ناگفتههای ماکارونی
اگر تازگیها، نوشتههای روی بستههای ماکارونی را خوانده باشید، حتما دیدهاید که کارخانههای مختلف، غنیسازی ماکارونیشان با مواد مغذی مختلف (مثل آهن، ویتامینهای گروه B، فیبر و امگا 3) را بهعنوان یک مزیت مطرح میکنند...
از دکتر تیرنگ نیستانی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی، در همین رابطه پرسیدهام: «آیا این غنیسازی تاثیر چشمگیری در افزایش ارزش تغذیهای ماکارونی دارد؟» ...
دکتر تیرنگ نیستانی معتقد است که: «بحث غنیسازی یک سیاست تغذیهای است که در بسیاری از کشورها اعمال میشود اما ما نباید تنها بنا بر ادعای مسوولان یک کارخانه همهچیز را بپذیریم. ممکن است کارخانهای ادعا کند که ماکارونی تولیدیاش را با ویتامین B غنی کرده اما باید دید که آنها چه مقدار ویتامین B را در چه حجمی از آرد ریختهاند و آیا این میزان برای رفع کمبود بدن کافی است یا نه. باید آزمایشهای دقیق و مستمری روی ماکارونیهای غنیشده صورت گیرد تا بتوان افزایش ارزش غذایی آنها را تایید کرد. از طرف دیگر، افرادی که قصد مصرف ماکارونی یا هر ماده غذایی غنی شده دیگری را دارند باید از وضعیت سلامت خود کاملا آگاه باشند؛ مثلا فردی که علایم اختلالات آهن آزاد در سرم خون دارد یا هموگلوبین خوناش بالاست، نباید محصولات غنی شده با آهن را مصرف کند.»
اجزای بهترین سس
میدانید كه ماكارونی معمولا با سس میل میشود. متخصصان تغذیه میگویند که بهتر است سس ماکارونی را با گوجهفرنگی یا رب آن تهیه کرد زیرا گوجهفرنگی منبع خوبی برای دریافت ویتامین C و بتاكاروتن است و به هضم بهتر و سریعتر کربوهیدراتها و مواد نشاستهای کمک میکند. هرچند که قارچ قند ندارد و ویتامینهای محدودی نظیر B5 و بیوتین در آن یافت میشود اما استفاده از آن به افرادی که اختلال هاضمه یا یبوست دارند، توصیه نمیشود زیرا این سبزی كمی دیرهضم است. شما میتوانید از سویا، گوشت چرخکرده یا فیله مرغ به عنوان یک منبع پروتئینی در تهیه سس ماکارونیتان استفاده کنید و برای اینکه ارزش غذایی آن را بالاتر ببرید، سبزیجاتی مثل هویج، فلفل دلمهای، نخودفرنگی و یک حبه سیر را هم به آن بیفزایید. چکاندن چند قطره آب لیموترش هم علاوه بر طعم بخشیدن به ماکارونیتان مقداری ویتامین C به آن اضافه میکند. ریختن مقداری پنیر صبحانه رنده شده که با برگ نعناع و ریحان تازه ساطوری مخلوط شده هم شما را از خوردن ماکارونی سیر نمیکند.
اگر تازگیها، نوشتههای روی بستههای ماکارونی را خوانده باشید، حتما دیدهاید که کارخانههای مختلف، غنیسازی ماکارونیشان با مواد مغذی مختلف (مثل آهن، ویتامینهای گروه B، فیبر و امگا 3) را بهعنوان یک مزیت مطرح میکنند...
از دکتر تیرنگ نیستانی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی، در همین رابطه پرسیدهام: «آیا این غنیسازی تاثیر چشمگیری در افزایش ارزش تغذیهای ماکارونی دارد؟» ...
دکتر تیرنگ نیستانی معتقد است که: «بحث غنیسازی یک سیاست تغذیهای است که در بسیاری از کشورها اعمال میشود اما ما نباید تنها بنا بر ادعای مسوولان یک کارخانه همهچیز را بپذیریم. ممکن است کارخانهای ادعا کند که ماکارونی تولیدیاش را با ویتامین B غنی کرده اما باید دید که آنها چه مقدار ویتامین B را در چه حجمی از آرد ریختهاند و آیا این میزان برای رفع کمبود بدن کافی است یا نه. باید آزمایشهای دقیق و مستمری روی ماکارونیهای غنیشده صورت گیرد تا بتوان افزایش ارزش غذایی آنها را تایید کرد. از طرف دیگر، افرادی که قصد مصرف ماکارونی یا هر ماده غذایی غنی شده دیگری را دارند باید از وضعیت سلامت خود کاملا آگاه باشند؛ مثلا فردی که علایم اختلالات آهن آزاد در سرم خون دارد یا هموگلوبین خوناش بالاست، نباید محصولات غنی شده با آهن را مصرف کند.»
اجزای بهترین سس
میدانید كه ماكارونی معمولا با سس میل میشود. متخصصان تغذیه میگویند که بهتر است سس ماکارونی را با گوجهفرنگی یا رب آن تهیه کرد زیرا گوجهفرنگی منبع خوبی برای دریافت ویتامین C و بتاكاروتن است و به هضم بهتر و سریعتر کربوهیدراتها و مواد نشاستهای کمک میکند. هرچند که قارچ قند ندارد و ویتامینهای محدودی نظیر B5 و بیوتین در آن یافت میشود اما استفاده از آن به افرادی که اختلال هاضمه یا یبوست دارند، توصیه نمیشود زیرا این سبزی كمی دیرهضم است. شما میتوانید از سویا، گوشت چرخکرده یا فیله مرغ به عنوان یک منبع پروتئینی در تهیه سس ماکارونیتان استفاده کنید و برای اینکه ارزش غذایی آن را بالاتر ببرید، سبزیجاتی مثل هویج، فلفل دلمهای، نخودفرنگی و یک حبه سیر را هم به آن بیفزایید. چکاندن چند قطره آب لیموترش هم علاوه بر طعم بخشیدن به ماکارونیتان مقداری ویتامین C به آن اضافه میکند. ریختن مقداری پنیر صبحانه رنده شده که با برگ نعناع و ریحان تازه ساطوری مخلوط شده هم شما را از خوردن ماکارونی سیر نمیکند.