[ هنر تصویر سازی ] - درباره ی " تصویر " و " تصویر سازی "

n*@*f*@*s

عضو جدید
کاربر ممتاز
به تصاویر طراحی شده، نقاشی شده، چاپ شده یا نمودارهایی که در بردارنده مطلبی هستند و روایتی در پس آن ها وجود دارد تصویر می گویند. تصویر های گوناگونی وجود دارند که درگذشته از آن ها برای شرح یا انتقال مطالب استفاده می شد. در حال حاضر استفاده از این تصویر ها بسیار رایج است. تصویرسازان زیادی وجود دارند که به طور حرفه ای به تصویر سازی می پردازند و وقایع گوناگون را برای بینندگان خود به تصویر می کشند. در این تصویر ها از هیچ واژه ای استفاده نمی شود و تصاویر برای بیان مطلب مورد نظر به تنهایی کافی هستند.



روش های زیادی برای رسم این تصاویر، وجود دارد. در گذشته زمانی که زبان و واژگان مشترک وجود نداشت از زبان نشانه ها استفاده می شد. افراد برای فهماندن مقصود خود به دیگران به رسم تصاویر می پرداختند. اگر کسی می خواست درباره غذا صحبت کند با رسم تصویر آن منظور خود را به دیگری می فهماند.




با گذشت زمان افراد زبان های مختلفی آموختند و استفاده از زبان نشانه ها تقریبا کاهش یافت. افراد برای برقراری ارتباط با یکدیگر به استفاده از واژه ها روی آوردند. آموختن این زبان ها از طریق منابع مختلف انجام می شد. در این زبان ها برای توصیف هر چیز از واژگان گفتاری استفاده می شود. با این وجود از تصویر ها هنوز هم استفاده می شود. این تصویر ها داستان یا شعری را به تصویر می کشند و مفهوم و احساس کامل آن را به بیننده منتقل می کنند. بسیاری از این تصویرها به امپراطوران تعلق دارند و فعالیت ها و وقایع زمان آن ها را توصیف می کنند. این تصویر ها توسط هنرمندان خبره ای ترسیم می شدند که به واسطه همین تصویرها مشهور شدند و مردم آن ها را می شناختند. تصویرسازان بسیاری وجود دارند که به توصیف وضعیت های خاص می پردازند. مانند تصاویر موجود در روزنامه ها که وضعیت های مختلف رایج در جامعه را به خوانندگان خود نشان می دهند.این تصویرها خود به تنهایی گویای وضعیت هستند. بسیاری از آژانس های تبلیغاتی در حال کار بر روی این تصویر ها هستند.





از تصویرهای گوناگون در بخش ها و جنبه های مختلف زندگی استفاده می شود. بعضی از این تصویرها تا حد زیادی نشان دهنده ی وضعیت یک کشور هستند. این تصویر ها با هدف آموزش برخی مسائل و هنجارهای رایج در جامعه به افراد، توسط هنرمندان پدیدار می شوند. بسیاری از هنرمندان برای نشان دادن احساسات و عواطف خود به رسم تصاویری می پردازند که به بهترین شکل بازگوکننده عقاید و ذهنیت های آن ها باشد. مثلا به هنگام دلتنگی شخص دلتنگی را که در تنهایی نشسته به تصویر می کشند. در بسیاری از دیگر تصویرها برای جلب توجه بیننده و انتقال یک پیام به توصیف احساسات فرد یا وضعیت های مختلف قرار گیری بدن پرداخته می شود.





از تصویرها عموما در مجلات، روزنامه ها، خبرنامه ها و دیگر اشکال رسانه های نوشتاری در زمینه های تجاری و گزارش رویدادها استفاده می شود. بسیاری از رویداد های تاریخی به این طریق به تصویر کشیده شده اند و افراد می توانند دراین تصویر ها شاهد این رویداد ها باشند. این تصویرها بین دوستداران زبان نشانه ها طرفداران زیادی دارند. در حال حاضر هنوز هم افرادی وجود دارند که توانایی صحبت به هیچ زبانی را ندارند و برای فهماندن منظور خود از تصویرها استفاده می کنند. در گذشته این تصویرها به صورت دستی ساخته می شدند و مردم برای برقراری ارتباط با یکدیگر از آن ها استفاده می کردند. این تصویرها تاثیر زیادی در زندگی آن ها داشتند. زندگی آن ها به این تصویرها وابسته بود و مردم این طرح ها و نمودارهای ارتباطی را به خوبی می شناختند. امروزه با ظهور زبان های مختلف افراد می توانند به گفتگو با یکدیگر بپردازند. این زبان ها ترکیبی از زبان های مختلف هستند و هریک ریشه در دیگری دارد. بسیاری از واژه ها از زبان یونانی گرفته شده اند و در کشورهای مختلف به صورت های مختلف در آمده اند.



__________________________________________
_____________________________________________



تاریخچه تصویرسازی



تصویرسازی، ابتدا فقط نوعی داستان پردازی بوده است. اما این داستان سرایی به تدریج به صورت مکتوب درآمد و با پیدایش تمدن های اسطوره ای و خطوط نوشتاری روی کتیبه های سنگی و کاغذها نوشته شد. انسان های اولیه که در غارها زندگی می کردند نیز با سنگ و تیشه روی سنگ ها یا دیوار غارها، صحبت هایشان را کنده کاری می کردند. یعنی باید گفت پیشینه این هنر به زمان پاره سنگی و هم زمان با پیدایش بشر بر می گردد. تصاویر باقی مانده از آن زمان ها نشان می دهد که انسان ها، تصاویر حیوانات و رقص های آئینی را بیشتر ترسیم کرده اند.



در قرن 8 میلادی، در کشورهای آسیایی همچون چین و ژاپن این هنر رواج بسیاری داشت. چینی ها برای بازگویی داستان های خود از هنر تصویرسازی استفاده می کردند.



تعریف تصویرسازی


تصویر سازی، نوعی از هنر کاربردی است که تصویرگر برای بیان ایده ها و ادراک خود از عناصر تجسمی به بهترین نحو استفاده می کند.هنرمند تصویرگر باید سعی کند پیام هایی را که در صدد انتقال آنهاست، با رعایت همه جانبه اصول زیبا شناسی ارایه کند. تصویرسازی نوعی طراحی است که به بیان تصویری یک موضوع همچون داستان، شعر یا کتاب می پردازد. به طور کلی باید گفت هر نوع نقاشی، طراحی، عکاسی وهر نوع هنر دیگری که داستان یا موضوع خاصی را مطرح می کند، تصویرگری یا تصویرسازی نامیده می شود.



از جمله مثال های تصویرگری می توان به تصویرگری کتاب کودک اشاره کرد. تصویرگری کتاب کودک برای درک بهتر داستان توسط کودکان انجام می پذیرد.



تصویرگری در رسانه های چاپی همچون روزنامه و مجله نیز بسیار استفاده می شود. تصویرگری را می توان به نوعی، هنر گرافیک دانست که با عناصر تصویری موجود، تصاویر جدید و ترکیبی ساخته می شود. تا پیش از پیدایش هنرهای کاربردی، بیشتر فعالیت تصویرگران در صنعت چاپ بود. تصویرگران با اینکه از ابزار مختلفی استفاده می کنند اما همه آنها یک هدف را دنبال می کنند و آن بیان تصویری یک موضوع است.



تصویر سازی را می توان به موضوعات مختلفی همچون تصویرسازی آموزشی، خبری، فرهنگی، مطبوعاتی، فنی، کلربردی و تصویر سازی داستانی تقسیم بندی کرد. تصویرسازی در صنعت فیلم نیز کاربرد دارد. به طور کلی باید گفت هنرتصویرگری برای نمایش بهتر فضای مطلب و درک بهتر آن توسط مخاطب است.



یک هنرمند تصویرگر باید به محیط اطراف خود احاطه و توجه کامل داشته باشد. توجه هنرمند به جزییات اطراف، تاثیر محسوسی در اثر هنرمند دارد. تصویرگر باید با خلاقیت و نوآوری از شیوه های نوین اجرایی و استفاده مناسب از تکنیک های مختلف، اثری را خلق کند که روی تک تک افراد جامعه تاثیر مثبتی داشته باشد. تصویرگر با طراحی و ساخت تصاویر آموزشی و علمی، آگاهی مردم را به دنیای پیرامونشان افزایش می دهد. یعنی در واقع این مساله باید هدف یک هنرمند باشد.



شاید بتوان گفت یک تصویرگر حرفه ای را جامعه شناس خوبی هم دانست. تصویرگر باید سعی کند پیام های درونی خود را با تمایلات جامعه هم سو کند. تصویرگر با مطالعه زندگی و فرهنگ مردم، می تواند ویژگی های آداب و رسوم آنها را در تصویرسازی خود پیاده سازی کند. او با درک ارزش های عمومی جامعه می تواند با احترام گذاشتن به آنها، تصاویری خلق کند که شناخت بهتری از جامعه را به بیننده منتقل می کند.



انواع مختلف هنر تصویرگری



هنر تصویرسازی، زیرمجموعه های مختلفی از Mazrui و Digolo ob دارد. این هنر، تکنیک های مختلفی همچون نقاشی، چاپ، طراحی و چسباندن دارد. این تکنیک ها با روش های مختلف در هنر تصویرگری استفاده می شوند. این هنر از اواخر قرن 19 میلادی به دو دسته تصویرسازی داستانی و تصویرسازی تبلیغاتی تقسیم شد. بعد به تدریج و با پیشرفت فناوری، شاخه های مختلفی به آن اضافه شد. به طور مثال، می توان به تصویرسازی متحرک یا همان پویانمایی اشاره کرد. اما به طور کلی باید گفت، تصویرسازی به پنج گروه کلی تصویرسازی نشریات، کتاب، تبلیغات و موسسات و نهادها و تصویرسازی بین المللی تقسیم می شود.



با اختراع کاغذ، تقریبا جرقه های تصویرسازی زده شد. انسان های اولیه برای بیان منظور خود از این هنر استفاده می کردند. روش های مختلفی که در این هنر استفاده می شود شامل موارد زیر هستند:



قلم زنی

لینوکات

Sumi-E

حکاکی

اینتاگلیو

تصویرسازی با قلم و جوهر

کنده کاری روی چوب



همان طور که در بالا نیز اشاره کردیم، هنر تصویرسازی در قرن های 14 و 15 میلادی استفاده بسیاری داشته است. تکنیک های آن سال ها، همچنان نیز توسط هنرمندان و تصویرگران مورد استفاده قرار می گیرند.



هنر تصویرسازی



امروزه مردم به نسبت قرن های پیشین، ارزش و احترام بیشتر برای کارهای هنری قایل هستند. هنر تصویرسازی نیز از جمله هنرهای بسیار زیبایی است که میان مردم ارزش و بهای زیادی دارد. داستان هایی که با تصویرسازی های زیبا، بهتر بیان می شوند از جمله علاقه مندی های این روزهای هنردوستان است. این هنر را می توان در همه جا از نمایشگاه ها و موزه ها گرفته تا کتاب و مجله و روزنامه ها دید.هنرتصویرگری در دوران امپراطوری بسیار کاربرد داشته است. آثار خلق شده در زمینه تصویرگری همیشه با درک و فهم مردم ارتباط مستقیم داشته است. مردم با تماشای آنها می دانند که پشت این تصویر داستانی نهفته است.



تصویرگری فنی



تصویرسازی های مختلفی وجود دارند که به بیان ماهیت فنی چیزهای مختلف می پردازد. این تصویرسازی ها را می توان جزئی از طراحی های فنی دانست. گرافیک های کامپیوتری 2 بعدی و سه بعدی مختلفی برای انتقال بیان فنی مورد استفاده قرار می گیرند. اینگونه تصویرسازی ها بیشتر برای افرادی استفاده می شوند که آگاهی فنی ندارند و با این تصاویر می توانند درک بهتری از موضوع مورد نظر پیدا کنند. تصویرسازی های فنی نیز برای درک آسان تر مفاهیم فنی استفاده می شوند.



همیشه پشت چنین تصویرسازی هایی یک ذهن خلاق و ماهر نهان است. بیان ماهیت واقعی مطلبی بااستفاده از تصویرسازی و طراحی کار چندان ساده ای نیست. طراحی فنی باید به قدری واضح باشد که افراد عادی نیز بتوانند مفهوم اصلی آن را دریافت کنند. در اطراف ما موارد مختلفی از هنر تصویرگری را می توان دید. این آثار در مجله ها، روزنامه و کتاب همیشه جلوی چشم ما هستند.



تصویرگی تکنیک های مختلفی دارد و برای ساختن یک اثر ماندگار و زیبا، باید مهارت و خلاقیت را در کنار هم داشت. تکنیک دقیقا با فکر هنرمند در ارتباط است.



منبع : boomeabi
 

Similar threads

بالا