فست فودها، عامل مهم سوءتغذيه

hamid.bad

کاربر فعال تالار اسلام و قرآن , کاربر فعال تالار
مهم ترين راهکار پيشگيري از سوءتغذيه، دريافتِ طبيعيِ کالري و ريزمغذي ها و پرهيز از افراط و تفريط در خوردن است
امروزه ريتمِ سريع زندگي، عامل پيدايش يک سبکِ زندگيِ متفاوت با پيش نيازها و پديده هاي خاص همين سبک است. يکي از اين پديده ها، فست فودها و غذاهاي آماده است که تقريبا در هر نقطه شهر با قيمتي مناسب در دسترس عموم قرار مي گيرد و البته يکي از عوامل مهم سوءتغذيه به شمار مي رود. در ادامه، خلاصه و فهرست وار به بررسي برخي عوارض ناشي از مصرف مدام فست فودها مي پردازيم.
*ميزان سديم بالا:بسياري از فست فودها ميزان سديم بالايي دارد. مصرف بيش ازحد نمک به افزايش فشار خون، حفظ آب در بدن و چاقي منجر مي شود.
*ميزان چربي بالا:شيوه طبخ بسياري از فست فودها، فروکردن مواد غذايي در روغن هاي اشباع شده است که ميزان چربي آن را به شدت افزايش مي دهد.
*ميزان کالري بالا:يک وعده غذايي فست فودي مثل چيزبرگر يا سيب زميني سرخ کرده، مي تواند ميزان کالري مورد نياز يک فرد در ۲روز را يکجا داشته باشد. حتي غذاهاي سالم تري مانند سالاد نيز اگر حاوي ژامبون يا سس باشد، ميزان کالري بسيار بالايي دارد.
*نوشيدني هاي قندي:نوشيدني هاي رايج در بازار شامل انواع نوشابه و آبميوه اغلب غني از شکر است. مصرف بيش از حد مايعات پرکالري مي تواند به راحتي ما را به سمت چاقي سوق دهد.
*رژيم غذايي ناسالم: بسياري از گزينه هاي موجود در منوي رستوران ها فاقد مواد غذايي ارزشمند و به ندرت حاوي ميزان مناسبي از غلات، سبزي هاي تازه و ميوه هاي متنوعي است که براي يک رژيم غذايي سالم و متعادل لازم است.
*صرف غذا حين حرکت:با مشغله زياد و خوردن فست فود، افراد عادت مي کنند که سريع غذا بخورند يا اينکه غذايشان را حين انجام کار ديگري بخورند. اين مسئله باعث مي شود به تدريج لذت غذاخوردن از بين برود.
 

hamid.bad

کاربر فعال تالار اسلام و قرآن , کاربر فعال تالار
بايدها و نبايدهاي گياهخواري
تغذيه، يک علم جوان است که هر روز شاهد افزايش اطلاعات و گاهي تغيير نظرات پژوهشگران در زمينه مواد خوراکي و آشاميدني هستيم. يکي از داغ ترين بحث هاي روزِ علم تغذيه، گياهخواري است که موافقان و مخالفان خاص خودش را دارد. گياهخواري به معناي پرهيز از خوردن گوشت حيوانات و محصولاتي مانند شير و تخم مرغ است که خاستگاه جانوري دارد. رژيم هاي گياه خواري مي تواند سودمند باشد به شرط اين که درست و دقيق برنامه ريزي شود. گياه خواران با يک برنامه غذايي مناسب مي توانند خطر ابتلا به بيماري هايي مثل چاقي، ديابت، فشار خون بالا، يبوست و برخي سرطان ها را کاهش دهند اما در صورتي که برنامه غذايي ضعيفي داشته باشند، خطر سوءتغذيه و بيماري هايي مثل پوکي استخوان، نرمي استخوان، کم خونيِ مربوط به آهن و ويتامين B12 و کندي رشد در انتظارشان است.
 

hamid.bad

کاربر فعال تالار اسلام و قرآن , کاربر فعال تالار
رژيم هاي قلابي، پرخوري و کم خوريِ عصبي
مهم ترين راهکار پيشگيري از سوءتغذيه، دريافتِ طبيعيِ کالري و ريزمغذي ها و پرهيز از افراط و تفريط در خوردن است. در کنارِ تفکر نادرست عامه مردم که با رژيم هاي لاغري غيرعلمي و قلابي، سعي مي کنند به سرعت لاغر شوند و غافل از اين هستند که به دليل نبود محاسبات دقيق براي تامين انرژي مورد نياز بدن، ضمن مواجه شدن با گرسنگي شديد، دچار عوارض گوناگون و سوءتغذيه مي شوند، افرادي هم هستند که به دلايل مختلف دچار پرخوري يا کم خوري عصبي اند که عاقبتِ هر دو دسته، سوءتغذيه است. «پر خوري عصبي» يا «بوليميا» يکي از بيماري هاي اختلالي خوردن است که شخصِ مبتلا، به طور مکرر مقادير زيادي از غذا را در زماني محدود مي خورد. معمولا فرد، کنترلي بر قطع خوردن يا نوع و مقدار غذاي خود ندارد، اغلب از مواد شيرين و نرم و پرکالري مثل کيک يا کلوچه استفاده مي کند و غذا مخفيانه و سريع و نجويده خورده مي شود. «کم خوري عصبي» يا «آنورکسيا»، نوع ديگري از اختلال در غذا خوردن است که شخص مبتلا با وجود گرسنگي از خوردن غذا به ميزان کافي، امتناع مي کند. تمايل به لاغري ماجرايي است که در دهه هاي اخير، ذهن بسياري از جوانان را به خود مشغول کرده است و در اين ميان، دختران بيش از پسران درگير مد لاغري اند. کساني که مبتلا به آنورکسيا هستند، معمولا افرادي بسيار لاغرند که گاهي تا 15 کيلوگرم نسبت به وزن طبيعي بدنشان، کمبود وزن دارند اما با اين وجود تصور مي کنند که اضافه وزن دارند.
 

Similar threads

بالا