كاسني

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
كاسنى تازه يكى از سبزيجات بسيار جالبى است كه بسبب خواص آن در سالاد به مصرف مى رسد. از فوائد آن مى توان قدرت تصفيه خون و تقويت مبتلايان به كمبود املاح معدنى را نام برد. كاسنى وحشى داراى فسفر مى باشد. كاسنى پرورشى نيز داراى خواص فوق الذكر مى باشد. آنديونيز در حقيقت از انواع كاسنى به شمار مى رود و بهترين نوع آن آنديوهاى سبز تيره رنگ مى باشد كه سرشار از كلرفيل و آهن است و خون را تقويت نموده و املاح و مواد معدنى تكميلى به خون مى دهد.
كاسنى به سبب دارا بودن مواد تلخى كه در آن نهفته است گياه بسيار مفيد و گرانبهائى است كه كبد را تصفيه و تقويت مى نمايد علاوه بر مدر بودن اشتها را زياد و معده را تقويت مى كند. ضمنا ملين بسيار ملايمى مى باشد. كاسنى ترشح صفرا و پپسين و اسيد كلريدريك معده را تحريك نموده در بيماران مبتلا به نقرس و يرقان و سنگهاى مجارى صفراوى و ادرارى و احتقان طحال تجويز و توصيه مى شود.
كاسنى داراى ويتامين ث و املاح معدنى زيادى است كه جذب مواد غذائى را تسريع و تسهيل نموده و شخص را در برابر بيماريهاى عفونى محافظت مى كند. كاسنى از گياهانى است كه در كشور ما ايران از زمانهاى قديم به عنوان تصفيه كننده خون چه به صورت جوشانده و يا بصورت عرق كاسنى به مصرف مى رسيده و هنوز هم مورد توجه و علاقه افراد است . در دهه هاى گذشته كه بيمارى حصبه يا تيفوئيد به شكل بيمارى بومى وجود داشته كاسنى يكى از داروهاى گياهى بود كه بخصوص در درمان حصبه به كار مى رفت . دكتر برتوله جوشانده كاسنى را در سرماخوردگى هاى تب دار توصيه و تجويز مى نمايد.​
 
بالا