سلام دوست عزیز
مواد به 5 دسته تقسیم می شوند:
1. فلزات
2. سرامیک ها
3. پلیمرها
4. مواد مرکب (کامپوزیت ها)
5. مواد پیشرفته
مهندسی مواد گرایش متالورژی روی مورد 1 کار می کنه
مهندسی مواد گرایش سرامیک روی مورد 2 کار می کنه
مهندسی پلیمر روی مورد 3 کار می کنه
مهندسی پلیمر هم به گونه ای زیر مجموعه ی مهندسی مواد است. در اکثر کتاب های مرتبط با مهندسی مواد مطالبی راجع به پلیمرها هم نوشته شده است. اما در ایران مهندسی مواد وجود ندارد!! مهندسی متالورژی یا مهندسی سرامیک وجود دارد و در دانشگاه ها فقط متالورژی و سرامیک تدریس می شود. اگر مهندسی مواد تدریس می شد مهندسین مواد پلیمر هم بلد بودند. در بعضی دانشگاه ها دو واحد اختیاری پلیمر به دانشجویان مواد ارائه می شود. اگر روزی برسد که مهندسی مواد هم به ایران راه پیدا کند بدون شک می گفتم مهندسی مواد را انتخاب کنید. اما متاسفانه فقط نام مهندسی مواد وجود دارد!
شما اول باید ببینید به کدوم علاقه دارید
وضعیت شغلی هم به نظر من باید ببینید خودتون در چه وضعیتی هستید!! اگر در نزدیکان خود افراد مرتبط با هر کدام از رشته ها دارید به نظر من آن رشته را انتخاب کنید.
من فکر می کنم اگر در آینده خودتان بخواهید کاری راه اندازی کنید پلیمر سرمایه ی کمتری نسبت به مواد می طلبد. (چون تعداد کارگاه های مرتبط با لاستیک و پلاستیک و ... از کارگاه های مرتبط با فلز و سرامیک بیشتر است)
از لحاظ کارشناسی ارشد، مهندسی مواد بیشترین درصد ورودی را بعد از عمران دارد. فکر می کنم عمران 16 درصد بود و مواد 14 درصد. یعنی احتمال قبولی شما در ارشد در رشته ی مواد بیشتر است.
راستی نگفتید مواد چه گرایشی است؟ اگر متالورژی استخراجی است به نظر من پلیمر را انتخاب کنید.
با توجه به این که ایران کشوری نفت خیز است تا فلز خیز! و تعداد پالایشگاه ها و کارخانجات مرتبط با صنعت نفت بیشتر از تعداد کارخانجات مرتبط با صنعت فلز است می توان گفت پلیمر شاید از لخاظ کاری بهتر باشد ولی من در آگهی های استخدام که مطالعه می کنم تعداد مورد های شغلی بیشتری برای مواد نسبت به پلیمر دیدم. (فرضا هر روز ممکن است دو مورد مواد باشد ولی هیچ پلیمری یافت نمی شود)