کلاس کنکور ← بیوتکنولوژی

خیال شیشه ای

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
سلام

افرین خوبه ادامه بدین:lol:

فقط یه چیزی بیماری گیاهی هم جز دروس مهم بیوتکنولوژی محسوب میشه :huh:

کاش برای تست ها و جمع بندی این درس هم برنامه ریزی میکردیم !!!:w10:

البته این دروس بالا مهم تر هستن به خصوص ژنتیک و اصلاح چون ضریبش بالاتره:whistle:

باز هم شرمنده که نمیتونم تو گذاشتن سوالات کمک موثری کنم:sweatdrop:

ایشاالله جبران کنم :redface::w05:

موفق و
سبز باشید :gol::heart:

mahdya

عضو جدید
سلام

افرین خوبه ادامه بدین:lol:

فقط یه چیزی بیماری گیاهی هم جز دروس مهم بیوتکنولوژی محسوب میشه :huh:

کاش برای تست ها و جمع بندی این درس هم برنامه ریزی میکردیم !!!:w10:

البته این دروس بالا مهم تر هستن به خصوص ژنتیک و اصلاح چون ضریبش بالاتره:whistle:

باز هم شرمنده که نمیتونم تو گذاشتن سوالات کمک موثری کنم:sweatdrop:

ایشاالله جبران کنم :redface::w05:

موفق و
سبز باشید :gol::heart:

گلم طبق نظر آقا مدیر(یادش گرامی رضا خانو میگم)
گفتن که این درس بیماری و آفات تو تالار گیاهپزشکی به اندازه کافی بررسی میشه
دیگه اینجا لازم نیست بررسی شه

mahdya

عضو جدید
پاسخ به سوالات ژنتیک: جهش و پلی پلوئیدی

در یک آنیوپلوئید اگر کروموزوم اضافی یک ایزو کروموزوم باشد....... نامیده میشود؟
تری سومیک ثالث
تری سومیک ثانویه
تری سومیک اولیه
مونوسومیک ثانویه

در کدامیک از سطوح پلوئیدی زیر تقسیم میوز به صورت نرمال و طبیعی وجود دارد؟
اتو پلی پلوئیدها
آلو پلی پلوئیدها
تری پلوئیدها
هاپلوئیدها

جهش

کدامیک از جهش های کروموزومی باعث ایجاد عقیمی نسبی میشود؟
جابه جایی
حذف
مضاعف شدن
وارونگی

بین گ 1 و 2 شک دارم.

1میشه 2
2میشه2
3میشه1
آفرین یاس جونم:heart:

mahdya

عضو جدید
سوالات بیوشیمی:زنجیره انتقال الکترون
در زنجیر تنفسی قدرت اکسید کنندگی کدام یک از گزینه های زیر بیشتر است؟
سیتوکروم aa3
سیتوکرومb
کوآنزیمQ
FMN

در زنجیره انتقال الکترون کدامیک از سیتوکروم های زیر نهایتا الکترون را به مولکول اکسیژن منتقل می کند؟
A3
b
c
c1

1میشه1
2میشه1

mahdya

عضو جدید
پاسخ به بیوشیمی:اسید آمینه
تشکیل پیوندهای پپتیدی در اسید های آمینه از ترکیب گروه ..... یک اسید آمینه با گروه ..... از اسید آمینه دیگری بوجود میآید.
آمین،ch2
s,s
کربوکسیل،oh
کربوکسیل،آمین

بیوسنتز سرتونین از کدام اسید آمینه امکان پذیر است؟
آرژنین
تریپتوفان
تیروزین
فنیل آلانین

افرین جوجو درسته
تو حتما یه رتبه خوب میاری

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
گلم طبق نظر آقا مدیر(یادش گرامی رضا خانو میگم)
گفتن که این درس بیماری و آفات تو تالار گیاهپزشکی به اندازه کافی بررسی میشه
دیگه اینجا لازم نیست بررسی شه

فعلا گیاهپزشکا رفتن گل بچینن!
میتونید همینجا دل و روده سوسکا رو هم بریزید وسط، از نظر من اشکالی نداره! :D

dordoone

عضو جدید
کاربر ممتاز
فعلا گیاهپزشکا رفتن گل بچینن!
میتونید همینجا دل و روده سوسکا رو هم بریزید وسط، از نظر من اشکالی نداره! :D
بیا صاحبشم اومد...اونم از زیر گنبد کبود...منم میگ همین جا برنامش باشه بهتره ادم حداقل میخونه..اینطوری شاید تنبل شیم..خودمو عرض میکنما..

yasse_sepid

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام به همگی

من نظرم اینکه اول حشره شناسی و آفت رو اول شروع کنیم چون به نسبت بیماری آسونتره...

برای برنامه این هفته هم به دلیل کوییز و میان ترم درسای دانشگام خیلی درگیرم....پیشنهادم اینکه برنامه بیوشیمی هفته قبل رو تکمیل کنیم... پروتئین و متابولیسم پروتئین .
+ ژنتیک میکرو ارگانیسم ها ....

در ضمن باید اصلاح خصوصی رو شروع کنیم که تو برنامه نیست.... من فقط کتاب 1صلاح پورانو دارم. کافیه؟

mahdya

عضو جدید
سلام به همگی

من نظرم اینکه اول حشره شناسی و آفت رو اول شروع کنیم چون به نسبت بیماری آسونتره...

برای برنامه این هفته هم به دلیل کوییز و میان ترم درسای دانشگام خیلی درگیرم....پیشنهادم اینکه برنامه بیوشیمی هفته قبل رو تکمیل کنیم... پروتئین و متابولیسم پروتئین .
+ ژنتیک میکرو ارگانیسم ها ....

در ضمن باید اصلاح خصوصی رو شروع کنیم که تو برنامه نیست.... من فقط کتاب 1صلاح پورانو دارم. کافیه؟

قبل از اینکه اصلاح خصوصیو شروع کنی یه دور تستای سالای اخیرو نگاه کن
فکر کنم از سال85 به بعد دیگه اصلا تست اصلاح خصوصی نیومده یا یکی اومده
من خودم اصلا اصلاح خ نخوندم اصلانم نیومد

yasse_sepid

عضو جدید
کاربر ممتاز
قبل از اینکه اصلاح خصوصیو شروع کنی یه دور تستای سالای اخیرو نگاه کن
فکر کنم از سال85 به بعد دیگه اصلا تست اصلاح خصوصی نیومده یا یکی اومده
من خودم اصلا اصلاح خ نخوندم اصلانم نیومد

اینم آمار سالای قبل":

86: اصلاح 3تا و بیو 1
87: اصلاح 8 الی 9 تا بیو--
88:اصلاح 8 تا بیو3 تا
89: اصلاح 2 تا بیو 1
90: اصلاح 1 و بیو3 تا

البته چون تا سال 86 براساس طبقه بندی سرفصل ها سوالات رو داشتم. از سال 87 به بعد خودم سوالا رو نگاه کردم وممکنه 1-2تا این طرف و اون طرف بشه اعداد...

نظرتون چیه... من میگم بخونیم. چون میگم اگه نخونیم و سوال بیاد و آسون باشه از دستش میدیم!

dordoone

عضو جدید
کاربر ممتاز

اینم آمار سالای قبل":

86: اصلاح 3تا و بیو 1
87: اصلاح 8 الی 9 تا بیو--
88:اصلاح 8 تا بیو3 تا
89: اصلاح 2 تا بیو 1
90: اصلاح 1 و بیو3 تا

البته چون تا سال 86 براساس طبقه بندی سرفصل ها سوالات رو داشتم. از سال 87 به بعد خودم سوالا رو نگاه کردم وممکنه 1-2تا این طرف و اون طرف بشه اعداد...

نظرتون چیه... من میگم بخونیم. چون میگم اگه نخونیم و سوال بیاد و آسون باشه از دستش میدیم!
به نظر منم اگه آسونه و میشه زود گرفت بخونیم که همون دو سه تا تستو از دست ندیم اگه سخته اصلا وقت نزاریم واسش که ذهنمونم درگیرش شه..
همون کتاب پوران کامله ..من گرگان اصن پوران بیوشیمیو پیدا نکردم هنوز ناقصم این هفته باید پول بفرستم یکی از تهران واسم بیاره...واقعا کتاب های پوران کاملن..من هر فصلشو که با دقت میخونم راحت تست ها رو ج میدم....

yasse_sepid

عضو جدید
کاربر ممتاز
برنامه امروز تا 10 آذر

اصلاح: طبق برنامه سرفصلا رو یه دور تموم کردیم.نظرم اینه تو دور بعدی مرورمون علاوه بر سرفصل های عمومی اصلاح، هر هفته 2-3 تا گیاه روش اصلاح خصوصیشونو بخونیم. پس روش های تولید مثلی در گیاهان+ اصلاح خصوصی گندم و جو

ژنتیک:ژنتیک سیتوپلاسمی

فیزیولوژی:فیتوکروم ها و حرکات گیاهی

بیوشیمی: ویتامین ها

راستی یه چیز دیگه هم تو سرفصل بیوشیمی جامونده اسید نوکلوئیک ها و متابولیسمشون که انشاء الله تو برنامه های هفته های آینده میخونمیشون...

yasse_sepid

عضو جدید
کاربر ممتاز
برنامه این هفته:

اصلاح: مبدا و تکامل و فرسایش +اصلاح برنج و پنبه

ژنتیک:مهندسی ژنتیک

فیزیولوژی:انتقال و توزیع مواد فتوسنتزی

بیوشیمی: آنزیم ها

راستی کتاب آفات وبیماری پورانو دارین از روش شروع کنیم به خوندن؟

آخرین ویرایش:

dordoone

عضو جدید
کاربر ممتاز
برنامه این هفته:

اصلاح: مبدا و تکامل و فرسایش +اصلاح برنج و پنبه

ژنتیک:مهندسی ژنتیک

فیزیولوژی:انتقال و توزیع مواد فتوسنتزی

بیوشیمی: آنزیم ها

راستی کتاب آفات وبیماری پورانو دارین از روش شروع کنیم به خوندن؟

آره شروع کن من کتاب بیوشیمی هم که خریدم...تازه از اول دوباره دارم طبق برنامه نخوندها رو میخونم..

yasse_sepid

عضو جدید
کاربر ممتاز
برنامه این هفته:

اصلاح نباتات : جهش و پلی پلوئیدی

ژنتیک: ژنتیک کمی

فیزیولوژی: رشد ونمو (تو برناممون نبوده ولی فصلی از کتاب پورانه درحد 6-7 صفحه هست + ساختار سلول)

بیوشیمی: اسید نوکلوئیک ها ومتابولیسمشان

همون طوری که از برنامه مشخصه شکر خدا فیزیولوژی رو یک دور مرور کردیم. و مجداد هفته بعد دوباره برنامه رو از سر میگیریم انشاءالله.

برای ژنتیک هم دو تا مبحث مونده که یکیشو این هفته و ژنتیک کمی رو هفته بعد میخونیم انشاءالله و یک دور ژنتیکمون هم مجددا خونده میشه.

موفق باشی.

برای درس آفات و بیماری من خودم ترجیح میدم آفاتو بخونم چون بیماری سخت تره! اگه میخواید برنامه آفات رو هم قرار بدم...

dordoone

عضو جدید
کاربر ممتاز
برنامه این هفته:

اصلاح نباتات : جهش و پلی پلوئیدی

ژنتیک: ژنتیک کمی

فیزیولوژی: رشد ونمو (تو برناممون نبوده ولی فصلی از کتاب پورانه درحد 6-7 صفحه هست + ساختار سلول)

بیوشیمی: اسید نوکلوئیک ها ومتابولیسمشان

همون طوری که از برنامه مشخصه شکر خدا فیزیولوژی رو یک دور مرور کردیم. و مجداد هفته بعد دوباره برنامه رو از سر میگیریم انشاءالله.

برای ژنتیک هم دو تا مبحث مونده که یکیشو این هفته و ژنتیک کمی رو هفته بعد میخونیم انشاءالله و یک دور ژنتیکمون هم مجددا خونده میشه.

موفق باشی.

برای درس آفات و بیماری من خودم ترجیح میدم آفاتو بخونم چون بیماری سخت تره! اگه میخواید برنامه آفات رو هم قرار بدم...

آره اجی برنامه شو بزار..البته آفات و بیماری کلا 4 قسمت میشه..
یکی شناخت و روش های مبارزه بیماری
یکیشم شناخت و روش های مبارزه با آفات..اون اولاشم که تشریحه ساختار و تله ها آسون و به قول معروف نمره راحت میشه ازش کسب کرد پس تو طبق همون برنامه پوران بگو من هستم...

yasse_sepid

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام به همگی

پس با توکل به خدا آفات رو هم شروع میکنیم. برای شروع 20 تا آفت اول که مربوط به فصل آفات میشه رو بخونیم برا این هفته ؟‌چطوره؟

dordoone

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام به همگی

پس با توکل به خدا آفات رو هم شروع میکنیم. برای شروع 20 تا آفت اول که مربوط به فصل آفات میشه رو بخونیم برا این هفته ؟‌چطوره؟

خیلی هم خوبه..از پوران دیگه؟
سشلام به روی ماهت

yasse_sepid

عضو جدید
کاربر ممتاز
برنامه این هفته:

اصلاح نباتات : ژنتیک کمی و وراثت پذیری

ژنتیک: ژنتیک جمعیت
9
فیزیولوژی:نیمه اول فصل فتوسنتز (مثل دفعه قبل فصل فتوسنتزو نصف می کنیم)

بیوشیمی: کربوهیدرات

آفات: 20 آفت بعدی خوانده شود.

dordoone

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام یاسی.خیالی...بچه ها من اصن نمیتونم بیوشیمی بخونم...بهم دو تا فصلو بگید که مهم تره فقط همون دو تافصلو بخونم..داره روانیم میکنه..
بقیه رو تموم کردم تقریبا این مونده همینطوری..اصن دلم نمیکشه برم سمتش

yasse_sepid

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام یاسی.خیالی...بچه ها من اصن نمیتونم بیوشیمی بخونم...بهم دو تا فصلو بگید که مهم تره فقط همون دو تافصلو بخونم..داره روانیم میکنه..
بقیه رو تموم کردم تقریبا این مونده همینطوری..اصن دلم نمیکشه برم سمتش

سلام دتری من ببخش که دیر میجوابم. فک کنم مطالب مزبوط به آمینو اسید ها و پروتئبن ها و آنزیم ها رو بخونی بهتره. واین مطلب هم خیلی رسواله درواقع اکثر موارد هست اینکه چه ویتامینی کوانزیم چه نوع واکنش هایی است. موفق باشی... از لحظه هات مفید استفاده کن.

درضمن من هم تا همیین امروز تو فرجه پایان ترم بود. فردا اولین امتحانمو دارم.خیلی نتونستم وارد مباحث ارشد شم.تا30 ام هم امتحان دارم.بعدش هم فکر کنم اونقده وقتم برای مرور و دوره محدوده که وقت نکنم خیلی بیام سر بزنم.

برامون دعا کنید

barankavir

عضو جدید
با سلام بنده تازه در سایت ثبت نام کردم چند تا سوال داشت اگر ممکنه لطفا پاسخ آنها رو بدید با تشکر.1.سوال اصلاح نباتات 89: در جدول زیر مقدار قابلیت ترکیب پذیری خصوصی لینه ی AB چقدر است?
2.اصلاح نباتات 88: با استفاده از جدول زیر لینه ی A چقدر است؟
3.ژنتیک 90: گامت های حاصل از فردی با سه جفت کروموزوم چند نوع شکل گیری کروموزومی را به لحاظ دارا بودن کروموزوم های مادری و پدری خود داراست.؟ اگر راجع به این سوالات یک راهنمایی کوچیک بفرمایید واقعا ممنون میشم.

آریوداد

عضو جدید
با سلام بنده تازه در سایت ثبت نام کردم چند تا سوال داشت اگر ممکنه لطفا پاسخ آنها رو بدید با تشکر.1.سوال اصلاح نباتات 89: در جدول زیر مقدار قابلیت ترکیب پذیری خصوصی لینه ی AB چقدر است?
2.اصلاح نباتات 88: با استفاده از جدول زیر لینه ی A چقدر است؟
3.ژنتیک 90: گامت های حاصل از فردی با سه جفت کروموزوم چند نوع شکل گیری کروموزومی را به لحاظ دارا بودن کروموزوم های مادری و پدری خود داراست.؟ اگر راجع به این سوالات یک راهنمایی کوچیک بفرمایید واقعا ممنون میشم.
با سلام. :gol:

سوال 1و 2 اطلاعات ناقصه.
3: تعداد گامت های حاصل از این فرد جواب سواله- یعنی 2[SUP]n[/SUP] که n تعداد کروموزوم هاست. چون یک جفت کروموزوم در هر فرد یکی پدری و یکی مادری است. در واقع مانند فرد هیبرید AaBbCcاست که تعداد گامت ها 2[SUP]3[/SUP] یعنی 8 است.

barankavir

عضو جدید

سوال 1و 2 اطلاعات ناقصه.
3: تعداد گامت های حاصل از این فرد جواب سواله- یعنی 2[SUP]n[/SUP] که n تعداد کروموزوم هاست. چون یک جفت کروموزوم در هر فرد یکی پدری و یکی مادری است. در واقع مانند فرد هیبرید AaBbCcاست که تعداد گامت ها 2[SUP]3[/SUP] یعنی 8 است.

بیوتکنولوژی در کشاورزی سراسری 89:
در جدول زیر مقدار قابلیت ترکیب پذیری خصوصی لینه یAB چقدر است؟

C

B
A
[FONT=&quot] [/FONT]

[FONT=&quot]5[/FONT]
[FONT=&quot]4[/FONT]
[FONT=&quot]3[/FONT]
A

[FONT=&quot]6[/FONT]
[FONT=&quot]2[/FONT]
[FONT=&quot]4[/FONT]
B

[FONT=&quot]3[/FONT]
[FONT=&quot]6[/FONT]
[FONT=&quot]5[/FONT]
C

جواب 4.5 میشه اما راه حلش رو نمیدونم .
در کتاب اصلاح فارسی
(ترکیب پذیری عمومی لینه ی دوم-ترکیب پذیری عمومی لینه ی اول -میانگین کل -عملکرد هیبرید دو لینه= فرمول محاسبه قابلیت ترکیب پذیری خصوصی )
هست ولی جواب صحیح با این فرمول درست در نمیاد... شما چه نظری دارید.؟
بیوتکنولوزی در کشاورزی 88:
با استفاده از جدول زیر ترکیب پذیری عمومی لینه ی A چقدر است؟
الف)3- ب)-1 ج)-.3 د )+1
C
B
A
[FONT=&quot] [/FONT]

[FONT=&quot]9[/FONT]
[FONT=&quot]5[/FONT]
[FONT=&quot]3[/FONT]
A

[FONT=&quot]7[/FONT]
[FONT=&quot]4[/FONT]
[FONT=&quot]5[/FONT]
B

[FONT=&quot]5[/FONT]
[FONT=&quot]7[/FONT]
[FONT=&quot]9[/FONT]
C

فرمول ترکیب پذیری عمومی در کتاب فارسه میانگین عملکرد واریته ی مورد نظر منهای میانگین کل اما باز هم با این فرمول به جواب صحیح نمیرسیم.......
در مورد سوال سوم هم جواب درست تو پاسخنامه 4 نوع میشه من هم فکر میکردم منظور از سوال انواع گامت باشه اما کلمه ی شکل گیری کروموزومی ابهام آمیزه .شاید منظور از سوال این باشه که از هشت نوع گامت 4 نوع انواع شکل گیری رو دارند1.گامت های که سه تا کروموزوم دادرن و هرسه مادری است . 2.گامت های که سه تا کروموزوم دارند و هرسه پدری است . 3.گامت های که دوتا کروموزوم پدری دارند و یکی مادری 4. گامت های که دو تا مادری کروموزوم دارند و یکی پدری .به نظر شما این برداشت میتونه درست با شه؟
از این که توجه کردین سپاسگذارم...:gol::gol::gol::gol:

آریوداد

عضو جدید

سوال 1و 2 اطلاعات ناقصه.

بیوتکنولوژی در کشاورزی سراسری 89:
در جدول زیر مقدار قابلیت ترکیب پذیری خصوصی لینه یAB چقدر است؟

C

B
A
5
4
3
A

6
2
4
B

3
6
5
C

جواب 4.5 میشه اما راه حلش رو نمیدونم .
در کتاب اصلاح فارسی
(ترکیب پذیری عمومی لینه ی دوم-ترکیب پذیری عمومی لینه ی اول -میانگین کل -عملکرد هیبرید دو لینه= فرمول محاسبه قابلیت ترکیب پذیری خصوصی )
هست ولی جواب صحیح با این فرمول درست در نمیاد... شما چه نظری دارید.؟
بیوتکنولوزی در کشاورزی 88:
با استفاده از جدول زیر ترکیب پذیری عمومی لینه ی A چقدر است؟
الف)3- ب)-1 ج)-.3 د )+1
C
B
A
9
5
3
A

7
4
5
B

5
7
9
C

فرمول ترکیب پذیری عمومی در کتاب فارسه میانگین عملکرد واریته ی مورد نظر منهای میانگین کل اما باز هم با این فرمول به جواب صحیح نمیرسیم.......
در مورد سوال سوم هم جواب درست تو پاسخنامه 4 نوع میشه من هم فکر میکردم منظور از سوال انواع گامت باشه اما کلمه ی شکل گیری کروموزومی ابهام آمیزه .شاید منظور از سوال این باشه که از هشت نوع گامت 4 نوع انواع شکل گیری رو دارند1.گامت های که سه تا کروموزوم دادرن و هرسه مادری است . 2.گامت های که سه تا کروموزوم دارند و هرسه پدری است . 3.گامت های که دوتا کروموزوم پدری دارند و یکی مادری 4. گامت های که دو تا مادری کروموزوم دارند و یکی پدری .به نظر شما این برداشت میتونه درست با شه؟
از این که توجه کردین سپاسگذارم...:gol::gol::gol::gol:

با سلام.:gol::gol:
در مورد سوال 1و 2 توضیحات درسته. به نظر من نمونه این سوالات را در آزمونهای سال های دیگه ببینید و اگر با این روشها به جواب درست رسیدید (که میرسید ) ذهنتان را در گیر نکنید.
در مورد سوال 3 برداشت شما صحیح است. در کل 8 گامت داریم که یکی هرسه ch پدری- یکی هرسه مادری- 3 گامت 2 پدری و 1 مادری و 3 گامت عکس این.

barankavir

عضو جدید
توضیح در مورد true breeding ؟

بالا