همه چیز در باره Gmail

dave batista

عضو جدید
سلام دوستان
توی این تاپیک می خوام هر چه در مورد GMAIL هست بزارم شما هم هرچه که می دونید لازمه بزارید.​


Gmail چيست؟
Gmail (Google Mail) نخستين سرويس پست الكترونيك در سراسر جهان است كه حجم MailBox (صندوق) آن دو گيگابايت است. يعني شما كه تا چندي پيش ناچار بوديد با MailBoxهاي محدود 4 مگابايتي و 10 مگابايتي سر كنيد، از اين پس مي‌توانيد بيش از 2000 مگابايت e-mail در صندوق پست الكترونيك خود ذخيره و نگهداري كنيد. افزون بر اين، Gmail يكي از نخستين سايت‌هاي ارائه دهنده حساب‌هاي پست الكترونيك رايگان است كه Attachment Size (حجم فضاي پيوست) آن، 10 مگابايت است. ديگر نوآوري مهم اين سايت، آن است كه براي نخستين بار دو مفهوم تازه و بديع Labels و Conversations را با خود به دنياي پست الكترونيك آورد (در مورد تمامي اين مفاهيم در صفحات آينده اين شماره، توضيحات مبسوطي تقديم خواهد شد). البته اينها تنها بخشي از نوآوري‌هاي عظيمي است كه Gmail در دنياي e-mail به وجود آورده است و بايد بدانيد هنوز خيلي چيزها مانده است كه در مورد اين سرويس e-mail نمي‌دانيد.

خواندن و نوشتن نامه‌هايي به زبان‌هاي ديگر
در ابتدا بايد متذكر شوم كه Gmail براي كار با چنين نامه‌هايي، از استاندارد UTF-8 استفاده مي‌كند. براي استفاده از اين استاندارد، لازم است مراحل زير را (در مرورگر Internet Explorer) طي كنيد:
1. از منوي View وارد زيرمنوي Encoding شويد.
2. در زيرمنوي Encoding، گزينه Unicode (UTF-8) را انتخاب كنيد. اگر با اين كار مشكل حل نشد، دليل آن مي‌تواند Encoding نادرست متن در هنگام ارسال نامه از سرويس‌هاي e-mail ديگر به صندوق پست الكترونيك شما باشد (معمولا پس از انجام مراحل گفته شده در بالا، ديگر مشكلي براي ارسال چنين نامه‌هايي از Gmail به حسابي ديگر در همين سايت، يا ديگر سرويس‌هاي پست الكترونيك، وجود ندارد). اما در صورت وجود مشكل و در چنين حالتي، شما يك راه بيشتر نداريد و آن مشاهده اصل متن نوشته شده است (به صورتي كه پيش از ارسال بوده است). براي اين كار مي‌بايد وارد نامه‌اي كه داراي چنين مشكلي است شده، و سپس در بالاي نامه روي More Options كليك كنيد و دست آخر گزينه Show Original را برگزينيد.
تذكر: براي فراگيري كامل شيوه ارسال و دريافت نامه در Gmail، لطفا ادامه اين مقاله را مطالعه كنيد.
نگاهي به رابط كاربري Gmail
شايد شنيده باشيد كه سرعت كار با Gmail بسيار بالاتر از هر سرويس پست الكترونيك ديگري است. فكر مي‌كنيد چرا؟ برخي در توجيه اين امر ميمون و مبارك گفته‌اند، علت اين امر در Refresh نشدن كامل صفحات Gmail است، اما اين تصوري كاملا اشتباه است، چرا كه بر خلاف عقيده اين دسته افراد، Gmail يكي از سايت‌هايي است كه به كرات و در فواصل كوتاه مدت، اقدام به Refresh صفحات خود مي‌كند و تعداد Refreshهاي آن از Hotmail و Yahoo! هم بيشتر است. در واقع به نظر مي‌رسد كه دليل اصلي اين سرعت را بايد در رابط كاربري Gmail سراغ گرفت. Gmail از يك رابط كاربري فوق‌العاده سبك و كاربرپسند (User Friendly) بهره مي‌برد كه به سبك موتور جستجوگر Google، كاملا مبتني بر متن طراحي شده است. يعني شما در اين سايت هيچ گونه Banner يا تصوير اضافي و سنگين نمي‌بينيد. هر چه هست متن است و اسكريپت‌هاي بسيار سبك و بس .
براي درك بهتر اين موضوع، بهترين كار ممكن، مقايسه Gmail با Hotmail است. كاربران Hotmail نيك مي‌دانند كه سرويس پست الكترونيك آنها، در مقام مقايسه با Gmail تا چه اندازه سنگين است. Hotmail سرشار است از تصاوير پر حجم، سنگين و غير ضروري كه بخش عمده‌اي از زمان استفاده از حساب‌هاي Hotmail، به بارگذاري آنها اختصاص مي‌يابد (آرم تبليغاتي بزرگ ستاره دريايي MSN كه دم به دم در صفحات Hotmail باز مي‌شود و بخش قابل توجهي از صفحه كاري اين سايت را اشغال مي‌كند، واقعا چه فايده‌اي دارد؟!). مسئله مهم اين است كه Hotmail تنها به اين بسنده نمي‌كند و براي عنوان صفحات خود (مانند Inbox، Drafts و...) هم از تصاوير گرافيكي استفاده مي‌كند، و خب كاملا واضح است كه چرا سرعت Hotmail به نسبت Gmail تا اين اندازه كمتر است. اين مسئله در مورد Yahoo! Mail هم كاملا صدق مي‌كند و تا زماني كه سرويس پست الكترونيك Yahoo! سبك نشود، مسئولين آن نبايد انتظار برتري بر Gmail را داشته باشند.
نكته (1): براي آگاهي از ميزان فضاي مصرف شده از MailBox خود، مي‌توانيد در پايين صفحه اصلي مديريت حساب پست الكترونيك خود، پيام وضعيت You are Currently using… را مطالعه كنيد.
نكته (2): رابط كاربري Gmail داراي دو پوسته است. يكي پوسته Standard كه نمونه‌اي از آن را در شكل (1) مي‌بينيد، و ديگري پوسته HTML Basic. براي انتخاب هر يك از اين دو پوسته مي‌توانيد در پايين صفحه اصلي مديريت حساب پست الكترونيك خود، يكي از گزينه‌هاي ارائه شده در برابر عبارت Gmail View را برگزينيد (اين عبارت، زير پيام وضعيت You are Currently using… قرار دارد).
توجه (مهم): به ياد داشته باشيد كه در نماي HTML Basic امكانات، زير را از دست خواهيد داد. به عبارت ديگر، شماري از اين امكانات به طور كامل از دسترس شما خارج خواهد شد كه عبارتند از :
-- ***** سازي
-- بخش تنظيمات (زبانه Forwarding and POP)
-- غلط‌گير املايي (Spell Checker)
-- كليدهاي ميانبر صفحه كليد
-- ويژگي و خصوصيت تكميل خودكار نشاني نوشته شده، كه همان (Address auto-complete) مي‌باشد.
نكته (3): در صفحه اصلي Inbox حساب شما، در برابر موضوع (Subject) هر نامه، چند واژه ابتدايي متن آن نامه نيز نوشته شده است كه در درك سريع موضوع نامه‌ها به شما كمك مي‌كند. Gmail به اين ويژگي Snippets مي‌گويد.
نكته (4): تا 24 ساعت پس از دريافت يا ارسال يك نامه، Gmail تاريخ ارسال و دريافت نامه را با ساعت نشان مي‌دهد. اما با گذشت يك شبانه روز، شيوه نمايش تاريخ دريافت و ارسال نامه، به تعداد روز تغيير مي‌كند.
بررسي امكانات و توانايي‌هاي پايه‌اي Gmail
افزون بر پوشه‌ها، Gmail داراي يك سري امكانات و توانايي‌هاي عادي و معمول در همه سرويس‌هاي پست الكترونيك است كه تسلط بر آنها براي تمامي كاربران اين سرويس الزامي است. در ادامه به اين امكانات پايه‌اي و عادي پرداخته شده است:
· خواندن نامه‌ها: براي اين كار كافي است در Inbox حساب خود، روي نامه مورد نظر خود كليك كنيد؛ به همين سادگي!
نكته: براي چاپ متن يك نامه، افزون بر استفاده از ابزار Print در هر مرورگر وب، كافي است در صفحه نمايش متن نامه، بر روي پيوند More Options در بالاي متن نامه كليك كنيد و سپس در قاب باز شده، گزينه Print را برگزينيد.
· نگارش و ارسال نامه: براي اين كار كافي است در هر پوشه‌اي از Gmail كه هستيد، روي پيوند Compose Mail در بالاي صفحه و دقيقا زير لوگوي Gmail كليك كنيد. با اين كار وارد صفحه نگارش نامه مي‌شويد. اينك در بالاي صفحه نگارش و در فيلد To:، نشاني پست الكترونيك گيرنده نامه، و در فيلد Subject:، موضوع نامه خود را بنويسيد. سپس متن نامه را نوشته و براي فرستادن آن، روي دكمه Send كليك كنيد.
نكته (1): براي Draft كردن نامه، كافي است روي دكمه Save Draft كليك كنيد.
نكته (2): اگر از فرستادن نامه منصرف شده‌ايد و قصد Draft كردن آن را هم نداريد، روي دكمه Discard كليك كنيد.
نكته (3): اگر مي‌خواهيد رونوشت نامه خود را براي افراد ديگري هم ارسال كنيد، در پايين فيلد To:، روي پيوند Add Cc كليك كرده و نشاني‌هاي دريافت كننده رونوشت نامه را بنويسيد (نشاني دريافت كنندگان رونوشت نامه، به اطلاع دريافت كننده اصلي خواهد رسيد).
نكته (4): اگر مي‌خواهيد رونوشت نامه خود را بدون اطلاع دريافت كننده اصلي، براي افراد ديگري هم ارسال كنيد، در پايين فيلد To: روي پيوند Add Bcc كليك كنيد.
نكته (5): براي پيوست كردن يك فايل به نامه خود، در پايين فيلد Subject، روي پيوند Attach a file كليك كنيد. اگر مي‌خواهيد فايل‌هاي ديگري را هم به نامه خود پيوست كنيد، در پايين نشاني فايل پيوست شده قبلي، روي پيوند Attach another file كليك كنيد.
نكته (6): اگر مي‌خواهيد نامه خود را پيش از فرستادن، به لحاظ املايي و گرامري غلط‌گيري كنيد، كافي است در بالاي صفحه Compose Mail خود، روي پيوند Check Spelling در كنار دكمه Discard كليك كنيد (توجه كنيد كه براي نامه‌هايي كه به صورت فينگليش «زبان فارسي با حروف انگليسي!» مي‌نويسيد، اين امكان طبيعتا فايده‌اي نخواهد داشت).
نكته (7): براي ارسال پيوندهاي فرامتني (Hyperlinks) به وسيله Gmail، كافي است نشاني‌ها را به سادگي در متن نامه‌هايتان بنويسيد! اما يك نكته را فراموش نكنيد و آن اينكه اگر مايليد گيرنده نامه بتواند با يك كليد بر روي نشاني به طور خودكار وارد آن نشاني شود و ديگر نيازي به كپي و الصاق كردن نشاني در نوار نشاني‌هاي مرورگر خود نداشته باشد، حتما در ابتداي نشاني، از عبارت http:// استفاده كنيد.
تذكر (1): حداكثر حجم هر نامه ارسالي يا دريافتي در Gmail، تنها 10 مگابايت است (با حداكثر حجم پيوست هر نامه اشتباه نشود). توجه كنيد كه حجم نهايي هر نامه ارسالي يا دريافتي در Gmail با احتساب حجم فايل يا فايل‌هاي پيوست شده، بايد نهايتا 10 مگابايت باشد و نه بيشتر. لازم به ذكر است كه Gmail از ارسال نامه‌هاي داراي حجمي بيش از اين مقدار، خودداري مي‌كند و آنها را به طور خودكار برگشت مي‌زند.
تذكر (2): نه تنها Gmail، بلكه تقريبا گروه كثيري از سرويس‌هاي معتبر پست الكترونيكي جهان، امروزه از ارسال و دريافت فايل‌هاي پيوست شده اجرايي (Executable Files) جلوگيري مي‌كنند. اين به جهت حفظ امنيت شما و سيستم شما و كاستن از احتمال آلوده شدن سيستم كاربران به ويروس‌ها و ديگر كدهاي ويرانگر است. از انواع فرمت‌هايي كه Gmail آنها را به عنوان ارسال يا دريافت به صورت پيوست نامه نمي‌پذيرد، مي‌توان به فرمت‌هاي .EXE و نيز كليه فرمت‌هاي فشرده اشاره كرد.
توجه: در شماره آينده، شيوه نگارش نامه‌هاي گرافيكي در Gmail با استفاده از Rich formatting را خواهيد آموخت. با استفاده از اين شيوه، مي‌توانيد در متن نامه‌هاي خود، از انواع تصاوير و نمادهاي گرافيكي، خندانك‌ها و جلوه‌هاي ويژه متن (فونت‌هاي گوناگون، زيرخط‌دار، درشت، ايتاليك، رنگي و...) استفاده كنيد.
· فهرست تماس‌ها:Gmail به شما امكان مي‌دهد تا فهرست كامل تمامي اشخاص مرتبط با شما را كه با صندوق پست الكترونيك Gmail شما بده و بستان دارند، يكجا ببينيد و مديريت كنيد. براي اين منظور كافي است در پايين فهرست پوشه‌ها و بالاي قاب Labels، روي پيوند Contacts كليك كنيد. با اين كار وارد صفحه مديريت تماس‌ها مي‌شويد. در قاب نخست اين صفحه (Frequently Mailed)، مي‌توانيد فهرست پرتماس‌ترين اشخاص مرتبط با خود را مطالعه كنيد. قاب دوم (All Contacts) نيز فهرست كامل تمامي اشخاص مرتبط با شماست.
نكته (1): براي ساختن يك نشاني تماس جديد (معرفي كردن يك شخص جديد بدون آنكه لزوما تاكنون با يكديگر تماسي داشته باشيد)، كافي است در بالاي صفحه مديريت تماس‌ها، روي پيوند Add Contact كليك كنيد و در صفحه جديدي كه باز مي‌شود، در فيلد Name: نام شخص مورد نظر و در فيلد Primary Email: نشاني پست الكترونيك وي را بنويسيد. اگر مي‌خواهيد در ارتباط با شخص مورد نظر، توضيحاتي بنويسيد، فيلد Notes: اين خواسته شما را برآورده مي‌كند. پس از پايان كار، روي دكمه Save كليك كنيد. همچنين اگر خواستيد اطلاعات بيشتري را در رابطه با شخص مورد نظر خود يادداشت كنيد، پيش از كليك روي دكمه Save، روي پيوند Add more contact info كليك كنيد.
نكته (2): اگر مي‌خواهيد نامه‌اي را هم زمان براي چند نفر ارسال كنيد، يك راهش اين است كه به صفحه مديريت تماس‌ها برويد و با انتخاب اشخاص مورد نظر خود، روي دكمه Compose كليك كنيد.
نكته (3): اگر مي‌خواهيد يك يا چند نشاني تماس را حذف كنيد، آنها را برگزيده و روي دكمه Delete كليك كنيد.
نكته (4): براي يافتن يك نشاني تماس، كافي است يكي از اطلاعات مربوط به آن نشاني را كه به ياد داريد، در فيلد Search Contacts در صفحه اصلي مديريت تماس‌ها بنويسيد.
توجه: در شماره آينده ماهنامه، با شيوه استفاده از روش مديريت سازمان يافته فهرست‌هاي تماس با استفاده از CSV در Gmail آشنا مي‌شويد. اين شيوه به شما امكان مي‌دهد تا اطلاعات تماس را به طور كاملا مرتب و سازمان يافته، از پيش تهيه و آماده كنيد و سپس اطلاعات تماس ايجاد شده و مرتب شده را به بانك نشاني‌هاي Gmail انتقال دهيد.
· راهنماي استفاده از Gmail: همچون هر سرويس پست الكترونيك ديگري، Gmail نيز براي رفع مشكلات كاربران خود، اقدام به تهيه راهنما كرده است. به وسيله صفحات راهنماي Gmail مي‌توانيد شيوه استفاده از اين سايت و امكانات پرشمار و رنگارنگ آن را به سادگي فرا‌بگيريد. براي استفاده از اين راهنما، كافي است در صفحه اصلي Gmail، روي پيوند Help در بالاي صفحه و در كنار پيوند Sign Out (كه براي خروج از حساب كاربري مورد استفاده قرار مي‌گيرد)، كليك كنيد.
ادامه پست بعدی...
 

dave batista

عضو جدید
آشنایی با ویژگی های اختصاص gmail

آشنایی با ویژگی های اختصاص gmail

آشنايي با ويژگي‌هاي اختصاصي Gmail

شك نكنيد كه امكانات و توانايي‌هاي منحصر به فرد Gmail آن قدر فراوان هستند كه شما را كاملا مجذوب خود سازند. Gmail با استفاده از اين امكانات اختصاصي خود، به خوبي براي هر نوع مصرفي مناسب است: از استفاده شخصي و خانگي، تا استفاده كاري و تجاري! در اين بخش تلاش شده است تا با نگاهي نسبتا جامع، به اين امكانات و توانايي‌ها پرداخته شود:
Labels (برچسب‌ها): در صفحات گذشته تاكيد كرديم كه به دليل اين ويژگي است كه در Gmail نمي‌توانيد پوشه بسازيد و در حقيقت اين قابليت، جايگزين عمل پوشه سازي در اين سرويس پست الكترونيك جادويي شده است.
آيا تاكنون پيش آمده است كه بخواهيد يك نامه را همزمان در دو يا چند پوشه حساب e-mail خود داشته باشيد؟ در سرويس‌هاي پست الكترونيك ديگر، شما براي اين كار ناچار هستيد كه براي هر پوشه، يك نسخه از نامه را تهيه كنيد و اين مي‌تواند موجب شلوغي پوشه‌هاي شما و البته سنگيني حساب و كاهش MailBox شما شود. Gmail اما براي حل اين مشكل، راهي يافته است و آن برچسب‌هاست. آنها تنها عنوان‌هاي معرفي هستند كه نامه‌هاي شما با آنها نشانه‌گذاري مي‌شوند و در مواقع لزوم مي‌توان با جستجو به دنبال يك برچسب خاص، همه نامه‌هاي برچسب‌گذاري شده را يافت.
نكته (1): براي ساختن يك برچسب كافي است در صفحه اصلي Inbox خود و در قاب Labels، روي پيوند Edit Labels كليك كنيد و سپس در صفحه باز شده، نام برچسب مورد نظر خود را بنويسيد و روي دكمه Create Label كليك كنيد.
نكته (2): براي برچسب‌گذاري يك يا چند نامه، كافي است آنها را انتخاب كرده و سپس از منوي وظايف (بخش منوي وظايف در صفحات آينده را بخوانيد) و از بخش Apply label:، برچسب مورد نظر خود را برگزينيد.
نكته (3): برچسب يا برچسب‌هاي انتخاب شده براي هر نامه، در رديف آن نامه و پيش از موضوع (Subject) آن نامه، نمايش داده مي‌شوند.
نكته (4): براي وارد شدن به بخش يك برچسب خاص، كافي است در سمت چپ صفحه كاري Gmail، و در قاب Labels، بر روي عنوان برچسب مورد نظر خود كليك كنيد.
نكته (5): به طور كلي، Gmail مزيت‌هاي برچسب بر پوشه را، اين گونه برمي‌شمرد:
) هر گفتگو (در مورد مفهوم گفتگو در سطور بعد توضيحات مفصلي تقديم خواهد شد)، مي‌تواند دو يا چند برچسب داشته باشد. اما براي استفاده از نامه‌ها به وسيله پوشه‌ها، ناچاريد يك نسخه مجزا از هر نامه را در يك پوشه قرار دهيد.
) يك نامه برچسب‌گذاري شده، مي‌تواند در آن واحد، در چندين پوشه Gmail (مانند All Mail، Inbox، Sent Mail و...) نمايش داده شود و اين يافتن نامه‌هاي برچسب‌گذاري شده در ميان انبوه نامه‌هاي ديگر را باز هم ساده‌تر خواهد كرد. اما پرواضح است كه چنين كاري در حالت استفاده از پوشه‌ها، چه ميزان فضا از Inbox كاربر را اشغال خواهد كرد.
) شما مي‌توانيد حتي عمل جستجوي نامه‌ها را بر اساس برچسب‌ها انجام دهيد. اما چنين كاري در حالت استفاده از پوشه‌ها، اغلب امكان‌ناپذير است.
Conversations (گفتگو‌ها): شايد تاكنون برايتان پيش آمده باشد كه با دوست، همكار يا آشنايي، نامه‌نگاري مرتب و انبوه داشته باشيد و شايد گاه برايتان پيش آمده باشد كه يكي از شما دو نفر، نامه‌اي به طرف مقابل خود بفرستد و ديگري به نامه‌اي كه دريافت كرده، پاسخ دهد و شما هم در پاسخ به وي، نامه دومي بنويسيد و...
اين شيوه نامه‌نگاري در ديگر سرويس‌هاي پست الكترونيك، گاه شديدا دردسر‌زا و گيج كننده مي‌شود. چرا كه اين امكان وجود دارد كه شما با يك فرد به خصوص، در چند زمينه مختلف نامه‌نگاري مرتب داشته باشيد و در چنين حالتي، ممكن است در آن واحد چند نامه را از آن فرد دريافت كنيد كه خوب آشكار است كه مطالعه همه اين نامه‌ها و سپس طبقه‌بندي و علامت‌گذاري آنها، چقدر مي‌تواند وقت‌گير و خسته كننده باشد...
Gmail براي حل اين مشكل، يك راه چاره بسيار جالب توجه يافته است، و آن استفاده از روش " گفتگوها " مي‌باشد. شيوه كار اين روش ساده است. شما نامه‌اي به دوست خود مي‌نويسيد و پاسخي كه دوست شما به نامه‌تان مي‌دهد، به طور جداگانه ذخيره نمي‌شود. بلكه در كنار متن نامه ارسالي شما قرار مي‌گيرد و به خود شما نمايش داده مي‌شود. در اين حالت، در فيلد فرستنده نامه‌ها در Inbox شما، عبارتي با فرمول زير نقش مي‌بندد:
(تعداد نامه‌هاي رد و بدل شده) + آخرين پاسخ دهنده + آخرين پرسش كننده.
به همين دليل حتي بدون خواندن نامه دريافتي، مي‌توانيد آگاه شويد كه نامه‌اي كه دريافت كرده‌ايد، در پاسخ به همان نامه‌اي است كه فرستاده‌ايد (و بالعكس).
اينك مي‌توانيد روي عنوان نامه (يا گفتگو) كليك كرده و آن را باز كنيد. توجه كنيد كه در حالت عادي، تنها متن آخرين نامه دريافت/ارسال شده قابل مطالعه است و Conversationهاي پيشين Collapse (بسته) شده‌اند. براي باز كردن متن تمام نامه‌ها، كافي است در سمت راست متن نامه‌ها، روي پيوند Expand All كليك كنيد و اگر خواستيد همه نامه‌ها را ببنديد، از پيوند Collapse All استفاده كنيد. همانگونه كه مي‌بينيد، اين شيوه بسيار مفيد و موثر است و واقعا به افزايش سرعت و كارايي در استفاده از Gmail ياري مي‌رساند. برنامه نويسان و طراحان Gmail، چنين شيوه نمايش گفتگوها را، Conversation View (نماي گفتگو) مي‌نامند.
Archived Mails(نامه‌هاي آرشيو شده): هر جور كه به قضيه نگاه كنيم، بسياري از نامه‌ها هستند كه شما واقعا تا مدت‌ها مجددا به آنها نياز نخواهيد داشت. خيلي از آنها اهميت چنداني (دست كم در مقطع زماني فعلي) ندارند و مگر روزي روزگاري فيلتان ياد هندوستان كند و بخواهيد دوباره آنها را مرور كنيد. Gmail با عنايت به حجم عظيم 2 گيگابايت MailBox كه به شما هديه مي‌دهد، همواره از شما مي‌خواهد، تا جايي كه مي‌توانيد نامه‌ها را حذف نكنيد و به جاي اين كار، آنها را آرشيو (بايگاني) نماييد. با اين كار، نامه‌هاي بايگاني شده، ديگر نمايش داده نمي‌شوند و تنها مي‌توانيد آنها را با جست و جو در پوشه All Mail صندوق Gmail خود بيابيد.
نكته (1): براي آرشيو كردن نامه‌ها، كافي است آنها را انتخاب كنيد و سپس در بالاي صفحه كاري Gmail و سمت راست پيوند Compose Mail، بر روي دكمه Archive كليك كنيد.
نكته (2): مي‌توانيد در نماي Conversation View (بخش Conversations را بخوانيد) نيز نامه‌ها را آرشيو كنيد. براي انجام اين كار، كافي است در بالاي هر پيام رد و بدل شده، بر روي دكمه Archive كليك كنيد.
نكته (3): لطفا توجه كنيد كه اگر كسي به يك نامه آرشيو شده توسط شما پاسخ دهد، نامه آرشيو شده به همراه پاسخ دريافتي، مجددا در Inbox شما نمايش داده خواهد شد.
نكته (4): اگر خواستيد يك نامه آرشيو شده را دوباره به Inbox خود بازگردانيد، يا به بيان بهتر آن را Unarchive كنيد، كافي است وارد پوشه All Mail شويد و پس از يافتن نامه، آن را انتخاب كنيد و از منوي كشويي وظايف (بخش منوي وظايف را بخوانيد)، گزينه Move to Inbox را برگزينيد.
Filters (filterها): ما ايراني‌ها اصولا عاشق هر نوع filter و filterبازي هستيم (هر گونه ارتباط اين گفته، با filterهاي بسيار نيرومند و نفوذناپذير مخابرات، اكيدا و شديدا تكذيب مي‌شود). اما بايد بدانيم كه تنها ما اينگونه نيستيم. از آنجا كهfilter و filter اسيون (از هر نوعش) در سراسر دنيا هواداران بي‌شماري دارد، طبيعتا نمي‌توان شاهد فقدان filter در سرويس‌هاي پست الكترونيك بود، و در همين راستا، طراحان و نويسندگان Gmail نيز اين امكان بسيار مفيد را به سرويس پست الكترونيك نيرومند خود افزوده‌اند.
در اين رابطه Gmail به شما امكان مي‌دهد تا 20 نوع filter گوناگون طراحي كنيد. دو كاربرد بديهي و بسيار مفيد filter ها در Gmail، عبارتند از امكان برچسب‌گذاري خودكار نامه‌هاي ارسالي و دريافتي و نيز امكان ارسال خودكار نامه‌هاي دريافتي به يك نشاني ثالث (Automatically forwarding Messages) مي‌باشد. نكته: براي ساخت يكfilter ، كافي است در بالاي صفحه كاري Gmail و در سمت راست دكمه Search the Web، بر روي پيوند Create a filter كليك كنيد. با اين كار قابي باز مي‌شود كه بايد اطلاعات اوليه مربوط به filter مورد نظر خود را در فيلدهاي آن به قرار زير بنويسيد:
در فيلد From: نشاني فرستنده نامه‌هايي را كه مي‌خواهيد مشمولfilter قرار گيرند، بنويسيد (اگر مي‌خواهيد نامه‌هايي را كه ديگران برايتان مي‌فرستند filter كنيد).
در فيلد To: نشاني گيرنده نامه‌ها (اگر مي‌خواهيد نامه‌هاي ارسالي خود را filter كنيد) را بنويسيد.
در فيلد Subject موضوع نامه‌هاي مشمول filter را بنويسيد.
در فيلد Has the words: واژگاني را بنويسيد كه مي‌خواهيد نامه‌هاي حاوي آن واژگان، filter شوند.
در فيلد Doesn't have: واژگاني را بنويسيد كه نمي‌خواهيد نامه‌هاي حاوي آن واژه‌ها، filter شوند. در اينجا با روشن كردن جعبه انتخاب Has attachment، نامه‌هاي داراي پيوست را هم مي‌توانيد مشمول filter قرار دهيد. براي اطمينان از وجود نامه‌هايي با شرايطي كه تعريف كرده‌ايد، بر روي دكمه Test Search كليك كنيد و در نهايت با انتخاب دكمه Next Step به صفحه بعد برويد. در اين صفحه مي‌بايد نوع عملي را كه مي‌خواهيد روي نامه‌هايfilter شده اعمال شود، مشخص كنيد. اين اعمال به قرار زير است و روشن كردن جعبه انتخاب هر يك، به معناي تاييد انجام آن عمل بر روي نامه‌هاي filter شده است:
Skip the Inbox (archive it): نامه‌هاي مشمولfilter را آرشيو مي‌كند.
Star it: نامه‌هايfilter شده را ستاره‌دار مي‌كند.
Apply the label: با فعال كردن اين جعبه، و انتخاب و برگزيدن يك برچسب از منوي كشويي مقابل آن، نامه‌هاي filter شده با برچسب انتخابي شما، برچسب‌گذاري مي‌شوند.
Forward it to: نامه‌هاي filter شده را به يك نشاني پست الكترونيك ثالث ارسال مي‌كند.
Move it to the trash: نامه‌هاي مشمول شرايطfilter را حذف مي‌كند.
اينك براي تاييد عمليات و ساخت filter ي كه تعريف كرده‌ايد، بر روي دكمه Create Filter كليك كنيد.
 
آخرین ویرایش:

Similar threads

بالا