم و مقدار پائین کم است. مک کلین و می (۱۹۸۶) عنوان نمودند که استفاده از روش سمپاشی نواری با مقدار پائین هزینه را تا حدود ۴۰ درصد کاهش می‌دهد، هر چند که زمان کار نیروی کارگر نسبت به سمپاشی سراسری سه برابر زیادتر می‌شود. لیکن مقایسه یک سمپاشی با عرض ۱۲ متر (۲۴ ردیف) و یک سمپاش ۶ متری (۱۲ ردیف) و یک هرس تراکتوری نشان داده که سمپاش بزرگتر و هرس تراکتوری مدت زمان کمتری لازم دارند ولی در عوض سرمایه لازم جهت تهیه ماشین آلات آنها بیشتر می‌شود. در دهه ۱۹۸۰ برای بعضی از زراعین کاهش هزینه‌های آینده ضروری بود، در نتیجه تعداد زیادی از کارگران مزارع کم کردند. از آنجائیکه سم پاشی نواری با حجم و غلظت پائین به کارگر اضافی، ادوات مخصوص و همچنین زمان مناسب و به موقع نیازمند بود، لذ این روش در سطح وسیع مورد استفاده قرار نگرفت.
بعضی زارعین استفاده از سیستم نازل دوتایی سمپاشی نواری را ترجیح می‌دهند، در این سیستم یک نازل در در هر طرف از ردیف کاشت به صورت مایل و رو به ردیف چغندر قرار محصول یگیرد. این سیستم خصوصاً هنگام چهار یا پنج برگه شدن چغندرقند مفید است. ولی به مقدار بیشتری علف‌کش نیاز دارد. زراعین معمولاً تمایل با استفاده از روش سمپاشی با حجم بالا دارند (زیرا این کار خطر گرفتگی نازل‌ها را کاهش می‌دهد)، ولی باید اطمینان حاصل نمود که تولیدات فن مدیفام در تانک متبلور نمی‌شوند.
علف هرزهایی که روی چغندرقند سایه می‌اندازند موجب افت شدید عملکرد می‌شوند. سمپاشی انتخابی مختلفی جهت کار در ارتفاع‌های متغیر علفهای هرز، چغندر علفی و بساقه رفته و محصول اصلی در حال رشد ساخته شده اند، علفهای هرز به طور معمول تا ارتفاع یک متری رشد می‌کنند، حال آنکه ارتفاع معمول چغندرقند ۶۰ سانتی متری است. انواع سمپاش‌ها شامل باز چرخشی (مک‌هوتر۱۹۷۰)، متحرک (ویز و هیستریت ۱۹۷۷) و (دیل۱۹۷۹)، در هنگام سمپاشی بالاتر از تاج محصول قرار گرفته و علف‌کش را روی علفهای هرز پخش می‌کننند. هنگام کار با سمپاشهای اختصاصی جهت ممبارزه با انواع علفهای هرز، چغندرعلفی یا چغندر به ساقه رفته از علف‌کش گلایفوسیت استفاده می‌شود. در آمریکا استفاده از این سم برای منظور، به خاطر خسارت شدید به چغندرقند مرسوم نیست. این خطر به جهت ریزش قطرات سم روی بوته اصلی نیست، بلکه احتمالاً مربوط به تبادلات زیرزمینی میان ریشه علف هرز و چغندرقند می‌باشد (ایوانز و دکستر ۱۹۸۱) مشابه این مشکل در انگلستان ثبت نشده است.
ادامه دارد
[/FONT]
 

Similar threads

بالا