به گزارش سرویس علمی جام نیوز، در زمان هاي قديم نانواها وقتي از خمير نان چانه مي گرفتند و آن را پهن مي كردند به ميزان كافي روي خمير تخم خشخاش مي ريختند و نان را با آن مي پختند. اين خشخاش كه روي نان با حرارت آماده مي شد نه تنها در درمان خارش پوست موثر بود بلكه به عنوان يك ماده طبيعي مي توانست به تعديل مزاج گرم كمك كند. البته مصرف اين نان در زمان هاي گذشته بيشتر توصيه مي شد چرا كه مردم در آن زمان از گردو، كشمش و خشكبار در طور روز زياد استفاده مي كردند و مصرف ناني كه خشخاش رويش پاشيده شده بود به آنها كمك مي كرد حرارت و گرماي ناشي از خوردن اين تنقلات را تا حدي كنترل كنند، ضمن آنكه مصرف تخم خشخاش روي نان موجب افزايش آرامش افراد مي شد. اما امروز دانه هاي كنجد جايگزين تخم خشخاش شده است. اين دانه ها كه سرشار از كلسيم است، مي تواند كلسيم مورد نياز بدن را تامين كند. اگرچه اين كنجدي كه امروز روي نان ها مي پاشند بيشتر جنبه تزئيني دارد و بايد مقدار آن بيشتر باشد.