.:: سالمترین نوع نـــان كدام است؟ ::.
در سبد غذایی ما ایرانیان بطور روزمره نانهای متفاوتی مورد مصرف قرار میگیرند كه مرسومترین این نانها را میتوان به سنگك، بربری، تافتون و لواش كه به روش سنتی پخته میشوند، تقسیم كرد. اما کدامیک مفیدترند؟
1. نان سنگك: نانی سبوسدار با ضخامت 5 4 میلیمتر بوده كه در 100 گرم آن 258 كالری انرژی نهفته است و از نظر میزان مواد مغذی و برخورداری از ویتامینها خصوصا ویتامینهای گروه B و اسید فولیك، املاح معدنی و پروتئینهای ضروری بدن، بهترین نان تولیدی محسوب میشود.
خمیر سنگك از آرد كامل بدون كسر مواد آلی، فیبر و سبوس به دست میآید بدین سبب رنگ آن تیرهتر و هضم آن كمی سختتر است. خمیر آن به صورت طبیعی و بدون استفاده از افزودنیها تهیه میشود و مصرف جوش شیرین در نان سنگك نادر است. آرد سنگك حاوی بیشترین سبوس بوده در نتیجه از بسیاری از امراض و عوارض عروقی، گوارشی و سرطان جلوگیری میكند و تنها نان سنتی مطلوب بیماران دیابتی به حساب میآید. تخمیر در آن كامل و طولانی است و با حرارت نیمه مستقیم و نسبت به ضخامت آن آرام و طولانی پخت میشود. همچنین ماندگاری نان سنگك مشروط به نگهداری مناسب، بهتر خواهد بود.
2. نان بربری: برای تهیه این نان از آرد سفید استفاده میكنند البته هنگام پخت به سطح خمیر آن مقداری سبوس میزنند تا كمبود سبوس نان تا حدودی جبران شود. در 100 گرم آن 265 كالری انرژی نهفته است و به علت فقدان مصرف جوششیرین در این نان ارزش غذایی بالاتری نسبت به بقیه نانهایی كه از آرد سفید تولید میشوند، دارد. نان بربری نانی است كه تخمیر آن طولانی بوده و با حرارت ملایم، در مدت زمانی طولانی پخت میشود.
نكته:در اثر تخمیر طولانی و كامل به وسیله مخمر در نانهای سنگك و بربری تركیبی به نام اسید فیتیك كه در آرد گندم به صورت معمول وجود داشته و مانع از جذب مطلوب آهن و كلسیم در بدن میشود، تجزیه شده و از اثر مخرب آن در بدن جلوگیری میشود.
3. نان تافتون: آرد این نان نسبت به سنگك از سبوس پایینتری برخوردار بوده و در 100 گرم آن 283 كالری انرژی نهفته است. تخمیر آن كوتاه بوده و با حرارت مستقیم و سریع پخته میشود و مصرف جوش شیرین در آن تقریبا فراگیر است.
4. نان لواش: آرد این نان در مقایسه با تافتون از درجه سبوس پایینتری برخوردار بوده و در 100 گرم آن 293 كالری انرژی نهفته است. دارای كوتاهترین زمان تخمیر بوده و پخت آن سریعتر است و استفاده از جوش شیرین در آن معمول است.
نكته:فقدان تخمیر كامل و طولانی در برخی از نانهای لواش و تافتون و استفاده از جوش شیرین كه به شدت قلیایی بوده و سبب تخمیر سریع میشود منجر به بروز عوارضی نظیر كمخونی، پوكی استخوان، سوءهاضمه، افسردگی، بیحالی، افزایش فشار خون، سوزش جدار داخلی معده و سوء جذب آهن و كلسیم در بدن میشود. البته در حال حاضر مصرف جوششیرین جهت تهیه نان ممنوع است.
.:: فواید دویدن برای سلامتی ::.
اگر دویدن طبق روال و برنامه منظمی باشد فواید زیادی را به هم راه دارد. بعضی از افراد این ورزش را تنها برای تفریح انجام می دهند ولی افرادی که فواید دویدن را به درستی می دانند به طور حرفه ای آن را دنبال می کنند. از جمله ی آنها می توان به کم کردن وزن، سلامت روح، استحکام استخوان ها، شادابی و نشاط که باعث ایجاد روابط اجتماعی بهتر می شود، اشاره کرد.
اگر قصد کم کردن وزن خود را دارید، دویدن گامی است بزرگ برای رسیدن به وزن ایده آلتان، ضمن اینکه با دویدن شما می توانید سرعت فعالیت های عادی خود را نسبت به افراد دیگر افزایش دهید.
از آنجایی که این ورزش نیاز به انرژی زیادی دارد، عاملی است تا بدن برای تأمین این انرژی کالری زیادی بسوازند، کالری که بدن در هنگام دویدن می سوزاند، مسلما" از ورزش های دیگر مثل راه رفتن و یوگا بیشتر است. فرمول اصلی کاهش وزن سوزاندن و مصرف مقدار کالری بیشتر از کالری دریافتی است که به بدن رسیده است.
در هنگام ورزش و فعالیت های اضافی بدن کالری اضافی را می سوزاند و برای تأمین کالری مورد نیاز مجبور به استفاده از چربی های زائد می شود. برای کم کردن ۵/۰ کیلو گرم از وزن باید ۳۵۰۰ کالری سوزانده شود که با احتساب نیاز کالری روزانه بدن برای فعالیت های عادی، باید ۵۰۰ کالری اضافه تر سوزانده شود، خیلی از ورزشکاران حرفه ای براحتی این کالری را در کمتر از یک ساعت می سوزانند. میزان مصرف کالری به هنگام این ورزش بستگی به وزن، شدت و سرعت دو و عملکرد خود دونده دارد.
دویدن با تعادل فشار خون باعث عملکرد بهتر شریان ها نیز می شود. در این هنگام شریان ها انبساط بیشتری پیدا کرده و جریان خون روان تر می شود، بنابراین با دویدن نه تنها بدنی متناسب خواهید داشت بلکه احتمال وقوع سکته قلبی کاهش و سلامت جسم و روح خود را نیز تضمین می کنید.
دویدن از طریق تقویت استخوان ها و ماهیچه ها سرعت سیر پیری را کاهش می دهد، استخوانها و ماهیچه ها برای پاسخ دهی به حرکات تند ورزشی تقویت می شوند. در مقابل استخوانها و ماهیچه های افرادی که فعالیت روزانه آنها بیشتر نشسته انجام میشود، ضعیف است. در این افراد استعداد ابتلا به پوکی استخوان بیشتر است. در مقابل استخوان بندی ورزشکاران قوی است و با گذشت سن، کم تر تحلیل می روند.
دویدن تأثیر زیادی در حفظ و تقویت سلامت روح و روان انسان دارد. طبق آمار بیشتر دونده های ورزشکار دارای روحیه ای شاد و صبوری در مقابل سیر زندگی هستند. موقع دویدن هورمونی به نام اندورفین ترشح می شود که باعث نشاط و شادابی می شود. یکی دیگر از تأثیرات این ورزش کاهش استرس است و یکی از علتهای اصلی آن این است که فرد دونده باید کاملا حواسش به مهارت انجام دو باشد و خود به خود از افکار روزانه مانند خانواده، کار و … خارج می شود و به این صورت است که شادابی و سرزندگی جایگزین افسردگی می شود.
شاید خیلی عجیب باشد که دویدن روی افزایش مهارت کنترل و هماهنگی نیز موثر است چرا که هنگام دویدن بروی بعضی از جاده های غیر آسفالت دونده باید تمام حواس و کنترل خود را حفظ کند تا احیانا با موانعی همچون سنگ، ریشه های درختان و … برخورد نکند و این خود مهارت خاص نیاز دارد. حتی دونده های حرفه ای در مسیر های صاف و خط کشی شده باید کاملا تمرکز داشته باشند که از مسیر خارج نشوند.
.:: سیگاریها، ضریب هوشی پایینتری دارند ! ::.
نتایج یك تحقیق جدید نشان میدهد كه سیگاری ها نسبت به افراد غیر سیگاری، ضریب هوشی كمتری دارند و هرچه فرد بیشتر سیگار بكشد، ضریب هوشی او كمتر میشود. این تحقیق روی 20 هزار بازنشسته ارتش صورت گرفته است.
دكتر مارك ویزر در گفت وگو با خبرگزاری رویترز خاطرنشان كرد: مردان جوانی كه در روز یك پاكت یا بیشتر سیگار میكشند، ضریب هوشیشان 5/7 نمره كمتر از جوانان غیر سیگاری است. شرح این پژوهش در مجله "اعتیاد" منتشر شده است. دكتر ویزر و دستیارانش چنین نتیجه گرفتهاند؛ برای نوجوانانی كه ضریب هوشی پایینتری دارند، باید برنامههای پیشگیری از استعمال دخانیات در نظر گرفته شده و اجرا شود.
در مطالعات قبلی هم چنین مشخص شد؛ افراد مبتلا به مشكلات روانی و رفتاری نیز بیشتر به سیگار روی میآوردند. البته در مطالعات دكتر ویزر هیچ یك از شركت كنندگان دچار مشكل بهداشت روانی نبودند، اما به گفته محققان؛ 28 درصد از آنها حداقل یك نخ سیگار در روز میكشیدند و 68 درصد هرگز سیگار نكشیده بودند. محققان دریافتند: نمرات تست هوش در سیگاریها به میزان قابل توجهی پایینتر از افراد غیرسیگاری است.
.:: گامی دیگر در تهیه واکسن ایدز ::.
دانشمندان آمریکایی، پادتن هایی را در خون بیماری کشف کرده اند که بیش از 90 درصد از گونه های ویروس اِچ آی وی را نابود می کند.
به گزارش واحد مرکزی خبر، دو پروتئین این پادتن ها با چسبیدن به بخشی از سلول که ویروس ایدز از آن برای ورود به سلول سالم و آلوده کردن آن استفاده می کند، مسیر این ویروس را مسدود می کنند.
محققان موسسه ملی سلامت امریکا معتقدند، این پادتن ها قدرتمندترین و موثرترین داروها علیه ویروس اچ ای وی، عامل ایجاد کننده بیماری ایدز هستند که تاکنون شناسایی شده اند.
.:: فواید جویدن آدامس ! ::.
به گفته پژوهشگران، آدامس جویدن به بهبود هر چه سریع تر بیمارانی که عمل جراحی روده انجام داده اند، کمک فراوانی می کند. به تازگی آزمایشی روی ۱۵۸ بیمار انجام شده که این گفته محققان را تا اندازه ای ثابت می کند. طبق اظهارات تیم پزشکی، جویدن آدامس با تحریک کردن اعصاب سیستم گوارش، سرعت انجام فعالیت های عادی روده را افزایش می دهد.
در هر آزمایش به هر گروه از بیماران آدامس های بدون قندی داده شد که باید سه نوبت در روز و بین ۵ تا ۴۵ دقیقه آن را می جویدند و سپس شرایط جسمانی آنها را با گروهی دیگر که آدامس نمی خوردند، مقایسه کردند. آندسته از بیمارانی که در آزمایش شرکت کرده بودند، گاز روده خود را سریع تر خارج کردند و حرکت روده هایشان سریع تر آغاز شد، که این نشان می داد روده ها سریع تر به کار افتاده اند.تمام جراحی های دستگاه گوارش می تواند باعث کاهش یا قطع کارکرد روده شود (که همان انسداد روده نام دارد) و عواقب خطرناکی هم در پی دارد. در چهار دوره از آزمایش ها، افرادی که آدامس جویده بودند، پس از عمل مدت کوتاه تری را نسبت به دیگران در بیمارستان سپری کردند.
اما محققان همچنان معتقدند باید تحقیقات کامل تری در این خصوص انجام شود تا اطمینان حاصل کنند آیا رابطه مستقیمی در این بین وجود دارد یا صرفاً یک تصادف است. اگر آدامس به واقع مدت بستری شدن افراد را در بیمارستان کاهش دهد، شرکت های بیمه و نیز شرکت خدمات درمانی شهروندان (NHS) در انگلستان می توانند میلیون ها پوند در سرمایه شان صرفه جویی کنند. امروزه به طور متوسط در طول یک سال بیش از ۳۱ هزار انگلیسی مورد عمل جراحی روده قرار می گیرند و بستری شدن یک شب بیشتر هر یک از آنها برای NHS چیزی حدود ۲۰۰ یورو هزینه دارد.
یکی از پرستاران که در بخش سرطان روده کار می کند، در این باره می گوید؛ "جویدن تقریباً شبیه خوردن است و موجب شروع حرکات حلقوی که در واقع همان حرکت روده است، می شود. انسداد می تواند بعد از هر عملی اتفاق بیفتد اما درصد وقوعش خیلی نادر است. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد جویدن آدامس ممکن است به بیمار کمک کند، اما این در حد یک پیشنهاد است و این طور نیست که ما به تمام بیمارانی که روده هایشان را جراحی کرده اند آدامس بدهیم."
.:: شیر پاستوریزه بخوریم یا استریلیزه؟ ::.
اغلب وقتی برای خرید شیر به مغازه یا سوپرماركت های بزرگ مراجعه می كنیم با افرادی مواجه می شویم كه برای مصرف روزانه، شیرهای استریلیزه یا همان مدت دار را به شیرهای پاستوریزه ترجیح می دهند. این افراد عقیده دارند شیرهای استریلیزه سالم تر هستند و مدت زمان ماندگاری آن ها بیشتر است! اما واقعیت این نیست. امروزه شیرها را به دو روش پاستوریزاسیون و استریلیزاسیون به منظور نابودی میكروب ها و افزایش مدت ماندگاری حرارت دهی می كنند.
در روش پاستوریزاسیون، میكروب های بیماری زا از بین می روند ولی میكروب های عامل فساد باقی می مانند بنابراین مدت زمان ماندگاری این شیرها در یخچال 2 تا 3 روز است و بعد از این مدت میكروب های عامل فساد حتی در سرمای یخچال فعال می شوند و شیر را غیر قابل مصرف می كنند. اما در مقابل و در روش استریلیزاسیون به دلیل درجه حرارت بالا، تمامی میكروب های بیماری زا و عامل فساد موجود در شیر نابود می شوند (البته این نابودی صد درصد نیست). بنابراین این نوع شیرها حتی در خارج از یخچال تا 6 ماه قابلیت نگهداری دارند.
اما نكته قابل توجه آن است كه به محض بازكردن بسته بندی این شیرها و تبادل هوایی در آن، شرایط آن ها شبیه به سایر شیرهای پاستوریزه می شود و تنها به مدت 2 روز می توان آن ها را در یخچال نگهداری كرد. نكته مهم تر آن است كه شیرهای مدت دار به دلیل شدت حرارت بالای استریلیزاسیون در مقایسه با شیرهای پاستوریزه مواد مغذی بیشتری را از دست می دهند. به طور معمول در شیر پاستوریزه 10 تا 20 درصد پروتئین های محلول در شیر تخریب می شوند؛ در حالی كه در شیر استریل این مقدار تخریب به 40 تا 60 درصد می رسد. همچنین حرارت بالا اثر نامطلوب خود را روی برخی ویتامین های حساس به حرارت شیر نیز می گذارد.
ویتامین های c، b1، b6 و b12 موجود در شیرهای استریل تقریبا 5/1 تا 2 برابر بیشتر از ویتامین های شیرهای پاستوریزه تخریب می شوند. معضل دیگر آن كه برخی افراد نیز عادت دارند جهت مصرف شیر روزانه خود حتما آن را به صورت گرم میل كنند. گرم كردن و جوشاندن شیرهای استریل می تواند از قدرت جذب كلسیم محلول در شیر بكاهد و همچنین پروتئین های شیر را 20 تا 25 درصد منعقد و غیر قابل هضم كند.
بنابراین اگر می خواهید شیر را به صورت روزانه یا ظرف مدت 2 تا 3 روز مصرف كنید لزوما از شیرهای پاستوریزه استفاده كنید. این شیرها طعم بهتر و مواد مغذی بیشتری دارند و در مقایسه قابلیت هضم بهتری دارند. نكته دیگر آنكه برخی از فروشندگان به صرف آن كه شیرهای استریل نیاز به یخچال ندارند آن ها را پشت شیشه مغازه و مقابل نور آفتاب نگهداری می كنند. در این رابطه باید دانست شدت نور می تواند تا حدودی روی طعم و مزه این شیرها تاثیر گذاشته و طعم آن ها را ناخوشایند كند.
شدت تابش نور همچنین می تواند روی ماهیت ماده بسته بندی این شیرها تاثیر گذارد این مواد می توانند به داخل شیر منتشر شده و به راحتی با تركیبات موثره شیر واكنش داده و مواد مُخرب و مُضری را در محصول تولید كنند.
.:: نکات مهمی را در
در سبد غذایی ما ایرانیان بطور روزمره نانهای متفاوتی مورد مصرف قرار میگیرند كه مرسومترین این نانها را میتوان به سنگك، بربری، تافتون و لواش كه به روش سنتی پخته میشوند، تقسیم كرد. اما کدامیک مفیدترند؟
1. نان سنگك: نانی سبوسدار با ضخامت 5 4 میلیمتر بوده كه در 100 گرم آن 258 كالری انرژی نهفته است و از نظر میزان مواد مغذی و برخورداری از ویتامینها خصوصا ویتامینهای گروه B و اسید فولیك، املاح معدنی و پروتئینهای ضروری بدن، بهترین نان تولیدی محسوب میشود.
خمیر سنگك از آرد كامل بدون كسر مواد آلی، فیبر و سبوس به دست میآید بدین سبب رنگ آن تیرهتر و هضم آن كمی سختتر است. خمیر آن به صورت طبیعی و بدون استفاده از افزودنیها تهیه میشود و مصرف جوش شیرین در نان سنگك نادر است. آرد سنگك حاوی بیشترین سبوس بوده در نتیجه از بسیاری از امراض و عوارض عروقی، گوارشی و سرطان جلوگیری میكند و تنها نان سنتی مطلوب بیماران دیابتی به حساب میآید. تخمیر در آن كامل و طولانی است و با حرارت نیمه مستقیم و نسبت به ضخامت آن آرام و طولانی پخت میشود. همچنین ماندگاری نان سنگك مشروط به نگهداری مناسب، بهتر خواهد بود.
2. نان بربری: برای تهیه این نان از آرد سفید استفاده میكنند البته هنگام پخت به سطح خمیر آن مقداری سبوس میزنند تا كمبود سبوس نان تا حدودی جبران شود. در 100 گرم آن 265 كالری انرژی نهفته است و به علت فقدان مصرف جوششیرین در این نان ارزش غذایی بالاتری نسبت به بقیه نانهایی كه از آرد سفید تولید میشوند، دارد. نان بربری نانی است كه تخمیر آن طولانی بوده و با حرارت ملایم، در مدت زمانی طولانی پخت میشود.
نكته:در اثر تخمیر طولانی و كامل به وسیله مخمر در نانهای سنگك و بربری تركیبی به نام اسید فیتیك كه در آرد گندم به صورت معمول وجود داشته و مانع از جذب مطلوب آهن و كلسیم در بدن میشود، تجزیه شده و از اثر مخرب آن در بدن جلوگیری میشود.
3. نان تافتون: آرد این نان نسبت به سنگك از سبوس پایینتری برخوردار بوده و در 100 گرم آن 283 كالری انرژی نهفته است. تخمیر آن كوتاه بوده و با حرارت مستقیم و سریع پخته میشود و مصرف جوش شیرین در آن تقریبا فراگیر است.
4. نان لواش: آرد این نان در مقایسه با تافتون از درجه سبوس پایینتری برخوردار بوده و در 100 گرم آن 293 كالری انرژی نهفته است. دارای كوتاهترین زمان تخمیر بوده و پخت آن سریعتر است و استفاده از جوش شیرین در آن معمول است.
نكته:فقدان تخمیر كامل و طولانی در برخی از نانهای لواش و تافتون و استفاده از جوش شیرین كه به شدت قلیایی بوده و سبب تخمیر سریع میشود منجر به بروز عوارضی نظیر كمخونی، پوكی استخوان، سوءهاضمه، افسردگی، بیحالی، افزایش فشار خون، سوزش جدار داخلی معده و سوء جذب آهن و كلسیم در بدن میشود. البته در حال حاضر مصرف جوششیرین جهت تهیه نان ممنوع است.
.:: فواید دویدن برای سلامتی ::.
اگر دویدن طبق روال و برنامه منظمی باشد فواید زیادی را به هم راه دارد. بعضی از افراد این ورزش را تنها برای تفریح انجام می دهند ولی افرادی که فواید دویدن را به درستی می دانند به طور حرفه ای آن را دنبال می کنند. از جمله ی آنها می توان به کم کردن وزن، سلامت روح، استحکام استخوان ها، شادابی و نشاط که باعث ایجاد روابط اجتماعی بهتر می شود، اشاره کرد.
اگر قصد کم کردن وزن خود را دارید، دویدن گامی است بزرگ برای رسیدن به وزن ایده آلتان، ضمن اینکه با دویدن شما می توانید سرعت فعالیت های عادی خود را نسبت به افراد دیگر افزایش دهید.
از آنجایی که این ورزش نیاز به انرژی زیادی دارد، عاملی است تا بدن برای تأمین این انرژی کالری زیادی بسوازند، کالری که بدن در هنگام دویدن می سوزاند، مسلما" از ورزش های دیگر مثل راه رفتن و یوگا بیشتر است. فرمول اصلی کاهش وزن سوزاندن و مصرف مقدار کالری بیشتر از کالری دریافتی است که به بدن رسیده است.
در هنگام ورزش و فعالیت های اضافی بدن کالری اضافی را می سوزاند و برای تأمین کالری مورد نیاز مجبور به استفاده از چربی های زائد می شود. برای کم کردن ۵/۰ کیلو گرم از وزن باید ۳۵۰۰ کالری سوزانده شود که با احتساب نیاز کالری روزانه بدن برای فعالیت های عادی، باید ۵۰۰ کالری اضافه تر سوزانده شود، خیلی از ورزشکاران حرفه ای براحتی این کالری را در کمتر از یک ساعت می سوزانند. میزان مصرف کالری به هنگام این ورزش بستگی به وزن، شدت و سرعت دو و عملکرد خود دونده دارد.
دویدن با تعادل فشار خون باعث عملکرد بهتر شریان ها نیز می شود. در این هنگام شریان ها انبساط بیشتری پیدا کرده و جریان خون روان تر می شود، بنابراین با دویدن نه تنها بدنی متناسب خواهید داشت بلکه احتمال وقوع سکته قلبی کاهش و سلامت جسم و روح خود را نیز تضمین می کنید.
دویدن از طریق تقویت استخوان ها و ماهیچه ها سرعت سیر پیری را کاهش می دهد، استخوانها و ماهیچه ها برای پاسخ دهی به حرکات تند ورزشی تقویت می شوند. در مقابل استخوانها و ماهیچه های افرادی که فعالیت روزانه آنها بیشتر نشسته انجام میشود، ضعیف است. در این افراد استعداد ابتلا به پوکی استخوان بیشتر است. در مقابل استخوان بندی ورزشکاران قوی است و با گذشت سن، کم تر تحلیل می روند.
دویدن تأثیر زیادی در حفظ و تقویت سلامت روح و روان انسان دارد. طبق آمار بیشتر دونده های ورزشکار دارای روحیه ای شاد و صبوری در مقابل سیر زندگی هستند. موقع دویدن هورمونی به نام اندورفین ترشح می شود که باعث نشاط و شادابی می شود. یکی دیگر از تأثیرات این ورزش کاهش استرس است و یکی از علتهای اصلی آن این است که فرد دونده باید کاملا حواسش به مهارت انجام دو باشد و خود به خود از افکار روزانه مانند خانواده، کار و … خارج می شود و به این صورت است که شادابی و سرزندگی جایگزین افسردگی می شود.
شاید خیلی عجیب باشد که دویدن روی افزایش مهارت کنترل و هماهنگی نیز موثر است چرا که هنگام دویدن بروی بعضی از جاده های غیر آسفالت دونده باید تمام حواس و کنترل خود را حفظ کند تا احیانا با موانعی همچون سنگ، ریشه های درختان و … برخورد نکند و این خود مهارت خاص نیاز دارد. حتی دونده های حرفه ای در مسیر های صاف و خط کشی شده باید کاملا تمرکز داشته باشند که از مسیر خارج نشوند.
.:: سیگاریها، ضریب هوشی پایینتری دارند ! ::.
نتایج یك تحقیق جدید نشان میدهد كه سیگاری ها نسبت به افراد غیر سیگاری، ضریب هوشی كمتری دارند و هرچه فرد بیشتر سیگار بكشد، ضریب هوشی او كمتر میشود. این تحقیق روی 20 هزار بازنشسته ارتش صورت گرفته است.
دكتر مارك ویزر در گفت وگو با خبرگزاری رویترز خاطرنشان كرد: مردان جوانی كه در روز یك پاكت یا بیشتر سیگار میكشند، ضریب هوشیشان 5/7 نمره كمتر از جوانان غیر سیگاری است. شرح این پژوهش در مجله "اعتیاد" منتشر شده است. دكتر ویزر و دستیارانش چنین نتیجه گرفتهاند؛ برای نوجوانانی كه ضریب هوشی پایینتری دارند، باید برنامههای پیشگیری از استعمال دخانیات در نظر گرفته شده و اجرا شود.
در مطالعات قبلی هم چنین مشخص شد؛ افراد مبتلا به مشكلات روانی و رفتاری نیز بیشتر به سیگار روی میآوردند. البته در مطالعات دكتر ویزر هیچ یك از شركت كنندگان دچار مشكل بهداشت روانی نبودند، اما به گفته محققان؛ 28 درصد از آنها حداقل یك نخ سیگار در روز میكشیدند و 68 درصد هرگز سیگار نكشیده بودند. محققان دریافتند: نمرات تست هوش در سیگاریها به میزان قابل توجهی پایینتر از افراد غیرسیگاری است.
.:: گامی دیگر در تهیه واکسن ایدز ::.
دانشمندان آمریکایی، پادتن هایی را در خون بیماری کشف کرده اند که بیش از 90 درصد از گونه های ویروس اِچ آی وی را نابود می کند.
به گزارش واحد مرکزی خبر، دو پروتئین این پادتن ها با چسبیدن به بخشی از سلول که ویروس ایدز از آن برای ورود به سلول سالم و آلوده کردن آن استفاده می کند، مسیر این ویروس را مسدود می کنند.
محققان موسسه ملی سلامت امریکا معتقدند، این پادتن ها قدرتمندترین و موثرترین داروها علیه ویروس اچ ای وی، عامل ایجاد کننده بیماری ایدز هستند که تاکنون شناسایی شده اند.

.:: فواید جویدن آدامس ! ::.
به گفته پژوهشگران، آدامس جویدن به بهبود هر چه سریع تر بیمارانی که عمل جراحی روده انجام داده اند، کمک فراوانی می کند. به تازگی آزمایشی روی ۱۵۸ بیمار انجام شده که این گفته محققان را تا اندازه ای ثابت می کند. طبق اظهارات تیم پزشکی، جویدن آدامس با تحریک کردن اعصاب سیستم گوارش، سرعت انجام فعالیت های عادی روده را افزایش می دهد.
در هر آزمایش به هر گروه از بیماران آدامس های بدون قندی داده شد که باید سه نوبت در روز و بین ۵ تا ۴۵ دقیقه آن را می جویدند و سپس شرایط جسمانی آنها را با گروهی دیگر که آدامس نمی خوردند، مقایسه کردند. آندسته از بیمارانی که در آزمایش شرکت کرده بودند، گاز روده خود را سریع تر خارج کردند و حرکت روده هایشان سریع تر آغاز شد، که این نشان می داد روده ها سریع تر به کار افتاده اند.تمام جراحی های دستگاه گوارش می تواند باعث کاهش یا قطع کارکرد روده شود (که همان انسداد روده نام دارد) و عواقب خطرناکی هم در پی دارد. در چهار دوره از آزمایش ها، افرادی که آدامس جویده بودند، پس از عمل مدت کوتاه تری را نسبت به دیگران در بیمارستان سپری کردند.
اما محققان همچنان معتقدند باید تحقیقات کامل تری در این خصوص انجام شود تا اطمینان حاصل کنند آیا رابطه مستقیمی در این بین وجود دارد یا صرفاً یک تصادف است. اگر آدامس به واقع مدت بستری شدن افراد را در بیمارستان کاهش دهد، شرکت های بیمه و نیز شرکت خدمات درمانی شهروندان (NHS) در انگلستان می توانند میلیون ها پوند در سرمایه شان صرفه جویی کنند. امروزه به طور متوسط در طول یک سال بیش از ۳۱ هزار انگلیسی مورد عمل جراحی روده قرار می گیرند و بستری شدن یک شب بیشتر هر یک از آنها برای NHS چیزی حدود ۲۰۰ یورو هزینه دارد.
یکی از پرستاران که در بخش سرطان روده کار می کند، در این باره می گوید؛ "جویدن تقریباً شبیه خوردن است و موجب شروع حرکات حلقوی که در واقع همان حرکت روده است، می شود. انسداد می تواند بعد از هر عملی اتفاق بیفتد اما درصد وقوعش خیلی نادر است. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد جویدن آدامس ممکن است به بیمار کمک کند، اما این در حد یک پیشنهاد است و این طور نیست که ما به تمام بیمارانی که روده هایشان را جراحی کرده اند آدامس بدهیم."
.:: شیر پاستوریزه بخوریم یا استریلیزه؟ ::.
اغلب وقتی برای خرید شیر به مغازه یا سوپرماركت های بزرگ مراجعه می كنیم با افرادی مواجه می شویم كه برای مصرف روزانه، شیرهای استریلیزه یا همان مدت دار را به شیرهای پاستوریزه ترجیح می دهند. این افراد عقیده دارند شیرهای استریلیزه سالم تر هستند و مدت زمان ماندگاری آن ها بیشتر است! اما واقعیت این نیست. امروزه شیرها را به دو روش پاستوریزاسیون و استریلیزاسیون به منظور نابودی میكروب ها و افزایش مدت ماندگاری حرارت دهی می كنند.
در روش پاستوریزاسیون، میكروب های بیماری زا از بین می روند ولی میكروب های عامل فساد باقی می مانند بنابراین مدت زمان ماندگاری این شیرها در یخچال 2 تا 3 روز است و بعد از این مدت میكروب های عامل فساد حتی در سرمای یخچال فعال می شوند و شیر را غیر قابل مصرف می كنند. اما در مقابل و در روش استریلیزاسیون به دلیل درجه حرارت بالا، تمامی میكروب های بیماری زا و عامل فساد موجود در شیر نابود می شوند (البته این نابودی صد درصد نیست). بنابراین این نوع شیرها حتی در خارج از یخچال تا 6 ماه قابلیت نگهداری دارند.
اما نكته قابل توجه آن است كه به محض بازكردن بسته بندی این شیرها و تبادل هوایی در آن، شرایط آن ها شبیه به سایر شیرهای پاستوریزه می شود و تنها به مدت 2 روز می توان آن ها را در یخچال نگهداری كرد. نكته مهم تر آن است كه شیرهای مدت دار به دلیل شدت حرارت بالای استریلیزاسیون در مقایسه با شیرهای پاستوریزه مواد مغذی بیشتری را از دست می دهند. به طور معمول در شیر پاستوریزه 10 تا 20 درصد پروتئین های محلول در شیر تخریب می شوند؛ در حالی كه در شیر استریل این مقدار تخریب به 40 تا 60 درصد می رسد. همچنین حرارت بالا اثر نامطلوب خود را روی برخی ویتامین های حساس به حرارت شیر نیز می گذارد.
ویتامین های c، b1، b6 و b12 موجود در شیرهای استریل تقریبا 5/1 تا 2 برابر بیشتر از ویتامین های شیرهای پاستوریزه تخریب می شوند. معضل دیگر آن كه برخی افراد نیز عادت دارند جهت مصرف شیر روزانه خود حتما آن را به صورت گرم میل كنند. گرم كردن و جوشاندن شیرهای استریل می تواند از قدرت جذب كلسیم محلول در شیر بكاهد و همچنین پروتئین های شیر را 20 تا 25 درصد منعقد و غیر قابل هضم كند.
بنابراین اگر می خواهید شیر را به صورت روزانه یا ظرف مدت 2 تا 3 روز مصرف كنید لزوما از شیرهای پاستوریزه استفاده كنید. این شیرها طعم بهتر و مواد مغذی بیشتری دارند و در مقایسه قابلیت هضم بهتری دارند. نكته دیگر آنكه برخی از فروشندگان به صرف آن كه شیرهای استریل نیاز به یخچال ندارند آن ها را پشت شیشه مغازه و مقابل نور آفتاب نگهداری می كنند. در این رابطه باید دانست شدت نور می تواند تا حدودی روی طعم و مزه این شیرها تاثیر گذاشته و طعم آن ها را ناخوشایند كند.
شدت تابش نور همچنین می تواند روی ماهیت ماده بسته بندی این شیرها تاثیر گذارد این مواد می توانند به داخل شیر منتشر شده و به راحتی با تركیبات موثره شیر واكنش داده و مواد مُخرب و مُضری را در محصول تولید كنند.
.:: نکات مهمی را در