محلي براي طرح معما و بحث روي آنها ....

psychic

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
اینم یه جورایی آسونه یه راهنمایی می کنم آخر سوال همش رو گفته

مطلب زیر معمایی در یک کتاب آموزشی ریاضی است که مربوط به دوران پهلوی می باشد . این معما مربوط به 15 قرن پیش است و به نام " ماتیکان یوشت فریان " بوده است .

آن چیست که : سه سر - چهار شاخ - شش چشم - شش گوش - سه دهان - دو دست - ده پا دارد و آبادانی و خرمی زمین از اوست ؟

psychic اینم تو طرح معما مطرح کرده بودی دوستم;)
با اجازه منم چنتا معما مطرح می کنم البته این معما ها خیلی آسون هستن و باید تو کمتر از 5 ثانه بهشون جواب داد:

توی یه مسابقه ی دو شما از از نفر دوم جلو میزنین الان نفر چندمین؟

حالا اگه تو همون مسابقه از نفر آخر جلو بزنید نفر چندمین؟

از نفر دوم که جلو میزنی میشی نفر دوم

از نفر آخر هم که نمیشه جلو زد، اگه نفر آخر باشه که کسی پشتش نمیتونه باشه تو مسابقه;)

یک معمای بحث بر انگیز:

یه نفر توی مسابقه ی المپیاد ریاضی اول میشه و بهش میگن از بین این دو جایزه یکیو انتخاب کن ا به تو داده بشه

1-نیم کیلو سکه ی تمام بهار

2-1 کیلو سکه ی نیم بهار

به نظرتون کدوم جایزه رو انتخاب می کنه؟

بچه ها من شاید اشتباه میکنم
فرق سکه ی تمام بهار و نیم بهار تو وزنشونه؟
یعنی خب اینجوری باشه که همون کیلوه فقط مشخص میکنه!

psychic

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
آفرین persian_kb گفتم که سوال ها آسونن

البته می دونم این سوال رو قبلا شنیده بودی ولی بازم آفرین;)

psychic

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
PERSIAN_KB یکی از سوال ها رو اشتباه جواب دادی

سوال دوم مسابقه ی دو

psychic

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
باستان شناسان مشغول حفارییک اثر قدیمی در مصر بودند آن ها یک سکه ی طلا یافتندکه روی آن300پیش از میلاد حک شده بود آنهاچگونه فهمیدندکه این سکه ی طلا جعلی است؟؟؟؟؟؟؟

از جمله معما های مورد علاقم

psychic

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
داخل یک بطی یک ف.... ی. . ل.. ت ... ر سیگار داریم باید بدون دست زدن تکان خوردن شکستن ف ..ی .ل. ت ... ر رو از داخل بطری بیرون بیاری؟

این سوالا ی من زیادی آسونن خودم می دونم ولی مطرح کردنشون خالی از لطف فکر نکنم باشه

اگرم لطفی نداره بگید که سوالا ی آسون مطرح نکنم

psychic

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
اینم یه سری از چیستان های مورد علاقم

یه پیشنهاد:این چیستان ها رو توی جمع برای بالا بردن بالرتون مطرح کنید;)

آيا امکان دراد که يک اختراع قديمي قادر باشد که پشت ديوار را به ما نشان دهد؟

psychic

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
يک فروند هواپيما در مرز آمريکا و کانادا سقوط مي کند . جسد ها رو کجا دفن می کنند؟

psychic

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
پدر وپسري را كه در حادثه رانندگي مجروح شده بودند ، به بيمارستان مي برند .پدر در راهبيمارستان فوت مي كند ولي پسر را به اتاق عمل مي برند .بعد از مدتي دكتر مي گويد مننمي تانم اين شخص را عمل كنم ، بخاطر اينكه او پسر من است .آيا به نظر شما اينداستان صحت مي تواند صحت داشته باشد؟

آخرین ویرایش:

psychic

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
اینم یه سوال خوب

10 تا سطل یک شکل و یک اندازه دازیم داخل هر سطل 10 عدد گوی یک شکل و یک اندازه هست . تمام گوی ها 10 گرم وزن دارن . ولی ، وزن گوی های داخل یکی از سطل ها بجای 10 گرم ، 9 گرم ِ . حالا چطوری فقط با یک بار وزن کردن بفهمیم که کدوم سطل دارای گوی های 9 گرمی هست

psychic

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
یه معمای ساده ولی جالب انگیز ناک:

یه ورق کاغذ رو اگه از وسط پاره کنی میشه دوتا . درسته؟
حالا این دوتا رو بذار روی هم دو باره از وسط پاره کن . میشه 4 تا درسته ؟ حالا تو بگو اگه ما این کار رو 100 بار تکرار کنیم با فرض اینکه ضخامت یه ورق کاغذ 0.1 میلیمتر باشه ، ارتفاع این کاغذ پاره هایی که بعد از مرحله صدم روی هم گذاشتیم چقدر میشه؟

.MosTaFa.

کارشناس تالار مهندسی صنایع
کاربر ممتاز
پدر وپسري را كه در حادثه رانندگي مجروح شده بودند ، به بيمارستان مي برند .پدر در راهبيمارستان فوت مي كند ولي پسر را به اتاق عمل مي برند .بعد از مدتي دكتر مي گويد مننمي تانم اين شخص را عمل كنم ، بخاطر اينكه او پسر من است .آيا به نظر شما اينداستان صحت مي تواند صحت داشته باشد؟

دكتر مادر اون پسره بوده :biggrin::biggrin:

psychic

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
تست پیش دبستانی!
اگه عکس رو میتونی ببینی بهش فک کن به خدا جواب داره

فقط یک سؤاله، پس وقت بذار و درباره اش فکر کن.

از بچه های پیش دبستانی این سؤال پرسیده شد :
«اتوبوس توی این شکل به کدوم طرف میره؟»

.
سوال سر کاری نیست جوابشم چپ یا راسته حالا چه جوریشو شما بگید...

psychic

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
یک آقایی میره بار، یک لیوان آب می خواد، فروشنده اسلحه رو میگیره طرفش. اون آقا میگه مرسی میره چه اتفاقی افتاده، توضیح بدهید.
البته این سوال می تونه جوابای زیادی داشته باشه اما یه جواب منطقی باحال داره

psychic

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
یه سوال آسون دیگه بیشتر از 20 ثانیه طول کشید یعنی...:redface:

2تا پسر و 2تا پدر با هم میرن تریا 4تا بستنی واسشون میارن
همشون بستنیاشونو میخورن ولی یکی از بستنی ها می مونه چرا؟

nasim khanom

عضو جدید
کاربر ممتاز
یه سوال آسون دیگه بیشتر از 20 ثانیه طول کشید یعنی...:redface:

2تا پسر و 2تا پدر با هم میرن تریا 4تا بستنی واسشون میارن
همشون بستنیاشونو میخورن ولی یکی از بستنی ها می مونه چرا؟

چون كه اينا پدر بزرگ و پدر و پسر بودند.كه روي هم ميشن سه نفر..... درسته ؟

psychic

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
دریک مسابقه اسب سواری قانون مسابقه این است که هرکسی اسبش دیرتر به خط پایان برسد برنده است . چه کنیم که این مسابقه شروع شود؟

nasim khanom

عضو جدید
کاربر ممتاز
سوال:
يک فروند هواپيما در مرز آمريکا و کانادا سقوط مي کند . جسد ها رو کجا دفن می کنند؟

جواب :
جسدي باقي نمونده چون كه مرز بين آمريكا و كانادا آبه ..... درسته ؟

nasim khanom

عضو جدید
کاربر ممتاز
«اتوبوس توی این شکل به کدوم طرف میره؟»

فكر كنم به طرف چپ ميره ..چون كه در اوتوبوس اينور نيست در نتيجه اون يكي سمته اوتوبوسه ...درسته ؟
خدايي باهوشما ...آفرين نسيم ...باريكلا نسيم.....;):biggrin:

بابك طراوت

عضو جدید
کاربر ممتاز
یه سوال آسون و خوب

با کمک دو ظرف 4 و 9 لیتری چگونه می توان از آب یک استخر 6 لیتر آب برداشت

فكر ميكنم راه حل اين باشه: ابتدا با ظرف چهار ليتري ظرف 9 ليتري را پر آب ميكنيم كه سر آخر 3 ليتر در ظرف 4 ليتري آب باقي ميماند. بعد ظرف 9 ليتري را در استخر خالي كرده و 3 ليتر را از ظرف 4 ليتري داخل ظرف 9 ليتري ميريزيم بعد دوباره ظرف 4 ليتري را از آب استخر پر كرده و داخل ظرف 9 ليتري ميريزيم. و دوباره ظرف 4 ليتري را از آب استخر پر كرده و داخل ظرف 9 ليتري ميريزيم. حال در ظرف 4 ليتري 2 ليتر آب داريم. ظرف 9 ليتري را داخل استخر خالي ميكنيم و 2 ليتر آب ظرف 4 ليتري را داخل ظرف 9 ليتري ميريزيم. و دوباره ظرف 4 ليتري را از آب استخر پر كرده و داخل ظرف 9 ليتري ميريزيم حال در ظرف 9 ليتري 6 ليتر آب داريم.
چطور بود خودم حلش كردم و از جايي نديدم ...:D

PERSIAN_KB یکی از سوال ها رو اشتباه جواب دادی

سوال دوم مسابقه ی دو
سؤال 2 این بود
حالا اگه تو همون مسابقه از نفر آخر جلو بزنید نفر چندمین؟

جواب منم این بود
از نفر آخر هم که نمیشه جلو زد، اگه نفر آخر باشه که کسی پشتش نمیتونه باشه تو مسابقه;)
خب کجاش غلطه دوستم؟
نفر آخر تو مسابقه کسی پشتش نیست که ازش جلو بزنه
خارج از مسابقه هم مگر اینکه یه تماشاگر بدوه ازش جلو بزنه!!!!
مگر اینکه نفر آخر خودت باشی که بازم نمیتونی از خودت جلو بزنی!

آخرین ویرایش:
آفرین persian_kb گفتم که سوال ها آسونن

البته می دونم این سوال رو قبلا شنیده بودی ولی بازم آفرین;)
دوستم یا سؤالهات آسونن یا من شنیده بودم دیگه!! بالاخره یکی از دلایلتو واسه این که من تونستم جواب بدم انتخاب کن دیگه;)
خب شایدم هم آسون بودن! هم من واسه جواب دادن بهشون نیاز به از قبل شنیدنشون داشتم!!!!

psychic جان
با عرض معذرت این سؤال رو غلط مطرح کردی و خب نسیم هم جوابشو داد که به انتفاع مقدم جوابش ارزش درستی داره:D!!
با اجازتون این یکی رو دیگه قبلا شنیده بودم
سؤال درستش اینه

يک فروند هواپيما در مرز آمريکا و کانادا سقوط مي کند . بازمانده ها رو کجا دفن می کنند؟

که خب بازمانده ها بازماندن دیگه! زنده ان! دفنشون که نمیکنن!

psychic

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
سؤال 2 این بود

جواب منم این بود

خب کجاش غلطه دوستم؟
نفر آخر تو مسابقه کسی پشتش نیست که ازش جلو بزنه
خارج از مسابقه هم مگر اینکه یه تماشاگر بدوه ازش جلو بزنه!!!!
مگر اینکه نفر آخر خودت باشی که بازم نمیتونی از خودت جلو بزنی!

چرا فکر می کنی نمی شه از نفر آخر جلو زد؟

نفر اول خیلی خوب میدوه نفر آخر هم نمی تونه درست بدوه در نتیجه شما یه دور از نفر آخر میوفتین جلو یعنی نفر اول هستین بازم که از بس تند دویده یه دور از نفر آخر افتاده جلو:biggrin:;)

psychic

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
یه سوال آسون و خوب

با کمک دو ظرف 4 و 9 لیتری چگونه می توان از آب یک استخر 6 لیتر آب برداشت

فكر ميكنم راه حل اين باشه: ابتدا با ظرف چهار ليتري ظرف 9 ليتري را پر آب ميكنيم كه سر آخر 3 ليتر در ظرف 4 ليتري آب باقي ميماند. بعد ظرف 9 ليتري را در استخر خالي كرده و 3 ليتر را از ظرف 4 ليتري داخل ظرف 9 ليتري ميريزيم بعد دوباره ظرف 4 ليتري را از آب استخر پر كرده و داخل ظرف 9 ليتري ميريزيم. و دوباره ظرف 4 ليتري را از آب استخر پر كرده و داخل ظرف 9 ليتري ميريزيم. حال در ظرف 4 ليتري 2 ليتر آب داريم. ظرف 9 ليتري را داخل استخر خالي ميكنيم و 2 ليتر آب ظرف 4 ليتري را داخل ظرف 9 ليتري ميريزيم. و دوباره ظرف 4 ليتري را از آب استخر پر كرده و داخل ظرف 9 ليتري ميريزيم حال در ظرف 9 ليتري 6 ليتر آب داريم.
چطور بود خودم حلش كردم و از جايي نديدم ...:D

آفرین طراوت جون جوابت درسته ولی یه راه ساده ترم داره که خودم رسیدم بهش:

ظرف 9 لیتری رو پر می کنیم می ریزیم داخل 4 لیتری

4 لیتری رو خالی می کنیم و با 5 لیتری که ته ظرف 9 لیتری مونده پرش می کنیم

و دوباره 4 لیتری رو خالی میکنیم.حالا 1 لیتر آب ته ظرف 9 لیتری می مونه

1 لیتر رو میریزیم توی ظرف 4 لیتری و 9 لیتری رو پر می کنیم 3 و باهاش ظرف 4 لیتری رو پر

می کنیم (یعنی انگار 3 لیتر از ظرف 9 لیتری ریختیم توی ظرف 4 لیتری)که اینجوری 6 لیتر آب ته ظرف باقی می مونه:D

این راه حلی که گفتم یه خصوصیت جالب داره: 10 بار هم که بخونیش اگه خواستی واسه یه نفر توضیح بدی آخرش باید دوباره فکر کنی;)

چرا فکر می کنی نمی شه از نفر آخر جلو زد؟

نفر اول خیلی خوب میدوه نفر آخر هم نمی تونه درست بدوه در نتیجه شما یه دور از نفر آخر میوفتین جلو یعنی نفر اول هستین بازم که از بس تند دویده یه دور از نفر آخر افتاده جلو:biggrin:;)
خب اگه اینجوریه تو هم چرا فکر میکنی همه ی دو ها دور زمین گرد انجام میشن؟!!!!
;)

psychic

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
psychic جان
با عرض معذرت این سؤال رو غلط مطرح کردی و خب نسیم هم جوابشو داد که به انتفاع مقدم جوابش ارزش درستی داره:D!!
با اجازتون این یکی رو دیگه قبلا شنیده بودم
سؤال درستش اینه

يک فروند هواپيما در مرز آمريکا و کانادا سقوط مي کند . بازمانده ها رو کجا دفن می کنند؟

که خب بازمانده ها بازماندن دیگه! زنده ان! دفنشون که نمیکنن!

اتفاقا من خودم کلمه ی جسد رو جایگزین بازمانده ها کردم حالا چرا

چون در لغت همونطور که همه می دونن بازمانده به اونی می گن که از یه حادثه ی مرگبار جون سالم به در برده.

بازمنده یا فرده زنده رو هم که دفن نمی کنن...;)

خب دوست من
نکته ی سؤال همینه دیگه!!!!!
نکتش همینه که طرف تو ذهنش بازمنده رو قاطی کنه!!
هر کی این سؤال رو دیده باشه میدونه ممکنه خیلیا تو دید اول بی دقت بگن مثلا رو خط مرزی یا ...
جالبی معما همینه که ممکنه جوابش اون جیزی که سؤال به طور مستقیم میگه نباشه
وگرنه تو که میگی جواب نسیم درسته! کجای مرز امریکا و کانادا ابه فقط؟!!!
اصلا یعنی چی؟!!!
اهان
نکنه جواب درست اینه که هرکسی رو تو کشور و قبرستون خودش خاک میکنن؟!!!؟!