rejaliclinic95
عضو
دو بخش جدانشدنی در هر سفر، امتحان کردن خوراکهای جدید و عکاسی است. حالا اگر بخواهیم هر دو را به نحو احسن انجام دهیم، نیاز به یک سری اطلاعات خواهیم داشت. به ویژه عکاسی که حتما مهارتهای خاص خودش را میخواهد. با ترکیب این دو بخش جدانشدنی سفر، به یکی از زیرمجموعههای عکاسی یعنی ثبت تصویر از غذاها میرسیم.
شاید فکر کنید که عکاسی از غذا کار سادهای است، اما اصلا چنین نیست و مهارتهای خاصی میخواهد.
هر چند در مدت زمان کم، با وجود علاقه و با رعایت چند نکتهی ساده میتوانید این کار را به مانند فردی حرفهای انجام دهید.
۱. اول عکس بگیرید
واضح است که باید پیش از اینکه خوردن را آغاز کنید، از غذا عکس بیاندازید. البته پس از خوردن بخشی از غذا و برای نشان دادن محتویات آن هم میتوانید این کار را انجام دهید، اما ترجیحا اگر میخواهید عکسی زیبا ثبت کنید، همان ابتدا و زمانی که غذا دست نخورده است این کار را انجام دهید.
۲. از نور طبیعی استفاده کنید
بزرگترین اشتباهی که عکاسان هنگام عکسبرداری از غذا انجام میدهند، استفاده از فلش است. به ویژه فلشی که مستقیم به بشقاب غذا تابانده میشود. این نور باعث میشود که رنگهای طبیعی، زیبایی و درخشندگی خودشان را از دست بدهند. اگر واقعا میخواهید که از فلش بهره ببرید، از تابش مستقیم آن به ظرف غذا خودداری کنید.
در واقع بهترین نور برای عکسبرداری از غذا، نور طبیعی است. برای داشتن نور طبیعی میتوانید به فضای بیرونی رستوران بروید یا اینکه کنار پنجره بنشینید. اگر بیرون مینشینید، توجه کنید که نور خورشید مستقیم به ظرف نتابد. در کل هر نور مستقیمی میتواند نتیجه را با رنگهای غیر طبیعی جلوه دهد. برای دور ماندن از تابش مستقیم نور خورشید، میتوانید از یک چتر استفاده کنید یا زیر سایهی درختی بنشینید. روزهای ابری برای عکسبرداری از غذا بسیار مناسبند.
۳. سادگی را رعایت کنید
سوژهی اصلی عکس باید ظرف حاوی غذا باشد. دور و بر سوژه را زیاد از حد شلوغ نکنید. از دیافراگم واید برای تار کردن موارد غیر سوژهی اصلی استفاده کنید. در ضمن حواستان به پس زمینه هم باشد. از یک پس زمینهی ساده، مثل یک میز چوبی بهره ببرید.
۴. کدام مود؟ پرتره یا لند اسکیپ؟
اگر قرار است عکسهایتان را بفروشید، باید به ترکیببندی توجه زیادی داشته باشید. معمولا برای عکاسیهای این چنینی از مود پرتره استفاده میشود. هر چند میتوان از مودهای دیگر هم استفاده کرد. فقط به خاطر داشته باشید که عکس شما ممکن است در اندازهی بزرگ یا خیلی کوچک مورد استفاده قرار گیرد، پس ترکیببندی آن بسیار اهمیت دارد.
شاید فکر کنید که عکاسی از غذا کار سادهای است، اما اصلا چنین نیست و مهارتهای خاصی میخواهد.
هر چند در مدت زمان کم، با وجود علاقه و با رعایت چند نکتهی ساده میتوانید این کار را به مانند فردی حرفهای انجام دهید.
۱. اول عکس بگیرید

واضح است که باید پیش از اینکه خوردن را آغاز کنید، از غذا عکس بیاندازید. البته پس از خوردن بخشی از غذا و برای نشان دادن محتویات آن هم میتوانید این کار را انجام دهید، اما ترجیحا اگر میخواهید عکسی زیبا ثبت کنید، همان ابتدا و زمانی که غذا دست نخورده است این کار را انجام دهید.
۲. از نور طبیعی استفاده کنید

بزرگترین اشتباهی که عکاسان هنگام عکسبرداری از غذا انجام میدهند، استفاده از فلش است. به ویژه فلشی که مستقیم به بشقاب غذا تابانده میشود. این نور باعث میشود که رنگهای طبیعی، زیبایی و درخشندگی خودشان را از دست بدهند. اگر واقعا میخواهید که از فلش بهره ببرید، از تابش مستقیم آن به ظرف غذا خودداری کنید.
در واقع بهترین نور برای عکسبرداری از غذا، نور طبیعی است. برای داشتن نور طبیعی میتوانید به فضای بیرونی رستوران بروید یا اینکه کنار پنجره بنشینید. اگر بیرون مینشینید، توجه کنید که نور خورشید مستقیم به ظرف نتابد. در کل هر نور مستقیمی میتواند نتیجه را با رنگهای غیر طبیعی جلوه دهد. برای دور ماندن از تابش مستقیم نور خورشید، میتوانید از یک چتر استفاده کنید یا زیر سایهی درختی بنشینید. روزهای ابری برای عکسبرداری از غذا بسیار مناسبند.
۳. سادگی را رعایت کنید

سوژهی اصلی عکس باید ظرف حاوی غذا باشد. دور و بر سوژه را زیاد از حد شلوغ نکنید. از دیافراگم واید برای تار کردن موارد غیر سوژهی اصلی استفاده کنید. در ضمن حواستان به پس زمینه هم باشد. از یک پس زمینهی ساده، مثل یک میز چوبی بهره ببرید.
۴. کدام مود؟ پرتره یا لند اسکیپ؟
اگر قرار است عکسهایتان را بفروشید، باید به ترکیببندی توجه زیادی داشته باشید. معمولا برای عکاسیهای این چنینی از مود پرتره استفاده میشود. هر چند میتوان از مودهای دیگر هم استفاده کرد. فقط به خاطر داشته باشید که عکس شما ممکن است در اندازهی بزرگ یا خیلی کوچک مورد استفاده قرار گیرد، پس ترکیببندی آن بسیار اهمیت دارد.