کشمش و انگور

پروانه سفید

عضو جدید
کشمش :

درخت انگور گياهي است از خانواده Vitaceae كه اسم عملي گونه آنها Vinifera Vitis مي‏باشد . سوابق تاريخي نشان مي‏دهد كه كشت و كار درخت انگور در ازمنه قديم درآسياي صغير و ايران انجام مي‏گرفته و به دليل قدمت كشت و امكان استفاده از محصول آنبه صورت تازه و خشك و فرآورده‏هاي ثانوي و جنبي آن كشت و كار آن در نقاط مختلف كشوربسط و توسعه يافته است . ميوه انگور غير از مصرف به صورت تازه ( انگور و غوره ) بصور ديگر از قبيل آبغوره , شربت انگور , شيره , كشمش الكل , سركه و ... نيز مورداستفاده قرار مي‏گيرد انگور يكي از مهمترين ميوه¬هايي است كه از ديرباز تاكنون بهمقدار زياد و به اشكال مختلف مورد استفاده بشر قرار گرفته است.
اين محصول جزو 13 محصول عمده باغباني جهان مي¬باشد و كشور ايران حدود 5/8 درصد توليد جهاني كشمشرا در اين ميان به خود اختصاص داده است.
انگور از نظر ارزش غذايي و خواصبهداشتي، داراي سودمندي¬هاي بسياري است، ميزان مواد و عناصر مختلف موجود در ميوهانگور با توجه به نوع رقم، شرايط محل كاشت و درجه رسيدگي حبه انگور كاملاً متفاوتاست.
براساس نتايج آزمايش¬هاي فراواني كه از سوي سازمان تحقيقاتي FAO بررويانواع مختلف انگور انجام گرفته است.


انواع کشمش های ایران:
1- کشمش تیزآبی : با کالری بالا-طعم بسیار شیرین-دارای خواص بالا
2- کشمش انگوری(طلایی): بدون هسته با طعم شیرین
3- کشمش سبز
4- کشمش ریز دانه
5- کشمس درشت دانه
6- کشمش سیاه دانه :بیشترین خاصیت دارویی و درمانی رابه علت دارا بودن آنتوسیانین بالا دارد.
کشمش هایی مورد پذیرش استاندارد می باشد و مشمول درجه بندی می شوند که دارای ویژگی های زیر باشند:
7- کشمش باید عاری از آفت زنده و مرده باشد.
8- تعداد شن و سنگریزه نباید از یک عدد در یک جعبه مشمول استاندارد تجاوز کند.
9- میزان رطوبت نباید از شانزده درصد بیشتر باشد.
10-میزان انیدرید سولفور و دود گوگردر کشمش نباید از2در هزار بیشتر باشد.
11-تعداد کشمش آلوده نباید از5درصد بیشتر باشد.
12-تعداد کشمش آفت زده نباید از 3 درصد بیشتر باشد.
13-تعداد کشمش دانه دار نباید از یک درصد بیشتر باشد.
14-تعداد کشمش دم دار نباید از 10درصد بیشتر باشد.
15-جمع طول چوب خوشه (ساقه) نباید از 10 سانتی متر در یک کیلو گرم بیشتر باشد.
16-میزان کشمش نارس نباید از 2.5درصد بیشتر باشد.(در مورد کشمش ریز دانه حداکثر نارسی نباید از 5 درصد بیشتر باشد.)
17-میزان کشمش های لهیده نباید از 5 درصد بیشتر باشد.
18-میزام کشمش های شکرک زده نباید از 15 درصد بیشتر باشد.
19-مانده سموم نباید در کشمش از حداکثر میزان قابل اغماض تعیین شده برحسب نوع سم طبق استاندارد باقی مانده سموم تجاوز نماید.


میوه ها به دو صورت خشک می شوند:

1-به طور طبیعی
2-با دستگاه، مثل دستگاه خشک کن مواد غذایی

کشمش،خرماو آلو خشک نمونه هایی از این ها هستند. سایر میوه هایی که می توان آنها را خشک کر.دشامل: سیب،زردآلو،موز،توت،کیوی،انجیر،انبه،هلو،گلابی،آناناس،توت فرنگی،گوجهفرنگی وخرمالواست.
میوه های خشک را می توان برای مدت زمان طولانی نگهداری کرد، بنابراین جایگزینمناسبی برای میوه تازه در خارج از فصل آن است، مثل مصرفآلویاآلبالوخشک در زمستان.
خشک کردن میوه، راه مناسبی برای نگهداری آن در خارج ازیخچالاست، پس نیازی به یخچال نیست.
میوه های خشک منبع غنی ویتامین هایA،B1،B2،B3،B6 وپانتوتنیکاسید و نیز املاحی مثلکلسیم،آهن،منیزیم،فسفر،پتاسیم،سدیم،مس و منگنز هستند.


منبع : اینترنت
 
Similar threads
Thread starter عنوان تالار پاسخ ها تاریخ
ن روغن گيري از هسته انگور تکنولوژی صنایع غذایی 30

Similar threads

بالا