مباحث مرتبط با آزمون طراحی معماری

آرش آزاد

عضو جدید
واقعا واستون متاسفم ك چون شما رمپ طراحي كردي مي خواي ب هر قيمتي بگي رمپ درسته در حاليكه در اينجا قصد و نيت افراد رسيدن به بهترين و منطقي ترين پاسخه
و اينكه من نوعي رمپ گذاشتم يا نزاشتم مطرح نيست

من نمي دونم شما از كجا تشريف اورديد تهران ولي ما خيلي وقته تهران زندگي كرديم و درس خونديم ك شما پز 500 تومن كلاستون رو مي ديد

ب جاي اين حرفا اسم استادتون رو بگيد

واقعیتش اینه که طراح سوال انتظار داره با ساده ترین تکنولوژی و عامترینش طراحی بشه و عمدا اینجور کیدن که بهش فکر کنی
هدف ادیت کردن معمارای بیچارس ..

آرش آزاد

عضو جدید
اون پستي ك نوشته بوديد ك رفتيد كلاس و استادتون گفته بودن بايد عاميانه ترين تكنولوژي باشه رو گير نياوردم ك بزارم

ramin_archi62

عضو جدید
شما هر چور دوست دارید فکر کنید ولی اولویت با رمپ معلول هست
شما 1کی از منابعی که واسه شازمون اعلام کردن پیدا کن که جک معلول هست من حرف شما رو قبول میکنم
اتاق تصحیح هم آرایشگاه نیست هر کی دل به خواهی اصلاح کنه:biggrin:

ramin_archi62

عضو جدید
آرش خان آزاد به دوستان توهین نکنید
تهران بودن همچین آش دهن سوزی هم نیست
بهتره جای این بحث ها به هم کمک کنیم

ramin_archi62

عضو جدید
مهندس dar be dar دوست عزیز شمایی که میفرمایید بنده تازه اومدوم
اولا خدا 2 تا گوش و 2 تا چشم داده با 1 دهن پس بهتره انسان بیشتر ببینه و بشنوه و تحلیل کنه بعد حرف بزنه.
از شما دوست عزیز هم تقاضا دارم نه جبهه بگیرید نه راهنمایی غلط به بچه ها بدید.
منم اگه میخواستم مثل بعضی ها هر چی ذهنم میرسه درست و غلط الان بیشتر از شما حضور داشتم.
اگه خیلی ادعات میشه مثل فرزاد با عکس و منبع از گفته هات دفاع کن.
تشکر از همه دوستان

ramin_archi62

عضو جدید
دوست عزیز شرط قبولی 50 از 100 هستش
دیگه نمیان که بخاطر 1 رمپ یا جک 50 نمره ازش کم کنن
حتما استاندارد و مقررات دیگه رو خوب رعایت کرده
و اینم طرح ها رو چند نفر تصحیح میکنن
مثلا باکس پله و آسانسور 1 نفر میده بعدی
اون 1کی پارکینگ ها
میده بعدی اون رمپ ها
میده بعدی استاندارد فضاها
و همین طور ادامه دارههر کی نمره مربوط به خودشو میده
آخر مجموع میزنن میشه نمره کل

iman559

عضو جدید
دوستان دوباره می پرسم یه سوال حیاتی دارم : واسه ارتقاء پروانه از 3 به 2 بغیر از اون کلاسهای آموزشی و دوره هایی که خود نظام برگزار میکنه،، موقع صدور پروانه مسکن و شهرسازی چه مدارک دیگه ای رو بررسی میکنه مثلا قبولی پایه 3 تو آزمونو که 4 ساله پیش بوده روهم چک میکنه یا فقط به گرفتن نمرات از آزمون های کلاسهای ارتقاء پایه و حضور در همایش ها بسنده میکنه؟ خیلی مهمه هرکی در جریانه لطفا نظر بده. ممنون.

قبولی پایه 3 رو که بررسی میکنه جزو مدارکت ولی نمره ش مهم نیست..... کلا پایه 2 امتیار محوره عزیز...... برحسب سوابق 4 سالت...... برو چارتش رو از نظام مهندسی استانت بگیر.......

agin

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
دوستان عزیز
ماها زورمون فقط به همدیگه میرسه نه ؟؟؟؟؟؟
مهم نیست خیلی ازدوستان چی فکر میکنن که چی درسته یا نه !!! ببخشیدا اما کسای دیگه ای میفهمن درست چیه غلط چیه

اینکه میگین هر قسمتی رو یکی صحیح میکنه من نشنیدم تا حالا ، یکی ازمصحح های قدیمی آزمون میگفتن 3 تا رنگ روی کارتون میخوره که هرکدوم یه مفهومی داره و یه نمره هایی رو کم میکنه یا اولویت میده ( که البته کامل برامون توضیح دادن چه جوری! ولی گفتنش ازبحث اینجا خارجه)

بهتره نقد بکنین بچه ها ، نقد زنده و درست ، نه تخریب و کوچک کردن همدیگه ....... کاش ما معمارهایاد میگرفتیم یه کم ازاون ابراهایی که اون بالاها ساختیم و روش نشستیم بیایم پایین و درست به اطرافمون نگاه بکنیم

dar be dar

عضو جدید
مهندس dar be dar دوست عزیز شمایی که میفرمایید بنده تازه اومدوم اولا خدا 2 تا گوش و 2 تا چشم داده با 1 دهن پس بهتره انسان بیشتر ببینه و بشنوه و تحلیل کنه بعد حرف بزنه. از شما دوست عزیز هم تقاضا دارم نه جبهه بگیرید نه راهنمایی غلط به بچه ها بدید. منم اگه میخواستم مثل بعضی ها هر چی ذهنم میرسه درست و غلط الان بیشتر از شما حضور داشتم. اگه خیلی ادعات میشه مثل فرزاد با عکس و منبع از گفته هات دفاع کن. تشکر از همه دوستان
ممنونم دوست عزیز

ramin_archi62

عضو جدید
من جایی ندیدم که نورگیر سقفی الزامی باشه در مبحث 4 مقررات ذکر شده که باکس پله میتونه نور و تهویه مکانیکی (برقی) داشته باشه.

آرش آزاد

عضو جدید
آرش خان آزاد به دوستان توهین نکنید
تهران بودن همچین آش دهن سوزی هم نیست
بهتره جای این بحث ها به هم کمک کنیم

من توهين نكردم شما توهين كرديد ك گفتيد رفتيد كلاس و استادتون اينطوري گفته و چون ايشون گفته حتما همينه ولي از بردن اسم شون خودداري مي كنيد

شما يك جايي رو بيار كه نوشته باشه به هر قيمتي بايد رمپ زد و جك معلول اشتباهه
در مورد نحوه تصحيح اوراقم اشتباه مي كنيد ك البته من نمي خوام وارد بحث با شما بشم

• Like
واکنش ها: agin

yaghoobb

عضو جدید
سلام کسی میدونه تو فرم سابقه کار طراحی دقیقا باید چه عنوانی نوشت.من اسفند قبول شدم نمیدونم چی دقیقا تو فرم بنویسم.چون نمیدونم تو کدوم تاپیک مطرح کنم تو همه تاپیکا میزارم.لطفا منو ببخشید.

sara azadi

عضو جدید
سلام کسی میدونه تو فرم سابقه کار طراحی دقیقا باید چه عنوانی نوشت.من اسفند قبول شدم نمیدونم چی دقیقا تو فرم بنویسم.چون نمیدونم تو کدوم تاپیک مطرح کنم تو همه تاپیکا میزارم.لطفا منو ببخشید.
سلام دوست عزیز برای فرم سابقه کار طراحی باید سوابقی رو که در مورد طراحی معماری ( چه تو دفاتر یا مشاور) داری رو پر کنی که توسط دوتا مهندس پایه بالاتر امضا بشه. حواست باشه واسه طراحی سوابق طراحی و واسه نظارت سوابق نظارت رو بنویسی البته قوانین تو استانها فرق می کنه یه سوال از نظام استانی که ساکنی بکن و اطلاعات لازم رو بگیر

yaghoobb

عضو جدید
سلام دوست عزیز برای فرم سابقه کار طراحی باید سوابقی رو که در مورد طراحی معماری ( چه تو دفاتر یا مشاور) داری رو پر کنی که توسط دوتا مهندس پایه بالاتر امضا بشه. حواست باشه واسه طراحی سوابق طراحی و واسه نظارت سوابق نظارت رو بنویسی البته قوانین تو استانها فرق می کنه یه سوال از نظام استانی که ساکنی بکن و اطلاعات لازم رو بگیر
مرسی از لطفتون. من سابقه نظارت رو قبلا دادم.نمیدونم باید برا سابقه طراحی باید فقط بنویسیم طراحی.من تهرانم.بازم مبشکرم

yusofadibmanesh

عضو جدید

عنوان: درج سوالات و پاسخنامه آزمون آذرماه 92 تاريخ: دوشنبه 9 دی 1392
بسمه تعالی
درج سوالات و پاسخنامه آزمون آذرماه 92
به اطلاع داوطلبان آزمون ورود به حرفه آذر ماه سال 92 مي‌رساند، سوالات و پاسخنامه آزمون‌هاي مذكور در سامانه ثبت‌نام آزمون‌ها و در بخش نمونه سوالات درج شده است. داوطلبان مي‌توانند پس از مطالعه سوالات و پاسخ‌هاي درج شده، اعتراضات خود به سوالات مربوطه را با ذكر نام و نام‌خانوادگي، تلفن تماس، رشته آزمون، شماره سوال و توضيحات كامل حداكثر تا تاريخ 20/10/92 به نشاني اينترنتي Tarvij@inbr.ir ارسال نمايند. بديهي است اعتراضاتي كه بطور كامل و در مهلت مقرر ارسال نگردد بررسي نخواهد شد. لازم بذكر است كليه اعتراضات ارسال شده در مهلت مقرر توسط كميته‌هاي تخصصي مربوطه بررسي و در صورت تاييد، حسب مورد مراتب در پاسخنامه مندرج در سامانه اعمال و در تصحيح پاسخنامه كليه شركت‌كنندگان مشمول منظور خواهد شد. تاكيد مي‌گردد اعتراضات صرفاً يكبار توسط كميته‌هاي تخصصي و عالي مربوطه بررسي و پاسخ كميته در اين خصوص فصل‌الختام بوده و امكان بررسي مجدد وجود ندارد.

دفتر مقررات ملّي ساختمان

صالحیان

عضو جدید
عنوان: درج سوالات و پاسخنامه آزمون آذرماه 92 تاريخ: دوشنبه 9 دی 1392
fjبسمه تعالی
درج سوالات و پاسخنامه آزمون آذرماه 92
به اطلاع داوطلبان آزمون ورود به حرفه آذر ماه سال 92 مي‌رساند، سوالات و پاسخنامه آزمون‌هاي مذكور در سامانه ثبت‌نام آزمون‌ها و در بخش نمونه سوالات درج شده است. داوطلبان مي‌توانند پس از مطالعه سوالات و پاسخ‌هاي درج شده، اعتراضات خود به سوالات مربوطه را با ذكر نام و نام‌خانوادگي، تلفن تماس، رشته آزمون، شماره سوال و توضيحات كامل حداكثر تا تاريخ 20/10/92 به نشاني اينترنتي Tarvij@inbr.ir ارسال نمايند. بديهي است اعتراضاتي كه بطور كامل و در مهلت مقرر ارسال نگردد بررسي نخواهد شد. لازم بذكر است كليه اعتراضات ارسال شده در مهلت مقرر توسط كميته‌هاي تخصصي مربوطه بررسي و در صورت تاييد، حسب مورد مراتب در پاسخنامه مندرج در سامانه اعمال و در تصحيح پاسخنامه كليه شركت‌كنندگان مشمول منظور خواهد شد. تاكيد مي‌گردد اعتراضات صرفاً يكبار توسط كميته‌هاي تخصصي و عالي مربوطه بررسي و پاسخ كميته در اين خصوص فصل‌الختام بوده و امكان بررسي مجدد وجود ندارد.

دفتر مقررات ملّي ساختمان
لطفاً به سوال طراحی اعتراض کنید، من که اعتراض نوشتم
اعتراض به اینکه با آن طول (20.40) ساختمان نمیشود هم رمپ اجرا کرد هم 4 پارکینگ جا داد تازه رمپ معلولین هم جای حود دارد . باید نمره قبولی را از 25 به 20 اختصاص بدند.

agin

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
لطفاً به سوال طراحی اعتراض کنید، من که اعتراض نوشتم
اعتراض به اینکه با آن طول (20.40) ساختمان نمیشود هم رمپ اجرا کرد هم 4 پارکینگ جا داد تازه رمپ معلولین هم جای حود دارد . باید نمره قبولی را از 25 به 20 اختصاص بدند.

مطمئن باشین این کار رو اصلا نمیکنن تغییر حدنصاب نمره ها غیر ممکنه دوره های پیش که سوالات مشکل داشت ما پوستمون کنده شدو قبول نکردن......فکر میکنم امتحان آذر بعد از مدتها ،منطقی ترین سوالی بود که تا حالا طرح شده البته باید دید چه جوری تصحیح میکنن;)

ج.ع

عضو جدید
سلام دوستان
من همین الان اعتراض دادم. ممنون از دوست عزیز، صالحیان، که این مطلب رو به اشتراک گذاشتند.
امیدوارم ترتیب اثر بدهند.
خواهش می کنم دوستانی هم که به سوال اعتراض دارند ، حتما ایمیل بزنند. بالاخره باید حرفمون رو بزنیم.

با تشکر

صالحیان

عضو جدید
سلام دوستان ببخشید بنده اولین دوره است که در آزمون طراحی شزکت کردم . البته پایه نظارتم را دوره قبل برای اولین بار شرکت کردم و نمره 71% قبول شدم . بنده کارشناس ارشد معماری و دانشجوی دکترای معماری هستم و این مطالب را الکی نمی گم شاید باور نکنید تا حالا بالای 500 آپارتمان در سطح شهر و شهرستان طراحی کرده ام .( با تمامی رعایت مباحث و اصول ین معنی شهرداری) فقط اینو میگم واسه اینه که این چند سال بیشتر بچه های معماری قبول نمیشند که اعتراض آنها داری سند و دلیل قانع کننده نبوده حالا بنده دلیل اشتباه سوال را مینوسیم در ضمن من تمامی سوالات سالهای پیش را کلاً طراحی کردم شاید باورتون نشه که سوال سالهای قبل اصلاً ایراد نداشت و کاملا طراحی میشود . مثلاً اسفند سال گذشته خیلی راحت بود فقط بایستی رمپ معلولین رو از حیاط میدادی و کد همکف را0.85+ در نظر میگرفتی ، حالا بگذریم دوستان این دلیل بنده برای ایراد به سوال همچنین بنده توی اعتراضم گفتم که اگر طراح سوال توانست طبق خصوصیات طرح و موارد درخواستی ،آپارتمان مورد نظر را طراحی کند بنده تمامی مدارک تحصیلی خود را پاره میکنم . حالا شما دوستان خوب توجه کنید اگر ایرادات بنده منطقی نبود اعتراض ندید. تازه کیه میگه اعتراض را در نظر نمیگرین اینطوری نیست چون این موارد باید به گوش طراح برسد و بداند اونه که هیچی از معماری بلد نیست فقط اسمشو یدک میکشه.

· طراح سوال الزاماً کد معماری طبقه همکف را 1/20+ از ما خواسته بود اولاً با توجه به اینکه ارتفاع پله ( با توجه به در نظر گرفتن دسترسی معلولین و همچنین بندهای مبحث 21 پدافند غیر عامل ) نمیتواند از 17 سانتیمتر بیشتر باشد پس کد 1/20+ چون عدد زوجی است نمیتواند بر ارتفاع 17 سانتیمتر پله که عدد فردی میباشد تقسیم نمود بنابراین باید 7 پله 17 سانتیمتری را در نظر می گرفیتم که کد معماری طبقه همکف 1/19+ بدست می آمد . که این امر موجب میشود که خیلی از زمان آزمون برای حل این مسئله را از دست بدیم . تا به جواب مسئله برسیم. (آیا طراح اصلاً تا حالا مبحث 21 را دیده است که کد 1/20+ را داده است. آیا نمی داند که ارتفاع پله برای ورود معلول به ساختمان با حداکثر 17 سانتیمتر باشد.)
· طراح سوال طراحی 4 پارکینگ را در زیرزمین خواسته بود. (یعنی چیزی حدود 100 متر مربع با در نظر گرفتن دور چرخش ماشین )
اولاً طبق مبحث 4 ارتفاع مفید پارکینگ ( پارکینگ متوسط) میبایستی 2/40+ باشد بنابراین با در نظر گرفتن 40 سانتیمتر ضخامت سقف لازم بود که کد معماری زیر زمین 1/60- در نظر گرفته شود. بنابراین با توجه به حداکثر شیب رمپ زیرزمین (10درصد یک متر اول و آخر رمپ و 15درصد میان رمپ ) نیاز به طولی برابر با 11/40رمپ داشیم . این توضیحات را دادم که به این نتیجه برسیم که چون با این طول به زیر تراز 1/20+ طبقه همکف میرسیم به هیچ طریقی نمی توان با این طول( 11/40 ) به همین منظور است که طراح سوال طول زمین را 20/40 در نظر گرفته تا 10 متر باقیمانده در زیر زمین و عرض 11 متر زیر زمین عدد 100 متر برای طراحی 4 پارکینگ بدست آید حالا طراح این را در نظر نگرفته که با ین طول مشکل پارکینگ حل میشود غافل از اینکه رمپ معلول بالای پارکینگ در لابی که کد 1/20+ را ندارد چون حتی با شیب 8 درصد (جهت دسترسی معلولین به طبقه همکف) نمی توان به کد 1/20+ طبقه همکف رسید بنابراین میبایستی یک بخشی از لابی را به رمپ معلولین اختصاص داد. که در این صورت ارتفاع مجاز پارکینگ در بعضی از قسمتهای که زیر رمپ مورد نظر قرار میگرفت بدست نمی آمد( کمتر از 2/40+ و سرگیر بودن ) و همچنین با مشکل سازه ای نیز مواجه می شدیم. لذا مجبور شدیم با بررسی انواع راه حل های قسمتی از این سوال را بصورت درست و نادرست حل کنیم (حداقل 6 ساعت) همچنین با توجه به اینکه 20 نمره از 50 نمره به طراحی زیر زمین و طبقه همکف اختصاص داشت و با توجه به اینکه تا مسئله زیر زمین حل نمی شود نمی توانستیم محوربندی سازه ای انجام دهیم و حتی در طراحی های طبقات دیگر نیر تاثیر منفی گذاشته بود چرا که ساختمانی که از زیرزمین مشکل داشته باشد چه انتظاری باید از طراحی طبقات دیگر داشت بنابراین کل زمان اصلی برای طراحی کل طبقات، فقط به طراحی زیرزمین و طبقه همکف و اول اختصاص یافت و زمان کافی برای ترسیم و طراحی طبقه دوم و برش و بام مقدرور نبود (البته این موضوع مربوط به موارد درخواستی طراح سوال بود، با در نظر گرفتن کد اجباری 1/20+ در طبقه همکف و تعداد پارکینگ با توجه به طول احداثی بنا)

آخرین ویرایش:

parvin24

کاربر فعال
aaz nezam mohandesie shahretun beporsid chon ma hanuz be un marhale naresidim tu in zamine ettelai nadarim

kaveh5

عضو جدید
خسته نباشی دوست خوب :(یا طراح اصلاً تا حالا مبحث 21 را دیده است که کد 1/20+ را داده است. آیا نمی داند که ارتفاع پله برای ورود معلول به ساختمان با حداکثر 17 سانتیمتر باشد.)!!!!!!!!!!!!!!!!! این جمله رو من نفهمیدم معلول اگه میتونست از پله بره بالا دیگه ما این همه دردسر نداشتیم ! ضمنا 120 و 119 راکه همش 1 سانت اختلافه چیز مهمی نیست اجرا میشه / به نظر من این سوال رو از روی یک ساختمان اجرا شده طرح کردن که پلان زیر زمین و همکفش به مانند یک پازل بود و فقط یک جواب منحصر به فرد داشت و نمیتواند با مدلهای متفاوت در ایده طراحی شود که کار مصحح ها هم راحت میشه هرکی به اون جواب رسید قبولش میکنن / طول رمپ خودرو هم 10/50 بود .منم که زیاد خوب نبودم ولی نباید کتمان کنیم که سوال واقعا سخت بود اما قابل حل بود ولی در ظاهر راحت و بسیار اسان به نظر میومدو بسیار زیرکانه طراحی شده بود که یک تجسم قوی میخواست که من نداشتم. صالحیان عزیز من میگم دلیل هامون باید منطقی باشه و نباید به همه چیز بدون دلیل قانع کننده اعتراض کرد . ضمنا نوشته بود دسترسی معلولین الزامی است نگفته بود رمپ معلول الزامی است .جک هم میتونستیم بزنیم من خودم یه رمپ طویل زدم که بهتر بود با جک حل میکردم ولی شما که 500 تا آپارتمان طراحی کردین باید به این امر واقف می بودین. QUOTE=صالحیان;7192518]سلام دوستان ببخشید بنده اولین دوره است که در آزمون طراحی شزکت کردم . البته پایه نظارتم را دوره قبل برای اولین بار شرکت کردم و نمره 71% قبول شدم . بنده کارشناس ارشد معماری و دانشجوی دکترای معماری هستم و این مطالب را الکی نمی گم شاید باور نکنید تا حالا بالای 500 آپارتمان در سطح شهر و شهرستان طراحی کرده ام .( با تمامی رعایت مباحث و اصول ین معنی شهرداری) فقط اینو میگم واسه اینه که این چند سال بیشتر بچه های معماری قبول نمیشند که اعتراض آنها داری سند و دلیل قانع کننده نبوده حالا بنده دلیل اشتباه سوال را مینوسیم در ضمن من تمامی سوالات سالهای پیش را کلاً طراحی کردم شاید باورتون نشه که سوال سالهای قبل اصلاً ایراد نداشت و کاملا طراحی میشود . مثلاً اسفند سال گذشته خیلی راحت بود فقط بایستی رمپ معلولین رو از حیاط میدادی و کد همکف را0.85+ در نظر میگرفتی ، حالا بگذریم دوستان این دلیل بنده برای ایراد به سوال همچنین بنده توی اعتراضم گفتم که اگر طراح سوال توانست طبق خصوصیات طرح و موارد درخواستی ،آپارتمان مورد نظر را طراحی کند بنده تمامی مدارک تحصیلی خود را پاره میکنم . حالا شما دوستان خوب توجه کنید اگر ایرادات بنده منطقی نبود اعتراض ندید. تازه کیه میگه اعتراض را در نظر نمیگرین اینطوری نیست چون این موارد باید به گوش طراح برسد و بداند اونه که هیچی از معماری بلد نیست فقط اسمشو یدک میکشه.

· طراح سوال الزاماً کد معماری طبقه همکف را 1/20+ از ما خواسته بود اولاً با توجه به اینکه ارتفاع پله ( با توجه به در نظر گرفتن دسترسی معلولین و همچنین بندهای مبحث 21 پدافند غیر عامل ) نمیتواند از 17 سانتیمتر بیشتر باشد پس کد 1/20+ چون عدد زوجی است نمیتواند بر ارتفاع 17 سانتیمتر پله که عدد فردی میباشد تقسیم نمود بنابراین باید 7 پله 17 سانتیمتری را در نظر می گرفیتم که کد معماری طبقه همکف 1/19+ بدست می آمد . که این امر موجب میشود که خیلی از زمان آزمون برای حل این مسئله را از دست بدیم . تا به جواب مسئله برسیم. (آیا طراح اصلاً تا حالا مبحث 21 را دیده است که کد 1/20+ را داده است. آیا نمی داند که ارتفاع پله برای ورود معلول به ساختمان با حداکثر 17 سانتیمتر باشد.)
· طراح سوال طراحی 4 پارکینگ را در زیرزمین خواسته بود. (یعنی چیزی حدود 100 متر مربع با در نظر گرفتن دور چرخش ماشین )
اولاً طبق مبحث 4 ارتفاع مفید پارکینگ ( پارکینگ متوسط) میبایستی 2/40+ باشد بنابراین با در نظر گرفتن 40 سانتیمتر ضخامت سقف لازم بود که کد معماری زیر زمین 1/60- در نظر گرفته شود. بنابراین با توجه به حداکثر شیب رمپ زیرزمین (10درصد یک متر اول و آخر رمپ و 15درصد میان رمپ ) نیاز به طولی برابر با 11/40رمپ داشیم . این توضیحات را دادم که به این نتیجه برسیم که چون با این طول به زیر تراز 1/20+ طبقه همکف میرسیم به هیچ طریقی نمی توان با این طول( 11/40 ) به همین منظور است که طراح سوال طول زمین را 20/40 در نظر گرفته تا 10 متر باقیمانده در زیر زمین و عرض 11 متر زیر زمین عدد 100 متر برای طراحی 4 پارکینگ بدست آید حالا طراح این را در نظر نگرفته که با ین طول مشکل پارکینگ حل میشود غافل از اینکه رمپ معلول بالای پارکینگ در لابی که کد 1/20+ را ندارد چون حتی با شیب 8 درصد (جهت دسترسی معلولین به طبقه همکف) نمی توان به کد 1/20+ طبقه همکف رسید بنابراین میبایستی یک بخشی از لابی را به رمپ معلولین اختصاص داد. که در این صورت ارتفاع مجاز پارکینگ در بعضی از قسمتهای که زیر رمپ مورد نظر قرار میگرفت بدست نمی آمد( کمتر از 2/40+ و سرگیر بودن ) و همچنین با مشکل سازه ای نیز مواجه می شدیم. لذا مجبور شدیم با بررسی انواع راه حل های قسمتی از این سوال را بصورت درست و نادرست حل کنیم (حداقل 6 ساعت) همچنین با توجه به اینکه 20 نمره از 50 نمره به طراحی زیر زمین و طبقه همکف اختصاص داشت و با توجه به اینکه تا مسئله زیر زمین حل نمی شود نمی توانستیم محوربندی سازه ای انجام دهیم و حتی در طراحی های طبقات دیگر نیر تاثیر منفی گذاشته بود چرا که ساختمانی که از زیرزمین مشکل داشته باشد چه انتظاری باید از طراحی طبقات دیگر داشت بنابراین کل زمان اصلی برای طراحی کل طبقات، فقط به طراحی زیرزمین و طبقه همکف و اول اختصاص یافت و زمان کافی برای ترسیم و طراحی طبقه دوم و برش و بام مقدرور نبود (البته این موضوع مربوط به موارد درخواستی طراح سوال بود، با در نظر گرفتن کد اجباری 1/20+ در طبقه همکف و تعداد پارکینگ با توجه به طول احداثی بنا)[/QUOTE]

kaveh5

عضو جدید
خسته نباشی دوست خوب http://www.www.www.iran-eng.ir/showthread.php/314644-%D9%85%D8%A8%D8%A7%D8%AD%D8%AB-%D9%85%D8%B1%D8%A8%D9%88%D8%B7-%D8%A8%D9%87-%D8%A2%D8%B2%D9%85%D9%88%D9%86-%D8%B7%D8%B1%D8%A7%D8%AD%DB%8C-(-%D8%B1%D8%B4%D8%AA%D9%87-%D9%85%D8%B9%D9%85%D8%A7%D8%B1%DB%8C-)/images/smilies/frown.gifیا طراح اصلاً تا حالا مبحث 21 را دیده است که کد 1/20+ را داده است. آیا نمی داند که ارتفاع پله برای ورود معلول به ساختمان با حداکثر 17 سانتیمتر باشد.)!!!!!!!!!!!!!!!!! این جمله رو من نفهمیدم معلول اگه میتونست از پله بره بالا دیگه ما این همه دردسر نداشتیم ! ضمنا 120 و 119 راکه همش 1 سانت اختلافه چیز مهمی نیست اجرا میشه / به نظر من این سوال رو از روی یک ساختمان اجرا شده طرح کردن که پلان زیر زمین و همکفش به مانند یک پازل بود و فقط یک جواب منحصر به فرد داشت و نمیتواند با مدلهای متفاوت در ایده طراحی شود که کار مصحح ها هم راحت میشه هرکی به اون جواب رسید قبولش میکنن / طول رمپ خودرو هم 10/50 بود .منم که زیاد خوب نبودم ولی نباید کتمان کنیم که سوال واقعا سخت بود اما قابل حل بود ولی در ظاهر راحت و بسیار اسان به نظر میومدو بسیار زیرکانه طراحی شده بود که یک تجسم قوی میخواست که من نداشتم. صالحیان عزیز من میگم دلیل هامون باید منطقی باشه و نباید به همه چیز بدون دلیل قانع کننده اعتراض کرد . ضمنا نوشته بود دسترسی معلولین الزامی است نگفته بود رمپ معلول الزامی است .جک هم میتونستیم بزنیم من خودم یه رمپ طویل زدم که بهتر بود با جک حل میکردم ولی شما که 500 تا آپارتمان طراحی کردین باید به این امر واقف می بودین. QUOTE=صالحیان;7192518]سلام دوستان ببخشید بنده اولین دوره است که در آزمون طراحی شزکت کردم . البته پایه نظارتم را دوره قبل برای اولین بار شرکت کردم و نمره 71% قبول شدم . بنده کارشناس ارشد معماری و دانشجوی دکترای معماری هستم و این مطالب را الکی نمی گم شاید باور نکنید تا حالا بالای 500 آپارتمان در سطح شهر و شهرستان طراحی کرده ام .( با تمامی رعایت مباحث و اصول ین معنی شهرداری) فقط اینو میگم واسه اینه که این چند سال بیشتر بچه های معماری قبول نمیشند که اعتراض آنها داری سند و دلیل قانع کننده نبوده حالا بنده دلیل اشتباه سوال را مینوسیم در ضمن من تمامی سوالات سالهای پیش را کلاً طراحی کردم شاید باورتون نشه که سوال سالهای قبل اصلاً ایراد نداشت و کاملا طراحی میشود . مثلاً اسفند سال گذشته خیلی راحت بود فقط بایستی رمپ معلولین رو از حیاط میدادی و کد همکف را0.85+ در نظر میگرفتی ، حالا بگذریم دوستان این دلیل بنده برای ایراد به سوال همچنین بنده توی اعتراضم گفتم که اگر طراح سوال توانست طبق خصوصیات طرح و موارد درخواستی ،آپارتمان مورد نظر را طراحی کند بنده تمامی مدارک تحصیلی خود را پاره میکنم . حالا شما دوستان خوب توجه کنید اگر ایرادات بنده منطقی نبود اعتراض ندید. تازه کیه میگه اعتراض را در نظر نمیگرین اینطوری نیست چون این موارد باید به گوش طراح برسد و بداند اونه که هیچی از معماری بلد نیست فقط اسمشو یدک میکشه.

اولاً طبق مبحث 4 ارتفاع مفید پارکینگ ( پارکینگ متوسط) میبایستی 2/40+ باشد بنابراین با در نظر گرفتن 40 سانتیمتر ضخامت سقف لازم بود که کد معماری زیر زمین 1/60- در نظر گرفته شود. بنابراین با توجه به حداکثر شیب رمپ زیرزمین (10درصد یک متر اول و آخر رمپ و 15درصد میان رمپ ) نیاز به طولی برابر با 11/40رمپ داشیم . این توضیحات را دادم که به این نتیجه برسیم که چون با این طول به زیر تراز 1/20+ طبقه همکف میرسیم به هیچ طریقی نمی توان با این طول( 11/40 ) به همین منظور است که طراح سوال طول زمین را 20/40 در نظر گرفته تا 10 متر باقیمانده در زیر زمین و عرض 11 متر زیر زمین عدد 100 متر برای طراحی 4 پارکینگ بدست آید حالا طراح این را در نظر نگرفته که با ین طول مشکل پارکینگ حل میشود غافل از اینکه رمپ معلول بالای پارکینگ در لابی که کد 1/20+ را ندارد چون حتی با شیب 8 درصد (جهت دسترسی معلولین به طبقه همکف) نمی توان به کد 1/20+ طبقه همکف رسید بنابراین میبایستی یک بخشی از لابی را به رمپ معلولین اختصاص داد. که در این صورت ارتفاع مجاز پارکینگ در بعضی از قسمتهای که زیر رمپ مورد نظر قرار میگرفت بدست نمی آمد( کمتر از 2/40+ و سرگیر بودن ) و همچنین با مشکل سازه ای نیز مواجه می شدیم. لذا مجبور شدیم با بررسی انواع راه حل های قسمتی از این سوال را بصورت درست و نادرست حل کنیم (حداقل 6 ساعت) همچنین با توجه به اینکه 20 نمره از 50 نمره به طراحی زیر زمین و طبقه همکف اختصاص داشت و با توجه به اینکه تا مسئله زیر زمین حل نمی شود نمی توانستیم محوربندی سازه ای انجام دهیم و حتی در طراحی های طبقات دیگر نیر تاثیر منفی گذاشته بود چرا که ساختمانی که از زیرزمین مشکل داشته باشد چه انتظاری باید از طراحی طبقات دیگر داشت بنابراین کل زمان اصلی برای طراحی کل طبقات، فقط به طراحی زیرزمین و طبقه همکف و اول اختصاص یافت و زمان کافی برای ترسیم و طراحی طبقه دوم و برش و بام مقدرور نبود (البته این موضوع مربوط به موارد درخواستی طراح سوال بود، با در نظر گرفتن کد اجباری 1/20+ در طبقه همکف و تعداد پارکینگ با توجه به طول احداثی بنا)[/QUOTE]

agin

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
بحث در این مورد بی فایده ست ..... راهی که شما میخواید برید ما قبلا رفتیم ....
اتفاقا به نظر من که میگم سوال شهریور مشکل داشت و اسفند مشکلی نداشت ولی نمره بد دادن ، سوال آذر خیلی زیرکانه خوب و هوشمندانه و قابل حل بود و به گفته دوستمون فقط یه جواب داشت که باید پیداش میکردیم !!!

samirarch2020

عضو جدید
معلول که فقط ویلچری نیست. معلول کم بینا و نابینا هم داریم که این حداکثر 17 سانت برای اونها در نظر گرفته شده.
در مورد اعتراض هم به نظر من تاثیر که نمیدن اما بازم اعتراض کردن بهتر از اینکه هیچ کاری نکنیم. اینم که هزینه ای نداره. یک ایمیل ساده است دیگه
من که به شخصه خیلی زمان برای حل کردن زیرزمین و همکف گذاشتم و وقت در نهایت کم آوردم.

holooooooo

کاربر فعال تالار مهندسی معماری ,
کاربر ممتاز
kaveh5 در مورد رمپ و پارکینگ، بعضی از دوستان من رمپو تو حیاط بردن یعنی از خیابون وارده همکف شدن بعدش اومدن حیاطو بعدش زیرزمین پارکینگاشونم حل کرده بودن! اینجوری اشتباه یعنی؟

kaveh5

عضو جدید
یعنی چجوری؟ تو حیاط جنوبی یا حیاط شمالی رسم کردن!! پلانشونو اگه داشتی به صورت تقریبی خوب بود . میشد چیزی گفت در موردش:confused:
kaveh5 در مورد رمپ و پارکینگ، بعضی از دوستان من رمپو تو حیاط بردن یعنی از خیابون وارده همکف شدن بعدش اومدن حیاطو بعدش زیرزمین پارکینگاشونم حل کرده بودن! اینجوری اشتباه یعنی؟

holooooooo

کاربر فعال تالار مهندسی معماری ,
کاربر ممتاز
یعنی چجوری؟ تو حیاط جنوبی یا حیاط شمالی رسم کردن!! پلانشونو اگه داشتی به صورت تقریبی خوب بود . میشد چیزی گفت در موردش:confused:

خب زمین جنوبی بود دیگه، از خیابون میای تو همکف بعد میای حیاط تو حیاطم که رمپو در بیاری قشنگ جواب میده (فک کنم باید با چرخش باشه رمپش فقط) وقتی رمپ تو حیاط باشه دیگه فضای زیر زمین اشغال نمیشه راحت میشه 4 تا پارکینگو در آورد، بعضی بچه ها گفته بودن نمیشه تو حیاط رمپ درآورد اما با توجه به اینکه تو سایت طول 34 مترو علاوه بر 24.4 داده بود پس میشد رمپو برد تو حیاط

آخرین ویرایش:
بالا