DigitalCentary
عضو جدید
لومیا 520 آخرین گوشی عرضه شده به بازار از سری لومیا است. با اینکه این گوشی موبایل یک گوشی رده پایین است ولی پردازنده ی دو هسته ای دارد و ابعاد صفحه نمایش آن به 800*480 مگاپیکسل می رسد.
طراحی و کیفیت
قسمت پشتی و پلاستیکی زرد 520 باعث می شود تا فورا متوجه شوید این گوشی موبایل یکی از گوشی موبایل های سری Lumia نوکیا است. مانند 620، 520 نیز در قاب های رنگی متنوع به بازار عرضه شده است.
در 620 این قاب ها را می توان تعویض کرد. به این ترتیب می توانید رنگ آنها را به سلیقه و دلخواه خود تغییر دهید. شما همچنین می توانید قاب قدیمی و کهنه ی گوشی خود را با قابی زیبا و براق عوض کنید. این قابلیتی است که حتی گوشی های رده ی بالا نیز از آن محروم هستند برای مثال اگر قاب iPhone 5 خش بردارد نمی توانید آن را با قاب دیگری تعویض کنید؛ صفحه نمایش آن نیز غیر قابل تعویض است بنابراین باید بسیار مواظب آن باشید.
ابعاد این گوشی موبایل 120*64*10 میلیمتر است. 520 از 620 بزرگتر و عریضتر است زیرا صفحه ی 4 اینچی دارد در حالیکه صفحه نمایش 620، 3.8 اینچ است. اندازه ی صفحه نمایش طوری است که مجبور نیستید حین کار با آن انگشتان شستتان را بکشید. اگر حین کار با Samsung Galaxy S3 به علت بزرگی صفحه دستتان اذیت می شود 520 برای شما بهترین گزینه است.
پشت پلاستیکی و خمیده این گوشی باعث می شود که حین در دست داشتن آن احساس راحتی بکنید. وزن 520 ، 124 گرم است که در مقایسه با بسیاری از گوشی موبایل سبک تر است. وزن سبک این گوشی موبایل و قاب پشتی آن باعث می شوند که این گوشی در چشم کاربر ارزان قیمت و بی ازش به نظر بیاید هرچند 520 واقعا گران قیمت نیست. بهتر است بیاد داشته باشید که S3 هم سنگین تر ز این گوشی است و هم قاب پلاستیکی آن نسبت به این گوشی ظرافت کمتری دارد ولی این ویژگی ها باعث کاهش فروش آن در بازار نشده اند.
خوشبختانه قابهای پلاستکی این گوشی موبایل به قدری ضخیم هستند که بتوانند از این گوشی موبایل ظریف و باریک محافظت کنند. به غیر از این مسئله چیز دیگری درباره ی این گوشی وجود ندارد که بتواند شما را نگران کند. البته این جمله درباره ی بیشتر گوشی موبایل های این رده مصداق ندارد.
اگر به دو طرف لومیا 520 نگاه کنید دکمه های صدا، دوربین، روشن/خاموش، درگاه micro-USB و ورودی هدفون 3.5 میلی متری را خواهید دید. حافظه ی داخلی 520، 8 گیگابایت است ولی اگر به ذخیره ی موسیقی و ویدئو علاقه دارید و نیازمند حافظه ی بیشتری هستید می توانید از microSD استفاده کنید؛ این ویژگی حتی در بعضی گوشی موبایل های رده بالا مانند Lumia 920 و iPhone 5 دیده نمی شود. محل قرارگیری microSD مخفی و در زیر باتری تعبیه شده است.
صفحه نمایش
صفحه نمایش لومیا 520 به طور قطع بهترین صفحه نمایش موجود در گوشی هایی با این قیمت و در این رده است. ابعاد 4 اینچی آن به شما امکان می دهد تا صفحات وب را بدون نیاز به زوم زیاد ببینید هرچند آن قدرها هم بزرگ نیست!
از این بهتر این است که ابعاد تصویر این گوشی 800*480 پیکسل است. ابعاد تصویر در این گوشی با ابعاد تصویر در گوشی موبایل هایی مانند 720 و 820 برابری می کند که از 520 گرانتر هستند. اگر می خواهید برای خرید گوشی زیاد هزینه نکنید 520 بهترین گزینه است زیرا صفحه نمایش آن ابعادی برابر با گوشی های گران تر دارد. به بیان دیگر 520 یک گوشی با قیمت معقول و مقرون به صرفه است که امکانات خوبی را در اختیار شما می گذارد.
تراکم پیکسلی این گوشی 235 پیکسل در هر اینچ است در حالیکه نوکیا 720 که گرانتر است تراکم پیکسلی 217 دارد. نوشته های ریز وگوشه های آیکون ها به خوبی روی این صفحه نمایش داده می شوند و بدون هیچ مشکلی می توانید آنها را بخوانید. در مقایسه ابعاد تصویر روی Acer Liquid Z2 320*480 است و همین باعث می شود که خواندن نوشته ها روی این صفحه چندان راحت نباشد.
تنها ابعاد تصویر نیست که در این صفحه نمایش مطلوب است، اگر دقت کنید می بینید که این صفحه نمایش کنتراست خوبی دارد و رنگ روی آن زنده و پررنگ به چشم می ایند. این صفحه نمایش اگر نگوییم بهترین صفحه نمایش در بین گوشی موبایل هایی با این قیمت است به جرات می توان گفت که یکی از بهترین ها است.
نرم افزار ویندوز 8
لومیا 520 از ویندوز 8 استفاده می کند که جدیدترین سیستم عاملی است که مایکروسافت برای گوشی های همراه طراحی کرده است. اگر به دنبال گزینه ای هستید که سیستم عامل آن شبیه دیگر گوشی های هوشمند نیست می توان گفت که 520 بهترین گزینه است.
Homescreen این گوشی موبایل دارای کاشی های زنده و رنگارنگ است که اطلاعات به روز را به نمایش در می آورند. به راحتی می توانید اندازه ی آنها را تغییر دهید یا آنها را جا به جا کنید. زیبایی این سیستم عامل کمتر از iOS است ولی مانند اندروید به شما اجازه می دهد تا چیزهای مختلف را شخصی سازی کنید. اگر نخواهید آیکون خاصی روی صفحه اصلی باشد می توانید آن را در یک لیست قرار دهید و تنها با کشیدن انگشت خود به چپ دوباره به آن دسترسی پیدا کنید.
برنامه های People و Me جواهرات Windows Phone هستند. تنها کافی است به شبکه های اجتماعی بروید تا بتوانید تمامی به روز رسانی های دوستان خود را ببینید. به راحتی می توانید جزییات تماس ها یا contact ها را پیدا کرد و به آنها از طریق کانال های اجتماعی، پیامک یا ایمیل به آنها پیام داد. شما همچنین می توانید تعدادی از دوستان خود را در گروه خاصی قرار دهید تا بتوانند به روز رسانی های شما را سریع تر ببینند.
در برنامه یMe می توانید به روز رسانی ها یا عکس های خود را در تمامی accounts های خود در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید. به این ترتیب دیگر مجبور نیستید که اینکار را جداگانه در هر یک از حساب ها انجام دهید. این برنامه شما را نیز در جریان بروز رسانی های دیگران قرار می دهد. اگر از دوستداران شبکه های اجتماعی هستید این برنامه بسیاری از زحمات شما را کم می کند.
محدود بودن دامنه ی انتخاب برنامه ها در Windows Phone شما را مایوس خواهد کرد. با اینکه این دامنه در حال گسترش است و آیتم های مهمی مانند Netflix، Skype و Spotify به آن اضافه شده هنوز هم این تعداد این برنامه ها در مقایسه با برنامه های موجود برای اندروید یا iOS ناچیز است. دوستداران بازی های جدید از انتظار برای رسیدن این بازی برای گوشی های Windows Phone خسته خواهند شد زیرا این بازی ها زمانی در اختیار آنها قرار می گیرند که برای کاربران گوشی های اندرویدی یا iOS قدیمی شده اند.
برنامه های نوکیا
نوکیا مدل 720 را با میزبانی کامل نرم افزارهای بیشتر عرضه کرده است که این برنامه ها غالبا نقشه محور هستند بنابراین مشتاقان بازی نباید چندان هیجان زده شوند زیرا بازی کلاسیک مار نوکیا روی این گوشی وجود ندارد اما اضافات قابل قبولی لحاظ شد اند.
برنامه های نقشه محور نوکیا که نامشان نقشه های HERE است به شما اطلاعات زیادی درباره ی کسب و کار های محلی می دهند، رستوران ها، کافه ها و هتل های نزدیک شما را به شما نشان می دهد . اگر امکانش وجود داشته باشد اطلاعات مربوط به قراردادهای صنایع حرفه ای و بررسی های کاربران این صنایع را در اختیار شما قرار می دهد. اگر به شهر جدیدی سفر کنید و ندانید که باید برای اقامت کجا بروید با استفاده از این برنامه به راحتی می توانید لیست هتل های آن شهر را به دست بیاورید.
لومیا 520 فاقد ویژگی City Lens است، City Lens اطلاعات را به طور واقعی و کامل در اختیار کاربر می گذارد. اگر چنین ویژگی را دوست دارید باید به فکر خرید 620 باشید زیرا سخت افزار لومیا 520 نمی تواند آن را پشتیبانی کند.
HERE Drive که قبلا Nokia Drive نامیده می شد به شما امکان می دهد تا گوشی خود را روی داشبورد ماشین قرار دهید و یکی یکی به نشانی هایی بروید که مسیریاب ماهواره ای GPS به شما می گوید. توانید نقشه ها را در گوشی تان دانلود کنید تا هر وقت سیگنال ها قطع شدند گم نشوید.
برنامه ی Drive تنها در ایرلند و بریتانیا کار می کند زیرا مسیریاب جهانی گوشی های 620 و بالاتر را پشتیبانی می کند. نوکیا امید دارد که بتواند امکان خرید نقشه های بیشتر را در اختیار شما بگذارد. اگر بیرون از بریتانیا رانندگی نمی کنید این برنامه بسیار برای شما مفید خواهد بود.
اگر شما از آن دسته افرادی هستید که ازوسایل حمل و نقل عمومی استفاده می کنند و رانندگی را دوست ندارند، برنامه های نوکیا باز هم به شما کمک خواهند کرد. لیست تمام اتوبوس های محلی در برنامه ی ترانزیت یا Transit app قرار دارد. اطلاعات مربوط به قطارها نیز در این برنامه یافت می شود. اگر مرجع و مقصد خود را در این برنامه وارد کنید برنامه دقیقا به شما خواهد گفت که از چه راه هایی می توانید به مقصدتان برسید.
برنامه ی موسیقی نوکیا نیز به طور پیش فرض روی لومیا 520 قرار گرفته است. این برنامه به شما امکان می دهد تا سه هنرمند را انتخاب کرده و از آهنگ های آنها لیست اجرای تصادفی یا playlistتهیه کنید. با استفاده از Nokia's music می توانید 14 ساعت موسیقی دانلود کنید و حتی بدون اتصال به اینترنت از گوش دادن به آنها لذت برید. این برنامه رایگان است و بهتر از آن اینکه از تبلیغات پشتیبانی نمی کند. شما نمی توانید یک آهنگ را انتخاب کنید و به آن گوش کنید زیرا برای این کار به Spotify subscription نیاز دارید. این ویژگی برای طرفداران آهنگ های جدید آزاردهنده است.
پردازنده
پردازنده ی لومیا 520 ، یک پردازنده ی 2 هسته ای یک گیگاهرتزی است که با یک RAM 512 مگابایتی همراه شده است. پردازنده ی Lumia 720 نیز دقیقا همین است، ابعاد تصویر این دو گوشی نیز یکسان است. پردازنده ی لومیا 520 در مقایسه با پردازنده ی چهار هسته ای Galaxy S3 ناچیز به نظر می رسد.
سرعت 520 واقعا مطلوب است، عملکرد آن نیز بدون گیر و تاخیر است. چنین ویژگی هایی با گوشی با این قیمت قابل تحسین است. برای ازمایش بازی سه بعدی Asphalt 7 را با لومیا 520 بازی کردیم جالب بود که گرافیک کیفیت قابل قبولی داشت و ضریب فرم به اندازه ای بود که بازی بدون گیر اجرا می شد.
توان این گوشی موبایل در پردازش کارهایی که مربوط به شبکه های اجتماعی است باور نکردنی است در حالیکه به راحتی با باقی مانده ی توانش می تواند عکس ها را ویرایش کند یا به شما امکان دهد بدون مشکل بازی کنید.
دوربین
درپشت گوشی موبایل و در وسط قاب رنگی پلاستیکی دوربین 5 مگاپیکسلی 520 تعبیه شده است. دوربین 520 نه مانند Nokia 808 یا 920 PureView است و نه لنز آن از نوع با کیفیت Carl Zeiss است. البته نوکیا سابقه ی خوبی از نظر طراحی دوربین دارد به همین خاطر دوربین 520 نیز در مقایسه با پولی که برای این گوشی می دهید کیفیت مطلوبی دارد.
وقتی با 520 از بازار میوه عکس گرفتیم دیدیم که عکس های این گوشی موبایل قابل قبول هستند با اینکه چندان کیفیت بالایی ندارند. رنگ ها در این تصاویر تیره تر از عکس های Lumia 720 به نظر می رسیدند، گوشی هایی با این قیمت معمولا عکس های بی کیفیت تری می گیرند به همین خاطر کار 520 می تواند مطلوب و مقبول باشد.
تطابق دوربین با نور محیط در جاهایی که نور مطلوب نداشت قابل قبول نبود.عکس های این دوربین در مقایسه با لومیا 720 وضوح کمتری داشتند و تاریکتر به نظر می رسیدند. روی عکس ها لومیا 520 نویز زیاد قابل رویت بود.
لومیا 520 از بسیاری لحاظ به گوشی های پیشرفته تر از خود در سری Lumia شباهت دارد ولی دوربین آن به پای بقیه نمی رسد. مسلم است که می توانید با استفاده از آن به عکس های قابل قبولی برسید ولی اگر به دنبال عکس ها با کیفیت هستید و عکاسی برای شما اهمیت دارد بهتر است گوشی های رده بالای سری Lumia را خریداری کنید. لومیا 520 دوربین جلویی مخصوص تماس تصویری ندارد به همین دلیل نمی توانید از طریق Skype با آن صحبت کنید و تماس تصویری برقرار کنید. اگر به دنبال این ویژگی هستید بهتر است سراغ لومیا 620 بروید.
تمامی نرم افزارهای دوربین که نوکیا برای سری Lumia در نظر گرفته روی لومیا 520 اجرا می شوند؛ نرم افزارهایی مانند پانوراما، ابرازهای ویرایش، برنامه ی Cinemagraph ( برای ساختن عکس های کوچک و عجیب GIF)، ابزار بهترین عکس یا best-shot (چند عکس از یک صحنه را با هم ترکیب می کند تا بهترین نتیجه را در اختیار شما قرار دهد.)
باتری
باتری 520، 1430 میلی آمپر ساعت است که چندان هم خوب به نظر نمی رسد. ویندوز 8 توان باتری را خیلی زود تحلیل می برد بنابراین باید انتظار داشته باشیم که برای جبران این مشکل قابلیت هایی را ارائه دهد.
نوکیا اعلام کرده است که باتری این گوشی برای 9 ساعت مکالمه با 3G دوام می آورد که به نظر ما دور از واقعیت است. ما متوجه شدیم که پس ازیک ساعت چرخ زدن در یوتیوب ، دو راند بازی کردن بازی Asphalt 7 و 45 دقیقه کار با Netflix شارژ باتری 56 درصد کاهش یافت.
این مدت زمان حفظ شارژ چندان هم جالب نیست باید استفاده ی تان را محدود کنید و تلاش نکنید تا شارژ آن را برای یک روز کامل حفظ کنید. به جای آن بهتر است از اجرا کردن رسانه ها و روشن نگاه داشتن بلوتوث و GPS خودداری کنید در این صورت شارژ باتری بیشتر دوام می آورد.
اگر به دنبال استفاده از ویژگی های خاص گوشی های هوشمند مانند push email هستید بهتر است یک شارژر USB با خودتان حمل کنید. باتری این گوشی تعویض شدنی است بنابراین می توانید در صورت لزوم یکی دیگر خریداری کنید و همراه خود داشته باشید تا به مشکلی برنخورید. عملکرد این گوشی در این زمنیه مانند لومیا 620 است در حالیکه نوکیا درباره ی آن نیز ادعا کرده است 9 ساعت شارژ باتری اش دوام می آورد.
نتیجه گیری
لومیا 520 یک گوشی موبایل مقرون به صرفه و ارزشمند است زیرا علاوه بر ابعاد تصویر مطلوب و پردازنده اش از برنامه های نوکیا برخوردار است؛ برنامه هایی که در گوشی های گرانتری مانند 720 یافت می شوند. برنامه هایی مانند Drive app به خوبی کار می کنند در حالیکه صفحه نمایش 520 نیز یکی از بهترین صفحه نمایش های استفاده شده در گوشی موبایل های رده پایین است.
اگر به دنبال گوشی موبایلبا دوربین فوق العاده هستید بهتر است از بین گوشی های رده بالای سری Lumia انتخاب کنید. 520 بعضی ویژگی های فوق العاده ی گوشی های پیشرفته تر از خود را دارد در حالیکه قیمتش پایین تر از آنها است. به بیان دیگر 520 در مقایسه با پولی که برای آن می پردازید یک گوشی فوق العاده است.
لومیا 520 آخرین گوشی عرضه شده به بازار از سری لومیا است. با اینکه این گوشی موبایل یک گوشی رده پایین است ولی پردازنده ی دو هسته ای دارد و ابعاد صفحه نمایش آن به 800*480 مگاپیکسل می رسد.
طراحی و کیفیت
قسمت پشتی و پلاستیکی زرد 520 باعث می شود تا فورا متوجه شوید این گوشی موبایل یکی از گوشی موبایل های سری Lumia نوکیا است. مانند 620، 520 نیز در قاب های رنگی متنوع به بازار عرضه شده است.
در 620 این قاب ها را می توان تعویض کرد. به این ترتیب می توانید رنگ آنها را به سلیقه و دلخواه خود تغییر دهید. شما همچنین می توانید قاب قدیمی و کهنه ی گوشی خود را با قابی زیبا و براق عوض کنید. این قابلیتی است که حتی گوشی های رده ی بالا نیز از آن محروم هستند برای مثال اگر قاب iPhone 5 خش بردارد نمی توانید آن را با قاب دیگری تعویض کنید؛ صفحه نمایش آن نیز غیر قابل تعویض است بنابراین باید بسیار مواظب آن باشید.
ابعاد این گوشی موبایل 120*64*10 میلیمتر است. 520 از 620 بزرگتر و عریضتر است زیرا صفحه ی 4 اینچی دارد در حالیکه صفحه نمایش 620، 3.8 اینچ است. اندازه ی صفحه نمایش طوری است که مجبور نیستید حین کار با آن انگشتان شستتان را بکشید. اگر حین کار با Samsung Galaxy S3 به علت بزرگی صفحه دستتان اذیت می شود 520 برای شما بهترین گزینه است.
پشت پلاستیکی و خمیده این گوشی باعث می شود که حین در دست داشتن آن احساس راحتی بکنید. وزن 520 ، 124 گرم است که در مقایسه با بسیاری از گوشی موبایل سبک تر است. وزن سبک این گوشی موبایل و قاب پشتی آن باعث می شوند که این گوشی در چشم کاربر ارزان قیمت و بی ازش به نظر بیاید هرچند 520 واقعا گران قیمت نیست. بهتر است بیاد داشته باشید که S3 هم سنگین تر ز این گوشی است و هم قاب پلاستیکی آن نسبت به این گوشی ظرافت کمتری دارد ولی این ویژگی ها باعث کاهش فروش آن در بازار نشده اند.
خوشبختانه قابهای پلاستکی این گوشی موبایل به قدری ضخیم هستند که بتوانند از این گوشی موبایل ظریف و باریک محافظت کنند. به غیر از این مسئله چیز دیگری درباره ی این گوشی وجود ندارد که بتواند شما را نگران کند. البته این جمله درباره ی بیشتر گوشی موبایل های این رده مصداق ندارد.
اگر به دو طرف لومیا 520 نگاه کنید دکمه های صدا، دوربین، روشن/خاموش، درگاه micro-USB و ورودی هدفون 3.5 میلی متری را خواهید دید. حافظه ی داخلی 520، 8 گیگابایت است ولی اگر به ذخیره ی موسیقی و ویدئو علاقه دارید و نیازمند حافظه ی بیشتری هستید می توانید از microSD استفاده کنید؛ این ویژگی حتی در بعضی گوشی موبایل های رده بالا مانند Lumia 920 و iPhone 5 دیده نمی شود. محل قرارگیری microSD مخفی و در زیر باتری تعبیه شده است.
صفحه نمایش
صفحه نمایش لومیا 520 به طور قطع بهترین صفحه نمایش موجود در گوشی هایی با این قیمت و در این رده است. ابعاد 4 اینچی آن به شما امکان می دهد تا صفحات وب را بدون نیاز به زوم زیاد ببینید هرچند آن قدرها هم بزرگ نیست!
از این بهتر این است که ابعاد تصویر این گوشی 800*480 پیکسل است. ابعاد تصویر در این گوشی با ابعاد تصویر در گوشی موبایل هایی مانند 720 و 820 برابری می کند که از 520 گرانتر هستند. اگر می خواهید برای خرید گوشی زیاد هزینه نکنید 520 بهترین گزینه است زیرا صفحه نمایش آن ابعادی برابر با گوشی های گران تر دارد. به بیان دیگر 520 یک گوشی با قیمت معقول و مقرون به صرفه است که امکانات خوبی را در اختیار شما می گذارد.
تراکم پیکسلی این گوشی 235 پیکسل در هر اینچ است در حالیکه نوکیا 720 که گرانتر است تراکم پیکسلی 217 دارد. نوشته های ریز وگوشه های آیکون ها به خوبی روی این صفحه نمایش داده می شوند و بدون هیچ مشکلی می توانید آنها را بخوانید. در مقایسه ابعاد تصویر روی Acer Liquid Z2 320*480 است و همین باعث می شود که خواندن نوشته ها روی این صفحه چندان راحت نباشد.
تنها ابعاد تصویر نیست که در این صفحه نمایش مطلوب است، اگر دقت کنید می بینید که این صفحه نمایش کنتراست خوبی دارد و رنگ روی آن زنده و پررنگ به چشم می ایند. این صفحه نمایش اگر نگوییم بهترین صفحه نمایش در بین گوشی موبایل هایی با این قیمت است به جرات می توان گفت که یکی از بهترین ها است.
نرم افزار ویندوز 8
لومیا 520 از ویندوز 8 استفاده می کند که جدیدترین سیستم عاملی است که مایکروسافت برای گوشی های همراه طراحی کرده است. اگر به دنبال گزینه ای هستید که سیستم عامل آن شبیه دیگر گوشی های هوشمند نیست می توان گفت که 520 بهترین گزینه است.
Homescreen این گوشی موبایل دارای کاشی های زنده و رنگارنگ است که اطلاعات به روز را به نمایش در می آورند. به راحتی می توانید اندازه ی آنها را تغییر دهید یا آنها را جا به جا کنید. زیبایی این سیستم عامل کمتر از iOS است ولی مانند اندروید به شما اجازه می دهد تا چیزهای مختلف را شخصی سازی کنید. اگر نخواهید آیکون خاصی روی صفحه اصلی باشد می توانید آن را در یک لیست قرار دهید و تنها با کشیدن انگشت خود به چپ دوباره به آن دسترسی پیدا کنید.
برنامه های People و Me جواهرات Windows Phone هستند. تنها کافی است به شبکه های اجتماعی بروید تا بتوانید تمامی به روز رسانی های دوستان خود را ببینید. به راحتی می توانید جزییات تماس ها یا contact ها را پیدا کرد و به آنها از طریق کانال های اجتماعی، پیامک یا ایمیل به آنها پیام داد. شما همچنین می توانید تعدادی از دوستان خود را در گروه خاصی قرار دهید تا بتوانند به روز رسانی های شما را سریع تر ببینند.
در برنامه یMe می توانید به روز رسانی ها یا عکس های خود را در تمامی accounts های خود در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید. به این ترتیب دیگر مجبور نیستید که اینکار را جداگانه در هر یک از حساب ها انجام دهید. این برنامه شما را نیز در جریان بروز رسانی های دیگران قرار می دهد. اگر از دوستداران شبکه های اجتماعی هستید این برنامه بسیاری از زحمات شما را کم می کند.
محدود بودن دامنه ی انتخاب برنامه ها در Windows Phone شما را مایوس خواهد کرد. با اینکه این دامنه در حال گسترش است و آیتم های مهمی مانند Netflix، Skype و Spotify به آن اضافه شده هنوز هم این تعداد این برنامه ها در مقایسه با برنامه های موجود برای اندروید یا iOS ناچیز است. دوستداران بازی های جدید از انتظار برای رسیدن این بازی برای گوشی های Windows Phone خسته خواهند شد زیرا این بازی ها زمانی در اختیار آنها قرار می گیرند که برای کاربران گوشی های اندرویدی یا iOS قدیمی شده اند.
برنامه های نوکیا
نوکیا مدل 720 را با میزبانی کامل نرم افزارهای بیشتر عرضه کرده است که این برنامه ها غالبا نقشه محور هستند بنابراین مشتاقان بازی نباید چندان هیجان زده شوند زیرا بازی کلاسیک مار نوکیا روی این گوشی وجود ندارد اما اضافات قابل قبولی لحاظ شد اند.
برنامه های نقشه محور نوکیا که نامشان نقشه های HERE است به شما اطلاعات زیادی درباره ی کسب و کار های محلی می دهند، رستوران ها، کافه ها و هتل های نزدیک شما را به شما نشان می دهد . اگر امکانش وجود داشته باشد اطلاعات مربوط به قراردادهای صنایع حرفه ای و بررسی های کاربران این صنایع را در اختیار شما قرار می دهد. اگر به شهر جدیدی سفر کنید و ندانید که باید برای اقامت کجا بروید با استفاده از این برنامه به راحتی می توانید لیست هتل های آن شهر را به دست بیاورید.
لومیا 520 فاقد ویژگی City Lens است، City Lens اطلاعات را به طور واقعی و کامل در اختیار کاربر می گذارد. اگر چنین ویژگی را دوست دارید باید به فکر خرید 620 باشید زیرا سخت افزار لومیا 520 نمی تواند آن را پشتیبانی کند.
HERE Drive که قبلا Nokia Drive نامیده می شد به شما امکان می دهد تا گوشی خود را روی داشبورد ماشین قرار دهید و یکی یکی به نشانی هایی بروید که مسیریاب ماهواره ای GPS به شما می گوید. توانید نقشه ها را در گوشی تان دانلود کنید تا هر وقت سیگنال ها قطع شدند گم نشوید.
برنامه ی Drive تنها در ایرلند و بریتانیا کار می کند زیرا مسیریاب جهانی گوشی های 620 و بالاتر را پشتیبانی می کند. نوکیا امید دارد که بتواند امکان خرید نقشه های بیشتر را در اختیار شما بگذارد. اگر بیرون از بریتانیا رانندگی نمی کنید این برنامه بسیار برای شما مفید خواهد بود.
اگر شما از آن دسته افرادی هستید که ازوسایل حمل و نقل عمومی استفاده می کنند و رانندگی را دوست ندارند، برنامه های نوکیا باز هم به شما کمک خواهند کرد. لیست تمام اتوبوس های محلی در برنامه ی ترانزیت یا Transit app قرار دارد. اطلاعات مربوط به قطارها نیز در این برنامه یافت می شود. اگر مرجع و مقصد خود را در این برنامه وارد کنید برنامه دقیقا به شما خواهد گفت که از چه راه هایی می توانید به مقصدتان برسید.
برنامه ی موسیقی نوکیا نیز به طور پیش فرض روی لومیا 520 قرار گرفته است. این برنامه به شما امکان می دهد تا سه هنرمند را انتخاب کرده و از آهنگ های آنها لیست اجرای تصادفی یا playlistتهیه کنید. با استفاده از Nokia's music می توانید 14 ساعت موسیقی دانلود کنید و حتی بدون اتصال به اینترنت از گوش دادن به آنها لذت برید. این برنامه رایگان است و بهتر از آن اینکه از تبلیغات پشتیبانی نمی کند. شما نمی توانید یک آهنگ را انتخاب کنید و به آن گوش کنید زیرا برای این کار به Spotify subscription نیاز دارید. این ویژگی برای طرفداران آهنگ های جدید آزاردهنده است.
پردازنده
پردازنده ی لومیا 520 ، یک پردازنده ی 2 هسته ای یک گیگاهرتزی است که با یک RAM 512 مگابایتی همراه شده است. پردازنده ی Lumia 720 نیز دقیقا همین است، ابعاد تصویر این دو گوشی نیز یکسان است. پردازنده ی لومیا 520 در مقایسه با پردازنده ی چهار هسته ای Galaxy S3 ناچیز به نظر می رسد.
سرعت 520 واقعا مطلوب است، عملکرد آن نیز بدون گیر و تاخیر است. چنین ویژگی هایی با گوشی با این قیمت قابل تحسین است. برای ازمایش بازی سه بعدی Asphalt 7 را با لومیا 520 بازی کردیم جالب بود که گرافیک کیفیت قابل قبولی داشت و ضریب فرم به اندازه ای بود که بازی بدون گیر اجرا می شد.
توان این گوشی موبایل در پردازش کارهایی که مربوط به شبکه های اجتماعی است باور نکردنی است در حالیکه به راحتی با باقی مانده ی توانش می تواند عکس ها را ویرایش کند یا به شما امکان دهد بدون مشکل بازی کنید.
دوربین
درپشت گوشی موبایل و در وسط قاب رنگی پلاستیکی دوربین 5 مگاپیکسلی 520 تعبیه شده است. دوربین 520 نه مانند Nokia 808 یا 920 PureView است و نه لنز آن از نوع با کیفیت Carl Zeiss است. البته نوکیا سابقه ی خوبی از نظر طراحی دوربین دارد به همین خاطر دوربین 520 نیز در مقایسه با پولی که برای این گوشی می دهید کیفیت مطلوبی دارد.
وقتی با 520 از بازار میوه عکس گرفتیم دیدیم که عکس های این گوشی موبایل قابل قبول هستند با اینکه چندان کیفیت بالایی ندارند. رنگ ها در این تصاویر تیره تر از عکس های Lumia 720 به نظر می رسیدند، گوشی هایی با این قیمت معمولا عکس های بی کیفیت تری می گیرند به همین خاطر کار 520 می تواند مطلوب و مقبول باشد.
تطابق دوربین با نور محیط در جاهایی که نور مطلوب نداشت قابل قبول نبود.عکس های این دوربین در مقایسه با لومیا 720 وضوح کمتری داشتند و تاریکتر به نظر می رسیدند. روی عکس ها لومیا 520 نویز زیاد قابل رویت بود.
لومیا 520 از بسیاری لحاظ به گوشی های پیشرفته تر از خود در سری Lumia شباهت دارد ولی دوربین آن به پای بقیه نمی رسد. مسلم است که می توانید با استفاده از آن به عکس های قابل قبولی برسید ولی اگر به دنبال عکس ها با کیفیت هستید و عکاسی برای شما اهمیت دارد بهتر است گوشی های رده بالای سری Lumia را خریداری کنید. لومیا 520 دوربین جلویی مخصوص تماس تصویری ندارد به همین دلیل نمی توانید از طریق Skype با آن صحبت کنید و تماس تصویری برقرار کنید. اگر به دنبال این ویژگی هستید بهتر است سراغ لومیا 620 بروید.
تمامی نرم افزارهای دوربین که نوکیا برای سری Lumia در نظر گرفته روی لومیا 520 اجرا می شوند؛ نرم افزارهایی مانند پانوراما، ابرازهای ویرایش، برنامه ی Cinemagraph ( برای ساختن عکس های کوچک و عجیب GIF)، ابزار بهترین عکس یا best-shot (چند عکس از یک صحنه را با هم ترکیب می کند تا بهترین نتیجه را در اختیار شما قرار دهد.)
باتری
باتری 520، 1430 میلی آمپر ساعت است که چندان هم خوب به نظر نمی رسد. ویندوز 8 توان باتری را خیلی زود تحلیل می برد بنابراین باید انتظار داشته باشیم که برای جبران این مشکل قابلیت هایی را ارائه دهد.
نوکیا اعلام کرده است که باتری این گوشی برای 9 ساعت مکالمه با 3G دوام می آورد که به نظر ما دور از واقعیت است. ما متوجه شدیم که پس ازیک ساعت چرخ زدن در یوتیوب ، دو راند بازی کردن بازی Asphalt 7 و 45 دقیقه کار با Netflix شارژ باتری 56 درصد کاهش یافت.
این مدت زمان حفظ شارژ چندان هم جالب نیست باید استفاده ی تان را محدود کنید و تلاش نکنید تا شارژ آن را برای یک روز کامل حفظ کنید. به جای آن بهتر است از اجرا کردن رسانه ها و روشن نگاه داشتن بلوتوث و GPS خودداری کنید در این صورت شارژ باتری بیشتر دوام می آورد.
اگر به دنبال استفاده از ویژگی های خاص گوشی های هوشمند مانند push email هستید بهتر است یک شارژر USB با خودتان حمل کنید. باتری این گوشی تعویض شدنی است بنابراین می توانید در صورت لزوم یکی دیگر خریداری کنید و همراه خود داشته باشید تا به مشکلی برنخورید. عملکرد این گوشی در این زمنیه مانند لومیا 620 است در حالیکه نوکیا درباره ی آن نیز ادعا کرده است 9 ساعت شارژ باتری اش دوام می آورد.
نتیجه گیری
لومیا 520 یک گوشی موبایل مقرون به صرفه و ارزشمند است زیرا علاوه بر ابعاد تصویر مطلوب و پردازنده اش از برنامه های نوکیا برخوردار است؛ برنامه هایی که در گوشی های گرانتری مانند 720 یافت می شوند. برنامه هایی مانند Drive app به خوبی کار می کنند در حالیکه صفحه نمایش 520 نیز یکی از بهترین صفحه نمایش های استفاده شده در گوشی موبایل های رده پایین است.
اگر به دنبال گوشی موبایلبا دوربین فوق العاده هستید بهتر است از بین گوشی های رده بالای سری Lumia انتخاب کنید. 520 بعضی ویژگی های فوق العاده ی گوشی های پیشرفته تر از خود را دارد در حالیکه قیمتش پایین تر از آنها است. به بیان دیگر 520 در مقایسه با پولی که برای آن می پردازید یک گوشی فوق العاده است.
منبع : فروشگاه اینترنتی عصر دیجیتال
طراحی و کیفیت
قسمت پشتی و پلاستیکی زرد 520 باعث می شود تا فورا متوجه شوید این گوشی موبایل یکی از گوشی موبایل های سری Lumia نوکیا است. مانند 620، 520 نیز در قاب های رنگی متنوع به بازار عرضه شده است.
در 620 این قاب ها را می توان تعویض کرد. به این ترتیب می توانید رنگ آنها را به سلیقه و دلخواه خود تغییر دهید. شما همچنین می توانید قاب قدیمی و کهنه ی گوشی خود را با قابی زیبا و براق عوض کنید. این قابلیتی است که حتی گوشی های رده ی بالا نیز از آن محروم هستند برای مثال اگر قاب iPhone 5 خش بردارد نمی توانید آن را با قاب دیگری تعویض کنید؛ صفحه نمایش آن نیز غیر قابل تعویض است بنابراین باید بسیار مواظب آن باشید.
ابعاد این گوشی موبایل 120*64*10 میلیمتر است. 520 از 620 بزرگتر و عریضتر است زیرا صفحه ی 4 اینچی دارد در حالیکه صفحه نمایش 620، 3.8 اینچ است. اندازه ی صفحه نمایش طوری است که مجبور نیستید حین کار با آن انگشتان شستتان را بکشید. اگر حین کار با Samsung Galaxy S3 به علت بزرگی صفحه دستتان اذیت می شود 520 برای شما بهترین گزینه است.
پشت پلاستیکی و خمیده این گوشی باعث می شود که حین در دست داشتن آن احساس راحتی بکنید. وزن 520 ، 124 گرم است که در مقایسه با بسیاری از گوشی موبایل سبک تر است. وزن سبک این گوشی موبایل و قاب پشتی آن باعث می شوند که این گوشی در چشم کاربر ارزان قیمت و بی ازش به نظر بیاید هرچند 520 واقعا گران قیمت نیست. بهتر است بیاد داشته باشید که S3 هم سنگین تر ز این گوشی است و هم قاب پلاستیکی آن نسبت به این گوشی ظرافت کمتری دارد ولی این ویژگی ها باعث کاهش فروش آن در بازار نشده اند.
خوشبختانه قابهای پلاستکی این گوشی موبایل به قدری ضخیم هستند که بتوانند از این گوشی موبایل ظریف و باریک محافظت کنند. به غیر از این مسئله چیز دیگری درباره ی این گوشی وجود ندارد که بتواند شما را نگران کند. البته این جمله درباره ی بیشتر گوشی موبایل های این رده مصداق ندارد.
اگر به دو طرف لومیا 520 نگاه کنید دکمه های صدا، دوربین، روشن/خاموش، درگاه micro-USB و ورودی هدفون 3.5 میلی متری را خواهید دید. حافظه ی داخلی 520، 8 گیگابایت است ولی اگر به ذخیره ی موسیقی و ویدئو علاقه دارید و نیازمند حافظه ی بیشتری هستید می توانید از microSD استفاده کنید؛ این ویژگی حتی در بعضی گوشی موبایل های رده بالا مانند Lumia 920 و iPhone 5 دیده نمی شود. محل قرارگیری microSD مخفی و در زیر باتری تعبیه شده است.
صفحه نمایش
صفحه نمایش لومیا 520 به طور قطع بهترین صفحه نمایش موجود در گوشی هایی با این قیمت و در این رده است. ابعاد 4 اینچی آن به شما امکان می دهد تا صفحات وب را بدون نیاز به زوم زیاد ببینید هرچند آن قدرها هم بزرگ نیست!
از این بهتر این است که ابعاد تصویر این گوشی 800*480 پیکسل است. ابعاد تصویر در این گوشی با ابعاد تصویر در گوشی موبایل هایی مانند 720 و 820 برابری می کند که از 520 گرانتر هستند. اگر می خواهید برای خرید گوشی زیاد هزینه نکنید 520 بهترین گزینه است زیرا صفحه نمایش آن ابعادی برابر با گوشی های گران تر دارد. به بیان دیگر 520 یک گوشی با قیمت معقول و مقرون به صرفه است که امکانات خوبی را در اختیار شما می گذارد.
تراکم پیکسلی این گوشی 235 پیکسل در هر اینچ است در حالیکه نوکیا 720 که گرانتر است تراکم پیکسلی 217 دارد. نوشته های ریز وگوشه های آیکون ها به خوبی روی این صفحه نمایش داده می شوند و بدون هیچ مشکلی می توانید آنها را بخوانید. در مقایسه ابعاد تصویر روی Acer Liquid Z2 320*480 است و همین باعث می شود که خواندن نوشته ها روی این صفحه چندان راحت نباشد.
تنها ابعاد تصویر نیست که در این صفحه نمایش مطلوب است، اگر دقت کنید می بینید که این صفحه نمایش کنتراست خوبی دارد و رنگ روی آن زنده و پررنگ به چشم می ایند. این صفحه نمایش اگر نگوییم بهترین صفحه نمایش در بین گوشی موبایل هایی با این قیمت است به جرات می توان گفت که یکی از بهترین ها است.
نرم افزار ویندوز 8
لومیا 520 از ویندوز 8 استفاده می کند که جدیدترین سیستم عاملی است که مایکروسافت برای گوشی های همراه طراحی کرده است. اگر به دنبال گزینه ای هستید که سیستم عامل آن شبیه دیگر گوشی های هوشمند نیست می توان گفت که 520 بهترین گزینه است.
Homescreen این گوشی موبایل دارای کاشی های زنده و رنگارنگ است که اطلاعات به روز را به نمایش در می آورند. به راحتی می توانید اندازه ی آنها را تغییر دهید یا آنها را جا به جا کنید. زیبایی این سیستم عامل کمتر از iOS است ولی مانند اندروید به شما اجازه می دهد تا چیزهای مختلف را شخصی سازی کنید. اگر نخواهید آیکون خاصی روی صفحه اصلی باشد می توانید آن را در یک لیست قرار دهید و تنها با کشیدن انگشت خود به چپ دوباره به آن دسترسی پیدا کنید.
برنامه های People و Me جواهرات Windows Phone هستند. تنها کافی است به شبکه های اجتماعی بروید تا بتوانید تمامی به روز رسانی های دوستان خود را ببینید. به راحتی می توانید جزییات تماس ها یا contact ها را پیدا کرد و به آنها از طریق کانال های اجتماعی، پیامک یا ایمیل به آنها پیام داد. شما همچنین می توانید تعدادی از دوستان خود را در گروه خاصی قرار دهید تا بتوانند به روز رسانی های شما را سریع تر ببینند.
در برنامه یMe می توانید به روز رسانی ها یا عکس های خود را در تمامی accounts های خود در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید. به این ترتیب دیگر مجبور نیستید که اینکار را جداگانه در هر یک از حساب ها انجام دهید. این برنامه شما را نیز در جریان بروز رسانی های دیگران قرار می دهد. اگر از دوستداران شبکه های اجتماعی هستید این برنامه بسیاری از زحمات شما را کم می کند.
محدود بودن دامنه ی انتخاب برنامه ها در Windows Phone شما را مایوس خواهد کرد. با اینکه این دامنه در حال گسترش است و آیتم های مهمی مانند Netflix، Skype و Spotify به آن اضافه شده هنوز هم این تعداد این برنامه ها در مقایسه با برنامه های موجود برای اندروید یا iOS ناچیز است. دوستداران بازی های جدید از انتظار برای رسیدن این بازی برای گوشی های Windows Phone خسته خواهند شد زیرا این بازی ها زمانی در اختیار آنها قرار می گیرند که برای کاربران گوشی های اندرویدی یا iOS قدیمی شده اند.
برنامه های نوکیا
نوکیا مدل 720 را با میزبانی کامل نرم افزارهای بیشتر عرضه کرده است که این برنامه ها غالبا نقشه محور هستند بنابراین مشتاقان بازی نباید چندان هیجان زده شوند زیرا بازی کلاسیک مار نوکیا روی این گوشی وجود ندارد اما اضافات قابل قبولی لحاظ شد اند.
برنامه های نقشه محور نوکیا که نامشان نقشه های HERE است به شما اطلاعات زیادی درباره ی کسب و کار های محلی می دهند، رستوران ها، کافه ها و هتل های نزدیک شما را به شما نشان می دهد . اگر امکانش وجود داشته باشد اطلاعات مربوط به قراردادهای صنایع حرفه ای و بررسی های کاربران این صنایع را در اختیار شما قرار می دهد. اگر به شهر جدیدی سفر کنید و ندانید که باید برای اقامت کجا بروید با استفاده از این برنامه به راحتی می توانید لیست هتل های آن شهر را به دست بیاورید.
لومیا 520 فاقد ویژگی City Lens است، City Lens اطلاعات را به طور واقعی و کامل در اختیار کاربر می گذارد. اگر چنین ویژگی را دوست دارید باید به فکر خرید 620 باشید زیرا سخت افزار لومیا 520 نمی تواند آن را پشتیبانی کند.
HERE Drive که قبلا Nokia Drive نامیده می شد به شما امکان می دهد تا گوشی خود را روی داشبورد ماشین قرار دهید و یکی یکی به نشانی هایی بروید که مسیریاب ماهواره ای GPS به شما می گوید. توانید نقشه ها را در گوشی تان دانلود کنید تا هر وقت سیگنال ها قطع شدند گم نشوید.
برنامه ی Drive تنها در ایرلند و بریتانیا کار می کند زیرا مسیریاب جهانی گوشی های 620 و بالاتر را پشتیبانی می کند. نوکیا امید دارد که بتواند امکان خرید نقشه های بیشتر را در اختیار شما بگذارد. اگر بیرون از بریتانیا رانندگی نمی کنید این برنامه بسیار برای شما مفید خواهد بود.
اگر شما از آن دسته افرادی هستید که ازوسایل حمل و نقل عمومی استفاده می کنند و رانندگی را دوست ندارند، برنامه های نوکیا باز هم به شما کمک خواهند کرد. لیست تمام اتوبوس های محلی در برنامه ی ترانزیت یا Transit app قرار دارد. اطلاعات مربوط به قطارها نیز در این برنامه یافت می شود. اگر مرجع و مقصد خود را در این برنامه وارد کنید برنامه دقیقا به شما خواهد گفت که از چه راه هایی می توانید به مقصدتان برسید.
برنامه ی موسیقی نوکیا نیز به طور پیش فرض روی لومیا 520 قرار گرفته است. این برنامه به شما امکان می دهد تا سه هنرمند را انتخاب کرده و از آهنگ های آنها لیست اجرای تصادفی یا playlistتهیه کنید. با استفاده از Nokia's music می توانید 14 ساعت موسیقی دانلود کنید و حتی بدون اتصال به اینترنت از گوش دادن به آنها لذت برید. این برنامه رایگان است و بهتر از آن اینکه از تبلیغات پشتیبانی نمی کند. شما نمی توانید یک آهنگ را انتخاب کنید و به آن گوش کنید زیرا برای این کار به Spotify subscription نیاز دارید. این ویژگی برای طرفداران آهنگ های جدید آزاردهنده است.
پردازنده
پردازنده ی لومیا 520 ، یک پردازنده ی 2 هسته ای یک گیگاهرتزی است که با یک RAM 512 مگابایتی همراه شده است. پردازنده ی Lumia 720 نیز دقیقا همین است، ابعاد تصویر این دو گوشی نیز یکسان است. پردازنده ی لومیا 520 در مقایسه با پردازنده ی چهار هسته ای Galaxy S3 ناچیز به نظر می رسد.
سرعت 520 واقعا مطلوب است، عملکرد آن نیز بدون گیر و تاخیر است. چنین ویژگی هایی با گوشی با این قیمت قابل تحسین است. برای ازمایش بازی سه بعدی Asphalt 7 را با لومیا 520 بازی کردیم جالب بود که گرافیک کیفیت قابل قبولی داشت و ضریب فرم به اندازه ای بود که بازی بدون گیر اجرا می شد.
توان این گوشی موبایل در پردازش کارهایی که مربوط به شبکه های اجتماعی است باور نکردنی است در حالیکه به راحتی با باقی مانده ی توانش می تواند عکس ها را ویرایش کند یا به شما امکان دهد بدون مشکل بازی کنید.
دوربین
درپشت گوشی موبایل و در وسط قاب رنگی پلاستیکی دوربین 5 مگاپیکسلی 520 تعبیه شده است. دوربین 520 نه مانند Nokia 808 یا 920 PureView است و نه لنز آن از نوع با کیفیت Carl Zeiss است. البته نوکیا سابقه ی خوبی از نظر طراحی دوربین دارد به همین خاطر دوربین 520 نیز در مقایسه با پولی که برای این گوشی می دهید کیفیت مطلوبی دارد.
وقتی با 520 از بازار میوه عکس گرفتیم دیدیم که عکس های این گوشی موبایل قابل قبول هستند با اینکه چندان کیفیت بالایی ندارند. رنگ ها در این تصاویر تیره تر از عکس های Lumia 720 به نظر می رسیدند، گوشی هایی با این قیمت معمولا عکس های بی کیفیت تری می گیرند به همین خاطر کار 520 می تواند مطلوب و مقبول باشد.
تطابق دوربین با نور محیط در جاهایی که نور مطلوب نداشت قابل قبول نبود.عکس های این دوربین در مقایسه با لومیا 720 وضوح کمتری داشتند و تاریکتر به نظر می رسیدند. روی عکس ها لومیا 520 نویز زیاد قابل رویت بود.
لومیا 520 از بسیاری لحاظ به گوشی های پیشرفته تر از خود در سری Lumia شباهت دارد ولی دوربین آن به پای بقیه نمی رسد. مسلم است که می توانید با استفاده از آن به عکس های قابل قبولی برسید ولی اگر به دنبال عکس ها با کیفیت هستید و عکاسی برای شما اهمیت دارد بهتر است گوشی های رده بالای سری Lumia را خریداری کنید. لومیا 520 دوربین جلویی مخصوص تماس تصویری ندارد به همین دلیل نمی توانید از طریق Skype با آن صحبت کنید و تماس تصویری برقرار کنید. اگر به دنبال این ویژگی هستید بهتر است سراغ لومیا 620 بروید.
تمامی نرم افزارهای دوربین که نوکیا برای سری Lumia در نظر گرفته روی لومیا 520 اجرا می شوند؛ نرم افزارهایی مانند پانوراما، ابرازهای ویرایش، برنامه ی Cinemagraph ( برای ساختن عکس های کوچک و عجیب GIF)، ابزار بهترین عکس یا best-shot (چند عکس از یک صحنه را با هم ترکیب می کند تا بهترین نتیجه را در اختیار شما قرار دهد.)
باتری
باتری 520، 1430 میلی آمپر ساعت است که چندان هم خوب به نظر نمی رسد. ویندوز 8 توان باتری را خیلی زود تحلیل می برد بنابراین باید انتظار داشته باشیم که برای جبران این مشکل قابلیت هایی را ارائه دهد.
نوکیا اعلام کرده است که باتری این گوشی برای 9 ساعت مکالمه با 3G دوام می آورد که به نظر ما دور از واقعیت است. ما متوجه شدیم که پس ازیک ساعت چرخ زدن در یوتیوب ، دو راند بازی کردن بازی Asphalt 7 و 45 دقیقه کار با Netflix شارژ باتری 56 درصد کاهش یافت.
این مدت زمان حفظ شارژ چندان هم جالب نیست باید استفاده ی تان را محدود کنید و تلاش نکنید تا شارژ آن را برای یک روز کامل حفظ کنید. به جای آن بهتر است از اجرا کردن رسانه ها و روشن نگاه داشتن بلوتوث و GPS خودداری کنید در این صورت شارژ باتری بیشتر دوام می آورد.
اگر به دنبال استفاده از ویژگی های خاص گوشی های هوشمند مانند push email هستید بهتر است یک شارژر USB با خودتان حمل کنید. باتری این گوشی تعویض شدنی است بنابراین می توانید در صورت لزوم یکی دیگر خریداری کنید و همراه خود داشته باشید تا به مشکلی برنخورید. عملکرد این گوشی در این زمنیه مانند لومیا 620 است در حالیکه نوکیا درباره ی آن نیز ادعا کرده است 9 ساعت شارژ باتری اش دوام می آورد.
نتیجه گیری
لومیا 520 یک گوشی موبایل مقرون به صرفه و ارزشمند است زیرا علاوه بر ابعاد تصویر مطلوب و پردازنده اش از برنامه های نوکیا برخوردار است؛ برنامه هایی که در گوشی های گرانتری مانند 720 یافت می شوند. برنامه هایی مانند Drive app به خوبی کار می کنند در حالیکه صفحه نمایش 520 نیز یکی از بهترین صفحه نمایش های استفاده شده در گوشی موبایل های رده پایین است.
اگر به دنبال گوشی موبایلبا دوربین فوق العاده هستید بهتر است از بین گوشی های رده بالای سری Lumia انتخاب کنید. 520 بعضی ویژگی های فوق العاده ی گوشی های پیشرفته تر از خود را دارد در حالیکه قیمتش پایین تر از آنها است. به بیان دیگر 520 در مقایسه با پولی که برای آن می پردازید یک گوشی فوق العاده است.
لومیا 520 آخرین گوشی عرضه شده به بازار از سری لومیا است. با اینکه این گوشی موبایل یک گوشی رده پایین است ولی پردازنده ی دو هسته ای دارد و ابعاد صفحه نمایش آن به 800*480 مگاپیکسل می رسد.
طراحی و کیفیت
قسمت پشتی و پلاستیکی زرد 520 باعث می شود تا فورا متوجه شوید این گوشی موبایل یکی از گوشی موبایل های سری Lumia نوکیا است. مانند 620، 520 نیز در قاب های رنگی متنوع به بازار عرضه شده است.
در 620 این قاب ها را می توان تعویض کرد. به این ترتیب می توانید رنگ آنها را به سلیقه و دلخواه خود تغییر دهید. شما همچنین می توانید قاب قدیمی و کهنه ی گوشی خود را با قابی زیبا و براق عوض کنید. این قابلیتی است که حتی گوشی های رده ی بالا نیز از آن محروم هستند برای مثال اگر قاب iPhone 5 خش بردارد نمی توانید آن را با قاب دیگری تعویض کنید؛ صفحه نمایش آن نیز غیر قابل تعویض است بنابراین باید بسیار مواظب آن باشید.
ابعاد این گوشی موبایل 120*64*10 میلیمتر است. 520 از 620 بزرگتر و عریضتر است زیرا صفحه ی 4 اینچی دارد در حالیکه صفحه نمایش 620، 3.8 اینچ است. اندازه ی صفحه نمایش طوری است که مجبور نیستید حین کار با آن انگشتان شستتان را بکشید. اگر حین کار با Samsung Galaxy S3 به علت بزرگی صفحه دستتان اذیت می شود 520 برای شما بهترین گزینه است.
پشت پلاستیکی و خمیده این گوشی باعث می شود که حین در دست داشتن آن احساس راحتی بکنید. وزن 520 ، 124 گرم است که در مقایسه با بسیاری از گوشی موبایل سبک تر است. وزن سبک این گوشی موبایل و قاب پشتی آن باعث می شوند که این گوشی در چشم کاربر ارزان قیمت و بی ازش به نظر بیاید هرچند 520 واقعا گران قیمت نیست. بهتر است بیاد داشته باشید که S3 هم سنگین تر ز این گوشی است و هم قاب پلاستیکی آن نسبت به این گوشی ظرافت کمتری دارد ولی این ویژگی ها باعث کاهش فروش آن در بازار نشده اند.
خوشبختانه قابهای پلاستکی این گوشی موبایل به قدری ضخیم هستند که بتوانند از این گوشی موبایل ظریف و باریک محافظت کنند. به غیر از این مسئله چیز دیگری درباره ی این گوشی وجود ندارد که بتواند شما را نگران کند. البته این جمله درباره ی بیشتر گوشی موبایل های این رده مصداق ندارد.
اگر به دو طرف لومیا 520 نگاه کنید دکمه های صدا، دوربین، روشن/خاموش، درگاه micro-USB و ورودی هدفون 3.5 میلی متری را خواهید دید. حافظه ی داخلی 520، 8 گیگابایت است ولی اگر به ذخیره ی موسیقی و ویدئو علاقه دارید و نیازمند حافظه ی بیشتری هستید می توانید از microSD استفاده کنید؛ این ویژگی حتی در بعضی گوشی موبایل های رده بالا مانند Lumia 920 و iPhone 5 دیده نمی شود. محل قرارگیری microSD مخفی و در زیر باتری تعبیه شده است.
صفحه نمایش
صفحه نمایش لومیا 520 به طور قطع بهترین صفحه نمایش موجود در گوشی هایی با این قیمت و در این رده است. ابعاد 4 اینچی آن به شما امکان می دهد تا صفحات وب را بدون نیاز به زوم زیاد ببینید هرچند آن قدرها هم بزرگ نیست!
از این بهتر این است که ابعاد تصویر این گوشی 800*480 پیکسل است. ابعاد تصویر در این گوشی با ابعاد تصویر در گوشی موبایل هایی مانند 720 و 820 برابری می کند که از 520 گرانتر هستند. اگر می خواهید برای خرید گوشی زیاد هزینه نکنید 520 بهترین گزینه است زیرا صفحه نمایش آن ابعادی برابر با گوشی های گران تر دارد. به بیان دیگر 520 یک گوشی با قیمت معقول و مقرون به صرفه است که امکانات خوبی را در اختیار شما می گذارد.
تراکم پیکسلی این گوشی 235 پیکسل در هر اینچ است در حالیکه نوکیا 720 که گرانتر است تراکم پیکسلی 217 دارد. نوشته های ریز وگوشه های آیکون ها به خوبی روی این صفحه نمایش داده می شوند و بدون هیچ مشکلی می توانید آنها را بخوانید. در مقایسه ابعاد تصویر روی Acer Liquid Z2 320*480 است و همین باعث می شود که خواندن نوشته ها روی این صفحه چندان راحت نباشد.
تنها ابعاد تصویر نیست که در این صفحه نمایش مطلوب است، اگر دقت کنید می بینید که این صفحه نمایش کنتراست خوبی دارد و رنگ روی آن زنده و پررنگ به چشم می ایند. این صفحه نمایش اگر نگوییم بهترین صفحه نمایش در بین گوشی موبایل هایی با این قیمت است به جرات می توان گفت که یکی از بهترین ها است.
نرم افزار ویندوز 8
لومیا 520 از ویندوز 8 استفاده می کند که جدیدترین سیستم عاملی است که مایکروسافت برای گوشی های همراه طراحی کرده است. اگر به دنبال گزینه ای هستید که سیستم عامل آن شبیه دیگر گوشی های هوشمند نیست می توان گفت که 520 بهترین گزینه است.
Homescreen این گوشی موبایل دارای کاشی های زنده و رنگارنگ است که اطلاعات به روز را به نمایش در می آورند. به راحتی می توانید اندازه ی آنها را تغییر دهید یا آنها را جا به جا کنید. زیبایی این سیستم عامل کمتر از iOS است ولی مانند اندروید به شما اجازه می دهد تا چیزهای مختلف را شخصی سازی کنید. اگر نخواهید آیکون خاصی روی صفحه اصلی باشد می توانید آن را در یک لیست قرار دهید و تنها با کشیدن انگشت خود به چپ دوباره به آن دسترسی پیدا کنید.
برنامه های People و Me جواهرات Windows Phone هستند. تنها کافی است به شبکه های اجتماعی بروید تا بتوانید تمامی به روز رسانی های دوستان خود را ببینید. به راحتی می توانید جزییات تماس ها یا contact ها را پیدا کرد و به آنها از طریق کانال های اجتماعی، پیامک یا ایمیل به آنها پیام داد. شما همچنین می توانید تعدادی از دوستان خود را در گروه خاصی قرار دهید تا بتوانند به روز رسانی های شما را سریع تر ببینند.
در برنامه یMe می توانید به روز رسانی ها یا عکس های خود را در تمامی accounts های خود در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید. به این ترتیب دیگر مجبور نیستید که اینکار را جداگانه در هر یک از حساب ها انجام دهید. این برنامه شما را نیز در جریان بروز رسانی های دیگران قرار می دهد. اگر از دوستداران شبکه های اجتماعی هستید این برنامه بسیاری از زحمات شما را کم می کند.
محدود بودن دامنه ی انتخاب برنامه ها در Windows Phone شما را مایوس خواهد کرد. با اینکه این دامنه در حال گسترش است و آیتم های مهمی مانند Netflix، Skype و Spotify به آن اضافه شده هنوز هم این تعداد این برنامه ها در مقایسه با برنامه های موجود برای اندروید یا iOS ناچیز است. دوستداران بازی های جدید از انتظار برای رسیدن این بازی برای گوشی های Windows Phone خسته خواهند شد زیرا این بازی ها زمانی در اختیار آنها قرار می گیرند که برای کاربران گوشی های اندرویدی یا iOS قدیمی شده اند.
برنامه های نوکیا
نوکیا مدل 720 را با میزبانی کامل نرم افزارهای بیشتر عرضه کرده است که این برنامه ها غالبا نقشه محور هستند بنابراین مشتاقان بازی نباید چندان هیجان زده شوند زیرا بازی کلاسیک مار نوکیا روی این گوشی وجود ندارد اما اضافات قابل قبولی لحاظ شد اند.
برنامه های نقشه محور نوکیا که نامشان نقشه های HERE است به شما اطلاعات زیادی درباره ی کسب و کار های محلی می دهند، رستوران ها، کافه ها و هتل های نزدیک شما را به شما نشان می دهد . اگر امکانش وجود داشته باشد اطلاعات مربوط به قراردادهای صنایع حرفه ای و بررسی های کاربران این صنایع را در اختیار شما قرار می دهد. اگر به شهر جدیدی سفر کنید و ندانید که باید برای اقامت کجا بروید با استفاده از این برنامه به راحتی می توانید لیست هتل های آن شهر را به دست بیاورید.
لومیا 520 فاقد ویژگی City Lens است، City Lens اطلاعات را به طور واقعی و کامل در اختیار کاربر می گذارد. اگر چنین ویژگی را دوست دارید باید به فکر خرید 620 باشید زیرا سخت افزار لومیا 520 نمی تواند آن را پشتیبانی کند.
HERE Drive که قبلا Nokia Drive نامیده می شد به شما امکان می دهد تا گوشی خود را روی داشبورد ماشین قرار دهید و یکی یکی به نشانی هایی بروید که مسیریاب ماهواره ای GPS به شما می گوید. توانید نقشه ها را در گوشی تان دانلود کنید تا هر وقت سیگنال ها قطع شدند گم نشوید.
برنامه ی Drive تنها در ایرلند و بریتانیا کار می کند زیرا مسیریاب جهانی گوشی های 620 و بالاتر را پشتیبانی می کند. نوکیا امید دارد که بتواند امکان خرید نقشه های بیشتر را در اختیار شما بگذارد. اگر بیرون از بریتانیا رانندگی نمی کنید این برنامه بسیار برای شما مفید خواهد بود.
اگر شما از آن دسته افرادی هستید که ازوسایل حمل و نقل عمومی استفاده می کنند و رانندگی را دوست ندارند، برنامه های نوکیا باز هم به شما کمک خواهند کرد. لیست تمام اتوبوس های محلی در برنامه ی ترانزیت یا Transit app قرار دارد. اطلاعات مربوط به قطارها نیز در این برنامه یافت می شود. اگر مرجع و مقصد خود را در این برنامه وارد کنید برنامه دقیقا به شما خواهد گفت که از چه راه هایی می توانید به مقصدتان برسید.
برنامه ی موسیقی نوکیا نیز به طور پیش فرض روی لومیا 520 قرار گرفته است. این برنامه به شما امکان می دهد تا سه هنرمند را انتخاب کرده و از آهنگ های آنها لیست اجرای تصادفی یا playlistتهیه کنید. با استفاده از Nokia's music می توانید 14 ساعت موسیقی دانلود کنید و حتی بدون اتصال به اینترنت از گوش دادن به آنها لذت برید. این برنامه رایگان است و بهتر از آن اینکه از تبلیغات پشتیبانی نمی کند. شما نمی توانید یک آهنگ را انتخاب کنید و به آن گوش کنید زیرا برای این کار به Spotify subscription نیاز دارید. این ویژگی برای طرفداران آهنگ های جدید آزاردهنده است.
پردازنده
پردازنده ی لومیا 520 ، یک پردازنده ی 2 هسته ای یک گیگاهرتزی است که با یک RAM 512 مگابایتی همراه شده است. پردازنده ی Lumia 720 نیز دقیقا همین است، ابعاد تصویر این دو گوشی نیز یکسان است. پردازنده ی لومیا 520 در مقایسه با پردازنده ی چهار هسته ای Galaxy S3 ناچیز به نظر می رسد.
سرعت 520 واقعا مطلوب است، عملکرد آن نیز بدون گیر و تاخیر است. چنین ویژگی هایی با گوشی با این قیمت قابل تحسین است. برای ازمایش بازی سه بعدی Asphalt 7 را با لومیا 520 بازی کردیم جالب بود که گرافیک کیفیت قابل قبولی داشت و ضریب فرم به اندازه ای بود که بازی بدون گیر اجرا می شد.
توان این گوشی موبایل در پردازش کارهایی که مربوط به شبکه های اجتماعی است باور نکردنی است در حالیکه به راحتی با باقی مانده ی توانش می تواند عکس ها را ویرایش کند یا به شما امکان دهد بدون مشکل بازی کنید.
دوربین
درپشت گوشی موبایل و در وسط قاب رنگی پلاستیکی دوربین 5 مگاپیکسلی 520 تعبیه شده است. دوربین 520 نه مانند Nokia 808 یا 920 PureView است و نه لنز آن از نوع با کیفیت Carl Zeiss است. البته نوکیا سابقه ی خوبی از نظر طراحی دوربین دارد به همین خاطر دوربین 520 نیز در مقایسه با پولی که برای این گوشی می دهید کیفیت مطلوبی دارد.
وقتی با 520 از بازار میوه عکس گرفتیم دیدیم که عکس های این گوشی موبایل قابل قبول هستند با اینکه چندان کیفیت بالایی ندارند. رنگ ها در این تصاویر تیره تر از عکس های Lumia 720 به نظر می رسیدند، گوشی هایی با این قیمت معمولا عکس های بی کیفیت تری می گیرند به همین خاطر کار 520 می تواند مطلوب و مقبول باشد.
تطابق دوربین با نور محیط در جاهایی که نور مطلوب نداشت قابل قبول نبود.عکس های این دوربین در مقایسه با لومیا 720 وضوح کمتری داشتند و تاریکتر به نظر می رسیدند. روی عکس ها لومیا 520 نویز زیاد قابل رویت بود.
لومیا 520 از بسیاری لحاظ به گوشی های پیشرفته تر از خود در سری Lumia شباهت دارد ولی دوربین آن به پای بقیه نمی رسد. مسلم است که می توانید با استفاده از آن به عکس های قابل قبولی برسید ولی اگر به دنبال عکس ها با کیفیت هستید و عکاسی برای شما اهمیت دارد بهتر است گوشی های رده بالای سری Lumia را خریداری کنید. لومیا 520 دوربین جلویی مخصوص تماس تصویری ندارد به همین دلیل نمی توانید از طریق Skype با آن صحبت کنید و تماس تصویری برقرار کنید. اگر به دنبال این ویژگی هستید بهتر است سراغ لومیا 620 بروید.
تمامی نرم افزارهای دوربین که نوکیا برای سری Lumia در نظر گرفته روی لومیا 520 اجرا می شوند؛ نرم افزارهایی مانند پانوراما، ابرازهای ویرایش، برنامه ی Cinemagraph ( برای ساختن عکس های کوچک و عجیب GIF)، ابزار بهترین عکس یا best-shot (چند عکس از یک صحنه را با هم ترکیب می کند تا بهترین نتیجه را در اختیار شما قرار دهد.)
باتری
باتری 520، 1430 میلی آمپر ساعت است که چندان هم خوب به نظر نمی رسد. ویندوز 8 توان باتری را خیلی زود تحلیل می برد بنابراین باید انتظار داشته باشیم که برای جبران این مشکل قابلیت هایی را ارائه دهد.
نوکیا اعلام کرده است که باتری این گوشی برای 9 ساعت مکالمه با 3G دوام می آورد که به نظر ما دور از واقعیت است. ما متوجه شدیم که پس ازیک ساعت چرخ زدن در یوتیوب ، دو راند بازی کردن بازی Asphalt 7 و 45 دقیقه کار با Netflix شارژ باتری 56 درصد کاهش یافت.
این مدت زمان حفظ شارژ چندان هم جالب نیست باید استفاده ی تان را محدود کنید و تلاش نکنید تا شارژ آن را برای یک روز کامل حفظ کنید. به جای آن بهتر است از اجرا کردن رسانه ها و روشن نگاه داشتن بلوتوث و GPS خودداری کنید در این صورت شارژ باتری بیشتر دوام می آورد.
اگر به دنبال استفاده از ویژگی های خاص گوشی های هوشمند مانند push email هستید بهتر است یک شارژر USB با خودتان حمل کنید. باتری این گوشی تعویض شدنی است بنابراین می توانید در صورت لزوم یکی دیگر خریداری کنید و همراه خود داشته باشید تا به مشکلی برنخورید. عملکرد این گوشی در این زمنیه مانند لومیا 620 است در حالیکه نوکیا درباره ی آن نیز ادعا کرده است 9 ساعت شارژ باتری اش دوام می آورد.
نتیجه گیری
لومیا 520 یک گوشی موبایل مقرون به صرفه و ارزشمند است زیرا علاوه بر ابعاد تصویر مطلوب و پردازنده اش از برنامه های نوکیا برخوردار است؛ برنامه هایی که در گوشی های گرانتری مانند 720 یافت می شوند. برنامه هایی مانند Drive app به خوبی کار می کنند در حالیکه صفحه نمایش 520 نیز یکی از بهترین صفحه نمایش های استفاده شده در گوشی موبایل های رده پایین است.
اگر به دنبال گوشی موبایلبا دوربین فوق العاده هستید بهتر است از بین گوشی های رده بالای سری Lumia انتخاب کنید. 520 بعضی ویژگی های فوق العاده ی گوشی های پیشرفته تر از خود را دارد در حالیکه قیمتش پایین تر از آنها است. به بیان دیگر 520 در مقایسه با پولی که برای آن می پردازید یک گوشی فوق العاده است.
منبع : فروشگاه اینترنتی عصر دیجیتال