هموژنایزر صنعتی

m-ghorbani

عضو

هموژنایزر چیست؟​

پمپ امولسیون که با نام هموژنایزر(Homogenizer) و میکسر با تنش برشی زیاد(High Shear Mixer) هم شناخته می شود، برای همگن و یکنواخت کردن محلول ها بکار می رود. میکسر هموژنایزر تکنولوژی و دقت ساخت بسیار زیادی دارد که باعث می شود فاصله بین روتور و استاتور به مقداری در حدود چند دهم میلیمتر برسد. با کم شدن فاصله بین روتور و استاتور، ذرات معلق ریز، پس از چرخش هوموژنایزر له می شوند و زمان به دام افتادن بین قطعات فلزی بدنه، به صورت کاملا یکنواخت در مخلوط پخش خواهند شد . برای مثال در صنعت رنگ و رزین، افزودنی های رنگی و پودر را با استفاده از پمپ امولسیون با همدیگر مخلوط می کنند. تفاوتی که هموژنایزر روتور استاتور، با مخلوط کن های دیگر دارند، این است که ذرات ریز جامد را به صورت یکنواخت و همگن، در مخلوط پراکنده می کند.

استاتور و روتور میکسر هموژنایزر


انواع Homogenizer​

مخلوط کن ها و هموژنایزرها که برای ترکیب مواد مختلف استفاده می شوند، به 3 نوع اصلی تقسیم می شوند. البته بهتر است توجه کنید که شما دقیقا برای چه کاری می خواهید از میکسر استفاده کنید. به عنوان مثال برای صنعت رنگ و رزین استفاده از ترکیب هموژنایزر میکسر مکانیکی و التراسونیک را توصیه می کنیم. سه جالت مختلف امولسیون پمپ ها عبارت اند از :
- میکسر اولتراسونیک
- هموژنایز میکسر مکانیکی(فشار بالا) یا هوموژنایزر روتور استاتور
- سیستم Bead mill

روش مخلوط شدن ذرات در هموژنایزر مکانیکی فشار بالا​

اصلی ترین بخش این دستگاه، روتور و استاتور است. پره های روتور، در میان پره های ثابت استاتور با سرعت بسیار زیاد (3000 دور در دقیقه) به حرکت در می آیند. فرایند شکستن و ریز کردن ذرات، به دلیل سرعت بسیار زیاد برخورد مواد با پره های ثابت و حرکت مواد با سرعت بسیار زیاد در میان لایه ثابت و متحرک استاتور و روتور، اتفاق می افتد. این سرعت چرخش بسیار زیاد و فاصله کم استاتور و روتور باعث می شود تنش برشی بسیار زیادی در مایعات(Shear stress) شکل بگیرد و از آنجایی که سیال تنش برشی تحمل نمی کند، سرعت حرکت مایع بسیار زیاد می شود. بالا رفتن سرعت سیال باعث میکرونیزه شدن(ریز شدن) و همسان ذرات درون محلول خواهد شد.

تنش برشی در سیال و مایع
 
آخرین ویرایش:

Similar threads

بالا