می دونستی که: زن می تواند ل خ ت مادر*** هم نماز بخونه

وضعیت
موضوع بسته شده است.

vahid321

عضو جدید
کاربر ممتاز
منظورم اینه که اون حجاب هیچ تاثیری توی خوندن نماز نداره
خودت هم میدونی که داره. مثلا همون شخصی که گفتی یا اصلا یه انگلیسی هیچوقت با هر لباسی هر جایی نمیره. مثلا با لباسی که میره دیسکو نمیره کلیسا یا دانشگاه یا سرکار! همونطور که اگر کسی با لباس راهبه ها بره دیسکو و برقصه همه بهش میخندن! اینو که دیگه قبول داری
من اصلا نميفهمم كه عريان بودن و يا نبودن زن چرا اين همه مهمه ؟
اخه بابا ما هم مثل مردها هستيم چه فرقي ميكنه
مگه ادمي كه از بد تولد مثلا بدون پا دنيا مياد اين همه تفسير داره خوب ما خانومها با مردها تفوت داريم
اين تفاوت عين عدالته و من راضيام
اما چرا به داشتن و نداشتن پوشش اين همه زندگي رو دچار سردرگمي ميكنيد
مگه ما زنها تا حالا گفتيم اقايون اين رو بپوشند بهتره يا نه ؟
میگم اتفاقا اگر لطف کنید و تعیین کنید ما چی بپوشیم خیلی ازتون ممنون میشم و از سردرگمی درمیایم و دعاتون میکنیم

mezak

کاربر فعال
اينقدر خدارو در نظر ما عجيب و غريب جلوه دادن كه انگار خدا دشمن ماست و ما هميشه بايد ازش بترسيم.
خدا يه نور نيست كه تو آسمونا باشه و منتظر نماز و... ما باشه.
من خدارو اون هوش برتر ميدونم كه توي همه موجودات و مخلوقات جاري و ساريه. همينكه يه درخت ميدونه براي به بار نشستن ميو هاش چه مواديو جذب كنه و چه واكنشهايي روشون انجام بده و يا ماهي كه از رودخونه به دريا ميره و موقع تخمگذاري بر خلاف جهت آب شنا ميكنه و به رودخونه برميگرده و هزاران مثال ديگه كه بهتر از من باهاشون آشنا هستين، اينها خداي من هستن كه البته اين فقط نشانه هايي از اونه كه انسان كم و بيش مي تونه دركشون كنه.
ما همگي به اون هوش برتر وصليم و در واقع جزئي از اون و يا بهتر بگم جزئي از خدا هستيم اگه قبول كنيم كه ما يك روحيم كه يك جسم داريم و نه اينكه يك جسم داراي روح هستيم. 99درصد وجود مارو اون روح، كه وصل به هوش برتر تشكيل ميده.
اين چيزايي كه در مورد خدا به ما گفتن غير از اينكه مارو از خدامون جدا ميكنه هيچ سودي براي ما نداره.
بهتر نيست كه بيشتر در موردش فكر كنيم؟

mina jojo

عضو جدید
کاربر ممتاز
این چرتو پرتا چیه دیگه.
حالا این یه غلطی کرده کی گوش میده آخه.
آخه رقاص میاد نماز بخونه؟اونم نیمه عریان :biggrin:
:razz: تو از کجا مطمئنی که از روی ناچاری مجبور نیست جلو هر نامردی برقصه؟ مردم نون ندارن بخورن بعد شما که یه وعدت دیر نمیشه داری میگی نماز نخونن یا بخونن؟:razz:
سیر از گرسنه خبر نداره برادر من:razz:

شما منظورم کلی بوداااااا:razz:

parandi2

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
ببين اتوسا جون راستش نماز تو حجاب تاثير داره ولي علت و معلول نيست
من نماز ميخونم و به خدا اندازه خود خدا ايمان دارم ولي حجابم اون جوريه كه دوست دارم
نمي شه نصفشو بگي اونچيزي كه خدا گفته نصفشو بگي اونچه كه دلم مي خواد

ر.میرعماد

عضو جدید
لــخت راه نمیرم
اما چادر و مقنعه هم سرم نمیکنم
پس همون جوری که جلوی بابام هستم می تونم نماز بخونم؟

شما فقط وقتی که تو خونه ای وبا پدر ومادر و محرمینت هستی حجاب نداری.
اما مسئله نماز فرق می کنه
اولا" نماز رو تو مکانهای عمومی هم میشه خوند. مثل مسجد که خوب ثواب بیشتری داره دیگه اونجا نا محرم هم هست.
ثانیا" شما یه وقت توی خونتون داری نماز می خونی اما یه نا محرم میرسه, ویا به هر دلیلی احتمال ورود نامحرم به اون مکان وجود داره. اونجا رو می خوای چه کار کنی.
ثالثا از همه مهمتر که دوستمون هم اشاره کرد ,شما داری با خالق هستی صحبت می کنی
ادب حکم می کنه بهترین لباس رو برای این ملاقات بپوشی.

آتشگاه

عضو جدید
شما فقط وقتی که تو خونه ای وبا پدر ومادر و محرمینت هستی حجاب نداری.
اما مسئله نماز فرق می کنه
اولا" نماز رو تو مکانهای عمومی هم میشه خوند. مثل مسجد که خوب ثواب بیشتری داره دیگه اونجا نا محرم هم هست.
ثانیا" شما یه وقت توی خونتون داری نماز می خونی اما یه نا محرم میرسه, ویا به هر دلیلی احتمال ورود نامحرم به اون مکان وجود داره. اونجا رو می خوای چه کار کنی.
ثالثا از همه مهمتر که دوستمون هم اشاره کرد ,شما داری با خالق هستی صحبت می کنی
ادب حکم می کنه بهترین لباس رو برای این ملاقات بپوشی.

چه جالبه بدون حجاب خدا به حرفات گوش نمی ده
راستی چرا آقایون با زیرشلوار و زیرپیرهن نماز بخونن و خدا به حرفاشون گوش می ده ؟
حتما فرشته ها حالشون بد می شه ها ؟

میقات

عضو جدید
ولی این برای من سواله
میشه یکی جواب بده؟؟؟؟؟؟؟؟؟

مگه خدا محرم نیست به همه؟؟؟؟؟؟؟؟
پس چرا موقع نماز خوندن باید حجاب کامل رعایت بشه؟
سلام دوست محترم.
خدا خیرت بده که با سوال خوبی که کردید باعث شدی من هم بروم یه تحقیق کنم درباره ان مسئله و به خاطر سپاس ازتون نتجه اش را اینجا بگذارم و دوستان رو در چیزی که فهمیدم شریک کنم.

احکام شرعی دارای مصالح و مفاسدی هستند که بر اساس همان ملاکات حرام و یا واجب می شوند هر حکمی که مصلحت لازمه ای داشته باشد واجب است و هر حکمی که مفسده ملزمه ای داشته باشد حرام است.

اما این مصالح و مفاسد همیشه قابل فهم بشر نیستند یعنی در واقع سه دسته مصالح و مفاسد وجود دارد :

1. یک دسته را عقل ما می تواند فهم کند مانند این که وحدت خوب است و تفرقه بد است

2. یک دسته را عقل نمی تواند به تنهایی فهم کند و خود قانون گذار علت آن را گفته است

3. دسته سوم آن مصالح و مفاسدی است که عقل نمی تواند به تنهایی به دست بیاورد و قانون گذار هم به علت آن احکام اشاره نکرده است که ما در این جا اگر چه اجمالاً می دانیم این حکم علتی دارد که اگر واجب است به خاطر مصلحت خاص و لازمی است و اگر حرام است به جهت مفسده ای است که لازمه آن فعل است و ممنوع است.

و با توجه به توضیحات فوق، ما نمی توانیم علت همه احکام شرعی را بفهمیم اگر چه اجمالاً می دانیم بدون علت نیستند و در مورد سؤال شما نیز قضیه از همین قرار است که ما نمی توانیم درک کنیم که چرا مثلاً اگر سر زن مکشوف باشد نماز او باطل می شود .

البته بعضی ها یک سری مسائلی رو مطرح کردن که خوب منطقی می رسه وشاید یکی از دلایلی باشه که این امر به خاطر آن واجب شده.

آتشگاه

عضو جدید
سلام دوست محترم.
خدا خیرت بده که با سوال خوبی که کردید باعث شدی من هم بروم یه تحقیق کنم درباره ان مسئله و به خاطر سپاس ازتون نتجه اش را اینجا بگذارم و دوستان رو در چیزی که فهمیدم شریک کنم.

احکام شرعی دارای مصالح و مفاسدی هستند که بر اساس همان ملاکات حرام و یا واجب می شوند هر حکمی که مصلحت لازمه ای داشته باشد واجب است و هر حکمی که مفسده ملزمه ای داشته باشد حرام است.

اما این مصالح و مفاسد همیشه قابل فهم بشر نیستند یعنی در واقع سه دسته مصالح و مفاسد وجود دارد :

1. یک دسته را عقل ما می تواند فهم کند مانند این که وحدت خوب است و تفرقه بد است

2. یک دسته را عقل نمی تواند به تنهایی فهم کند و خود قانون گذار علت آن را گفته است

3. دسته سوم آن مصالح و مفاسدی است که عقل نمی تواند به تنهایی به دست بیاورد و قانون گذار هم به علت آن احکام اشاره نکرده است که ما در این جا اگر چه اجمالاً می دانیم این حکم علتی دارد که اگر واجب است به خاطر مصلحت خاص و لازمی است و اگر حرام است به جهت مفسده ای است که لازمه آن فعل است و ممنوع است.

و با توجه به توضیحات فوق، ما نمی توانیم علت همه احکام شرعی را بفهمیم اگر چه اجمالاً می دانیم بدون علت نیستند و در مورد سؤال شما نیز قضیه از همین قرار است که ما نمی توانیم درک کنیم که چرا مثلاً اگر سر زن مکشوف باشد نماز او باطل می شود .

البته بعضی ها یک سری مسائلی رو مطرح کردن که خوب منطقی می رسه وشاید یکی از دلایلی باشه که این امر به خاطر آن واجب شده.
میشه دقیقا اون آیه ای که خدا گفته که فقط زن باید حجاب داشته باشه رو برام بیاری ممنون میشم

Fo.Roo.GH

عضو جدید
کاربر ممتاز
من اصلا نميفهمم كه عريان بودن و يا نبودن زن چرا اين همه مهمه ؟
اخه بابا ما هم مثل مردها هستيم چه فرقي ميكنه
مگه ادمي كه از بد تولد مثلا بدون پا دنيا مياد اين همه تفسير داره خوب ما خانومها با مردها تفوت داريم
اين تفاوت عين عدالته و من راضيام
اما چرا به داشتن و نداشتن پوشش اين همه زندگي رو دچار سردرگمي ميكنيد
مگه ما زنها تا حالا گفتيم اقايون اين رو بپوشند بهتره يا نه ؟
فرقی نداره....مهم قوانینیه که مردا به نفع خودشون نوشتن تا به وقتش ازش بهره بردای کنن و تا میتونن به واسطه اون تو سر زن بکوبن...

jigsaw

عضو جدید
کاربر ممتاز
جواب این سؤال از نظر همه مذاهب فقه اسلامی روشن است که چنین نمازی باطل است و مورد قبول خداوند نخواهد بود، وتا کنون هیچ فقیه و اسلام شناسی فتوا به جواز نماز با بدن نیمه عریان نداده است بلکه پوشش کامل بدن زن را در هنگام نماز شرط صحت و قبول آن دانسته اند مگر در مورد ضرورت.

اما بشنوید که مفتی الازهر بزرگترین مرکز فقهی اهل سنت در مصر گفته است: زنان رقاصه که در مقابل دهها مرد اجنبی با بدن عریان می‌رقصند و آواز می‌خوانند اگر بخواهند نماز به خوانند می‌توانند با همان بدن نیمه عریان در اتاقی تاریک که کسی آنا ن را نبیند نماز بخوانند.

اگر چه این فتوا مخالفتهای زیادی از طرف دانشمندان مصری بدنبال داشت ولی جرات برچنین فتوایی نشاندهنده در هم شکسته شدن ضوابط شرعی و صدور احکام بر اساس امیال اغراض نفسانی است و از طرف دیگر تشویق وتایید هرزه گری و گسترش گناه و به نوعی امضای اعمال شیطانی شهوت پرستان می‌شود و از همه مهمتر به استهزاء گرفته شدن اعمال عبادی و روح عبادت که همان خضوع و خشوع در برابر آفریننده است خواهد شد

بیخیال بابا این مزخرفات چیه ؟!!! :mad:

R3iHan3H

عضو جدید
کاربر ممتاز
ولی این برای من سواله
میشه یکی جواب بده؟؟؟؟؟؟؟؟؟

مگه خدا محرم نیست به همه؟؟؟؟؟؟؟؟
پس چرا موقع نماز خوندن باید حجاب کامل رعایت بشه؟

فلسفه ی حجاب در نماز برای تمرین حجابه.
وقتی خداوند میگه اگه بر بنده ام سخت نبود مسواک زدن قبل هر نماز رو بر آن واجب میکردم و یا عطر زدن و لباس تمیز پوشیدن چقدر به ارزش اش اضافه میکنه باید بفهمیم که فلسفه ی نماز یعنی رشد.چه از لحاظ جسمی چه معنوی.
حجاب هم همینه.خداوند وقتی میگه من اینطور میپسندم که تو در موقع نماز با لباس پوشیده بیای یعنی در اجتماع هم بهتره پوشیده باشی جلوی بقیه آدمها چون به صلاح توئه.(اینکه میگم بهتره بخاطر اینه که من کلا به باید اعتقاد ندارم،اگه بایدی در کار بود وجود اختیار معنی نداشت)

مهرا

عضو جدید
عجب چیزای عجیبی تو این دورو زمون آدم میشنوه
یعنی چی؟؟؟
اصلا ..........

میقات

عضو جدید
حالا نظرت در مورد اون کسی که درطول روز همیشه موهاش بیرونه و رنگ و وارنگ دوست پسر داره و مشروب و سیگار و قلیونش همیشه به راهه بعد موقع نماز محجب میشه چیه؟؟؟؟؟؟؟

پس چرا این حجاب هنگام نماز روش تاثیر نمیذاره که حجب و حیاش زیاد بشه؟

به پیامبراسلام (ص) عرض کردند : فلان جوان که به مسجد می آید و پشت سر شما نماز می خواند مرتکب گناه نیز می شود . پیامبر(ص) فرمود بالاخره یک روز این نماز نجاتش می دهد.

البته این حدیث به معنی این نیست که نماز بخونیم و گناه کنیم.
ما سعی مان بر این هست که از گناه و هر چی که ما رو میبره به اون سمت که افول معنوی داشته باشم دوری کنیم و این در تمام آئیین ها هست و یک اصل هست که باید در راه ارتقاء معنوی خودمون بکوشیم.
خوب حالا اسلام به عنوان دین آخر و آخرین ورژن برنامه تکاملی و انسان سازی خدا اومده گفته در 5 مرتبه در شبانه روز بیا و با یک حالت خاص و آداب خاص تحصیل معرفت نفس کن. با خدایت بی واسطه باش و انرژی روحیت را مستقیم از منبع بگیر.
اگر ما اینگونه برویم در خانه خداوند وآداب رو رعایت کنیم می بینم که حالمون داره عوض میشه .
یواش یواش هر چی که میبینیم که سرعت این ارتباط و تکامل ما رو کند میکنه از سر راهمون بر میداریم. این بنظرم یک تحلیل ناقص از بیان شیوای حضرت رسول (ص) است.
مشکل من و امثال من اینه که وقت برای خدا کم میزاریم وگرنه اگر براش وقت بگزاریم میبینیم که با چه کریمی طرف هستیم.

قل يا عبادي الذين اسرفوا على انفسهم لا تقنطوا من رحمة الله ان الله يغفر الذنوب جميعا انه هو الغفور الرحيم (زمر-53)
بگو: «اى بندگان من كه بر خود اسراف و ستم كرده‏ايد! از رحمت خداوند نوميد نشويد كه خدا همه گناهان را مى‏آمرزد، زيرا او بسيار آمرزنده و مهربان است.

میقات

عضو جدید
میشه دقیقا اون آیه ای که خدا گفته که فقط زن باید حجاب داشته باشه رو برام بیاری ممنون میشم

دوست محترم البته من همچین صحبتی خدای ناکرده نکردم که حجاب برای زن فقط اومده و اگر از صحبت من چنین برداشت میشه معذرت میخواهم از شما.
در واقع رعايت حجاب در نماز و غير نماز، فقط بر زن‎ها واجب نيست، بلکه حفظ حجاب در محدوده معين بر مردان و زنان هر دو لازم است؛ مثلاً پوشانيدن عورت و بعضي قسمت‎هاي بدن از ديد انسان‎هاي ديگر بر مردان و زنان واجب است. همچنين نماز خواندن با بدن برهنه در مردان و زنان هر دو موجب بطلان نماز است.
ولی اگر کلاً می خواهید آیات حجاب رو بررسی کنیم من استقبال میکنم . و این باعث میشه که من هم توفیق داشته باشم در آیات الهی تعمق بیشتری کنم.

salizadeniri

عضو جدید
کاربر ممتاز
جواب این سؤال از نظر همه مذاهب فقه اسلامی روشن است که چنین نمازی باطل است و مورد قبول خداوند نخواهد بود، وتا کنون هیچ فقیه و اسلام شناسی فتوا به جواز نماز با بدن نیمه عریان نداده است بلکه پوشش کامل بدن زن را در هنگام نماز شرط صحت و قبول آن دانسته اند مگر در مورد ضرورت.

اما بشنوید که مفتی الازهر بزرگترین مرکز فقهی اهل سنت در مصر گفته است: زنان رقاصه که در مقابل دهها مرد اجنبی با بدن عریان می‌رقصند و آواز می‌خوانند اگر بخواهند نماز به خوانند می‌توانند با همان بدن نیمه عریان در اتاقی تاریک که کسی آنا ن را نبیند نماز بخوانند.

اگر چه این فتوا مخالفتهای زیادی از طرف دانشمندان مصری بدنبال داشت ولی جرات برچنین فتوایی نشاندهنده در هم شکسته شدن ضوابط شرعی و صدور احکام بر اساس امیال اغراض نفسانی است و از طرف دیگر تشویق وتایید هرزه گری و گسترش گناه و به نوعی امضای اعمال شیطانی شهوت پرستان می‌شود و از همه مهمتر به استهزاء گرفته شدن اعمال عبادی و روح عبادت که همان خضوع و خشوع در برابر آفریننده است خواهد شد
حالا ببینید نمیشه به همه عقاید افراد احترام گذاشت. اخه عقل هم خوب چیزیه. راست گفتند حیا از ثمرات عقله.

jonny depp

عضو جدید
کاربر ممتاز
این همه از خوبی حجاب اومدید گفتید اما چرا آقایون چادر سر نمی کنن و به خالق خودشون بی احترامی می کنن؟

میقات

عضو جدید
این همه از خوبی حجاب اومدید گفتید اما چرا آقایون چادر سر نمی کنن و به خالق خودشون بی احترامی می کنن؟
ادب گاهی در اطاعت هست.
این منطق شما الان شبیه منطق کسی هست که وقتی تو مسافرت بهش میگی باید نمازت رو شکسته بخونی ، میگه نه من نمیچسبه بهم و ... از این حرفای دایه مهربانتر از مادر بازی ها.
بابا اگر خدا دستورش اینه چشم اطاعت.
ما آدم ها خیلی جالبیم وقتی مریض هستیم و میریم پیش یک دکتر حاذق ، ایشونه هر چی بگه میگیم چشم. چرا؟ چون بهش اعتماد کردیم؟ چون میدونیم بهتر از تشخیص این بابا دیگه تشخیصی نیست. خودمون رو میسپریم به تیغ جراحیش حتی.
حالا به خداوند که میرسه تا میگه خدا فرموده فلان آدمها سریع میان جلوی حرف خدا جبهه میگیرن.
اعتماد نداری به خالق آسمان و زمین ای بنی آدم؟ اعتماد نداری به کسی که تو رو خلق کرده؟مغرور شدی نسبت به خدای کریمت؟ یعنی کسی که تو رو خلق کرده حتی اندازه کسی نیست که فقط یه علم مختصری نسبت به بدن تو داره؟ اون رو بدون چون و چرا قبول می کنی ولی اینجا که خدا میگه این کار رو بکن و اون کار رو نکن براش ان قلت میاری و دم از انا رجل بازی میزنی؟
خدا کنه ما هم نسبت به خالقمان روزی این معرفت رو داشته باشیم که بگیم:
خدا گفته فلان کار رو انجام بده ؛ چشم.
خدا گفته فلان کار رو انجام نده ؛ چشم.

آیاتای

عضو جدید
میقات: به پیامبراسلام (ص) عرض کردند : فلان جوان که به مسجد می آید و پشت سر شما نماز می خواند مرتکب گناه نیز می شود . پیامبر(ص) فرمود بالاخره یک روز این نماز نجاتش می دهد.
تجربه نشان داده که نه نماز میتونه انسان ریاکار رو نجات بده و نه روزه... نمازگذاران چه ها که نمیکنن در این وادی پر از گناه!

آیاتای

عضو جدید

این مفتی ها همه فکر و ذهنشون درگیر اندام و برهنگی زن است... فتواشون هم فقط در مورد زن و *** است و بس!!! یکی نیست به این یارو بگه اقا به تو چه که زن لخت عبادت میکنه یا حجاب سر میکنه.. اگر هم بر خلاف خواسته خدا عمل میکنه باز به تو و بقیه بانیان دینی مربوط نمیشه موضوعی ست بین اون زن و خدای او!

babi charlton

عضو جدید
کاربر ممتاز
فلسفه حجاب در نماز
لزوم پوشش بانوان در نماز

فلسفه حجاب در نماز چيست؟ خدا كه با همه محرم است!
با توجه به اين كه خداوند متعال عليم و حكيم است، پس يكايك احكام، حكمت خاصى دارند، ولكن پى بردن به آن اسرار، براى ما هم، ميسر نيست و هم، چندان مفيد نيست چه اين كه با علم محدود ما از نيازها، استعدادها و نيز راه رفع نيازهاى واقعى و شكوفا كردن استعدادها به نحو صحيح و بدون مخاطرات جسمى و روحى، مادى و معنوى، چگونه مى‏توان چنين ادعايى نمود.
علاوه بر اين كه اساس در اين احكام، فراخوان بشر به تعبد و اظهار بندگى در مقابل حضرت پروردگار است. البته چه بسا ممكن است آگاهى به اين اسرار و حكمت‏ها حداقل در بعضى افراد، موجب تقويت انگيزه آنها در پيروى از آن دستورات شود به همين جهت در صدد كنكاش از اسرار و حكمت‏هاى احكام مى‏كنند.
به هر صورت حجاب و پوشش بانوان در نماز، علل و فلسفه‏هاى متعددى دارد؛ از جمله:
الف. اين خود نوعى تمرين مستمر و روزانه براى حفظ حجاب مى‏باشد و يكى از عواملى است كه در پاس‏داشت دائمى پوشش اسلامى زن و جلوگيرى از آسيب‏پذيرى آن، نقش مهمى ايفا مى‏كند.
ب. وجود پوششى يك‏ پارچه براى تمام بدن و داشتن پوششى مخصوص براى نماز، توجه و حضور قلب انسان را بيشتر مى‏كند و از التفات ذهن به تجملات و چيزهاى رنگارنگ مى‏كاهد و ارزش نماز را صد چندان مى‏كند.
داشتن پوشش كامل در پيشگاه خداوند، نوعى ادب و احترام به ساحت قدس ربوبى است. از اين ‏رو براى مرد نيز در بر داشتن عبا و پوشاندن سر در نماز، مستحب است و همين ادب حضور در پيشگاه الهى زمينه‎ساز حضور معنوى و بار يافتن به محضر حق مى‎شود.

ج. داشتن پوشش كامل در پيشگاه خداوند، نوعى ادب و احترام به ساحت قدس ربوبى است. از اين ‏رو براى مرد نيز در بر داشتن عبا و پوشاندن سر در نماز، مستحب است و همين ادب حضور در پيشگاه الهى زمينه‎ساز حضور معنوى و بار يافتن به محضر حق مى‎شود.
افزون بر آن، حكم پوشش در نماز، با حفظ حجاب در برابر نامحرم تفاوت‏هايى دارد و با آن قابل مقايسه نيست؛ مثلاً پوشاندن روى پا در برابر نامحرم واجب است؛ ولى در نماز - بدون حضور نامحرم - واجب نيست.
سؤال: اگر خدا جنسيت ندارد، چرا بايد در نماز پوشش داشته باشيم؟
جواب: پاسخ اين سؤال طي مراحل زير بيان مي‏شود:
1. خداوند خالق جنس مذکر و مؤنث است(1) و نسبت به خداوند جنسيت معني ندارد و از طرفي، عالم محضر خداست و به نهان و آشکار مخلوقات آگاه و بيناست.(2) پس لزوم رعايت حجاب در نماز به خاطر نامحرم و يا مذکر بودن خداوند نيست.
2. رعايت حجاب در نماز و غير نماز، فقط بر زن‎ها واجب نيست، بلکه حفظ حجاب در محدوده معين بر مردان و زنان هر دو لازم است؛ مثلاً پوشانيدن عورت و بعضي قسمت‎هاي بدن از ديد انسان‎هاي ديگر بر مردان و زنان واجب است. همچنين نماز خواندن با بدن برهنه در مردان و زنان هر دو موجب بطلان نماز است.
بنابراين، رعايت حجاب براي انسان‎ها گاهي به خاطر وجود انسان‎هاي نامحرم است و گاهي به خاطر صحت عبادت است که در بعضي موارد هر دو علّت با هم جمع مي‏شوند، مثل نماز خواندن در حضور اشخاص نامحرم و گاهي فقط به خاطر صحت عبادت است، مثل نماز خواندن در اتاق در بسته و تنها . اختلاف بعضي شرائط اين دو حالت، بهترين گواه بر مطلب است؛ مثلاً طهارت و مباح بودن لباس در نماز شرط است، اما در حفظ حجاب از نامحرم شرط نيست.
خداوند خالق جنس مذکر و مؤنث است و نسبت به خداوند جنسيت معني ندارد و از طرفي، عالم محضر خداست و به نهان و آشکار مخلوقات آگاه و بيناست. پس لزوم رعايت حجاب در نماز به خاطر نامحرم و يا مذکر بودن خداوند نيست.

3. اهداف، حکمت‎ها و فوائدي که از رهگذر انجام دستورات الهي به انسان مي‏رسد، متناسب با ساختار وجودي اوست که مرکب از بعد مادي و معنوي، يعني جسم و روح است و دستورات الهي زمينه را براي سعادت دنيايي و اخروي آماده مي‏کند.
پس اگر در موردي به منافع مادي يک عمل پي‏نبرديم، دليل بر بي‏هدفي و ناقص بودن آن عمل نيست و از آنجا که عقل و فهم آدمي مانند اصل وجودش محدود است، پس به فوائد و حکمتهايي که خالق نامحدود وضع کرده، به طور کامل پي نخواهد برد، مگر اينکه معصومين عليهم‏السلام از زبان وحي خبر دهند.

بنابراين، آنچه را که ذيلاً به عنوان حکمت و فائده حجاب در حال نماز ذکر مي‏کنيم، تنها گوشه‏اي از فوائد و حکمتهاست و اگر در موردي به حکمت و هدف دستوري پي نبرديم، بي‏نياز از انجام آن نمي‏شويم، بلکه بعضي عبادات تعبدي محض‏اند؛ يعني مأمور به انجام آن هستيم؛ چون خداي حکيم و عليم که خواهان سعادت و کمال انسانهاست، امر فرموده؛ چنان که اگر پزشک ماهر امر به خوردن دارويي کند، هر چند حکمت آن را ندانيم، انجام مي‏دهيم.
با توجه به نکات فوق، به ذکر چند فائده و حکمت براي حجاب در نماز بسنده مي‏کنيم:
اول: انسان در حال عبادت در حضور خاص خداوند و در حال راز و نياز است. در چنين حالي مناسب است بهترين لباس را بپوشد که براي زن همان پوشش کامل است که نشانه عفت و پاکدامني او مي‏باشد و بهترين حالات او را منعکس مي‏کند و براي مرد هم علاوه بر اينکه پوشش عورت لازم است، مناسب است لباسهاي خود (رداء و عباء) و عمامه را بپوشد.(3) سر وقت نماز خواندن، رو به قبله بودن، پوشش کافي و ... هر چند نسبت به خداوند فرقي نمي‏کند، اما نسبت به انسان و سير مراحل تکامل و تربيتش خيلي مهم است و هدف تکليف نيز همين است.
دوم: نوع عبادات، در قالب و آداب ظاهري و شرائط خاصي عرضه شده که هر کدام علاوه بر اهميت و سازندگي ظاهرشان در شخصيت انساني، باطن و اسراري هم دارند که اهل دل به ويژه اولياء الهي از اين ظواهر عبور مي‏کنند. امامان معصوم عليهم‏السلام در فرصتهاي مناسب به اندازه استعداد و توان درک مخاطبين پرده از اسرار اين شعائر و مناسک و عبادات برداشته‏اند.
امام صادق عليه‏السلام فرمودند: «جامه براي مؤمنان نعمتي از جانب خداوند است که مواضع شرمگاه بدن با آن پوشيده مي‏شود ... و چون آن را مي‏پوشي، تو را به خودپسندي و ريا و خودآرايي و فخر فروشي و بزرگ‏منشي وادار نکند ... پس چون جامه‏ات را پوشيدي، به ياد آن باش که خداي تعالي گناهان تو را با رحمتش پوشانده، و لباس صدق و راستي را بر خود بپوش؛ همان‏گونه که پيکر ظاهر خود را با جامه‏ات پوشاندي و بايد باطنت در پوشش ترس و ظاهرت در پوشش اطاعت باشد! اين نعمت خداوند که لباس فرستاد تا عورت ظاهري‏ات پوشيده بماند، بايد مايه عبرت تو شود تا با لباس توبه، عورتهاي باطني خود را بپوشاني و هيچ کس را به عيبش رسوا نکني... .»(4)
:gol:

شرمنده که الینقدر طولانیه :confused:
ولی جالبه
خیلی جالبه :smile:

آتشگاه

عضو جدید
ادب گاهی در اطاعت هست.
این منطق شما الان شبیه منطق کسی هست که وقتی تو مسافرت بهش میگی باید نمازت رو شکسته بخونی ، میگه نه من نمیچسبه بهم و ... از این حرفای دایه مهربانتر از مادر بازی ها.
بابا اگر خدا دستورش اینه چشم اطاعت.
ما آدم ها خیلی جالبیم وقتی مریض هستیم و میریم پیش یک دکتر حاذق ، ایشونه هر چی بگه میگیم چشم. چرا؟ چون بهش اعتماد کردیم؟ چون میدونیم بهتر از تشخیص این بابا دیگه تشخیصی نیست. خودمون رو میسپریم به تیغ جراحیش حتی.
حالا به خداوند که میرسه تا میگه خدا فرموده فلان آدمها سریع میان جلوی حرف خدا جبهه میگیرن.
اعتماد نداری به خالق آسمان و زمین ای بنی آدم؟ اعتماد نداری به کسی که تو رو خلق کرده؟مغرور شدی نسبت به خدای کریمت؟ یعنی کسی که تو رو خلق کرده حتی اندازه کسی نیست که فقط یه علم مختصری نسبت به بدن تو داره؟ اون رو بدون چون و چرا قبول می کنی ولی اینجا که خدا میگه این کار رو بکن و اون کار رو نکن براش ان قلت میاری و دم از انا رجل بازی میزنی؟
خدا کنه ما هم نسبت به خالقمان روزی این معرفت رو داشته باشیم که بگیم:
خدا گفته فلان کار رو انجام بده ؛ چشم.
خدا گفته فلان کار رو انجام نده ؛ چشم.
عزیزم می دونی مشکل چیه خیلی از حرفا رو خود خدا نزده بلکه بعضیا به خدا نسبت دادن برای کنترل کردن افراد و ما هم مشکل اصلیمون همینه که بتونیم این حرفا رو تشخیص بدیم و خودمون بتونیم حرف خدا رو اونطور که هست بفهمیم نه اونطور که می گن وگرنه ما که با حرف خدا کاری نداریم

میقات

عضو جدید
عزیزم می دونی مشکل چیه خیلی از حرفا رو خود خدا نزده بلکه بعضیا به خدا نسبت دادن برای کنترل کردن افراد و ما هم مشکل اصلیمون همینه که بتونیم این حرفا رو تشخیص بدیم و خودمون بتونیم حرف خدا رو اونطور که هست بفهمیم نه اونطور که می گن وگرنه ما که با حرف خدا کاری نداریم
خداوند خودش منبع اعلام کرده :

قرآن
ان هذا القرآن يهدي للتي هي اقوم و يبشر المؤمنين الذين يعملون الصالحات ان لهم اجرا كبيرا (اسراء-9)
«اين قرآن، به راهى كه استوارترين راه‏هاست، هدايت مى‏كند; و به مؤمنانى كه اعمال صالح انجام مى‏دهند، بشارت مى‏دهد كه براى آنها پاداش بزرگى است.»

«هم اكنون كتاب پروردگار شما در ميان شما است،حلال و حرامش آشكار و فريضه‏هاو مستحبات و ناسخ و منسوخ،و مباح و ممنوع،خاص و عام،پندها و مثلها،مطلقها ومحدودها، محكمات و متشابهاتش همه معلوم است،مجملات آن به بركت محكمات وآيات روشن،تفسير شده،نكات پيچيده آن(در پرتو آيات ديگر)واضح است و آنچه راكه پيمان معرفت آن از همه گرفته شده،معلوم است. و نيز آنچه بندگان موظف به آگاهى از آن نيستند(مانند كنه ذات خدا)آشكار است،قسمتى از احكام در كتاب خدا(براى مدتى محدود)الزام شده و ناسخ آن در سنت پيامبرآمده،و بعضى در سنت واجب شده در حاليكه قبلا در كتاب خدا(براى مدت محدودى)ترك آن مجاز بوده،و بعضى در اوقات معينى واجب است و بعضى وجوب آن در آينده‏از بين رفته است،محرمات آن از هم جدا است:يك قسمت،گناهان كبيره است كه‏كيفرش را آتش قرار داده،و قسمتى صغيره است كه غفرانش را براى آن مهيا ساخته،و برخى انجام كمش مقبول و مراحل بيشترش در وسعت. »(نهج البلاغه- خطبه 1)

میقات

عضو جدید
تجربه نشان داده که نه نماز میتونه انسان ریاکار رو نجات بده و نه روزه... نمازگذاران چه ها که نمیکنن در این وادی پر از گناه!

خانم محترم موضوع یه چیز دیگه بود. اون دوستمون داشتن درباره کسی صحبت می کرد با این مشخصات:

«حالا نظرت در مورد اون کسی که درطول روز همیشه موهاش بیرونه و رنگ و وارنگ دوست پسر داره و مشروب و سیگار و قلیونش همیشه به راهه بعد موقع نماز محجب میشه چیه؟؟؟؟؟؟؟
پس چرا این حجاب هنگام نماز روش تاثیر نمیذاره که حجب و حیاش زیاد بشه؟»

که من هم فرموده پیامبر رو بیان کردم. درباره ریا بحث نبودش ها.

reza4321

عضو جدید
کاربر ممتاز

اینجاست که بعضی ها نسبت به کل اسلام دید بدی پیدا میکنن.ابروی اسلام همینجوری میره دیگه

آتشگاه

عضو جدید
خداوند خودش منبع اعلام کرده :

قرآن
ان هذا القرآن يهدي للتي هي اقوم و يبشر المؤمنين الذين يعملون الصالحات ان لهم اجرا كبيرا (اسراء-9)
«اين قرآن، به راهى كه استوارترين راه‏هاست، هدايت مى‏كند; و به مؤمنانى كه اعمال صالح انجام مى‏دهند، بشارت مى‏دهد كه براى آنها پاداش بزرگى است.»

«هم اكنون كتاب پروردگار شما در ميان شما است،حلال و حرامش آشكار و فريضه‏هاو مستحبات و ناسخ و منسوخ،و مباح و ممنوع،خاص و عام،پندها و مثلها،مطلقها ومحدودها، محكمات و متشابهاتش همه معلوم است،مجملات آن به بركت محكمات وآيات روشن،تفسير شده،نكات پيچيده آن(در پرتو آيات ديگر)واضح است و آنچه راكه پيمان معرفت آن از همه گرفته شده،معلوم است. و نيز آنچه بندگان موظف به آگاهى از آن نيستند(مانند كنه ذات خدا)آشكار است،قسمتى از احكام در كتاب خدا(براى مدتى محدود)الزام شده و ناسخ آن در سنت پيامبرآمده،و بعضى در سنت واجب شده در حاليكه قبلا در كتاب خدا(براى مدت محدودى)ترك آن مجاز بوده،و بعضى در اوقات معينى واجب است و بعضى وجوب آن در آينده‏از بين رفته است،محرمات آن از هم جدا است:يك قسمت،گناهان كبيره است كه‏كيفرش را آتش قرار داده،و قسمتى صغيره است كه غفرانش را براى آن مهيا ساخته،و برخى انجام كمش مقبول و مراحل بيشترش در وسعت. »(نهج البلاغه- خطبه 1)
ببخشید من گفتم خدا نگفتم نهج البلاغه
اگه شما علی (ع) رو خدا می دونی یه چیز دیگه اس

آخرین ویرایش:

میقات

عضو جدید
ببخشید من گفتم خدا نگفتم نهج البلاغه
اگه شما علی (ع) رو خدا می دونی یه چیز دیگه اس

دوست عزیز من آیه قرآن آوردم که خدا می فرماید که این قرآن منبع هدایت هست.
بعدش به عنوان شاهد سخن فرمایش انسان کامل ،مفسر و تبین کننده قرآن که امیر مومنان (ع) باشد را آوردم.

آتشگاه

عضو جدید
دوست عزیز من آیه قرآن آوردم که خدا می فرماید که این قرآن منبع هدایت هست.
بعدش به عنوان شاهد سخن فرمایش انسان کامل ،مفسر و تبین کننده قرآن که امیر مومنان (ع) باشد را آوردم.
من در اینکه قرآن منبعه حرفی ندارم ولی گفتم در باره ی این موضوع از قرآن برام حرفی بیار;)

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا