مردان و حدیث معراج

وضعیت
موضوع بسته شده است.

sara_dadyar

عضو جدید
تا حالا کسی به این موضوع فکر کرده که چرا درحدیث معراج فقط از زنان صحبت شده و آن مجازاتهایی که بیان شده فقط برای زنان است؟ چرا از مردها هیچ حرفی به میان نیامده؟ یعنی آنها هیچ گناهی که نیاز داشته باشد در موردش به آنها تذکر و نتیجه اش نشان داده شود مرتکب نمی شوند؟ یا گناهان آنها نیاز به تذکر ندارد؟ یا اساساً مجازاتی که ارزش متذکر شدن داشته باشد، برای آنها در نظر گرفته نمی شود؟

سلام دوستم
من واقعا در این زمینه خیلی اطلاعات ندارم
ولی نکته ای که خواستم ذکر کنم اینه که بستگی به شخصیت فردی داره که قراره برای او دلیل بیاریم

اگر شخصیتی دیندار باشه و کاملا به تمامی نکات قران و صحت ان در تمامی زمان ها ایمان داشته باشه و احادیث قدسی رو همرو کاملا بپذیره(که من از این دسته نیستم، نه این که دینداری خود یا صحت قران رو زیر سؤال ببرم، که کلا از این حرکات که به قصد پز روشن فکریست خوشم نمیاد و به تمامی مقدسات احترام میذارم)
_چقدر طولانی شد که موضوع اصلی فراموش شد!!_
در صورتی که از دسته ی فوق باشه
دلیلی که در سایتی سرچ کردم و همین حالا دیدم براتون میذارم :

در روایاتی که حادثه معراج و دیدار پیامبر (ص) از آسمان ها و بهشت و جهنم را بیان می­کند، دقیقاً جمله­ای بدین تعبیر که «جهنم مملو از زنان است» نیامده است، آنچه در این روایات آمده این است که پیامبر (ص) وقتی جهنم را دیدار می­کند، اقشار مختلفی از مردم را در آتش جهنم مشاهده می­کند. مثلا رباخواران، مال یتیم خورندگان، شراب خواران و... و از جمله، عده­ای از زنان که کارهای ناشایست انجام می­دادند.http://www.hawzah.net/Hawzah/QandAs/QandAs.aspx?id=11906#_edn1البته توضیحات پیامبر (ص) در این قسمت یعنی مربوط به زنان معذب در جهنم بیشتر است. شاید علت اینکه پیامبر (ص) این قسمت را بیشتر توضیح داده­اند این ­باشد که : الف- مخاطب برخی از این روایات حضرت فاطمه زهرا (س) هستند. یعنی پیامبر (ص) این حادثه را برای ایشان نقل فرمودند.[ii] لذا پیامبر (ص) مناسب دیده­اند که این قسمت را برای ایشان توضیح دهند.
ب- .... و از طرفی چون نقش زن­ها در مسائل تربیتی و اخلاقی جامعه بیشتر از مردهاست و جامعه­ای عفیف است که زن­های آن جامعه عفیف باشند، رکن اصلی مصونیت جامعه از مفاسد اخلاقی و تربیتی نیز بر عهده زنهاست، لذا پیامبر (ص) برای هشدار خانم­ها به این مسئولیت سنگین و خطر بزرگی که متوجه آنهاست، توضیحات بیشتری درباره آنها داده است.
.....و این نشان دهنده نقش بزرگ زنان در جامعه است که در صلاح و فساد جامعه دارای نقش موثری هستند.

جند نقطه هایی که گذاشتم دخل و تصرف من در متن بود
اون قسمت ها رو حذف کردم!!!!

و نکته ای که میخوام برای چندمین بار در سایت متذکر بشم اینه که پیامبر بر مردمانی آمد که زن برایشان حکم کالا داشت
ارزشی برای او چندان قائل نبودند
و پیامبر برای اصلاح آنان امد که در یک انسان وجود توانایی به کمال رساندن آن قوم محال است
اگر دقت کنین بیشتر در مطالبی که برای اعراب ذکر شده
با کمی دقت میشه گفت در ذهن اعراب تازه مسلمان، مال مردم خوارها،مال یتیم خوارها، ربا خواران و... بیشتر مردانی گنه کار مجسم میشوند، پس پیامبر در ادامه برای آنان زنانی را نیز مثال زد؛ که مخاطب پیامبر هم اعراب بود، نه شما

sara_dadyar

عضو جدید
با تشکر! این توضیحاتی که دیدید را در سایت حوزه دیدم. واقعاً نمی دونم که آیا این توضیحات منطقی هستند یا نه؟ یا اینکه صرفاً پاسخی است برای دل خوش کردن خانمها. عفت آنها باعث حفظ جامعه می شود و ... . جالب است. ما خانمها از ابتدایی ترین چیزهایی که هر انسانی توقع آنرا دارد محرومیم فقط به صرف اینکه جامعه از فساد حفظ شود. از عطر استفاده نکنیم. در گرمای تابستان از پوشش کامل استفاده کنیم. صدایمان از حد مشخصی بالاتر نرود. رنگ لباسمان جلب توجه نکند و هزاران مورد دیگر. مثل اینکه الان در کرمان پوشیدن مانتوی سفید برای خانمها ممنوع شده، اداره راه و ترابری از بستن قراردادهای مناقصه با مهندسین خانم خودداری کرده و حتی آنها را به قسمت مربوطه راه نمی دهد. و هزاران هزار مورد دیگر. در حالیکه در قرآن هرجا به خانمها تذکر داده شده، آقایان هم خطاب همان تذکر قرار گرفتند. چشمان خود را کنترل کنند و ... . اما جالب است که در متون دینی حتی این حدیث را بطور کامل نمی توان پیدا کرد. فقط و فقط قسمت مربوط به وضعیت زنان منتشر شده. براستی آیا واقعاً اینگونه است؟ رباخواران و .. شامل هر دو جنس است. اما آیا کسی تا بحال دیده که بگویند مردی بعلت چشم چرانی دچار این نوع عقوبت شده و مانند این. اگر بخواهم سخنرانی کنم ساعتها می توانم حرف بزنم. اما هنوز پاسخ سوالم را نگرفتم.

وضعیت
موضوع بسته شده است.