خسته نباشی دوست خوب

یا طراح اصلاً تا حالا مبحث 21 را دیده است که کد 1/20+ را داده است. آیا نمی داند که ارتفاع پله برای ورود معلول به ساختمان با حداکثر 17 سانتیمتر باشد.)!!!!!!!!!!!!!!!!! این جمله رو من نفهمیدم معلول اگه میتونست از پله بره بالا دیگه ما این همه دردسر نداشتیم ! ضمنا 120 و 119 راکه همش 1 سانت اختلافه چیز مهمی نیست اجرا میشه / به نظر من این سوال رو از روی یک ساختمان اجرا شده طرح کردن که پلان زیر زمین و همکفش به مانند یک پازل بود و فقط یک جواب منحصر به فرد داشت و نمیتواند با مدلهای متفاوت در ایده طراحی شود که کار مصحح ها هم راحت میشه هرکی به اون جواب رسید قبولش میکنن / طول رمپ خودرو هم 10/50 بود .منم که زیاد خوب نبودم ولی نباید کتمان کنیم که سوال واقعا سخت بود اما قابل حل بود ولی در ظاهر راحت و بسیار اسان به نظر میومدو بسیار زیرکانه طراحی شده بود که یک تجسم قوی میخواست که من نداشتم. صالحیان عزیز من میگم دلیل هامون باید منطقی باشه و نباید به همه چیز بدون دلیل قانع کننده اعتراض کرد . ضمنا نوشته بود دسترسی معلولین الزامی است نگفته بود رمپ معلول الزامی است .جک هم میتونستیم بزنیم من خودم یه رمپ طویل زدم که بهتر بود با جک حل میکردم ولی شما که 500 تا آپارتمان طراحی کردین باید به این امر واقف می بودین. QUOTE=صالحیان;7192518]سلام دوستان ببخشید بنده اولین دوره است که در آزمون طراحی شزکت کردم . البته پایه نظارتم را دوره قبل برای اولین بار شرکت کردم و نمره 71% قبول شدم . بنده کارشناس ارشد معماری و دانشجوی دکترای معماری هستم و این مطالب را الکی نمی گم شاید باور نکنید تا حالا بالای 500 آپارتمان در سطح شهر و شهرستان طراحی کرده ام .( با تمامی رعایت مباحث و اصول ین معنی شهرداری) فقط اینو میگم واسه اینه که این چند سال بیشتر بچه های معماری قبول نمیشند که اعتراض آنها داری سند و دلیل قانع کننده نبوده حالا بنده دلیل اشتباه سوال را مینوسیم در ضمن من تمامی سوالات سالهای پیش را کلاً طراحی کردم شاید باورتون نشه که سوال سالهای قبل اصلاً ایراد نداشت و کاملا طراحی میشود . مثلاً اسفند سال گذشته خیلی راحت بود فقط بایستی رمپ معلولین رو از حیاط میدادی و کد همکف را0.85+ در نظر میگرفتی ، حالا بگذریم دوستان این دلیل بنده برای ایراد به سوال همچنین بنده توی اعتراضم گفتم که اگر طراح سوال توانست طبق خصوصیات طرح و موارد درخواستی ،آپارتمان مورد نظر را طراحی کند بنده تمامی مدارک تحصیلی خود را پاره میکنم . حالا شما دوستان خوب توجه کنید اگر ایرادات بنده منطقی نبود اعتراض ندید. تازه کیه میگه اعتراض را در نظر نمیگرین اینطوری نیست چون این موارد باید به گوش طراح برسد و بداند اونه که هیچی از معماری بلد نیست فقط اسمشو یدک میکشه.
· طراح سوال الزاماً کد معماری طبقه همکف را 1/20+ از ما خواسته بود اولاً با توجه به اینکه ارتفاع پله ( با توجه به در نظر گرفتن دسترسی معلولین و همچنین بندهای مبحث 21 پدافند غیر عامل ) نمیتواند از 17 سانتیمتر بیشتر باشد پس کد 1/20+ چون عدد زوجی است نمیتواند بر ارتفاع 17 سانتیمتر پله که عدد فردی میباشد تقسیم نمود بنابراین باید 7 پله 17 سانتیمتری را در نظر می گرفیتم که کد معماری طبقه همکف 1/19+ بدست می آمد . که این امر موجب میشود که خیلی از زمان آزمون برای حل این مسئله را از دست بدیم . تا به جواب مسئله برسیم. (آیا طراح اصلاً تا حالا مبحث 21 را دیده است که کد 1/20+ را داده است. آیا نمی داند که ارتفاع پله برای ورود معلول به ساختمان با حداکثر 17 سانتیمتر باشد.)
· طراح سوال طراحی 4 پارکینگ را در زیرزمین خواسته بود. (یعنی چیزی حدود 100 متر مربع با در نظر گرفتن دور چرخش ماشین )
اولاً طبق مبحث 4 ارتفاع مفید پارکینگ ( پارکینگ متوسط) میبایستی 2/40+ باشد بنابراین با در نظر گرفتن 40 سانتیمتر ضخامت سقف لازم بود که کد معماری زیر زمین 1/60- در نظر گرفته شود. بنابراین با توجه به حداکثر شیب رمپ زیرزمین (10درصد یک متر اول و آخر رمپ و 15درصد میان رمپ ) نیاز به طولی برابر با 11/40رمپ داشیم . این توضیحات را دادم که به این نتیجه برسیم که چون با این طول به زیر تراز 1/20+ طبقه همکف میرسیم به هیچ طریقی نمی توان با این طول( 11/40 ) به همین منظور است که طراح سوال طول زمین را 20/40 در نظر گرفته تا 10 متر باقیمانده در زیر زمین و عرض 11 متر زیر زمین عدد 100 متر برای طراحی 4 پارکینگ بدست آید حالا طراح این را در نظر نگرفته که با ین طول مشکل پارکینگ حل میشود غافل از اینکه رمپ معلول بالای پارکینگ در لابی که کد 1/20+ را ندارد چون حتی با شیب 8 درصد (جهت دسترسی معلولین به طبقه همکف) نمی توان به کد 1/20+ طبقه همکف رسید بنابراین میبایستی یک بخشی از لابی را به رمپ معلولین اختصاص داد. که در این صورت ارتفاع مجاز پارکینگ در بعضی از قسمتهای که زیر رمپ مورد نظر قرار میگرفت بدست نمی آمد( کمتر از 2/40+ و سرگیر بودن ) و همچنین با مشکل سازه ای نیز مواجه می شدیم. لذا مجبور شدیم با بررسی انواع راه حل های قسمتی از این سوال را بصورت درست و نادرست حل کنیم (حداقل 6 ساعت) همچنین با توجه به اینکه 20 نمره از 50 نمره به طراحی زیر زمین و طبقه همکف اختصاص داشت و با توجه به اینکه تا مسئله زیر زمین حل نمی شود نمی توانستیم محوربندی سازه ای انجام دهیم و حتی در طراحی های طبقات دیگر نیر تاثیر منفی گذاشته بود چرا که ساختمانی که از زیرزمین مشکل داشته باشد چه انتظاری باید از طراحی طبقات دیگر داشت بنابراین کل زمان اصلی برای طراحی کل طبقات، فقط به طراحی زیرزمین و طبقه همکف و اول اختصاص یافت و زمان کافی برای ترسیم و طراحی طبقه دوم و برش و بام مقدرور نبود (البته این موضوع مربوط به موارد درخواستی طراح سوال بود، با در نظر گرفتن کد اجباری 1/20+ در طبقه همکف و تعداد پارکینگ با توجه به طول احداثی بنا)[/QUOTE]