ویرانی بادگیر آب انبار شهر زیرزمینی و ساخت زمین چمن بر رویش

آزرمیدخت

عضو جدید
خبرنگار امرداد - آفتاب یزدانی :



آرش نورآقایی، فرنشين هیات‌مدیره‌ي انجمن صنفی راهنمایان گردشگری ایران گفت: «مسوولان شهر نوش‌آباد کاشان بخشی از دیواره‌ي بادگیر آب‌انبار كنار شهر زیرزمینی نوش‌آباد را ويران کرده و برای آن در گذاشته‌اند تا مصالح ساختمانی را از آن گذر دهند»

به گزارش مهر و به گفته‌ي آرش نورآقایی، آب‌انبار این شهر در سياهه‌ي آثار ملی ثبت‌شده و شهر زیرزمینی نیز به گفته‌ي مسوولان سازمان میراث فرهنگی گنجايش ثبت در سياهه‌ي میراث جهانی را دارد اما با وجود چنين دست‌اندازي‌هايي چگونه می‌توان به ثبت جهانی اين شهر زیرزمینی امیدوار بود؟

او گفت:«این آب‌انبار یک اثر ملی و تاریخی است بنابراین حتا اگر با شهر زیرزمینی پيوندي هم نداشته باشد؛ کسی نمی‌تواند به حریم آن خدشه‌ای وارد کند.»

به گفته‌ي وي سازمان میراث فرهنگی و یا شهرداری کاشان به جز تجاوز به عرصه و حریم آب‌انبار؛ دیواره یکی از بادگیرهای آن را سوراخ کرده و برای آن در گذاشته‌اند.

گويا این در را برای ورود و خروج مصالح ساختمانی کار گذاشته‌اند. بر همين پايه، نورآقايي گفت: «روشن نيست این مصالح از کجا و برای انجام چه کاری درون شهر زیرزمینی جابه جا می‌شود.»




شهر زيرزمين اويي يا شهر زيرزميني نوش‌آباد، شهري 3 اشكوبه است و کاملا دست ساز که اشكوب نخست آن در ژرفاي 3 متري و اشكوب سوم در ژرفاي 16 متري از سطح زمين ساخته شده است.

نورآقایی گفت: «گودبرداری روی سقف شهر زیرزمینی برای ایجاد فضای سبز یا دست‌انداز دو موضوعی نامشخص بود که در ميان اهالی محل شایع شده بود. اما اگر این گودبرداری برای ایجاد فضای سبز باشد مشخص نیست که چرا تا این اندازه گود‌برداری شده است. اصلا چگونه است که شهرداری تهران کف جوی آب را ایزوگام می‌کنند تا آب به سقف مترو نشت نکند و این ایزوگام به بهای خشکیدن درخت‌های چنار تمام می‌شود. اما در محوطه‌ي شهرزیرزمینی می‌خواهند کف خیابانی را که سقف شهر زیرزمینی نوش‌آباد به شمار مي‌آيد، چمن بکارند درحالی که چمن آب می‌خواهد و آب نفوذ می‌کند. آیا هیچ‌کس در اين انديشه نيست که ممکن است سقف شهر فرو بریزد؟»

او گفت: «از سوی دیگر شنیدم قرار است در این گستره، دست‌انداز ایجاد شود تا خودروهای سنگین در این گستره و کنار آب‌انبار نتوانند پارک کنند اما مگر برای ایجاد دست‌انداز باید زمین را کند؟ مگر نمی‌شود میله‌ای روی زمین گذاشت و دست‌انداز ایجاد کرد؟»

به گمان مي‌آيد اين شهر در زمان يورش مغول بسيار كاربري داشته و حتا تا اواخر قاجار هم از آن، سود مي‌جسته‌اند.


http://www.amordadnews.com/neveshteh....aspx?NId=4602

---------------------------------------------------------------------


ضمن عرض ادب و احترام حضور مدیری که این پست رو حذف کرده و فرموده بودند:

کاربر محترم این تالار برای مباحث خبری نیست
لطفا رعایت کنید .:warn:

از اونجائیکه امکان ارسال پاسخ به پیام خصوصی شما وجود نداشت، تاپیک رو در این بخش ایجاد کردم که خواهش کنم:

اگه جای مناسب این تاپیک اینجا هم نیست، لطفا تاپیک رو به تالار مناسب منتقل بفرمایید.

عذرخواهی می کنم که باعث زحمتتون می شم، به این شکل کمک می کنید که تاپیک های بعدی رو در تالار مناسب ایجاد کنم.

قبلا از راهنماییتون سپاسگزارم.:gol:
 

m sadeq

عضو جدید
کاربر ممتاز
امید وارم این بناهای تاریخی هر چه زودتر ترمیم پیدا کنه
 

Similar threads

بالا