کار خانه جلوی سرطان سینه را می گیرد

hamid.bad

کاربر فعال تالار اسلام و قرآن , کاربر فعال تالار
[h=1]کار خانه جلوی سرطان سینه را می گیرد[/h]
نتایج برخی پژوهش ها نشان می دهد کارهای ساده ای مانند انجام کارهای خانه، مسواک زدن دندان ها، استفاده از تلفن همراه و غیره می تواند از ابتلا به برخی بیماری های مهلک و خطرناک جلوگیری کند.

برخی از بیماری ها مانند سرطان سینه، سرطان خون، آلزایمر، سکته ی قلبی و حتی افسردگی جزو بیماری هایی هستند که نه تنها فرد بلکه اطرافیان را نیز به دردسر می اندازند.

اما از آنجایی که همیشه گفته می شود پیشگیری بهتر از درمان است، بهتر است شما نیز قبل از هر کاری به فکر مقابله با بروز این بیماری ها باشید.

شاید کمی عجیب به نظر بیاید، اما نتایج برخی پژوهش ها نشان می دهد کارهای ساده ای مانند انجام کارهای خانه، مسواک زدن دندان ها، استفاده از تلفن همراه و غیره می تواند از ابتلا به این بیماری ها پیشگیری کند.

در این مطلب پنج کار ساده ای که از بروز برخی بیماری های خطرناک و مهلک پیشگیری می کنند را عنوان می کنیم. لطفا با ما همراه باشید.


کارهای خانه برای پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه
شاید کارهای خانه مانند گردگیری، شستشوی ظروف، جارو کشیدن و غیره، در ظاهر بیهوده و تکراری و البته خسته کننده ای به نظر برسند، اما باید بدانید که همین کارهای ساده جان شما را نجات می دهند.

نتایج یک پژوهش انگلیسی که در سال 2006 انجام شده است نشان می دهد کارهای خانه از ابتلا به سرطان سینه پیشگیری می کنند.

در این پژوهش محققان روی نزدیک به دویست هزار زن از نه کشور اروپایی بررسی هایی انجام دادند. آنها به این نتیجه رسیدند خانم های یائسه ای که در هفته 16 تا 17 ساعت کار خانه مانند آشپزی، گردگیری و غیره انجام می دهند، به میزان 20 درصد کمتر در معرض سرطان پستان قرار می گیرند.
باکتری استرپتوکوک که مسئول تخریب دندان هاست، با ورود به بدن باعث تشکیل لخته های خونی و در نتیجه سکته قلبی می شود. پس مسواک بزنید تا سکته نکنید


علاوه بر این، مشخص شد خانم های کمتر از 50 سالی که این کارها را انجام می دهند نیز به میزان 30 درصد کمتر از خانم هایی که دست به سیاه و سفید نمی زنند، به سرطان سینه مبتلا می شوند.
پس لطفا دستمال گردگیری و جاروبرقی را بردارید و خانه تاان را مثل دسته ی گل کنید.


ارتباط مهدکودک و پیشگیری از لوسمی
بچه ها با رفتن به مهدکودک در یک محیط اجتماعی قرار می گیرند و اطلاعات مفیدی می آموزند. از طرف دیگر والدین نیز در این فاصله زمانی، نفسی می کشند و استراحتی می کنند.

نتایج پژوهشی که در سال 2008 انجام شده است نشان می دهد رفتن به مهدکودک باعث کاهش خطر ابتلا به لوسمی یا همان سرطان خون در بچه ها می شود.

محققان نتایج 14 پژوهشی که در خصوص سرطان روی بیست هزار کودک از سرتاسر جهان انجام شده بود را بررسی کردند.
آنها به این نتیجه رسیدند کودکان یک یا دوساله ای که به مهدکودک می روند، به میزان 30 درصد کمتر در معرض ابتلا به لوسمی قرار می گیرند.

اگر دنبال دلیل آن می گردید باید بگوییم که این سرطان در کودکان اغلب به دلیل یک عفونت بروز می کند.

در مهدکودک، بچه ها در معرض میکروب هایی قرار می گیرند که سیستم ایمنی بدن آنها را قوی تر می سازند.

اگر چه ابتلا به لوسمی در کودکی بیماری شایعی نیست (20 تا 30 کودک از هر یک میلیون کودک به این بیماری مبتلا می شوند)،اما می توان با گذاشتن بچه ها در مهدکودک احتمال آن را به حداقل رساند.


مسواک زدن برای پیشگیری از سکته ی قلبی
محققان معتقد هستند که بهداشت و سلامت دهان و دندان ارتباط نزدیکی با سلامت قلب دارد.

محققان دانشگاه بیسترول به این نتیجه رسیده اند که باکتری استرپتوکوک که مسئول تخریب دندان هاست، با ورود به بدن باعث تشکیل لخته های خونی نیز می شود.

پس یادتان نرود که هر روز حتما دندان هایتان را مسواک بزنید و نخ دندان بکشید.



تلفن همراه برای پیشگیری از آلزایمر
احتمالا تاکنون شنیده اید که تلفن های همراه برای سلامتی مضر هستند و علاوه بر افزایش خطرات تصادفات جاده ای، احتمال ابتلا به سرطان را نیز بالا می برند.

با این حال این وسیله به قدری در زندگی ما نقش پیدا کرده است که به نظر می رسد جدا شدن از آن غیرممکن باشد.

اما جالب تر این است که محققان تاثیر امواج ساطع شده از این تلفن ها را روی احتمال ابتلا به آلزایمر بررسی کردند.

بر خلاف آنچه تصور می شد به این نتیجه رسیدند که امواج الکترومغناطیس تلفن همراه که وارد مغز می شوند، باعث دفع ذخیره یک نوع پروتئین می شود که تجمع آن باعث برخی آسیب ها و زوال عقل می شود.

در واقع محققان این پژوهش به این نتیجه رسیدند که تلفن همراه مانند واکسن آلزایمر عمل می کند و می تواند در پیشگیری از این بیماری موثر باشد.
البته به نظر می رسد انجام آزمایش های تکمیلی بیشتری مورد نیاز باشد.


زود خوابیدن برای مقابله با افسردگی
نتایج پژوهشی که در دانشگا کلمبیا و روی 15 هزار نوجوان انجام شد، نشان می دهد که خوابیدن به میزان کافی ضامن سلامتی است.

محققان مشاهده کردند از بین این پانزده هزار نوجوان، دو هزار نفر به فکر خودکشی بوده اند.

محققان این نوجوان ها را مجبور کردند که از ساعت 22 شب به رختخواب بروند و بخواند.

بررسی های بعدی نشان داد که فکر خودکشی در این نوجوانان به میزان 20 درصد کاهش یافته است.

به عقیده محققان خوابیدن به میزان کافی یعنی حدود 9 ساعت خواب شبانه، باعث کاهش رفتارهای تهاجمی، افسردگی و فکر خودکشی در نوجوانان می شود.
 

hamid.bad

کاربر فعال تالار اسلام و قرآن , کاربر فعال تالار
[h=1]11 عادت پیرکننده[/h]
شکی نیست که پیری روندی اجتناب ناپذیر است، اما با رعایت نکاتی می توان از سن واقعی خود احساس رضایت بیشتری داشت و حتی احساس جوانی کرد.


در این مطلب، متخصصان به شما یاد می دهند که چگونه احساس شادابی بیشتری داشته باشید و عادت هایی را که باعث می شود ظاهر شما پیرتر شود، کنار بگذارید.

1- دیر خوابیدن: دیر خوابیدن و کمبود خواب باعث می شود شما ظاهر پیرتری پیدا کنید. کمبود خواب باعث ایجاد پف چشم و افتادگی و خستگی پلک های چشم می شود.

2- کم تحرکی و ورزش نکردن: این عادت اشتباه را کنار بگذارید و روزانه ورزش کنید. ورزش میزان کورتیزول را کاهش می دهد و میزان تولید هورمون های مفید مانند تستوسترون را افزایش می دهد. علاوه بر آن فشار خون بالا را کنترل می کند و خلق و خو را بهبود می بخشد. روزانه 30 دقیقه ورزش توصیه می شود.

3- تمایل به خوراکی های شیرین: مصرف زیاد قند روند پیری قسمت های مختلف بدن را افزایش می دهد. مصرف قند زیاد نه تنها باعث افزایش وزن می شود، بلکه خطر بروز بیماری دیابت و حتی ناراحتی پوستی به ویژه آکنه و چین و چروک را افزایش می دهد.

هنگام مصرف قند، روندی به نام گلیکیشن (glycation) رخ می دهد. در این روند، قند در جریان خون به پروتئین ها می چسبد و مولکول های جدید به نام (AGES) ایجاد می کند که پوست را آسیب پذیر می کند. در صورت تمایل به خوردن شیرینی، از شکلات تلخ با قند پایین استفاده کنید.
خوابیدن به روی شکم و تماس پوست صورت با بالشت هایی از جنس کتان، کلاژن های پوست را می شکند و چین و چروک های دائمی به وجود می آورد


4- سیگار کشیدن: هرچه زودتر، استعمال دخانیات را کنار بگذارید تا طول عمرتان افزایش یابد. نتایج تحقیقات نشان می دهد، افراد سیگاری که در 35 سالگی سیگار را ترک می کنند نسبت به افرادی که سیگار کشیدن خود را ادامه می دهند، 8 سال بیشتر عمر می کنند.
دود سیگار، باعث رهایی رادیکال های آزاد می شود و خطر بروز هر نوع بیماری از جمله سرطان، بیماری قلبی، اختلال مشاعر و مرگ زودرس را افزایش می دهد.

5- مالیدن چشم: اگر می خواهید ظاهر جوانی داشته باشید، چشم های خود را نمالید، زیرا این امر به تدریج باعث شکسته شدن کلاژن و در نهایت چین و چروک و شکسته شدن مویرگ ها می شود.
برای تسکین درد چشم و التهاب، به جای مالیدن چشم می توانید دو کیسه چای سبز را پس از دم کردن چای و خنک شدن آن، به مدت 10 دقیقه روی چشم بگذارید. استفاده از کرم های حاوی ویتامین K و D و رعایت یک برنامه غذایی معتدل موثر است.

6- تغییر پی در پی وزن: با حفظ یک وزن مناسب جوان بمانید. کاهش و افزایش متوالی وزن، خطر بیماری قلبی و دیابت را افزایش می دهد.

7- خوابیدن روی شکم: این طرز خوابیدن به پوست صورت آسیب می رساند. تماس پوست صورت با بالشت هایی از جنس کتان، کلاژن های پوست را می شکند و چین و چروک های دائمی به وجود می آورد.

بر اثر اختلال در گردش خون این قسمت از صورت که به سمت بالش قرار دارد، پوست قادر به بازسازی نیست.
لذابرای حفظ ظاهر جوان پوست به پشت یا پهلو بخوابید.

8- کنترل نکردن استرس: استرس حاد با بیماری های متعددی ارتباط دارد؛ از جمله بیماری قلبی عروقی، آسم و اختلال خودایمنی، بنابراین با کاهش استرس می توانید از بروز این خطرات پیشگیری کنید.

9- نداشتن برنامه غذایی سالم: خوردن هله هوله یا غذاهای آماده و سرشار از نمک، چربی و کلسترول به تسریع روند پیری و چاقی مفرط منجر می شود. با افزایش وزن، خطر بروز بیماری قلبی عروقی و دیابت نیز افزایش می یابد.

اجتناب از خوردن غذاهای آماده و رو آوردن به غذاهای سبوس دار خطر بروز بیماری ها را کاهش می دهد. اسید چرب امگا 3 موجود در ماهی های چرب مانند سالمون و تن، گردو و دانه کتان، التهاب بدن را کاهش می دهد و در حفظ سلامت پوست نقش مهمی دارد.
سعی کنید بدی های دیگران را فراموش کنید و کینه ای نباشید؛ در غیر این صورت به تدریج احساس فرسودگی خواهید کرد


10- نوشیدن ناکافی آب: افزایش میزان مصرف آب کلید جوانی است. آب برای حفظ رطوبت پوست و رسیدن ماده مغذی لازم به پوست مهم است. کمبود آب باعث خشکی، کشیدگی و پوسته پوسته شدن پوست می شود که به فرد ظاهری مسن می دهد. پوست خشک، حالت ارتجاعی کمتری دارد و به چین و چروک مستعدتر است.
11- خصومت و دشمنی: سعی کنید بدی های دیگران را فراموش کنید و کینه ای نباشید؛ در غیر این صورت به تدریج احساس فرسودگی خواهید کرد. نتایج بررسی های متعدد، ارتباط بین بخشش و سلامت جسمی را نشان می دهد. نبخشیدن فعالیت عصبی را افزایش می دهد و باعث می شود کیفیت خواب شما پایین بیاید. کینه داشتن، استرس را افزایش می دهد. پس دیگران را ببخشید تا عمر طولانی تری داشته باشید.
 

hamid.bad

کاربر فعال تالار اسلام و قرآن , کاربر فعال تالار
[h=1]6 عادت بد که برای قلب مضرند[/h]
همه انسان‌ها می‌خواهند قلب سالمی داشته باشند که یک عمر بدون نگرانی و دردسر برایشان بتپد و کار کند. به همین دلیل کارهای مختلفی انجام می‌دهند تا سلامت قلبشان تضمین شود.

با وجود این، هنوز هم افراد زیادی با بیماری‌های قلبی ـ عروقی درگیر و رودررو هستند. البته با تغییر شیوه زندگی و با انجام دادن کارهایی ساده‌ می‌توان احتمال بروز این بیماری‌ها را کاهش داد.

پس خوب است همه ما بدانیم چه عادت‌هایی سلامت قلب‌مان را به خطر می‌اندازند و احتمال بروز مشکلات در این عضو مهم را افزایش می‌دهند، چون در مورد قلب هم این مثل صادق است که : پیشگیری بهتر از درمان است.


1- نشستن برای مدت طولانی
نشستن برای مدت طولانی خطر بروز سکته مغزی و حمله‌های قلبی را افزایش می‌دهد. البته جالب است بدانید حتی اگر به طور منظم ورزش کنید، باز هم با نشستن طولانی مدت در معرض این خطرات قرار دارید. طبق نظر متخصصان، ورزش منظم و مداوم، نمی‌تواند خطرات نشستن طولانی مدت را جبران کند. چون عدم تحرک می‌تواند سطح قند و چربی‌های خون را تغییر دهد و با تاثیر گذاشتن روی آنها سبب بروز بیماری‌های جدی شود.
بنابراین به توصیه پزشکان بهتر است در فواصل زمانی منظم کمی راه بروید، یا اگر در محل کارتان حضور دارید، حداقل هنگام تماس‌های تلفنی بایستید.


2- بی‌توجهی به مشکلات روحی
آیا شما احساس عصبانیت و افسردگی می‌کنید؟ نگرانید و استرس دارید؟ اگر چنین است باید بدانید این شرایط به نفع سلامت قلب شما نیست.
البته کاملا طبیعی است که گاهی چنین احساساتی را تجربه کنید، ولی نحوه برخورد و روبه‌رو شدن با آن است که می‌تواند تاثیری جدی بر سلامت شما بگذارد. طبق نظر متخصصان، افرادی که استرس و نگرانی‌ها را در خودشان می‌ریزند، بیش از بقیه در معرض خطرات جدی سلامت قرار دارند.



3- عدم استفاده از نخ دندان
با این‌که دلیل اصلی این مورد شناخته شده نیست، اما رابطه‌ای قوی میان بیماری‌های لثه و بیماری‌های قلبی ـ عروقی وجود دارد، بنابراین باید بدانید که اگر عادت ندارید از نخ دندان استفاده کنید، ممکن است به بیماری‌های قلبی دچار شوید. پس با رعایت بهداشت و درمان بیماری‌ها و مشکلات دهان، دندان و لثه‌ها می‌توانید از بروز بیماری‌های قلبی پیشگیری کنید.


4- پرخوری
چاقی و اضافه وزن یکی از مهم‌ترین عوامل خطر بروز بیماری‌های قلبی ـ عروقی به حساب می‌آید. با وجود این، باز هم مردم نسبت به این مساله بی‌توجه‌اند.
بنابراین برای کاهش خطرات ناشی از چاقی باید کمتر غذا بخورید، مقدار غذای مصرفی در هر وعده را کاهش دهید و به جای استفاده از نوشیدنی های شیرین، آب بنوشید.
متخصصان با تاکید بر این نکته که مشکلات قلبی عامل بروز بیماری‌هایی جدی است، می‌گویند: هیچ وقت تصور نکنید شما در معرض این خطرات قرار ندارید و نباید به فکر پیشگیری از این بیماری‌ها باشید.
فشار خون و کلسترول بالا، دیابت، چاقی، اضافه وزن و سیگار کشیدن همه از جمله عوامل ابتلا به بیماری‌های قلبی هستند که باید به آنها توجه شود​


5- سیگار کشیدن یا زندگی با فردی سیگاری
به طور حتم هزاران مرتبه شنیده‌اید که سیگار کشیدن خطرناک است و مشکلاتی را برای سلامت شما ایجاد می‌کند. اما این مساله آنقدر مهم است که باز هم باید آن را تکرار کرد. البته اگر خودتان سیگار نمی‌کشید، ولی با فردی سیگاری زندگی می‌کنید، باز هم در معرض خطرات سیگار و سیگار کشیدن قرار دارید. بنابراین سعی کنید تا حد امکان در معرض دود سیگار قرار نگیرید.


6- مصرف کم میوه‌ها و سبزیجات
بهترین رژیم غذایی برای حفظ سلامت قلب، رژیم گیاهی است؛ رژیمی سرشار از میوه‌ها و سبزیجات، آجیل، غلات سبوس‌دار، لبنیات کم‌چرب و پروتئین.
تحقیقات نشان داده است افرادی که روزانه بیش از 5 وعده میوه و سبزیجات مصرف می‌کنند، حدود 20 درصد کمتر از کسانی که کمتر از 3 وعده میوه و سبزی می‌خورند در معرض ابتلا به بیماری‌های قلبی قرار دارند.

مراقب نشانه‌ها باشید
اگر همیشه تند و پشت سر هم از پله‌ها بالا می‌رفته‌اید و امروز این کار برایتان دشوار شده است، اگر نفس‌نفس می‌زنید و در ناحیه قفسه سینه احساس درد و تنگی نفس دارید، باید برای بررسی‌های بیشتر هر چه سریع‌تر به پزشک متخصص مراجعه کنید و از او کمک بخواهید. فراموش نکنید در صورت مراجعه به موقع می‌توانید نتیجه بهتری بگیرید.
 

hamid.bad

کاربر فعال تالار اسلام و قرآن , کاربر فعال تالار
[h=1]حفظ سلامت خانم‌ها هنگام کار در آشپزخانه[/h]
هنگام کار به وضعیت بدن‏تان توجه داشته باشید و پشت و شانه‏‌ها را خم نکنید. همیشه با پشت صاف، شانه‏های رو به عقب و زانوهای کمی خمیده کار کنید.


تهیه و طبخ غذا، شستن میوه‏‌ ها و سبزی ‏‌ها، شستن ظرف ‌ها، مرتب کردن غذا در یخچال و کابینت موجب می‌‎شود خیلی از خانم‎های خانه‏دار زمان زیادی از روز را در آشپزخانه بگذرانند.

کار با وسایلی که به شکل نامناسبی طراحی شده‎اند، توجه نکردن به وضعیت صحیح بدن هنگام کار و انجام حرکات تکراری در طولانی‌مدت موجب آسیب عضلات و مفاصل و بروز مشکلات اسکلتی می‌‏شود. به همین دلیل، نشانگان تونل کارپال (درد و بی حسی انگشتان و مچ دست) در بین خانم‏های خانه‏دار شیوع بیشتری دارد.

این در حالی است که کار‌شناسان می‌گویند با کمی‎دقت در انجام کارهای آشپزی و با رعایت اصول ارگونومی هنگام کار در آشپزخانه، می‌‎توان از این عوارض پیشگیری کرد.

ارگونومی، علم متناسب‏سازی کار با بدن انسان است. در این علم، تلاش بر این است که هنگام انجام کار، کمترین فشار به بدن وارد شود و افراد در راحت‏‌ترین حالت ممکن و با کمترین عارضه، کار‌ها را انجام دهند.

«باهوش‏‌تر کار کنید، نه بیشتر» این، یکی از شعارهای اصلی ارگونومی است.

با کمی‎دقت در انتخاب لوازم آشپزی و چند تغییر ساده در آشپزخانه‌تان می‌توانید شرایط را برای کاری راحت‌تر و کم‌خطر‌تر فراهم کنید تا کار در آشپزخانه برای‎تان آسان‌تر، ایمن‌تر و لذت‎بخش‎‌تر شود.
یکی از عوامل ایجاد مشکلات اسکلتی و عضلانی انجام حرکات تکراری است. بسیاری از کار‌ها مانند رنده کردن و خرد کردن سبزی‎‌ها با حرکات تکراری همراه است. از انجام حرکات تکراری پرهیز کنید

انواع لوازم برقی که این روز‌ها در آشپزخانه به کمک شما آمده‎اند، از انجام حرکات تکراری و آسیب ناشی از آن‌ها پیشگیری می‌‎کند. به جای انجام کار‌ها به روش سنتی و دستی، می‌توانید از این وسایل که برای راحتی شما طراحی شده، استفاده کنید. این موضوع را جدی بگیرید و از وسایلی که برای راحتی بیشتر طراحی شده، استفاده کنید.
لازم نیست این وسایل برقی باشند. گاهی استفاده از ابزارهای مکانیکی ساده‏ای مانند خردکننده سیر، دستگاه برش‌دهنده تخم مرغ و وسایل ساده‏ای که برای له کردن تخم مرغ و برش دادن گوجه فرنگی طراحی شده، کار را آسان‌تر می‌‎کند.

از ظروف ارگونومیکی که برای راحتی بیشتر طراحی شده‌اند، استفاده کنید. ماهی‌تابه‎ها‎ی دردار که طبخ غذا در آن‌ها نیاز به ایستادن طولانی مدت کنار اجاق گاز و برگرداندن غذا ندارد، نمونه‎ای از این لوازم هستند.

برای نگهداری نمک و ادویه‏هایی که برای آشپزی، مکرر به آن‌ها نیاز دارید از ظروفی استفاده کنید که به راحتی می‌چرخند و درب آن‌ها برای باز و بسته شدن نیازی به پیچاندن و چرخاندن ندارد.

روغن را در ظرفی کوچک‎‌تر و سبک‏‌تر که برداشتن و گذاشتن آن آسان باشد بریزید. آب‌لیمو و آب‌غوره و سرکه را هم در ظروفی که سبک بوده و استفاده از آن‌ها آسان است، بریزید.

مایع ظرفشویی را روی دیوار و در ارتفاع مناسبی کنار شیر سینک نصب کنید. با این کار دیگر لازم نیست هنگام شستن ظروف مایع ظرف‌شویی را هر بار برداشته و دوباره سر جایش بگذارید.

یک ساعت زنگ‎دار در آشپزخانه قرا دهید و برای اعلام زمان پخت غذا از آن استفاده کنید تا مجبور نشوید در حین پخت چند بار به غذا سر بزنید.

غذا در مایکروویو خیلی سریع می‌‏پزد و کوتاه شدن زمان پخت غذا موجب می‌‎شود شما زمان کمتری در آشپزخانه مشغول پخت و پز شوید.

از قوری‎ها‎ی ارگونومیک که در آن‌ها، لوله قوری 90 درجه جلو‌تر از جای معمول است، استفاده کنید. با این کار به جای اینکه هنگام ریختن چای مچ دست‎تان را خم کرده و بچرخانید، فقط چرخش دست کافی است و یک فشار اضافه به مچ دست حذف می‌‎شود.

از لیوان‎ها‎ی دسته‏دار، قاشق‎ها‎ی سبک و خوش‌دست، بشقاب‎ها‎ی سبک و چاقوهای تیز و خوش‌دست که دسته آن‌ها به شکلی ارگونومیک طراحی شده و کار با آن‌ها راحت‌تر است، استفاده کنید.

سبزی‎ها‎یی مانند هویج، لبو و سیب زمینی را به جای آنکه وقتی خام و سفت و سخت هستند پوست بکنید، ابتدا آب‌پز کنید و بعد که نرم شدند آن‌ها را پوست کنده و خرد یا له کنید. این‌طوری فشار کمتری به مفاصل و عضلات‏تان وارد می‌‎شود.

یکی از اصول ارگونومی، تقسیم بار سنگین به تعداد بیشتری بار سبک است. در خانه هم این را امتحان کنید. به عنوان مثال به جای اینکه سوپ را در یک ظرف بزرگ بریزید، آن را در دو ظرف کوچک‎‌تر بریزید. این‌طوری هم بردن ظرف سر سفره راحت‎‌تر می‌شود؛ هم دسترسی به آن آسان‎‌تر.
در یک زمان، حجم زیادی از کار را انجام ندهید و کار‌ها را در فواصل زمانی مختلف انجام دهید

نقص‎‌ها را به موقع برطرف کنید و تعمیرات لازم را انجام دهید. درب کابینت‎ها‎ را روغن کاری کنید تا راحت‎‌تر باز و بسته شوند. واشر شیر ظرف‎شویی را به موقع تعویض کنید تا موقع باز و بسته کردن شیر به مفاصل دست فشار وارد نشود.

صندلی‌ای که راحت و قابل حمل باشد در آشپزخانه قرار دهید تا هر وقت خواستید بنشینید از آن استفاده کنید. چهارپایه کوچکی نیز در آشپزخانه داشته باشید تا زمان‏هایی که ایستاده کار می‌‏کنید یک پای‏تان را روی آن بگذارید.

ارتفاع کار در آشپزخانه باید حداقل 90 سانتی متر باشد. اگر بلند‌تر یا کوتاه‌تر از میانگین هستید، ارتفاع سطح کار را در حد راحتی خودتان تغییر دهید. اگر قد همه افراد خانواده‎تان بلند است، یک سطح چوبی روی قسمت بالایی کابینت قرار دهید، طوری که سطح کار بلند‌تر شود.

هنگام کار به وضعیت بدن‏تان توجه داشته باشید و پشت و شانه‏‌ها را خم نکنید. همیشه با پشت صاف، شانه‏های رو به عقب و زانوهای کمی خمیده کار کنید.

آشپزخانه باید نور کافی داشته باشد، تا هنگام کار دید کافی داشته باشید و مجبور نشوید به جلو خم شوید تا سرعت کارتان کم شود. توجه داشته باشید که سایه کابینت‏‌ها و هود روی سطوح دید را کم می‌‏کند و بهتر است در صورت لزوم از نور موضعی استفاده کنید.

مسیر رفت و آمدتان را تمیز نگه دارید. مراقب گوشه‎ها‎ی تیز و برنده باشید. گاهی نقاط تیز و برنده در گوشه و کنار کابینت‎ها‎ موجب بریدگی می‌‏شود و لازم است آن‌ها را با چکش‎کاری یا چسباندن تکه‏ای فوم نرم برطرف کنید.
 

hamid.bad

کاربر فعال تالار اسلام و قرآن , کاربر فعال تالار
//

//

مسواک زدن مانع سکته قلبی می شود

محققین می گویند: افرادی که جرم های بیشتری در دهان خود داشته باشند، بیشتر در معرض خطر حملات قلبی قرار خواهند گرفت. در نتیجه مسواک زدن از بروز حملات قلبی جلوگیری می کند.

نتایج تحقیقات این محققان نشان می دهد، تعداد باکتری های موجود در دهان بیماران قلبی و کسانی که دچار حملات قلبی شده اند، نسبت به افراد سالم بسیار بیشتر است.

تعدادی از محققین دانشگاه بوفالوی ایالت نیویورک سعی داشتند تا گونه خاصی از باکتری را که منجر به حمله قلبی می شود، کشف کنند.




آنان در مطالعاتی که روی بیش از 386 زن و مرد مبتلا به حمله قلبی و 840 فرد سالم داشته اند دریافتند که افراد بیمار، دو نوع از انواع باکتری را بیشتر از گونه های دیگر آن در دهان خود داشته اند.

پزشکان هنوز به طور دقیق نمی دانند که چگونه باکتری ها، منجر به ابتلا به بیماریهای قلبی در افراد می شوند، ولی مطالعات مکررا رابطه بین بیماری های لثه و امراض قلبی را به اثبات رسانده است.

پزشکان تصریح کرده اند به بهداشت دهان و دندان ها باید بیش از پیش توجه کرد.



چگونه مسواک می زنید؟ سابی خوابتان می آید و آماده‌اید در رختخواب شیرجه بزنید، ولی یك كار باقی مانده است و آن هم سر زدن به آخرین دوستی است كه در طول روز با او ملاقات می ‌كنید، "مسواك عزیز" را می ‌گویم...
ضرورت نگهداری از دندان ها دهان اولین قسمت دستگاه گوارش است. داخل دهان شامل حلق، فک یا آرواره بالا، فک یا آرواره پایین و دندان ها می شود. در ساختمان هر یک از دندان ها چهار قسمت به شرح زیر وجود دارد: مینای دندان(1) مینا سخت ترین و مقاوم ترین نسجی است ک...
در مورد فواید نخ دندان وضرورت استفاده از...
 

hamid.bad

کاربر فعال تالار اسلام و قرآن , کاربر فعال تالار
[h=1]هر شب 7 تا 8 ساعت بخوابید[/h]
به طور کلی احتیاجات خواب برای هر سنی فرق می کند. نوزادان به 6 ساعت خواب نیاز دارند. جوانان به 9 ساعت خواب نیاز دارند. بیشتر بزرگسالان نیاز به 6 تا 10 ساعت خواب در شب دارند.


بیشتر ما حداقل یک شب با مشکل خواب مواجه شده ایم. اگر بعد از رفتن به رختخواب بیشتر از 30 دقیقه بیدار بودید و نتوانستید بخوابید و این مشکل برای چهار هفته ادامه داشت، شما مشکل بی خوابی اولیه دارید.

این مشکل ممکن است به دلیل مشکلات جسمی یا روانی باشد. اما اگر این مشکل ماه ها ادامه داشت، باید به پزشک مراجعه کنید.

چرا به خواب نیاز داریم؟
خوابیدن فواید بیشماری دارد، از جمله:
- انرژی بدن ما را تجدید می کند.
- با بیماری ها و خستگی ها می جنگد.
- سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.
- کمک به ایجاد فکر روشن و خلاق می کند.
- حافظه را تقویت می کند.
- اخلاق و روحیه را بهتر می کند.
- عملکرد بهتری را در طول روز با یک خواب آرام خواهیم داشت.

چقدر به خواب نیاز داریم؟
به طور کلی احتیاجات خواب برای هر سنی فرق می کند. نوزادان به 6 ساعت خواب نیاز دارند. جوانان به 9 ساعت خواب نیاز دارند. بیشتر بزرگسالان نیاز به 6 تا 10 ساعت خواب در شب دارند.
اگر شما در طول روز خسته و بی حوصله هستید و آخر هفته، دو ساعت بیشتر از روزهای دیگر می خوابید، این بار سعی کنید هر شب، حتی ایام تعطیل، 7 تا 8 ساعت بخوابید و ببینید که باز هم احساس خستگی و بی حوصلگی دارید یا نه.
کمبود خواب بر عملکرد سیستم ایمنی بدن اثر دارد و عفونت های تنفسی مانند سرماخوردگی و آنفلوانزا در این بین افزایش می یابد


اثرات کمبود خواب کمبود خواب هم بر جسم و هم بر روح ما اثر می گذارد، این تاثیرات عبارتند از:
- افزایش ابتلا به بیماری هایی از قبیل: سرماخوردگی و آنفلوانزا
- احساس درد
- افزایش استرس
- چاقی
- افت تحصیلی
- کاهش حافظه
- افزایش مشکلات روانی از قبیل: افسردگی و اضطراب
- افزایش تصادفات به علت خستگی
- کاهش عملکرد ورزشی و دیگر فعالیت هایی که نیاز به هماهنگی بدن دارند.

کمبود خواب و مشکلات جسمی
- کمبود خواب بر عملکرد سیستم ایمنی بدن اثر دارد و موجب کاهش از بین بردن عفونت ها می شود و عفونت های تنفسی مانند سرماخوردگی و آنفلوانزا در این بین افزایش می یابد.
- قلب و ریه به کمبود خواب بسیار حساسند، طوری که در فرد دچار کمبود خواب، بیماری های مزمن تنفسی و قلبی و فشار خون دیده می شود.

کمبود خواب و چاقی
- کمبود خواب باعث افزایش هورمون گرلین می شود. این هورمون باعث افزایش اشتها می گردد.
- کمبود خواب باعث کاهش هورمون لپتین می شود که این هورمون کاهش اشتها را موجب می شود.
این افزایش و کاهش هورمون ها باعث چاقی و اضافه وزن می شود.

خواب و افسردگی
تمام این موارد باعث افسردگی می شوند:
- بی خوابی و یا کمتر از 6 ساعت خوابیدن در شب
- خواب بیش از حد و یا بیشتر از 10 ساعت در شب
- احساس خستگی و آرزوی خوابیدن و یا چرت زدن
- درگیر شدن در روز به مسائل خسته کننده
دانش آموزانی که در شب امتحان 6 ساعت و یا کمتر می خوابند، نسبت به دانش آموزانی که 8 ساعت و یا بیشتر می خوابند، دارای افت تحصیلی بیشتری هستند


خواب و استرس این موارد از خوابیدن جلوگیری می کنند:
- داشتن افکار پریشان موقع خواب، مثلا دعوا و مشاجره قبل از خوابیدن
- مداوم و مکررا راجع به موضوعی فکر کردن
- رفتارهای تکراری برای کنترل اضطراب
- افکار استرس زا و تحریک کننده که شما را در طول شب بیدار نگه دارند.
- تنگی نفس هنگامی که می خواهید بخوابید.

خواب و روابط خانوادگی
کمبود خواب باعث این مشکلات در روابط می شود:
- ایجاد مشکل در فعالیت های سرگرم کننده
- توجه نکردن به صحبت همسر
- سریعا عصبانی شدن و یا تحریک پذیر بودن
- کاهش ارتباطات

خواب و عملکرد تحصیلی
تحقیقات نشان داه است دانش آموزانی که در شب امتحان 6 ساعت و یا کمتر می خوابند، نسبت به دانش آموزانی که 8 ساعت و یا بیشتر می خوابند، دارای افت تحصیلی بیشتری هستند.

خواب و حافظه
- در طی خواب، مغز اطلاعات دریافتی در طی روز را سازماندهی و ذخیره می کند. به این ترتیب به راحتی آنچه را که آموخته ایم، دوباره به یاد می آوریم.
- خوابیدن کمک می کند تا اطلاعات بدرد نخور را از ذهنمان دور بیاندازیم.
- شما می توانید از فرآیند طبیعی خواب برای بهتر فهمیدن و ذخیره کردن اطلاعات استفاده کنید.
- اگر شما چیزی را که خوانده اید، نمی فهمید، باز به آن متن نگاه کنید و بعد بخوابید.


خواب و افزایش فشار خون خواب کمتر از 6 ساعت در شب، یک عامل خطر برای افزایش فشار خون می باشد.
خواب هورمون های استرس را متعادل می کند و سلامت سیستم عصبی را تامین می کند.
بین خوردن شام و خوابیدنتان حداقل 2 تا 3 ساعت فاصله باشد


خواب و صرع اگر شما بیماری صرع داشته باشید و شب ها کم بخوابید، احتما حمله صرع و طول مدت آن در شما افزایش خواهد یافت.
چرخه خواب و بیداری با تغییرات فعالیت الکتریکی مغز و فعالیت هورمونی مرتبط است. بنابراین، این چرخه با صرع نیز در ارتباط است.
بیشتر افراد مصروع نیاز به حداقل 7 ساعت خواب شبانه دارند، اما باز هم بهتر است از پزشکتان بپرسید.

ایجاد یک خواب راحت
- شب ها سر یک ساعت معین بخوابید و در ساعت مشخصی (حتی ایام تعطیل) از خواب بیدار شوید.
- قبل از به رختخواب رفتن، دوش آب گرم بگیرید. سپس کتاب بخوانید.
- محیط را برای خواب مهیا کنید. اتاق باید تاریک، آرام، راحت و خنک باشد.
- بر یک تشک و بالش راحت بخوابید.
- از رختخواب خود فقط برای خوابیدن استفاده کنید.
- بین خوردن شام و خوابیدنتان حداقل 2 تا 3 ساعت فاصله باشد.
- مرتب ورزش کنید. حداقل 2 ساعت قبل از خواب، ورزش نکنید. ورزش باعث می شود که راحت تر بخوابید.
- حداقل 3 تا 4 ساعت قبل از خواب، از مصرف کافئین‌دار مثل قهوه خودداری کنید. این مواد باعث بی خوابی می گردند.
- از نیکوتین و الکل نیز دوری کنید. اگر سیگار بکشید و بعد به رختخواب بروید، به خوبی نمی توانید بخوابید. الکل نیز موجب اختلال در خواب و کاهش کیفیت خواب می شود.

دفترچه خواب
یک دفتر را بردارید و در آن ساعت خوابیدن در هر شب، میزان خوابیدن در طول روز و ساعت بیدار شدن در صبح را یادداشت کنید.
این دفتر به شما کمک خواهد کرد که میزان خواب خود را در طی روز ارزیابی کنید و بهترین ساعت خوابیدن میزان آن را برای خود دریابید.
 

hamid.bad

کاربر فعال تالار اسلام و قرآن , کاربر فعال تالار
[h=1]8 عاملی که روح تان را بیمار می کند[/h]
برای داشتن جسم و روحی سالم به مراقبت مداوم و ترک برخی از عادت های نادرست نیاز دارید. از بی تحرکی گرفته تا حساسیت زیاد به مسائل، غرق شدن در دنیای مجازی، خمیده راه رفتن و ... همگی سلامتی روحی تان را به خطر می اندازند. در این مطلب درباره 8 عامل مشکل ساز برای سلامت روح صحبت می کنیم.


خانه نشینی و بی تحرکی بدنی
محققان کالج دانشگاهی لندن به این نتیجه رسیده اند که کم تحرکی جسمانی با ابتلای به افسردگی و تشدید آن رابطه دارد.

به عقیده این محققان، فقط با سه جلسه ورزش در هفته می شود حدود بیست درصد احساسات منفی و افسردگی را کاهش داد.

توصیه می کنیم از هر موقعیتی برای پیاده روی استفاده کنید. برای انجام خریدهای روزانه از ماشین استفاده نکنید و با پای پیاده این کار را انجام دهید.

روابط و شرایط آزاردهنده
برای سرو سامان دادن به برخی شرایط بغرنج و خاتمه دادن به روابط نامناسب زمان لازم است.

محققان بخش پزشکی دانشگاه UCLA به این نتیجه رسیده اند که واکنش های اجتماعی منفی در طولانی مدت باعث بروز التهاب در سلوهای بدن شده و به مرور منجر به بیماری های قلبی عروقی، سرطان و فشار خون بالا می شود.

داشتن روابط زناشویی، خانوادگی، کاری یا حتی روابط دوستانه نامناسب می تواند روی اعتماد به نفس افراد تاثیر منفی بگذارد و استرس و افسردگی ایجاد کند.
اگر شما نیز درگیر چنین روابط بغرنجی شده اید، حتما از یک فرد متخصص کمک بگیرید.
راه رفتن با شانه های افتاده و حالتی خمیده، تاثیری منفی روی خلق و خوی و شرایط روحی افراد می گذارد. البته باید گفت صاف راه رفتن نباید از روی تکبر و غرور باشد که در این صورت، تاثیر بسیار بدتری روی سلامت روان فرد خواهد گذاشت

کمبود خواب
محققان دانشگاه باستیر به این نتیجه رسیده اند که خواب کافی اساس سلامتی بدن است.

زمانی که ما به خواب می رویم، بدن از این فرصت برای تجدید عملکرد ارگان های بدن مانند سیستم عصبی مرکزی، مغز و دستگاه گوارش و ... استفاده می کند.

اگر احساس افسردگی می کنید، احتمالا از کمبود خواب رنج می برید. توصیه می کنیم از سه ساعت قبل از رفتن به رختخواب، لوازم برقی مانند تلویزیون، رایانه، موبایل و غیره را خاموش نمایید و یک محیط آرام برای خود ایجاد کنید.

یک فنجان دمنوش آرامبخش مثل دم کرده گل بابونه میل کنید و نور چراغ های خانه را کم کنید.

عکس و فیلم گرفتن از حوادث
این روزها اکثر مردم مشغول فیلم گرفتن از هر اتفاق یا صحنه ای هستند. به طوری که تمام حوادث را از دوربین تماشا می کنند و به خاطر سپردن کامل اتفاق در حال وقوع را از دست می دهند.

البته دیدن این صحنه ها برای خیلی از ما عادی شده است، اما محققان دانشگاه باستیر واشنگتن به این نتیجه رسیده اند هر چه ما بیشتر از وقایع عکس و فیلم بگیریم، بیشتر در به یادآوری حوادث دچار مشکل می شویم.

به خاطر اینکه شما زمانی می توانید جزئیات یک حادثه را به خاطر بسپارید و به موقع به یاد بیاورید که به طور واقعی درگیر آن حادثه شده باشید، نه اینکه در حال ضبط آن باشید. در نتیجه این کار به مرور زمان به حافظه و سلامت روحی شما آسیب می زند.

پس، از این به بعد زمانی که مشغول تماشای صحنه ای هستید، به جای عکس یا فیلم گرفتن از آن، با تمرکز تمام در دنیای واقعی غرق شوید.


شبکه های اجتماعی و دنیای مجازی
همین حالا با خودتان فکر کنید، آخرین باری که یک مکالمه ی عمیق و بدون دخالت شبکه های اجتماعی و دنیای مجازی با دوستان، همسر یا یکی از اعضای خانواده تان داشته اید، کی بوده است؟

این روزها خیلی از ما به طور ارادی، خود را در دام دنیای مجازی گرفتار کرده ایم. اما واقعیت این است که در تماس بودن با دوستان و آشنایان در دنیای مجازی یک رابطه واقعی محسوب نمی شود.

به عقیده ی محققان غرق شدن در دنیای مجازی باعث کاهش دقت، تجربیات و احساسات ما می شود و ما را به گونه ای عادت می دهد که توقع داشته باشیم با یک کلیک ناقابل و با سرعت تمام، به خواسته هایمان برسیم. چیزی که در زندگی واقعی امری ناممکن است.

تمام این مسائل باعث سرخوردگی در دنیای واقعی می شود. توصیه ی متخصصان این است که روزی چند ساعت خود را از دنیای مجازی بیرون بکشید و به جسم و روح خود بپردازید. در غیر این صورت امکان بروز اختلالاتی مانند اضطراب و افسردگی بیشتر خواهد شد.

حساسیت بیش از حد به مسائل
اگر یک صحبت منفی از طرف یک همکار و یا حتی شلوغی و ترافیک خیابان ها، روزتان را به طور کامل خراب می کند، باید بیشتر حواستان باشد.

نتایج پژوهشی که در روزنامه Psychology Today به چاپ رسیده است نشان می دهد میزان هورمون کورتیزول (هورمون استرس) در افرادی که با کوچک ترین استرس، از نظر روحی به هم می ریزند، بیشتر است.

به عقیده محققان میزان بالای کورتیزول باعث کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن و کاهش تراکم استخوانی و همچنین افزایش خطر ابتلا به فشار خون بالا، چاقی و کلسترول خون بالا می شود.

به عقیده محققان یادگیری کنترل استرس می تواند باعث کاهش خطر ابتلا به افسردگی و افزایش سلامت روحی شود.

در نتیجه بهتر است نیمه ی پر لیوان را ببینید و روزتان را با یاد خدا و لبخند آغاز کنید.


خمیده بودن
محققان معتقدند که راه رفتن با پشت خمیده چیزی فراتر از یک تنبلی و بی حالی ساده است.

نتایج پژوهشی که در مجله Behavior Therapy and Experimental Psychiatry به چاپ رسیده است نشان می دهد راه رفتن با شانه های افتاده و حالتی خمیده، تاثیری منفی روی خلق و خوی و شرایط روحی افراد می گذارد.

برعکس افرادی که هنگام راه رفتن کمر خود را صاف می کنند، شانه ها را به عقب و چانه را جلو می دهند، سلامت روانی بالاتری دارند و بانشاط تر هستند.

البته باید گفت صاف راه رفتن نباید از روی تکبر و غرور باشد که در این صورت، تاثیر بسیار بدتری روی سلامت روان فرد خواهد گذاشت.

نادیده گرفتن نیازهای شخصی
در بین تمام گرفتاری ها و مسئولیت های کاری، خانوادگی و اجتماعی خود، چه زمانی را به شخص خودتان اختصاص می دهید؟

اگر در طول روز زمانی را برای آرامش خودتان در نظر نگیرید، دیر یا زود دچار استرس شده و از نظر روحی به هم خواهد ریخت.
لذا روزانه حداقل 15 دقیقه را به شخص خودتان اختصاص دهید.

هر کسی نیاز به استراحت روحی دارد تا بهتر بتواند به مسئولیت های دیگر خود برسد.
 

hamid.bad

کاربر فعال تالار اسلام و قرآن , کاربر فعال تالار
[h=1]از 5 بیماری، جلوتر پیشگیری کنید[/h]
بیشتر افراد قبل از بروز یک بیماری، علائم قابل توجهی ندارند، مگر این که آزمایشی برای آن بیماری بدهند. در این حالت اگر متوجه بیماری خود شوند و شیوه زندگی خود را تغییر دهند، بیماری می‌تواند در زندگی آنها کم‌رنگ و حتی نابود گردد.


در این مقاله ما درباره علائم پیش از 5 بیماری برای شما توضیح خواهیم داد.
قبل از پرفشاری خون
فشار خون کمتر از 120 روی 80 میلی متر جیوه، نشان‌دهنده فشار خون طبیعی است و داشتن فشار خون بین این مقدار و 139 روی 89 میلیمتر جیوه، نشان‌دهنده فشار خون قبل از پرفشاری خون می‌باشد.
به طور معمول، هیچ نشانه و علامتی وجود ندارد که قبل از ابتلا به فشار خون بالا، ما را آگاه کند.
چه کار باید کنیم؟
اگر فشار خون شما همیشه طبیعی بوده است، باید حداقل هر دو سال یکبار آن را اندازه بگیرید.
اگر بیماری دیابت دارید، سابقه پرفشاری خون در خانواده‌تان وجود دارد، اضافه وزن دارید، سیگاری هستید و یا تحرک بدنی ندارید، باید در فواصل زمانی کوتاه‌تری، فشار خون‌تان را بسنجید.
اجرای یک رژیم غذایی متعادل و کاهش میزان مصرف نمک به همراه یک برنامه ورزشی منظم، موجب پایین آمدن فشار خون و به حداقل رساندن خطرات ناشی از پرفشاری خون و بیماری قلبی می‌شود.
استرس خود را کم کنید، غذاهای سالم بخورید، سیگار نکشید و ورزش کنید تا زندگی سالم و بدون فشارخون داشته باشید​

بزرگ شدن سلول‌های دهانه رحم
این مشکل، ممکن است پیش زمینه ای برای بروز سرطان گردن رحم باشد. آزمایش پاپ اسمیر می‌تواند بزرگ شدن گردن رحم و همینطور میزان سرطانی بودن دهانه رحم را تشخیص دهد.
مهم‌ترین علت این عارضه عبارت است از ویروس HPV (ویروسی که از طریق تماس جنسی منتقل می‌شود). از عوامل دیگر سرطان گردن رحم، ضعف سیستم ایمنی و سیگار کشیدن است.
خونریزی در حین و یا بعد از رابطه جنسی می‌تواند نشان دهنده سرطان دهانه رحم باشد.
چه کار باید کنیم؟
انجام آزمایش پاپ اسمیر هر 6 ماه یکبار، می‌تواند از سرطان دهانه رحم جلوگیری کند.
با روش بیوپسی مخروطی، سلول‌های ایجاد شده در دهانه رحم، حذف شده و از سرطان جلوگیری می‌شود.
با سرمادرمانی یا لیزر و از طریق الکتریکی می‌توان از بروز سرطان دهانه رحم جلوگیری کرد.

قبل از دیابت
میزان قند خون بالا، نشان‌دهنده مرحله پیش از دیابت می‌باشد. این مرحله 7 سال طول می‌کشد تا دیابت نوع 2 به وجود آید.
دیابت وقتی رخ می‌دهد که بدن نتواند به مقدار کافی انسولین ترشح کند. هنگامی که فردی بیش از حد تشنه و گرسنه می‌شود، احساس خستگی می‌کند، احساس سوزن سوزن شدن در پاها و ادرار زیاد دارد، نباید این علائم را نادیده بگیرد، زیرا می‌تواند نشان‌دهنده ابتلا به دیابت باشد.
2 نوع آزمایش می‌تواند قبل از دیابت و دیابت را تائید کند: آزمایش تحمل گلوکز خوراکی و آزمایش قند خون ناشتا.
یک آزمایش دیگر نیز وجود دارد به نام A1C که قند خون را برای 2 تا 3 ماه گذشته اندازه گیری می‌کند. اما این آزمایش برای تشخیص و کنترل دیابت می‌باشد.
چه باید کنیم؟
برای هر شخص 45 سال به بالا، آزمایش دیابت باید هر سه سال یکبار انجام شود. افراد دارای اضافه وزن یا کم تحرک، دارای فشارخون بالا و کلسترول، افرادی که سابقه دیابت در خانواده دارند، افراد دارای سابقه دیابت بارداری و یا سابقه سندرم پلی کیستیک تخمدان، باید این آزمایشات را زودتر و مکررا انجام دهند.
انجام نیم ساعت ورزش متوسط ( حتی فقط راه رفتن) در پنج روز هفته، فواید سلامتی زیادی دارد.
بهتر است غذاهای چرب و شیرین و نشاسته ای را حذف نمایید و به جای آن گوشت بدون چربی و میوه و سبزیجات را بیشتر مصرف کنید.

استئوپنی
به توده کم استخوانی که باعث شکستگی استخوان می‌شود، استئوپنی می گویند.
استئوپنی و استئوپروز (پوکی استخوان)، بیماری‌های خاموشی هستند. بیشتر افراد از وجود این بیماری در خود بی اطلاعند و وقتی شکستگی استخوان رخ می‌دهد، متوجه آن می‌شوند.
با آزمایش BMD (چگالی عناصر موجود در استخوان) می‌توان چگالی استخوانی را در باسن و ستون فقرات اندازه گرفت.
پس از یائسگی، با کاهش هورمون استروژن در بدن، توده استخوانی هر سال، 3 تا 5 درصد کم می‌شود.
چه باید انجام دهیم؟
زنان بعد از یائسگی، باید آزمایش BMD را هر 1 تا 2 سال انجام دهند. اگر زنان دارای موارد زیر باشند، باید حتما این آزمایش را انجام دهند:
کاهش وزن بدن، کاهش مصرف کلسیم، مصرف زیاد الکل و کافئین، ورزش نکردن، سیگار کشیدن و یا سابقه خانوادگی پوکی استخوان.
زنان بالای 50 سال، باید 1200 میلی گرم در روز کلسیم مصرف کنند.
10 دقیقه در برابر اشعه خورشید قرار گیرید و یا غذاهای دارای ویتامین D مصرف کنید.
به طور منظم ورزش کنید.
سیگار و الکل را حذف کنید.

پولیپ های روده بزرگ
اگر این پولیپ ها درمان نشوند، بعد از 8 تا 12 سال به سرطان روده بزرگ تبدیل می‌شوند.
برای تشخیص پولیپ و یا سرطان روده بزرگ، چهار نوع آزمایش وجود دارد:
سیگموئیدوسکوپی (یک لوله نورانی با یک دوربین است برای دیدن راست روده و روده بزرگ)، کولونوسکوپی (برای دیدن تمام روده بزرگ استفاده می‌شود)، تنقیه باریوم (یک آزمایش X-ray است) و کلونوگرافی CT ( اسکن راست روده و روده بزرگ).
اگر پولیپ در حین سیگموئیدوسکوپی و یا کولونوسکوپی تشخیص داده شود، از بین می‌رود و برای وجود یا عدم وجود سرطان، از آن نمونه‌برداری می‌شود.
چه باید کنیم؟
تصحیح شیوه زندگی از پولیپ و سرطان روده بزرگ جلوگیری می‌کند که شامل: ورزش منظم، مصرف غذای سالم (مثل ماهی، سبزیجات و میوه‌ها و گوشت‌های بدون چربی)، عدم استعمال سیگار و خواب کافی است.
عوامل افزایش دهنده خطر پولیپ روده عبارتند از: سابقه خانوادگی ابتلا به پولیپ و یا سرطان روده بزرگ، بیماری التهابی روده و عادات بد غذایی.
بهتر است افراد 45 سال به بالا که یکی از عوامل خطر را دارند، هر 10 سال یکبار یک آزمایش کولونوسکوپی انجام دهند.
 

hamid.bad

کاربر فعال تالار اسلام و قرآن , کاربر فعال تالار
[h=1]11 عادت روزمره مضر برای سلامتی[/h]
بدون شک شما هم در طول روز بعد از میل کردن غذا مسواک می زنید، با شیشه ی پایین رانندگی می کنید، گاهی لباس های خیس را داخل اتاق خشک می کنید، در کوچه و خیابان با ام پی تیری به موسیقی گوش می دهید، موبایل یا تبلت را بالای سرتان می گذارید و غیره. اما اگر بدانید همین کارهای روزمره و به ظاهر معمولی به سلامتی شما آسیب می زنند، همچنان به کارتان ادامه می دهید؟

بله برخی از کارهایی که هر روز انجام می دهیم، جزو اشتباهات کوچکی هستند که به مرور زمان سلامتی را با خطرات جدی روبرو می کنند. پس بهتر است هوشیارتر باشیم.

1- لباس های خیس را داخل اتاق، پهن و خشک می کنید.
پهن کردن لباس های خیس داخل خانه باعث افزایش رطوبت هوا شده و محیط را آماده ی تکثیر هر چه بیشتر مایت ها و حشرات موذی می کند.

در محیط هایی که رطوبت آن بیش از حد طبیعی است، قارچی به نام آسپرژیلوس فلاووس فرصت رشد می کند. این قارچ در افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند باعث بروز عفونت های ریوی شده و تنفس را برای مبتلایان به آسم سخت می کند.
حتما لباس های خیس را در هوای آزاد خشک کنید و اگر امکانش را ندارید از دستگاه لباس خشک کن استفاده کنید.

2- بلافاصله بعد از غذا مسواک می زنید.
بیشتر افراد عادت دارند که بلافاصله بعد از صبحانه مسواک بزنند تا با تنفسی خوشبو سر کار بروند.
خیلی ها به توصیه «روزی سه بار مسواک» احترام گذاشته و بلافاصله بعد از ناهار و شام نیز مسواک می زنند. اما همین کار بهداشتی می تواند به مشکلی برای سلامت دندان ها تبدیل شود.

میوه ها، آب میوه ها و نوشیدنی های اسیدی مانند نوشابه ها حاوی اسیدهای قوی هستند که می توانند به مینای دندان آسیب بزنند. پس بهتر است بعد از غذا دهان را با آب خالی بشویید و بعد از نیم ساعت به سراغ مسواک تان بروید. می توانید بعد از صبحانه یا ناهار به جای مسواک، آدامس بدون قند بجویید.
ورزش کردن قبل از خواب باعث اختلال در خواب شده و احساس خستگی در روز بعد را به همراه خواهد شد. لذا حداقل سه ساعت قبل از خواب، از ورزش کردن بپرهیزید


3- با شیشه ی پایین رانندگی می کنید. آقایان یا خانم های راننده باید بیشتر حواسشان به این مسئله باشد. باید بدانید که رانندگی با شیشه های باز به نفع سلامتی تان نیست.

نتایج پژوهشی که در دانشگاه کالیفرنیا انجام شده است نشان می دهد گذراندن فقط شش درصد از وقت خود در داخل اتومبیلی که شیشه هایش پایین است، باعث می شود که راننده به یکباره در معرض 45 درصد آلاینده های محیط اطراف خود قرار بگیرد.

به زبان ساده تر اینکه، اگر با شیشه های باز در خیابان ها رانندگی می کنید، خودتان را در معرض آلاینده های بیشتری قرار می دهید و و این عادت سلامت گوش هایتان را نیز به خطر می اندازد.

4- غذا را در ظروف پلاستیکی، داخل ماکروویو گرم می کنید.
ظروف پلاستیکی حاوی ترکیبات شیمیایی مانند «بیسفنول» یا «فلاتات» ها هستند که باعث ایجاد اختلال در هورمون های آندورسین می شوند و مشکوک به سرطان زایی نیز هستند.
لطفا از ظروف پیرکس یا سرامیکی برای گرم کردن غذا در ماکروویو استفاده کنید.


5- موبایل و تبلت را از خودتان جدا نمی کنید.
این روزها موبایل از دست هیچ کس نمی افتد. خیلی ها از این فراتر می روند و قبل از خواب نیز مدام ایمیل یا پیغام هایشان را چک می کنند و موبایل را زیر بالشت شان می گذارند. متاسفانه این عادت ریتم خواب را به هم می ریزد.
در حالت کلی هر صفحه ی روشن باعث بروز هوشیاری بیشتر در بدن می شود.

اگر می خواهید خواب راحتی داشته باشید، از ساعت 9 شب سراغ رایانه نروید. زودتر از همیشه تلویزیون را خاموش کنید. موبایل را وارد اتاق خواب تان نکنید و برای چند ساعت هم که شده است به اصطلاح «دیسکانکت» شوید.

6- قبل از خواب یادتان می افتد که ورزش کنید.
ورزش کردن قبل از خواب فکر خوبی نیست، چون باعث اختلال در خواب شده و احساس خستگی در روز بعد را به همراه خواهد شد.

بهتر است در طول روز ورزش کنید تا بدن تان خسته شده و برای خوابی راحت آماده شوید.
توصیه می کنیم حداقل سه ساعت قبل از خواب، از ورزش کردن بپرهیزید.

7- با صدای بلند موسیقی گوش می دهید.
خیلی از جوان ها عادت دارند که در کوچه و خیابان یا ماشین به موسیقی گوش بدهند. شاید این روش برای دور ماندن از سر و صدای خیابان و صدای بوق های مکرر کارساز باشد، اما همین عادت می توانید در طولانی مدت برای سلامت گوش هایتان آسیب رسان باشد، بخصوص اگر عادت داشته باشید با صدای بلند به موسیقی گوش دهید.

بهتر است بدانید که صدای بالای 85 دسیبل آسیب جدی به قوه شنوایی زده و حتی احتمال ناشنوایی را ایجاد می کند. اگر از mp3 استفاده می کنید و فرد کنار دستی تان صدای موسیقی را می شنود، یعنی اینکه باید صدای آن را کم کنید.
مسواک نمی تواند به طور کامل بین دندان ها را تمیز کند و حتما باید از نخ دندان استفاده شود


8- هر روز از لنزهای تماسی استفاده می کنید. خیلی ها بخصوص خانم ها تمایلی به استفاده از عینک ندارند، در نتیجه از لنزهای تماسی چشم استفاده می کنند.

اما بهتر است بدانید استفاده ی مکرر و دائمی از این لنزها برای سلامتی چشم ها خوب نیست، بخصوص اگر در طول روز احساس ناخوشایندی در چشم ها احساس می کنید.
به خاطر اینکه چشم ها اشک کمتری تولید کرده و خشک می شوند و این مسئله نیز به مرور زمان خطر بروز ورم ملتحمه چشم را بالا می برد.

9- از دوستان تان الگوبرداری می کنید.
دوستان نزدیک تاثیری زیادی در سبک زندگی ما دارند. نتایج یک پژوهش آمریکایی نشان می دهد اگر یک دوست صمیمی چاق شود، احتمال اینکه وزن دوستش نیز بالا برود 57 درصد است.

اگر عادت دارید زیاد با دوست تان وقت بگذرانید اجازه ندهید عادت های او در شما تاثیر بگذارد. اگر او اهل فست فود است و تغذیه ی ناسالمی دارد، بیشتر حواستان را جمع کنید، چون احتمال اینکه شما هم دنباله رو او شوید زیاد است.
اگر اهل ورزش هستید، بهتر است شما روی دوستتان تاثیر گذاشته و او را به سالن های ورزشی بکشانید.


10- نخ دندان نمی کشید.
باید بدانید که مسواک زدن به تنهایی برای افزایش بهداشت دهان و دندان کافی نیست. مسواک نمی تواند به طور کامل بین دندان ها را تمیز کند و حتما باید از نخ دندان استفاده شود.

توجه داشته باشید پرهیز از این کار ساده و کم هزینه می تواند برای شما گران تمام شود چون احتمالا از هزینه های دندانپزشکی خبر دارید.

دهانی که به خوبی تمیز نشود، محل تجمع انواع باکتری ها خواهد شد. در اینصورت نیز خطر التهاب لثه بیشتر شده و در برخی موارد جدی تر، حتی باعث از دست دادن دندان می شود. توصیه می کنیم بعد از حداقل سه دقیقه مسواک، نخ دندان بکشید.

11- به پیام های ارسالی از بدن تان بی توجهی می کنید.
کمردرد، کسالت، خستگی یا درد معده و غیره جزو ناخوشی های شایعی هستند که برای همه پیش می آیند، اما همین مشکلات به ظاهر ساده می توانند نشان دهنده ی وجود استرس پنهان و یا حتی بیماری های جدی تر باشند.
به این نشانه ها بی توجه نباشید و در صورت رفع نشدن آنها حتما با پزشک مشورت کنید تا خیال تان راحت شود.
 

hamid.bad

کاربر فعال تالار اسلام و قرآن , کاربر فعال تالار
[h=1]17 راز برای طول عمر بیشتر[/h]
تحقیقات نشان داده است افرادی که در مراسم های مذهبی شرکت می کنند، زندگی طولانی تری دارند.


با توجه به شروع هفته سلامت (18 تا 24 فروردین) و شعار آن که زندگی سالم، طول عمر بیشتر است، این مقاله را برای شما تهیه کرده ایم.

1- حفاظت از DNA
به مرور که بزرگ می شوید، انتهای کروموزوم که تلومر نامیده می شود، کوچک می گردد. این عمل باعث می شود که بیشتر دچار بیماری شویم.
شما ممکن است فکر کنید که کاری از دست شما برنمی آید، اما تحقیقات عکس این نظریه را اعلام داشته اند. در مطالعه مقدماتی، تغییر در شیوه زندگی موجب کمک به آنزیمی می شود که موجب افزایش طول تلومر می گردد.
دیگر تحقیقات نشان داده که رژیم غذایی و ورزش می تواند از تلومر محافظت کند.
عادات سالم ممکن است سرعت پیری را کاهش دهد.
2- با وجدان و وظیفه شناس باشید
تحقیقات 80 ساله نشان داده است که یکی از موارد زندگی طولانی تر این است که دارای شخصیت باوجدانی باشید.
محققان اندازه گیری هایی را در توجه به جزئیات و پشتکار انجام دادند.
آنها به این نتیجه رسیدند که مردم با وجدان بیشتر کارهایی را برای حفظ سلامت و راه هایی برای ایجاد ارتباط قوی تر و کار بهتر را انجام می دهند.
خوابیدن با کیفیت خوب می تواند خطر ابتلا به چاقی، دیابت، بیماری قلبی و اختلالات خلقی را کاهش دهد


3- دوست یابی محققان استرلیایی نشان دادند افراد مسنی که دارای دوستان زیادی هستند، احتمال مرگشان کمتر از افراد مسن دارای دوستان کم می باشد.
این امر نشان دهنده ارتباط بین روابط اجتماعی با طول عمر است.


4- انتخاب عاقلانه دوستان
عادات دوستان بر شما اثر می گذارد، پس بهتر است دوستانی را انتخاب کنید که با روش زندگی‌تان موافق باشند.
مطالعات نشان داده است که چاقی، مسری می باشد. بنابراین اگر شما دوست چاقی داشته باشید، به احتمال 57 درصد شما نیز چاق خواهید شد.
سیگار کشیدن نیز یکی از عادت هایی است که از طریق روابط اجتماعی پخش می شود.
اما خبر خوب این است که ترک سیگار نیز مسری می باشد.


5- ترک سیگار
هر چند که می دانید ترک سیگار چقدر می تواند برای زندگی مفید باشد، ادامه ترک سیگار می تواند فواید بیشماری را برای شما رقم بزند.
بر طبق تحقیقات 50 ساله بریتانیا، ترک سیگار در 30 سالگی می تواند طول عمر فرد را 10 سال زیاد کند.
ترک سیگار در سن 40، 50 و یا 60 سالگی می تواند امید به زندگی را به ترتیب 9، 6 و یا 3 سال افزایش دهد.


6- چرت زدن
محققان در تحقیقی که بر روی 24000 نفر انجام دادند، به این نتیجه رسیدند که افرادی که در طی روز هنگام خستگی و خواب آلودگی کمی چرت می زنند، 37 درصد کمتر دچار بیماری های قلبی و به دنبال آن مرگ می شوند.
تحقیقات نشان داده است که چرت زدن باعث کاهش هورمون های استرس زا می شود و در نتیجه از قلب محافظت می کند. همچنین باعث تقویت حافظه می شود.


7- تبعیت از رژیم مدیترانه ای
رژیم مدیترانه ای محتوی مقدار زیادی میوه، سبزی، غلات سبوس دار، روغن زیتون و ماهی می باشد.
تحقیقات 50 ساله نشان داده که بیشتر افراد از فواید این رژیم بهره برده اند.
این رژیم باعث کاهش بیماری های متابولیک می گردد.
بیماری های متابولیک شامل: چاقی، افزایش قند خون، افزایش فشار خون و دیگر بیماری های قلبی و دیابت می باشد.



8- مانند ژاپنی ها غذا بخورید
امید به زندگی در ژاپن بسیار زیاد است.
محققان یکی از دلایل آن را، عادات صحیح غذاخوردن می دانند.
غذاهای آنها محتوی مقدار زیاد سبزیجات سبز و زرد رنگ و مقدار کمی کالری می باشد.



9- ازدواج کنید
مطالعات متعدد نشان داده است که افراد متاهل نسبت به افراد مجرد، بیشتر عمر می کنند.
در ازدواج، افراد هم از نظر اجتماعی و هم از نظر اقتصادی حمایت می شوند.
حتی مطالاعات نشان داده است افرادی که طلاق گرفته اند و یا بیوه شده اند، نرخ مرگ و میر در آنها کمتر از افرادی است که اصلا ازدواج نکرده اند.


10- کاهش وزن
اگر شما دارای اضافه وزن هستید، کاهش وزن به شما کمک خواهد کرد که در مقابل دیابت، بیماری قلبی و دیگر بیماری هایی که باعث کاهش طول عمر می شود، مقاومت کنید.
چربی شکم بسیار خطرناک است.
مطالعات نشان داده است که خوردن فیبر بیشتر و انجام ورزش منظم راه موثری برای کاهش چربی دور شکم می باشد.


11- تحرک داشته باشید
شواهد بسیاری نشان می دهد افرادی که ورزش می کنند، بیشتر زنده می مانند.
ورزش منظم باعث کاهش بیماری های قلبی، سکته، دیابت، انواع سرطان ها و افسردگی می شود.
ورزش نیز موجب قوی تر شدن ذهن می شود.
بهتر است ورزش با شدت متوسط را دو ساعت و نیم در هفته انجام دهید.


12- معنویت را بالا ببرید
تحقیقات نشان داده است افرادی که در مراسم مذهبی شرکت می کنند، زندگی طولانی تری دارند.
یک مطالعه 12 ساله بر روی افراد 65 سال به بالا انجام شد، این افراد کسانی بودند که بیشتر از یک بار در هفته در مراسم مذهبی شرکت می کردند. این مطالعه نشان داد که این افراد دارای سیستم ایمنی بالایی می باشند و کمتر می میرند. شرکت در مراسم عبادی دسته جمعی مثل نماز جماعت، باعث بالا بردن سلامت افراد می شود.

13- بخشش
دوری از کینه و بیزاری، فواید زیادی برای سلامتی دارد.
عصبانیت مزمن باعث کاهش عملکرد ریه، بیماری قلبی، سکته و بیماری های دیگر می شود.
بخشش و عفو کردن باعث فروکش کردن اضطراب و کاهش فشار خون می شود و نیز کمک به تنفس راحت تر می کند.
این فواید باعث می شود که شما دیرتر پیر شوید.


14- استفاده از وسایل ایمنی
تصادفات یکی از مهمترین علت مرگ و میر در بین افراد 1 تا 24 ساله می باشد.
پوشیدن کلاه ایمنی یکی از راه کارهایی است که منجر به افزایش طول عمر می گردد.
بستن کمربند ایمنی باعث کاهش 50 درصد مرگ و یا جراحت جدی می شود.
در تصادفات دوچرخه سواری، غالبا بیشر مرگ ها در اثر ضربه به سر رخ می دهد، پس حتما کلاه ایمنی را فراموش نکنید.


15- خواب را در اولویت قرار دهید
خوابیدن با کیفیت خوب می تواند خطر ابتلا به چاقی، دیابت، بیماری قلبی و اختلالات خلقی را کاهش دهد.
خواب کافی کمک به بهبودی سریع تر بیماری می کند.
خوابیدن کمتر از 5 ساعت در شب باعث افزایش مرگ زودرس می گردد.



16- استرس خود را کنترل کنید
تحقیقات نشان داده است که تغییرات در شیوه زندگی شامل کنترل استرس، کمک به جلوگیری از بیماری های قلبی می کند.
اگرچه اکثر مردم نمی توانند به طور همیشگی از استرس دوری کنند، اما راه هایی وجود دارد که آن را می توان کنترل کرد.
یوگا و یا تنفس عمیق از جمله راه کارهای کنترل استرس می باشد.


17- داشتن هدف
پیدا کردن سرگرمی و فعالیت ها می تواند باعث طول عمر شود.
تحقیقات 13 ساله ژاپنی ها نشان داده است مردانی که با هدف زندگی می کنند، کمتر دچار مرگ ناشی از سکته، بیماری قلبی و یا سایر بیماری ها می شوند.
مطالعه دیگری در مرکز پزشکی نشان داده است که دارا بودن هدف در زندگی باعث کاهش ابتلا به بیماری آلزایمر می گردد.
 

hamid.bad

کاربر فعال تالار اسلام و قرآن , کاربر فعال تالار
[h=1]11 راه ساده برای افزایش انرژی[/h]
خندیدن باعث ارتقای روحیه و کاهش تنش می شود، سرعت گردش خون را بالا می برد، گرفتگی عضلات را از بین می برد، راحت تر نفس می کشید، اکسیژن زیادی به مغز می رساند و شادابی را به ارمغان می آورد.


اگر شما زندگی پرمشغله ای دارید، با این 11 راه می توانید زندگی پر از نشاط، انرژی و شور و شوق داشته باشید.

1- تنفس عمیق داشته باشید.
اگر احساس تنبلی و کسالت می کنید، از کار خود دست بکشید و یک نفس عمیق بکشید.
چشمان خود را ببندید و به آرامی هوا را از طریق بینی داخل بدن و از راه دهان از بدن خارج کنید.
با تنفس عمیق، میزان اکسیژن خون زیاد می شود، فشار خون و تپش قلب کم می گردد، عضلات آرام می شوند و گرفتگی های عضلانی از بین می روند.
با هر تنفس، شما اکسیژن و انرژی به سلول های بدن خود می دهید.

2- حرکت کنید.
برای بهتر کار کردن به جای نوشیدن چای و یا قهوه، 60 تا 90 ثانیه به خودتان استراحت دهید.
بایستید و دستان خود را بالای سرتان بکشید، تنفس عمیق انجام دهید، دستان خود را در بالای سرتان به راست و چپ ببرید و یا راه بروید و یا از پله بالا و پایین بروید.
تحرک بدنی باعث افزایش جریان خون می شود و در نتیجه اکسیژن بیشتری به عضلات و مغز شما می رسد. افزایش اکسیژن هم به معنای افزایش انرژی می باشد

3- میان وعده پرانرژی مصرف کنید.
اگر در اواسط روز و یا عصر احساس می کنید که انرژی شما تخلیه شده است، به علت کاهش میزان قند خون می باشد. میان وعده در این رابطه کمک کننده می باشد.
انرژی بخش ترین میان وعده عبارت است از: مخلوط کربوهیدرات ها و پروتئین که سوخت و ساز بدنتان را فعال می کند.
100 تا 200 کالری در میان وعده خوب است، به طور مثال یک عدد میوه به همراه یک مشت آجیل.


4- آب بنوشید.
آیا می دانید نوشیدن آب یکی از آسان ترین و ارزان ترین روش ها برای مقابله با خستگی می باشد؟
اگر دچار کمبود آب به صورت خفیف شدید، رساندن اکسیژن به اندام ها آرام تر صورت می گیرد و باعث از بین رفتن انرژی می گردد.
بسیاری از مردم از بی مزه بودن آب خوششان نمی آید، پس آب نمی نوشند. شما می توانید مقدار کمی آبمیوه یا کمی آب لیمو ترش به آب خود اضافه کنید تا راحت تر بنوشید.

5- به بیرون نگاه کنید.
استرس و خلق و خو و محیط زندگی اثر بزرگی بر میزان انرژی شما دارند.
در تمام طول روز نشستن در محل کار باعث خستگی می شود، بهتر است چند دقیقه ای را به بیرون از محل کارتان نگاه کنید.
تماشای مردم، پرندگان، درختان، آسمان، ابرها و غیره باعث می شود مغز ماده شیمیایی را آزاد کند که آن ماده که باعث بهبود خلق و خو و تقویت سیستم ایمنی می گردد و احساس خوبی به شما دست می دهد.
پس 5 دقیقه به بیرون نگاه کنید و اثر آن را در کار خود ببینید.

6- راه بروید.
پیاده روی باعث کاهش گرفتگی ها و استرس ها و آرام کردن اعصاب می شود.
قبل از خوردن صبحانه و یا در ساعت ناهار، کمی پیاده روی کنید.
به پارک نزدیک محل تان و یا منطقه آرامی بروید و به آرامی پیاده روی کنید.
با پیاده وری، شادابی و آرامش و طراوت را به خود هدیه می دهید.
صاف و درست نشستن باعث باز شدن قفسه سینه می گردد و جریان اکسیژن به عضلات و مغز را افزایش می دهد و انرژی را به بدن می رساند


7- به موهایتان برس بزنید. برس زدن به موها باعث تسکین گرفتگی ها می شود و آرامش اعصاب را بوجود می آورد.
برس زدن موها باعث تحریک پوست سر شده و کمک به هوشیاری کرده و انرژی بخش می باشد.

8- کربوهیدرات مصرف کنید.
کربوهیدارت یکی از مهم ترین منابع سوخت بدن می باشد.
کربوهیدارت های پیچیده مانند نان های سبوس‌دار، برنج قهوه ای، غلات فیبردار، لوبیا، میوه و سبزیجات، مواد مغذی بدن را تامین می کنند، انرژی را فراهم می کنند و کمک به ثبات میزان قند خون می کنند.


9- بخندید.
خندیدن باعث ارتقای روحیه و کاهش تنش می شود، سرعت گردش خون را بالا می برد، گرفتگی عضلات را از بین می برد، راحت تر نفس می کشید، اکسیژن زیادی به مغز می رساند و شادابی را به ارمغان می آورد.
پس یک فیلم طنز تماشا کنید، وقایع خنده دار (بدون مسخره کردن دیگران) را تعریف کنید و بخندید.

10- خوب بخوابید.
اگر با تمام این کارها، میزان انرژی شما هنوز کم است، کیفیت خواب خود را بررسی کنید.
تشکی که برآمده و یا فرورفته است و یا بالشی که ناراحت‌کننده است، کیفیت خواب را پایین می آورند و در روز بعد خسته هستید.

11- درست بنشینید.
اگر برای مدت طولانی نشسته اید، شکمتان را تو دهید. این کار باعث می شود درست بنشینید و عضلات شکمتان نیز کار می کند.
صاف و درست نشستن باعث باز شدن قفسه سینه می گردد و جریان اکسیژن به عضلات و مغز را افزایش می دهد و انرژی را به بدن می رساند.
تحقیقات نشان داده که نشستن صحیح می تواند اعتماد به نفس را نیز بالا ببرد.
 

hamid.bad

کاربر فعال تالار اسلام و قرآن , کاربر فعال تالار
//

//

[h=1]چروک چشم، پیری صورت را نشان می‌دهد[/h]
تحقیقات نشان داده است اگر کسی با نگاه‌کردن به چهره، بخواهد در مورد میزان خستگی یا سن‌ فرد قضاوت کند، اول از همه به ناحیه چشم‌های او نگاه می‌کند، بنابراین ناحیه چشم‌ها یا یک سوم بالایی صورت افراد در نشان دادن میزان پیری صورت و همچنین خسته بودن چهره تاثیر بسزایی دارد.


سال‌ها پشت سرهم می‌آید و می‌رود. سن‌مان بیشتر می‌شود و عمرمان به سرعت می‌گذرد. این گذر زمان اما خیلی هم بی‌سروصدا اتفاق نمی‌افتد و نشانه‌های مختلفی از خودش برجای می‌گذارد؛ عینکی که همیشه باید همراهمان باشد تا سوی کم‌شده چشم‌ها را جبران کند، تار موهای سفیدی که روزبه‌روز برتعدادشان افزوده می‌شود و پوستی چروک‌‌خورده که نشان از گذر دهه‌ها بر چهره ما دارد.

البته همه می‌دانیم پیر‌شدن پدیده‌ای اجتناب‌ناپذیر است که چه دوست داشته باشیم و چه نه، می‌آید و با نشانه‌هایش بر‌جسم ما می‌نشیند. نشان‌هایی که اغلب‌ دوست‌شان نداریم و می‌خواهیم آنها را از چشم دیگران مخفی کنیم. اما مگر می‌شود پیری را پنهان کرد؟

دکتر رضا عرفانیان سلیم، جراح و متخصص بیماری‌های چشم‌ و فوق‌تخصص جراحی پلاستیک چشم در این باره توضیح می‌دهد:
صورت انسان مهم‌ترین قسمت بدن است که می‌تواند پیری را نمایان سازد. با افزایش سن استخوان‌ها، عضلات، پوست و چربی‌های صورت تغییر می‌کند و پیری نیز بیشتر به چشم می‌آید. به عنوان مثال فک‌های بالا و پایین از نظر طول و زاویه‌های آن تغییر می‌کند یا استخوان حدقه بزرگ‌تر و استخوان گونه فرورفته‌تر می‌شود.

پوست هم خشک‌تر شده و پروتئین‌های کلاژن و الاستین که زیر پوست هستند و باعث حفظ قوام و انعطاف‌پذیری آن می‌شوند، تحلیل می‌رود. در نتیجه پوست شل‌تر شده و چروک‌های ظریف روی آن ایجاد می‌شود.

به گفته این چشم‌پزشک، افزایش سن به تحلیل رفتن چربی‌های زیر پوست منجر می‌شود و عروق زیر پوست صورت نیز کاهش می‌یابد. علاوه بر این موارد، انقباض دائمی عضلات که در صورت بعضی از افراد دیده می‌شود نیز می‌تواند موجب پیرتر نشان دادن صورت شود. مثلا برای کسانی که عادت دارند همیشه اخم کنند، در ناحیه بین دو ابرو چین‌هایی دائمی ایجاد خواهد شد.

آن‌طور که دکتر عرفانیان می‌گوید با افزایش سن بافت‌های همبندی صورت نیز ضعیف می‌شود. این بافت‌ها وظیفه حفظ و نگهداری سایر بافت‌های بدن را در موقعیتی طبیعی و مناسب به‌عهده دارند و ضعیف‌شدن آنها می‌تواند چهره را پیرتر نشان دهد.
قرار گرفتن طولانی مدت در معرض تابش نور خورشید باعث می‌شود لایه‌های بیرونی پوست ضخیم‌تر و پوست خشک‌تر شود


عوامل محیطی را کنترل کنید سال‌های عمرمان با شتاب می‌گذرد و این گذر زمان حسابی خودش را در جسم و جان ما نمایان می‌سازد. بعضی‌ها زودتر و بعضی‌ها هم دیرتر؛ ولی بالاخره پیری می‌آید و خودش را نشان می‌دهد.

دکتر عرفانیان با اشاره به اهمیت مسائل ژنتیکی در روند پیری صورت، یادآور می‌شود: روند پیری در چهره برخی افراد زودتر و سریع‌تر و برای گروهی هم دیرتر و آهسته‌تر اتفاق می‌افتد.

او درباره عوامل بیرونی که موجب تسریع روند پیری صورت می‌شود، توضیح می‌دهد: ما می‌توانیم عوامل محیطی را کنترل کنیم و با پرهیز از آنچه موجب پیری صورت می‌شود، روند پیری را به تاخیر بیندازیم. مهم‌ترین عاملی که در این زمینه مطرح است، نور خورشید و به طور خاص اشعه ماورای بنفش است.

به این معنی که قرار گرفتن طولانی مدت در معرض تابش نور خورشید باعث می‌شود لایه‌های بیرونی پوست ضخیم‌تر و پوست خشک‌تر شود. همچنین پروتئین‌های کلاژن و الاستین زیر پوست نیز تغییر کرده و روند پیری پوست را تسریع می‌کند.

به گفته وی، استعمال سیگار و دخانیات هم از عوامل بسیار مضر برای صورت است. چون مصرف دخانیات موجب ضعیف‌تر شدن شبکه عروقی زیر پوست پلک و تسریع روند پیری می‌شود. همچنین استفاده از یک رژیم غذایی مناسب برای به تاخیر انداختن پدیده پیری توصیه می‌شود و حتما باید از رژیمی متعادل که حاوی مقدار کافی پروتئین و ویتامین است، کمک بگیریم.

خستگی و پیری در چشم‌ها نمایان می‌شود
تحقیقات نشان داده است اگر کسی با نگاه‌کردن به چهره، بخواهد در مورد میزان خستگی یا سن‌ فرد قضاوت کند، اول از همه به ناحیه چشم‌های او نگاه می‌کند، بنابراین ناحیه چشم‌ها یا یک سوم بالایی صورت افراد در نشان دادن میزان پیری صورت و همچنین خسته بودن چهره تاثیر بسزایی دارد.

دکتر عرفانیان ضمن بیان این مطلب، یادآور می‌شود: با افزایش سن، قسمت خارجی ابروها به طرف پایین افتادگی پیدا می‌کند و چربی آن قسمت نیز تحلیل می‌رود. همچنین بافت‌های همبندی نگهدارنده ابرو نیز کاهش پیدا می‌کند و ضعیف‌تر می‌شود. از طرف دیگر چون قسمت خارجی عضله پیشانی، ضعیف‌تر از قسمت داخلی است، ابروها بر اثر جاذبه زمین به سمت پایین دچار افتادگی می‌شوند. بنابراین ابروها به سمت پایین زاویه پیدا کرده و در نتیجه چهره ما را غم‌آلودتر و پیرتر نشان می‌دهد.
مهم‌ترین نکته این است که باید از قرار گرفتن در معرض آفتاب اجتناب کرده و در طول روز از کرم‌های ضدآفتاب استفاده کنید


اما خیلی‌ها برای این‌که این افتادگی ابرو را جبران کنند، خودشان را عادت می‌دهند که با انقباض عضله پیشانی، ابروها را بالاتر ببرند. به گفته این چشم‌پزشک وقتی ابروها پایین می‌آید، پوست پلک هم به سمت پایین حرکت می‌کند و میدان دید محدود می‌شود. در حالی‌که همین انقباض طولانی و مستمر عضله پیشانی از یک‌ به ایجاد سردردهای مزمن در گروهی از افراد منجر شده و از سوی دیگر برای اغلب افراد چین‌ و چروک‌های پوستی دائمی در ناحیه پیشانی ایجاد می‌کند.
دکتر عرفانیان می‌افزاید: افزایش حجم چربی‌های حدقه از دیگر تغییراتی است که در بعضی از افراد ایجاد می‌شود. چربی‌های دور چشم در داخل حدقه به طرف خارج بیرون‌زده می‌شود و از طرف دیگر هم ضعیف‌ترشدن بافت‌های همبندی اطراف چشم، این بیرون‌زدگی را تشدید می‌کند. علاوه بر این، پف‌آلود شدن ناحیه پلک بالا و سنگین شدن پلک هم باعث ایجاد محدودیت در میدان دید و خستگی چشم‌ها می‌شود. در پلک پایین نیز همین بیرون‌زدگی چربی‌ها عاملی برای ایجاد تورم دور چشم و حالت خواب‌آلودگی است.

پیری را به تعویق بیندازید
اگر در مورد افزایش سن و مسائل ژنتیکی کاری از دست ما ساخته نیست، اما می‌توانیم با رعایت مواردی خاص این پدیده طبیعی را به تاخیر بیندازیم یا نشانه‌های آن را بپوشانیم. البته اصلا قرار نیست این شیوه‌ها فردی را جوان‌تر از آنچه هست نشان دهد، بلکه فقط می‌تواند چهره‌ای شاداب‌تر و سالم‌تر برای افراد ایجاد کند.

دکتر عرفانیان برای به تاخیر انداختن پیری صورت چنین توصیه می‌کند: مهم‌ترین نکته این است که باید از قرار گرفتن در معرض آفتاب اجتناب کرده و در طول روز از کرم‌های ضدآفتاب استفاده کنید. همچنین در تمام سنین باید با استفاده از عینک‌های آفتابی از پوست پلک محافظت کنید. پرهیز از استعمال دخانیات، ورزش‌ به اندازه کافی و پیروی از یک رژیم غذایی متعادل و مناسب نیز نکات دیگری است که برای به تاخیر انداختن روند پیری اهمیت زیادی دارد.

این چشم‌پزشک درباره روش‌های جوان‌سازی صورت، می‌گوید: این روش‌ها به دو دسته تقسیم می‌شود؛ روش‌های غیرجراحی و روش‌های جراحی. تزریق بوتولونیم توکسین A روشی غیرجراحی است و موجب ضعیف‌تر شدن آن دسته از عضلات دور چشم می‌شود که انقباض مستمرشان چین و چروک ایجاد می‌کند.

وی تاکید می‌کند: ماندگاری این دارو سه تا چهار ماه است و تکرار آن برای برطرف شدن دائمی چین‌ها ضروری است. همچنین برای تزریق حتما باید به فردی مراجعه کنید که هم آموزش‌های لازم را دیده و هم با آناتومی دقیق عضلات دور چشم آشنا باشد. علاوه بر این، داروی مورد استفاده نیز باید سالم و دارای مجوز باشد، چراکه عوارض زیادی از تزریق نادرست توسط افراد ناوارد یا استفاده از داروهای تقلبی مشاهده شده است.

دکتر عرفانیان می‌گوید: با تغییر بافت‌های صورت، برآمدگی‌ها و انحناهای صورت نیز بیشتر نمایان می‌شود و با استفاده از حجم‌دهنده یا فیلرها می‌توان بعضی از فرورفتگی‌ها و کاهش حجم‌ قسمت‌هایی از صورت را جبران کرد. علاوه بر فیلرها که مواد مصنوعی هستند، می‌توان از بافت چربی بدن خود فرد نیز استفاده کرد که البته هر یک از این روش‌ها مزایا و عوارض خاص خود را دارد.

او در مورد روش‌های جراحی، خاطرنشان می‌کند: برای استفاده از این روش‌ها حتما باید برای هر فرد به طور خاص و جداگانه تصمیم‌گیری شود تا برای هرکس با توجه به شرایط خاصی که دارد، اقدامات لازم صورت گیرد.
 

hamid.bad

کاربر فعال تالار اسلام و قرآن , کاربر فعال تالار
//

//

[h=1]16 نکته برای جوان‌تر به نظر رسیدن مردان[/h]
اگر زیاد در معرض نور خورشید قرار بگیرید، چین و چروک و لکه های پوستی مربوط به سن در شما ظاهر می شوند و پوست شما را زودتر پیر نشان می دهند.


بیشترین عوامل پیر شدن مردان عبارتند از بیماری های قلبی، سرطان و استرس دائمی. همه افراد می خواهند که جوان‌تر به نظر برسند. با این روش ها می توانید جوان تر به نظر آیید:

1- پوست خود را از نور خورشید حفظ کنید.
خورشید، درخشش پوست را می گیرد.
اگر هنگام ظهر می خواهید از خانه بیرون بروید، حتما عینک آفتابی بزنید، کلاه بگذارید و بلوز آستین بلند بپوشید.
اگر زیاد در معرض نور خورشید قرار بگیرید، چین و چروک و لکه های پوستی مربوط به سن در شما ظاهر می شوند و پوست شما را زودتر پیر نشان می دهند.

2- کرم ضدآفتاب بزنید.
نیم ساعت قبل از بیرون رفتن کرم ضدآفتاب با SPF 30 و یا بیشتر، به پوست خود بزنید.
بعد از دو ساعت و یا بعد از شنا کردن و یا بعد از تعریق، دوباره این کرم را به پوست خود بمالید.

3- کرم مرطوب کننده بزنید.
استفاده روزانه از کرم مرطوب کننده و پاک کننده ملایم، باعث جوان تر شدن پوست شما خواهند شد.
خشکی پوست باعث پیری پوست می شود.

4- زیاد آب بنوشید.
روزانه 6 تا 8 لیوان آب بنوشید تا پوست شما آبدار و هیدراته گردد و حالت پوست بهتر و جوان تر می گردد.

5- به طور مرتب پوستتان را بررسی کنید.
اگر تغییراتی در رنگ، ضخامت پوست و لکه ها و خال های پوستی دیدید، به پزشک متخصص مراجعه کنید تا سرطان پوست را زود تشخیص دهید.
سیگار کشیدن از عواملی است که شما را پیر می کند، زیرا باعث ایجاد چین و چروک و خطوطی در اطراف دهان و چشمانتان می شود، پوست را تیره می کند و دندان هایتان را لکه دار می کند


6- خوب بخوابید. بیشتر بزرگسالان نیاز به 6 تا 8 ساعت خواب شبانه دارند.
خوب خوابیدن یکی از چیزهایی است که ظاهر شما را جوان نشان می دهد.
اگر خوب نخوابید، زیر چشمانتان فرورفته و کبود می شود.
کمبود خواب بر تیزهوشی مردان نسبت به زنان بیشتر اثر دارد.
بیشتر مردان، به چرت زدن نیاز دارند تا یادگیری خود را بیشتر کنند.

7- سیگار را ترک کنید.
سیگار کشیدن از عواملی است که شما را پیر می کند، زیرا باعث ایجاد چین و چروک و خطوطی در اطراف دهان و چشمانتان می شود، پوست را تیره می کند و دندان هایتان را لکه دار می کند.
همچنین سیگار باعث بروز بسیاری از بیماری ها می شود که شما را پیر می کنند.

8- خوب غذا بخورید.
رژیم غذایی مدیترانه ای که شامل: مرغ، ماهی، میوه و سبزیجات به همراه مقداری کربوهیدرات است، برای سلامتی و جوان ماندن بسیار مناسب است.
ماهی دارای منیزیم می باشد و مردانی که به اندازه کافی منیزیم مصرف می کنند، کمتر در معرض بیماری های قلبی قرار دارند.

9- ورزش کنید.
ورزش کردن باعث حفظ انعطاف پذیری و سفتی عضلات بدن می شود.
ورزش های هوازی برای قلب و مغز مفیدند.
مردانی که ورزشکارند، جوان تر از مردانی که چاق و شل هستند، به نظر می رسند. اضافه وزن می تواند به جوانی شما آسیب برساند.
دو ساعت در هفته ورزش کردن، 61 درصد خطر ابتلا به بیماری قلبی را کم می کند.

10- استرس را کنترل کنید.
استرس کاری بیشتر باعث بروز بیماری قلبی می شود تا استرس در رابطه با مسائل شخصی.
استرس موجب آهسته پیر شدن می گردد.

11- بخندید.
خنده باعث کاهش استرس، کاهش فشارخون، افزایش ایمنی بدن و کاهش درد و پیری می گردد.

12- ویتامین D کافی دریافت کنید.
کمبود نورخورشید و یا ویتامین D موجب سرطان روده بزرگ و دیگر سرطان ها می گردد.
بدن بیشتر ویتامین D مورد نیاز خود را از طریق نور خورشید بدست می آورد، پس بهتر است با پزشک خود راجع به میزان ویتامین D مورد نیازتان مشورت کنید.

13- آنتی اکسیدان مصرف کنید.
نصف بشقاب خود را پر از میوه ها و سبزیجات رنگی کنید تا از سرطان دوری کنید.

14- از لباس های مد بپرهیزید.
اگر شما میانسال هستید و لباس های افراد 18 ساله را می پوشید، خوب نیست.
لباس های قدیمی که روزی مد بوده اند را نیز نپوشید.
بلکه لباس مناسب سن خود را بپوشید.

15- موهایتان را کوتاه کنید.
هنگامی که سن بیشتر می شود، بهتر است به جای داشتن موی بلند، موهای خود را کوتاه کنید.

16- موهای زائد را بزنید.
با افزایش سن مردان، موهای ناخواسته ای در گوش و بینی درمی آیند.
این موها را بکنید تا جوان تر به نظر آیید.
 

hamid.bad

کاربر فعال تالار اسلام و قرآن , کاربر فعال تالار
[h=1]تاثیر افزایش سن بر دستگاه‌های بدن[/h]
دوران سالمندی بخش جدایی ناپذیر زندگی محسوب می شود، دورانی که شاید با ناخوشی هایی همراه باشد، اما می توان با انجام کارها و فعالیت هایی، قبل از رسیدن به دوران سالمندی ناخوشی های آن دوران را کاهش دهیم.


تاثیر افزایش سن بر روی چند قسمت از بدن را در این مقاله بیان می کنیم. همچنین راه های پیشگیری از برخی مشکلات را در پیری می گوییم.

1- دستگاه قلبی عروقی
با افزایش سن، ضربان قلب فرد کندتر از قبل می شود و عروق خونی قابلیت ارتجاعی خود را تا حدی از دست می دهند و سفت تر می شوند. با سفت شدن عروق، کار قلب برای پمپاژ کردن خون به درون رگ ها سخت تر می شود. این امر منجر به افزایش فشار خون و سایر مشکلات قلبی عروقی در افراد سالمند می شود.

پیشگیری از مشکلات قلبی
- انجام فعالیت های بدنی و تحرک داشتن در طی زندگی روزمره : انجام فعالیت های بدنی نه تنها به حفظ سلامتی بدن منجر می شود، بلکه باعث حفظ وزن در حد متناسب، پایین آوردن فشار خون و کاهش میزان سفت شدن عروق می شود.

- داشتن رژیم غذایی سالم : در رژیم غذایی سالم، از هر گروه غذایی به تناسب نیاز بدن استفاده می‌شود و استفاده از میوه ها و سبزیجات تازه در آن گنجانده شود. مصرف غذاهای دریایی هم به سلامت سیستم عروقی کمک شایانی می کند. از رژیم غذایی که حاوی چربی های اشباع و مصرف مواد سرخ کرده و پرنمک است خودداری شود.
اگر کلسیم مورد نیاز بدن از طریق مواد غذایی تامین نمی شود، باید قرص کلسیم را به دستور پزشک مصرف کنید


- سیگار نکشید : سیگار کشیدن سبب سفت شدن عروق می شود و فشار خون را افزایش می دهد و میزان ضربان قلب را بالا می برد. اگرفردی سیگاری هستید و می خواهید دوران سالمندی سالمی داشته باشید، از همین امروز برای ترک سیگار اقدام کنید.
- کنترل استرس و اضطراب : استرس عوارض بیشماری برای سیستم قلبی عروقی دارد. پس اگر فردی هستید که دایما به دلایل مختلف دچار استرس می شوید، راه های کنترل استرس و غلبه بر آن را یاد بگیرید.

- برای کنترل میزان قند و فشار خون در سنین پیری افراد باید مدام تحت کنترل باشند و هر چند وقت یک بار آزمایش خون دهند تا میزان قند و فشار و چربی آنها بررسی شود تا اگر بیش از حد بالاست، با تدابیر پزشکی نسبت به کاهش آن اقدام شود.

2- استخوان ها، مفاصل و عضلات
با افزایش سن، استخوان ها و عضلات میزان تراکم و سفتی خود را از دست می دهند. به همین دلیل افراد مسن قادر به حفظ تعادل خود در همه جهات نیستند.

پیشگیری از مشکلات استخوان و مفاصل و عضلات
- دریافت مقادیر کافی کلسیم در طی روز : اگر از همان کودکی به خوردن شیر و محصولات حاوی مقادیر زیادی کلسیم در طی روز عادت کنید، در دوران سالمندی کمتر با مشکلات استخوانی مواجه می شوید.
برای افراد سنین 19 تا 50 سال مصرف 1000 میلی گرم کلسیم در روز توصیه میشود که این مقدار برای زنان بالای 51 سال و مردان بالای 71 سال به حدود 1200 میلی گرم در روز افزایش پیدا می کند.
اگر کلسیم مورد نیاز بدن از طریق مواد غذایی تامین نمی شود، باید قرص کلسیم را به دستور پزشک مصرف کنید.

- انجام فعالیت بدنی : با فعالیت بدنی، استخوان سازی بدن بهتر انجام می گیرد و سرعت از دست دادن استخوان ها کندتر می شود.

- مصرف مواد مخدر ، سیگار و الکل به تسریع از دست دادن استخوان ها کمک می کند.

3- دستگاه گوارشی
بروز یبوست در افراد پیر بسیار شایع است. از جمله عوامل تشدیدکننده یبوست در افراد سالمند می توان به موارد زیر اشاره کرد :
رژیم غذایی با فیبر غذایی کم، عدم مصرف کافی مایعات و عدم ورزش.
یائسگی در زنان و بزرگ شدن پروستات در مردان از علل بی اختیاری ادرار است

همچنین مصرف برخی داروها مانند قرص آهن و یا ابتلا به بیماری هایی مانند دیابت و سندروم روده تحریک پذیر می تواند سبب بدتر شدن یبوست گردند.

پیشگیری از یبوست
- پیروی از رژیم غذایی سالم و پر فیبر: میوه ها و سبزیجات را که فیبر بالایی دارند مصرف کنید. مصرف گوشت قرمز که چربی زیادی دارد و مواد قندی را که موجب وخامت یبوست می شود، کمتر کنید.

- به محض اینکه احساس دفع و اجابت مزاج دارید آن را عقب نیندازید. عقب انداختن آن منجر به یبوست می شود.


4- مثانه و مجاری ادراری
از دست دادن کنترل مثانه و اصطلاحا بی اختیاری ادراری یکی از شایع ترین مشکلاتی است که افراد سالمند با آن روبرو می شوند.

بیماری هایی مانند دیابت به تشدید بی اختیاری ادراری کمک می کنند.

یائسگی در زنان و بزرگ شدن پروستات در مردان از دیگر عللی است که سبب عدم کنترل مناسب مثانه در افراد مسن می شود.

پیشگیری از بی اختیاری ادرار
- رفتن به دستشویی به طور منظم : افراد مسن به دلیل عدم کنترل ادرار نمی توانند متوجه شوند که چه موقع باید ادرار کنند. بنابراین اگر به طور منظم دستشویی بروند، بی اختیاری ادرار نیز کمتر خواهد شد.

- متعادل نگه داشتن وزن در دوران سالمندی و کم کردن وزن اضافی از دیگر مواردی است که باید رعایت شود.

- تمرین بدنی: این روش، نحوه انقباض ماهیچه های ناحیه لگن است. نگه داشتن انقباض ماهیچه های ناحیه لگن به مدت 5 ثانیه و سپس 5 ثانیه استراحت دادن به آن می باشد (سفت و شل کردن عضلات ناحیه لگن). این تمرین سبب می شود تا میزان بی اختیاری ادرار در افراد مسن کم تر شود.
اگر بی اختیاری ادرار شدید دارید، حتما به پزشک اورولوژیست مراجعه کنید


- بروز استرس : استرس و فشارهای محیطی می تواند به سالمند فشار وارد کند و بی اختیاری ادرار او را تشدید کند.
- ترک سیگار : ترک سیگار برای هر درد، روزنه ای از امید و بهبودی ایجاد می کند. پس اگر سیگاری هستید و احساس بی اختیاری ادرار دارید، گام اول برای غلبه بر این مشکل، ترک سیگار می باشد.

- مصرف برخی داروها در دوران سالمندی بی اختیاری ادرار را تشدید می کند. در این خصوص با پزشک خود مشورت کنید و از او راه حل بخواهید.

- اگر بی اختیاری ادرار شدید دارید که با این راه حل ها کنترل نمی شود، حتما به پزشک اورولوژیست مراجعه کنید.
 

hamid.bad

کاربر فعال تالار اسلام و قرآن , کاربر فعال تالار
//

//

[h=1]در زمستان بیشتر مراقب سکته باشید[/h]
سرمای هوا با بالا رفتن فشار خون در ارتباط است، بنابراین هوای سرد به ویژه زمستان فشار خون را به خصوص در افراد سالمند بالا برده و آن ها در معرض خطر سکته قرار می دهد.


تغییرات آب و هوا و گذر فصل‌ها می‌تواند روی خلق‌و‌خو و رفتارهای ما تأثیر بگذارد. اما چیزی که شاید کمتر به آن توجه کرده باشیم، این است که وقتی هوا سرد می‌شود، ممکن است احتمال بیماری‌های قلبی بالاتر برود یا فشار خون‌‌مان خوب کنترل نشود.

در فصل تابستان، تعداد افرادی که پاسخ مناسب به درمان ضد فشار خون داشته‌اند و فشار خون آنها به سطح طبیعی برگشته، حدود 9 درصد بیشتر از فصل زمستان بوده است.

سرمای هوا با بالا رفتن فشار خون در ارتباط است، بنابراین هوای سرد به ویژه زمستان فشار خون را به خصوص در افراد سالمند بالا برده و آن ها در معرض خطر سکته قرار می دهد.

اندازه فشار خون در طی روز در نوسان است. مقدار فشارخون شب ها هنگام خواب و روزها هنگام بیدار شدن از خواب پایین تر است.
به محض خارج شدن از رختخواب فشارخون شروع به افزایش می کند تا این که در اواسط بعدازظهر، مقدارش به حداکثر می رسد. از اواسط بعد از ظهر و عصر به بعد، مجددا فشار خون رو به کاهش می رود.
در صورتی که الگوی نوسانات فشار خون غیر از این باشد، برای مثال: اگر فشار خون صبح ها بالاتر باشد، احتمالا مشکلاتی وجود دارد، مانند کنترل ناقص فشار خون، وقفه تنفسی هنگام خواب، تومورهای غدد فوق کلیه و بیماری کلیه.
بیماران مبتلا به فشارخون باید به طور مرتب فشارخون خود را، به ویژه در فصل زمستان، اندازه بگیرند​


عوامل موثر بر تغییر میزان فشار خون شیفت شبانه کاری
مصرف کافئین
مصرف سیگار
پر بودن مثانه
فشار عصبی
استرس زیاد
مصرف داروهای فشار خونی که تاثیرشان تا 24 ساعت ادامه نداشته باشد.
فصول سرد سال

چرا در فصول سرد سال، پرفشاری خون و سکته بیشتر رخ می دهند؟
- یکی از مهم‌ترین دلایل این موضوع، احتمالا تغییرات رفتاری و تغییر سبک زندگی افراد در فصل زمستان است.
- اشتهای مردم در این فصل بیشتر است و بیشتر تمایل دارند غذاهای با کالری بالا مصرف کنند.
- علاقه‌شان به ورزش کمتر است. در صورتی که تمام این شرایط در تابستان معکوس است.
- در تابستان، به‌دلیل گرمای هوا، میزان تعریق هم بیشتر است و به این ترتیب احتمال کاهش وزن و نیز پایین آمدن فشار خون هم بیشتر می‌شود.
- یکی از این محققان احتمال داده که بیماران در زمستان بیشتر از خوراکی‌های شور استفاده می کنند یا پرهیزهای غذایی‌شان را کنار می گذارند.
- در زمستان، به‌دلیل سردی هوا، عروق تغذیه‌کننده قلب تنگ‌تر می‌شوند و به همین علت، احتمال افزایش تنگی یا حتی انسداد کامل این عروق، در زمستان بیشتر می‌شود.
بالا رفتن جزئی فشار خون، به اضافه این تنگی، دست به دست هم می‌دهند و زمینه را برای بروز یک حمله قلبی و یا حتی سکته مغزی، فراهم می‌کنند.

ازدواج و فشار خون
ازدواج موفق برای فشار خون شما خوب است، اما ازدواجی پرتنش از لحاظ تاثیر بر فشار خون از مجرد بودن هم بدتر است.
هرچه رضایت افراد از ازدواج بیشتر باشد و زوج‌ها سازگاری بیشتری داشته باشند، میانگین فشار خون پایین‌تری در طول روز دارند. اما زوج‌هایی که رضایت پایینی از ازدواج‌شان دارند، دارای فشار خون بالاتری نسبت به افراد مجرد هستند.
 

hamid.bad

کاربر فعال تالار اسلام و قرآن , کاربر فعال تالار
[h=1]در زمستان بیشتر مراقب سکته باشید[/h]
سرمای هوا با بالا رفتن فشار خون در ارتباط است، بنابراین هوای سرد به ویژه زمستان فشار خون را به خصوص در افراد سالمند بالا برده و آن ها در معرض خطر سکته قرار می دهد.


تغییرات آب و هوا و گذر فصل‌ها می‌تواند روی خلق‌و‌خو و رفتارهای ما تأثیر بگذارد. اما چیزی که شاید کمتر به آن توجه کرده باشیم، این است که وقتی هوا سرد می‌شود، ممکن است احتمال بیماری‌های قلبی بالاتر برود یا فشار خون‌‌مان خوب کنترل نشود.

در فصل تابستان، تعداد افرادی که پاسخ مناسب به درمان ضد فشار خون داشته‌اند و فشار خون آنها به سطح طبیعی برگشته، حدود 9 درصد بیشتر از فصل زمستان بوده است.

سرمای هوا با بالا رفتن فشار خون در ارتباط است، بنابراین هوای سرد به ویژه زمستان فشار خون را به خصوص در افراد سالمند بالا برده و آن ها در معرض خطر سکته قرار می دهد.

اندازه فشار خون در طی روز در نوسان است. مقدار فشارخون شب ها هنگام خواب و روزها هنگام بیدار شدن از خواب پایین تر است.
به محض خارج شدن از رختخواب فشارخون شروع به افزایش می کند تا این که در اواسط بعدازظهر، مقدارش به حداکثر می رسد. از اواسط بعد از ظهر و عصر به بعد، مجددا فشار خون رو به کاهش می رود.
در صورتی که الگوی نوسانات فشار خون غیر از این باشد، برای مثال: اگر فشار خون صبح ها بالاتر باشد، احتمالا مشکلاتی وجود دارد، مانند کنترل ناقص فشار خون، وقفه تنفسی هنگام خواب، تومورهای غدد فوق کلیه و بیماری کلیه.
بیماران مبتلا به فشارخون باید به طور مرتب فشارخون خود را، به ویژه در فصل زمستان، اندازه بگیرند​


عوامل موثر بر تغییر میزان فشار خون شیفت شبانه کاری
مصرف کافئین
مصرف سیگار
پر بودن مثانه
فشار عصبی
استرس زیاد
مصرف داروهای فشار خونی که تاثیرشان تا 24 ساعت ادامه نداشته باشد.
فصول سرد سال

چرا در فصول سرد سال، پرفشاری خون و سکته بیشتر رخ می دهند؟
- یکی از مهم‌ترین دلایل این موضوع، احتمالا تغییرات رفتاری و تغییر سبک زندگی افراد در فصل زمستان است.
- اشتهای مردم در این فصل بیشتر است و بیشتر تمایل دارند غذاهای با کالری بالا مصرف کنند.
- علاقه‌شان به ورزش کمتر است. در صورتی که تمام این شرایط در تابستان معکوس است.
- در تابستان، به‌دلیل گرمای هوا، میزان تعریق هم بیشتر است و به این ترتیب احتمال کاهش وزن و نیز پایین آمدن فشار خون هم بیشتر می‌شود.
- یکی از این محققان احتمال داده که بیماران در زمستان بیشتر از خوراکی‌های شور استفاده می کنند یا پرهیزهای غذایی‌شان را کنار می گذارند.
- در زمستان، به‌دلیل سردی هوا، عروق تغذیه‌کننده قلب تنگ‌تر می‌شوند و به همین علت، احتمال افزایش تنگی یا حتی انسداد کامل این عروق، در زمستان بیشتر می‌شود.
بالا رفتن جزئی فشار خون، به اضافه این تنگی، دست به دست هم می‌دهند و زمینه را برای بروز یک حمله قلبی و یا حتی سکته مغزی، فراهم می‌کنند.

ازدواج و فشار خون
ازدواج موفق برای فشار خون شما خوب است، اما ازدواجی پرتنش از لحاظ تاثیر بر فشار خون از مجرد بودن هم بدتر است.
هرچه رضایت افراد از ازدواج بیشتر باشد و زوج‌ها سازگاری بیشتری داشته باشند، میانگین فشار خون پایین‌تری در طول روز دارند. اما زوج‌هایی که رضایت پایینی از ازدواج‌شان دارند، دارای فشار خون بالاتری نسبت به افراد مجرد هستند.
 

hamid.bad

کاربر فعال تالار اسلام و قرآن , کاربر فعال تالار
[h=1]بیماری‌ های قلبی؛ اولین قاتل ایرانیان

[/h]بر اساس آخرین بررسی وزارت بهداشت، 9/43 درصد مردم اضافه وزن، 1/16 درصد فشارخون بالا دارند و 9/38 درصد مردم نیز فعالیت بدنی مناسبی ندارند...
این آمار بیانگر افزایش بیماری‌ های غیرواگیر به ویژه بیماری‌ های قلبی و عروقی در آینده است و این در حالی است که 80 درصد این بیماری‌ های قابل ‌پیشگیری هستند. به همین بهانه، سلامت گفتگویی داشته ‌است با دکتر حسن آقاجانی، فوق ‌تخصص بالون آنژیوپلاستی قلب، استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران و مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.
هرساله روز جهانی قلب ارایه‌‌ گر پیامی خاص است. در حال حاضر 2 سال متوالی است که شعار روز جهانی قلب بر سلامت قلب کارکنان تاکید دارد. دلیل این امر چیست؟
از سال 2000 آخرین یکشنبه ماه سپتامبر به‌ عنوان روز جهانی قلب اعلام می ‌شود. هر ساله به ‌منظور افزایش آگاهی مردم و تأکید بر اهمیت شیوه زندگی صحیح یک شعار در نظر گرفته می‌ شود. سال گذشته شعار روز جهانی قلب، سلامت قلب در محیط کار بود که بر نقش کارفرمایان بر سلامت قلب کارکنان تاکید داشت و بیشتر این موضوع مدنظر بود که کارفرمایان، شرایطی را در محیط کار فراهم کنند که به سلامت کارکنان کمک کنند. اما شعار امسال "من در محیط کار مراقب قلب خود هستم" بر نقش خود افراد در سلامت قلب شان تاکید دارد. به این دلیل که یکی از گروه‌ های در معرض خطر در مورد بیماری‌ های قلبی و عروقی شاغلان هستند و زندگی شهرنشینی سبب شده که افراد بیش از نیمی از عمر خود را در محل کارشان بگذرانند. علاوه بر این افراد باید مراقب سلامت قلب خود در محیط کار باشند. به‌ عنوان نمونه استرس‌ های شغلی، بی‌ تحرکی، غذاهای آماده و فست‌ فودها شرایط را برای ابتلا به بیماری‌ های قلبی و عروقی فراهم می ‌کنند.
آیا در کشور ما آمارها، افزایش ابتلا به بیماری‌ های قلبی و عروقی را بین شاغلان نشان می ‌دهد؟
آخرین بررسی‌ هایی که در وزارت بهداشت در سال 88 انجام شد و 30 استان را مورد مطالعه قرار داد، نشان می ‌دهد که این آمار میزان بروز بیماری ‌های قلبی و عروقی و عوامل خطر را در کل افراد بین 15 تا 64 سال سنجیده است و نمی ‌توان آمار مشخصی برای بروز بیماری ‌های قلبی و عروقی در شاغلان بیان کرد. اما نکته قابل توجه آن است که تقریبا نیمی از مرگ‌ های ناشی از بیماری ‌های مزمن در دوران بهره‌ وری افراد و در سنین کمتر از سن امید به زندگی یعنی سن 15 تا 69 سال اتفاق می ‌افتد و میزان توانایی و کارایی آن ها را کم می ‌کند بنابراین صدمه‌ های جبران ‌ناپذیری را به اقتصاد جامعه خواهد زد.

مهم ‌ترین عامل ابتلا به بیماری ‌های قلبی و عروقی در کشور ما چیست؟
بر اساس این پیمایش که مهم ‌ترین عوامل خطر را در بروز بیماری‌ های قلبی و عروقی بررسی کرده است، 1/16درصد مردم فشارخون بالا و 9/43 درصد اضافه وزن دارند، 9/38 درصد نیز فعالیت بدنی کافی ندارند و همچنین 8/10 درصد از افراد دخانیات مصرف می‌ کنند. علاوه بر این مصرف میوه و سبزی‌ ها نیز در کشور ما در حد مطلوبی نیست. عوامل خطر بیماری‌ های غیرواگیر عموما با هم در نظر گرفته می‌ شوند و همه این عوامل سبب بروز یا افزایش بیماری‌ های قلبی و عروقی خواهند شد. این آمار نشان می ‌دهد سبک زندگی مردم، آن ها را به سمت چاقی و بی ‌تحرکی سوق می ‌دهد و این عامل بسیار مهمی برای بروز بیماری‌ ها است. تغذیه نامناسب با مواد پرچرب و فرآوری ‌شده نیز عامل تعیین ‌کننده‌ ای است.
بر مبنای این آمار چند درصد مرگ ‌ها به دلیل بیماری ‌های قلبی و عروقی است؟
این بررسی نشان می‌ دهد اولین علت مرگ ‌ومیر در کشور به دلیل بیماری‌ های قلبی و عروقی است و روزانه 378 مورد مرگ در ایران بر اثر بیماری‌ های قلبی رخ می‌ دهد. در مجموع می‌ توان گفت 3/39 درصد مرگ‌ ها در کشور بر اثر بیماری‌ های قلبی و عروقی است و همچنین بیش از 17 میلیون مرگ در هر سال در جهان به دلیل بیماری‌ های قلبی و سکته ‌های مغزی اتفاق می ‌افتد و 82 درصد این مرگ‌ ها در کشورهایی است که درآمد پایین و متوسط دارند. نکته حایز اهمیت این است که 80 درصد مرگ‌ های زودرس، ناشی از بیماری‌‌ های قلبی قابل‌ پیشگیری است.
از آن جایی که سرانه مصرف نمک در کشور ما 3 برابر استاندارد جهانی است، آیا می‌ توان گفت فشارخون یکی از عوامل مهم در بروز بیماری‌ های قلبی است؟
بیش از 100 عامل برای ابتلا به عروق کرونر شناخته شده است اما عوامل عمده اثبات شده برای آرترواسکلروز، سیگار، فشارخون بالا و زمینه ژنتیک است. بنابراین فشار خون بالا جزو عوامل اثبات‌ شده در بیماری‌ های قلبی است. همچنین از آن جایی که مصرف نمک هم در غذاهای خانگی و هم در مواد غذایی صنعتی بالا است، مصرف بالاتر از استاندارد نمک عامل اصلی در بروز فشارخون بالا و به تبع آن بیماری ‌های قلبی و عروقی است حتی اگر افرادی که فشارخون بالا دارند، مصرف نمک‌ خود را کم کنند، نیازمند داروی کمتری هستند یا نیاز به دارو پیدا نمی ‌کنند. بنابراین خانواده‌ ها باید رژیم غذایی کم نمک را از کودکی شروع کنند.
همواره در مورد رژیم غذایی مناسب برای پیشگیری از بیماری ‌ها صحبت می ‌شود. شما چه توصیه ‌ای در این مورد دارید؟
همان‌ طور که گفته شد، مصرف میوه و سبزی‌ ها در کشور در حد مطلوبی نیست. توصیه ما این است که در روز 5 وعده میوه و سبزی‌ های تازه مصرف شود. همچنین به دلیل سرعت زندگی شهرنشینی، ممکن است افراد فرصت طبخ غذای سالم و خانگی را نداشته باشند و به غذاهای آماده و فرآوری شده روی بیاورند. این غذاها هم چربی بالایی دارند و هم نیترات و مواد افزودنی دارند و معمولا چربی آن ها اشباع است و سبب چاقی و اضافه‌ وزن می‌ شود. همچنین سعی کنید میان ‌وعده‌هایی انتخاب کنید که درصد چربی آن کم باشد و از مواد فرآوری ‌شده نباشد.
وزن خود را درحد مطلوب نگه دارید. چاقی و اضافه وزن عوامل بسیار تاثیرگذاری در بروز دیابت، فشارخون، سرطان و همچنین بیماری‌ های قلبی و عروقی هستند. همچنین اگر افراد در روز نیم ساعت پیاده‌ روی و یا ورزش کنند تا 80 درصد در مقابل ابتلا به بیماری‌ های قلبی بیمه می ‌شوند.
استعمال دخانیات چقدر در کاهش بیماری‌ های قلبی و عروقی تعیین‌ کننده است؟
آمارها نشان می ‌دهد اگر افراد یک سال سیگار را کنار بگذارند بیماری‌ های عروق کرونر به نصف می ‌رسد.
کارفرمایان برای سلامت کارکنان خود چه اقدام ‌‌هایی می ‌توانند انجام دهند؟
کارفرمایان باید این نکته را در نظر داشته باشند که میزان بهره ‌وری سازمان آن ها منوط به سلامت کارمندان است. بنابراین هر چقدر برای سلامت کارکنان خود هزینه کنند، در جهت افزایش بهره ‌وری و توانایی سازمان خود فعالیت کرده ‌اند. یکی از اقدام‌ های مهم آن است که می ‌توانند امکانات ورزشی برای کارمندان ایجاد کنند تا بین ساعت‌ های کاری یا در پایان ساعت کار از آن استفاده کنند. همچنین استرس ‌های شغلی را باید تا حد امکان کم کنند. شرکت‌ های بیمه ‌ای نیز باید در نظر داشته باشند هر چقدر در زمینه پیشگیری از بیماری ‌ها سرمایه‌ گذاری شود، بهره‌ وری بالاتر می ‌رود.
 

hamid.bad

کاربر فعال تالار اسلام و قرآن , کاربر فعال تالار
[h=1]ظرف شویی به شیوه ی بهداشتی[/h]

شستن ظرف ‎ها یکی از کارهای تکراری خانه است که با سلامت همه ی افراد خانه ارتباط دارد. لابد می ‌دانید که بهتر است ظرف‏ ها‏ در اولین فرصت شسته شوند؛ چون ظروف‏ کثیف، محل مناسبی برای رشد قارچ ‏ها‏ و میکروب ‎ها هستند و پای حشرات را هم به آشپزخانه باز می ‎کنند و می دانید که برای شستن ظرف ‎ها به روش متداول، ابتدا باید باقی‌ مانده ی غذاها را از روی ظرف‎ ها پاک کرده و بعد، آن ها را در سینک ظرف ‎شویی که درپوش چاه آن را گذاشته‌ اید و مقداری آب گرم و چند قطره مایع ظرف ‎شویی در آن ریخته ‏اید، قرار دهید. بعد از چند دقیقه باید اسفنج ظرف ‎شویی را مرطوب کرده و مقداری مایع ظرف ‎شویی روی آن ریخته و تمام سطح ظروف را به دقت بشویید. در نهایت هم باید همه ظروف را با آب گرم به دقت آبکشی کنید و در آب‌ چکان قرار دهید.

اما علاوه بر این ها نکات دیگری هم هست که باید رعایت شود. شما آن نکات را بلدید؟
[h=2]ابر و اسفنج[/h]بررسی‏ ها نشان داده است ابرها و اسفنج ‏های ظرف‎ شویی و همچنین سینک ظرف‎ شویی از آلوده‎ ترین نقاط خانه هستند و باکتری سالمونلا که همان باکتری ایجاد کننده ی مسمومیت ‏های غذایی است، در این محل ‏ها زیاد مشاهده می ‌شود. خیلی ‏ها به این موضوع که اسفنج‏ ها با حفره‏ های ریز و مرطوب ‌شان محل مورد علاقه‏ های باکتری ‏ها و میکروب ‏ها هستند، توجه نمی ‏کنند. بررسی ‏ها نشان می‏ دهد 12 درصد مردم فقط ماهی یک بار اسفنج ظرف ‎شویی‎ شان را تعویض یا ضدعفونی می‏ کنند و 6 درصد هم دیرتر از یک ماه این کار را انجام می ‏دهند. اسفنج‏ های آلوده می ‏توانند سبب انتشار و انتقال آلودگی به ظروف و مواد غذایی شوند و افراد خانواده را دچار مسمومیت غذایی کنند.‏ بنابراین باید با دقت بیشتری آن ها را تمیز کرد.

معمولا ما بعد از شستن ظروف، اسفنج را به دقت نمی ‏شوییم و همین سبب باقی ماندن آلودگی در اسفنج می ‎شود. بهتر است بعد از هر بار ظرف شستن در آخر، خود اسفنج را هم با دقت با آب گرم و مایع شوینده بشویید و خوب آن را بچلانید تا آب داخل آن خارج شود، بعد هم آن را جایی قرار دهید تا خشک شود.‏ قرار دادن اسفنج کف سینک سبب می‏ شود با هر بار باز کردن شیر آب، اسفنج مرطوب شود.
بهتر است بعد از شستن ظروفی که مرغ،‏ گوشت یا ماهی خام در آن ها قرار داشته، اسفنج را با دقت بیشتری بشویید.‏ هنگام شستن مرغ،‏ ماهی و گوشت مراقب باشید خونابه آن ها داخل اسفنج نرود.
هرچند وقت یک بار اسفنج را ضدعفونی کنید. برای تمیز کردن و از بین بردن میکروب ‏ها‏ی درون اسفنج بهترین راه این است که آن را مرطوب کرده و به مدت دو تا سه دقیقه در ماکروویو قرار دهید. فراموش نکنید سیم ظرف‎ شویی و یا سایر اسفنج‌ های ظرف ‎شویی را که درون ‌شان فلز به کار رفته، نباید داخل مایکروویو قرار دهید. بعد از مایکروویو کردن اسفنج ظرف ‎شویی، آن را بدون دستکش از مایکروفر بیرون نیاورید چون اسفنج داغ است و دست شما را می ‌سوزاند.
از اسفنج‏ هایی با اندازه ‏های کوچک ‎تر استفاده کنید و اسفنج‏ های کهنه و فرسوده را هر دو هفته یک بار دور بیاندازید.‏
[h=2]سینک[/h]سینک ظرف ‌شویی یکی از آلوده‎ ترین نقاط خانه است. توصیه می‎ شود بعد از هر بار شستن ظروف، شستن میوه و سبزی و بعد از شستن و تمیز کردن گوشت،‏ مرغ و ماهی سینک را با آب گرم و مایع ظرف ‎شویی بشویید و با حوله یا دستمال تمیز آن را خشک کنید.

خشک و تمیز نگه ‌داشتن سینک در حفظ سلامت خانواده و کاهش مسمومیت‏ های غذایی موثر است.
بهتر است سینک ظرف ‎شویی کنار پنجره آشپزخانه باشد تا با تابش نور خورشید ضدعفونی شود.‏ برای استفاده بیشتر از نور خورشید هر روز پرده را کنار بزنید و گاهی هم پنجره را باز بگذارید تا هوا جریان پیدا کند و رطوبت کمتر شود.
سینک ظرف ‎شویی هم برای شستن ظروف کثیف و هم برای شستشو و تمیز کردن میوه و سبزی و گوشت استفاده می‏ شود و باقی ماندن آلودگی روی سطح آن می ‏تواند سبب انتقال آلودگی و ایجاد مسمومیت ‏های غذایی شود.
لازم است هر چند وقت یک بار سینک را با محلول سفید کننده کلره و آب ضد عفونی کنید.‏
[h=2]ارگونومی[/h]هنگام شستن ظرف ‎ها به وضعیت بدن خود توجه داشته باشید و با پشت صاف و شانه‎ های رو به عقب و آرنج‎ های نزدیک به بدن کار کنید. هنگام شستن ظرف‎ ها به سمت سینک ظرف ‌شویی خم نشوید‎. کمرتان را صاف و مستقیم نگه دارید. اگر یک زانو را خم کنید، فشار کمتری به پشت وارد می ‎شود. در این حالت، خم شدن به سمت جلو برای ‌تان سخت‎ تر است و می‎ توانید به راحتی با پشت صاف، ظروف را بشویید‎. برای این‌ کار می‎ توانید در کابینت زیر سینک ظرف‌ شویی را باز کرده و پای ‌تان را روی کف آن قرار دهید یا از یک چهار پایه کوچک استفاده کنید. به جای این که خودتان را به سمت سینک ظرف‌ شویی خم کنید، ظرف‎ ها را به سمت خودتان بیاورید و سپس آن ها را بشویید. آب ‌چکان را در ارتفاع مناسبی نصب کنید و به طور متناوب، جهتی که ظروف را در آب ‌چکان می ‎گذارید، تغییر دهید.
[h=2]دستکش[/h]برای پیشگیری از آسیب‎ های پوستی حتما با دستکش ظرف بشویید. افرادی که پوست حساس دارند یا ممکن است پوست دست ‌شان به لایه ی داخلی دستکش حساسیت نشان دهد، بهتر است زیر دستکش پلاستیکی ظرف ‎شویی، از دستکش نخی استفاده کنند.
 

hamid.bad

کاربر فعال تالار اسلام و قرآن , کاربر فعال تالار
//

//

[h=1]حساسیت دست‌ها به مواد شوینده‌[/h]
شوینده‌های مختلف که به طور مرتب توسط خانم خانه استفاده می‌شود، موجب از بین رفتن رطوبت و چربی سطح پوست می‌شود. با از بین رفتن این لایه‌های محافظ مواد محرک حساسیت‌زای موجود در شوینده‌ها به لایه‌های عمقی پوست نفوذ می‌کنند و باعث آسیب می‌شوند. از این مرحله است که مشکلات خانم خانه شروع می‌شود. وقتی پوست خشک شد، حتی مواد بی‌ضرری مانند آب و شامپوی بچه هم می‌توانند موجب تحریک بیشتر پوست و بدتر شدن ضایعه شوند.


مواد مضر برای پوست دست
عوامل زیادی می‌توانند به پوست دست آسیب برسانند. تماس زیاد با آب و هوای خیلی خشک، صابون‌ها، مواد پاک‌کننده، پودرهای رختشویی، حلال‌ها، مواد شیمیایی، دستکش‌های لاستیکی و حتی مواد به کار رفته در کرم‌ها و فرآورده‌های بهداشتی می‌توانند موجب حساسیت دست‌ها شود.

علائم حساسیت پوست دست
بعد از تحریک اولیه توسط مواد حساسیت‌زا، ابتدا پوست معمولا خشک و پوسته‌پوسته شده و دچار خارش می‌شود. پوست نوک انگشتان و پشت دست که حساس‌تر هستند قبل از بقیه نقاط دچار این مشکل می‌شوند.
قرمزی، ترک‌خوردگی و براق شدن پوست در مراحل بعد رخ می‌دهند.
در موارد شدید ممکن است پوست دچار تاول‌های ریزی شود و کف دست و لای انگشتان نیز درگیر شوند.
معمولا بعد از چندین بار ایجاد علائم، پوست ناحیه مبتلا ضخیم‌تر از سایر نقاط بدن خواهد شد.
خارش زیاد بزرگترین مشکل این بیماری است که مبتلایان را آزار می‌دهد. شدت خارش به حدی است که معمولا در اثر خاراندن زیاد، خونریزی و زخم‌های کوچک در دست دیده می‌شود.
مواد شوینده در تماس با پوست دست، چربی‌های موجود بر روی پوست را از بین می‌برد و آن را در برابر عوامل خارجی نفوذپذیر می‌کند


درمان حساسیت دست معمولا حساسیت دست با قطع تماس با ماده محرک به مرور زمان خودبه‌خود بهبود می‌یابد، اما با تماس مجدد با ماده محرک علائم مجددا تکرار می‌شود.
ممکن است پزشک برای درمان و ترمیم پوست شما از مجموعه‌ای از روش‌ها استفاده کند.
در درمان، کرم یا پماد مرطوب کننده معمولا استفاده می‌شود. این کرم باید به تنهایی مصرف شود و آن را نباید همراه با سایر کرم‌های دست به پوست مالید.
گاهی پزشک از پمادهای حاوی کورتون جهت درمان حساسیت دست استفاده می‌کند.
گاهی نیز برای درمان مشکل پوست باید آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی مصرف شود.
در پاره‌ای موارد زمانی که ضایعات پوستی دست‌ها در حال ترمیم هستند، منظره ناخوشایندی (به خاطر دلمه بستن) پیدا می‌کنند که به تدریج برطرف می‌شود. گاهی هم این ضایعات پس از بهبودی دوباره عود می‌کنند.
در صورت عود بیماری، حتما پزشک خود را از عود مجدد ضایعه پوستی دست‌هایتان مطلع کنید.
ضایعات پوست دست‌ها معمولا دیر درمان هستند. ادامه درمان، رعایت دستورات پزشک و نیز حفظ ارتباط بیمار با پزشک در مدت درمان، بسیار اهمیت دارد.
حساسیت دست‌ها به شرط رعایت نکات فوق، درمان شدنی است. اما به یاد داشته باشید که حتی پس از بهبودی کامل حساسیت دست در صورت عدم رعایت، احتمال عود آن زیاد است. پس سعی کنید نکات زیر را به صورت عادت روزمره درآورده و همیشه آنها را رعایت کنید.
برخی مواد شوینده می‌توانند به درون پوست نفوذ کرده و التهاب شدید پوستی و سوختگی‌های شیمیایی را سبب شوند


پیشگیری از حساسیت پوست دست برای جلوگیری از آسیب رسیدن به پوست دست‌هایتان توصیه‌های آسان زیر را اجرا کنید:
- با پوشیدن دستکش می‌توان از دست‌ها در برابر صابون‌ها، پاک‌کننده‌ها و سایر مواد شیمیایی مراقبت کرد. در فواصلی که از دستکش استفاده نمی‌کنید، آنها را در هوای آزاد آویزان کنید تا خشک شوند.
- زمان کار با مواد شوینده علاوه بر دستکش مناسب و نفوذناپذیر، از کرم‌های مرطوب‌کننده نیز استفاده کنید.
- در انجام کارهای روزمره منزل مثل سبزی پاک کردن یا آب‌لیمو ‌گرفتن، دستکش نخی دست کنید.
- در صورت امکان حتما برای شستشوی لباس‌ها از ماشین لباسشویی استفاده کنید.
- در موقع شستن دست‌ها از آب ولرم استفاده کنید و مقدار کمی صابون به کار ببرید.
- در هر بار شستشوی دست، حلقه و انگشتر را از دست خارج کنید. حلقه و انگشتر، صابون و رطوبت را در زیر خود جمع کرده و موجب آزرده شدن پوست می‌شوند.
- به منظور حفظ رطوبت پوست پس از شستن دست‌ها، از کرم مرطوب کننده استفاده کنید.
- زمستان‌ها از دستکش استفاده کنید تا مانع از خشکی و پوسته شدن دست‌هایتان شود.
- به خاطر بسپارید که تماس با کدام فرآورده یا انجام کدام فعالیت سبب ایجاد حساسیت می‌شود.
در صورت مشاهده علائمی مانند تغییر رنگ پوست ، سوزش ، خارش و درد ، به منظور جلوگیری از بیماری‌های پوستی لازم است سریع به پزشک مراجعه شود

مواد شوینده به ریه آسیب می‌رسانند
شوینده‌هایی مانند وایتکس که خانم‌های خانه‌دار از آنها برای شست‌وشوی زمین و در و دیوار استفاده می‌کنند، علاوه بر این‌که می‌توانند به علت داشتن ترکیبات قلیایی موجب سوختگی و آسیب پوست شوند، استنشاق آنها نیز به خاطر تبخیر سریع، می‌تواند به بافت‌های ریه آسیب برساند.
جوهرنمک نیز خواصی مانند وایتکس دارد. اگر جوهر نمک به صورت تصادفی با دست تماس پیدا کرد، بهترین اقدام درمانی این است که ناحیه موردنظر به سرعت با آب شسته شود.
چنانچه هنگام استفاده از موادی چون وایتکس و جوهرنمک در فضای بسته فرد دچار سوزش چشم و سرفه شد، باید به‌ سرعت از آن فضا که مملو از گازهایی با غلظت اسیدی و قلیایی بالاست، خارج شود. بهترین راه پیشگیری از آن هم، زدن ماسک است.
 

hamid.bad

کاربر فعال تالار اسلام و قرآن , کاربر فعال تالار
[h=1]10 راه کنار آمدن با درد آرتروز[/h]
درد آرتروز (التهاب مفاصل) باعث می شود که کمتر تحرک بدنی داشته باشید. در این مقاله 10 راهکار را برای شما بیان می کنیم تا بهتر بتوانید با این درد زندگی کنید.


1- نکات مهم موقع حمام کردن
یک حمام آب گرم باعث تسکین خشکی و درد مفاصل می شود.
صابون و لیف می تواند فشار را بر روی انگشتان کم کند.
اگر شانه ها و آرنج تان درد می کند، به جای خشک کردن خودتان با حوله، آنها را با حوله بپوشانید.

2- چمباتمه بزنید.
هنگامی که چیزی را می خواهید از زمین بردارید، برای جلوگیری از کمردرد به جای خم شدن از کمر، چمباتمه بزنید و زانوها را خم کنید.
اگر این کار خیلی برایتان دردناک است، برای کمتر فشار آوردن به زانو، بر روی یک صندلی بنشینید و از روی زمین چیزی را بردارید.


3- از مفاصل بزرگ خود استفاده کنید.
برای کاهش درد ناشی از آرتروز انگشتان دست، از مفاصل و عضلات بزرگ بدن خود برای انجام کارها استفاده کنید. لذا:
- به جای کیف پول دستی، از کیف پول بنددار استفاده کنید.
- برای بستن کشوهای کابینت، به جای دستتان، از کنار باسن خود استفاده کنید.
- گلدان و وسایل را با دو دستتان حمل کنید.


4- به راحتی سوار ماشین شوید.
اگر دارای آرتروز هستید، اجازه ندهید ترس از درد باعث شود سوار ماشین نشوید.
برای سوار شدن به ماشین، ابتدا به کنار صندلی ماشین نزدیک شده و بنشینید، طوری که پاهایتان بیرون ماشین باشد. سپس پاهای خود را به داخل ماشین ببرید.
برای پیاده شدن از ماشین، برعکس سوار شدن، ابتدا پاهای خود را بیرون بیاورید و سپس به آرامی بیرون بیایید.


5- کفش مناسب بپوشید.
اگر می خواهید که با وجود آرتروز، از نظر بدنی فعال بمانید، باید دقت کنید که کفش شما دارای قوس خوب و کف آن نرم باشد.
بهتر است به جای داشتن بند، کفشتان چسبی و یا بدون بند باشد.
اگر کفش بنددار دارید، کفش ها را بپوشید و برای بستن بند کفش، از فرد دیگری کمک بگیرید.



6- در آشپزخانه صندلی چرخ دار بگذارید.
برای اینکه طی کار در آشپزخانه خسته نشوید، می توانید از صندلی های چرخ دار استفاده کنید.
در این صورت لازم نیست مدت زیادی سر پا بایستید تا کارهای آشپزخانه را انجام دهید.

7- هنگام خرید خودتان را خسته نکنید.
خرید وسایل و مواد خوراکی ممکن است خسته کننده به نظر آید. راه های زیر می تواند از خستگی جلوگیری کنند:
- لیست خرید خود را قبل از بیرون رفتن بنویسید.
بهتر است در هنگام بالا رفتن از پله، پایی را که درد نمی کند زودتر جلو بگذارید و در هنگام پایین مدن، پایی که درد دارد را زودتر جلو بگذارید


- در موقع خرید کردن، به جایی تکیه دهید و یا بنشینید. - از فروشنده برای حمل کیسه های خرید کمک بخواهید.
- وقتی به خانه رسیدید، قبل از خالی کردن کیسه ها کمی استراحت کنید.


8- از کمک کننده نوک انگشتان استفاده کنید.
اگر شما دارای آرتروز انگشتان دست هستید، مسواک زدن دندان ها و حتی غذاخوردن می تواند برایتان سخت باشد.
یک اسفنج ابری را دور چنگال و یا مسواک خود ببندید تا این وسایل را آسان و بدون درد در دستتان بگیرید.




9- کار خانه را کم کنید.
بهتر است کارهای خانه را کم کم انجام دهید تا یک دفعه، تا فشار زیادی به مفاصل شما وارد نشود.
کارهای خانه را طبقه بندی کنید و هر روز در یک قسمت خانه کار کنید تا از بالا و پایین رفتن و یا از یک اتاق به اتاق دیگر رفتن جلوگیری کنید.
زمانی را برای استراحت و تمدد اعصاب صرف کنید.



10- موقع استفاده از پله مراقب باشید.
بالا و پایین رفتن از پله ها، بر زانو و ران های شما فشار وارد می کند.
بهتر است در هنگام بالا رفتن از پله، پایی را که درد نمی کند زودتر جلو بگذارید و در هنگام پایین مدن، پایی که درد دارد را زودتر جلو بگذارید.
اگر رتروز زانو دارید، در هنگام بالا رفتن و پایین رفتن از پله بهتر است نرده را بگیرید.
 

hamid.bad

کاربر فعال تالار اسلام و قرآن , کاربر فعال تالار
//

//

[h=1]اگزما در کمین دست‌ شماست![/h]

بسیاری از خانم‌ های خانه ‌دار، جراحان و کارگران صنایع عادت کرده ‌اند که پوست دست‌ شان را همیشه خشک و ملتهب ببینند.
آن ها به اقتضای شغل ‌شان مجبورند همیشه با آب و مواد شیمیایی سر و کار داشته باشند و مجبورند با چنین مشکلات پوستی دست و پنجه نرم کنند.
آیا آن ها نیز می ‌توانند با به ‌کار بستن توصیه ‌هایی از دست این مشکل خلاص شوند؟
پوست دست ‌بسیاری از خانم‌ های خانه ‌دار در اثر کارهای خانگی روزمره، ملتهب و قرمز است. این نوعی اگزمای دست به نام "درماتیت خانم‌ های خانه ‌دار" معروف است و اکثر خانم‌ ها و البته آقایانی که در کارهای خانه کمک می ‌کنند، گرفتارش هستند.

[h=2]لیست سیاه خانه ‌داری[/h]لیست موادی که پوست دست را تحریک می‌ کنند و در طول کارهای روزمره خانگی و تهیه غذاها مورد استفاده قرار می ‌گیرند، تقریبا بی ‌شمار است و شامل مواد شیمیایی موجود در اکثر پاک ‌کننده ‌ها از صابون گرفته تا پاک‌ کننده ‌های اجاق گاز، تمیزکننده‌ ها، آمونیاک، سفید کننده، پولیش، شیشه پاک کن و حتی غذاها می ‌باشد.
اگر شما باغبانی می ‌کنید، باید با مواد تند تری مثل کودها، اسپری و خود گیاهان نیز سر و کار داشته باشید.
ممکن است سابقه وجود ناراحتی‌ های پوستی و خراش کوچک به علاوه عفونت‌ های قارچی و باکتریایی نیز نقش داشته باشند.
[h=2]آب هم پوست دست را تحریک می ‌کند؟[/h]اغلب فعالیت‌ های خانه ‌داری توام با استفاده از آب است و آب در زمینه‌ سازی تحریک، نقش مهمی بازی می ‌کند و تماس مکرر با آب، پوست را به مواد معمولی که در شرایط عادی تاثیری ندارند، حساس ‌تر می ‌کند.

تر و خشک کردن ‌های مکرر دفاع طبیعی خارجی ‌ترین لایه پوست را مختل می ‌کند و لذا مواد موجود در کارهای روزمره خانگی یا تفننی می ‌توانند در پوست به آسانی نفوذ نموده و ایجاد تحریک ‌کنند.
به این ترتیب پرهیز یا کم کردن تماس با آب برای کنترل درماتیت خانم ‌های خانه ‌دار اهمیت خاصی دارد. سعی کنید از خیس کردن مکرر دست اجتناب کنید و وقتی با آب سر و کار دارید دستکش لاستیکی با الیاف نخی بپوشید. دستکش با الیاف نخی مهم است زیرا دستکش لاستیکی باعث عرق کردن و خیس شدن دست‌ ها می ‌گردد و نیز دستکش لاستیکی دارای مواد تحریک‌ کننده است. سعی کنید دستکش را بیش از 15 تا 20 دقیقه در دست نکنید و در صورت امکان قبلا از پودر دست یا پودر دستکش استفاده کنید. مواظب باشید دستکش‌ های با الیاف نخی را وقتی از عرق خیس شده باشند، بشویید و خشک کنید.
[h=2]3 توصیه به خانم ‌های خانه ‌دار[/h]1- هر وقت دست ‌های تان در معرض مواد شیمیایی تحریک ‌کننده قرار گرفت، آن ها را با آب ولرم آبکشی کنید و بعد کاملا خشک نموده، کرم نرم کننده به کار ببرید.
2- موقع خواب، کرم دست را به مقدار زیاد به دست‌ها بزنید و دستکش نخی یا ابریشمی به دست کنید تا باعث بالا بردن رطوبت دست گردیده، اثر کرم را افزایش دهد.
3- منتظر نباشید مشکلی پیش بیاید تا کاری برای آن انجام دهید. احتیاطات لازم را از قبل به عمل آورید. اگر ناراحتی برطرف نشد، با متخصص پوست مشورت نمایید.

[h=2]اگزمای دست[/h]اگزمای دست یک اصطلاح عمومی برای هرگونه درماتیت دست است. اگزمای خانه ‌داری، دست جراح یا دست نانوا تنها نمونه‌ هایی از درماتیت دست در حرفه‌ های گوناگون‌ هستند. اگزمای دست در حقیقت شایع‌ ترین نوع درماتیت کارکنان صنایع است.
علل اگزمای دست زیاد است زیرا دست در معرض انواع زیادی از مواد مختلف است. اگزمای دست می ‌تواند ناشی از خواص خود ترکیبات یا از پاسخ آلرژیک بدن به این ترکیبات باشد. به عنوان مثال عکس‌العمل به صابون از طبیعت تحریک ‌کنندگی صابون است ولی در سم گیاه پیچک از پاسخ آلرژیک بدن نسبت به سم گیاه پیچک است.
اشخاص با سابقه اگزمای اتوپیک مثل آسم، رینیت (گرفتگی بینی) و اگزمای کودکان برای ابتلا به اگزمای دست مساعدتر هستند. ممکن است این افراد به مواد تحریک ‌کننده حساس ‌تر بوده یا اگزمای دست داشته باشند که بخشی از مساله سرشتی و زمینه ‌ای آن ها است.
عوامل محیطی در منزل و محیط کار نیز مهم است. این عوامل عبارتند از رطوبت پایین، تماس مکرر با مواد شیمیایی، تحریک‌ کننده ملایم و کثرت شستشوی دست.

[h=2]آقایان هم مراقب باشند[/h]مردها اغلب در مورد مراقبت اصولی دست که برای کم کردن عوارض ناشی از محیط اطراف اهمیت دارد، کوتاهی می‌ کنند.
آن ها هیچ ‌وقت مواد تحریک‌ کننده را بلافاصله از دست شان دور نمی‌ کنند و هرگز برای کنترل خشکی پوست ‌شان به صورت روتین از کرم دست استفاده نمی‌ کنند و علاوه بر این ها مردان تماس بیشتری با مواد صنعتی دارند.
[h=2]خوددرمانی نکنید[/h]مردم اغلب سعی می ‌کنند اگزمای دست را خودشان معالجه کنند و این امر ناراحتی را بدتر می ‌کند.
بعضی اوقات فرآورده‌ های نامناسب، ممکن است به ایجاد جوش ‌های آلرژیک، روی اگزمای معمولی دست منجر گردند و عفونت ثانوی نیز ایجاد گردد و بالاخره وقتی بیمار به مطب پزشک می ‌رود، ممکن است دو سه ناراحتی جداگانه داشته باشد اما هنگامی که این ناراحتی ‌ها تشخیص داده شدند، متخصص پوست می ‌تواند علت اصلی اگزمای دست را مشخص نموده با موفقیت آن را معالجه نماید.
 

hamid.bad

کاربر فعال تالار اسلام و قرآن , کاربر فعال تالار
[h=1]مشکلات پوستی در خانم‌ های خانه‌ دار[/h]

در خانم های خانه‌ دار و در بعضی مشاغل که افراد با مواد شوینده سر و کار دارند، به دلیل استفاده زیاد از این مواد،‌ چربی ناخن کاهش می‌یابد و کناره‌های آن ریش‌ریش می‌شود که کندن پوست کناره‌های ناخن با دست، سبب ایجاد عفونت و راه‌یابی میکروب‌ به آن نقطه می‌شود.

استفاده از حلال‌ها مانند «تینر» هم برای پاک کردن دست، موجب از بین رفتن چربی پوست شده و به دنبال آن خارش، سوزش، ‌زخم، ترشحات آبکی و چرکی ایجاد می‌شود که البته تماس مکرر با سفیدکننده‌ها نیز این عوارض را به دنبال دارد.
بنابراین استفاده از دست‌کش مناسب که مانع تماس پوستی شود، مهم‌ترین و بهترین روش پیشگیری از ایجاد این عوارض است.
توصیه مهم در این زمینه، شستشوی دست در پایان کار و استفاده از نرم‌کننده یا مرطوب‌کننده‌ها است.

اگزمای پوستی که با خارش و قرمزی پوست و پوسته‌پوسته شدن مشخص می‌شود، به دلیل مواد آلرژن یا مواد التهاب‌زا ایجاد می‌شود. اگزما از عوارض تماس‌های مکرر و طولانی ‌مدت با شوینده‌ها در ایام خانه ‌تکاتی است، بنابراین دست‌کش‌های دو لایه (لایه داخلی کتان) مناسب‌ترین وسیله برای پیشگیری از عوارض پوستی شوینده‌ها است.


"درماتیت" یا همان اگزمای دست شایع‌ترین بیماری در این ایام است که خارش،‌ قرمزی و خشکی پوست و تاول‌های ریز را به دنبال خواهد داشت. معمولا علایم بیماری در کف دست و روی نوک انگشتان بروز می‌کند و گاهی فاصله میان انگشت‌ حلقه و کناری را درگیر می‌کند و ضایعه‌ای به شکل پیش‌بند تشکیل می‌شود که به اگزمای پیش‌بندی معروف است. این ضایعات در صورت درمان نشدن به موقع، موجب التهاب و ترک پوست می‌شوند.
برای همین بهترین راه برای جلوگیری از خشکی پوست و عود این ضایعات، استفاده از کرم‌های حاوی اوره، گلیسیرین، وازلین و ... است.

بسیاری از افرادی که به اگزما مبتلا هستند، بر این باورند که برخی کارها می‌تواند این بیماری را در آنها تشدید کند. این عوامل تشدید کننده بیماری که به صورت علمی هم ثابت شده‌اند شامل موارد زیر می‌شود:
استرس‌های روحی و جسمی، عادت ماهیانه برای خانم‌ها، انواع مختلف بیماری‌ها، برخی از انواع غذاها، تغییرات آب و هوایی.

پیشگیری از اگزما در افراد بسیار دشوار است، اما در عین حال روش‌های گوناگونی وجود دارد که افراد با استفاده از آن می‌توانند خود را در مقابل این عارضه ایمن کنند و به هنگام ابتلا، طی مدت زمانی کوتاه درمان شوند.

آخرین بررسی‌هایی که در این زمینه انجام شده نشان می‌دهد، نوعی باکتری که در حالت عادی روی پوست همه افراد زندگی می‌کند، به عنوان عامل اصلی در بروز این بیماری محسوب می‌شود.
خاراندن پوست به هنگام ابتلا به اگزما می‌تواند لایه بیرونی پوست را از بین ببرد و راه ورود این باکتری‌ را به بدن باز کند.
اگر محل بروز اگزما روی پوست شما بسیار خارش داشت و پس از مصرف داروهای لازم درمان نشد، باید هر چه سریع‌تر به پزشک متخصص مراجعه کنید.

اگر چه بیماری‌ اگزما نمی‌تواند به طور کامل درمان شود، ولی می‌توان آن را در حالتی نگه داشت که بیشتر پیشرفت نکند.
به هر حال هر فردی می‌تواند با نخاراندن پوست، کاهش استرس، دوری از عوامل بروز اگزما، استفاده از روش‌های درمانی موجود و ... خود را در مقابل این عارضه ایمن کند.
 

hamid.bad

کاربر فعال تالار اسلام و قرآن , کاربر فعال تالار
[h=1]آرتـروز در کـمیـن خـانـم‌ هـای خـانـه ‌دار

[/h]
بیشتر خانم‌ های ایرانی وقتی پا به میانسالی می ‌گذارند، دست‌ درد و کتف ‌درد را به عنوان واقعیتی در زندگی خود می ‌پذیرند؛ انگار که در باور ما این دردها همان نشانه ‌های پیر شدن هستند. به همین خاطر، خیلی‌ ها به جای درمان، تنها این درد‌های مزمن را تحمل می‌ کنند.
دکتر احمدرضا جمشیدی، استاد روماتولوژی دانشگاه‌ علوم ‌پزشكی تهران، دیدگاه دیگری دارد...
پیری است و هزار درد بی ‌درمان! شما این ضرب ‌المثل را قبول دارید؟
نه! این ‌طور نیست که هرکس پا به میانسالی گذاشت، وجود هر دردی طبیعی باشد و باید تحمل کند. هر دردی در هر زمان علت خاص خود را دارد و باید ریشه ‌یابی شود. دردهای ذکر شده هم غالبا ناشی از استفاده نادرست از عضو مربوطه است که موجب التهاب تاندون‌ها، بورس ‌ها و کپسول مفصلی و خود مفاصل است. برخی مواقع نیز بیماری‌ ها می‌ توانند عامل ایجاد این دردها باشند كه از جمله نرمی استخوان و آرتروز را می ‌توان نام برد.
بهترین راه تسکین این دردهای مزمن کدامند؟
بهترین راه، پیشگیری مناسب با تقویت عضلات، آموختن راه استفاده درست از اعضای بدن به‌ خصوص مفاصل، نشست و برخاست درست، تغذیه مطلوب، تنظیم وزن و مراجعه به‌ موقع به پزشک هنگام بیماری‌ ها است.
یعنی مسکن‌ ها جایی در شیوه درمانی شما ندارند؟
ببینید؛ مهمترین نکته درباره دردهای استخوانی- عضلانی، پیدا کردن علت آن ها می باشد. در مورد یک درد طول ‌کشیده و مزمن، بدترین کار، استفاده بی ‌حساب و کتاب از مسکن ‌ها است. با این کار، شما تنها علایم یک بیماری را پنهان می ‌کنید؛ در حالی که علت اصلی همچنان پابرجاست و در حال تخریب یا آسیب رساندن به عضو شماست. به عبارت دیگر، شما با مسکن آژیر خطر را خاموش می ‌کنید اما خطر را رفع نکرده ‌اید.
پس چرا در نسخه بسیاری از بیماران، مسکن دیده می‌ شود؟
من به موارد تجویز غلط مسکن کاری ندارم. اما اگر پزشکی در بررسی ‌های یک درد طول‌ کشیده و مزمن به این نتیجه رسید که درد علت مکانیکی دارد، در آن صورت، فیزیوتراپی و حرکت ‌درمانی بخشی از راهبرد معالجه بیمار خواهد بود.
منظور از درد مکانیکی آن است که این درد هنگام استفاده از مفصل، بیشتر و با خوابیدن و استراحت بهتر می ‌شود. در این شرایط، مسکن‌ های ضدالتهابی مثل ایبوپروفن و ایندومتاسین به بیمار تجویز می ‌شود تا فرد با درد کمتری بتواند مفاصل خود را به حرکت در آورد. به عنوان نمونه در آرتروز، درد مفاصل باعث ایجاد یک سیکل معیوب می ‌شود.
درد مفصلی اغلب به صورت درد عمقی است كه با حركت مفصل تشدید می‌ شود و با استراحت بهبود پیدا می ‌کند؛ هرچند در اثر پیشرفت بیماری ممكن است این درد به صورت دایمی درآید. بیمار از ترس درد، مفصل دچار آرتروز را حرکت نمی ‌دهد و به تدریج عضلاتش تحلیل می ‌روند.

خیلی از خانم‌ های میانسال درد‌های اندام فوقانی را مترادف با آرتروز می‌ دانند. تا چه حدی این باور عمومی، صحیح است؟
آرتروز، شایع ‌ترین بیماری غیرالتهابی مفاصل است كه بعد از سنین 30 تا 35 سالگی، علایم آن آرام‌ آرام آشکار می ‌شود. هرقدر سن افراد بالاتر رود، احتمال ابتلا به آرتروز افزایش پیدا می‌ کند.
آرتروز به زبان ساده، یک بیمار پیشرونده است که ساییدگی و تخریب غضروف مفاصل را در پی دارد. برخلاف استخوان‌ ها که در تمام طول عمر می‌ توانند بازسازی شوند، غضروف ‌ها از دوران جنینی دیگر تولید نمی‌ شوند. بنابراین اگر غضروف یکی از مفاصل ما ساییده شود، هیچ جایگزینی برای آن وجود ندارد. با افزایش سن، ساختمان غضروف دچار تغییر و تحول می‌ شود؛ به طوری که آب زیادتری داخل غضروف می ‌رود و در نتیجه، تقریبا تمام افراد مسن در صورت عکس ‌برداری، متوجه بروز آرتروز در مفاصل‌ شان می‌ شوند؛ هرچند یافته ‌های عکس ‌برداری لزوما با علایم فرد همخوانی ندارد.
به‌ طور کلی، آرتروز مفاصل لگن در مردان و آرتروز مفاصل انگشت‌ ها و زانو در زنان شایع ‌تر است. از سوی دیگر خانم‌ ها به دلایل مختلفی، از جمله آن که عضلات ضعیف ‌تری دارند یا به دلیل عوارض بارداری، بیشتر از آقایان در معرض ابتلا به آرتروز قرار دارند. اگرچه چاقی و عدم تحرک فیزیکی را از مهمترین عوامل ابتلای خانم ‌های خانه ‌دار ایرانی به آرتروز می ‌دانند.
ورزش چه قدر می ‌تواند در بهبود این دردهای مزمن نقش داشته باشد؟
ورزش در تقویت عضلات و پیشگیری و تحمل ضربات مختلف نقش موثری داشته و از طرفی باعث پیشگیری از پوکی استخوان می‌ شود. ولی این ورزش باید به‌ طور منظم و با راهنمایی مربی آگاه و گاه مشورت با پزشک معالج باشد. ورزش ‌های سنگین و بی ‌نظم ممکن است مضر هم باشد.
کی اوضاع خطرناک می ‌شود؟
وقتی درد شدید و غیرقابل‌ تحمل باشد، بیش از 2 هفته طول بکشد، همراه با علایم عمومی مثل تب، ضعف، لاغری، بی ‌اشتهایی و... باشد یا در هنگام استراحت تشدید شود، در این موارد باید حتما در اولین فرصت به پزشک مراجعه كرد.
فرض کنید این گفت ‌وگو را یک دختر 14 ‌ساله و یک خانم 25 ‌ساله هم می ‌خوانند. برای هر کدام از این ها چه توصیه ‌ای دارید؟
ورزش منظم، تغذیه مناسب با لبنیات و مواد غذایی حاوی کلسیم و اجتناب از عادات غذایی نامناسب در همه سنین بهترین توصیه است. ولی در 25 سال به بالا اجتناب از عادات بدی مثل سیگار کشیدن هم خیلی مهم است.
 

hamid.bad

کاربر فعال تالار اسلام و قرآن , کاربر فعال تالار
[h=1]فست فود نخورید، سرطان روده می گیرید[/h]

دبیر عملی اولین کنگره تازه های سرطان کولورکتال گفت: فست فودها یا غذاهای آماده یکی از عوامل مهم تغذیه ای هستند که با مصرف زیاد آنها احتمال ابتلا به سرطان کولورکتال (سرطان روده بزرگ) افزایش می یابد.
دکتر "محمد صادق فاضلی" روز شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار علمی ایرنا با بیان این مطلب افزود: سرطان کولورکتال شایع ترین سرطان دستگاه گوارش است که در ایران از شیوع نسبتا بالایی برخوردار است.
وی گفت: با صنعتی شدن جوامع، شیوه زندگی نیز تغییر یافته که همین تغییر بر تغذیه افراد تاثیر گذاشته است، به این صورت که با فست فودها (نظیر همبرگر یا پیتزا) حجم زیادی کالری به بدن وارد می شود و چاقی را تشدید می کند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در بین عوامل محیطی، علاوه بر تغذیه ، مصرف الکل و سیگار زمینه ابتلا به سرطان کولورکتال را افزایش می دهند.
این متخصص گفت: علایم سرطان کولورکتال بر اساس اینکه ضایعه سرطانی در چه ناحیه ای از روده بزرگ باشد و در چه مرحله ای قرار داشته باشد متفاوت است؛ مثلا اگر ضایعه سرطانی در خود روده بزرگ (قسمتی از روده بزرگ داخل شکم) یا در رکتوم ( قسمت انتهایی روده در داخل لگن) باشد، علایم و شدت آن متفاوت است.
فاضلی اضافه کرد: شایع ترین علامت این بیماری درد شدید همراه با دفع خون از طریق مدفوع و کم خونی است که بر اساس پیشرفت بیماری به شکل انسداد روده نیز بروز پیدا می کند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: با گسترش تومور (سلول های سرطانی) به سایر قسمت های بدن، بر حسب اینکه کدام قسمت بدن درگیر می شود، مشکلاتی همچون نارسایی کلیه ، مشکلات کبد و بزرگی کبد و درگیری های ستون فقرات و اختلالات استخوانی به وجود می آیند.
دکتر فاضلی اظهار داشت: بیماری های روده مانند التهاب روده، پولیپ های روده و حتی بیماری های خوش خیم کولورکتال ، مشکلات زمینه ای هستند که ابتلا به این نوع سرطان را افزایش می دهند.
وی افزود: تشخیص و حذف این پولیپ ها، نقش بسیار موثری در کاهش میزان ابتلا به این نوع از سرطان دستگاه گوارش دارد.
دبیر علمی اولین کنگره تازه های سرطان کولورکتال با بیان اینکه این کنگره نهم و دهم اردیبهشت ماه برگزار می شود، گفت: این کنگره با مشارکت گروه های جراحی، رادیوتراپی ، انکولوژی، مدیکال انکولوژی، پاتولوژی، گوارش و رادیولوژی برگزار می شود.
وی افزود: شرکت در این کنگره از پنج امتیاز بازآموزی برای گروه های شرکت کننده برخوردار است.
به گفته دبیر علمی اولین کنگره سرطان کولورکتال در این همایش علمی دو روزه، تازه های روش های تشخیص و درمان شامل روش های جراحی و دارویی مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
اولین کنگره تازه های سرطان کولورکتال نهم و دهم اردیبهشت ماه امسال در بیمارستان امام خمینی (ره) برگزار می شود.
 

Similar threads

بالا