مجله پزشکی

emajid16

عضو جدید
کاربر ممتاز
.:: سالم‌ترین نوع نـــان كدام است؟ ::.

در سبد غذایی ما ایرانیان بطور روزمره نان‌های متفاوتی مورد مصرف قرار می‌گیرند كه مرسوم‌ترین این نان‌ها را می‌توان به سنگك، بربری، تافتون و لواش كه به روش سنتی پخته می‌شوند، تقسیم كرد. اما کدامیک مفیدترند؟

1. نان سنگك: نانی سبوسدار با ضخامت 5 4 میلی‌متر بوده كه در 100 گرم آن 258 كالری انرژی نهفته است و از نظر میزان مواد مغذی و برخورداری از ویتامین‌ها خصوصا ویتامین‌های گروه B و اسید فولیك، املاح معدنی و پروتئین‌های ضروری بدن، بهترین نان تولیدی محسوب می‌شود.

خمیر سنگك از آرد كامل بدون كسر مواد آلی، فیبر و سبوس به دست می‌آید بدین سبب رنگ آن تیره‌تر و هضم آن كمی سخت‌تر است. خمیر آن به صورت طبیعی و بدون استفاده از افزودنی‌ها تهیه می‌شود و مصرف جوش شیرین در نان سنگك نادر است. آرد سنگك حاوی بیشترین سبوس بوده در نتیجه از بسیاری از امراض و عوارض عروقی، گوارشی و سرطان جلوگیری می‌‌كند و تنها نان سنتی مطلوب بیماران دیابتی به حساب می‌‌آید. تخمیر در آن كامل و طولانی است و با حرارت نیمه مستقیم و نسبت به ضخامت آن آرام و طولانی پخت می‌شود. همچنین ماندگاری نان سنگك مشروط به نگهداری مناسب، بهتر خواهد بود.

2. نان بربری: برای تهیه این نان از آرد سفید استفاده می‌كنند البته هنگام پخت به سطح خمیر آن مقداری سبوس می‌زنند تا كمبود سبوس نان تا حدودی جبران شود. در 100 گرم آن 265 كالری انرژی نهفته است و به علت فقدان مصرف جوش‌شیرین در این نان ارزش غذایی بالاتری نسبت به بقیه نان‌هایی كه از آرد سفید تولید می‌شوند، دارد. نان بربری نانی است كه تخمیر آن طولانی بوده و با حرارت ملایم، در مدت زمانی طولانی پخت می‌شود.

نكته:در اثر تخمیر طولانی و كامل به وسیله مخمر در نان‌های سنگك و بربری تركیبی به نام اسید فیتیك كه در آرد گندم به صورت معمول وجود داشته و مانع از جذب مطلوب آهن و كلسیم در بدن می‌شود، تجزیه شده و از اثر مخرب آن در بدن جلوگیری می‌شود.

3. نان تافتون: آرد این نان نسبت به سنگك از سبوس پایین‌تری برخوردار بوده و در 100 گرم آن 283 كالری انرژی نهفته است. تخمیر آن كوتاه بوده و با حرارت مستقیم و سریع پخته می‌شود و مصرف جوش شیرین در آن تقریبا فراگیر است.

4. نان لواش: آرد این نان در مقایسه با تافتون از درجه سبوس پایین‌تری برخوردار بوده و در 100 گرم آن 293 كالری انرژی نهفته است. دارای كوتاه‌ترین زمان تخمیر بوده و پخت آن سریع‌تر است و استفاده از جوش شیرین در آن معمول است.

نكته:فقدان تخمیر كامل و طولانی در برخی از نان‌های لواش و تافتون و استفاده از جوش شیرین كه به شدت قلیایی بوده و سبب تخمیر سریع می‌شود منجر به بروز عوارضی نظیر كم‌خونی، پوكی استخوان، سوءهاضمه، افسردگی، بی‌حالی، افزایش فشار خون، سوزش جدار داخلی معده و سوء جذب آهن و كلسیم در بدن می‌شود. البته در حال حاضر مصرف جوش‌شیرین جهت تهیه نان ممنوع است.

.:: فواید دویدن برای سلامتی ::.

اگر دویدن طبق روال و برنامه منظمی باشد فواید زیادی را به هم راه دارد. بعضی از افراد این ورزش را تنها برای تفریح انجام می دهند ولی افرادی که فواید دویدن را به درستی می دانند به طور حرفه ای آن را دنبال می کنند. از جمله ی آنها می توان به کم کردن وزن، سلامت روح، استحکام استخوان ها، شادابی و نشاط که باعث ایجاد روابط اجتماعی بهتر می شود، اشاره کرد.

اگر قصد کم کردن وزن خود را دارید، دویدن گامی است بزرگ برای رسیدن به وزن ایده آلتان، ضمن اینکه با دویدن شما می توانید سرعت فعالیت های عادی خود را نسبت به افراد دیگر افزایش دهید.

از آنجایی که این ورزش نیاز به انرژی زیادی دارد، عاملی است تا بدن برای تأمین این انرژی کالری زیادی بسوازند، کالری که بدن در هنگام دویدن می سوزاند، مسلما" از ورزش های دیگر مثل راه رفتن و یوگا بیشتر است. فرمول اصلی کاهش وزن سوزاندن و مصرف مقدار کالری بیشتر از کالری دریافتی است که به بدن رسیده است.

در هنگام ورزش و فعالیت های اضافی بدن کالری اضافی را می سوزاند و برای تأمین کالری مورد نیاز مجبور به استفاده از چربی های زائد می شود. برای کم کردن ۵/۰ کیلو گرم از وزن باید ۳۵۰۰ کالری سوزانده شود که با احتساب نیاز کالری روزانه بدن برای فعالیت های عادی، باید ۵۰۰ کالری اضافه تر سوزانده شود، خیلی از ورزشکاران حرفه ای براحتی این کالری را در کمتر از یک ساعت می سوزانند. میزان مصرف کالری به هنگام این ورزش بستگی به وزن، شدت و سرعت دو و عملکرد خود دونده دارد.

دویدن با تعادل فشار خون باعث عملکرد بهتر شریان ها نیز می شود. در این هنگام شریان ها انبساط بیشتری پیدا کرده و جریان خون روان تر می شود، بنابراین با دویدن نه تنها بدنی متناسب خواهید داشت بلکه احتمال وقوع سکته قلبی کاهش و سلامت جسم و روح خود را نیز تضمین می کنید.

دویدن از طریق تقویت استخوان ها و ماهیچه ها سرعت سیر پیری را کاهش می دهد، استخوانها و ماهیچه ها برای پاسخ دهی به حرکات تند ورزشی تقویت می شوند. در مقابل استخوانها و ماهیچه های افرادی که فعالیت روزانه آنها بیشتر نشسته انجام میشود، ضعیف است. در این افراد استعداد ابتلا به پوکی استخوان بیشتر است. در مقابل استخوان بندی ورزشکاران قوی است و با گذشت سن، کم تر تحلیل می روند.

دویدن تأثیر زیادی در حفظ و تقویت سلامت روح و روان انسان دارد. طبق آمار بیشتر دونده های ورزشکار دارای روحیه ای شاد و صبوری در مقابل سیر زندگی هستند. موقع دویدن هورمونی به نام اندورفین ترشح می شود که باعث نشاط و شادابی می شود. یکی دیگر از تأثیرات این ورزش کاهش استرس است و یکی از علتهای اصلی آن این است که فرد دونده باید کاملا حواسش به مهارت انجام دو باشد و خود به خود از افکار روزانه مانند خانواده، کار و … خارج می شود و به این صورت است که شادابی و سرزندگی جایگزین افسردگی می شود.

شاید خیلی عجیب باشد که دویدن روی افزایش مهارت کنترل و هماهنگی نیز موثر است چرا که هنگام دویدن بروی بعضی از جاده های غیر آسفالت دونده باید تمام حواس و کنترل خود را حفظ کند تا احیانا با موانعی همچون سنگ، ریشه های درختان و … برخورد نکند و این خود مهارت خاص نیاز دارد. حتی دونده های حرفه ای در مسیر های صاف و خط کشی شده باید کاملا تمرکز داشته باشند که از مسیر خارج نشوند.

.:: سیگاری‌ها، ضریب هوشی پایین‌تری دارند ! ::.

نتایج یك تحقیق جدید نشان می‌دهد كه سیگاری ها نسبت به افراد غیر سیگاری، ضریب هوشی كمتری دارند و هرچه فرد بیشتر سیگار بكشد، ضریب هوشی او كمتر می‌شود. این تحقیق روی 20 هزار بازنشسته ارتش صورت گرفته است.

دكتر مارك ویزر در گفت وگو با خبرگزاری رویترز خاطرنشان كرد: مردان جوانی كه در روز یك پاكت یا بیشتر سیگار می‌كشند، ضریب هوشی‌شان 5/7 نمره كمتر از جوانان غیر سیگاری است. شرح این پژوهش در مجله "اعتیاد" منتشر شده است. دكتر ویزر و دستیارانش چنین نتیجه گرفته‌اند؛ برای نوجوانانی كه ضریب هوشی پایین‌تری دارند، باید برنامه‌های پیشگیری از استعمال دخانیات در نظر گرفته شده و اجرا شود.

در مطالعات قبلی هم چنین مشخص شد؛ افراد مبتلا به مشكلات روانی و رفتاری نیز بیشتر به سیگار روی می‌آوردند. البته در مطالعات دكتر ویزر هیچ یك از شركت كنندگان دچار مشكل بهداشت روانی نبودند، اما به گفته محققان؛ 28 درصد از آنها حداقل یك نخ سیگار در روز می‌كشیدند و 68 درصد هرگز سیگار نكشیده بودند. ‌محققان دریافتند: نمرات تست هوش در سیگاری‌ها به میزان قابل توجهی پایین‌تر از افراد غیرسیگاری است.

.:: گامی دیگر در تهیه واکسن ایدز ::.
دانشمندان آمریکایی، پادتن هایی را در خون بیماری کشف کرده اند که بیش از 90 درصد از گونه های ویروس اِچ آی وی را نابود می کند.

به گزارش واحد مرکزی خبر، دو پروتئین این پادتن ها با چسبیدن به بخشی از سلول که ویروس ایدز از آن برای ورود به سلول سالم و آلوده کردن آن استفاده می کند، مسیر این ویروس را مسدود می کنند.
محققان موسسه ملی سلامت امریکا معتقدند، این پادتن ها قدرتمندترین و موثرترین داروها علیه ویروس اچ ای وی، عامل ایجاد کننده بیماری ایدز هستند که تاکنون شناسایی شده اند.


.:: فواید جویدن آدامس ! ::.

به گفته پژوهشگران، آدامس جویدن به بهبود هر چه سریع تر بیمارانی که عمل جراحی روده انجام داده اند، کمک فراوانی می کند. به تازگی آزمایشی روی ۱۵۸ بیمار انجام شده که این گفته محققان را تا اندازه ای ثابت می کند. طبق اظهارات تیم پزشکی، جویدن آدامس با تحریک کردن اعصاب سیستم گوارش، سرعت انجام فعالیت های عادی روده را افزایش می دهد.

در هر آزمایش به هر گروه از بیماران آدامس های بدون قندی داده شد که باید سه نوبت در روز و بین ۵ تا ۴۵ دقیقه آن را می جویدند و سپس شرایط جسمانی آنها را با گروهی دیگر که آدامس نمی خوردند، مقایسه کردند. آندسته از بیمارانی که در آزمایش شرکت کرده بودند، گاز روده خود را سریع تر خارج کردند و حرکت روده هایشان سریع تر آغاز شد، که این نشان می داد روده ها سریع تر به کار افتاده اند.تمام جراحی های دستگاه گوارش می تواند باعث کاهش یا قطع کارکرد روده شود (که همان انسداد روده نام دارد) و عواقب خطرناکی هم در پی دارد. در چهار دوره از آزمایش ها، افرادی که آدامس جویده بودند، پس از عمل مدت کوتاه تری را نسبت به دیگران در بیمارستان سپری کردند.

اما محققان همچنان معتقدند باید تحقیقات کامل تری در این خصوص انجام شود تا اطمینان حاصل کنند آیا رابطه مستقیمی در این بین وجود دارد یا صرفاً یک تصادف است. اگر آدامس به واقع مدت بستری شدن افراد را در بیمارستان کاهش دهد، شرکت های بیمه و نیز شرکت خدمات درمانی شهروندان (NHS) در انگلستان می توانند میلیون ها پوند در سرمایه شان صرفه جویی کنند. امروزه به طور متوسط در طول یک سال بیش از ۳۱ هزار انگلیسی مورد عمل جراحی روده قرار می گیرند و بستری شدن یک شب بیشتر هر یک از آنها برای NHS چیزی حدود ۲۰۰ یورو هزینه دارد.

یکی از پرستاران که در بخش سرطان روده کار می کند، در این باره می گوید؛ "جویدن تقریباً شبیه خوردن است و موجب شروع حرکات حلقوی که در واقع همان حرکت روده است، می شود. انسداد می تواند بعد از هر عملی اتفاق بیفتد اما درصد وقوعش خیلی نادر است. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد جویدن آدامس ممکن است به بیمار کمک کند، اما این در حد یک پیشنهاد است و این طور نیست که ما به تمام بیمارانی که روده هایشان را جراحی کرده اند آدامس بدهیم."

.:: شیر پاستوریزه بخوریم یا استریلیزه؟ ::.

اغلب وقتی برای خرید شیر به مغازه یا سوپرماركت‌ های بزرگ مراجعه می ‌كنیم با افرادی مواجه می ‌شویم كه برای مصرف روزانه، شیرهای استریلیزه یا همان مدت‌ دار را به شیرهای پاستوریزه ترجیح می ‌دهند. این افراد عقیده دارند شیرهای استریلیزه سالم‌ تر هستند و مدت زمان ماندگاری آن ها بیشتر است! اما واقعیت این نیست. امروزه شیرها را به دو روش پاستوریزاسیون و استریلیزاسیون به منظور نابودی میكروب ‌ها و افزایش مدت ماندگاری حرارت ‌دهی می ‌كنند.

در روش پاستوریزاسیون، میكروب‌ های بیماری زا از بین می ‌روند ولی میكروب‌ های عامل فساد باقی می ‌مانند بنابراین مدت زمان ماندگاری این شیرها در یخچال 2 تا 3 روز است و بعد از این مدت میكروب ‌های عامل فساد حتی در سرمای یخچال فعال می ‌شوند و شیر را غیر قابل مصرف می ‌كنند. اما در مقابل و در روش استریلیزاسیون به دلیل درجه حرارت بالا، تمامی میكروب‌ های بیماری زا و عامل فساد موجود در شیر نابود می‌ شوند (البته این نابودی صد درصد نیست)‌. بنابراین این نوع شیرها حتی در خارج از یخچال تا 6 ماه قابلیت نگهداری دارند.

اما نكته قابل توجه آن است كه به محض بازكردن بسته ‌بندی این شیرها و تبادل هوایی در آن، شرایط آن ها شبیه به سایر شیرهای پاستوریزه می‌ شود و تنها به مدت 2 روز می ‌توان آن ها را در یخچال نگهداری كرد. نكته مهم‌ تر آن است كه شیرهای مدت ‌دار به دلیل شدت حرارت بالای استریلیزاسیون در مقایسه با شیرهای پاستوریزه مواد مغذی بیشتری را از دست می ‌دهند. به طور معمول در شیر پاستوریزه 10 تا 20 درصد پروتئین ‌های محلول در شیر تخریب می ‌شوند؛ در حالی كه در شیر استریل این مقدار تخریب به 40 تا 60 درصد می ‌رسد. همچنین حرارت بالا اثر نامطلوب خود را روی برخی ویتامین‌ های حساس به حرارت شیر نیز می ‌گذارد.

ویتامین ‌های c، b1، b6 و b12 موجود در شیرهای استریل تقریبا 5‌/‌1 تا 2 برابر بیشتر از ویتامین ‌های شیرهای پاستوریزه تخریب می ‌شوند. معضل دیگر آن كه برخی افراد نیز عادت دارند جهت مصرف شیر روزانه خود حتما آن را به صورت گرم میل كنند. گرم كردن و جوشاندن شیرهای استریل می ‌‌تواند از قدرت جذب كلسیم محلول در شیر بكاهد و همچنین پروتئین‌ های شیر را 20 تا 25 درصد منعقد و غیر قابل هضم كند.

بنابراین اگر می‌ خواهید شیر را به صورت روزانه یا ظرف مدت 2 تا 3 روز مصرف كنید لزوما از شیرهای پاستوریزه استفاده كنید. این شیرها طعم بهتر و مواد مغذی بیشتری دارند و در مقایسه قابلیت هضم بهتری دارند. نكته دیگر آنكه برخی از فروشندگان به صرف آن كه شیرهای استریل نیاز به یخچال ندارند آن ها را پشت شیشه مغازه و مقابل نور آفتاب نگهداری می ‌كنند. در این رابطه باید دانست شدت نور می‌‌ تواند تا حدودی روی طعم و مزه این شیرها تاثیر گذاشته و طعم آن ها را ناخوشایند كند.

شدت تابش نور همچنین می ‌‌تواند روی ماهیت ماده بسته ‌بندی این شیرها تاثیر گذارد این مواد می ‌توانند به داخل شیر منتشر شده و به راحتی با تركیبات موثره شیر واكنش داده و مواد مُخرب و مُضری را در محصول تولید كنند.


.:: نکات مهمی را در
 

emajid16

عضو جدید
کاربر ممتاز
.:: سونای صورت برای پاکسازی پوست چهره ::.

اگر از پوست ناصاف و جوش‌های سرسیاه سطح پوست خود خسته شده‌اید، با این روش خانگی می‌توانید راه تنفس پوست‌تان را باز و پوست چهره‌تان را پاک سازی کنید. برای این کار به یک کاسه آب، اجاق یا کتری، حوله و روغن پایه اسطوخودوس نیاز دارید.
آب درون کاسه را روی اجاق یا در کتری داغ کنید. همان‌طور که آب در حال جوشیدن است، صورت خود را با روش‌های همیشگی تمیز کنید. به محض این که آب به جوش آمد، آن را از روی اجاق بردارید. کاسه آب داغ را روی یک میز بگذارید یا اگر آب را درون کتری به جوش آورده‌اید، آن را درون کاسه‌ای بریزید. حالا چند قطره روغن اسطوخودوس به آب جوشیده بیفزایید. البته می‌توانید از اسطوخودوس خشک شده نیز استفاده کنید. اگر به رایحه نعنا یا رزماری نیز علاقه دارید، می‌توانید چند قطره از این مواد را به آب اضافه کنیدو سپس اجازه دهید تا آب کمی خنک شود.

بعد از آن روی کاسه آب خم شوید. اگر بخار آب خیلی داغ است، فاصله صورت خود را با آب بیشتر کنید یا صبر کنید تا آب خنک‌تر شود؛ البته یادتان باشد که آب همچنان باید بخار داشته باشد. حالا حوله را روی صورت خود بیندازید، طوری که مثل چادری روی سر شما و بخار آب قرار گیرد. حداقل بین ۵ تا ۱۰ دقیقه صورت خود را در معرض بخار آب قرار دهید. گاهی صورت خود را به چپ و راست حرکت دهید تا بخار به تمام پوست صورت‌تان برسد.

منبع : مرجع آرایشی و بهداشتی ایران

.:: پروتئین بخورید و هشیار بمانید ! ::.

خوراکیهایی که باعث می شوند احساس بهتری داشته باشید و هوش شما را نیز افزایش می دهند. یکی از اولین عملکردهای مغز برای اغلب مردم همین است : کربوهیدراتها به خصوص شکر، خواب آور هستند و غذاهای حاوی پروتئین نسبتا"نشاط آور. وقتی تصمیم دارید که از لحاظ فکری کاملا" هشیار باشید از مصرف آب نبات، کیک، بستنی، شربت یا سریالهای شکری ساده، برنج و انواع غذاهای ماکارونی دار (بدون گوشت، شیر یا سایر غذاهای پروتئین دار) پرهیز کنید.

در عوض، برای بالا بردن سطح هوشیاری خود غذاهای سرشار از پروتئین را به تنهایی و یا همراه با غذاهای شیرین و نشاسته ای مصرف کنید. بهترین غذاهای توصیه شده عبارتند از : غذاهای دریایی کم چرب، سینه بوقلمون، شیرکم چرب، ماست کم چرب و گوشت کم چربی گاو. از آنجا که چربی دیر هضم می شود، خواب آور است و عمل مغز را کند می کند. سایر خوراکیها مثل سبزیجات دارای برگ سبز به نظر می رسد عملی بینابین دارند، یعنی نه تحریک کننده هستند و نه مغز را فعال می کنند.

.:: همه چیز در مورد مسواک و روش های مسواک زدن ::.

مسواک زدن صحیح حداقل دو دقیقه طول خواهد کشید. درست شنیدید یعنی معادل ۱۲۰ ثانیه !
اغلب افراد این مقدار زمان را صرف مسواک زدن نمی کنند. برای اینکه این مدت زمان را خوب حس کنید سعی کنید هنگام مسواک زدن از یک تایمر استفاده کنید. برای اینکه دندان ها را صحیح مسواک نمایید مسواک را با حرکت کوتاه و با ضربه ملایم بر روی سطوح دندان حرکت دهید. بر روی خط لثه، سطوح دور از دسترس دندان های عقب، بخشهای نزدیک پرکردگیها، تاج دندانها و بقیه ترمیمها توجه بیشتری اعمال کنید. برای پاک کردن کامل هر ناحیه به ترتیب زیر عمل کنید :

1. ابتدا سطوح خارجی دندانهای بالا و سپس دندان های پایین را مسواک بزنید.
2. سطوح داخلی دندان های بالا و سپس دندان های پایین را مسواک بزنید.
3. سطوح جونده را پاک کنید.
4. برای اینکه نفس خوشبوتری داشته باشید مسواک را به ملایمت بر روی سطح زبان بکشید.


5. برای پاک کردن باکتری ها و داشتن نفس خوشبوتر، به آرامی سطح زبان را مسواک بزنید.



6. به آرامی سطوح خارجی، داخلی و جونده هر یک از دندان ها را با حرکت لرزشی عقب - جلو مسواک بزنید.

7. مسواک را با زاویه ۴۵ درجه بر روی خط لثه قرار داده و با دور کردن از خط لثه بر روی دندان کشیده و یا به صورت پیچشی حرکت دهید.

:: انتخاب مسواک مناسب

اینکه از میان انواع مختلف مسواک هایی که در شکل ها و اندازه های مختلف در بازار موجودند، کدامیک را بخریم می تواند موجب سردرگمی ما شود. در اینجا به نکاتی که در انتخاب مسواک باید به آنها توجه کرد اشاره می کنیم:

بیشتر متخصصین دندان بر این باور هستند که مسواک های دارای موهای نرم برای زدودن پلاک و ذرات باقیمانده از دهان بهترین عملکرد را دارند. مسواک های زبر موجب آسیب رساندن به بافت لثه می شوند. مسواک های سرکوچک از این مزیت برخوردار هستند که بهتر میتوانند به تمام نواحی دهان از جمله سطوح دور از دسترس دندان های عقب برسند. از میان انواع مسواک با دسته های متفاوت (مانند دسته های دارای برجستگی و غیر لغزنده و یا دارای گلوگاه انعطاف پذیر)، شکل های مختلف سر (نوک تیز یا مستطیلی)، مدل های برس (موجدار، مسطح یا گنبدی شکل) مسواکی را بردارید که راحت تر می توانید با آن کار کنید. بهترین مسواک ها آنهایی هستند که با اندازه دهان شما همخوانی داشته و به آسانی به تمام نقاط دهان برسند. برای بسیاری از افراد مسواک های برقی جایگزین مناسبی محسوب می شوند چرا که مسواک های برقی وظیفه پاک کردن دندان ها را بهتر انجام می دهند. به ویژه برای افرادی که مسواک زدن برای آنها سخت است یا از ناراحتی های جسمی رنج می برند.

:: وقتی مسواك می‌زنید لثه‌تان خونریزی می‌کند؟

وقتی شما لثه‌های سالمی داشته باشید و با روش صحیحی مسواک بزنید، لثه‌هایتان خون‌ریزی نمی‌کند. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که در صورت خون‌ریزی هنگام مسواک کردن یا لثه‌های شما دچار بیماری شده‌اند یا اینکه مهارت لازم برای مسواک کردن را ندارید. در هر حال، برای برطرف شدن مشکلتان توصیه می‌کنم این یادداشت را بخوانید ...

یکی از علامت‌های بیماری لثه، خون‌ریزی از لثه‌ها به صورت خودبه‌خود، هنگام غذا خوردن یا هنگام مسواک کردن است اما شدت و پیشرفت بیماری با این علامت و به وسیله بیمار قابل تشخیص نیست. هنگامی که میکروب‌ها به صورت یک لایه نرم همراه با مواد غذایی و مواد موجود در بزاق به سطح دندان (تاج و ریشه) می‌چسبند با برانگیختن سیستم ایمنی لثه‌ها را پرخون و ملتهب می‌‌کنند. در این شرایط که هنوز جرم تشکیل نشده و لایه نرمی روی دندان شکل گرفته، به راحتی قابل برداشتن به وسیله مسواک و نخ دندان است و با رعایت بهداشت به حالت طبیعی برخواهد گشت اما در صورتی که زمان زیادی از تشکیل این لایه بگذرد و لایه سخت شده باشد (به عبارتی، جِرم تشکیل شده باشد) امکان تمیز کردن و برداشتن آن با مسواک وجود ندارد و دندان‌ها باید جرم‌گیری شوند.

لازم به توضیح است که مکانیزم ایجاد التهاب در هر دو حالت یکسان است. بنابراین کسانی که به دلیل خون‌ریزی لثه‌ها از مسواک کردن اجتناب می‌کنند، نه تنها باعث درمان مشکل و بهبود لثه‌ها نمی‌شوند؛ بلکه به تجمع میکروب‌ها و جِرم‌ها کمک می‌کنند. به خاطر داشته باشید مراجعه نکردن به دندانپزشک باعث می‌شود آسیب‌ها جدی‌تر و هزینه درمان بیشتر شود. در حالت طبیعی، از مجموع طول دندان، حدود 3/2 آن ریشه و 3/1 آن تاج است. 3/2 ریشه داخل استخوان قرار گرفته و ارتباط دندان و استخوان به وسیله الیافی به نام پریودنتال برقرار می‌شود. همچنین در قسمت بالای استخوان لثه به دندان چسبندگی دارد. در شروع بیماری، لثه اطراف دندان ملتهب می‌شود. اگر شما دیر اقدام درمانی کنید، التهاب پایدارشده و لثه از حالت طبیعی خارج می‌شود. با بیمار شدن لثه‌ ممکن است استخوان اطراف دندان نیز تخریب شود. به یاد داشته باشید بسیاری از بیماری‌های پریودنتال (لثه) شدید، در واقع، ادامه بیماری ساده‌ای است که با عدم رعایت بهداشت، مسواک نکردن و جرم‌گیری نکردن شروع شده است.

پیشنهاد من به همه کسانی که نسبت به رعایت بهداشت دهان و دندان کم‌توجه هستند و اگر حین مسواک کردن درد احساس می‌کنند یا خون‌ریزی از لثه را شاهد هستند مسواک زدن را ترک می‌کنند، این است که این كار را نكنند و برای علت‌یابی و درمان به دندان‌پزشک مراجعه کنند.


.:: کاهش و کنترل طبیعی قند خون ::.

دو عدد بامیه متوسط را شسته و انتهای آنها را جدا کنید. سپس از وسط آن دو قطعه باریک مطابق شکل ببرید. دو قطعه بریده شده را درون یک لیوان آب بیندازید. روی لیوان را با درپوشی بپوشانید و در دمای طبیعی اطاق در طول شب نگهدارید.

صبح زود پیش از صرف صبحانه دو قطعه بامیه را از لیوان خارج کرده و آب درون لیوان را نوش جان کنید. این کار را بصورت روزانه انجام دهید. پس از دوهفته شاهد کاهش چشمگیر و ملموس قند خونتان خواهید بود.

.:: خاصیت های جالب انـــار ::.

احتمالا از هر کسی درباره خواص انار بپرسید، در پاسخ می‌گوید که انار خون را تصفیه می‌کند ولی متخصصان تغذیه، فواید دیگری را هم برای انار ذکر می‌کنند …

- تصفیه خون : می‌دانید که انار یک تصفیه‌کننده خون بوده و برای کبد بسیار مناسب است. به این دلیل از قدیم خوردن این میوه برای شفافیت پوست توصیه می‌شده است. از امام رضا(ع) نقل می‌کنند که: "انار بخورید تا دهان‌تان پاکیزه و خوش‌بو شود" مطالعات متعدد نشان داده که عادت به خوردن این میوه مانع تشکیل پلاک‌های دندانی و بروز پوسیدگی دندان می‌شود.

- تقویت قلب : نکته مهمی که باید درباره انار بدانیم خاصیت حفاظتی آن در برابر بیماری‌های قلبی است. انار احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی را با کاهش فشار خون، جلوگیری از اکسید شدن LDL و تشکیل پلاک در دیواره عروق پایین آورده و ریسک ابتلا به گرفتگی عروق را کم می‌کند.

- میوه بارداری : خانم‌های باردار نیز بهتر است در این دوران انار میل کنند زیرا این میوه هم علایم ویارشان را کاهش می‌دهد و هم به رشد جنین کمک می‌کند.

- منبع آنتی‌اکسیدان : این میوه سرشار از ویتامین C (یکی از آنتی‌اکسیدان‌های قوی) است و به این ترتیب، خوردن یک عدد از آن یا ۱۰۰ سی‌سی از آب انار تامین‌کننده ۱۶ درصد از نیاز روزانه به این ویتامین است. ضمنا منبعی از ویتامین B5 و پتاسیم است و ترکیبات آنتی‌اکسیدانی آن هم از خانواده پلی فنول‌ها، دیگر مواد ارزشمند این میوه هستند. مزه گس انار نیز به دلیل تاننی است که در پوست‌اش دارد، درست مثل چای.

- رب انار : یکی از فرآورده‌های پرمصرف این میوه رب انار است؛ به این ترتیب که آب انار را جوشانده و آن را تغلیظ می‌کنند و به عنوان چاشنی به خصوص در خورش فسنجان و تهیه زیتون پرورده مورد استفاده قرار می‌دهند. البته این رب می‌تواند ترش و یا شیرین باشد که با افزودن کمی شکر و یا آب نارنج و یا آب غوره این مزه‌ها تقویت خواهند شد.

- ترکیب انار و گل‌پر : خوردن این میوه و آب آن به دلیل ترکیباتی که دارد، یبوست‌آور است و خوردن‌اش به همراه هسته مانند یک ملین عمل می‌کند اما به دلیل ایجاد مشکلاتی به هنگام دفع، بهتر است که یک چهارم آن را با هسته و بقیه‌اش را بدون هسته میل کنید. ضمنا از آنجا که این میوه نفاخ است، مصرف آن با گیاه معطری مانند گل‌پر که طبع گرمی دارد، خاصیت نفاخ بودن را از این میوه می‌گیرد. خوردن انار یا آب آن به تنهایی سوء‌هاضمه‌آور بوده و سوزش معده به دنبال دارد. به این دلیل خوردن‌اش با گلپر توصیه می‌شود. یادتان باشد که خوردن مقدار کمی از انار گلپر زده بعد از غذا به هضم غذا کمک می‌کند.

- آش انار : با این میوه می‌توانید آشی گرم تهیه کنید به نام آش انار که یزدی‌ها آن را پخته و بیشتر از همه میل می‌کنند. طرز تهیه‌اش به این ترتیب است که برنج و لپه را به همراه سبزی آش (جعفری و گشنیز) و کمی سیر طبخ کرده و سپس نیم ساعت قبل از برداشتن آش از روی حرارت به آن آب انار یا رب انار می‌افزایند و به جای نعناع داغی که به سایر آش‌ها اضافه می‌شود، به آن کمی گلپر می‌زنند.
 

Similar threads

بالا