چرا مراسم عید نوروز نه بشکل ملی بلکه بشکل دینی برگذار میشه؟

ayja

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
در ایام قدیم مراسم نوروز حاجی فیروز داشت و خرید آینه برای دیدن روی خویش در آن بخاطر خوش یمن بودنش و خرید تنگ ساخته شده از گل رس که صبح چهارشنبه همه لب جوی آب میرفتن و اونو پر آب میکردن و رقص و شادی و البته دعا و قراردادن اسکناس داخل جلد قرآن و هدیه اون اسکناسها به اهل خانه جهت تبرّک و اینکه حال و هوای عید یک حالت دیگه ای داشت. الان مد شده که همه مراسم عید بشکل مذهبی صرف برگذار میشه . آیا ما زیاد از حد همه چیزو دینی اش نکردیم؟
لطفا نظرات خودتونو بدون حاشیه و تنها از مجرای اجرای سنتی مراسم عید بیان فرمائید.

ITDeveloper

عضو جدید
کاربر ممتاز
در ایام قدیم مراسم نوروز حاجی فیروز داشت و خرید آینه برای دیدن روی خویش در آن بخاطر خوش یمن بودنش و خرید تنگ ساخته شده از گل رس که صبح چهارشنبه همه لب جوی آب میرفتن و اونو پر آب میکردن و رقص و شادی و البته دعا و قراردادن اسکناس داخل جلد قرآن و هدیه اون اسکناسها به اهل خانه جهت تبرّک و اینکه حال و هوای عید یک حالت دیگه ای داشت. الان مد شده که همه مراسم عید بشکل مذهبی صرف برگذار میشه . آیا ما زیاد از حد همه چیزو دینی اش نکردیم؟
لطفا نظرات خودتونو بدون حاشیه و تنها از مجرای اجرای سنتی مراسم عید بیان فرمائید.

خود سخن خود را نقض فرمودید برادر
اولا که نباید کورکورانه دنباله روی کرد
باید دید که دین چی میگه و سنت چی می گی
ینت می گه تو این ایام بروید خونه همدیگه و ...
دین هم می گه برید
سنت می گه بابا یه عیدی چیری بدید
دین هم می گه بدید
سنت می گه خوشحال باشید
دین هم می گه خوشحال باشید
حالا می مونه چگونگی اجرا
والا ما ندیدم جایی از دین بگه هفت سین بزارید
ولی اکثرا می زارند و کیفشم می برند
ندیدم جایی از دین بگه روز 13 بزنید بیرون می زنند
ندیدیم جایی از دین بگه که ماهی بزارید و ایینه و ...
ولی می زارند
نمی دونم چرا این تاپیک رو زدید ولی اساس این جشن ملیه شما چطور ...
نکنه می خواهید مثل زمان قدیم لباس بپوشیم تا رویای شما تحقق پیدا کند
.

IMDB

عضو جدید
کاربر ممتاز
دین هم می گه برید
دین هم می گه بدید
سنت می گه خوشحال باشید
حالا می مونه چگونگی اجرا
ولی می زارند
.

دلیلشو این دوستمون گفت دیگه... از بین بردن باورها و اعتقادات قدیمی و جایگزین شدن چیزی بنام دین... تغییر نام چهارشنبه سوری به چهارشنبه اخر سال... حرفای ایت الله خزعلی در مورد عید نوروز (عید سعید غدبر باید روز تحویل سالمون باشه :D) - از بین رفتن جشن مهرگان و...

ayja

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
دین هم می گه برید
دین هم می گه بدید
سنت می گه خوشحال باشید
حالا می مونه چگونگی اجرا
ولی می زارند
.

من دارم میبینم که با دینی کردن همه ائین ها انسان خسته میشه و این کار باعث یه سری رفتار ها در جوانان میشه که آخرش به دین زدگی ختم میشه. اینو دارم با چشم خودم میبینم. بخاطر همینه که این سئوال رو مطرح کردم. هر چیزی باید در جای خودش باشه . اینجوری بهتره. انسانها کم کم دلزده میشن. همه که مثل من و شما نیستند.

IMDB

عضو جدید
کاربر ممتاز
من دارم میبینم که با دینی کردن همه ائین ها انسان خسته میشه و این کار باعث یه سری رفتار ها در جوانان میشه که آخرش به دین زدگی ختم میشه. اینو دارم با چشم خودم میبینم. بخاطر همینه که این سئوال رو مطرح کردم. هر چیزی باید در جای خودش باشه . اینجوری بهتره. انسانها کم کم دلزده میشن. همه که مثل من و شما نیستند.

این یعنی چی؟

ayja

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز

یعنی اینکه ممکنه یه عده از این کار خیلی هم خوششون بیاد. اما همه که اینجوری نیستند. خیلی از مردم دوست دارند آئین های ملیشون بشکل خودش برگزار بشه. اما نمیشه.

IMDB

عضو جدید
کاربر ممتاز
یعنی اینکه ممکنه یه عده از این کار خیلی هم خوششون بیاد. اما همه که اینجوری نیستند. خیلی از مردم دوست دارند آئین های ملیشون بشکل خودش برگزار بشه. اما نمیشه.
شما چی؟
نمیزارن که بشه... خیلیا هم یادشون رفته. کتب تاریخ و علوم انسانی هم که کلا عوض شده... ما اخرش نفهمیدیم
1- اول ایرانی هستیم بعد مسلمون
2- اول مسلمونیم بعد ایرانی
3- هم ایرانی هستیم و هم مسلمون
ولی اون چیزی که فهمیدم اینه که باید مسلمون باشی

ayja

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
شما چی؟
نمیزارن که بشه... خیلیا هم یادشون رفته. کتب تاریخ و علوم انسانی هم که کلا عوض شده... ما اخرش نفهمیدیم
1- اول ایرانی هستیم بعد مسلمون
2- اول مسلمونیم بعد ایرانی
3- هم ایرانی هستیم و هم مسلمون
ولی اون چیزی که فهمیدم اینه که باید مسلمون باشی

مسلمون بودنش رو که خیلی ها بظاهر مسلمونند. ولی ایکاش همه چی رو به هم وصل نکنیم و بذاریم هر ائینی جای خودش باشه. اینجوری تناقضات ذهنی در بین جوانان کم میشه و این خیلی خوبه.

IMDB

عضو جدید
کاربر ممتاز
مسلمون بودنش رو که خیلی ها بظاهر مسلمونند. ولی ایکاش همه چی رو به هم وصل نکنیم و بذاریم هر ائینی جای خودش باشه. اینجوری تناقضات ذهنی در بین جوانان کم میشه و این خیلی خوبه.

من بالاخره متوجه نشدم منظور از " همه مثه منو شما نیستن" یعنی چی؟
در جواب گفتی "ممکنه یه عده از این کار خیلی هم خوششون بیاد"
بگذریم...
نمیشه... لااقل با وضع فعلی جور در نمیاد معادلات بهم میریزه... البته شاید باز افرادی مثه بروجردی باشن که با تا حدی با سکولار موافق باشن و به ایین های ایرانی هم احترام بزارن
به اسمه دین خیلی کارا میشه کرد...

ayja

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
من بالاخره متوجه نشدم منظور از " همه مثه منو شما نیستن" یعنی چی؟
در جواب گفتی "ممکنه یه عده از این کار خیلی هم خوششون بیاد"
بگذریم...
نمیشه... لااقل با وضع فعلی جور در نمیاد معادلات بهم میریزه... البته شاید باز افرادی مثه بروجردی باشن که با تا حدی با سکولار موافق باشن و به ایین های ایرانی هم احترام بزارن
به اسمه دین خیلی کارا میشه کرد...
همه مثه من و شما نیستند یعنی اینکه ممکنه ما از یه کاری یا تبدیل یه موضوعی به شکل دیگه و یا طرح یک موردی بشکل سلیقه ای خوشمون بیاد ولی نباید این سلیقه های شخصی رو عمومیش کرد.
مثلا در کشور ژاپن قرنهاست که مراسم ملی و میهنی شون به همان شکل اجرا میشه و کسی کوچکترین دخل و تصرفی توش نکرده. اما ما ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

salizadeniri

عضو جدید
کاربر ممتاز
ما توی نوروز یک جور مطابقت بین ایین ملی با مذهب را داریم.
یعنی جدا از هم نیستند.
مثلا لباس نو پوشیدن رفتن به دید و بازدید رفتن به طبیعت و لذت بردن از ان همه شان جزو مراسم ملی بوده دین هم همین را توصیه کرده.

نمیدانم اطراف شما اوضاع چطوره اما دور و بر ما هر کس هر کاری دوست داره میکنه:)
مثلا منظورتان چه کارهایی است که جوانها دوست دارند بکنند اما نمیشه؟

راستش من دوست زرتشتی هم دارم. انها مراسمهای خاص خودشان را در طول سال انجام میدهند و مانعی هم وجود ندارد.

ITDeveloper

عضو جدید
کاربر ممتاز
دلیلشو این دوستمون گفت دیگه... از بین بردن باورها و اعتقادات قدیمی و جایگزین شدن چیزی بنام دین... تغییر نام چهارشنبه سوری به چهارشنبه اخر سال... حرفای ایت الله خزعلی در مورد عید نوروز (عید سعید غدبر باید روز تحویل سالمون باشه :D) - از بین رفتن جشن مهرگان و...

دوست عزیز سخن در مورد نوروز بود
در مورد نوروز که بنده جواب دادم
همه ساله طبق سنت ملی خودمون این روزها رو جشن می گیریم و طبق سنت ملی خودمون ازینش می دیم
البته قران و ... هم اضافه شده که خوب...
در مورد چهارشنبه سوری سخن فرق می کنه عزیز که جاش اینجا نیست
ایت الله خزعلی اگر چنین فرمودند در جای خود قابل احترام
اما این تصمیمات کشوری است و رهبری بالاترین مقام کشوری

انسان خسته نمی شه می بینید که هر ساله جشن های مذهبی بیشتر و پر شور تر انجام می شه
نمونه اش هم نیمه شعبانه
اینکه اخرش به دین زدگی ختم می شه رو نمی دونم
خواهشا مصداق بیاورید
اره هر چیزی باید در جای خودش باشه
عید نوروز هم همه ساله داره انجام می شه من نمی دونم شما چطور می گید که داره اینطوری می شه
در ضمن دین مگه چی هست
تا زمانی که شما دین رو چیزی غیر از انسانیت و .... بدونید موضوع برطرف می شه
دلیل طرح اینگونه سوالها هم همینه
زمانی که دین رو غیر از شادی غیر از انسانیت ببینید همینه

IMDB

عضو جدید
کاربر ممتاز
یعنی جدا از هم نیستند.
مثلا لباس نو پوشیدن رفتن به دید و بازدید رفتن به طبیعت و لذت بردن از ان همه شان جزو مراسم ملی بوده دین هم همین را توصیه کرده.

راستش من دوست زرتشتی هم دارم. انها مراسمهای خاص خودشان را در طول سال انجام میدهند و مانعی هم وجود ندارد.

شما لاس وگاس که تشریف ندارین تصادفا؟
هر کسی هر کاری دوس داره میتونه بکنه؟ نزنین این حرفا رو
تا منظورتون از کار چی باشه

ayja

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
یعنی جدا از هم نیستند.

اون قدیما برای خرید لوازم چهار شنبه سوری مردم میرفتن بازار و تنگ سفالی میخریدند و صبح 4 شنبه میرفتند بیرون شهر لب جوی اب و اونو پر آب میکردن و به رسم یادگار میاوردند. یک هفته مونده به عید حاجی فیروز داشتیم که میومد و شعر میخوند. ابراب خودم سامبل بلیکم/ ابراب خودم سرتو بالا کن/ ابرای خودم بز بز قندی / ابرای خودم چرا نمیخندی
خیلی مراسم و سنت های خوبی بود که همه شو از بین بردیم و حالا بجر ترقه بازی چیز دیگه ای نمونده.
گردو و بادوم جمع میکردیم و باهاشون دهها بازی راه میانداختیم. مثلا یه چاله میکندیم و در فاصله مناسب بترتیب وا می ایستادیم و بادوم ها رو تو چاله میانداختیم. اگه همه شون اون تو میافتاد طرف دوم باید به همان اندازه بادوم بهمون میداد. یا مثلا مسابقه شکستن کله تخم مرغهای آب پز . و خیلی از بازیها و رسوم و سنت های قشنگ که همه شون دود شدن و رفتن هوا. الان بچه ها و جوونا اینا رو نمیدونن.
شب چهارشنبه سوری داماد های نامزد میرفتن خونه عروس و شال میانداختند و عروس براش هدیه میذاشت تو شال و وووووووووووووو

salizadeniri

عضو جدید
کاربر ممتاز
شما لاس وگاس که تشریف ندارین تصادفا؟
هر کسی هر کاری دوس داره میتونه بکنه؟ نزنین این حرفا رو
تا منظورتون از کار چی باشه

باور کنید راست میگم
من تهران هستم.
اتفاقا پسر داییم این چند وقته از انگلیس امده .
دیروز رفته بودیم دیدنش خیلی بهش خوش گذشته بود!

IMDB

عضو جدید
کاربر ممتاز
دوست عزیز سخن در مورد نوروز بود
در مورد نوروز که بنده جواب دادم
همه ساله طبق سنت ملی خودمون این روزها رو جشن می گیریم و طبق سنت ملی خودمون ازینش می دیم
البته قران و ... هم اضافه شده که خوب...
در مورد چهارشنبه سوری سخن فرق می کنه عزیز که جاش اینجا نیست
ایت الله خزعلی اگر چنین فرمودند در جای خود قابل احترام
اما این تصمیمات کشوری است و رهبری بالاترین مقام کشوری

انسان خسته نمی شه می بینید که هر ساله جشن های مذهبی بیشتر و پر شور تر انجام می شه
نمونه اش هم نیمه شعبانه
اینکه اخرش به دین زدگی ختم می شه رو نمی دونم
خواهشا مصداق بیاورید
اره هر چیزی باید در جای خودش باشه
عید نوروز هم همه ساله داره انجام می شه من نمی دونم شما چطور می گید که داره اینطوری می شه
در ضمن دین مگه چی هست
تا زمانی که شما دین رو چیزی غیر از انسانیت و .... بدونید موضوع برطرف می شه
دلیل طرح اینگونه سوالها هم همینه
زمانی که دین رو غیر از شادی غیر از انسانیت ببینید همینه

چرا اتفاقا جاش اینجاست قرابت زیادی با هم دارن بحث فقط نوروز نیست اگه بحثه ایین و سنته نمیشه گزینشی برخورد کرد... اگه بحثه دین زرتشت و ستایشه اتش کاریست نکوهیده پس در مورد هفت سینم باید اجرا بشه
هفت عدديه مقدس که نشان دهنده هفت ايزد زرتشتيان موسوم به امشاسپندانه و به همين دليل سين هاي نوروزي به نام هفت سين خونده میشه... چرا اجرا نمیشه؟ اگه راه داشت نوروزم تا حالا از بین رفته بود مثه خیلی از جشنهایه دیگه.. حالا این جشنها جاشو داده به چی؟ هر پنج شنبه رفتن به هیئتو به سرو کله هم زدن و اثارش همه میبینن... رشد چشمگیر خرافه پرستی، مدعیان دروغین، البته این وسط افزایش امامزاده ها رو هم اضافه کنین

nastaran-20

عضو جدید
کاربر ممتاز
شدیم مثل آدمای چشم و گوش بسته که هر کی هر چی میگه ما میگیم چشم
میگن قرآنو عربی بخونید ثوابش بیشتره
میگن نمازم عربی بخونید چون اصولش همینه
میگن ما زرتشتیم که 4شنبه سوری داشته باشیم و میکنن 4شنبه سوزی و ما هیچی نمیگیم
دیگه کم مونده بگن عیدو برداریم از روز اول بهار و بکنیمش روز... و فک کنم ما بازم هیچی نگیم
ماها اصلا یادمون رفته چی بودیم
یادمون رفته کی بودیم البته حقم داریما وقتی دیگه تاریخمون کوروش نداره وقتی داریوش نداره بچه ها میخوان چی یاد بگیرن
وقتی به ما هرچی میگن ما هم بدون اینکه دلیلی بخوایم قبولش میکنیم دیگه چی
نوروز این نیست که روز اول سالو با شادی شروع کنیم نوروز اینه که از اول سال تا آخرین روز سال درست زندگی کنیم
چقدر کوروش کبیر قشنگ گفت: دستانی که به دیگران کمک میکنند خیلی پاکتر از دستانی هستند که رو به آسمان دعا میکنند

IMDB

عضو جدید
کاربر ممتاز
اون قدیما برای خرید لوازم چهار شنبه سوری مردم میرفتن بازار و تنگ سفالی میخریدند و صبح 4 شنبه میرفتند بیرون شهر لب جوی اب و اونو پر آب میکردن و به رسم یادگار میاوردند. یک هفته مونده به عید حاجی فیروز داشتیم که میومد و شعر میخوند. ابراب خودم سامبل بلیکم/ ابراب خودم سرتو بالا کن/ ابرای خودم بز بز قندی / ابرای خودم چرا نمیخندی
خیلی مراسم و سنت های خوبی بود که همه شو از بین بردیم و حالا بجر ترقه بازی چیز دیگه ای نمونده.
گردو و بادوم جمع میکردیم و باهاشون دهها بازی راه میانداختیم. مثلا یه چاله میکندیم و در فاصله مناسب بترتیب وا می ایستادیم و بادوم ها رو تو چاله میانداختیم. اگه همه شون اون تو میافتاد طرف دوم باید به همان اندازه بادوم بهمون میداد. یا مثلا مسابقه شکستن کله تخم مرغهای آب پز . و خیلی از بازیها و رسوم و سنت های قشنگ که همه شون دود شدن و رفتن هوا. الان بچه ها و جوونا اینا رو نمیدونن.
شب چهارشنبه سوری داماد های نامزد میرفتن خونه عروس و شال میانداختند و عروس براش هدیه میذاشت تو شال و وووووووووووووو

این چیزایی که شما تو چهارشنبه سوری(قویا چهارشنبه سوری، نه چهارشنبه اخر سال) میبینین اثار منع از خیلی چیزاست اگه از اول یه اتیش بزرگ تو هر شهری درست میشد تا مردم مثه یه ادم متمدن ایینشونو بجا بیارن این نمیشد... ما صورت مسئله رو پا کردیم، و نارنجک و ترقه و این چیزا شده بهونه ای برای حذف این ایین... البته حذف شده ما خوابیم..
خدایی نوروز مثه بچه گیاته، اون حال وهوا رو داره...
ببین خیلی چیزا داره از بین میره... من هنو نمیدونم امسال سال خرگوشه ببره یا... ولی میدونم امسال سال جهاد اقتصادیه :D (مثه نام گزاری سالایه پیش)

nastaran-20

عضو جدید
کاربر ممتاز
من چند وقت پیش شروع کردم به اینکه از کسایی که خیلی ادعای مسلمونیشون میشه بپرسم که چرا مایی که پارسی هستیم و زبونمون فارسیه وقتی میخوایم با خودمون حرف بزنیم باید با عربی باهاش حرف بزنیم و ببخشیدا ولی چیزایی بگیم که حتی معنیشونو نمیفهمیم
از خیلی از کسایی که ادعای مسلمونیشون میشد پرسیدمو تنها چیزی که تونستن بهم بگن اینه که دخترم زبون خدامون عربیه
واقعا خنده دار نیس
وقتی بهش میگم که پس اگه خدا زبون مارو نمیفهمه پس همه چی حله دیگه هر چی خواستیم میگیمو خدا هم که نمیفهمه فقط نگاه میکنه میگه دختر این حرفا به تو نیومده
حالا ما چی بگیم

• Like
واکنش ها: ayja

ayja

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
هر ایرانی از هر ائینی که بهش معتقد بوده یه سری سمبل ها و نماد هایی رو تو نوروز و 4 شنبه سوری داشته که مجموع اونا آئین های نوروزی رو تشکیل میداد. حالا همشونو یکی یکی حذف شده میبینیم . آیا غیر از اینه؟

salizadeniri

عضو جدید
کاربر ممتاز

خوب هر دوره زمونه ای ویزگیهای خودش رو داره.
توی این دوره زمونه جوونا بجای بازی با گدو بادوم با کامپیوتر و ایکس باکس و سونی حال میکنند.
اینرا زمان تغییر داده.
شما مگه چند سالتونه ؟

nastaran-20

عضو جدید
کاربر ممتاز
منم سر همین قضیه کودتا کردمو با زبون خودم سر نماز با حدام حرف میزنم به بقیه هم هیچ کاری ندارم حالا میخوان بگن کافرمو این چیزا بذار بگن مهم نیس

nastaran-20

عضو جدید
کاربر ممتاز
خوب هر دوره زمونه ای ویزگیهای خودش رو داره.
توی این دوره زمونه جوونا بجای بازی با گدو بادوم با کامپیوتر و ایکس باکس و سونی حال میکنند.
اینرا زمان تغییر داده.
شما مگه چند سالتونه ؟

ما که نگفتیم بریم بجا بنز ژیان سوار شیم
ما گه نگفتیم بریم پشت کوه بجا تو خونه هامون زندگی کنیمم و غار نشین بشیم
ما فقط میگیم نباید گذشتمونو از یاد ببریم همین
وقتی آدم گذشتش از یادش میره گم میشه و وقتی گم میشه دیگه وای به حال اون ادم به خدا هم بندگی نمیکنه

salizadeniri

عضو جدید
کاربر ممتاز
ما که نگفتیم بریم بجا بنز ژیان سوار شیم
ما گه نگفتیم بریم پشت کوه بجا تو خونه هامون زندگی کنیمم و غار نشین بشیم
ما فقط میگیم نباید گذشتمونو از یاد ببریم همین
وقتی آدم گذشتش از یادش میره گم میشه و وقتی گم میشه دیگه وای به حال اون ادم به خدا هم بندگی نمیکنه

اشتباه نشه.
منم ظرف سفالی و رفتن لب جو ی اب رو بیشتر میپسندم.
فقط دارم میبینم که داداشام که نسل بعد ما هستند اینها را نمیپسندند.
یعنی خود مدرن شدن شهرها و از بین رفتن طبیعت زندگی ادما رو عوض کرده.
توی تهران که وضع اینه.
ما نه باغ میوه داریم نه جوی و رودخونه
اما هر وقت میریم اردبیل خوب اونجا فضاش سنتی تره ما هم همونطور رفتار میکنیم.

میخوام بگم لزوما ماجرا سیاسی نبوده و همه چی رو نمیشه برنامه ریزی شده دید بلکه خیلی از این اتفاقات مربوط به تکنولوزیه.
همین تلویزیون و اینتر نت خودش کلی وقت مردم رو میگیره نمیذاره زیاد باهم باشن.

یا مثلا وجود اس ام اس موبایل باعث شده دیگه برای هم کارت تبریک نفرستیم یا وقتی برای حرف زدن با هم نگذاریم.
با یک اس ام اس ساده سر وته قضیه رو هم میاریم.

به هر حال جو زیاد جالبی نیست اما اینو خودمون داریم ایجاد میکنیم.

ITDeveloper

عضو جدید
کاربر ممتاز
چرا اتفاقا جاش اینجاست قرابت زیادی با هم دارن بحث فقط نوروز نیست اگه بحثه ایین و سنته نمیشه گزینشی برخورد کرد... اگه بحثه دین زرتشت و ستایشه اتش کاریست نکوهیده پس در مورد هفت سینم باید اجرا بشه
هفت عدديه مقدس که نشان دهنده هفت ايزد زرتشتيان موسوم به امشاسپندانه و به همين دليل سين هاي نوروزي به نام هفت سين خونده میشه... چرا اجرا نمیشه؟ اگه راه داشت نوروزم تا حالا از بین رفته بود مثه خیلی از جشنهایه دیگه.. حالا این جشنها جاشو داده به چی؟ هر پنج شنبه رفتن به هیئتو به سرو کله هم زدن و اثارش همه میبینن... رشد چشمگیر خرافه پرستی، مدعیان دروغین، البته این وسط افزایش امامزاده ها رو هم اضافه کنین

اولا خیلی وقته که داره اجرا می شه و باز هم اجرا خواهد شد
خواهشا بزرگش نکنید بی خودی
مثال چهارشنبه سوری رو زدید
چهارشنبه سوری از همون اول باهاش مخالفت کردند و مخالف بودند
و هنوز که هنوز داره انجام می شه و به شکل و روش دیگه که اصلا پسندیده نیست و اونی هم که پهارشنبه سوری رو درست کرد مطمئنا این روش رو قبول نداره
اما در مورد اینکه جاشو به چی داده باید عرض کنم که به هیچی
جشن نوروز همه ساله داره انجام می شه
فقط زمانی که مقارن با چیزهای دیگری می شه اولویت بندی می شه که کدوم اولویت دارند
این کار استباهی است
به نظر شما بین محرم و نوروز باید کدم رو انتخاب کرد
اینکه می گین تو سر و کله هم می زنند ما ندیدم کسی تو سر و کله دیگری بزنه شما دیدی بگو ما هم ببینیم
اما به سر و سینه زدن برای امام حسین قضیه اش فرق می کنه که اصلا جاش اینجا نیست
خرافه پرستی و مدعیان دروغی همیشه بودند و هستند تا...
فقط الان بیشتر تو چشم اومدند و دلیل هم مشخصه
و اما رشد امام زاده ها قضیه اش فرق دارد
اولا هر امام زاده ای برای خودش شناسنامه ی مشخصی داره که شما اگر به امام زاده اعتقاد دارید م تونی برید و با دیدن امام زاده و شناسنامه اش زیارت خود رو انجام بدید
مسلما سروسامان دادن به وضعیت بارگاه ها و ... با افزایش اسمی امام زاده ها مواجه می شود

AVINA

عضو جدید
چون آقای سید حسن نصرا... فرمودن:ایران تمدن ایرانی نداره..تمدن اسلامی داره

simiar

عضو جدید
تفکرات دینی افراطی با مراسم ملی و جشن های باستانی در تضاد هستند.

ITDeveloper

عضو جدید
کاربر ممتاز
تفکرات دینی افراطی با مراسم ملی و جشن های باستانی در تضاد هستند.

یه حرفی نزنید که بعدا توش بمونید
اولا تفکرات یا دینی هستند و یا نیستند دیگه قید افراطی نداریم که شما برای تحمیل تفکر استفاده می کنید
ثانیا بفرمایید کجا با جشن های ملی و باستانی ما تضاد دارند
البته ما انسانهای عاقلی هستیم و هر انچه که به سود ما باشد را می پذیریم

IMDB

عضو جدید
کاربر ممتاز
اولا خیلی وقته که داره اجرا می شه و باز هم اجرا خواهد شد
خواهشا بزرگش نکنید بی خودی
مثال چهارشنبه سوری رو زدید
چهارشنبه سوری از همون اول باهاش مخالفت کردند و مخالف بودند
و هنوز که هنوز داره انجام می شه و به شکل و روش دیگه که اصلا پسندیده نیست و اونی هم که پهارشنبه سوری رو درست کرد مطمئنا این روش رو قبول نداره
اما در مورد اینکه جاشو به چی داده باید عرض کنم که به هیچی
جشن نوروز همه ساله داره انجام می شه
فقط زمانی که مقارن با چیزهای دیگری می شه اولویت بندی می شه که کدوم اولویت دارند
این کار استباهی است
به نظر شما بین محرم و نوروز باید کدم رو انتخاب کرد
اینکه می گین تو سر و کله هم می زنند ما ندیدم کسی تو سر و کله دیگری بزنه شما دیدی بگو ما هم ببینیم
اما به سر و سینه زدن برای امام حسین قضیه اش فرق می کنه که اصلا جاش اینجا نیست
خرافه پرستی و مدعیان دروغی همیشه بودند و هستند تا...
فقط الان بیشتر تو چشم اومدند و دلیل هم مشخصه
و اما رشد امام زاده ها قضیه اش فرق دارد
اولا هر امام زاده ای برای خودش شناسنامه ی مشخصی داره که شما اگر به امام زاده اعتقاد دارید م تونی برید و با دیدن امام زاده و شناسنامه اش زیارت خود رو انجام بدید
مسلما سروسامان دادن به وضعیت بارگاه ها و ... با افزایش اسمی امام زاده ها مواجه می شود
چهارشنبه سوری فقط یه مثال بود بزرگوار، جشن مهرگان و امثالهم
شما یه جور میگی هنوز که هنوزه داره اجرا میشه انگار باید یه منتیم سرمون بزارن...
اوووو زیاد دیدم تو سرو کله هم میزنن، صدا سگم در میارن زنجیرم به گردنشون میبندن، محرم جایه خود نوروزم جایه خود، اما فعلا نوروز شده روز مشخصی از سال که سر و ته ش یه جور هم بیاد اما محرم شده هر هفته
خرافه پرستی و مدعیان دروغین مسببی داره، همینجوری الکی که رشد نمیکنن چرا این چند سال رشد چشمگیری داشتن؟
مثلا اسلام اومده خرافه پرستشو ریشه کنه نه اینکه رواجش بده، تو کتابا میخوندیم قدیم مردم شاهو به چشم خدا نگا میکردن مثه فرعون و... الانم همینطور، فلانی یه ارتباطی با خدا داره، عکسش تو ماه افتاده:D عوامم که مسلما این چیزارو باور میکنن... پس خرافه پرستی همینجوری الکیم نیست که چون قبلا بوده الانم هستو خواهد بود
برادر نزن این حرفارو، اخه یه شناسنامه شد مدرک...

• Like
واکنش ها: ayja

ITDeveloper

عضو جدید
کاربر ممتاز
چهارشنبه سوری فقط یه مثال بود بزرگوار، جشن مهرگان و امثالهم
شما یه جور میگی هنوز که هنوزه داره اجرا میشه انگار باید یه منتیم سرمون بزارن...
اوووو زیاد دیدم تو سرو کله هم میزنن، صدا سگم در میارن زنجیرم به گردنشون میبندن، محرم جایه خود نوروزم جایه خود، اما فعلا نوروز شده روز مشخصی از سال که سر و ته ش یه جور هم بیاد اما محرم شده هر هفته
خرافه پرستی و مدعیان دروغین مسببی داره، همینجوری الکی که رشد نمیکنن چرا این چند سال رشد چشمگیری داشتن؟
مثلا اسلام اومده خرافه پرستشو ریشه کنه نه اینکه رواجش بده، تو کتابا میخوندیم قدیم مردم شاهو به چشم خدا نگا میکردن مثه فرعون و... الانم همینطور، فلانی یه ارتباطی با خدا داره، عکسش تو ماه افتاده:D عوامم که مسلما این چیزارو باور میکنن... پس خرافه پرستی همینجوری الکیم نیست که چون قبلا بوده الانم هستو خواهد بود
برادر نزن این حرفارو، اخه یه شناسنامه شد مدرک...

بابا ما از وقتی یادمونه هر سال این موقع ها به مناسبت تحویل سال می رفتبم خونه ی فک و فامیل و ...
از وقتی هم که یادمه چهارشنبه اخر سال معروف بود به چهارشنبه سوری و ملت می ریختند بیرون
از وقتی هم که یادمه 13 روز ما تعطیل بودیم کارمندا 5 روز
حالا چطور دارند از سر و تهش می زنند رو نمی دونم شما بفرما
اما اینکه محرم همه هفته است خیر
هر چند کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا
اما مراسم مذهبی تو دهه محرم و اوجش تو دو روز اخر بود و هست
اینکه هر هفته می بینید دعاهای خاص و نیایش های مخصوص است که منافاتی با کارهای دیگر نداره و ملت ازاداند
کسی زورشون نمی کنه که برند می کنند
مدعیان دروغین هم بحثش بحث دیگری است که این جا جاش نیست
حتما می گید هر چی شما می گید من می گم جاش اینجا نیست
اره اسلام اومده خرافه پرستی رو ریشه کن کنه و تا حدودی تونسته و اینکه چرا نتونسته باز یه بحث دیگه می طلبه
اما اینکه فلانی با خدا ارتباط داره
من همین جا شهادت می دهم که شما با خدا ارتباط دارید
و من هم و همه هر کی در حد و اندازه خودش
این رو قبول دارید که
خرافه پرستی عرض کردم اره زیادتر شده و پیچیده تر دلیلش هم واضحه
عوام و غیر عوام نداریم که عزیز
خیلی از باسواداش بی سوادترینند و بالعکس
پیشنهاد می کنم کتاب خاک های نرم کوشک رو بخونید البته اگر قبول دارید
می بینید که شهید برونسی سوادی نداشت و مدرسه رو ول کرد اما
اما
.
.
در مورد شناسنامه هم نمی دونم چی بگم
مگه راهی دیگه هم است که ثابت شه فلان شخص امام زاده است
مگر راهی بغیر از کتب و اسناد تاریخی وجود دارد که شما ثابت کنید در تاریخ چنین اتفاقاتی افتاده
از شما بعیده چنین حرفایی عزیز:gol: