mohammadali51
عضو جدید
از این قسمت استفاده بردم .همگی موفق باشید
این گروه ناهنجاریها شامل دو نوع عددی و ساختمانی هستند که بر حسب نوع کروموزوم درگیر دو گروه هستند 1-کروموزومهای جنسی 2-کروموزومهای غیر جنسی
در ناهنجاریهای عددی تعداد کرومزومها از تعداد طبیعی که در تمام افراد گونه یکسان است کمتر یا بیشتر است (مثل گونه انسان 46) مونوزومی45 کرومزوم و تریزومی 47 کرومزوم
افراد مونوزومی به جز یک نوع مونوزومی جنسی (سندروم ترنر)(x,44) زنی که یک کرومزوم جنسی x کم دارد از بین میروند.البته افراد ترنر نیز ناهنجاریهایی از جمله عقیم بودن دارند.
افراد تریزومی هم که یک کروموزوم زیاد دارند از بین میروند به جز تریزومیهای غیر جنسی 21(سندروم داون) 18(سندروم ادوارد) و 13 (سندروم پاتو) که این کرومزومها چون تراکم زنی کمتری دارند فرد میتواند ناهنجاری را تحمل کند و زنده بماند.
تریزومیهای جنسی نیز وجود دارد افزایش تعداد xها و yها که عوارض عمومی در بدو تولد خیلی جدی نیست اما اختلالات جدی بلوغ و باروری را به دنبال دارد که از انها سندروم کلاین فلتر (xxy,44)مردی با یک x اضافی با ویژگیهای زنانه و عقیم. وسندروم جکوب (xyy,44) مردی زایا است با یک yاضافی.
ناهنجاریهای ساختمانی جابجایی,واژگونی,حذف و مضاعف شدن قطعه ای از کرومزوم(یک یا چند ژن) است که بیماریها و اختلالاتی را به همراه دارد.
ممنون ازتوضیحات خوب وکامل حلمای عزیز
بطورخلاصه:
بطورکلی دونوع ناهنجاری کروموزومی وجوددارد:
1)عددی:دراین نوع ناهنجاری تعدادکروموزوم هاازحالت طبیعی انحراف دارد.
2)ساختاری:یک تغییرساختمانی مانندحذف شدگی.معکوس شدگی و......درکروموزوم ایجادمی شود.
حلماخانوم بفرمائیدسوال بعدی باشما
بزرگ ترین و تنها مژه دار بیماری زای انسان چه نام دارد؟
درسته.بفرما.بالانتيديوم كولي كولي بزرگترين پروتوزواي روده انساني بوده و تنها مژه دار بيماري زاي انسان مي باشد.
![]()
اسم این حیوان چی هستش؟
![]()