چرا مراسم عید نوروز نه بشکل ملی بلکه بشکل دینی برگذار میشه؟

IMDB

عضو جدید
کاربر ممتاز
بابا ما از وقتی یادمونه هر سال این موقع ها به مناسبت تحویل سال می رفتبم خونه ی فک و فامیل و ...
از وقتی هم که یادمه چهارشنبه اخر سال معروف بود به چهارشنبه سوری و ملت می ریختند بیرون
از وقتی هم که یادمه 13 روز ما تعطیل بودیم کارمندا 5 روز
حالا چطور دارند از سر و تهش می زنند رو نمی دونم شما بفرما
اما اینکه محرم همه هفته است خیر
هر چند کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا
اما مراسم مذهبی تو دهه محرم و اوجش تو دو روز اخر بود و هست
اینکه هر هفته می بینید دعاهای خاص و نیایش های مخصوص است که منافاتی با کارهای دیگر نداره و ملت ازاداند
کسی زورشون نمی کنه که برند می کنند
مدعیان دروغین هم بحثش بحث دیگری است که این جا جاش نیست
حتما می گید هر چی شما می گید من می گم جاش اینجا نیست
اره اسلام اومده خرافه پرستی رو ریشه کن کنه و تا حدودی تونسته و اینکه چرا نتونسته باز یه بحث دیگه می طلبه
اما اینکه فلانی با خدا ارتباط داره
من همین جا شهادت می دهم که شما با خدا ارتباط دارید
و من هم و همه هر کی در حد و اندازه خودش
این رو قبول دارید که
خرافه پرستی عرض کردم اره زیادتر شده و پیچیده تر دلیلش هم واضحه
عوام و غیر عوام نداریم که عزیز
خیلی از باسواداش بی سوادترینند و بالعکس
پیشنهاد می کنم کتاب خاک های نرم کوشک رو بخونید البته اگر قبول دارید
می بینید که شهید برونسی سوادی نداشت و مدرسه رو ول کرد اما
اما
.
.
در مورد شناسنامه هم نمی دونم چی بگم
مگه راهی دیگه هم است که ثابت شه فلان شخص امام زاده است
مگر راهی بغیر از کتب و اسناد تاریخی وجود دارد که شما ثابت کنید در تاریخ چنین اتفاقاتی افتاده
از شما بعیده چنین حرفایی عزیز:gol:
درست... مراسم عید نوروز سر و ته ش داره زده میشه حالا شما صرفا به 13 روزه عیدو زیارت فکو فامیل راضی هستی بحثی جداست،یه 4 -5 سالی میشه که نامگذاری سالها جاشو به چیز دیگه ای داده؟ حضرات هم که کم در نکوهش مراسم سیزده صحبت نکردن در مورده 4 شنبه سوری هم همینطور ، کدوم روزنامه یا شبکه خبری اسمه این سالو درست گفته، ایا غیر از چهارشنبه اخر سال یا چهارشنبه سوزی چیزه دیگه ای شنیدید؟ خوده چهارشنبه سوری جزیی از نوروزه و جز مراسمه پیش از نوروز محسوب میشه
بسیار بسیار منو با اون جمله قرمز مشعوف کردین چرا مردم تو چیزایه دیگه ازاد نیستن، شما این ازادیو به مردم بده تو کتابا از ایین ایرانی صحبت کن اونوقت هر کی خواست میره هیئت و هر کیم خواست میتونه تو روزایه مشخص سنت خودشو بجا بیاره... یه نگاهی به کتب مدارس ابتدایی بندازی بد نیست...اره عزیز جان، ذهنه بچه تابلوئه سفیده میشه هر چی روش نوشت... چرا به خودش اجازه اینکارو ندیم که انتخاب کنه؟
ما ریشه خیلی از چیزارو زدیم، بحث نوروز فقط یه سر قضیه ست.. حالا یه عده ادم به اصطلاح باسواد که به قول شما بی سواد ترینند اومدن بنام دین ریشه خیلی از چیزارو زدن و نتیجه ش شدن دین زدگی و نااگاهی مردم از ایین خودشون...
در مورد خرافه پرستی: بطور مثال همین مداح ها بالایه منبر هر چی دلشون میخواست میگفتن و کسیم نمیگفت بالا چشت ابروئه اونیم که پای منبره جایه امام حسینو خدارو عوض میکرد و بعد از این همه سال تازه شستمون خبردار شده و رسیدیم به همون جمله معروف دکتر شریعتی...
دجّال زیاد شده برادر، خودت کلاتو قاضی کن
در مورد امامزاده هم بحث نشه بهتره ... تا این شناسنامه رو کی بنویسه و از کجا استخراج بشه...

• Like
واکنش ها: ayja

ayja

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
در ایام قدیم مراسم نوروز حاجی فیروز داشت و خرید آینه برای دیدن روی خویش در آن بخاطر خوش یمن بودنش و خرید تنگ ساخته شده از گل رس که صبح چهارشنبه همه لب جوی آب میرفتن و اونو پر آب میکردن و رقص و شادی و البته دعا و قراردادن اسکناس داخل جلد قرآن و هدیه اون اسکناسها به اهل خانه جهت تبرّک و اینکه حال و هوای عید یک حالت دیگه ای داشت. الان مد شده که همه مراسم عید بشکل مذهبی صرف برگذار میشه . آیا ما زیاد از حد همه چیزو دینی اش نکردیم؟
لطفا نظرات خودتونو بدون حاشیه و تنها از مجرای اجرای سنتی مراسم عید بیان فرمائید.
یادش بخیر.