کنترل کننده های سیستم های برودتی

کنترل کننده های سیستم های برودتی

  • کنترل کننده های سیستم های برودتی

    رای: 3 75.0%
  • کنترل کننده های سیستم های برودتی

    رای: 1 25.0%

  • مجموع رای دهندگان
    4

shakhta

عضو جدید
آنتی فریز-Antifreez

وسیله ای است که جهت جلوگیری از یخ زدن آب اواپراتور در دمای پایین مورد استفاده قرار میگیرد.
ساختمان آنتی فریز همانند ترموستات میباشد و فقط تختلاف در درجه بندی آن میباشد.
معمولا درجه بندی آنتی فریز بین -5 تا 25 درجه سیلیسیوس میباشد.
در چیلرها، اغلب آنتی فریز را روی درجه 2 تا 4 درجه سیلیسیوس تنظیم میکنند و زمانی که دمای آب اواپراتور به 2 درجه برسد.آنتی فریز مدار برق کمپرسور را قطع میکند و از کاهش بیشتر دما و یخ زدگی در اواپراتور جلوگیری میکند.
محل نصب بالب آنتی فریز (سنسور) در قسمت خروج آب اواپراتور زیر پوسته میباشد.
لازم به تذکر است عواملی که باعث پایین آمدن دمای آب اواپراتور می شود عبارتند از:
کار نکردن پمپ سیرکولاتور آب چیلر، خراب شدن ترموستات، بسته بودن شیرهای ورودی آب اواپراتور و یا گرفتگی لوله های آب.


منبع : www.hvac-eng.ir






 

shakhta

عضو جدید
فلوسوییچ flow switch

با توجه به اینکه برای عملکرد ایمن و بدون مشکل چیلر آبی، لازم است از وجود جریان آب در کندانسور و اواپراتور مطمئن باشیم لذا در مدار استارت کمپرسور و سیکل تبرید به صورت سری این فلوسوییچ ها قرار داده می شوند تا در صورت نبود جریان آب کمپرسور ها روشن نشوند و به اصطلاح در مدار اینترلاک چیلر به صورت سری قرار می گیرند .
فلوسوییچ ها انواع مختلفی دارند که نوع fs4-3 براي مصارف عمومي كنترل جريان مايعات و مخصوصا آب كندانسور و اواپراتور مناسب مي باشد .



به جهت عملكرد صحيح فلوسوييچ بايد در نصب فلوسوييچ بايد توجه نمود كه اولا زبانه مناسب با سايز لوله بر روي اهرم فلوسوييچ نصب گردد و ثانيا محل قرارگيري اهرم و زبانه در موقعيت مناسبي از لوله قرار گيرد و ثالثا اينكه جهت فلوسوييچ هم جهت جريان با توجه به فلش روي بدنه فلوسوييچ باشد :



همچنين به جهت جلوگيري از تاثير آشفتگي جريان بر روي عملكرد فلوسوييچ بايد حداقل 5 برابر قطر لوله از زانو و انشعبات فاصله داشت.





در نهايت هم اينكه فلوسوييچ داراي دو كنتاكت نرمالي اپن no و نرمالي كلوز nc مي باشد كه بسته به مدار كنترلي چيلر مي تواند در سيم كشي قرار گيرد .
 

shakhta

عضو جدید
کنترلر فشار روغن oil pressure switch

کنترلر فشار روغن به جهت کنترل فشار روغن کمپرسور چیلر به کار می رود که در صورت وجود هرگونه مشکلی در پمپ روغن و یا مورد دیگر که باعث آسیب دیدن کمپرسور به دلیل افت فشار روغن گردد ُکمپرسور را خاموش می نماید .



همانگونه که در شکل بالا ملاحظه می گردد مسیر روغن از دو مسیر خروجی پمپ روغن و قسمت مکش کمپرسور به کنترلر فشار روغن متصل می گردد و در صورتیکه اختلاف فشار این دو از میزان تنظیم شده کمتر گردد و این زمان از مدت زمان مجاز(معمولا ۱۲۰ ثانیه) بیشتر شود کنتاکت مربوطه عمل کرده و کمپرسور خاموش می گردد .
 

shakhta

عضو جدید
کنترل فشار بالا و پایین:

این وسیله جهت کنترل کردن فشار دستگاه می باشد، دو لوله موئین در این کنترل وجود دارد که لوله LP را به قسمت مکش کمپرسور متصل کرده و لوله HP را به قسمت فشار بالا.
در سیستم چیلر کمپرسور باید با فشار مکش و دهش معینی کار کند . هرگاه از این فشار کمتر یا بیشتر شود این کنترل عمل کرده و دستگاه را خاموش می کند.
کنترل فشار بالا و پایین قابل تنظیم می باشد.
در چیلر تراکمی با کندانسور آبی معمولا فشار پایین را روی 30 psi و فشار بالا را روی psi 220 و با کندانسور هوایی فشار پایین رار روی 40 و فشار بالا را روی 250 psi می توان تنضیم کرد.
اگر کمپرسور بر اثر فشار بالا قطع شود باید از سیستم رفع عیب شده و کلید ریست را فشار دهیم ولی اگر بر اثر فشار پایین قطع شود دوباره بر اثر افزایش گاز دستگاه روشن میشود.
 

meyboty

عضو جدید
بهترین و جامع ترین کتاب در زمینه کنترل سیستم های تهویه مطبوع رو اگر خواستید تهیه کنید کتابی با همین نام هست که توسط مهندس خاکپور از مهندسین مشاور گنو تهیه شده و خیلی کمیاب هم هست.
 
بالا