هر چه می خواهد دل تنگت بپرس!

Sparrow

مدیر تالار مهندسی هوافضا
مدیر تالار
من مکانیک جامدات می خونم دوست دارم ارشد طراحی وساخت موشک بخونم چه چیزایی اضافه بخونم

سلام،
راستیاتش من همچین رشته ای توی ارشد ندیدم چون طراحی و ساخت موشک مثل طراحی هواپیما نمیشه گفت که یک رشته خاصه.برای طراحی و ساخت یک موشک یا هواپیما به مجموعه ای از تخصص ها نیاز داریم مثل : آیرودینامیک،سازه،مکانیک پرواز،پیشرانش،مواد، ساخت و تولید یا رشته خود شما که جاممدات هست.اگه می خواید ارشد هوافضا بخونید یک بحثه اگه می خواید برید تو کار موشک بحث دیگه.
اگه می خواید هوافضا بخونید که خوب چون این رشته ستاره داره احتمالاً کنکورش رو می دید باید روی بحث مقاومت مصالح و سیالات و درس های مشترک کار کنید چون اگه بخواید هوافضا رو از ب بسم الله بخونید که از هر دو رشته وا می مونید.
اما اگه به طراحی و ساخت موشک علاقه دارید اول من توصیه می کنم کتاب های زیر رو مطالعه کنید:
http://www.www.www.iran-eng.ir/showthread.php?t=50943

بعد هم ارشد یا جامدات یا هوافضا قبول بشید و برید تو کار موشک!

موفق و پیروز باشید
یا علی
Sparrow
:)

ehsantomcat

عضو جدید
سلام من میخوام uavطراحی کنم . میخواهم در مورد طراحی مفهومی اون یک سری اطلاعات بهم بدی مثلا چه چیزهایی لازمه که باید توش بنویسم .واقعا فوری بهش احتیاج دارم
در ضمن برای گرفتن بودجه از دانشگاه باید یک سری اطلاعات اولیه بدم نمی دونم چی بنویسم
همین طور در مورد قیمت اولیه میتونی کمکم کنی
اگه نمونهای از طراحی مفهومی داری یا کتابی چیزی برا میتونی ایمیل کنی
sonada66@yahoo.com:heart::heart::heart::):):que:

Sparrow

مدیر تالار مهندسی هوافضا
مدیر تالار
سلام من میخوام uavطراحی کنم . میخواهم در مورد طراحی مفهومی اون یک سری اطلاعات بهم بدی مثلا چه چیزهایی لازمه که باید توش بنویسم .واقعا فوری بهش احتیاج دارم
در ضمن برای گرفتن بودجه از دانشگاه باید یک سری اطلاعات اولیه بدم نمی دونم چی بنویسم
همین طور در مورد قیمت اولیه میتونی کمکم کنی
اگه نمونهای از طراحی مفهومی داری یا کتابی چیزی برا میتونی ایمیل کنی
sonada66@yahoo.com:heart::heart::heart::):):que:

سلام،
نمی دونم این چیزی که می گم به کار شما میاد یاد یا نه ولی روند کلی اخذ پروژه برای شرکت های طراحی به صورت زیر است:
بعد از انتشار درخواست کارفرما برای انجام پروژه که در اون مشخصات فنی،استاندارها و ... مشخص شده شرکت های طراحی برای بدست آوردن اون پروژه و گرفتن بودجه اقدام به ارائه سندی به نام پروپزال میکنن که در جواب درخواست کارفرماست.در این پروپزال ها طراحی ای صورت نمی گیره و صرفاً کار یک کار تخمینی است. پروپزال شامل موارد زیر است:
- زمانبندی انجام پروژه
- آنالیز هزینه ها: برای بدست آوردن قیمت ها به تاپیک طراحی هواپیما مراجعه کنید.یکی از دوستان یک پیام بازرگانی اونجا قرار داده که می تونید برای تخمین هزینه قطعات از اون استفاده کنید.باید مراقب هزینه های کارگاهی هم باشید و از قلم نیندازید.
- امکان دست یابی به محصول بر اساس مشخصات فنی : فکر کنم مشخصات پروژه رو شما یا استادتون تعیین کرده ولی در حالت عمومی شرکت طراحی باید دید کافی برای اینکه بفهمه کارفرما یک چیز تخیلی خواسته رو داشته باشه.

این جنبه عمومی کار که همه جا بر قراره ولی من تا به حال تجربه ساخت نداشتم و نمی تونم بگم که آیا دانشگاه هم همین رویه رو دنبال میکنه یا نه؟ شاید دانشگاه با توجه به طراحی که انجام میدید و نتیجه اون بودجه در اختیار شما برای ساخت قرار بده که خود انجام طراحی هواپیما کار زمانبری هست.

امییوارم که این مطلب گره گشا باشد.
یا علی
Sparrow

ehsantomcat

عضو جدید
کمک برای uav janes

کمک برای uav janes

سلام من لینک های مربط به jainse defend uav که گذاشته بودید را دانلود کرده بودم فقط هر کاری می کنم نمی تونم همه را به هم وصل کنم نمی دونم چکار کنم . یکی می تونه کمکم کنه.

از اینکه جواب سوالها را میدین متشکر :)):):):):heart::heart::heart:

Sparrow

مدیر تالار مهندسی هوافضا
مدیر تالار
طریقه چسباندن فایل های RAR به یکدیگر.

طریقه چسباندن فایل های RAR به یکدیگر.

سلام من لینک های مربط به jainse defend uav که گذاشته بودید را دانلود کرده بودم فقط هر کاری می کنم نمی تونم همه را به هم وصل کنم نمی دونم چکار کنم . یکی می تونه کمکم کنه.

سلام،
همه ی فایل های با فرمت RAR رو که دانلود کنید،یعنی همهد ی ده قسمت رو،بعد از تمام شدن دانلود قسمت آخر روی یکی از فایل های RAR راست کلیک کنید و گزینه "Extract Here" رو انتخاب کنید.برنامه WINRAR کار چسباندن فایل ها رو به هم انجام میده.راستی اولش باید برنامه WINRAR رو نصب کنید.
قابل شما رو نداره! :victory:

کامیاب باشید!
یا علی
Sparrow

Sparrow

مدیر تالار مهندسی هوافضا
مدیر تالار

سلام،
همه ی فایل های با فرمت RAR رو دانلود کنید،یعنی همه ی ده قسمت رو .بعد از تمام شدن دانلود قسمت آخر، روی یکی از فایل های RAR راست کلیک کنید و گزینه "Extract Here" رو انتخاب کنید.برنامه WINRAR کار چسباندن فایل ها رو به هم انجام میده.راستی اولش باید برنامه WINRAR رو نصب کنید.
قابل شما رو نداره! :victory:

کامیاب باشید!
یا علی
Sparrow

ehsantomcat

عضو جدید
با کمال تشکر از sparrow که به سوالاتم جواب می ده.
عزیز من تمام لینکهای jans uav رو دانلود کردم اما وقتی extra here می کنم قسمتهای 5 و6 و 10 ایراد میگیره میگهthe volume corrupt یه همچین پیغامی نمی دونی مشکل کجاست . لینکها درستن .تشکر خیلی بهش احتیاج دارم

Sparrow

مدیر تالار مهندسی هوافضا
مدیر تالار
با کمال تشکر از sparrow که به سوالاتم جواب می ده.
عزیز من تمام لینکهای jans uav رو دانلود کردم اما وقتی extra here می کنم قسمتهای 5 و6 و 10 ایراد میگیره میگهthe volume corrupt یه همچین پیغامی نمی دونی مشکل کجاست . لینکها درستن .تشکر خیلی بهش احتیاج دارم

سلام،
خیلی ممنون. :gol:
وقتی که این پیغام رو میده یعنی که این قسمت ها درست دانلود نشدن و Corrpt یعنی "خراب،معیوب" باید این قسمت ها رو دوباره دانلود کنی.بعضی مواقع چون یک قسمت جلوتر ایراد داره این اشکال رو برای بعضی قسمت های دیگه هم میگیره بعضی مواقع نه،اون قسمت ها هم مشکل دارن.پیشنهاد میکنم قسمت 5 رو دانلود کنید بعد امتحان کنید که درست شده یا نه.

عیدتون مبارک
یا علی
Sparrow

mohsen_hero

عضو جدید
سلام خیلی ممنون از اینکه این تاپیک رو درست کردی تا بتونیم سوالامونو مطرح کنیم .
راستش من می خواستم درصدها و ترازهای مورد نیاز برای رشته هوافضا رو تو کنکور بدونم
اگه ممکنه یه منبع برام معرفی کنید

Sparrow

مدیر تالار مهندسی هوافضا
مدیر تالار
سلام خیلی ممنون از اینکه این تاپیک رو درست کردی تا بتونیم سوالامونو مطرح کنیم .
راستش من می خواستم درصدها و ترازهای مورد نیاز برای رشته هوافضا رو تو کنکور بدونم
اگه ممکنه یه منبع برام معرفی کنید

سلام،
چه سوال سختی! :confused:
اگر برای کنکور ارشد منظورتونه،میتونید نمونه کارنامه رتبه 44 ارشد سال 1386 رو اینجا ببینید.

اگر هم منظور شما کنکور کارشناسیه توصیه میکنم یه سر به انجمن کنکوریها(اعم از کاردانی،کارشناسی و ارشد) بزنید.
http://forum.karshenasi.com

موفق و پیروز باشید
یا علی
Sparrow

Sparrow

مدیر تالار مهندسی هوافضا
مدیر تالار
سلام...من یک سری سوال در مورد شاتل فضایی دارم که البته اصل سوالم به حرکت در فضا بر میگرده...شاتل چگونه به زمین بر میگرده؟!در صورتی که شرایط مثل جو نیست که بتونه مثل یک هواپیما کنترل بشه!!! ممنونم ...

سلام،
چون در فضا مسئله ای به نام مقاومت هوا وجود نداره بنابراین شاتل برای حرکت خودش به نیروی کمی احتیاج داره و برای حرکت در فضا هم از قانون سوم نیوتن بهره میبره.یعنی هر نیرویی را عکس العملی در خلاف جهت خود است.برای همین منظور هم ششاتل برای خارج شدن از جو از دو راکت کمکی استفاده میکنه تا برای برگشت سوخت به همراه داشته باشه.هنگام ورود به زمین هم که از نیروی جاذبه زمین استفاده میکنه و نیازی به استفاده از قدرت نداره.

موفق و پیروز باشد
یا علی
Sparrow

felor

عضو جدید
سلام خدمت همه ی دوستان.
کسی می تونه آیین نامه ی مسابقاتی که تا به حال در باره ی پرواز دادن هواپیما های دست ساز برگزار شده رو اینجا قرار بده ؟
مرسی.
سلام.من دانشجوي مهندسي ليزرم .هوا فضا رو خيلي دوست دارم .اميدوارم كه ارشد اين رشته رو قبول شم و به جمع شما منتقل شم

Sparrow

مدیر تالار مهندسی هوافضا
مدیر تالار
سلام.من دانشجوي مهندسي ليزرم .هوا فضا رو خيلي دوست دارم .اميدوارم كه ارشد اين رشته رو قبول شم و به جمع شما منتقل شم

سلام،
امیدوارم موفق باشید.

یا علی
Sparrow

پروانه اریا

عضو جدید
سلام به همگی.
من دانشجوی ترم 8 معماری هستم .موض.ع پایان نامه ام طراحی فرودگاه.در زمینه طراحی بر ج مراقبت پرواز از بچه های مهندسی پرواز بایر کمک بگیرم؟

Sparrow

مدیر تالار مهندسی هوافضا
مدیر تالار
سلام به همگی.
من دانشجوی ترم 8 معماری هستم .موض.ع پایان نامه ام طراحی فرودگاه.در زمینه طراحی بر ج مراقبت پرواز از بچه های مهندسی پرواز بایر کمک بگیرم؟

سلام،
بچه های مهندسی پرواز در رابطه با اصول پرواز و تجهیزات هواپیما تخصص دارند.فکر نمی کنم بتونن در رابطه با این مورد شما رو کمک کنند.
در رابطه با طراحی فرودگاه ها استاندارها و قوانین مخصوص به خود وجود دارد که پیشنهاد می کنم اول به مطالعه اونها بپردازید:
http://www.faa.gov/search/?q=Airport+Design&x=0&y=0 :سایت هواپیمایی آمریکا

:http://virtualskies.arc.nasa.gov/main/mdesign.html

یه مقاله در مورد طراحی فرودگاه:http://co.humboldt.ca.us/aviation/kneeland/airport_master_plan/05-October/KNE Chapter 3.pdf

کتاب طراحی و عملیات فرودگاه: http://emjm.blogfa.com/post-306.aspx

موفق و پیروز باشید
یا علی

ehsantomcat

عضو جدید
درخواست برای طراحی مفهومی

درخواست برای طراحی مفهومی

سلام خسته نباشی.:D
من و دوستام در حال طراحی یک uav هستیم می خواستم بدونم ایا uav هست که قابلیت فرود روی سطح اب رو داشته باشه و ایا منابع اماری خاصی برای این uav هست که ما از اون بتونیم اطلاعات اماری رو بدست بیاریم و ایا این کار چقدر عملیه و وزن خالی هواپیما رو تا چقدر افزایش میده . راستی من جریان طراحی uav شما را در قسمت طراحی دنبال میکنم عالیه ادامه بدید.;)
از را هنما ییت ممنونم.وزن هواپیما رو بین kg10 تا 13 در نظر گرفتیم ولی قابل تغییره به نظرت برای ماموریت شناسایی و عکس برداری خوبه. وزن بار برای اون به نظرت چقدر می تونه باشه 2تا 3 kg واسه دوربین و ... . در ضمن ایا وزن دوربین جزو بار حساب میشه یا وزن خالی . وزن اتوپایلوت چطور و تجهیزات اون چطور ؟ جزو بار یا جزو.WE . برای این منظور که گفتم وزن مناسبی هست یا نه؟نظرت برام خیلی مهمه.:heart::heart::D:child::child::child::w06:

Sparrow

مدیر تالار مهندسی هوافضا
مدیر تالار
سلام خسته نباشی.:D
من و دوستام در حال طراحی یک uav هستیم می خواستم بدونم ایا uav هست که قابلیت فرود روی سطح اب رو داشته باشه و ایا منابع اماری خاصی برای این uav هست که ما از اون بتونیم اطلاعات اماری رو بدست بیاریم و ایا این کار چقدر عملیه و وزن خالی هواپیما رو تا چقدر افزایش میده . راستی من جریان طراحی uav شما را در قسمت طراحی دنبال میکنم عالیه ادامه بدید.;)
از را هنما ییت ممنونم.وزن هواپیما رو بین kg10 تا 13 در نظر گرفتیم ولی قابل تغییره به نظرت برای ماموریت شناسایی و عکس برداری خوبه. وزن بار برای اون به نظرت چقدر می تونه باشه 2تا 3 kg واسه دوربین و ... . در ضمن ایا وزن دوربین جزو بار حساب میشه یا وزن خالی . وزن اتوپایلوت چطور و تجهیزات اون چطور ؟ جزو بار یا جزو.WE . برای این منظور که گفتم وزن مناسبی هست یا نه؟نظرت برام خیلی مهمه.:heart::heart::D:child::child::child::w06:

سلام،
بله، این نوع از UAV ها طراحی شده اند به عنوان نمونه:

منابع آماری که برای UAV و کلاً طراحی هر گونه هواپیما وجود داره مجموعه کتاب های JANE`S هست که برای بدون سرنشین ها عنوان کتابش میشه:
Jane`s Unmanned Airial vehicle and Targets
این کتاب هر ساله چاپ میشه و شامل اطلاعات UAV های کشور های مختلف است.منبع دوم برای طراحی اینترنته که میتونید اطلاعات زیادی رو از اون استخراج کنید.
چون شما در نظر ندارید که برخاست از روی آب انجام بشه و احتمالاً با لانچر پرواز میکنه پس مقدار زیادی در وزن خالی تغییر ایجاد نمیشه و باید در حین طراحی موتور شرایط خاص فرود در آب رو در نظر بگیرید.ضمن اینکه شما میتونید هواپیمای خودتون رو به شکلی طراحی کنید که حتی به اسکی هم جهت نشستن احتیاج نداشته باشه.
در مورد وزن دوربین،وزن دوربین جزو وزن بار محسوب میشه و توی Jane`s که نگاه کردم وزن دوربین یا بهتر بگم حداکثر وزن بار رو 3 کیلو در نظر گرفته.اما وزن اتوپایلوت چون جزو سیستم های پرنده محسوب میشه و چیزیه به پرنده وصله جزو وزن خالی اون حساب میشه.یعنی الان که شما وزن حداکثر رو 10 تا 13 کیلو گرفتید یعنی 3 کیلو بار قابل حمل،2 یا 3 کیلو سوخت و مابقی وزن خالی که شامل وزن اتوپایلوت و سیستم های تابعه ی اون هم میشه.
اما به نظر وزن حداکثری هواپیماتو رو کم گرفتید مگر اینکه بخواید از موتور الکتریکی استفاده کنید.چون موتور پیستونی وزن رو افزایش میده.با این مشخصات هواپیمای شما یک چیزی شبیه به این در میاد:

بار قابل حمل: 3 کیلوگرم
وزن حداکثری: 9 کیلوگرم

یا شبیه به این:

بار قابل حمل: 3کیلوگرم
وزن خالی: 7 کیلوگرم
وزن حداکثری:10 کیلوگرم

هر دوی اینها از موتور الکتریکی استفاده می کنن که خوب وزن سوخت رو از بین میبره و به جاش وزن باطری رو به وزن خالی اضافه میکنه.
می تونید به این سایت ها هم برای دیدن چند نمونه هواپیمای دوزیست مراجعه کنید:
http://www.rcuniverse.com/forum/m_7347384/anchors_7347384/mpage_1/key_/anchor/tm.htm#7347384
http://www.nitroplanes.com/4chwi20flpla.html
http://www.centaurseaplane.com/GULL/capabilities.htm
http://images.google.com/images?hl=...cial&q=UAV+seaplane&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi
امیدوارم تونسته باشم کمکی بکنم
یا علی

eliz

عضو جدید
سلام. من میخوام امسال خوارزمی شرکت کنم،طرح هم دارم ولی نیاز به راهنمایی دارم که چه جوری جمع و جورش کنم چون تحصیلات دانشگاهی ندارم و تازه واردم ولی میخوام راهنماییم کنین تا طرحم جامع تر بشه. اگر دوستان لطفی کنن و کمی راهنمایی کن تا نتیجه بگیرم ممنون میشم.پیشاپیش از لطف دوستان عزیز که جواب میدن ممنون

javadabedi

عضو جدید
سوال

سوال

بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم
خدا خیرت بده
مشخصات موتوری که بتواند 50کیلوگرم کشش ایجاد کند حداقل قدرت 2hpباشد.

Sparrow

مدیر تالار مهندسی هوافضا
مدیر تالار
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم
خدا خیرت بده
مشخصات موتوری که بتواند 50کیلوگرم کشش ایجاد کند حداقل قدرت 2hpباشد.

سلام،
الان این جمله شما پرسشی بود یا حکم یک بیانیه رو داره؟

یا علی

javadabedi

عضو جدید
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم
این یک سواله
خدا خیرت بده به خا طر این که جواب سوالات را میدهید.

Sparrow

مدیر تالار مهندسی هوافضا
مدیر تالار
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم
این یک سواله
خدا خیرت بده به خا طر این که جواب سوالات را میدهید.

سلام،
خواهش میکنم،هم وظیفه و هم تکلیف است.
در مورد موتور های UAV خیلی نمی شود مطالب از اینترنت و کتاب ها پیدا کرد.اما با توجه به هواپیماهایی که کتاب Janes`s معرفی کرده برای 50 کیلوگرم کشش موتوری با توان در حدود 20 hp به بالا مورد نیاز است.موتوری با 2 hp برای پرنده ای با وزن حدود 15 کیلوگرم به کار می رود.

در این دو سایت می توانید تعدادی موتور UAV را مشاهده کنید:
http://www.uavm.com/uavsubsystems/uavengines.html
http://www.uavenginesltd.co.uk/index.php?id=396

می توانید کتاب JANE`S Unmanned Aerial Vechile And Targets - 2004 را از اینجا دانلود کنید.در انتهای این کتاب بانک اطلاعاتی خوبی برای موتورهای UAV وجود دارد.

موفق باشید
یا علی

javadabedi

عضو جدید
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم
باز هم ممنون
اندازه فضایی که جاگذاری می شوند چه قدر است؟{طول و عرض}

Sparrow

مدیر تالار مهندسی هوافضا
مدیر تالار
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم
باز هم ممنون
اندازه فضایی که جاگذاری می شوند چه قدر است؟{طول و عرض}

سلام،
خوب این جزو مشخصات موتور محسوب میشه، موتور با موتور فرق میکنه.موتوری با 20 hp معمولا یک موتور پیستونی 4 سیلندره و یا موتور ونکل.ابعاد هر موتور بسته به مشخصات فنی آن موتور متفاوت است و برای پیدا کردن ابعاد آن موتور شما باید دفترچه راهنمای آن موتور را مطالعه کنید.به عنوان مثال موتوری با 38 hp ابعاد زیر را خواهد داشت:

برای دیدن موتور های مشابه، به دو سایتی که معرفی کردم سر بزنید.

یا علی

javadabedi

عضو جدید
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم
دستتان دردت نکنه
این اندازه ها میلیمتری؟
به نظر شما اگر وسیله پرنده ی عمود پروازی با4موتور تا 10متر از زمین بلند شود درهمین حالت ساکن نگه داشت بعد با 1یا2 موتور به طرف جلو حرکت کند امکان پذیر است؟

Sparrow

مدیر تالار مهندسی هوافضا
مدیر تالار
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم
دستتان دردت نکنه
این اندازه ها میلیمتری؟
به نظر شما اگر وسیله پرنده ی عمود پروازی با4موتور تا 10متر از زمین بلند شود درهمین حالت ساکن نگه داشت بعد با 1یا2 موتور به طرف جلو حرکت کند امکان پذیر است؟

سلام،
بله، فاصله ها به میلی متر است.اگر پرنده شما بال نداشته باشد و بخواهید به جای بال از 4 موتور استفاده کنید، امکان اینکه بتونید با یک موتور به طرف جلو حرکت کند وجود دارد.گرچه طراحی باید به صورتی انجام شود که درگ ناشی از 4 موتور نیروی عمودی به حداقل ممکن برسد. به نظر من بهترین کار استفاده از 4 موتوری که به عنوان بالابر استفاده شده برای تامین نیروی پیشرانش است.
در یک فرصت دیگه این مطلب رو بیشتر توضیح میدهم.

یا علی

javadabedi

عضو جدید
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم
ممنون
از این نوع موتور الکتریکی هم هست چون خیلی بزرگه قیمت و وزن ان چقدر است؟

javadabedi

عضو جدید
سوال

سوال

بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم
برای وسیله عمود پرواز این ملخ ها چه طورند{البته دراندازه بزرگتر}؟

Sparrow

مدیر تالار مهندسی هوافضا
مدیر تالار
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم
برای وسیله عمود پرواز این ملخ ها چه طورند{البته دراندازه بزرگتر}؟

سلام،
در مورد طراحی ملخ و اینها من خیلی اطلاع ندارم اما این طرحی که شما گذاشتید رو من تا به حال ندیدم.در هواپیما ملخ ها یا 2 پره اند یا 3 پره و با سطح مقطع ایرفویل.
در مورد اینکه آیا این ملخ می تونه کاربری مورد مظر شما رو برآورده کنه یا نه؟ باید راندمان ملخ رو محاسبه کنید تا مشخص بشه.

یا علی

بالا