غذاهای دریــایی

دانشجوي كامپيوتر

دستیار مدیر تالار هنر
کاربر ممتاز
نکاتی برای طبخ ماهی
فرار ماهی:
برای اینکه ماهی هنگام تمیز کردن از دست شما سُر نخورد، کمی نمک روی تخته ای که زیر ماهی گذاشته اید بپاشید و بعد ماهی را روی آن قرار دهید. ماهی به نمک می چسبد و بدون آنکه بلغزد، می توانید آن را پاک کنید.

جلوگیری از پخش شدن پولک ماهی:
برای پیشگیری از پخش شدن پولک ها به هنگام پاک کردن ماهی، آن را درون ظرف بزرگ و پُر آبی قرار دهید و فلس ها را داخل آب، از بدن ماهی جدا کنید

از بین بردن بوی ماهی از دست:
برای از بین بردن بوی ماهی از دست، دست های خود را با محلول سرکه و آب یا آب و نمک بشویید.

جلوگیری از متلاشی شدن ماهی آب پز:
اگر جزو کسانی هستید که ماهی آب پز می خورید، ولی با این مشکل روبرو هستید که ماهی به هنگام پختن در آب متلاشی می شود، برای جلوگیری از این کار، کمی سرکه در آب جوش بریزید و ماهی را در آن بپزید.

شیر و ماهی:
هیچ وقت برای ذوب کردن یخ ماهی آن را درون آب نگذارید. آن را درون شیر قرار دهید. شیر مزه یخ زدگی را از ماهی می گیرد و طعم دلپذیری به آن می دهد و همه فکر می کنند، ماهی کاملا تازه است.

تیغ ماهی:
اگر تیغ ماهی در گلویتان گیر کرد، کمی سیب زمینی پخته یا تکه ای نان خمیر بخورید. برای کم کردن درد و ناراحتی ناشی از تیغ ماهی در گلو، یک لیمو ترش را از وسط به دو نیم کنید و بعد به آرامی آب لیمو را بمکید. این کار به نرم شدن تیغ ماهی کمک می کند و زود احساس راحتی می کنید.
منبع : sooran.com
www.beytoote.com
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

دانشجوي كامپيوتر

دستیار مدیر تالار هنر
کاربر ممتاز
توصیه های لازم در طبخ آبزیان

توصیه های لازم در طبخ آبزیان

۱) در شستشوی ماهی از آب سرد وروان استفاده كنید.
۲) برای خروج ماهی از حالت انجماد هیچوقت از آب گرم استفاده نكنید.(بهترین روش قراردادن ماهی منجمد در هوای آزاد ویا در مسیر جریان آب سرد می باشد)
۳) بعد از پاك كردن ماهی جهت برطرف نمودن بوی ماهی ،دستهای خود را با مخلوطی از آبلیمو ونمك بشویید.
۴) مصرف ادویه جات وخواباندن ماهی درپیاز ویا چند حبه سیر رنده شده روی گوشت ماهی باعث از بین بردن بوی مخصوص آن می شود.
۵) جهت برطرف نمودن بوی ماهی هنگام طبخ،سوزاندن كمی پوست پرتقال یا لیمو عمانی در آشپزخانه بی تاثیرنیست.
۶) استفاده از آبلیمو یا آبغوره در پخت وپز ماهی طعم ومزه آن را برای كودكان خوشایند می كند.
۷) در فلس گیری ماهیان از وسیله ای بنام فلس پاك كن (همانند برس با میله های زبر ومحكم) استفاده كنید.
۸) جهت جلوگیری از پراكنده شدن فلس ماهی در محوطه آشپزخانه ماهی را مجاور قابلمه ای پراز آب قرار دهید واقدام به پاك كردن فلسها نمایید.
۹) در بریدن باله ها وشكم ماهی بهتر است از قیچی مخصوص استفاده كنید.
۱۰) برای جدا كردن تیغهای درشت ماهی , پس از تخلیه امعاء واحشاء وبازكردن ماهی از پشت، غشاء چسبیده به استخوانها را به كمك چاقو آزاد نموده وبا كشیدن ستون مهره ها كلیه استخوانهای متصل به ستون مهره را میتوان جدا نمود.
۱۱) برای جدا كردن تیغهای ریز ماهی , پس از آب پزكردن آن با كمك چنگال می توان این تیغها را جدا نمود وبا گوشت خالص وپخته شده ماهی اقدام به تهیه خوراكهای خوشمزه از قبیل (كتلت, شامی, كوكو, كوفته, كباب كوبیده, استانبولی پلو و…) كرد.
۱۲) سعی كنید ماهی را در روغن كاملاً داغ وفراوان سرخ كنید.اینكار باعث عدم چسبیدن ماهی به ظرف وبهتر پخته شدن همه قسمتها می شود.
۱۳) جهت جلوگیری از چسبیده شدن ماهی به ماهیتابه قطعات ماهی را در مخلوطی از تخم مرغ هم زده ،آرد ،نمك وادویه غلطانده ،اقدام به طبخ نمایید.
۱۴) هیچوقت قطعات ماهی را ابتدا از طرف پوست سرخ نكنید. اینكار باعث جمع شدن تكه های گوشت ماهی می شود،اول طرف گوشتی ماهی را سرخ كنید بعد طرف دیگر را.
۱۵) اگر ماهی را درسته می پزید جهت نفوذ حرارت وروغن به داخل بدن ماهی پیشنهاد می شود چند برش عرضی در دو طرف بدن ماهی ایجاد نمایید.
۱۶) جهت پوست گیری ماهی ۲ شكاف عرضی نزدیك برانشی ها روی بدن ماهی ،۲شكاف طولی به فاصله حدود یك سانتی متر در طرفین باله های پشتی و۲ شكاف طولی در طرفین باله های شكمی ماهی ایجاد نمایید، آنگاه به كمك انگشت خود در قسمت برش عرضی پوست ماهی را طوری آزاد كنید كه بتوانید پوست ماهی را از سر به طرف دم بكشیداینكار را برای طرف دیگر نیز تكرار كنید.منبع : groohashpazi.blogfa.com
www.beytoote.com
 

دانشجوي كامپيوتر

دستیار مدیر تالار هنر
کاربر ممتاز
طرز تهیه ی ماهی با سس اسپانیولی

طرز تهیه ی ماهی با سس اسپانیولی




مواد لازم براي 4 نفر:
فيله ماهي كامل قزل‌آلا4 عدد (هركدام حدود 225 گرم)
كره 75 گرم يا 6 قاشق سوپ‌خوري
تخم‌مرغ 2 عدد
شويد تازه خردشده 2 قاشق سوپ‌خوري
آب ليموترشيك قاشق سوپ‌خوري
نمك و فلفل سياهبه ميزان لازم
ليمو ترشچند برش
هويج پختهچند عدد


طرز تهيه:
1 - ابتدا ماهي‌ها را پاك كرده و تيغ آن را به صورت يك تكه خارج كنيد.
نكته: براي اين منظور شكم ماهي را به صورت طولي با چاقو ببريد، سپس با فشار انگشت شست روي ستون فقرات پشت، هم ستون فقرات و هم تيغ‌ها را به صورت كامل از گوشت جدا كنيد.
پس از اينكه ماهي‌ها را پاك كرديد، آنها را خوب بشوييد و با دستمال حوله‌اي خشك كنيد. سپس روي سيني فر يا تابه دسته‌فلزي‌اي - كه با روغن چرب شده- از پشت پهن كنيد؛ به‌صورتي كه قسمت پوست ماهي روي تابه قرار گيرد.
2 - در كاسه كوچكي كره ريخته و روي شعله اجاق‌گاز آب كنيد. كره آ‌ب‌شده را با قلم‌موي آشپزخانه روي گوشت ماهي‌ها بماليد و سپس آن را با نمك و فلفل سياه طعم‌دار كنيد. بعد گريل فر اجاق‌گاز را روشن كرده و روي شعله متوسط تنظيم كنيد.
3 - تابه حاوي ماهي‌ها را روي سيني شبكه‌اي قرار داده و به مدت 8 تا 10 دقيقه يا تا زماني كه گوشت ماهي بپزد، حرارت دهيد. در اين فاصله، تخم‌مرغ‌ها را به اندازه‌اي بپزيد كه كاملا سفت شود، سپس آنها را پوست كنده و ريز خرد كنيد.
در پايان ماهي‌ها را به ظرف ديگري منتقل كنيد و مخلوط تخم‌مرغ خردشده و شويد ليموترش را پس از كمي تفت‌دادن در كره روي ماهي‌ها بريزيد. حالا ماهي‌ها را با اين مخلوط به همراه ليموترش و هويج پخته سرو كنيد.
منبع : sooran.com
www.beytoote.com
 

دانشجوي كامپيوتر

دستیار مدیر تالار هنر
کاربر ممتاز
ماهی و سبزیجات در فر

ماهی و سبزیجات در فر


این هم یه غذا ی رژیمی دیگه که خیلی هم دلچسبه. با مقداری سالاد می تونه غذای کاملی باشه.


مواد لازم:

یه تیکه ماهی دلخواه۱۰۰ گرم
گوجه فرنگی۱ عدد
پیاز۱ عدد
فلفل دلمه اییه نصفه
آب لیموی تازه۱.۵ قاشق غذاخوری
پودر فلفل و لیموبه مقدار دلخواه
نمکبه مقدار دلخواه


طرز تهیه:ماهی رو به نمک و فلفل و آبلیمو آغشته کنید و یک ساعتی بذارید تو یخچال تا خوب مزه دار بشه. بعد از اون کف یک بشقاب گود مقداری از گوجه و پیاز حلقه شده و فلفل دلمه ای رو بچنید و روش ماهی رو قرار بدبد و روی ماهی بقیه پیاز و گوجه و فلفل دلمه ای. روی بشقاب رو خوب با فویل بپوشونید. چند سوراخ روی فویل ایجاد کنید. به مدت ۴۰ دقیقه در طبقه وسط فر با دمای ۲۵۰ درجه سانتیگراد قرار بدید. بعد از ۴۰ دقیقه فویل رو بردارید و گریل فر را روشن کنید. ۱۰ دقیقه بعد غذا آماده است.* کالری این غذا ۱۴۰ کیلو کالری است.
www.beytoote.com
 

دانشجوي كامپيوتر

دستیار مدیر تالار هنر
کاربر ممتاز
میگو شانگهای

میگو شانگهای


مواد لازم :
میگوی متوسط با پوست یک و نیم کیلو
روغن گیاهی 4 قاشق سوپ خوری
زنجبیل تازه 4 خلال
پیازچه ( تقسیم به چهار قسمت ) 3 عدد
سس سویا 4 قاشق سوپ خوری
شکر3 قاشق سوپ خوری
سرکه2 قاشق چای خوری


طرز تهیه :
پای میگوها را با قیچی جدا کرده ، سوراخی در پشت آن ایجاد کرده و رگ آن را بیرون بیاورید. پوست و دم را جدا نکنید .
روغن را در ی ماهیتابه داغ کنید . سیر و پیازچه را به مدت 30 ثانیه در روغن تفت دهید . میگو را به آن اضافه کرده ، به مدت یک دقیقه روی حرارت زیاد سرخ کنید . بقیه مواد را به آن اضافه کرده و 2 تا 3 دقیقه دیگر آن را سرخ کنید .

منبع : sooran.com
www.beytoote.com
 

دانشجوي كامپيوتر

دستیار مدیر تالار هنر
کاربر ممتاز
سالمون با پنیر خامه ای

سالمون با پنیر خامه ای

برترین ها:


مواد لازم:


• 250 گرم پنیر خامه ای
• 1 قاشق غذاخوری سبزی معطر، خرد شده
• 50 گرم سالمون دودی، خرد شده
• 1 قاشق غذاخوری موسیر تازه، خرد شده
• 1 قاشق غذاخوری شوید تازه، خرد شده
• نیم فنجان بادام خرد شده
• کراکر یا نان رژیمی با طهم شوید یا سبزی معطر، برای سرو کردن

دستور تهیه:

1. با میکسر برقی پنیر خامه ای را بزنید تا نرم شود. سبزی معطر، سالمون، موسیر و شوید را اضافه کنید. به آن فلفل بزنید.

2. کیسه پلاستیکی به پهنا 30 سانتیمتر روی سطح صافی پهن کنید. مخلوط پنیر را با قاشق روی آن بریزید و پهن کنید. کیسه را لوله کنید تا مواد به شکل کنده دربیایند. کیسه پلاستیکی دیگری روی سطح صافی پهن کنید. روی آن بادام بپاشید و 2 سانتیمتر حاشیه بگذارید. با دقت کیسه را از دور کنده باز کنید و کنده را روی بادام ها بگذارید. پلاستیک را لوله کنید تا دور کنده را بگیرد و کمی آن را فشار دهید تا محکم شود. دو سر آن را مهر و موم کنید و 2 تا 3 ساعت در یخچال بگذارید تا سفت شود.

3. سپس از یخچال دربیاورید و کیسه را باز کنید. روی کنده شوید بپاشید و با کراکرها سرو کنید.
/www.bartarinha.ir
 

Girlicious

عضو جدید
کاربر ممتاز
ماهی ،میگو و غذاهای دریایی

ماهی ،میگو و غذاهای دریایی

ماهی شکم پر یا گرد پیچ




مواد لازم:

ماهی درشت ماده=یک عدد

سبزی(ترخان-نعناع-گشنیز)=نیم کیلو

گردوی چرخ شده=۲۵۰ گرم

زرشک=نیم پیمانه

روغن زیتون=نیم پیمانه

آب لیمو=نیم پیمانه

سس قرمز یا سس گوجه فرنگی=۱ پیمانه

نمک و فلفل=به مقدار کافی


طرز تهیه:

شکم ماهی را شکاف کوچکی می دهیم، سبزی را بدقت تمیز و ریز خرد می کنیم و با پیاز داغ کمی سرخ می کنیم و کمی نمک و فلفل به آن می زنیم،

گردو و زرشک را داخل این مایه می ریزیم و ظرف را از روی آتش برمی داریم و شکم ماهی را با مایه فوق پر می کنیم، بعد ته سینی را کمی چرب می کنیم و ماهی را به همان حالتی که در آب شنا می کند

در سینی فر قرار می دهیم و با حرارت ۴۰۰ درجه در فر قرار می دهیم و بعد از یک ربع بیرون می آوریم پوست آنرا می کنیم و روغن زیتون و آبلیمو و نمک وفلفل را مخلوط می کنیم و به ماهی می زنیم و در حدود یک ساعت ماهی را طبخ می کنیم؛

وقتی پخته و آماده شد ماهی را از فر خارج می کنیم و از سینی بر می داریم و در دیس قرار می دهیم و اطراف آنرا با جعفری و حلقه های لیمو تزئین می کنیم، مقداری از سس را روی ماهی می دهیم و بقیه را در سس خوری بر روی میز می بریم.

ممکن است با یک نخ و سوزن دم ماهی را به دهانش وصل کنیم که بشکل دایره در بیاید و بعد طبخ کنیم که به آن شمالیها گرد پیچ می گویند.
 

Girlicious

عضو جدید
کاربر ممتاز
میگوی توپی


مواد اولیه:

میگو 300 گرم
سیر رنده‌ شده یک حبه
روغن مایع و نان تست و نمک به میزان لازم
زنجبیل تازه رنده شده به میزان لازم
تخم‌مرغ یک عدد
فلفل سفید نصف قاشق چای‌خوری

طرز تهیه:

* میگوهای تهیه شده را ساطوری نموده داخل ظرف بریزید.
* سپس سیر، زنجبیل، تخم‌مرغ، فلفل سفید و نمک را به آن اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
* نان‌های تست را به صورت مربع یا مستطیل کوچک بریده و مواد به دست آمده را داخل نان قرار دهید.
* آن‌ها را به صورت توپ در آورده و داخل روغن سرخ کنید.
* پس از سرخ شدن داخل دیس گذاشته و با سبزیجات (جعفری، کاهو) خیار شور و گوجه‌فرنگی تزئین نمایید.
 

Girlicious

عضو جدید
کاربر ممتاز



مواد لازم :

۱ ) ۵۰گرم نان تست

۲ ) یک عدد پوست لیموی درشت رنده شده.

۳ ) ۲ قاشق غذاخوری شوید، پیازچه و جعفری تازه و کاملا خردشده.

۴ ) ۵۰۰گرم فیله ماهی.

۵ ) ۲قاشق غذاخوری آرد، به همراه کمی نمک و فلفل

۶ ) یک عدد تخم مرغ زده شده

۷ ) روغن برای سرخ کردن

● طرز تهیه :

۱ ) نان را در خردکن بریزید تا خرد شود. سپس پوست لیمو، سبزی و کمی نمک اضافه کنید

و مجدد دستگاه را روشن کنید تا کاملا مواد باهم مخلوط شود.

۲ ) ماهی را به تکه های کوچک برش بزنید و ابتدا به آرد آغشته کنید،

سپس در تخم مرغ زده شده و در آخر در خرده نان بغلتانید. در این مرحله می توانید ماهی لقمه آماده شده را سرخ کنید.
 

Girlicious

عضو جدید
کاربر ممتاز



مواد لازم:


ماهی پاک شده، شسته شده و چرخ کرده: نیم کیلو،

فلفل و نمک: به میزان لازم،

سیب زمینی آب پز چرخ شده: ۳۰۰ گرم،

پیاز: ۲۵ گرم،

تخم مرغ: ۲ عدد

● طرز تهیه

مواد فوق را با یکدیگر خوب مخلوط کنید و به صورت خمیر در آورید،

سپس روی تخته ای تمیز خمیر را به یک اندازه مانند سوسیس در آورید

و آن ها را در روغن داغ نیم ساعت قبل از صرف غذا سرخ کنید.

دور آن را با سبزیجات و ... تزئین کنید.
 

Girlicious

عضو جدید
کاربر ممتاز
با شروع پاییز، سبزی‌فروشی‌ها از میوه‌های رنگارنگ به سمت انواع صیفی‌جات و سبزیجات متنوع می‌روند. از سوی دیگر هوا رو به خنك شدن می‌رود و شرایط برای مصرف انواع ماهی و میگو در شهرهای غیرساحلی فراهم می‌شود. این دستور تهیه ساده ژاپنی از جمله دستورهای غذایی است كه در چنین موقعیتی توصیه می‌شود.


مواد لازم برای 4 نفر:


  • میگوی درشت: 16 عدد، پاك‌كرده
  • سبزیجات شامل: انواع فلفل سبز یا دلمه‌ای، قارچ و...
  • آرد سفید: یك و نیم‌ پیمانه
  • آب گازدار: یك و نیم پیمانه
  • نمك و فلفل: به میزان لازم
  • روغن سرخ كردنی: به میزان لازم

روش تهیه:
1- آب و آرد را به آرامی با هم مخلوط كرده تا به خمیر شلی دست پیدا كنید. دو نكته كلیدی در تهیه خمیر تمپورا وجود دارد. اول اینكه خمیر را زیاد هم نزنید، همین اندازه كه آرد در آب حل شود و گلوله نباشد كافی است. نكته دوم این است كه مایه‌خمیر تمپورا باید سرد باشد تا لطیف شود، پس از آب سرد استفاده كنید و حتی چند قطعه یخ بعد از آماده شدن در آن بیندازید.
2- روغن را در یك قابلمه كوچك روی شعله زیاد داغ كنید. مقدار روغن باید به اندازه‌ای باشد كه میگو در آن شناور شود. میگو و سبزی‌ها را در خمیر زده و داخل روغن با شعله متوسط حدود 4 دقیقه سرخ كرده و در این مدت یك بار آن را پشت‌ورو كنید، سپس از قابلمه خارج كرده و با حوله كاغذی روغن آن را بگیرید.
نکات:
1- به جای آرد گندم از آرد برنج استفاده كنید.
2- مقدار آرد را حداكثر تا 2 پیمانه افزایش دهید.
3- به جای آب گازدار می‌توانید از ماءالشعیر استفاده كنید.
 

Girlicious

عضو جدید
کاربر ممتاز
ماهی بریانی



مواد لازم براي 4نفر


  • سس خردل: 2 قاشق غذاخوري
  • ماهي سفيد و قزل‌آلا: 2 عدد
  • ادويه: به ميزان لازم


مواد لازم براي چاشني:


  • گوجه‌فرنگي
  • خرد شده: 100 گرم
  • پياز خرد شده: يك عدد
  • آبليمو: نصف ليمو
  • روغن زيتون: 100 ميلي‌ليتر
  • پودر برگ ريحان و پيازچه: براي تزئين




روش تهيه:

1. 2 طرف ماهي را با سس‌خردل خوب بپوشانيد و ادويه بزنيد. سپس آن را درون فويل بپيچيد و آن را برياني كنيد.
2. گوجه‌فرنگي و پياز را به همراه آبليمو و روغن درون يك ماهي‌تابه قرار دهيد و سرخ كنيد.
3. ماهي را حدود 5 تا 7 دقيقه در حرارت زياد بپزيد، در حدي كه پوست ماهي طلايي شود. در ضمن چاشني‌ها را براي حدود 2 دقيقه گرم كنيد. سپس كمي پودر برگ ريحان و پيازچه روي آن بريزيد.
4. بعد از پخت ماهي آن را درون يك ظرف قرار دهيد و چاشني‌ها را دورتادور آن بريزيد.
5. مي‌توانيد در كنار اين غذا، سيب‌زميني كه منبع نشاسته است را نيز بپزيد. يك برش ليمو كنار غذا قرار داده و باقي‌مانده پودر برگ ريحان و پيازچه را روي آن‌ها بريزيد و نوش جان كنيد.
اختصاصی مجله اینترنتی برترین ها Bartarinha.ir


 

Girlicious

عضو جدید
کاربر ممتاز
سالاد میگو


مواد اولیه :
ميگوي پخته‌شده به صورت كوكتل 200 گرم
جعفري خردشده و گوجه فرنگی 100 گرم
قارچ و ذرت پخته‌شده و فلفل سبز از هر کدام نصف پيمانه
تخم‌مرغ آب‌پز دو عدد
نخودسبز پخته‌شده و زیتون از هر کدام 70 گرم
كاهو 150 گرم
پيازچه تازه 80 گرم
سس مايونز يك ليوان
سركه دو قاشق سوپخوري
آب ليموي تازه و روغن زیتون از هر کدام نصف پيمانه
نمك و فلفل به ميزان لازم


طرز تهيه:
ابتدا ميگوها را بشوييد. براي اين‌كه بوي زخم ميگو را از بين ببريد مي‌توانيد آن را درون مخلوط آب، ساقه كرفس، پياز، هويج و نمك قرار داده و بگذاريد چند جوش بزند و به صورت كوكتل در بيايد. بقيه مواد را خرد كرده و با هم مخلوط كنيد. سپس ميگو‌ها را بعد از سرد شدن داخل سالاد ريخته و با بقيه مواد مخلوط كنيد. در آخر سس مايونز را بر روي سالاد ريخته و با سبزيجات تزئين كنيد.
 

Girlicious

عضو جدید
کاربر ممتاز
بریانی میگو

مواد لازم:

ميگو=نيم كيلو
پياز=2 عدد
روغن=به مقدار لازم
ادويه(نمك،فلفل،پودر فلفل قرمز،زردچوبه،دارچين،پودر زيره)=به مقدار لازم
سير=3 حبه
گشنيز خرد شده=1 ليوان
رب گوجه فرنگي=2 قاشق غذاخوري
برنج آبكش شده=به مقدار لازم

طرز تهيه:

1. پياز و سير را خرد كرده در روغن سرخ كنيد.
2. ادويه را به پياز اضافه كرده هم بزنيد.

3. ميگو را به مواد اضافه كرده در روغن كمي تفت دهيد.
4. گشنيز خرد شده را به مواد اضافه كرده هم بزنيد.
5. رب گوجه فرنگي را همراه با نصف ليوان آب جوش به مواد اضافه كرده بگذاريد روي حرارت ملايم بماند تا كمي بجوشد.

6. بعد از اينكه مواد غليظ شد؛ مواد را لاي برنج آبكش شده در قابلمه ريخته سپس قابلمه را روي حرارت ملايم بگذاريد تا پلو به مدت 45 دقيقه دم بكشد. 15 دقيقه قبل از دم كشيدن برنج كمي كره آب كرده و زعفران روي برنج بريزيد.
 

Girlicious

عضو جدید
کاربر ممتاز


برترین ها:

مواد لازم بانوفي



  • شكر: 4 قاشق غذاخوري
  • موز رسيده: 4 عدد
  • شير كم‌چرب: 100 ميلي‌ليتر
  • خامه پرچرب: 300 ميلي‌ليتر
  • پودرقهوه: يك قاشق غذاخوري
  • شكلات خالص: يك تخته
  • شكلات شيرين: براي تزئين
  • كره: يك قالب كوچك



مواد لازم سالاد اسفناج


  • سركه بالزاميك: به ميزان لازم
  • نعنا: يك دسته كوچك
  • اسفناج: يك دسته كوچك




مواد لازم سيب‌زميني


  • سيب‌زميني: 500 گرم
  • برگ‌هاي نعنا: چندعدد
  • آبليمو:‌به ميزان لازم




مواد لازم فيله ماهي


  • فيله ماهي:‌150 گرم
  • شاه ميگو: 8 عدد
  • مارچوبه: يك دسته كوچك
  • ريحان: يك دسته كوچك
  • ماهي كولي: 30 گرم
  • سير: 4 حبه
  • گوجه‌فرنگي: 3 تا 4 عدد
  • ليمو: يك عدد




مواد لازم ميكس سبزي


  • برگ‌هاي نعنا: به ميزان لازم
  • جعفري: يك دسته كوچك
  • ليمو: يك عدد
  • سير: يك حبه
  • سس خردل: يك قاشق چاي‌خوري
  • تره خرد شده: به ميزان لازم
  • فلفل قرمز چيلي: 2 عدد ريز




ادويه‌ها


  • روغن زيتون
  • نمك و فلفل سياه
 

ahoo_fr

عضو جدید
کاربر ممتاز
طرز تهیه میگو کبابی سازگار با ذائقه ایرانی

طرز تهیه میگو کبابی سازگار با ذائقه ایرانی

طرز تهیه میگو کبابی سازگار با ذائقه ایرانی


غذاهای دریایی انواع ماهی-طرز تهیه میگو کبابی سازگار با ذائقه ایرانی


رگ پشت میگو ها را خارج کرده و آنها را شسته و خشک کنید.... کسانی که به آسیای جنوب شرقی سفر کرده‌اند، احتمالا با انواع کباب‌هایی که به سیخ چوبی کشیده شده و در کنار خیابان فروخته می‌شوند برخورد کرده‌اند....

کسانی که به آسیای جنوب شرقی سفر کرده‌اند، احتمالا با انواع کباب‌هایی که به سیخ چوبی کشیده شده و در کنار خیابان فروخته می‌شوند برخورد کرده‌اند. از بین این کباب‌های رنگارنگ، تنها چند نوع آن به مذاق ایرانی‌ها سازگار است و این کباب میگو که به نام ساتای میگوهم شناخته می‌شود، یکی از آنهاست.




مواد لازم برای4نفر:

  • میگو

    ی ریز: 300 گرم
  • فلفل‌دلمه‌ای سبز یا قرمز: یک عدد
  • پیاز متوسط: یک عدد
  • روغن مایع: 4 قاشق غذاخوری
  • سویاسس: یک‌چهارم پیمانه
  • زنجبیل رنده‌شده: 2 قاشق چای‌خوری
  • گشنیز ساطوری: یک قاشق غذاخوری
  • فلفل سبز تند: یک عدد، ساطوری
  • آب​لیموترش: 3 قاشق غذاخوری
روش تهیه‌:

1 - رگ پشت
میگو

ها را خارج کرده و آنها را شسته و خشک کنید.

2 - در یک کاسه مناسب، روغن، سویاسس، زنجبیل، گشنیز ساطوری، فلفل سبز تند و آب​لیمو را مخلوط کرده و
میگو

ها را حداقل یک ساعت در آن بخوابانید.

3 - سیخ‌های چوبی را که قبلا در آب خیسانده‌اید، برداشته و به ترتیب یک تکه فلفل دلمه‌ای، یک تکه پیاز و یک
میگو

به سیخ بکشید به هر سیخ 3 تا 4 میگو

بزنید.

4 -
میگو

ها را روی زغال یا در تابه سرخ کنید. زمان کباب کردن 8 دقیقه و سرخ کردن حدود 6 دقیقه است. با نان و سس مایونز سرو کنید. سرو این خوراک برای یک شام رژیمی یا ناهار به همراه چلو

مناسب است.


 

ahoo_fr

عضو جدید
کاربر ممتاز
طرز تهیه ماهی کنجدی









مواد لازم :

فیله ماهی (شیر، قباد...) 300 گرم
کنجدخام دو قاشق غذاخوری
سس خردل دو قاشق غذاخوری
شیر دو قاشق غذاخوری



طرز تهیه ماهی کنجدی :
شیر و سس خردل را مخلوط کنید و فیله‌های پاک و آب گرفته شده را درون آن بغلتانید، سپس فیله را در کنجد خام قرار دهید (کمی فیله را درکنجد‌ها فشار داده و سپس با تکان کوچک کنجدهای اضافی را بگیرید.)

فر را از قبل 220‌درجه سانتی‌گراد داغ کنید. ماهی‌ها را روی سینی چرب شده فر بچینید و به مدت 10 تا 12 دقیقه بپزید. سیب‌زمینی آب‌پز یا
سالاد
سیب‌زمینی یا هر نوع سالادتازه فصل می‌تواند با این ماهی سرو شود.
 
آخرین ویرایش:

ahoo_fr

عضو جدید
کاربر ممتاز
طرز تهیه شنیسل میگو

مقداری روغن در یک ماهی تابه ی کوچک بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. توجه داشته باشید که باید
میگو

ها را دانه دانه در ماهی تابه قرار داده (روغن باید روی
میگو

ها را بگیرد) و صبر کنید تا رنگ آن طلایی شود....



مواد لازم :
یک کیلوگرم
میگو

2 قاشق غذاخوری آب پیاز

300 گرم آرد

2 قاشق غذاخوری ماست سفت

یک قاشق چای خوری بیکینگ پودر

به میزان کافی نمک و فلفل

3 عدد
تخم مرغ

به میزان لازم روغن

طرز تهیه:

میگوها را تمیز کرده و کاملاً بشوئید و در صافی بریزید تا آب آنها گرفته شود. پس از آن میگو ها را با نمک و فلفل و 2 قاشق آب پیاز مخلوط کنید.
تخم مرغها را شکسته و خوب بزنید تا زرده و سفیده کاملاً با هم مخلوط شود. آرد و ماست سفت، نمک و بکینگ پودر را به آن اضافه کرده و هم بزنید تا کاملاً مخلوط شود. میگوها را با مایه ی تخم مرغمخلوط نمایید.
مقداری روغن در یک ماهی تابه ی کوچک بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. توجه داشته باشید که باید
میگوها را دانه دانه در ماهی تابه قرار داده (روغن باید روی میگوها را بگیرد) و صبر کنید تا رنگ آن طلایی شود. می توانید برای تزئین آن از سیب زمینی سرخ کرده و گوجه فرنگی تازه، نخود فرنگی و جعفری استفاده کنید.
 

ahoo_fr

عضو جدید
کاربر ممتاز
قلیه تن ماهی

قلیه تن ماهی

قلیه تن ماهی






اگر به ماهی های مخصوص قلیه ماهی دسترسی ندارید می توانید آن را با تن ماهی درست کنید.


قلیه ماهی معروفترینخورشبندرهای خلیج فارس ، آبادان و خرمشهر است. قلیه کم آب را باچلوی ساده میل می کنند و قلیه پر آب را ترید می کنند که البته پیاز سفید هم با ترید همراه است.
برای قلیه ماهی سنگسر ، راشگو، سرخو ، سبیتی ، هامور ، زمین کن ، سوکیلا ، شیر و حلوای سیاه مناسب است. از میان ماهی های شمال فقط اوزون برون نتیجه رضایت بخشی میدهد. به طور کلی فیله سنگسر توصیه می شود.
برای راحتی کار و با توجه به اینکه در بیشتر شهرهای کشور دستیابی این ماهی ها به راحتی امکان پذیر نبوده و معمولا ماهی ها فصلی هستن لذا این قلیه ماهی را با تن پخت می کنیم.


مواد لازم برای دو نفر :
تن ماهی : 1 قوطی
پیاز ساطوری : 1 عدد بزرگ
سیر : 2 بوته سیر سبز (در فصل سیر سبز ، از سیر تازه استفاده می کنیم. در غیر اینصورت از یک بوته سیر خشک استفاده میکنیم. البته با توجه به ذائقه خودتان مقدار ان را کم و زیاد کنید)
سبزی : نیم کیلو (شامل: گشنیز و شنبلیله به نسبت چهار و یک)
تمبر هندی : 1 بسته کوچک
آرد : 2 قاشق
زردچوبه ، نمک و فلفل قرمز : به میزان لازم
روغن مایع


طرز تهیه :
ابتدا پیاز را ساطوری خرد کنید و در روغن سرخ کرده تا طلایی شود. سپس آرد را اضافه کرده و کمی تفت دهید.







سیر سبز را ریز خورد کرده فلفل و زرد چوبه را با کمی نمک اضافه کرده و کمی تفت دهید.






سبزی را نیز خورد کرده و اضافه کنید تا آب آن کشیده شود. سبزی نباید زیاد سرخ شود.


یک بسته تمر هندی را در4 پیمانه آب ولرم حل کنید آن را صاف کرده . عصاره تمبر هندی را اضافه کرده و بگذارید به جوش بیاد.









تکه های ماهی را کم کم اضافه کرده تا آب
خورشاز جوش نیفتد. 40-30 دقیقه زمان داده تاخورشپخته شود. نمک و فلفل را اندازه کنید15 دقیقه آخر پختخورشدرب قابلمه را باز گذاشته تاخورشبه روغنبیفتد.




نکته :
مقدار فلفل و ترشی (تمبر هندی)
خورشرا میتوانیم بر حسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید.




نوش جان




 

ahoo_fr

عضو جدید
کاربر ممتاز
طرز تهیه استیک شیرماهی

طرز تهیه استیک شیرماهی

طرز تهیه استیک شیرماهی









مواد لازم :
شیر
ماهی : ۸۰۰ گرم
سرکه : چهار قاشق غذاخوری
روغن : نصف پیمانه
زنجبیل تازه رنده‌ شده : دو سانتی‌متر
نمک و فلفل : به میزان لازم
زعفران دم‌کرده و آبلیمو : از هر کدام دو قاشق غذاخوری
پیاز خلال شده : یک عدد


طرز تهیه :
شیر
ماهی را برش‌زده و در موادی که شامل زعفران، سرکه، آبلیمو، زنجبیل، پیاز، فلفل، نمک و روغن است، به مدت چهار ساعت استراحت دهید. سپس در تابه چدنی آنها را کباب کنید.


نکته :
می‌توانید این کباب
ماهی را با پلوسرو کنید.


 

ahoo_fr

عضو جدید
کاربر ممتاز
قزل‌آلا با سس لهستانی

قزل‌آلا با سس لهستانی

قزل‌آلا با سس لهستانی

خوردن انواع و اقسام ماهی با سس معروف لهستانی، یکی از عادات غذایی زمستانی مردم کشور لهستان است.
البته آنها بیشتر ماهی مخصوصی به نام ماهی پیچ را به همراه این سس مصرف می‌کنند ولی شما می‌توانید به جای آن، ماهی قزل‌آلا یا هر نوع ماهی موردعلاقه خود را جایگزین کنید.
مواد لازم برایبرای ۴ نفر:- ۴ عدد فیله ماهی کامل قزل‌آلا (هرکدام حدود ۲۲۵ گرم)
- ۷۵ گرم یا ۶ قاشق سوپ‌خوری کره
- ۲ عدد تخم‌مرغ [خواص تخم‌مرغ]
- ۲ قاشق سوپ‌خوری شوید تازه خردشده
- یک قاشق سوپ‌خوری آب لیموترش
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
- چند برش لیمو ترش
- چند عدد هویج پخته


● طرز تهیه:
۱) ابتدا ماهی‌ها را پاک کرده و تیغ آن را به صورت یک تکه خارج کنید.
▪ نکته: برای این منظور شکم ماهی را به صورت طولی با چاقو ببرید، سپس با فشار انگشت شست روی ستون فقرات پشت، هم ستون فقرات و هم تیغ‌ها را به صورت کامل از گوشت جدا کنید.
پس از اینکه ماهی‌ها را پاک کردید، آنها را خوب بشویید و با دستمال حوله‌ای خشک کنید. سپس روی سینی فر یا تابه دسته‌فلزی‌ای – که با روغن چرب شده– از پشت پهن کنید؛ به‌صورتی که قسمت پوست ماهی روی تابه قرار گیرد.

۲ ) در کاسه کوچکی کره ریخته و روی شعله اجاق‌گاز آب کنید. کره آ‌ب‌شده را با قلم‌مویآشپز
خانه روی گوشت ماهی‌ها بمالید و سپس آن را با نمک و فلفل سیاه طعم‌دار کنید. بعد گریل فر اجاق‌گاز را روشن کرده و روی شعله متوسط تنظیم کنید.

۳) تابه حاوی ماهی‌ها را روی سینی شبکه‌ای قرار داده و به مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه یا تا زمانی که گوشت ماهی بپزد، حرارت دهید. در این فاصله، تخم‌مرغ‌ها را به اندازه‌ای بپزید که کاملا سفت شود، سپس آنها را پوست کنده و ریز خرد کنید.
در پایان ماهی‌ها را به ظرف دیگری منتقل کنید و مخلوط تخم‌مرغ خردشده و شوید لیموترش را پس از کمی تفت‌دادن در کره روی ماهی‌ها بریزید. حالا ماهی‌ها را با این مخلوط به همراه لیموترش و هویج پخته سرو کنید.
 

ahoo_fr

عضو جدید
کاربر ممتاز
ماهی سالمون کنجدی با سس لیمو

ماهی سالمون کنجدی با سس لیمو

ماهی سالمون کنجدی با سس لیمو
























- این غذا میتونه برای کسانی که ماهی به خصوص سالمون را دوست دارند غذای لذیذی باشه و برای کسانی که با بوی ماهی و خودماهی مشکل دارند تجربه جدیدی باشه برای تجدید نظر در ذائقه شان.

مواد مورد نیاز:



فیله ماهی سالمون(یا فیله ماهی دلخواه)650 تا 800 گرم
سویا سس 3 ق س
کنجد بو داده شده 3 ق س
پیازچه تمام قسمتهای آن 6 عدد
کدو

سبز

2 عدد بزرگ
پوست لیمو ترش رنده شده1 ق س
زردچوبه1/2 ق چ
آب ماهی یا آب معمولی6 ق س
خامه غلیظ3 ق س
آب لیمو ترش2 1/2 ق س
نمک و فلفلبه میزان مورد نیاز
لیمو ترش و پیازچهبرای تزیین


طرز تهیه سالمون کنجدی با سس لیمو :
ابتدا ماهی را شسته و پوست و تیغ(درشت و بزرگ هستند) آن را جدا کنید. سپس آن را به قطعات 4x2 سانتی برش دهید آنها را خوب خشک کنید و در ظرف گودی بریزید سویا سس و نمک و فلفل را با آن مخلوط کنید و دقت کنید تمام قسمتها آغشته به سویا سس شوند. بگذارید 30 دقیقه در این سس بماند تا مزه دار شود.بعد این مدت کنجد را درون ظرف بریزید و ماهی ها را خوب آغشته به کنجد کنید..در یک تابه روغن بریزید و بگذارید داغ شود ماهی ها را در آن سرخ کنید برای هر طرف 3 دقیقه کافی است.ماهی ها را از روغن در بی آورید و بر روی حوله کاغذی بگذارید تا روغن اضافی گرفته شود. آنرا گرم نگه دارید تا مراحل بعدی آماده شود.

کدوها را با پوست حبه قندی کمی بزرگتر خرد کنید .پیازچه ها را هم به صورت مورب خرد کنید 1 بند انگشتی . اکنون 2 قاشق سوپخوری روغن را داخل ماهی تابه بریزید.و کدو را به همراه پیازچه ها در زوغن ریخته و به مدت 2 تا 3 دقیقه سرخ کنید.سپس پوست لیمو ترش,آب لیمو ترش,رزدجوبه و آب ماهی یا آب معمولی را به آن اضافه کنید و بگذارید جوش بیاید. خامه را به آن اضافه کنید(قبلش خامه را با چنگال بزنید) و خو بزنید تا مخلوط شوند .اکنون ماهی های سرخ کرده را به این مخلوط اضافه کنید و آهسته هم بزنید تا ماهی به خوبی با سس و سبریجات مخلوط شود و داغ شود. احتیاجی به پخت بیشتر نیست چون در این غذا که به نوعی از غذاهای چینی است سبزیجات کمی باید دندانگیر باشد..آنرا در ظرف کشیده و با لیمو و پیازچه تزیین کنید. این غذا باید کاملا مخلوط شود در عکس برای نمایان شدن ماهی , غذا مخلوط نشده است.
 

ahoo_fr

عضو جدید
کاربر ممتاز
روش تهیه میگوهای شیک و متفاوت

روش تهیه میگوهای شیک و متفاوت

روش تهیه میگوهای شیک و متفاوت




میگویا به قول بی‌بیِ قصه های مجید، ملخ دریایی پر از خاصیت و فسفر است و اگر هر چند وقت یکبار نخورید خودتان ضرر می کنید. برای اینکه هر دفعه طعم متفاوتی از این غذای تقریبا گران را امتحان کرده باشد چند دستور پخت متنوع برایتان نوشته ایم که امید داریم دوست داشته باشید.



میگو

نارگیلی با سس انبه

• تعداد: 4 نفر

• زمان تهیه: 30 دقیقه در فر با 425 درجه فارنهایت

مواد لازم

• یک عدد لیمو ترش

• دو عدد انبه خرد شده

• ¼ پیمانه عسل

• 1/8 قاشق چایخوری فلفل هندی (یا تند)

• گشنیز خرد شده

• 350 گرم
میگو



• نمک

• یک پیمانه پودر نارگیل

• پوست لیمو ترش (اختیاری)

روش تهیه

1. فر را با دمای 425 درجه فارنهایت گرم کنید. سینی فر را چرب کنید. حدود یک قاشق چایخوری پوست لیمو را رنده کنید و کنار بگذارید. آب لیموترش را بگیرید. در مخلوط کن ، آب لیمو، یک پیمانه انبه خرد شده، عسل و فلفل هندی را با هم مخلوط کنید تا نرم و یکدست شود. ¼ از سس انبه تهیه شده را در یک ظرف کم عمق بریزید. باقی سس را در کاسه یا پیاله ای که می خواهید سرو کنید، بریزید.

2.
میگو

ی شسته و خشک شده را نمک بزنید. پودر نارگیل را در بشقاب بریزید. میگو

را داخل سس انبه و سپس داخل پودر نارگیل بزنید. فشار دهید تا مواد به آن بچسبند. آنها را داخل سینی چرب شده فر بچینید.

3.حدود 8 تا 10 دقیقه آنها را بپزید تا
میگو
ها طلایی شوند. آنها را با سس انبه سرو کنید. برای تزئین می توانید از گشنیز خرد شده و پوست لیمو استفاده کنید.



میگو

با فلفل و ذرت

• تعداد: 4 نفر

•زمان تهیه: 25 دقیقه

مواد لازم

• 250 گرم برنج دانه بلند

• 410 گرم کنسرو گوجه فرنگی با سس تند

• نصف قاشق چایخوری زیره سبز

• نصف قاشق چایخوری نمک

• نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه

• دو قاشق غذاخوری روغن زیتون یا کره

• یک پیمانه بیبی کورن یا ذرت شیرین

• یک پیمانه دانه ذرت

• دو حبه سیر رنده شده

• 450 گرم
میگو

ی پاک کرده

• جعفری

روش تهیه


1. در یک قابلمه کوچک برنج و گوجه کنسروی را با هم مخلوط کنید. در یک کاسه، زیره سبز، نمک و فلفل سیاه را مخلوط کنید و نیمی از آن را داخل برنج بریزید. برنج را دم کنید تا کاملا نرم و پخته شود.

2. در همین زمان، در تابه ای روغن زیتون بریزید، فلفل و ذرت را اضافه کنید. به مدت 3 تا 4 دقیقه روی حرارت هم بزنید تا پخته شوند. سیر را اضافه کنید. بقیه مخلوط زیره را به
میگواضافه کنید و میگو

ها را داخل تابه بریزید و 2 تا 5 دقیقه بپزید تاسفت نشوند.

3.
میگو
ها را روی برنج بگذارید، جعفری خرد شده روی آن بریزید و سرو کنید.



بروشتای میگو



• تعداد: 4 نفر

• زمان تهیه: 20 دقیقه

مواد لازم

• 450 گرم
میگو

ی پوست کنده

• 450 گرم گوجه فرنگی گیلاسی چهار قاچ شده

• ¼ پیمانه جعفری

•¼ پیمانه سس تایلندی (تند و شیرین)

• یک عدد باگت کوچک

• 3 قاشق غذاخوری مایونز

• سس فلفل تند (اختیاری)

روش تهیه

1.تابه را گرم کنید. در یک کاسه متوسط
میگو

را با گوجه فرنگی، جعفری و سس تایلندی مخلوط کنید و کنار بگذارید.

2.نان باگت را از طول دو نیم کنید. آنها را به تکه ها 10 تا 12 سانتی متری برش دهید. آنها را دو دقیقه در تابه سرخ کنید تا طلایی شوند. روی آنها مایونز بمالید.

3.
میگو
ها را روی آنها بگذارید. در صورت دلخواه سس فلفل روی آن بریزید و سرو کنید.



کباب میگوو آناناس

• تعداد: 4 نفر

• زمان تهیه: 30 دقیقه

مواد لازم

• 450 گرم
میگو

ی درشت

• نصف یک آناناس تازه

• 6 قاشق چایخوری مارمالاد پرتقال

• نصف پیمانه آب

• یک قاشق غذاخوری سس سویا

• 250 گرم برنج دانه بلند

• ¼ پیمانه گشنیز تازه خرد شده

روش تهیه

1. در هر سیخ چوبی 4
میگو

ی پوست کنده و شسته شده قرار دهید. 16 تکه آناناس کوچک به اندازه میگو

ها برش دهید. چهار تکه را در یک سیخ جای دهید. در یک قابلمه کوچک، 4 قاشق غذاخوری مارمالاد، آب و سس سویا را با هم مخلوط کنید. از مایع به دست آمده با قلم مو روی میگو
ها و آناناس ها بمالید.

2. سیخ ها را مستقیم روی کباب پز قرار دهید و به مدت 8 تا 10 دقیقه بپزید. آنها را از روی حرارت بردارید و گرم نگه دارید.

3.برنج را آبکش و دم کنید. سپس باقی مانده سس مارمالاد را با برنج پخته شده و گشنیز خرد شده مخلوط کنید.

نکته: سیخ های چوبی را 30 دقیقه در آب خیس کنید تا روی حرارت مستقیم آتش نسوزند.
 

ahoo_fr

عضو جدید
کاربر ممتاز
ماهی استروژن



مواد لازم
▪ ماهی : ۷۵۰ گرم ,
▪ سس: ۳ قاشق غذاخوری,
▪ کره آب شده: ۱.۵ قاشق غذا خوری,
▪ زعفران : ¼قاشق چایخوری,
▪ روغن نباتی: ۲ قاشق غذا خوری,
▪ پیاز رنده شده : ۱ عدد بزرگ ,
▪ نمک و فلفل : به میزان لازم ,
▪ آب لیمو: به میزان لازم



● طرز تهیه :
ابتدا ماهی را در آبلیمو خوابانده سپس نمک ، فلفل و پیاز رنده شده را به آن اضافه کرده.زعفران حل شده در آب گرم را نیز اضافه کرده و به مدت ۱۲ ساعت در یخچال قرارمی دهیم . سس و فلفل و کره آب شده را مخلوط کرده و فیله ماهی را در آن فرو می کنیم. ظرف مورد نظر را چرب کرده و فیله ماهی را در آن قرار داده در فری که از قبل گرم شده با درجه ۱۷۵ سانتیگراد برای مدت ۴۰ دقیقه قرار می دهیم تا برنگ طلایی در آید.سپس روی فیله ماهی طلایی شده را بوسیله برس با مخلوط ( سس و زعفران و آبلیمو و روغن) آغشته می کنیم و این عمل را دوباره تکرار می کنیم. فیله شده را می توانید با سلیقه خود تزئین و سرو نمایید.

 

ahoo_fr

عضو جدید
کاربر ممتاز
طرز تهیه فیتیله پیچان ماهی

طرز تهیه فیتیله پیچان ماهی

طرز تهیه فیتیله پیچان ماهی









مواد اولیه:

سیب‌زمینی
چهار عدد
تخم‌مرغ
یک عدد
قارچخرد شده
500 گرم
پیاز سرخ شده
یک عدد
جعفری ساطوری
سه قاشق غذاخوری
رب گوجه‌فرنگی
یک قاشق غذاخوری
روغن، نمک و فلفل سیاه
به میزان لازم
گشنیز
دو قاشق غذاخوری

گوشت ماهی پخته (شیر یا قزل‌آلا) 100 گرم


طرز تهیه:

* ابتدا سیب‌زمینی پخته و رنده شده را با نمک، فلفل و تخم‌مرغ مخلوط می‌کنیم.
* در تابه روغن ریخته سپس
قارچ

پیاز، گشنیز و جعفری خرد شده را مخلوط نموده و به همراه رب گوجه‌فرنگی و گوشت فیله‌ای ماهی تفت می‌دهیم.
* سپس مقداری از خمیر سیب‌زمینی برداشته، کف دست پهن کرده و داخل آن را با موادقارچپر می‌کنیم و بعد مثل پیراشکی آن را بسته و به شکل بیضی در آورده و در روغن سرخ کرده و با سبزیجات سرو می‌کنیم.





غذاهای دریایی انواع ماهی - مجلهآشپزی

خانواده سبز – شماره 97 - معصومه توکلی
 

ahoo_fr

عضو جدید
کاربر ممتاز
ماهی بخار پز


مواد لازم :
ماهی سفید یا آزاد 1 عدد
روغن زیتون 3/1 پیمانه
آبلیمو 2/1 پیمانه
نمک و فلفل به میزان لازم






طرز تهیه :
ماهی را به دقت از داخل گوش و دهان تمیز کرده از زیر شکم ماهی تا زیر گردن چاک کوچکی می دهیم . محتویات داخل شکم ماهی را خارج کرده داخل شکم را تمیز می شوییم . باله های زیر شکم و پشت آن را با قیچی می گیریم . ماهی را کاملاً خشک کرده , از قسمت زیر سر ماهی و بالای دم ماهی با کارد برش سطحی می دهیم و مطابق تصویر , پوست آنرا می گیریم . بعد روغن زیتون, آبلیمو, نمک و فلفل را مخلوط کرده , تمام سطح روی ماهی و شکم ماهی را با این مواد مزه دار می کنیم . در سینی فر کمی آب ریخته , ماهی را در فویل چرب شده پیچانده طوری که موقع جدا کردن فویل به ماهی نچسبد . سینی محتوی ماهی را روی پنجره وسط فر در حرارت 400 درجه فارنهایت به مدت نیم ساعت میگذاریم بماند . مجدداً از سس آبلیمو و روغن زیتون و نمک و فلفل به ماهی زده , در فر قرار داده درجه فر را به 350 درجه رسانده به مدت یک ساعت الی یک ساعت و نیم بماند . سپس ماهی را به کمک دو کفگیر از سینی فر برداشته و در دیس یا سینی زیبایی قرار می دهیم و روی آن را مطابق تصویر تزئین می کنیم .
 

ahoo_fr

عضو جدید
کاربر ممتاز
ماهی با قارچ و کاری


مواد لازم برای ۶ نفر:
ماهی کوچک حلوا=۶ عدد مجموعا به وزن ۲ کیلوگرم(یا ۱ کیلوگرم از انواع ماهیبدون تیغ ورقه شده)
قارچ=۵۰۰ گرم
پودر کاری=۱ قاشق سوپخوری
کره=۱۰۰ گرم
آبلیمو=۳ تا ۴ قاشق سوپخوری
رنده پوست نارنج=۱ قاشق مرباخوری
سیر کوبیده نرم=۱ قاشق مرباخوری
جعفری خرد شده=۲ قاشق سوپخوری
نمک و فلفل=بقدر کافی





●طرز تهیه:

ابتدا پوست ماهی ها را کنده،شکمشان را با قیچی چاک می دهیم و مواد داخل آنها را خارج می کنیم،می شوییم و خشک می کنیم.سپس کمی نمک و فلفل و آبلیمو و کره آب کرده به داخل شکم ماهی ها و اطرافشان می مالیم.
قارچ را خرد کرده،پس از شستن،خشک می کنیم و با کمی نمک و فلفل و آبلیمو در کره آب شده سرخ می نماییم.سیر و جعفری را داخلقارچمی ریزیم و یک تفت می دهیم؛بعد ماهیها را روی آن می چینیم.۲ تا۳ قاشق آبلیمو را با ۲ تا ۳ قاشق روغن آب کرده و کمی نمک و فلفل و پوست نارنج رنده شده را مخلوط می کنیم و روی ماهیها می دهیم.ظرف را روی پنجره آخر فر به طرف بالا با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت یا ۱۷۵ درجه سانتیگراد به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه قرار می دهیم؛باید آب ماهی کشیده شده ولی خشک نشود.ظرف را بیرون می آوریم و در دیس می چینیم؛کمی خامه یا کره آب کرده روی آن می دهیم. از قطعات انواع ماهیمثل شیرماهی،شوریده،قباد و سنگسر به همین طریق می توان استفاده کرد.


 

ahoo_fr

عضو جدید
کاربر ممتاز
طرز تهیه ماهی و گردو

طرز تهیه ماهی و گردو

طرز تهیه ماهی و گردو

گردوی خرد شده= 1 فنجان
نان خشک شده و آسیاب شده= 3 قاشق غذاخوری
پوست لیموی کاملاً رنده شده= 3 قاشق غذاخوری
روغن زیتون= 3 قاشق غذاخوری
شوید خرد شده =یک و نیم الی دو قاشق غذاخوری
نمک و فلفل= به میزان لازم
فیله ماهی= 5 الی 6 عدد
سس خردل= به میزان لازم
آب لیموی تازه= یک چهارم فنجان
طرز تهیه:
1 – گردوها را داخل چرخ گوشت ریخته و به اندازه‌های نه چندان ریز چرخ کنید. سپس نان خشک آسیاب شده و پوست لیمو و روغن زیتون و شوید را با گردو مخلوط کنید و خوب به هم بزنید. چاشنی‌های دلخواه از جمله نمک و فلفل را به آن‌ها بیفزایید.

2 – ظرف مورد نظر برای پخت ماهی را با کاغذ روغنی بپوشانید. سپس ماهی‌ها را داخل آن طوری بچینید که پوست آن‌ها کف ظرف قرار بگیرد. روی آن‌ها را کاملاً به سس خردل آغشته نمایید.

3 – حدود یک سوم فنجان از مخلوط گردو را روی هر کدام از فیله ها بریزید و به آرامی روی ماهی‌ها فشار دهید. سپس روی آن‌ها را باپل
استیکبپوشانید و به مدت 2 ساعت (یا بیشتر) در یخچال قرار دهید.

4 – ماهی را به مدت 15 الی 20 دقیقه داخل فر با دمای 350 درجه فارنهایت قرار دهید تا زمانی که ماهی‌ها کاملاً بپزند. قبل از سرو روی آن‌ها آب لیمو بریزید.
 

ahoo_fr

عضو جدید
کاربر ممتاز
آشنایی با روش پخت ۱۳ نوع ماهی



از سرخ کردن بیش از حد ماهی خودداری کنید زیرا در این صورت اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در آن از بین خواهد رفت.

پزشکان می‌گویند ماهی بخورید و سعی کنید ماهی‌های متنوعی را در سبد غذایی‌تان داشته باشید اما وقتی برای خرید آن می‌رویم یا سری به بازار ماهی فروش‌ها می‌زنیم. با انواع و اقسام ماهی‌ها روبرو می‌شویم و سردرگم می‌مانیم که کدام یک را برداریم.گاهی هم شاید فقط با توجه به قیمت‌ها یکی را انتخاب کنیم بدون آنکه بدانیم هر ماهی باید به روشی خاص پخته شود و برای غذایی خاص مناسب است. این مطلب به این موضوع اختصاص دارد که هر ماهی بهتر است با چه روشی پخته و مصرف شود.

1. ماهی شوریده
ماهی شوریده گوشتی لطیف دارد و بهتر است به صورت شکم‌پر (البته باید فقط تا کمر این ماهی باز شود) یا سرخ شده طبخ و مصرف شود.

2. ماهی شیر
این ماهی تیغ ندارد بنابراین برای کسانی که سختشان است ماهی تیغ‌دار بخورند، مناسب است. کباب و سوخاری، بهترین روش‌های پخت این ماهی محسوب می‌شوند

.
3. ماهی حلوا سفید
این ماهی به دلیل طعم عالی‌ای که دارد، بهتر است تقریبا بدون هیچ ادویه‌ای تهیه شود. فقط کافی است به آن نمک و زردچوبه بزنید. این ماهی را باید همراه سرش نصف و فقط سرخ کنید. ماهی حلوای سفید بهترین گزینه برای خوردن با سبزی‌پلو است.

4. ماهی کفال
هنگام خرید ماهی کفال انواع درشت آن را انتخاب کنید زیرا کفال‌های کوچک طعم مناسبی ندارند. بهترین روش پخت کفال، کباب کردن است آن هم به این روش که آب نارنج، آب گوجه‌فرنگی و نمک را با هم مخلوط و ماهی را با آن آغشته کنید و در میان توری بگذارید و کباب کنید. هنگام کباب کردن نیز باید افزودن سس تکرار شود تا زمانی که ماهی کاملا بپزد.

5. اردک‌ماهی
این ماهی پوست کلفتی دارد، بنابراین باید پوستش کاملا گرفته و بعد پخته شود. کباب کردن و سوخاری کردن بهترین روش‌های پخت این ماهی هستند اما بهتر است گوشت اردک ماهی به قطعه های بسیار نازکی برش داده و با مخلوط آب نارنج، سیر و زعفران مزه دار شود تا هنگام خوردن گوشت آن احساس نکنید سفت است.

6. ماهی آزاد
ماهی آزاد به روش شکم‌پر یا سرخ شده برای خوردن آماده می‌شود.

7. ماهی سالمون
سالمون را می‌توان به صورت دودی، نیمه پخته در فر یا تفت داده شده در روغن زیتون آماده کرد.

8. ماهی سرخو

سرخ کردن و تهیه خوراک‌های چینی، به این طریق که سبزی‌های تفت داده و گوشت ماهی تکه شده نیز به آن افزوده و تفت داده می‌شود، بهترین روش‌های پخت ماهی سرخو است.

9. ماهی سفید
این ماهی را فقط باید نمک زد و بدون هیچ ادویه‌ای سرخ کرد و خورد.

10. ماهی سنگسر
سنگسر به دلیل بافت گوشتی ویژه‌ای که دارد، برای تهیه خورش و قلیه ماهی بهترین گزینه است و پس از پختن در غذا خرد نمی‌شود.

11. ماهی قزل‌آلا
این ماهی را می‌توان سرخ کرد، در فر گذاشت یا در مایکروفر (با قدرت 800 و به مدت 5 دقیقه) و حتی به روش گریل‌کردن برای خوردن آماده کرد.

12. ماهی هوکی

این ماهی تیغ ندارد و می‌توان آن را به صورت فیله شده برای تهیه غذای فیش اند چیپس (غذای معروف انگلیسی)‌ استفاده کرد. البته قبل از اینکه آن را با خمیر مخصوص سوخاری کنید، باید آن را در آرد برنج بغلتانید.

13. ماهی تیلاپیا

این ماهی وارداتی است و دو نوع با خط صورتی و خط سیاه دارد و با هر روش پختی می‌توان آن را آماده خوردن کرد. البته بهتر است انتخاب شما تیلاپیا با خطوط صورتی باشد زیرا از نظر طعم و مزه به نوع با خطوط سیاه ارجحیت دارد.
6 نکته ماهیانه1. هرگز ماهی را با روغن زیتون به مدت طولانی سرخ نکنید زیرا حرارت دیدن طولانی مدت این روغن باعث تولید ترکیب‌های سرطان‌زا خواهد شد.2. ماهی‌های تازه 3 ویژگی اصلی دارند؛ چشم‌های شفاف و سالم، گوشت ارتجاعی و باله‌های سالم و نشکسته. اگر باله‌های ماهی خردشده باشند، یعنی بارها و بارها یخ زده و یخش آب شده است.3. وقتی ماهی را سرخ کردید، حتما روی دستمال حوله‌ای یکبارمصرف قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود.5. به ماهی زیاد نمک نزنید. در ضمن، هر ادویه‌ای را به هر ماهی نباید زد زیرا هر ماهی طعم مخصوص به خود را دارد و با ادویه‌ای خاص مزه بهتری می‌گیرد. دریا مانند باغی است که صدها درخت دارد و هر درخت میوه‌ای منحصر به فرد، پس نمی‌توان گفت این ماهی بوی زیادی دارد یا آن ماهی بدطعم است بلکه هر یک مزه خاص خود را دارد و به روشی ویژه می‌توان آن را برای خوردن آماده کرد.6. هرگز ماهی‌های ریز را (در صورتی که طبیعت ماهی درشت است) انتخاب نکنید زیرا در این صورت، مواد مغذی بسیار کمی دارد و برای خوردن مناسب نیست.



منبع: هفته نامه سلامت
 

SEVDA.14

عضو جدید
کاربر ممتاز
خوراک ماهی فوری

خوراک ماهی فوری





مواد لازم برای دونفر:


فیله ماهی _____________________________٢ عدد (حدود ۴٠٠ گرم)
پودر کاری ______________________________ ١ قاشق غذاخوری
شوید خشک ___________________________ ١ قاشق غذاخوری
گرام ماسالا ____________________________ نصف قاشق غذاخوری
پودر تخم گشنیز _________________________ ١ قاشق چایخوری
سبزیجات پخته ____________ به دلخواه( پوره سیب زمینی و هویج و گوجه فرنگی می تونید استفاده کنید
روغن گیاهی __________________________‌مقداری
کره _________________________________ ٢ قاشق غذاخوری (آب کرده)
طرزتهیه:
فیله ماهی رو اندازه گوشت خورشتی خرد می کنیم . بعد توی یه کاسه یه کوچولو روغن و کاری و گرام ماسالا و شوید و همه ادویه ها رو می ریزیم. و مخلوط می کنیم،‌ ماهی رو تویش می غلطانیم. حدود ١۵ دقیقه میگذاریم توی یخچال بمونه. دراین فاصله برای کنار ماهی چیزی آماده می کنیم.می تونید هویج پخته و پوره سیب زمینی آماده کنید،یا می تونید با پاستا،‌ نودل، برنج یا سبزی جات دیگه یا ترکیبی از اینها یه چیزی واسه کنارش بذارید. کره رو توی ماهی تابه داغ می کنیم،‌ ماهی ها رو تویش می ریزیم و چند دقیقه تفت می دهیم. و سرو می کنیم.


خیلی راحت وآسون درست میشه اگر دوست داشتید می تونید موادش رو تغییر بدید مثلا با روغن سخ کنید البته زیاد احتیاج نداره به سرخ کردن چون فیله ماهی نازک ولطیفه . یا ادویه هاشو هر جور دست دارید بزارید.
امیدوارم خوشتون بیاد
 

Similar threads

بالا