[h=2]كيبه غذای سنتی لبنان (طباخی عربی)[/h]
كيبه نوعی كوفته لبنانی، و غذاي ملی اين كشور است. كسی نيست كه به لبنان سفر كند و از اين غذای لذيذ نچشيده باشد . كيبه به اشكال و طرق مختلف تهيه و سرو می شود كه در اينجا ، نوع ساده آن را شرح می دهيم.
گوشت كيبه، بايد خوب نرم شود. در قديم گوشت اين غذا را می كوبيدند. اما امروزه در قصابی ها گوشت كوبيده و مخصوص كيبه پيدا می شود، ولی درمنزل هم می توان اين گوشت را تهيه نمود .
مواد لازم:
500 گرم ( دو بار چرخ شود) گوشت گوسفند بی چربی
2 ليوان بلغور گندم پخته و آبكش شده
يك عدد پياز متوسط
به ميزان لازم فلفل و نمك
يك قاشق مرباخوری ادويه مخلوط لبنان
مقداری آب يخ يا يخ خرد شده
طرز تهيه:
ابتدا پياز را رنده كنيد، فلفل را نيز ريز خرد كرده و با گوشت مخلوط كنيد ؛ سپس بلغور، نمك، فلفل و ادويه را بيفزاييد و با كمی آب يخ يا يخ خرد شده به طور كامل ورز دهيد. اضافه كردن يخ باعث می شود، گوشت نرم شود و خنك باقی بماند، هم چنين زياد چربی پس ندهد.از آن جا كه براي درست كردن اين غذا بايد گوشت را زياد ورز دهيم ، می توانيم گوشت را 2 بار ديگر از چرخ رد كرده ، يا از خرد كن های برقی استفاده كنيم تا نرم شود. سپس بهتر است مواد كوفته را چند ساعت در يخچال بگذاريم تا سرد شود. بعد، از يخچال درآورده و دوباره چند دقيقه ورز می دهيم .
آن گاه دستمان را مرطوب می كنيم و از مايه به اندازه نارنگی كوچك برمی داريم و كف دستمان پهن می كنيم . از مايه وسط كيبه يك قاشق غذاخوری مي گذاريم ، اطراف را به هم می رسانيم؛ سپس به شكل دوك به آن فرم می دهيم و در روغن سرخ می كنيم. هم چنين می توانيم يك ظرف فر را چرب كرده و نيمی از مواد را بريزيم و با دست پهن كنيم. آن گاه از مايه وسط كيبه بر روی آن پخش كرده و بقيه مواد كيبه را می ريزيم و پهن می كنيم . بعد با چاقو به شكل لوزی برش می دهيم و كمی روغن روي آن می ريزيم( تا روغن درون آن نفوذ كند).
سپس در فر پنجره وسط با حرارت 200 درجه سانتي گراد می گذاريم تا بپزد و روي آن طلايی شود( مي توانيم ابتدا فويل بكشيم و در آخر برداريم.)
ادويه مخلوط لبنان: فلفل بهار، دارچين و جوز هندي را به صورت پودر در آورده و به طور كامل با هم مخلوط می كنيم.
مواد لازم براي تهيه مايه وسط كيبه: به روش سنتی
3 قاشق غذاخوری روغن
يك دوم فنجان خلال بادام
2 عدد ( ريز خرد شود) پياز متوسط
500 گرم گوشت چرخ شده
به اندازه كافی نمك و فلفل
يك دوم قاشق مرباخوری ادويه مخلوط لبنان
يك چهارم قاشق مرباخوری دارچين
روغن را در ماهیتابه گرم می كنيم و بادام را در آن طلايی كرده و كنار می گذاريم.
سپس پيازوادويه ها را ريخته ، گوشت را اضافه می كنيم و تفت می دهيم تا گوشت بپزد، آن گاه در انتها ، بادام را اضافه و مخلوط می كنيم.
مواد لازم براي تهيه مايه وسط كيبه نوع دوم:
يك دوم فنجان يا حدود 80 گرم بادام
400 گرم گوجه فرنگی ( ريز خرد شده)
يك قاشق مرباخوری دارچين
يك فنجان جعفری خرد شده
بادام را در روغن تفت داده و با بقيه مواد مخلوط می كنيم.
گوشت كيبه، بايد خوب نرم شود. در قديم گوشت اين غذا را می كوبيدند. اما امروزه در قصابی ها گوشت كوبيده و مخصوص كيبه پيدا می شود، ولی درمنزل هم می توان اين گوشت را تهيه نمود .
مواد لازم:
500 گرم ( دو بار چرخ شود) گوشت گوسفند بی چربی
2 ليوان بلغور گندم پخته و آبكش شده
يك عدد پياز متوسط
به ميزان لازم فلفل و نمك
يك قاشق مرباخوری ادويه مخلوط لبنان
مقداری آب يخ يا يخ خرد شده
طرز تهيه:
ابتدا پياز را رنده كنيد، فلفل را نيز ريز خرد كرده و با گوشت مخلوط كنيد ؛ سپس بلغور، نمك، فلفل و ادويه را بيفزاييد و با كمی آب يخ يا يخ خرد شده به طور كامل ورز دهيد. اضافه كردن يخ باعث می شود، گوشت نرم شود و خنك باقی بماند، هم چنين زياد چربی پس ندهد.از آن جا كه براي درست كردن اين غذا بايد گوشت را زياد ورز دهيم ، می توانيم گوشت را 2 بار ديگر از چرخ رد كرده ، يا از خرد كن های برقی استفاده كنيم تا نرم شود. سپس بهتر است مواد كوفته را چند ساعت در يخچال بگذاريم تا سرد شود. بعد، از يخچال درآورده و دوباره چند دقيقه ورز می دهيم .
آن گاه دستمان را مرطوب می كنيم و از مايه به اندازه نارنگی كوچك برمی داريم و كف دستمان پهن می كنيم . از مايه وسط كيبه يك قاشق غذاخوری مي گذاريم ، اطراف را به هم می رسانيم؛ سپس به شكل دوك به آن فرم می دهيم و در روغن سرخ می كنيم. هم چنين می توانيم يك ظرف فر را چرب كرده و نيمی از مواد را بريزيم و با دست پهن كنيم. آن گاه از مايه وسط كيبه بر روی آن پخش كرده و بقيه مواد كيبه را می ريزيم و پهن می كنيم . بعد با چاقو به شكل لوزی برش می دهيم و كمی روغن روي آن می ريزيم( تا روغن درون آن نفوذ كند).
سپس در فر پنجره وسط با حرارت 200 درجه سانتي گراد می گذاريم تا بپزد و روي آن طلايی شود( مي توانيم ابتدا فويل بكشيم و در آخر برداريم.)
ادويه مخلوط لبنان: فلفل بهار، دارچين و جوز هندي را به صورت پودر در آورده و به طور كامل با هم مخلوط می كنيم.
مواد لازم براي تهيه مايه وسط كيبه: به روش سنتی
3 قاشق غذاخوری روغن
يك دوم فنجان خلال بادام
2 عدد ( ريز خرد شود) پياز متوسط
500 گرم گوشت چرخ شده
به اندازه كافی نمك و فلفل
يك دوم قاشق مرباخوری ادويه مخلوط لبنان
يك چهارم قاشق مرباخوری دارچين
روغن را در ماهیتابه گرم می كنيم و بادام را در آن طلايی كرده و كنار می گذاريم.
سپس پيازوادويه ها را ريخته ، گوشت را اضافه می كنيم و تفت می دهيم تا گوشت بپزد، آن گاه در انتها ، بادام را اضافه و مخلوط می كنيم.
مواد لازم براي تهيه مايه وسط كيبه نوع دوم:
يك دوم فنجان يا حدود 80 گرم بادام
400 گرم گوجه فرنگی ( ريز خرد شده)
يك قاشق مرباخوری دارچين
يك فنجان جعفری خرد شده
بادام را در روغن تفت داده و با بقيه مواد مخلوط می كنيم.