مجسمه های شهری

DDDIQ

مدیر ارشد
جمال الدين سهيلي
عضو هيات علمي دانشگاه آزاد اسلامي قزوين

مقدمه :
اگر در باب طراحي شهري متصور شويم كه عوامل ايجاد شده در طراحي ،اجزائي هستند كه بتوان آنها را به ابيات يك قطعه شعر تشبيه نمود و كل موضوع طراحي شهري را نمودي از يك قطعه شعر دانست ، چنانچه ابيات اين قطعه شعر به لحاظ محتوا و آهنگ با هم متناسب باشند ، خواننده افكار و توانمندي شاعر را خواهد ستود، اما در صورت آشفتگي در شعر مي توان حدس زد كه شاعر آشنايي با كل موضوع نداشته است كه اين نتيجه گيري در رابطه با موضوع طراحي شهري نيز ق ابل تعميم است . يعني هر چه اجزاي طراحي شده در يك شهر به لحاظ شكل و محتوا با همديگر هماهنگ و متناسب باشند ، بيننده در پايان نه تنها از كل سيماي يك شهر لذت خواهد برد بلكه به هماهنگي دستگاههاي زيربط و آگاهي ايشان در امرطراحي شهري پي خواهد برد.
برخي عوامل و اشكال مبلمان شهري كه طراحي شده نيستند مانند پست هاي برق و مخابرات ،تابلوهاي اطلاع رساني سازمانها و نهادهاي مختلف شهر ، صندوقهاي صدقات …… از يك طرف و عواملي كه به منظورزيبا سازي شهر به صورت آگاهانه و هدفمند طراحي ميشوند مانند فضاهاي سبز ، مجسمه هاي شهري ،چر اغهاي روشنايي و آب نماها ، از طرف ديگر مجموعه اي از مناظر شهري را ارائه مي نمايند كه مكانيابي ،مقياس ساخت و ايجاد ارتباط بين آنها مي تواند در موفقيت بيشتر موثر باشد .
بنابراين بنظر مي رسد طرح مسئله داراي ابعاد بسيار گسترده اي بوده و نياز است كه بررسي هر كد ام از موضوعات بشكلي دقيق تر و همه جانبه صورت پذيرد . لذا سعي نگارنده برآنست كه موضوع طراحي مجسمه هاي شهري و كاركردهاي آنها در تعريف هويت و سيماي شهري مورد بررسي قرار گيرد ، ضمن آنكه نمونه هايي از مجسمه هاي شهري در كشورهاي مختلف معرفي مي شود تا امكان ارائه نتايج كاربردي از اين يادداشت فراهم شود .

حجم فایل 482 کیلوبایت
لینک دانلود
 

DDDIQ

مدیر ارشد
مجسمه سازی درفضاهای شهری*

مجسمه سازی درفضاهای شهری*

مجسمه سازی درفضاهای شهری*
دکتر حسنعلی پورمند 1، محسن موسیوند** 2
1 استادیار دانشکده هنر، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
2 کارشناس ارشد پژوهش هنر، دانشکده هنر

چکیده:
شهرهای امروزی، سرشار از عناصر و آرایه های نامناسب و آشفته هستند و شهروندان به نوعی غرق در این همه آشفتگی، نیازمند مواجهه با فضاهایی مناسب، زیبا و هماهنگ با محیط خود هستند. بی شک ورود هنر و به ویژه "مجسمه های شهری" به عرصه فضاهای شهری، یکی از مناسب ترین راه حل ها، جهت زیباسازی فضاهای محیطی و ساختن فضاهایی جهت تمرکز و تعامل شهروندان در شهرها می باشد. اگر این آثار هماهنگ و متناسب با فضای محیطی خود باشند، مجسمه در فضای شهری مورد نظر به شیوه ای هماهنگ قرار می گیرد و البته شهروندان هم می توانند به خوبی با آن ارتباط برقرار نمایند و به نوعی درک و سلیقه زیباشناسانه این مخاطبین نیز ارتقا می یابد. در این راستا، علاوه بر مهارت هنرمند در خلق یک اثر حجمی زیبا و متناسب، شناخت فضاهای شهری مورد بحث و تسلط هنرمند به آن نیز می تواند به توفیق هر چه بیشتر اثر بیانجامد. غرب، البته در این زمینه پیشتاز بوده است. در این مقاله فارغ از تمامی فضاهای متعددی که در شهرها یافت می شود، فضاهایی هنرمندانه و حاوی آثار زیبا و متناسب مجسمه های شهری پیشنهاد می شود.

واژ ه های کلیدی:
مجسمه، شهر، مجسمه شهری، فرم، فضا، فضای شهری.
 

پیوست ها

  • Pourmand.pdf
    881 کیلوبایت · بازدیدها: 0

Similar threads

بالا