کلاس کنکور ← بیوتکنولوژی

yasse_sepid

عضو جدید
کاربر ممتاز
خوشا به سعادتون چه سهمیه فوقالعاده ای؟ من اصلا نمیدونستم همچین سهمیه ای هم وجود داره ...هنوز میشه از این سهمیه استفاده کرد یا دیگه دیر شده؟/؟...راستی کسی میدونه معدل تراز شده یعنی چی؟؟؟به نظر شما تو ارشد هم مثل کارشناسی ممکه مثلا یک رتبه به دو سه نفر تختصاص پیدا کنه مثلا دو نفر 2بشند

خیلی ممنونم ...

این سهمیه بوده و هست... ولی فقط درصورتی میشه ازش استفاده کرد که شما در زمان دادن کنکور ارشد مشغول به تحصیل باشید و رتبه اول کلاستون. یعنی اگه من سال کنکرر 93 رو بدم این برام لحاظ نمیشه.

فکر نمی کنم که این طوری باشه که چند نفر یه رتبه رو بگیرن.

خودتون چی کار کردید؟ رتبتون رو نمی گید؟

yasse_sepid

عضو جدید
کاربر ممتاز
باریکلا یاسی..آفرین حقتم بود....خیلی خوشحال شدم...
من رتبم خوب نشد....

خیلی ممنونم آجی

اشکالی نداره ....

انتخاب رشته رو حما حتما انجام بده...

خیلی دوست داشتم که وقتی میام خبرای خیلی خوبی رو بشنم از این تاپیک

barankavir

عضو جدید
یک سوال برام پیش اومده... تودفترچه نوشته پذیرفته شدگان دوره ی روزانه حق شرکت در آزمون سال بعد رو ندارند .شبانه چی؟یعنی اگه شبانه رو بزنیم و نریم ،اشکالی نداره؟

yasse_sepid

عضو جدید
کاربر ممتاز
یک سوال برام پیش اومده... تودفترچه نوشته پذیرفته شدگان دوره ی روزانه حق شرکت در آزمون سال بعد رو ندارند .شبانه چی؟یعنی اگه شبانه رو بزنیم و نریم ،اشکالی نداره؟

سلام

نه فقط روزانه این قانون رو داره. برای مابقی و همچنین دوره شبانه ( جدیدن میگن نوبت دوم) این محدودیت وجود نداره.

ارازسو

عضو جدید
سلام دوستان
پروتئین ها دارای چهار ساختار میباشند ساختار اول همون اتصال آمینواسیدها بهمدیگر و تشکیل پپتید میباشد که دخیل در بقیه ی ساختارها میباشد و پیوند دراین ساختار فقط از نوع پپتیدی میباشد. ساختار دوم میتواند فقط شامل مارپیچ الفا و یا صفحات بتا باشد و یا مخلوطی از هر دو که در اینجا پیوندی که این ساختارها را ایجاد میکند از نوع پیوند هیدروژنی میباشد و ساختار سوم تاخوردگی کلی پروتئن میباشد که شکل سه بعدی پروتئن را ایجاد میکند و شامل پیوندهای هیدروژنی، سولفیدی، یونی و آبگریز میباشد و ساختار چهارم در پروتئن های چند پپتیدی دیده میشود مثل هموگلوبین که از دو زنجیره آلفا و دو زنجیره بتا تشکیل شد است

Soils

عضو جدید
سلام . کمک کمک
من امسال میخوام کنکور ارشد رشته ی بیوتکنولوژی کشاورزی امتحان بدم. ولی نمیدونم کتاب بخرم یا جزوه.کدوم بهتره.
چون لیسانسم خاک شناسی هست و زیاد شناختی نسبت به این رشته ندارم. اگه میشه راهنماییم بکند که چطور میتونم موفق بشم. :(

barankavir

عضو جدید
سلام . کمک کمکمن امسال میخوام کنکور ارشد رشته ی بیوتکنولوژی کشاورزی امتحان بدم. ولی نمیدونم کتاب بخرم یا جزوه.کدوم بهتره.چون لیسانسم خاک شناسی هست و زیاد شناختی نسبت به این رشته ندارم. اگه میشه راهنماییم بکند که چطور میتونم موفق بشم. :(
سلامباید جامع مطالعه کنید .منابع اصلی به علاوه ی کتاب های تست (پوران پژوهش یا دیباگران خوب هستند).روی تستهای سال گذشته هم خیلی کار کنید.هر سال تعدادی سوالات تکراری یا سوالاتی که از یک مبحث خاص طرح میشوند وجود داره. منابع اصلی هم به طور مثال:اصلاح نباتات فارسی و باقری،اصلاح گیاهان ارزانی ژنتیک: مبانی ژنتیک محمد تقی آساد یا دکتر صمدی .ژنتیک از دیدگاه مولکولی دکتر صمدی
بیوشیمی: هارپرآ.فات و بیماری ها: من خودم جزوه ی ماهان رو خوندم راضی بودم.برای کنکور کافی به نظر میرسه.فیزیولوژی :تایزوزایگر در ضمن تجربه شخصی من در مورد درس بیوشیمی این هست که چون سوالات از چرخه ها و یک سری از مسیر های بیوشیمیایی طرح میشه و جنبه حفظی داره از سوالات کنکور رشته هایی که بیوشیمی جزو دروسشون هست میتونید استفاده کنید خیلی کمک میکنه مثل خود رشته بیوشیمی یا زیست شناسی
اینها تجربه شخصی خود من از کنکور سال پیش بود شاید به دردتون بخوره.اگه سوال دیگه ی هم دارید بپرسید شاید بتونم کمکتون کنم.

خیال شیشه ای

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
سلام . کمک کمک
من امسال میخوام کنکور ارشد رشته ی بیوتکنولوژی کشاورزی امتحان بدم. ولی نمیدونم کتاب بخرم یا جزوه.کدوم بهتره.
چون لیسانسم خاک شناسی هست و زیاد شناختی نسبت به این رشته ندارم. اگه میشه راهنماییم بکند که چطور میتونم موفق بشم. :(

سلامباید جامع مطالعه کنید .منابع اصلی به علاوه ی کتاب های تست (پوران پژوهش یا دیباگران خوب هستند).روی تستهای سال گذشته هم خیلی کار کنید.هر سال تعدادی سوالات تکراری یا سوالاتی که از یک مبحث خاص طرح میشوند وجود داره. منابع اصلی هم به طور مثال:اصلاح نباتات فارسی و باقری،اصلاح گیاهان ارزانی ژنتیک: مبانی ژنتیک محمد تقی آساد یا دکتر صمدی .ژنتیک از دیدگاه مولکولی دکتر صمدی
بیوشیمی: هارپرآ.فات و بیماری ها: من خودم جزوه ی ماهان رو خوندم راضی بودم.برای کنکور کافی به نظر میرسه.فیزیولوژی :تایزوزایگر در ضمن تجربه شخصی من در مورد درس بیوشیمی این هست که چون سوالات از چرخه ها و یک سری از مسیر های بیوشیمیایی طرح میشه و جنبه حفظی داره از سوالات کنکور رشته هایی که بیوشیمی جزو دروسشون هست میتونید استفاده کنید خیلی کمک میکنه مثل خود رشته بیوشیمی یا زیست شناسی
اینها تجربه شخصی خود من از کنکور سال پیش بود شاید به دردتون بخوره.اگه سوال دیگه ی هم دارید بپرسید شاید بتونم کمکتون کنم.
.
.
.
.
.
.
سلام!

منابع مرجع دانشگاهی رشته بیوتکنولوژی در کشاورزی برای آمادگی در کنکور کارشناسی ارشد

زبان انگلیسی:

* زبان عمومی: زبان انگلیسی از دبیرستان تا دانشگاه – تالیف: عباس فرزام
* کتاب ۱ و ۲ Agriculture
ژنتیک:

* ژنتیک اصول و مسائل – ویلیام د. استنسفیلد – ترجمه: محمد صبور و علمی غروی
* اصول ژنتیک – تالیف: بهمن یزدی صمدی و سید طباطبائی

اصول اصلاح نباتات:

* اصلاح گیاهان زراعی – جی.ام.پولمن و دی.ا.اسلیپر – ترجمه: احمد ارزانی
* اصلاح نباتات- تالیف: بهمن اهدائی

آفات گیاهی:

* حشره شناسی مقدماتی و آفات مهم گیاهی ایران – تالیف: ابراهیم بهداد

بیوشیمی:

* بیوشیمی هارپر- رابرت مورای – ترجمه: رضا محمدی

بیماری های گیاهی:

* قارچ شناسی و بیماریهای گیاهی- تالیف: سید علی الهی نیا

فیزیولوژی گیاهان زراعی:

* فیزیولوژی گیاهان زراعی- فرانکلین پی.گاردنر- آر.برنت پی یرس- راجر
* ال.میشل – ترجمه:عوض کوچکی و سرمدنیا
* فیزیولوژی گیاهی- تایز و زایگر – ترجمه: محمد کافی و لاهوتی

برای کسب اطلاعات بیشتــر به این بخش مراجعه کنید!

nazgol_6724

عضو جدید
سلام
کسی میدونه که با چه رتبه ایی و چه درصدایی میشه بیوتکنولوژی قبول شد ...؟
[h=2]
[/h]

yasse_sepid

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام
کسی میدونه که با چه رتبه ایی و چه درصدایی میشه بیوتکنولوژی قبول شد ...؟

سلام

از رتبه 1 میشه.....تا رتبه های صد و خوردی هم احتمال قبول شدن روزانه رو دارن... البته زیر 100 رو میشه گفت حتمیه البته بدون در نظر گرفتن نوع دانشگاه

200و خوردی هم میتونه شبانه قبول شه....

درصد ها هم بسته به سال داره. و با توجه به سختی و اسونی سوالا و تعداد شرکت کننده ها می تونه خیلی متفاوت باشه....

آخرین ویرایش:

sara14@

عضو جدید
خوش بحال اونایی که موقع کنکورشون اینجا کلاس کنکوربرگزارکردن:w05:
ماهم1ماه دیگه کنکورداریم وهزارتااشکال ازهردرس:(:(
کلاس کنکورم که توشهر مابرگزارنمیشه!!!!!!:w06:
تکلیف ماچیه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
خوش بحال اونایی که موقع کنکورشون اینجا کلاس کنکوربرگزارکردن:w05:
ماهم1ماه دیگه کنکورداریم وهزارتااشکال ازهردرس:(:(
کلاس کنکورم که توشهر مابرگزارنمیشه!!!!!!:w06:
تکلیف ماچیه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

سوالها و مشکلاتتون رو همین جا مطرح کنید انشالله بچه های بیوتک کمکتون می کنن

sara14@

عضو جدید
یک ویروس جانوری دارای dna حلقوی 120000جفت بازاست.این ویروس چندپروتیین بااندازه 400آمینواسیدمیتواندکدکند؟
1)100
2)200
3)300
4)400
لطفاکامل و روان توضیح بدین چون من هرچه جوابشوخوندم متوجه نشدم.آخه قانون خاصی بایدباشه که من ندیدم.مرسی!

nazi jooon

کاربر فعال مهندسی کشاورزی ,
کاربر ممتاز
یک ویروس جانوری دارای dna حلقوی 120000جفت بازاست.این ویروس چندپروتیین بااندازه 400آمینواسیدمیتواندکدکند؟
1)100
2)200
3)300
4)400
لطفاکامل و روان توضیح بدین چون من هرچه جوابشوخوندم متوجه نشدم.آخه قانون خاصی بایدباشه که من ندیدم.مرسی!
ژنوم 120000 میتونه 40000 پروتئین رو کد کنه(هر سه باز رمز کننده یک آمینو اسید!)..حالا ما 40000 پروتئین داریم که که باید هر کدوم 400 آمینو اسید داشته باشه...40000 هم تقسیم بر 400 میشه 100...گزینه 1

sara14@

عضو جدید
سوال

سوال

ژنوم 120000 میتونه 40000 پروتئین رو کد کنه(هر سه باز رمز کننده یک آمینو اسید!)..حالا ما 40000 پروتئین داریم که که باید هر کدوم 400 آمینو اسید داشته باشه...40000 هم تقسیم بر 400 میشه 100...گزینه 1
ممنونم ازت!اصول اصلاح هم چندتامشکل دارم.اگرجواب اینام همینجوری توضیح بدی ممنون میشم.
:que:درسیستم ناسازگاری اسپورفتیک گیاه مادری دارای ترکیب S1 S3میباشد.تلاقی سازگارچنددرصداست؟
1)0
2)50
3)75
4)100
سوال بعدی :عامل خودناسازگادی اسپورفیتی وگامتوفیتی چیه؟؟؟آخه توبعضی کتاباجوابشوبرعکس نوشته.منم گیج شدم:(
:que:اگردرگیاهی دراثرخودباروری25%ودراثردگر باروری65%گلهاتشکیل بذردهنداین اختلاف درتشکیل بذرنشانه چیست؟
1)آپومیکسی
2)خودناسازگاری
3)پارتنوکارپی
4)نرعیمی سیتوپلاسمی
دلیل درست بودن جوابش چیه؟چطوربایدتشخیص بدیم که جواب اینه؟قانون خاصی داره؟

آخرین ویرایش:

sara14@

عضو جدید
یک سلول(تک سلول)که3جفت کروموزوم باژنوتیپAaBbCcدارد.درانتهای میوزچه تعداد گامت وچندجورگامت تولیدمی کند؟
1)2و2
2)4و2
3)4و4
4)4و8
چندجورگامت چطورحل میشه؟فرمولی که برابدست آوردنشه چیه؟

sara14@

عضو جدید
شرمنده من خیلی تودرسام اشکال دارم:sweatdrop:
20روزی بیشتربه کنکورمم نمونده!دیرفهمیدم تو این سایت میشه رفع اشکال کرد وگرنه زودترسرمیزدم.
خواهشا اگرکسی بلده جواباشو باتوضیحی روان جواب بده/شایدفرجی شدوروزانه راآوردیم.:w27:
:que:ESTمخفف چیه؟توسوالادیدم ولی نمیدونم چیه!؟

آخرین ویرایش:

sara14@

عضو جدید
عامل خودناسازگاری اسپورفیتی وگامتوفیتی چیه؟بعضی کتاباگفتن اسپورفیتی خامه است گامتوفیتی کلاله .بعضیام برعکس گفتن.منگیج شدم!!!!!!!!!!!!

nazi jooon

کاربر ممتاز
ممنونم ازت!اصول اصلاح هم چندتامشکل دارم.اگرجواب اینام همینجوری توضیح بدی ممنون میشم.
:que:درسیستم ناسازگاری اسپورفتیک گیاه مادری دارای ترکیب S1 S3میباشد.تلاقی سازگارچنددرصداست؟
1)0
2)50
3)75
4)100
سوال بعدی :عامل خودناسازگادی اسپورفیتی وگامتوفیتی چیه؟؟؟آخه توبعضی کتاباجوابشوبرعکس نوشته.منم گیج شدم:(
:que:اگردرگیاهی دراثرخودباروری25%ودراثردگر باروری65%گلهاتشکیل بذردهنداین اختلاف درتشکیل بذرنشانه چیست؟
1)آپومیکسی
2)خودناسازگاری
3)پارتنوکارپی
4)نرعیمی سیتوپلاسمی
دلیل درست بودن جوابش چیه؟چطوربایدتشخیص بدیم که جواب اینه؟قانون خاصی داره؟
خود ناسازگاری همومورفیک میشه دو دسته گامتوفیتیک و اسپوروفیتیک
در خود ناسازگاری گامتوفیتیک ناسازگاری بین خامه گیاه و (entin(n دانه گرده ست و توسط ژنوتیپ گرده کنترل میشه...در صورتیکه دانه گرده دارای آللی مشابه با هر یک از آللهای ناسازگاری مادگی داشته باشه قادر به انجام لقاح نیست..
مثلا دانه گرده s1s2 با مادگی s1s2 خودناسازگاره..
اگه دانه گرده s1s2 روی مادگی s1s3 باشه s2 میتونه لقاح انجام بده
و اگر دانه گرده s1s2 باشه و مادگی s3s4 هر دو s1s2 میتونن جوانه بزنن...

در خود ناسازگاری اسپوروفیتیک ناسازگاری بین مادگی و (exin(2n دانه گرده ست و توسط ژنوتیپ والد گرده کنترل میشود...اگه بین خامه و مادگی حتی یک آلل مشابه هم وجود داشته باشه جوانه نمیزنه...
مثلا دانه گرده s1s2 با مادگی s1s2 خودناسازگاره..
اگه دانه گرده s1s2 روی مادگی s1s3 باشه بازم خودناسازگاره
و اگر دانه گرده s1s2 باشه و مادگی s3s4 هر دو s1s2 میتونن جوانه بزنن...

ok!?

با این توضیحی که دادم ببین میتونی جواب سوالا رو بدی یا نه...اگه نتونستی برات میگم

آخرین ویرایش:

nazi jooon

کاربر ممتاز
عامل خودناسازگاری اسپورفیتی وگامتوفیتی چیه؟بعضی کتاباگفتن اسپورفیتی خامه است گامتوفیتی کلاله .بعضیام برعکس گفتن.منگیج شدم!!!!!!!!!!!!
در گامتوفیتیک مربوط به کلاله میشه چون کمی رشد میکنه و بعد متوقف میشه...در اسپوروفیتیک عامل خودناسازگاری روی کلاله ست و اصلا رشد نمیکنه

nazi jooon

کاربر ممتاز
یک سلول(تک سلول)که3جفت کروموزوم باژنوتیپAaBbCcدارد.درانتهای میوزچه تعداد گامت وچندجورگامت تولیدمی کند؟
1)2و2
2)4و2
3)4و4
4)4و8
چندجورگامت چطورحل میشه؟فرمولی که برابدست آوردنشه چیه؟
نمیدونم!!!
فرمولاشو یادم رفته...جزوه هامم دست خودم نیست..پیدا کردم بهت میگم

sara14@

عضو جدید
خود ناسازگاری همومورفیک میشه دو دسته گامتوفیتیک و اسپوروفیتیکدر خود ناسازگاری گامتوفیتیک ناسازگاری بین خامه گیاه و (entin(n دانه گرده ست و توسط ژنوتیپ گرده کنترل میشه...در صورتیکه دانه گرده دارای آللی مشابه با هر یک از آللهای ناسازگاری مادگی داشته باشه قادر به انجام لقاح نیست..مثلا دانه گرده s1s2 با مادگی s1s2 خودناسازگاره..اگه دانه گرده s1s2 روی مادگی s1s3 باشه s2 میتونه لقاح انجام بدهو اگر دانه گرده s1s2 باشه و مادگی s3s4 هر دو s1s2 میتونن جوانه بزنن...در خود ناسازگاری اسپوروفیتیک ناسازگاری بین مادگی و (exin(2n دانه گرده ست و توسط ژنوتیپ والد گرده کنترل میشود...اگه بین خامه و مادگی حتی یک آلل مشابه هم وجود داشته باشه جوانه نمیزنه...مثلا دانه گرده s1s2 با مادگی s1s2 خودناسازگاره..اگه دانه گرده s1s2 روی مادگی s1s3 باشه بازم خودناسازگارهو اگر دانه گرده s1s2 باشه و مادگی s3s4 هر دو s1s2 میتونن جوانه بزنن...ok!?با این توضیحی که دادم ببین میتونی جواب سوالا رو بدی یا نه...اگه نتونستی برات میگم
باتوجه به توضیحات خوبی که دادین ورابطه غالبیتی که بین...S2>S3تاSn وجودداره جواب گزینه1درسته.چون مادهs1s3هست دانه گرده هرچی باشه بازم خودناسازگارمیشه!درست گفتم؟؟چون توسوال والد نر نبودحل کردنش برام مشکل بود!!واقعاازته دل ممنونم ازت.

sara14@

عضو جدید
در گامتوفیتیک مربوط به کلاله میشه چون کمی رشد میکنه و بعد متوقف میشه...در اسپوروفیتیک عامل خودناسازگاری روی کلاله ست و اصلا رشد نمیکنه
منظورتون اینه که هردوتاش کلاله میشه یااشتباه شده؟؟؟؟؟؟؟؟بازم گیج شدم!!!

sara14@

عضو جدید
سوال آخری اگرامکانش هست توضیح بدین.چون نمیدونم جوابشوباید چطورپیداکرد!؟فقط اینومیدونم که پارتنوکارپی قادربه تولیدمثل نیست پس لابدبذری هم تشکیل نمیشه.البته دگرباروریشونمیدونم!خودناسا زگاری احتمال داره باشه ولی دلیلشونمیدونم.آپومیکسی ونرعقیمی سیتوپلاسمی هم نمیدونم چرامیشه یانمیشه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟:crying2:
اشکال نداره نازی جون!هرموقع تونستی جواب اون سوال برام بنویس.:w10:

nazi jooon

کاربر ممتاز
سوال آخری اگرامکانش هست توضیح بدین.چون نمیدونم جوابشوباید چطورپیداکرد!؟فقط اینومیدونم که پارتنوکارپی قادربه تولیدمثل نیست پس لابدبذری هم تشکیل نمیشه.البته دگرباروریشونمیدونم!خودناسا زگاری احتمال داره باشه ولی دلیلشونمیدونم.آپومیکسی ونرعقیمی سیتوپلاسمی هم نمیدونم چرامیشه یانمیشه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟:crying2:
اشکال نداره نازی جون!هرموقع تونستی جواب اون سوال برام بنویس.:w10:

پارتنوکارپ تولید میوه بدون گرده افشانی میشه...

نرعقیمیMale Strility)
عدم تولید دانه گرده یا تولید گرده های نابارورhttp://plantbiotech.mihanblog.com/post/120

آپومیکسی
تولید مثلی که ظاهراً شبیه به تولید مثل جنسی است ولی در واقع بدون لقاح (fertilization ) انجام می پذیرد.این واژه اخیراً شامل تولید مثل رویشی نیز می شود و در هر موردی که پدیده معمولی جنسی روی نمی دهد و یا فعالیت آن به مقدار قابل ملاحظه ای کاهش یافته است بکار می رود.معمولاً شامل بکرزایی parthenogenesis ) Apospory) و Apogamy است.
Apospory که در برخی از گیاهان انجام می گیرد ، حالتی است که یک سلول دیپلوئید معمولی اسپورفیت جایگزین هاگ می شود; میوز(Meiosis) حذف می گردد و بنابراین مرحله گامتوفیت، دیپلوئید است.
Apogamy که در نهانزادان آوندی رخ می دهد ، حالتی است که گامتوفیت مستقیماً تبدیل به اسپورفیت می شود،گامتوفیت دیپلوئید است.

در اثر پدیده خودناسازگاریه که درصد کمی از باروری در اثر خود گرده افشانی دیده میشه ولی در اثر دگر گرده افشانی میزان بیشتری تشکیل بذر خواهیم داشت

sara14@

عضو جدید
شما که اینقد خوب توضیح میدین سوالی که مربوط به ژنتیک بود(چندجور گامت؟)جوابشو واسم پیدامیکنین!؟؟؟؟:w45:

بالا