پارتی بازی یا خویشاوندسالاری

mammad_1313

عضو جدید
کاربر ممتاز

یکی از پدیده های نامطلوب در ایران مسئله پارتی بازی است. پارتی بازی اقسام و اشکال متنوعی دارد. انچه در اینجا مطمح نظر است مقوله پارتی بازی در استخدام است. بکارگیری اقوام، آشنایان، دوستان و افراد توصیه شده در سازمان ها یکی از مشکلاتی است که جامعه ایران از آن رنج می برد. این مسئله با توجه به افزایش نرخ بیکاری و کمیاب شدن مشاغل موجود در جامعه حساسیت شدیدتری را در جامعه بر می انگیزد. سوالی که در این رابطه مطرح می شود این است که چرا مسئله پارتی بازی در جامعه ایران رواج دارد؟ آیا این یک مسئله فرهنگی و اجتماعی است؟

me-myself

عضو جدید
کاربر ممتاز
اینجا همه از هم توقع دارن. حتی اگه رئیس شرکت هم نخواد پارتی بازی کنه اینقدر دوستها و آشناها توقع دارن و بهش گیر میدن که بالاخره مجبور میشه.
فرهنگ کمه . از طرفی بیکاری بیداد میکنه.

saeedhashemee

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
در تمام کشورهایی که یک نفر حرف اخر رو میزنه قضیه به این منواله.

khorshid777

عضو جدید
دیگه برای همه عادی شده این پارتی بازی . من خودم تو یه آزمون استخدامی شرکت کردم به چشم خودم دیدم سفارش چن نفرو میکردن که پسر فلانیه سفارشیه یا دختر فلان آقاست .

masoumeh_f

عضو جدید
کاربر ممتاز
اخه دین ما میگه ملاک شایستگی باشه و چون ما مسلونای خوبی هستیم دقیقا اجراش میکنیم .
و میشود اینکه میبینیم .

mammad_1313

عضو جدید
کاربر ممتاز
اینجا همه از هم توقع دارن. حتی اگه رئیس شرکت هم نخواد پارتی بازی کنه اینقدر دوستها و آشناها توقع دارن و بهش گیر میدن که بالاخره مجبور میشه.
فرهنگ کمه . از طرفی بیکاری بیداد میکنه.

ما این فرهنگ کم رو همه جا میبینیم فقط مختص به استخدامی نیست، مثلاً در صف طولانی نانوایی ایستاده اید و شخصی هنوز از راه نرسیده، نانش را می گیرد و می رود. چرا؟ چون با شاطر دوست است.

هر چی میکشیم از این رودروایسیه...
وقتی اقوام از یک مدیر درخواست می کنند که یک فرد فامیل را استخدام کند وی در برابر دو گزینه قرار می گیرد. اگر درخواست اقوام را قبول کند این نتیجه مثبت را خواهد داشت که حمایت اقوام از وی افزایش خواهد یافت و یک دین بر دوش درخواست کنندگان خواهد بود تا جبران این محبت را انجام دهند. پیامد منفی این قبول این است که یک فرد آشنا را بر افراد کارآمدتر ترجیح داده است لذا از کارایی سازمان کاسته خواهد شد. اگر درخواست اقوام را رد کند نتیجه منفی این خواهد بود که اقوام نسبت به وی سردتر شده و نظر آنها نسبت به وی منفی یا کمتر مثبت می شود و حمایت خانوادگی کمتری کسب خواهد کرد در عوض قادر خواهد بود با استخدام یک فرد کارا به جای یک فرد توصیه شده، کارایی سازمان خود را افزایش دهد. اگر نتیجه نظر مثبت یا منفی اقوام را برای مدیر موردنظر ثابت فرض کنیم، متغیر موثر در اینکه مدیر اقدام به پارتی بازی کند یا نه، اهمیت کارایی سازمان است. اگر بقا و دستمزد و ارتقاء مدیر در گرو عملکرد کارای سازمان باشد، در این صورت هزینه نارضایتی اقوام را به جان خواهد خرید و پارتی بازی نخواهد کرد در عوض تلاش خواهد کرد تا کارایی سازمان تحت امر خود را ارتقا دهد
در تمام کشورهایی که یک نفر حرف اخر رو میزنه قضیه به این منواله.
منظورت اینه که کسی که دم از مبارزه با پارتی بازی میزنه ، خودش پارتی بازی میکنه؟
دیگه برای همه عادی شده این پارتی بازی . من خودم تو یه آزمون استخدامی شرکت کردم به چشم خودم دیدم سفارش چن نفرو میکردن که پسر فلانیه سفارشیه یا دختر فلان آقاست .

اخه دین ما میگه ملاک شایستگی باشه و چون ما مسلونای خوبی هستیم دقیقا اجراش میکنیم .
و میشود اینکه میبینیم .
دین نمیگه، از اول انقلاب رسم بر این بوده که متدین بودن شخص ارجعیت دارد بر مدرک و دانش وی
اگه پارتی بازی نبود که همه بیکار بودن!
اگه پارتی بازی نبود همه چیز سر جای خودش قرار میگرفت و کسی که دارای مدرک عالی است و میتونست در کاری که سر رشته داره موفقیت چشمگیری داشته باشه، تا کسی که کاری رو بهش محول کنن و هیچ چیز از اون بارش نشه و باعث بهم زدن سیستم شود

mobilemasoud

عضو جدید
یکی از دوستای من تو یه شرکت خارجی کار می کنه چند تا قانون خاص دارن فقط دستاتونو بزارین رو سرتون شاخ در نیارین بهتون می گم

اگر فردی در شرکت استخدام شد هیچکدام از اعضای خانواده یا فامیل او نمی تواند به استخدام شرکت در آید حتی اگه برادر رئیس باشه!!!!!!!!!!!!!؟

هنگام استخدام بعد از مطالعه رزومه کاری از طرف قسمت نیروی انسانی همه رزومه ها در اختیار مسئول قسمتی که قراره این نیروها با اون کار کنن قرار داده می شه ازش می خوان هر تعدادی رو که دوست داره برای مصاحبه حضوری دعوت کنه حالا جای خوشگل قصه اینجاست که کی مصاحبه می کنه همون مسئول قسمت با یه دونه نماینده نیروی انسانی می دونین چرا می گن هر کسی به نظر شما عالی باشه قبول کنید چون قراره با شما کارکنه !!!!!!!!!!!!!؟

حالا جای خوشگلتر قصه اینجاست که حتی مدیر عامل هم نمی تونه روی تصمیم مدیر زیر دست تاثیر بذاره چون اصلا کاری به این کارا ندارن؟

بقیه شم نمی گم چون احتمالا شرکتهای ایرانی سوء استفاده کنن

mammad_1313

عضو جدید
کاربر ممتاز
یکی از دوستای من تو یه شرکت خارجی کار می کنه چند تا قانون خاص دارن فقط دستاتونو بزارین رو سرتون شاخ در نیارین بهتون می گم

اگر فردی در شرکت استخدام شد هیچکدام از اعضای خانواده یا فامیل او نمی تواند به استخدام شرکت در آید حتی اگه برادر رئیس باشه!!!!!!!!!!!!!؟

هنگام استخدام بعد از مطالعه رزومه کاری از طرف قسمت نیروی انسانی همه رزومه ها در اختیار مسئول قسمتی که قراره این نیروها با اون کار کنن قرار داده می شه ازش می خوان هر تعدادی رو که دوست داره برای مصاحبه حضوری دعوت کنه حالا جای خوشگل قصه اینجاست که کی مصاحبه می کنه همون مسئول قسمت با یه دونه نماینده نیروی انسانی می دونین چرا می گن هر کسی به نظر شما عالی باشه قبول کنید چون قراره با شما کارکنه !!!!!!!!!!!!!؟

حالا جای خوشگلتر قصه اینجاست که حتی مدیر عامل هم نمی تونه روی تصمیم مدیر زیر دست تاثیر بذاره چون اصلا کاری به این کارا ندارن؟

بقیه شم نمی گم چون احتمالا شرکتهای ایرانی سوء استفاده کنن

واقعا طرح خوبیه ،
پس حتما این شرکت موفقیت های چشمگیری دارد
چه اشکال دارد ، باقی قوانین رو اینجا بگید ، شاید یه مدیر یا کسی که در آینده مدیر می شود با خوندن این مطلب راه کارای مناسبی رو برای سازمان زیر دستش پیدا کنه ، که به بهبود وضع جامه کمک کنه

fgni

متخصص باغبانی
کاربر ممتاز
بند پ پول پارتی پر رویی اصل اساسی در موفقیت یک ایرانی در داخل ایران

mammad_1313

عضو جدید
کاربر ممتاز
بند پ پول پارتی پر رویی اصل اساسی در موفقیت یک ایرانی در داخل ایران

موفقیت که آرزوی همه است
درسته پول پارتی پر رویی سه عامل برای موفقیت یک فرد است،
ولی داریم افرادی که با پر رویی تنها به جایی رسیده ان!!!