dddddddddd
عضو جدید
از جمله باکتری هایی که به طور وسیع مسمومیت های غذایی را باعث میشوند گروه های مختلف سالامونلا است . مواد غذایی مختلفی که بیشتر مورد تهاجم و آلودگی سالمونلا قرار می گیرد ، عبارتند از : گوشت های چرخ کرده ، کوشت های خام ، مرغ تازه و یخ زده ، شیر ، پنیر ، خامه ، بستنی ، ماهی ، سبزیجات ، میوه ها ، کاهو و بخصوص سبزیجاتی که برای پرورش آنها از کودهای حیوانی استفاده می شود .
سالمونلاها هم از آندسته میکروبهائی هستند که بیشترین مسمومیت های غذائی را ایجاد می کنند .
عوارض ناشی از ابتلا به مسمومیت غذائی ناشی از سالمونلاها به نوع آن و قدرت دفاعی بدن و مقدار میکروب وارد شده به بدن بستگی دارد .
بطور کلی آثا سالمونلای روده ای 8 تا 48 ساعت بعد از مصرف غذای آلوده با دل بهم خوردگی ،شکم درد ، استفراغ ، اسهال و تب ظاهر شده و شدت می یابد.
رعایت نکات زیر در پیشگیری از مسمومیت کمک می کند:
1 – خوراک دام و طیور ،تحت کنترل قرارداده شده و از بکار بردن مواد اولیه برای تغذیه آنها جلوگیری شود.
2 – نکات بهداشت محیط رعایت شود .
3 – دام و طیور و سایر حیواناتی که آلوده شده اند باید از سایر گروهها جدا شوند و محیط زندگی و چراگاهی آنها ضد عفونی شود.
4 – نکات بهداشتی در کشتارگاها بطور کامل رعایت شود .
5 – سلامت حیواناتی که جهت مصرف غذائی در نظر گرفته شده اند، کنترل شود .
6 – از انواع ذبح های غیر بهداشتی جلوگیری شود .
7 - سلامتی افرادی که به نحوی با مواد غذائی سروکار دارند کنترل شود و افراد ناقل سالم از کارکردن در چنین محیط هائی برحذر شوند.
8 – گروههای مختلف اجتماعی با نحوه نگهداری و رعایت نکات بهداشت فردی و محیط کار آشنا شوند. بخصوص گروهی از مشاغل که به نحوی با تهیه و توزیع و پخت وپز مواد غذائی سر و کار دارند.