چند سوال در مورد رشته مهندسی الکترونیک

wisdom girl

عضو جدید
تو قسمت اصلی خواستم بزنم نزاشتن گفتم اینجا تاپیک بنم

در مورد این رشته چند تا سوال داشتم.
من در مورد این رشته کمی تحقیق کردم و اطلاعاتیدارم.
فکر می کنم که از کار مدار کشیدن و طراحیخوشم بیاد.هم چنین ساخت قطعات الکترونیکی هم همینطور.
منتها من میخواستم ببینم که آیا میشه دراین رشته هم چیزای هوشمند طراحی کرد؟
منظورم اینه که این رشته چقدر با مهندسیکامپیوتر پیوند میخوره.در واقع چطور میشه که یک کامپیوتر باهوش باشه.آیا شما فقط وسایلالکتریکی که بتونه نور از خودش بتابنه را میسازید مثلآ تلویزیون یا اینکه نه یه چیزیباسه ی کامپیوتر میسازید که اون هوشمند بشه.نمیدونم منظورمو رسوندم یا نه!
کار یه مهندس الکترونیکچه فرقی با مهندس نرم افزار داره ​

محممد آقا

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام دوست عزیز
خیلی خوش اومدی

اول بگم که احتمالا چرا اجازه ارسال تاپیک تو تالار برق به شما داده نشد

فکر میکنم دلیلش قوانین باشه

طبق قوانین برای ارسال سوال برقی این چنین نیاز نیست تاپیک زده بشه بلکه کافیه به این بخش مراجعه کنید و جوابتون رو دریافت

[h=3]مهم : راهنمایی ,سوالات , درخواست ها , کمک , مشکلات[/h]

مطمئن باشین عاشقان برق بویژه الکترونیک کم در اینجا نیستن و تا جایی که بتونن کمک خواهند کرد

اما در مورد سوال شما :

ببینید اتفاقا در رشته الکترونیک کار هوشمند زیاد صورت میگیره
مثل دوربین ها .......مثل دزدگیرها
مثل پرده هوشمند و ..........

که همه اینا به صورت نرم افزاری ( نرم افزار مربوط به رشته برق ) قابل طراحی و اجرا هستن

از جمله نرم افزاری که استاد میشه ای وی آر هست
کار با میکرو پروسسور ها
اصطلاحا بهش میشه گفت آی سی رو فراخوانی کردن و همون روش ما برقیها در پروگرام کردن آی سیها

ارتباطی که برق بویژه با مهندسی کامپیوتر ، مکانیک پیدا میکنه تو صنعت رباتیک هست که اونجا دیگه به قول گفتنی آخر طراحی سیستمهای هوشمند هست

امیدوارم درست متوجه منظور شما شده باشم

اگه سوالی بازم دارین در خدمتم

انشاالله شاهد فعالیت شما در تالار برق هم باشیم
موفق باشید :gol:

ElectricalENG

کاربر بیش فعال
شرايط شما كاملا مشابه خود من است اگر ترم اول باشي با اين تفاوت كه من آگاهانه تر اين رشته رو انتخاب كردم.

فکر می کنم که از کار مدار کشیدن و طراحیخوشم بیاد.هم چنین ساخت قطعات الکترونیکی هم همینطور.
اين در واقع پايه اي ترين كار است و شامل همون طراحي شماتيك مدار و فيبر مدار چاپي و...ميشه و حق انتخاب داريد. مثلا خود من نرم افزار proteus رو براي طراحي و آزمايش مدار ترجيح ميدم.
منتها من میخواستم ببینم که آیا میشه دراین رشته هم چیزای هوشمند طراحی کرد؟
سوال خيلي كليه مثلا تمام مشاغل زير با هوش مصنوعي سرو كار دارن: برنامه نويسي اتوماسيون حتي ميكرو كنترولر و... شما در رشته برق وارد ميشيد و بعد با توجه به علايقتون كارتون رو انتخاب ميكنيد. مثلا علاقه آقاي X به اتوماسيون صنعتي و plc يه. آقاي Y به ميكروكنترولر كه دوستمون avr رو مثال زد اما pic و 8051 و..هم موجوده. آقاي Z برنامه نويسي رو ترجيح ميده...
منظورم اینه که این رشته چقدر با مهندسیکامپیوتر پیوند میخوره.در واقع چطور میشه که یک کامپیوتر باهوش باشه.آیا شما فقط وسایلالکتریکی که بتونه نور از خودش بتابنه را میسازید مثلآ تلویزیون یا اینکه نه یه چیزیباسه ی کامپیوتر میسازید که اون هوشمند بشه.نمیدونم منظورمو رسوندم یا نه!
يك مهندس برق ميتونه يك مهندس كامپيوتر هم باشه اما بالكعس تقريبا غير ممكنه. اما اگر علاقه شما به هوش مصنوعيه كه براي مقطع ارشد رشته هوش مصنوعي فكر ميكنم فقط براي رشته كامپيوتر امكان ادامه دادنش وجود داره (مطمئن نيستم البته)
کار یه مهندس الکترونیکچه فرقی با مهندس نرم افزار داره
مهندس الكترونيك ميتونه پا تو كفش مهندس نرم افزار هم بكنه و خوب به طبع حق انتخاب بيشتري هم داره. اما ممكنه كارهاي تخصصي ديگه اي هم باشن كه واقعا فقط از دست مهندس كامپيوتر بر بياد! اما توقعي كه در بازار فعلي ايران از يك مهندس نرم افزار وجود داره برنامه نويسيه كه در رشته برق برنامه نويسي مرتبط (مثلا اسمبلي كه توي ميكرو كنترولر كاربرد فراواني هم داره يا سي و...) تدريس ميشه(بايد ياد بگيريد) كه خوب هر فرد علاقه مندي ميتونه برنامه نويسي رو دنبال كنه و به بازار كارش وارد بشه.
همچنين هوش مصنوعي بحث ساده اي نيست كه من بخوام توضيح بيشتري بدم اما بيشتر به برنامه نويسي و پردازش تصوير مرتبط ميشه كه هردو به هردو رشته مرتبط ميشه اما براي تحصيل در مقاطع بالاتر بيشتر به رشته كامپيوتر مرتبط ميشه.
اگر قصد شما ورود به رشته برقه و هنوز به اين رشته وارد نشديد (كه به نظرم اينطور مياد) كه بايد خيلي بيشتر در موردش تحقيق كنيد و آگاهانه انتخاب كنيد (رشته برق روحيه تحقيقاتي بالايي رو مي طلبه).
در مورد ورود به رشته و شرايط و طرز تدريس مزخرف و بيخود دانشگاه ها(سراسري آزاد...هرچي) اگر سوالي داشتيد در خدمتم.
موفق باشيد.

آخرین ویرایش:

shab.tarik

عضو جدید
من تازه ترم یکم بچه های ترم بالاتر می گن خیلی رشته سختیه (سخت ترین رشته) ایا راست میگن؟

ElectricalENG

کاربر بیش فعال
یعنی چی آگاهانه تر انتخاب کنم؟
يعني بايد هدفتون رو بشناسيد و بعد رشته درسيتون رو مطابق با اهدافتون انتخاب كنيد. مثلا اگر هدف شما فقط تحقيقات باشه و نهايتا اپلاي كردن كه تفاوت چنداني بين برق و كامپيوتر وجود نداره .اما مثلا اگر هدف شما مديريت پست n مگاوات منطقه x باشه كه فقط از طريق رشته برق (و فقط گرايش قدرت) مي تونيد اين كارو بكنيد.

[h=2][/h]
من تازه ترم یکم بچه های ترم بالاتر می گن خیلی رشته سختیه (سخت ترین رشته) ایا راست میگن؟
شما بايد اول بدونين كه انجام دادن چه كاري براتون سخته؟ سخت بودن هرچيزي براي شما به روحيات شما بستگي داره. اما در مجموع همونطور كه عرض كردم رشته برق انرژي زياد و روحيه بالاي تحقيق و يادگيري مسايل علمي رو مي طلبه. مثلا خيلي ها از رياضيات و فيزيك پيشرفته نالان هستن و خيلي هاي ديگه از كارگاه ها و سرو كله زدن با مدار. كه خوب هردو شالوده رشته برق هستن و كسي كه بسادگي ميگه حالم ازاين قطعات زمخت بهم ميخوره هرگز نبايدوارد اين رشته بشه.
موفق باشيد.

بالا