انجیر سرشار از ویتامین A می باشد و اسید چرب امگا ۳ و ۶ موجود در آن برای سلامت قلب مفید است نتایج نشان داد که خطر بیماری های قلبی با مصرف متناوب و مکرربادام زمینی( هر بار به مقدار کم) کاهش می یابد.زرشک به اثر تصفیه کننده و ضدعفونی کننده خون، منقبض کننده عروق، پایین آوردن تب، کاهش تورم و فشارخون، تنظیم وضربان عضلات قلب کمک می کندبرخی از مواد غذایی مادی آنتی اکسیدان هستند که میتوانند از تجمع چربی در عروق پیشگیری کنند.دکتر حمید عبدی متخصص تغذیه و رئیس بیمارستان دکتر شیخ مشهد با اشاره به خوراکیهای مدافع قلب گفت: عدم تحرک، چاقی، دیابت، ژنتیک، استرس، غذاهای چرب، سیگار و فشار خون از عوامل تجمع چربی در عروق خونی و تنگ تر شدن آنها و در نهایت منجر به سکته قلبی میشود.
وی در ادامه گفت: خوراکیهایی که مادی آنتی اکسیدان هستند از تجمع چربی عروق قلبی جلوگیری میکنند، از جمله سیب که علاوه بر وجود آنتی اکسیدان سرشار از فیبر است و باعث پیشگیری از بروز بیماریهای قلبی و تجمع چربیها در عروق و شریانها میشود.
این متخصص تغذیه تصریح کرد: بادام به دلیل وجود املاح معدنی از جمله (ویتامین E، پتاسیم و منیزیم) و چای سبز به دلیل اینکه خون را رفیق میکند موجب عبور از مجرای تنگ میشود، همچنین انجیر که علاوه بر فیبر فراوان سرشار از پتاسیم بوده و در کاهش فشارخون بالا نقش بسزایی را ایفا میکند.
وی در پایان یادآور شد: زرشک و آلبالو با کاهش فشار خون از بروز سکتههای قلبی جلوگیری میکند، چرا که یکی از احتمالات بروز سکتههای قلبی ناشی از فشار خون بالا است.