مقاله در مورد دیگ بخار

meyboty

عضو جدید
نقش و جايگاه سايكرومتري در مهندسي تاسيسات

نقش و جايگاه سايكرومتري در مهندسي تاسيسات

آنچه مبرهن است اين كه نقش و جايگاه سايكرومتري در صنعت تاسيسات به ويژه در زمينه طراحي سيستم هاي تهويه مطبوع، تبريد و سردخانه يك نقش كليدي و بسيار موثر مي باشد. به همين دليل دانستن موضوع سايكرومتري و تحليل درست از آن قطعا مي تواند به يك مهندس ديدگاه وسيع تري در رابطه با رشته تخصصي خود بدهد. اما متاسفانه اين موضوع تقريبا در تمام دانشگاه هاي صنعت تاسيسات بسيار سطحي و گذرا مطرح مي شود.


بررسي كاربردي سايكرومتري و شناخت نقش كارگاهي آن نيز نكته بسيار مهم ديگري است كه بايد به آن توجه شود. اين كه يك مهندس تاسيسات بتواند از ابزار دانش مهندسي خود در كارهاي عملي و اجرايي تهويه مطبوع، تبريد و سردخانه استفاده نمايد خود يك اصل است. در واقع تفاوت مهندس تاسيسات با استادكار تاسيسات در اجراي پروژه ها همين بايد باشد. (استفاده كاربردي از علم) اما زماني كه ما حتي كاربرد درست يك موضوع علمي را ندانيم و نسبت به آن شناختي نداشته باشيم چگونه توقع خواهيم داشت كه بتوانيم كاربرد علمي آن را بياموزيم؟
مهندس انجرقلي پس از سالها تجربه فني در كنار تحصيل در علمي ترين و كاربردي ترين دانشگاه هاي انگلستاندر زمينه صنعت تاسيسات از سايكرومتري به صورت كاربردي سخن خواهد گفت. چهارمين سمينار تخصصي گروه تاسيسات در پي آنست كه شركت كنندگان را به طور كامل نسبت به سايكرومتري، قوانين و مقررات حاكم بر‌ آن، فرمول ها و روش هاي محاسبات عددي‌ آن، تحليل و بررسي دقيق و كامل نمودارها و... آشنا نمايد.
شركت در اين سميناربه شما كمك مي كند كه دانسته هاي خود را تااندازه هاي قابل توجهي ارتقا دهيد. لازم به يادآوري است كه اين اولين بار است كه يك گروه علمي اقدام به برگزاري سمينارهاي تخصصي ماهانه در زمينه صنعت تاسيسات مي نمايد و اين موضوع در نوع خود در كشور ما بي نظير است كه خوشبختانه افتخار آن نصيب گروه تاسيسات ادهاف شده است. ما روز به روز با روش مديريت محتواي جلسات فني مان به ارتقاي كيفيت سمينارها مي انديشيم و در پي آن هستيم تا حرفه اي ترين برنامه هاي تخصصي را در اين زمينه برگزار نماييم.
 

meyboty

عضو جدید
"كاربردهاي حرارتي انرژي خورشيدي"

"كاربردهاي حرارتي انرژي خورشيدي"

مهندس اصغر حاج سقطي از جمله بنيان گذاران صنعت تاسيسات در ايران مي باشد كه تقريبا هيچ كس در اين صنعت نيست كه نام اين استاد بزرگوار را نشنيده باشد. او متولد 1316 در تبريز، عضو هيئت علمي دانشگاه علم و صنعت ايران و استاديار بازنشسته - شاغل دانشكده مهندسي مكانيك اين دانشگاه است و كارنامه ارزنده اي از خود در تحقيق و پژوهش در زمينه تاسيسات حرارتي و برودتي و تهويه مطبوع و به ويژه انرژي هاي تجديد پذير بر جاي گذاشته است. ايشان در سال 1354 ازهنرسراي عالي ايران (دانشگاه علم و صنعت كنوني) با اخذ درجه كارشناسي فارغ التحصيل و جهت ادامه تحصيل و پژوهش راهي پرتوريا در آفريقاي جنوبي شده و ظرف مدت دو سال موفق به اخذ درجه كارشناسي ارشد در رشته مهندسي مكانيك با گرايش تاسيسات و تبديل انرژي شده است.ايشان تا كنون بيش از 20 جلد كتاب در زمينه صنعت تاسيسات ايران نوشته است و پنجاهمين سال تدريس در دانشگاه هاي كشور را تجربه مي كند.

وي كه هم اكنون نايب رييس انجن انرژي خورشيدي ايران مي باشد با ابراز لطف و علاقه مندي نسبت به گروه تاسيسات ادهاف قرار است در پنجمين سمينار تخصصي گروه تاسيسات درباره كاربردهاي حرارتي انرژي خورشيدي سخن بگويد. پنجمين سمينار تخصصي گروه تاسيسات ادهاف با عنوان "كاربردهاي حرارتي انرژي خورشيدي" در روز پنجشنبه 29 مرداد ماه 1388 توسط استاد اصغر حاج سقطي برگزار مي شود. همچنين در حاشيه اين سمينار علمي در رابطه با تاريخچه تشكيل صنعت تاسيسات در ايران نيز مطالبي توسط ايشان مطرح خواهد شد.
مختصري درباره انجمن انرژي خورشيدي ايران:
انجمن انرژي خورشيدي ايران در سال 1368 بر اساس نياز جامعه به همكاري كارشناسان و انديشمندان در بهره گيري از انرژي خورشيدي و توسعه و تكامل اين انرژي پاك بجاي سوختهاي فسيلي بوجود آمد .
چند تن از افراد علاقمند در محل سازمان پژوهشهاي علمي و صنعتي ايران گرد آمدند و به عنوان اعضاء موسس تشكيل جلسه دادند و پيش نويس اساسنامه انجمن را تدوين نمودند و براي ثبت انجمن اقدامات لازم راانجام دادند. اين استادان عبارت بودند از: آقايان دكتر مهدي بهادري نژاد ، دكتر عزت الله آزاد ، مهندس اصغر حاج سقطي ، دكتر اسماعيل ساعي ور ايراني زاد ، دكتر جلال صميمي ، دكتر محمدعلي استاد ابراهيم وساقي ، دكتر محمد تقي فرور ، مهندس جمال الدين محلاتي و خانم فاطمه اسفندياري نيا و عده اي ديگر.
 

Similar threads

بالا