لک صورت و راه درمان آن

foodtechnology

عضو جدید
کاربر ممتاز
لک صورت و راه درمان آن​

لک صورت يا ملاسما
لک صـورت يا ملاسـما عـارضه پوستي شـايعي به خصوص در دختران و خانم هاي جوان است. اين عارضه به صورت لکه هاي قهـوه اي روشن تا تيره بر روي گونه ها ؛ پيشاني و چانه و لب بالا اکثراً دو طرفه و قرينه ديده مي شود. شـايع ترين سنين بروز آن 20 تا 30 سالگي است اگرچه در دوره ي يائسگي هم ممکن است ديده شود و در خانم ها بيشتر از آقـايان است.
عـلت هاي مختلفي در ايجـاد آن نقـش دارند ولي عامل اصلي تشديد کننده بيماري را اشعـه ماوراء بنفش خورشيد مي دانند.
علل
1) مصرف دارو به خصوص داروهاي پيشگيري از حاملگي ( به صورت قرص، تزريقي و يا کاشتني ) و.... داروهاي ديگر نيز در بروز آن نقش دارند.
2) تغييـرات هورموني در بـدن از جـمله کـيست هاي متعـدد تخمــدان ( PCO ) و يا بيماري غــده فوق کليوي.
3) برخي عطرها و دئودورانت ها و لوازم آرايشي نيز مي توانند اين ضايعات را ايجاد کنند.
با پيشگيري از تابش مستقيم اشعه خورشيد بر روي صورت از ايجاد لک تا حد زيادي مي توان جـلوگـيري کرد. با مصرف کرم هاي ضدآفتاب به طور منظم با عيار بالاتر از 20 به فواصل هر 3 ساعت و همچـنين اجـتناب از تابش نور مستقيم خـورشـيد بر روي صورت در افراد مستعـد، مي توان از ايجـاد لک پيشگيري نمود. براي از بين بردن لک با تجويز پزشک متخصص از کرم هاي حــاوي هـيدروکـينون با درصدهاي گـوناگـون ( نبايد بيشتر از 6 تا 7 درصد باشد) و نيز از کرم ترتينوئين 05/0 درصد مي توان اسـتفاده نمود. در صورت استفاده از اين دو کرم بهتر است صبح پس از استفاده از کرم هاي ضدآفتاب استفاده شود.
روش هاي ديگـر در درمان لک صورت : لايه برداري ( PEELING ) ؛ سايش پوست به صورت مکانيکـي ( DERMABRESION & SALABRESION )؛ لـيزر؛ کـه بسـته به پوسـت افـراد انتخـاب مي شود. افـراد با رنگ چـشــم روشـن و مـوهـاي روشــن مـقـــدار رنگـدانـه پـوسـتي کـمتري نسـبت به پوسـت هاي تيره دارند و به همين دليل نور آفتاب بيشتر در پوست اين افراد نفوذ دارد و چون يکي از اثرات نور آفتاب ايجاد لک صورت و همچنين كــک و مک است براي پيشگيري و درمان ، اين افراد نياز مبرم به ضد آفتاب دارند.
يکي از درمان هاي لک صـورت همچـنان که قـبلاً نيز گفته شد استفاده از پيـلينگ است . ولي اين روش ، مناسب همه افراد ، به خصوص افرادي که پوست تيره دارند ، نيست. چــون يکي از عـوارض پيلـينگ ايجاد لک است و احتمال ايجـاد لک در افراد با پوست تيره بالا است .
هيچکدام از روش هاي درماني لک صورت دائمي نيست و در يک جلسه نيز انجام نمي گيرد و نياز به تجـديد درمان دارد ؛ زيرا استـعداد افراد براي ايجاد لک با اين روش هاي درمانـي برطرف نمي گردد. به هر حال مصرف ضدآفتاب در افراد مستعد يک نياز حياتي در درمان و پيشگيري از لک مي باشد.
 

pesare shad

عضو جدید
کاربر ممتاز
چگونه لکه های جوش را از بین ببریم؟




لکه هایی که بر اثر فشار دادن جوش ها به وجود می آید و باعث کنده شدن جوش یا آکنه می شود تبدیل به لکه های دائمی روی پوست می شود که به سختی از بین می رود. در این مطلب به چند درمان خانگی رفع لکه ها اشاره خواهیم کرد که خواندن آن می تواند مفید باشد.
پنبه آغشته به آب لیمو به صورت خود بمالید و بگذارید خشک شود. در صورت ایجاد سوزش، آب لیمو را با کمی آب و یا گلاب رقیق کنید. استفاده از این روش هفته ای ۴ بار نتیجه قابل توجهی دارد.
مایعی با پودر صندل و گلاب و ۲ تا ۴ قطره آب‌لیمو آماده کنید و روی صورت و گردن بمالید و بگذارید کاملا خشک شود، سپس با آب سرد بشویید. این کار را هفته ای ۲ بار تکرار کنید.
با استفاده از پنبه کمی آب خیار را روی صورت بمالید. در فصل تابستان این کار را می توان به طور روزانه انجام داد تا به خنک شدن پوست و سفت شدن منافذ کمک کند. آب خیار برای شادابی پوست موثر است.
یکی از روش های خانگی دیگر برای درمان لکه جوش استفاده از سیب له شده با چند قطره عسل است. این ماسک را به پوست بمالید و پس از ۱۵ دقیقه بشویید. این کار باعث روشن شدن پوست و سفت شدن منافذ می شود.
مقدار کمی جوش شیرین را با آب مخلوط کنید و بگذارید کف کند، سپس به حالت گردشی به قسمت های لکه شده بمالید و سپس صورت خود را بشویید. حالت زبری جوش شیرین به از بین بردن لکه ها کمک می کند.
پودر کافور مخلوط شده با روغن نارگیل را روی آکنه بمالید و پس از چند دقیقه بشویید.
یک راه طبیعی برای از بین بردن لکه ها مالیدن پالپ میوه روی آکنه ها و شستن آن پس از ۲۰ دقیقه می باشد. اسید میوه و کلاژن موجود در میوه به خصوص پاپایا (نوعی میوه)، پرتقال و آناناس در رفع لکه آکنه مفید است.
چیزی که نباید فراموش شود این است که به هنگام رفع لکه های آکنه باید مصرف آب را بالا ببرید تا به روند رشد پوست جدید کمک کند.
 

Similar threads

بالا