خورش قورمه جعفری از جمله غذاهایی است كه با منشأ گیاهی تهیه می*شود و بعد از قورمه سبزی یكی از پرطرفدارترین خورش*هایی است كه به*ویژه در مناطق شمالی كشور طرفدار دارد

[/SIZE][/FONT]
برترین ها: خورش قورمه جعفری از جمله غذاهایی است كه با منشأ گیاهی تهیه می*شود و بعد از قورمه سبزی یكی از پرطرفدارترین خورش*هایی است كه به*ویژه در مناطق شمالی كشور طرفدار دارد. این خورش یكی از معدود خورش*های گیاهی است كه در میان مواداولیه آن می*توان تره و جعفری را دركنار بادنجان*های قلمی و تف داده دید. بنابراین بهتر است پیش از آن*كه در بخش پایانی بادنجان را به این خورش اضافه كنید به مزاج خود و خانواده*تان دقت كنید. این خورش را می*توانید با برنج سفید یا نان سرو كنید.
جعفری از این نظر كه ماده*ای به نام اگزالات دارد به افراد مبتلا به بیماری*های كلیوی و افراد مبتلا به اختلال*های كیسه صفرا توصیه نمی*شود. وجود اگزالات در جعفری مانع از جذب كلسیم در بدن شده و مشكلاتی را برای این افراد به*وجود می*آورد.
جعفری از این نظر كه ماده*ای به نام اگزالات دارد به افراد مبتلا به بیماری*های كلیوی و افراد مبتلا به اختلال*های كیسه صفرا توصیه نمی*شود. وجود اگزالات در جعفری مانع از جذب كلسیم در بدن شده و مشكلاتی را برای این افراد به*وجود می*آورد.
مواد لازم :
* گوشت گوسفند: نیم كیلو چرخ كرده
* تره: 120 گرم، خرد شده
* جعفری: 120 گرم، خرد شده
* بادنجان: 4 عدد متوسط
* آبغوره: نصف پیمانه
* پیاز: یك عدد متوسط
* نمك و فلفل: به میزان لازم
* روغن زیتون: به میزان لازم
روش تهیه
جعفری و تره را پس از خرد كردن با 3تا4 قاشق غذاخوری روغن زیتون روی حرارت متوسط تفت دهید.مقصود از تفت دادن آن است كه تنها رنگ سبزی*ها كمی تغییر كند و سبزی*ها سرخ نشود.پس از 8-7 دقیقه كه رنگ سبزی*ها كمی تغییر كرد، 2 لیوان آب جوش به سبزی*ها اضافه كنید و اجازه دهید این تركیب به*مدت نیم ساعت روی حرارت متوسط باقی بماند.
گوشت چرخ كرده و پیاز رنده شده را با میزان كافی آبغوره نمك و فلفل تركیب كرده و آن را به*صورت گوی*های كوچك در آورید. سپس این گوی*های كوچك را در مقدار اندكی روغن زیتون تفت داده تا شكل بگیرند. سپس آن*ها را به خورش اضافه كنید.
در مرحله آخر بادنجان*ها را پوست كنده و پس از شست*وشو آن*ها را با روغن زیتون و كمی تفت دهید. پس از كشیدن خورش در ظرف برای سروكردن می*توانید بادنجان*ها را به آن اضافه كنید.
نکته :
* افراد صفراوی مزاج عموما اندامی عضلانی دارند و مزاج آن*ها گرم و خشك است. رنگ پوست این افراد گرایش به زردی دارد. این گروه باید از مصرف غذاهایی با طبع گرم كه در آن*ها از ادویه**های مختلف استفاده شده پرهیز كنند.
* افراد سوداوی مزاج دارای مزاج سرد و خشك هستند و غالبا پوستی خشك با رنگ تیره دارند. دهان این افراد در بیشتر مواقع شور یا ترش*مزه است. این گروه تمایل زیادی به مصرف چای و ماست دارند اما باید مراقب باشند كه در مصرف این مواد زیاده*روی نكنند.
گوشت گوسفند یا گوساله؟
طبع گرم گوشت گوسفند و زودهضمی آن از مهم*ترین دلایلی است كه از آن برای پختن خورش قرمه*جعفری استفاده می*كنیم. گوشت گوسفند در میان انواع گوشت*های قرمز از قبیل گوشت گاو و گوساله بهترین است. این نوع از گوشت قرمز مناسب*ترین آن*ها برای افراد سوداوی مزاج محسوب می*شود. این گوشت برخلاف گوشت گاو و گوساله كه دارای طبع سرد و*تر هستند، طبع گرم و *تر دارد و برای غالب اشخاص با طبع*ها و در سنین مختلف مناسب است. این گوشت در مقایسه با گوشت گاو و گوساله زودتر می*پزد و علاوه بر داشتن ویتامین*های گروه B، هضم بهتری نیز دارد.
در هفته 3 بار میل كنید
پیش از اضافه كردن آب به تركیب جعفری به رنگ جعفری*ها دقت كنید و مراقب باشید به هنگام تفت*دادن زیاد تیره نشود. معروف است كه افراد علاقه*مند به جعفری قلبی سالم و بدنی تندرست دارند. این جمله بی*جهت سر زبان*ها نیفتاده و گیاه جعفری از نظر داشتن ویتامین*های گروه B و اسیدفولیك یكی از بهترین سبزی*ها برای حفظ سلامت قلب و عروق وابسته به آن است. در عین حال مصرف این سبزی در وعده*های غذایی به*ویژه برای مردمی كه در شهرهای بزرگ و آلوده زندگی می*كنند، می*تواند داروی مناسبی برای خنثی كردن اثرات مخرب انواع مواد سرطان زای موجود در دود سیگار، دود وسایل نقلیه و دیگر آلودگی*ها باشد.
این سبزی را سرخ نكنید
به هنگام تفت*دادن تره حواس*تان باشد كه این سبزی بیش*از حد سرخ نشود زیرا باعث از*بین رفتن خواص درمانی آن می*شود. این سبزی یكی از معروف*ترین گیاهان دارویی برای تسكین و درمان سنگ كلیه و بیماری بواسیر است. تره یكی از مفیدترین خوراكی*ها برای تنظیم و ایجاد تعادل در فشار*خون افراد مبتلا به این بیماری است اما فراموش نكنید كه تره به این دلیل كه سلولز دارد از جمله سبزی*هایی محسوب می*شود كه نفخ آور است و به افرادی كه مبتلا به اختلال در عملكرد روده هستند، توصیه نمی*شود. این توصیه درباره تمامی انواع تره صادق است.
مراقب بادنجان باشید
اضافه كردن بادنجان به این خورش نه*تنها طعم غذا را بهتر می*كند بلكه برای افراد مبتلا به كندی عملكرد روده*ها مانند افراد بلغمی*مزاج مناسب است بنابراین اگر به بادنجان حساسیت ندارید، حتما آن را در برنامه غذایی هفتگی خود بگنجانید. افراد مبتلا به یبوست برای درمان بیماری*شان باید تخم بادنجان را از گوشت آن جدا كرده و تنها با گوشت آن برای طبخ غذا اقدام كنند. در عین حال مصرف بادنجان به شرط آن*كه با روغن سرخ نشود، می*تواند تاثیر زیادی در كاهش فشار خون در افراد مبتلا به پرفشاری داشته باشد. بادنجان یكی از مفیدترین غذاها برای افراد مبتلا به صرع است؛ زیرا ماده*ای در خود دارد كه به ماده ضدتشنج شهرت دارد.
گوشت چرخ كرده و پیاز رنده شده را با میزان كافی آبغوره نمك و فلفل تركیب كرده و آن را به*صورت گوی*های كوچك در آورید. سپس این گوی*های كوچك را در مقدار اندكی روغن زیتون تفت داده تا شكل بگیرند. سپس آن*ها را به خورش اضافه كنید.
در مرحله آخر بادنجان*ها را پوست كنده و پس از شست*وشو آن*ها را با روغن زیتون و كمی تفت دهید. پس از كشیدن خورش در ظرف برای سروكردن می*توانید بادنجان*ها را به آن اضافه كنید.
نکته :
* افراد صفراوی مزاج عموما اندامی عضلانی دارند و مزاج آن*ها گرم و خشك است. رنگ پوست این افراد گرایش به زردی دارد. این گروه باید از مصرف غذاهایی با طبع گرم كه در آن*ها از ادویه**های مختلف استفاده شده پرهیز كنند.
* افراد سوداوی مزاج دارای مزاج سرد و خشك هستند و غالبا پوستی خشك با رنگ تیره دارند. دهان این افراد در بیشتر مواقع شور یا ترش*مزه است. این گروه تمایل زیادی به مصرف چای و ماست دارند اما باید مراقب باشند كه در مصرف این مواد زیاده*روی نكنند.

گوشت گوسفند یا گوساله؟
طبع گرم گوشت گوسفند و زودهضمی آن از مهم*ترین دلایلی است كه از آن برای پختن خورش قرمه*جعفری استفاده می*كنیم. گوشت گوسفند در میان انواع گوشت*های قرمز از قبیل گوشت گاو و گوساله بهترین است. این نوع از گوشت قرمز مناسب*ترین آن*ها برای افراد سوداوی مزاج محسوب می*شود. این گوشت برخلاف گوشت گاو و گوساله كه دارای طبع سرد و*تر هستند، طبع گرم و *تر دارد و برای غالب اشخاص با طبع*ها و در سنین مختلف مناسب است. این گوشت در مقایسه با گوشت گاو و گوساله زودتر می*پزد و علاوه بر داشتن ویتامین*های گروه B، هضم بهتری نیز دارد.

در هفته 3 بار میل كنید
پیش از اضافه كردن آب به تركیب جعفری به رنگ جعفری*ها دقت كنید و مراقب باشید به هنگام تفت*دادن زیاد تیره نشود. معروف است كه افراد علاقه*مند به جعفری قلبی سالم و بدنی تندرست دارند. این جمله بی*جهت سر زبان*ها نیفتاده و گیاه جعفری از نظر داشتن ویتامین*های گروه B و اسیدفولیك یكی از بهترین سبزی*ها برای حفظ سلامت قلب و عروق وابسته به آن است. در عین حال مصرف این سبزی در وعده*های غذایی به*ویژه برای مردمی كه در شهرهای بزرگ و آلوده زندگی می*كنند، می*تواند داروی مناسبی برای خنثی كردن اثرات مخرب انواع مواد سرطان زای موجود در دود سیگار، دود وسایل نقلیه و دیگر آلودگی*ها باشد.

این سبزی را سرخ نكنید
به هنگام تفت*دادن تره حواس*تان باشد كه این سبزی بیش*از حد سرخ نشود زیرا باعث از*بین رفتن خواص درمانی آن می*شود. این سبزی یكی از معروف*ترین گیاهان دارویی برای تسكین و درمان سنگ كلیه و بیماری بواسیر است. تره یكی از مفیدترین خوراكی*ها برای تنظیم و ایجاد تعادل در فشار*خون افراد مبتلا به این بیماری است اما فراموش نكنید كه تره به این دلیل كه سلولز دارد از جمله سبزی*هایی محسوب می*شود كه نفخ آور است و به افرادی كه مبتلا به اختلال در عملكرد روده هستند، توصیه نمی*شود. این توصیه درباره تمامی انواع تره صادق است.

مراقب بادنجان باشید
اضافه كردن بادنجان به این خورش نه*تنها طعم غذا را بهتر می*كند بلكه برای افراد مبتلا به كندی عملكرد روده*ها مانند افراد بلغمی*مزاج مناسب است بنابراین اگر به بادنجان حساسیت ندارید، حتما آن را در برنامه غذایی هفتگی خود بگنجانید. افراد مبتلا به یبوست برای درمان بیماری*شان باید تخم بادنجان را از گوشت آن جدا كرده و تنها با گوشت آن برای طبخ غذا اقدام كنند. در عین حال مصرف بادنجان به شرط آن*كه با روغن سرخ نشود، می*تواند تاثیر زیادی در كاهش فشار خون در افراد مبتلا به پرفشاری داشته باشد. بادنجان یكی از مفیدترین غذاها برای افراد مبتلا به صرع است؛ زیرا ماده*ای در خود دارد كه به ماده ضدتشنج شهرت دارد.