PE

homan32753

عضو جدید
میخواستم بدونم PEبازیافتی رو میشه شفاف کرد البته از پلی کربنات استفاده کردم تا حدودی بد نبود ولی ماده ای دیگه میخوام که از لحاظ قیمت نیز زیاد گران نباشه

میخواستم بدونم PEبازیافتی رو میشه شفاف کرد البته از پلی کربنات استفاده کردم تا حدودی بد نبود ولی ماده ای دیگه میخوام که از لحاظ قیمت نیز زیاد گران نباشه

ببینید براقیت سطحی یعنی انعکاس یکنواخت نور از سطح خارجی جسم. پلی اتیلن چون درجه کریستالی بالایی داره واسه همین تفاوت دانسیته مذاب و جامدش زیاده و این باعث shrinkage میشه که در ابعاد میکروسکوپی باعث چروکیدگی سطحی پلیمر، هنگام جامد شدن پلیمر مذاب میشه و این چروکیدگی، انعکاس یکنواخت نور رو تا حدی از بین میره. حالا کاری که میشه برای این سیستم انجام داد این هست که از یک روغن که تقریباً compatibility کمی با پلیمر داره استفاده کنید تا به مقدار کم این روغن مهاجرت به سطح بکنه و این لایه میکروسکوپی روغن که روی سطح تشکیل میشه، بتونه انعکاس یکنواخت نور رو ایجاد کنه و سطح خارجی قطعه رو براق نشون بده.

برای پلی اتیلن می تونید به مقدار خیلی کم بهش روغن DOP که plasticizer برای PVC هست اضافه کنید. تقریباً مقداری که باید اضافه کنید، کمتر از 1 PHR هست. البته خیلی هم براق نمی کنه، اما اون مات بودنش رو تا حدی کم می کنه. اگه بخواهید که از این مقدار بیشتر اضافه کنید، مهاجرت روغن به سطح خیلی بیشتر شده و سطح قطعه رو چرب می کنه.

homan32753

عضو جدید
ممنون ولي

ممنون ولي

گفتم peبازيافتي رو به صورت گرانول در مي اوريم و با توجه به بازيافتي بودنش تيرگي داره پلي كربنات كه اضافه شد تا حددي باعث شد كه بهتر بشه حالا بايد با توجه به اين چيزي كه شما گفتيد يه ازمايش انجام بدم ببنيم چه جوابي ميده البته ديدم جايي رو ديدم كه باعث شده pe بازيافتي شفاف بشه
راستي بين اين گروه مواد ps نيز ميتونه شفافيت بده با توجه به خصوصياتش
نظرتون راجب اين ماده چيه

گفتم peبازيافتي رو به صورت گرانول در مي اوريم و با توجه به بازيافتي بودنش تيرگي داره پلي كربنات كه اضافه شد تا حددي باعث شد كه بهتر بشه حالا بايد با توجه به اين چيزي كه شما گفتيد يه ازمايش انجام بدم ببنيم چه جوابي ميده البته ديدم جايي رو ديدم كه باعث شده pe بازيافتي شفاف بشه
راستي بين اين گروه مواد ps نيز ميتونه شفافيت بده با توجه به خصوصياتش
نظرتون راجب اين ماده چيه

اضافه کردن روغن DOP به مخلوط PE بازیافتی باید قبل از اکسترود کردن و گرانول کردنش انجام بشه. یعنی باید به ضایعات آسیاب شدۀ پلی اتیلن اضافه بشه و ترجیحاً تا دمای 75C گرم کنید تا کاملاً جذب پلی اتیلن بشه.
پلی استایرن خیلی شفاف هست اما یک پلیمر کاملاً قطبی هست در حالی که پلی اتیلن یک پلیمر کاملاً غیر قطبی. شما نمی تونید این دوتا رو با هم مخلوط کنید. اگر با هم اکسترود کنید و از گرانولش استفاده کنید، می بینید که قطعه تولید شده با این مخلوط، تیکه تیکه و رگه رگه خواهد بود. البته می تونید از compatibilizer استفاده کنید. برای اختلاط PE و PS ترکیب compatibilizer که مورد استفاده قرار می گیره، SBS هست (استایرن-بوتادین-استایرن کوپلیمر).

بعضی ها میان به مقدار خیلی کم (در حد 1-2 %) به پلی اتیلن آسیاب شده قبل از اکسترود کردن، ماده ای به اسم TPO مخفف (thermoplastic Olefin) اضافه می کنند. این ماده به صورت گرانول های خیلی نرم و الاستیک و بسیار شفاف هست و سبب براق شدن گرانول تولیدی می شه. این ماده توی بازار به اسم «تافمر» یا «نرم کننده کریستالی» (!) شناخته شده!

بالا