ابوالقاسم طالبي كارگردان فيلم قلاده هاي طلا در مصاحبه اي كه صبح امروز در روزنامه اصفهان زيبا به چاپ رسيد به تشريح كامل فيلم جنجالي اش پرداخت. |
ابوالقاسم طالبى، شخصيت دوست داشتنى اى دارد؛ چه در زمانى كه »نغمه« را ساخت و مورد بى مهرى قرار گرفت، چه زمانى كه »عروس افغان« را ساخت و فيلمش ديده نشد، چه زمانى كه با ساخت »دست هاى خالى«، هيچ كس او را تشويق نكرد و چه الانى كه با ساخت »قلاده هاى طلا« در كانون توجهات مردمى و رسانه اى قرار دارد.در تمام اين احوال،هم روحيه اش يكى بوده و هم اخلاقش. در تمام اين احوال،روحيه شوخ طبعى اش را حفظ كرده و از راه رفتن در پياده روهاى شلوغ ابايى ندارد.شايد همين روحيه هنرمندانه و البته رك گويى منحصر به اوست كه سبب شده حسابش از حساب ساير كارگردانان اعتقادى و ارزشى سينماى ايران جدا باشد. http://www.www.www.iran-eng.ir/upload_image/23.JPG ابوالقاسم طالبی درباره اینکه لقب سیاسی ترین فیلم تاریخ سینما به فیلمش داده شده است گفت :اين لقب دادن ها كار مطبوعات است و من هم نظرى ندارم.براى من آن چيزى كه اهميت دارد، نظر قاطبه مخاطبان فهيمى است كه فيلم را مى بينند. وی درباره شخصیت امین حیایی در این فیلم که با خلا هایی همراه بود و جای این داشت که کار بیشتری بر رویش انجام شود اظهار داشت که اتفاقا به شخصيت حيايى پرداختيم. ما مى دانيم او چه كسى است و اطلاعاتى هم در مورد خانواده اش داريم.او همسر و يك فرزند دارد.منتها چون شتاب فيلم خيلى زياد است و آن ديالوگى كه اين اطلاعات را به ما مى دهد در انتهاى يك سكانسى است كه به دليل آمدن پرده ديگر،در بعضى سينماها ريكورد نمى شود، زياد به چشم نمى آيد. این کارگردان مطرح سینما درباره شیوه قهرمان پروری که یکی از مزیت های قلاده های طلاست خاطر نشان کرد:در فيلم هاى ديگر، بدمن ها تحقير شده اند.اما در قلاده هاى طلا اين بدمن ها تحقير نمى شوند.مثلا يك ديالوگ در ابتداى فيلم درباره شخص رام نورايى عنوان مى شود كه "تنها نقطه ضعف اين شخصيت عصبانيت اونه."در واقع قضاوت به عهده تماشاگر است.من تحقيرش نمى كنم تا از اين تحقير،شخصيت مثبت دربيايد، بلكه آنها را به مقابله با يكديگر وامىدارم كه در اين مقابله،تكليف آنها مشخص شود. وی درباره علت برجسته و مستقل نشان دادن يكى از اين حوادث يعنى پايگاه بسيج نسبت به ديگر حوادث ايام فتنه بیان داشت که دليل پرداختن ويژه به پايگاه بسيج هم به دليل اهميت ويژه آن بود و اقدامى به موازات روايت داستان.۵ نفر و يا به تعبيرى ۷ نفر در آن مكان كشته شدند.ما هيچ جا به اين اندازه كشته نداديم البته داستان كهريزك جداست و بايد به صورت مستقل به آن پرداخته شود. همچنین وی تهدیداتی را که متوجه خانم مریلا زارعی شده بود را از طرف يك كمپينى كه فاشيستها آن را مىگرداندند دانست و بیان کرد که من دنبال اين قصه نبودم اما آن افراد را مى شناسيم و روزگارى اگر قرار بر برخورد باشد مطمئن باشيد كه برخورد خواهيم كرد.اگر مى بينيد موضوع خانم زارعى رسانه اى شد بخاطر اين بود كه ايشان قرارداد نوشت و بعد تهديدها عليه ايشان آغاز شد.۳۰۰ تا ۴۰۰ پيامك تهديدآميز از داخل صنف به او داده شد و هر روز مشكلى برايش پيش مى آمد.اين فشارها از داخل جايى بود كه الان ديگر نيست و آن را بستند. |