پروژه سد مخزنی گاوشان در 38 کیلومتری شهر سنندج و بمنظور تامین آب شرب شهر کرمانشاه و همچنین آب مورد نیاز بمنظور آبیاری حدود 31000 هکتار از زمینهای دشتهای بیله ور و میان دربند بروی رودخانه گاوه توسط شرکت جهاد توسعه منابع آب اجرا شده است.
کارهای پروژه شامل احداث بدنه سد، فرازبند، نشیب بند، ساختمان نیروگاه و تونل آبرسان مربوطه، گالریهای تزریق و زهکشی و غیره، تاسیسات هیدرومکانیک میباشد.
خلاصه مشخصات فنی پروژه :
نوع سد : سنگریزه ای با هسته رسی
تراز تاج سد : 1.551 متر از سطح دریا
ارتفاع سد : 123 متر (از سنگ پی)
حجم بدنه سد : 9،000،000 مترمکعب
حجم حفاری بدنه سد : 1،500،000 مترمکعب
حجم مخزن سد : 550،000،000 مترمکعب
طول تونل انحراف : 634 متر
طول کل تونلها و گالریها : 2،208 متر
نوع فرازبند : سنگریز با هسته رسی
ارتفاع فرازبند : 35 متر از سنگ کف پی
نوع سرریز : آزاد در جناح راست
ظرفیت نیروگاه : 11 مگا وات
تعداد و نوع واحدها : 2 واحد توربین از نوع فرانسیس
طول کل حفاری پرده آب بند : 43،600 متر
طول کل تزریق تحکیمی : 6،000 متر
حجم کل عملیات بتن : 60،500 مترمکعب
[h=1]سد گاوشان[/h] از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
سد مخزنی گاوشان در استان کردستان، با گنجایش مخزن ۵۵۰ میلیون متر مکعب و تونل انتقال آب و نیروی برقآبی به ظرفیت ۱۱ مگاوات احداث شده است. عملیات اجرایی این طرح از اوایل سال جاری آغاز شد بود که پس از چند ماه در مهرماه به صورت آزمایشی به بهرهبردرای رسید. طول خطوط انتقال ان از سرپل ذهاب تا خانقین در عراق ۵۰ کیلومتر است سد گاوشان با هدف تامین ۳۹۵ میلیون متر مکعب آب به منظور آبیاری کردن ۳۱ هزار هکتار از اراضی دشت های بیله ور و میان دربند و نیز تولید ۱۱ مگاوات برق احداث شده است. این تونل ۲۱ کیلومتر طول دارد و در هرثانیه ۳۰ مترمکعب آب را به ۳۰ هزار هکتار از اراضی حاصلخیز منطقه منتقل می کند . برای ساخت سد گاوشان، تونل و شبکه انتقال آب در مجموع ۲۵۰ میلیارد تومان هزینه شده است.
آخرین ویرایش توسط مدیر: