hamid.bad
کاربر فعال تالار اسلام و قرآن , کاربر فعال تالار
مهم ترين راهکار پيشگيري از سوءتغذيه، دريافتِ طبيعيِ کالري و ريزمغذي ها و پرهيز از افراط و تفريط در خوردن است
امروزه ريتمِ سريع زندگي، عامل پيدايش يک سبکِ زندگيِ متفاوت با پيش نيازها و پديده هاي خاص همين سبک است. يکي از اين پديده ها، فست فودها و غذاهاي آماده است که تقريبا در هر نقطه شهر با قيمتي مناسب در دسترس عموم قرار مي گيرد و البته يکي از عوامل مهم سوءتغذيه به شمار مي رود. در ادامه، خلاصه و فهرست وار به بررسي برخي عوارض ناشي از مصرف مدام فست فودها مي پردازيم.
*ميزان سديم بالا:بسياري از فست فودها ميزان سديم بالايي دارد. مصرف بيش ازحد نمک به افزايش فشار خون، حفظ آب در بدن و چاقي منجر مي شود.
*ميزان چربي بالا:شيوه طبخ بسياري از فست فودها، فروکردن مواد غذايي در روغن هاي اشباع شده است که ميزان چربي آن را به شدت افزايش مي دهد.
*ميزان کالري بالا:يک وعده غذايي فست فودي مثل چيزبرگر يا سيب زميني سرخ کرده، مي تواند ميزان کالري مورد نياز يک فرد در ۲روز را يکجا داشته باشد. حتي غذاهاي سالم تري مانند سالاد نيز اگر حاوي ژامبون يا سس باشد، ميزان کالري بسيار بالايي دارد.
*نوشيدني هاي قندي:نوشيدني هاي رايج در بازار شامل انواع نوشابه و آبميوه اغلب غني از شکر است. مصرف بيش از حد مايعات پرکالري مي تواند به راحتي ما را به سمت چاقي سوق دهد.
*رژيم غذايي ناسالم: بسياري از گزينه هاي موجود در منوي رستوران ها فاقد مواد غذايي ارزشمند و به ندرت حاوي ميزان مناسبي از غلات، سبزي هاي تازه و ميوه هاي متنوعي است که براي يک رژيم غذايي سالم و متعادل لازم است.
*صرف غذا حين حرکت:با مشغله زياد و خوردن فست فود، افراد عادت مي کنند که سريع غذا بخورند يا اينکه غذايشان را حين انجام کار ديگري بخورند. اين مسئله باعث مي شود به تدريج لذت غذاخوردن از بين برود.
امروزه ريتمِ سريع زندگي، عامل پيدايش يک سبکِ زندگيِ متفاوت با پيش نيازها و پديده هاي خاص همين سبک است. يکي از اين پديده ها، فست فودها و غذاهاي آماده است که تقريبا در هر نقطه شهر با قيمتي مناسب در دسترس عموم قرار مي گيرد و البته يکي از عوامل مهم سوءتغذيه به شمار مي رود. در ادامه، خلاصه و فهرست وار به بررسي برخي عوارض ناشي از مصرف مدام فست فودها مي پردازيم.
*ميزان سديم بالا:بسياري از فست فودها ميزان سديم بالايي دارد. مصرف بيش ازحد نمک به افزايش فشار خون، حفظ آب در بدن و چاقي منجر مي شود.
*ميزان چربي بالا:شيوه طبخ بسياري از فست فودها، فروکردن مواد غذايي در روغن هاي اشباع شده است که ميزان چربي آن را به شدت افزايش مي دهد.
*ميزان کالري بالا:يک وعده غذايي فست فودي مثل چيزبرگر يا سيب زميني سرخ کرده، مي تواند ميزان کالري مورد نياز يک فرد در ۲روز را يکجا داشته باشد. حتي غذاهاي سالم تري مانند سالاد نيز اگر حاوي ژامبون يا سس باشد، ميزان کالري بسيار بالايي دارد.
*نوشيدني هاي قندي:نوشيدني هاي رايج در بازار شامل انواع نوشابه و آبميوه اغلب غني از شکر است. مصرف بيش از حد مايعات پرکالري مي تواند به راحتي ما را به سمت چاقي سوق دهد.
*رژيم غذايي ناسالم: بسياري از گزينه هاي موجود در منوي رستوران ها فاقد مواد غذايي ارزشمند و به ندرت حاوي ميزان مناسبي از غلات، سبزي هاي تازه و ميوه هاي متنوعي است که براي يک رژيم غذايي سالم و متعادل لازم است.
*صرف غذا حين حرکت:با مشغله زياد و خوردن فست فود، افراد عادت مي کنند که سريع غذا بخورند يا اينکه غذايشان را حين انجام کار ديگري بخورند. اين مسئله باعث مي شود به تدريج لذت غذاخوردن از بين برود.