کنترل TORQUE یا گشتاور و RPM یا دور در دقیقه

fortune

عضو جدید
با سلام

مهندسان عزیز خواهشا پاسخ دهید کنترل گشتاور(TORQUE) و دور در دقیقه (RPM) در موتورهای AC که با

DRIVE کار می کنند به چه صورت انجام می شود به صورت کامل توضیح دهید و این دو پارامتر چه رابطه ای با هم دارند

با تشکر
 

Prince-Michkin

عضو جدید
کنترل دور و گشتاور در موتورهای الکتریکی AC به وسیله 2 پارامتر فرکانس و ولتاژ کنترل میشه.
اگه هدف فقط کنترل دور باشه تغییر فرکانس جوابگو هستش اما شرط داره.
شرطش اینه که فرکانس اعمال شده برابر یا کمتر از فرکانس نامی باشه چون توی فرکانس های بالاتر از فرکانس نامی موتور, هسته استاتور به اشباع میره و سریعا گرم میشه که متعاقبا باعث سوختن هسته و سیم پیچ ها میشه.
نتیجه اینه که شما همواره دارای سرعت کمتر از سرعت نامی هستید.
در ضمن تغییر فقط فرکانس باعث کاهش گشتاور کاری ماشین میشه.
اما گشتاور مقوله جدایی هستش که تقریبا بی ارتباط با سرعته (البته نه اینکه ربطی نداره ولی خوب این دو پارامتر 2 کمیت جداگانه هستند که در موارد معدودی با هم ارتباط پیدا می کنن)
اگه می خواهید که از دیمرهای معمولی برای کنترل سرعت استفاده کنید که فقط ولتاژ رو کنترل میکنه, طبیعتا گشتاور کمی نصیبتون میشه (مثل حالت اول) اما در AC Drive های با تکنولوژی جدید با کنترل همزمان ولتاژ و فرکانس شما در عین اینکه دور موتور رو کاهش یا افزایش میدید در عین حال گشتاور نامی موتور رو دریافت می کنید. اما باز هم شرط عدم افزایش فرکانس برقراره.
امیدوارم که جوابم مفید واقع شده باشه.
با تشکر
 
آخرین ویرایش:

Similar threads

بالا