
خوراکیهایی همچون نخود فرنگی، قارچ، آجیل، لوبیا، عدس، گوجه فرنگی، موز، آلو، سویا و سیب زمینی از جمله غذاهایی هستند که مقدار قابل توجهی مس را در خود جای دادهاند.
محققان به شواهد تازهای دست یافتند که نشان میدهد مصرف خوراکیهای دارای مس سبب تغییرات درمغز و به وجود آمدن و یا تشدید بیماری آلزایمر میشود.
در حال حاضر مس در رژیم غذایی انسان به وفور یافت میشود و نقش حیاتی در سلامت بدن دارد. این فلز در انواع مواد خوراکی و غذاها و همچنین در آب آشامیدنی وجود دارد و نقش مهمی را در عملکرد اعصاب، رشد استخوان، تشکیل بافت هم بند ماهیچهای و ترشح هورمونها ایفا میکند.
خوراکیهایی همچون نخود فرنگی، قارچ، آجیل، لوبیا، عدس، گوجه فرنگی، موز، آلو، سویا و سیب زمینی از جمله غذاهایی هستند که مقدار قابل توجهی مس را در خود جای دادهاند.
محققان آمریکایی با انجام آزمایشهایی بر روی موشها، مقدار کمی مس ( معادل مقدار مس مصرفی در یک رژیم غذایی سالم انسان ) را به آب آشامیدنی آنها اضافه کردند.
این مطالعه نشان داد که این میزان مس در مغز موشها انباشته میشود و عملیات حذف طبیعی پروتئین بتا آمیلوئید ( سمی که تاثیر بسیاری در ابتلا به بیماری آلزایمر دارد) را مختل میکند.
همچنین این فلز به طور مستقیم، سلولهای عصبی که تولید بتا آمیلوئید را افزایش میدهند، تحریک میکند و سبب میشود پروتئینها مسیر یکدیگر را در تودههایی که از بین نمیروند، مسدود کنند و این پروتئین در بدن باقی بماند.
دانشمندان براین باورند با توجه به این که مس یک ماده معدنی حیاتی است، مردم باید در مورد نتایج این تحقیق محتاط باشند و بدون مشورت با پزشک متخصص این ماده را از رژیم غذایی خود حذف نکنند.