نکاتی جالب که درمورد پفک نمکی نمی‌دانستید!!

روياي ماه

عضو جدید
صدها میلیون نفر در سراسر جهان آن را از سن کودکی تا بزرگسالی خورده اند، پفک نمکی یا "چیز دودلز" نامی که "موری یوهایی" خالق آن بر رویش نهاد.
موری یوهایی که فرزند یک زوج مهاجر ترک بود در اواخر دهه 1950 میلادی اولین کارخانه پفک نمکی یا "چیز دودلز" را در محله برونکس نیویورک احداث نمود.
محصول او به چنان محبوبیتی دست یافت که کمپانی غول پیکر تولید تنقلات "بوردن" در آمریکا در سال 1965 کارخانه سازنده "چیز دودلز" موری یوهایی را از صاحبش خریداری کرد
.
پفک نمکی عمدتاً با طعم پنیر در بازار عرضه می گردد. بلغور ذرت وآب در داخل دستگاهی به نام اکسترودر پف کرده و پس از عبور ازخشک کن روی آن با مخلوطی از روغن گیاهی ، پودر پنیر ویا سایر طعم دهنده های مناسب ، رنگ مجاز خوراکی ونمک پوشش داده می شود

چیز دودلز" در اواخر دهه 1960 به ایران آمد. در اوایل دهه 1970 میلادی با شکوفایی انفجار آمیز اقتصاد ایران که سرمایه گزاران خارجی و داخلی را تشویق به سرمایه گذاری در کشور کرده بود تولید "چیز دودلز" نیز به خیل عظیم محصولات تولیدی کارخانه های تازه تاسیس در ایران اضافه و نام "پفک
نمکی" از سوی شرکت "مینو" بر روی آن نهاده شد. پاکت نایلنی قرمز رنگی که پفک نمکیهای میگو مانند ترد در آن در انتظار خورده شدن نشسته بودند بخشی از خاطرات کودکی بسیاری از ایرانیان را نیز تشکیل می دهد.
موری یوهایی خالق "چیز دودلز" یا پفک نمکی در روز 27 ژوئیه سال 2010 بدنبال ابتلا به بیماری سرطان در سن 90 سالگی در منزل مجلل خود واقع در لانگ نیویورک درگذشت.

:w19:

reyhoon

عضو جدید
یعنی سرطان میگیریم اگه بخوریم!؟؟؟؟؟

سرطان مهم نیست..... آخه وقتی آدم میخوره کلی حال میکنه و میچسبه بهش.......

بیخیال....پفک نمکی رو عشق است!

atros

عضو جدید
کاربر ممتاز
خب حالا بعد از 90 سال.........خدا بیمرزدش
خودش پفک میخورده؟یعنی پفک بخوریم 90 سال عمر میکنیم؟

نه دیگه با دقت متن و نخوندین موری یوهایی که فرزند یک زوج مهاجر ترک بود در اواخر دهه 1950 میلادی اگه سال 2010 مرده باشه میشه 60 سال پس 1-ما که از بچگی پفک خوردیم تو سن 60 تا 65 سال سرطان میگیریم 2-اوناییم که پدر مادرشون مهاجر ترک نیست زود تر میمیرن چون خود یوهایی پفک و میذاشته لای نون بربری میخورده همون نون بربری به عمرش اضافه کرده پس نتیجه میگیریم مردم ایران در سن 50سالگی سرطان میگیرن به غیر از اونایی که ترکای ایران که اونام تو 60 سالگی میمیرن

mina.a.s

عضو جدید
نه دیگه با دقت متن و نخوندین موری یوهایی که فرزند یک زوج مهاجر ترک بود در اواخر دهه 1950 میلادی اگه سال 2010 مرده باشه میشه 60 سال پس 1-ما که از بچگی پفک خوردیم تو سن 60 تا 65 سال سرطان میگیریم 2-اوناییم که پدر مادرشون مهاجر ترک نیست زود تر میمیرن چون خود یوهایی پفک و میذاشته لای نون بربری میخورده همون نون بربری به عمرش اضافه کرده پس نتیجه میگیریم مردم ایران در سن 50سالگی سرطان میگیرن به غیر از اونایی که ترکای ایران که اونام تو 60 سالگی میمیرن
خودش گفته 90 سالگی!

mina.a.s

عضو جدید
نه دیگه 1950 تازه اختراش کرده 40 سال بیشتر پفک نخورده ما اگه 90 سال بخوریم به جای یه خونه مجلل یه قصر مجلل با 100 تا سرطان میمیریم
عیب نداره یه تاپیک همین چند دقیقه پیش خوندم که اگه واقعا اون طوری باشه من الان مرده حساب میشم

atros

عضو جدید
کاربر ممتاز
عیب نداره یه تاپیک همین چند دقیقه پیش خوندم که اگه واقعا اون طوری باشه من الان مرده حساب میشم

زلزلرو میگی ؟؟؟اون که اومد همه مردیم الان داغیم هنوز نفهمیدم مردیم:cry:

mina.a.s

عضو جدید
یه تاپیک با عنوان ده درصد افزایش سن بود
اونو خوندم فهمیدم مردم خودم نفهمیدم

روياي ماه

عضو جدید
:gol:
:w15::w15::w15:

samira_3001

عضو جدید
کاربر ممتاز
موری یوهایی تاواچی سوراچی اختراش کرده:w06:چرا متن رو نمیخونید:wallbash::smile:

سرتو نزن متن رو خوندم اخه! وگرنه نمیاومد پست بزنم که!:D
ولی قبولش ندارم!:D اسمش ترکی نیست و منبع انگلیسی (معتبر) هم نداره.............

روياي ماه

عضو جدید
موری یوهایی تاواچی سوراچی اختراش کرده:w06:چرا متن رو نمیخونید:wallbash::smile:
تو چرا ناناحت میکنی خودتو بابا جان ولش کنید ترو خدا اصلا من اشتباه کردم امشب به صرف پفک میایم خونه شما آتروس چه طوره (من کرانچی فلفلی دوست دارم) برام میخری....؟

atros

عضو جدید
کاربر ممتاز
سرتو نزن متن رو خوندم اخه! وگرنه نمیاومد پست بزنم که!:D
ولی قبولش ندارم!:D اسمش ترکی نیست و منبع انگلیسی (معتبر) هم نداره.............
بعد میگی سرتو به دیفال نزن:wallbash:آخه پفک نمکیم منبع میخواد خب این یارو موری یوهایی سوراچی ساواچی هیچیش درست نیست تازه ام تو نیویورک بدنیا اومده به ژاپنی صحبت میکده بچهاش لر بودن تو یه ده دیگه نییورک میمیره شاناسنامش از افغانستان بود نژاد سیاه مایل به زرد قناری بوده خلاصه نابغه ای بوده که تونسته پپپپپپپپپپپپپپپفففففففکککککککک رو اختراع کنه خیلی کشف جالبی کرده (پفففککککککک)
تازه وقتی نقل کننده این تاپیک رویا جونمه حرفی توش نیست...

atros

عضو جدید
کاربر ممتاز
تو چرا ناناحت میکنی خودتو بابا جان ولش کنید ترو خدا اصلا من اشتباه کردم امشب به صرف پفک میایم خونه شما آتروس چه طوره (من کرانچی فلفلی دوست دارم) برام میخری....؟
کلککککککک میگی خودتو ناراحت نکن؟:surprised:که امشب بیای خونمون:surprised:که من واست کرانچی فلفلی بخرم:surprised:
عجب رسمی شده اگه میدونستم رفتی این همه تایپ کردی که این تاپیگ وبزنی من بیام توش سرمو بزنم به دیوار که تو اخرش یه کرانچیه فلفلی بگیری عمرا میومدم بالا کور میشدم تاپیکتو نمیدیدم:smile:
شوخی میکنم شما تشریف بیارین من واستون کارخونشو میخرم ولی دیگه غلط کنم سرمو بزنم تو دیفال:cry:

samira_3001

عضو جدید
کاربر ممتاز
بعد میگی سرتو به دیفال نزن:wallbash:آخه پفک نمکیم منبع میخواد خب این یارو موری یوهایی سوراچی ساواچی هیچیش درست نیست تازه ام تو نیویورک بدنیا اومده به ژاپنی صحبت میکده بچهاش لر بودن تو یه ده دیگه نییورک میمیره شاناسنامش از افغانستان بود نژاد سیاه مایل به زرد قناری بوده خلاصه نابغه ای بوده که تونسته پپپپپپپپپپپپپپپفففففففکککککککک رو اختراع کنه خیلی کشف جالبی کرده (پفففککککککک)
تازه وقتی نقل کننده این تاپیک رویا جونمه حرفی توش نیست...

:w15: والا اگه ایرانیان که همینجوری هم ترجمه میکنن............:w15:
نزن بابا نزن............:w00:
دستش درد نکنه!:D هرموقع من میام این تاپیک دلم پفک میخواد!:cry:

(تشکر............. باز تشکرای من پریدن!:gol:)