termah
مدیر بازنشسته
معادل فارسی تعریف واژه لاتین آنتالپی محتوی گرمایی یک نمونه از ماده enthalpy آنتالپی تشکیل برای یک ماده مرکب معین ، تغییر آنتالپی واکنشی که در آن ، یک مول ماده مرکب از پایدارترین شکلهای عناصر آن تشکیل می شود، آنتالپی تشکیل مینامند.
enthalpy of formation قانون هس یا قانون جمعبندی ثابت گرما تغییر آنتالپی واکنش شیمیایی ، ثابت است، خواه واکنش در یک مرحله ، خواه در دو مرحله انجام گیرد.
Hess,s law قانون نسبتهای معین یک ماده مرکب خالص ، عناصر یکسان با نسبتهای جرمی یکسان دارد.
law of definite propotions قانون پایستاری جرم در جریان واکنش شیمیایی ، تغییر قابل توجهی نمیکند.
Law of conservation of mass انرژی ظرفیت انجام دادن کار Energy دما درجه داغی یا سردی ، خاصیتی که جهت جریان یافتن خود به خود گرما را معین میکند.تصعید فرآیند
تبدیل مستقیم جامد به گاز بدون عبور از حالت مایع Sublimation تعادل شرایطی که در آن ، سرعت دو تمایل مخالف برابر میشوند. equilibrium فشار بخار فشار بخار در حالت
تعادل با مایع خالص یا جامد خالص در دمای معین vapour pressure معادله کلازیوس- کلاپیرون معادله ای است که فشار بخار یک مایع در دو دمای مختلف را با یکدیگر و با
آنتالپی تبخیر آن مایع مرتبط میسازد Clausius- Clapeyron equation نقطه انجماد دمایی که در آن ، فازهای جامد و مایع با یکدیگر در حال تعادلند. اگر فشار کل ، ۱atm باشد،
این مقدار را انجماد عادی مینامیم. Solidify point نقطه جوش نقطه جوش یک مایع ، عبارت از دمایی است که در آن ، فشار بخار مایع با فشار بیرونی برابر میشود و نقطه
جوش عادی یک مایع ، دمایی است که در آن ، فشار بخار مایع برابر ۱atm است. boiling point نقطه ذوب مراجعه کنید به نقطه انجماد melting point نقطه سه گانه دما و
فشاری که در آن ، حالات جامد ، مایع و گاز یک ماده در عین حال با یکدیگر در حال تعادلاند. triple point آبپوشی فرایندی است که آن ، مولکولهای آب به سوی ذرات ماده حل
شده جذب میشوند و آنها را احاطه میکنند. Hydration آزیوتروپ محلولی است که فشار بخار آن ، بالاتر یا پایینتر از فشار بخار هر یک از اجرای خالص است. اگر فشار بخار بالاتر
باشد، آن محلول ، آزیوتروپ با نقطه جوش مینیمم و اگر پایینتر باشد، آزیوتروپ با نقطه جوش ماکزیمم است. Azeotrope آنتالپی آبپوشی تغییر آنتالپی مربوط به فرآیند آبپوشی
یونهای گازی از مقدار معینی (معمولا یک مول) از یک ماده حل شده است. Enthalpy of hydration آنتالپی انحلال تغییر آنتالپی مربوط به فرآیند انحلال مقدار معینی (معمولا یک
مول) از یک حل شونده در یک حلال است. مقدار این آنتالپی به دما و غلظت نهایی محلول بستگی دارد. Enthalpy of solution اسمز فرآیند عبور مولکولهای حلال از غشای
نیمتراوایی است که دو محلول را از یکدیگر جدا میکند. جهت عبور این مولکولها به سوی محلول غلیظتر است. Osmosis اصل لوشاتلیه هر سیستم در حالت تعادل نسبت به تغییر
شرایط ، عکسالعمل نشان داده، در جهت مقابله با آن عمل میکند. Le,chatelier,s priciple تقطیر جداسازی اجزای سازنده یک محلول با روش تبخیر و تراکم است. DistillatiO
خواص غلظتی خواصی از یک محلول است که به غلظت ذرات ، نه به ماهیت این ذرات ، بستگی دارند. این خواص ، عبارتند از کاهش بخار ، نزول نقطه انجماد ، صعود نقطه جوش و
فشار اسمزی Colligalive properties ضریب وانت- هوف عبارت از نسبت مقدار خاصیت غلظتی اندازه گیری شده یک محلول به مقدار محاسبه شده آن خاصیت است، به فرض
اینکه ماده حل شده غیر الکترولیت باشد. Van,t Hoff factor قانون رایول فشار جزیی هر جزء از یک محلول ایده آل در بخار آن محلول برابر با حاصلضرب فشار بخار آن جزء به صورت
خالص در کسر مولی آن جزء در محلول است. Rault,s Law قانون هنری وقتی که یک گاز در یک مایع بدون واکنش شیمیایی حل میشود، مقدار گاز حل شده در مقدار معینی از
مایع با فشار جزیی آن گاز در بالای محلول نسبت مستقیم دارد. Hanry,s Law محلول ایده آل محلولی است که از قانون رایول پیروی میکند. یک محلول دو جزیی متشکل از B,A
وقتی ایده آل است که در آن ، نیروهای بین مولکولی مولکولهای B,A و مولکولهای A,A و مولکولهای B,B اساسا یکسانند. Ideal solutION
enthalpy of formation قانون هس یا قانون جمعبندی ثابت گرما تغییر آنتالپی واکنش شیمیایی ، ثابت است، خواه واکنش در یک مرحله ، خواه در دو مرحله انجام گیرد.
Hess,s law قانون نسبتهای معین یک ماده مرکب خالص ، عناصر یکسان با نسبتهای جرمی یکسان دارد.
law of definite propotions قانون پایستاری جرم در جریان واکنش شیمیایی ، تغییر قابل توجهی نمیکند.
Law of conservation of mass انرژی ظرفیت انجام دادن کار Energy دما درجه داغی یا سردی ، خاصیتی که جهت جریان یافتن خود به خود گرما را معین میکند.تصعید فرآیند
تبدیل مستقیم جامد به گاز بدون عبور از حالت مایع Sublimation تعادل شرایطی که در آن ، سرعت دو تمایل مخالف برابر میشوند. equilibrium فشار بخار فشار بخار در حالت
تعادل با مایع خالص یا جامد خالص در دمای معین vapour pressure معادله کلازیوس- کلاپیرون معادله ای است که فشار بخار یک مایع در دو دمای مختلف را با یکدیگر و با
آنتالپی تبخیر آن مایع مرتبط میسازد Clausius- Clapeyron equation نقطه انجماد دمایی که در آن ، فازهای جامد و مایع با یکدیگر در حال تعادلند. اگر فشار کل ، ۱atm باشد،
این مقدار را انجماد عادی مینامیم. Solidify point نقطه جوش نقطه جوش یک مایع ، عبارت از دمایی است که در آن ، فشار بخار مایع با فشار بیرونی برابر میشود و نقطه
جوش عادی یک مایع ، دمایی است که در آن ، فشار بخار مایع برابر ۱atm است. boiling point نقطه ذوب مراجعه کنید به نقطه انجماد melting point نقطه سه گانه دما و
فشاری که در آن ، حالات جامد ، مایع و گاز یک ماده در عین حال با یکدیگر در حال تعادلاند. triple point آبپوشی فرایندی است که آن ، مولکولهای آب به سوی ذرات ماده حل
شده جذب میشوند و آنها را احاطه میکنند. Hydration آزیوتروپ محلولی است که فشار بخار آن ، بالاتر یا پایینتر از فشار بخار هر یک از اجرای خالص است. اگر فشار بخار بالاتر
باشد، آن محلول ، آزیوتروپ با نقطه جوش مینیمم و اگر پایینتر باشد، آزیوتروپ با نقطه جوش ماکزیمم است. Azeotrope آنتالپی آبپوشی تغییر آنتالپی مربوط به فرآیند آبپوشی
یونهای گازی از مقدار معینی (معمولا یک مول) از یک ماده حل شده است. Enthalpy of hydration آنتالپی انحلال تغییر آنتالپی مربوط به فرآیند انحلال مقدار معینی (معمولا یک
مول) از یک حل شونده در یک حلال است. مقدار این آنتالپی به دما و غلظت نهایی محلول بستگی دارد. Enthalpy of solution اسمز فرآیند عبور مولکولهای حلال از غشای
نیمتراوایی است که دو محلول را از یکدیگر جدا میکند. جهت عبور این مولکولها به سوی محلول غلیظتر است. Osmosis اصل لوشاتلیه هر سیستم در حالت تعادل نسبت به تغییر
شرایط ، عکسالعمل نشان داده، در جهت مقابله با آن عمل میکند. Le,chatelier,s priciple تقطیر جداسازی اجزای سازنده یک محلول با روش تبخیر و تراکم است. DistillatiO
خواص غلظتی خواصی از یک محلول است که به غلظت ذرات ، نه به ماهیت این ذرات ، بستگی دارند. این خواص ، عبارتند از کاهش بخار ، نزول نقطه انجماد ، صعود نقطه جوش و
فشار اسمزی Colligalive properties ضریب وانت- هوف عبارت از نسبت مقدار خاصیت غلظتی اندازه گیری شده یک محلول به مقدار محاسبه شده آن خاصیت است، به فرض
اینکه ماده حل شده غیر الکترولیت باشد. Van,t Hoff factor قانون رایول فشار جزیی هر جزء از یک محلول ایده آل در بخار آن محلول برابر با حاصلضرب فشار بخار آن جزء به صورت
خالص در کسر مولی آن جزء در محلول است. Rault,s Law قانون هنری وقتی که یک گاز در یک مایع بدون واکنش شیمیایی حل میشود، مقدار گاز حل شده در مقدار معینی از
مایع با فشار جزیی آن گاز در بالای محلول نسبت مستقیم دارد. Hanry,s Law محلول ایده آل محلولی است که از قانون رایول پیروی میکند. یک محلول دو جزیی متشکل از B,A
وقتی ایده آل است که در آن ، نیروهای بین مولکولی مولکولهای B,A و مولکولهای A,A و مولکولهای B,B اساسا یکسانند. Ideal solutION