
نوار چسب
پس از آنکه عملیات عایقکاری کلی و نصب عایق الاستومری انجام شد از نوار چسب عایق الاستومری به منظور پوشاندن درزها و اتصالات عایق استفاده میشود تا کارایی عایقکاری پایین نیاید و افت نکند.در واقع نوار چسب عایق الاستومری در تکمیل عملیات عایقکاری کاربرد دارد و از هدر رفتن انرژی در محل اتصال عایق الاستومری جلوگیری میکند. نوار چسب دارای سه نوع نوار چسب آلومینیومی، نوار چسب PVC و نوار چسب برزنتی میباشد که در ادامه با کاربردهای آنها بیشتر آشنا خواهیم شد.
نوار چسب آلومینیومی
اغلب نوارهای آلومینیوم چسبدار بر دو پایه مختلف ساخته میشوند که این پایهها عبارتند از چسب حلال و هات ملت. در عایق الاستومری، نوار چسبهای آلومینیوم میتوانند در دو نوع پایه حلال و پایه آب تولید شوند. تولید این نوع از نوار چسب ممکن است به دو صورت قطعه و شیت باشد.علاوه بر این فویل آلومینیوم چسبدار در عرضهای ۱ تا ۶ سانتیمتر و در ضخامتهای مختلف از ۳۰ تا ۲۰۰ میکرون تولید میشوند که با تنوع در مقدار چسبندگی، طول دلخواه و مطابق با سفارش مشتری قابل عرضه هستند. هنگام خرید اینترنتی عایق الاستومری میتوانید چسب مورد نیاز خود را تهیه کنید.
نوار چسب آلومینیوم در صنایع لوازم خانگی، برق، الکترونیک، ساختمان، مخابرات، صنایع سرمایشی و گرمایشی، عایقکاری و خودروسازی کاربرد دارند. البته باید به این نکته نیز اشاره کنیم که نوار چسبهای آلومینیومی کاربرد بسیار گسترده و متنوعی دارند.علاوه بر موارد گفته شده از این نوع نوار چسب به منظور هوابندی نقاط اتصال کانالهایی که به صورت همپوشانی بر روی هم کاور شدهاند نیز استفاده میشود. چسبهای آلومینیوم دارای دو نوع ساده و مسلح نخدار میباشد و نوع ویژه این نوع نوار چسب از ترکیب کنف نسوز با روکش آلومینیوم ساخته میشود که آن را فویل آلومینیوم فایبر گلاس مینامند.
نوار چسب PVC
همانطور که میدانید یکی از فاکتورهای مهم در مورد چسبها، قدرت چسبندگی آنها میباشد. چسبندگی شامل نیروی لازم جهت جدا کردن نوار چسب از سطحی که به آن چسبیده است میشود. مقدار چسبندگی یک چسب را میتوان با نیروسنج در سطح تعریف شده، اندازهگیری کرد. ضخامت نیز از دیگر فاکتورهای موثر در کارایی نوار چسبها است. مساله مهمی که در این مورد وجود دارد یکنواختی ضخامت در نقاط مختلف طول نوار است.در واقع یکنواخت نبودن موجب پارگی ناخواسته چسب در هنگام مصرف میشود. تولیدکنندگان عایق الاستومری و چسب مخصوص آن بهتر است برای کنترل ضخامت، طبق قوانین اولیه کنترل کیفی، نمونههای مختلف محموله را بطور تصادفی انتخاب کنند و میزان ضخامت را در نقاط مختلف طول، مورد کنترل قرار دهند.استفاده از وزن یکی دیگر از راههای کنترل ضخامت است. با داشتن گرماژ و طول حلقه به سادگی میتوان با وزن کردن هر یک از حلقهها، از ضخامت یا طول واقعی آنها مطلع شد. همچنین نوع ماده چسبنده نیز در کارایی چسبهای مخصوص عایق الاستومری نقش بسزایی دارد. پلی ونیل کلراید یکی از موادی است که در تهیه نوارهای چسبی بکار رفته است. شما همچنین میتوانید مطلب آموزش نصب عایق الاستومری را که مرتبط با نوار چسب عایق الاستومری است را بخوانید.
پلی وینیل کلراید که با نام اختصاری پی وی سی شناخته میشود، پلاستیکی با موارد استفاده نامحدود است که یکی از ارزشمندترین محصولات صنایع پتروشیمی به حساب میآید که میتوان آن را همزمان با عایق الاستومری خریداری کرد. بطور عمومی میتوان گفت که بیشتر از ۵۰ درصد پی وی سی ساخت بشر، در صنعت ساختمانسازی مخصوصا هنگام عایقکاری با عایق الاستومری مورد استفاده قرار میگیرد و دلیل آن ارزان بودن و سر هم بندی ساده پی وی سی میباشد. با توجه به آنچه گفته شد یکی از کاربردهای PVC ساخت نوار چسب است.
مشخصات تکنیکال نوار چسبهای پی وی سی به شرح ذیل میباشد:
ماده: PPمحدوده قطر: ۲۵۴ Ø– ۱۰۲ Ø
محدوده دما: ۳۰ °C° – ۱۵۰ + C
عکسالعمل در مقابل شعله: C -s1,d1
استاندارد :UL ۲۰۴۳ UL