علمي: برای صلح آمده ام ...

pappeli

عضو جدید
چهارشنبه، ۲۴ مهرماه ۱۳۸۷ فناوران – علیرضا علمی؛ کمتر کسی است که او را درحوزه فناوری اطلاعات نشناسد مسئولیت‌های صنفی و قضائی و مصاحبه‌‌‌های مطبوعاتی گاها" تند او برعلیه برخی از مسئولین و یا کسانی که به محدودهء فعالیت شرکت‌های تحت پوشش انجمن صنفی شرکت‌های اینترنتی وارد شده‌اند اورا تاحدودی متمایز ساخته است.پنج سال پیش علمی در راس یک ائتلاف با یک پیروزی جنجالی سکان هدایت انجمن شرکت‌های اینترنتی را در دست گرفت و تاکنون یکی از فعال‌ترین چهره‌‌های صنفی کشور بوده است. به گفته دوستان و همکاران نزدیکش گاهی تا نیمه‌‌های شب به انجام کار‌های انجمن مشغول است.- بحث را از اینجا که چه شد که به فکر ورود به سازمانی افتادید که سه سال از آن دور بوده‌اید و اینکه چرا نام شما در هیچگونه از لیست‌ها وجود ندارد شروع کنیم.من جزء محدود افرادی بودم که نه به سازمان بلکه به رویه ‌های حاکم بر آن اعتراض وانتقاد داشتم کما اینکه کم‌کم پرده‌ها در حال کنار رفتن است و فضای واقعی آن دوره برای همکاران روشن خواهد شد جو انحصار و مدیریت فردی و دستوری در یک سازمان مردمی که تجلی دموکراسی باید باشد بسیار آزار دهنده بود اینکه در داخل یک هیئت مدیره –هیئت رئیسه پنهان باشد وهمه چیز به صورت انتصابی اداره شود آنهم در یک نهاد مردمی که توسط خود مردم اداره می‌شود جای سئوال دارد وقتی ما در داخل خودمان دموکراسی را تمرین می کنیم وتحمل شنیدن نظر مخالف و یا گاها" انتقاد را نداریم چه توقعی داریم که مثلا" دولت به انتقادات توجه کند و ثانیا" اینکه در برخی حرکت‌ها وخصوصا" مدیریت کلی سازمان شائبه جهت‌گیری‌های سیاسی واغراض فردی وشخصی وجود داشت که برای یک نهاد وتشکل صنفی این یک سم است.صنف باید فارغ از هرگونه وابستگی یا خدای ناکرده جهت گیری سیاسی باشد چرا که در زدوخورد‌های جناح‌‌های سیاسی قربانی اصلی شرکت‌ها و کسب وکار آنها ست. اما اینکه چه شد من نامزد انتخابات شدم به اصرار‌های دکتر صادق زاده بود و ایشان بسیار اصرار داشت برای رفع اختلافات و تنازعات صنفی حضور من مفید بوده واینکه از حمایت‌های مثبت دست‌اندرکاران فعلی سازمان هم برخوردار می‌شوم اما وقتی با حسن نیت کاندید شدم به ناگهان ورق‌ها برگشت و متوجه شدم این یک بازی برای تضعیف وجهه ء عمومی من ونهایتا" انجمن پر افتخار شرکت‌های اینترنتی بوده است خلاصه اینکه من را در لیست سیاه قرار دادند و یایکوت کردند علتش هم واضح بود مواضع و افکار و عقاید من با سلیقه عالیجنابان جور درنمی‌آمد.-آیا برای اینکه از بایکوت خارج شوید ونام شما در لیست ها قرار گیرد تلاش انجام دادید؟بله –موارد را به دوستان در خود سازمان ودکتر صادق زاده منعکس کردم بعد جلسات ترتیب داده شد تابا دو چهره شاخص سازمان ملاقات داشته باشیم و خیلی تلاش کردم با این دوستان به توافق برسم که بدون هر هزینهء دوطرفه چه برای خودم وچه برای سازمان وارد شوم اما پیش‌شرط‌ها و انتظاراتی مطرح شد که اصلا" برایم قابل پذیرش نبود لذا ترجیح دادم مستقل باشم حتی اگر انتخاب نشوم وشروط را نپذیرفتم.- این پیش شرطها چه بود؟یک اینکه از من به نوعی توبه نامه می خواستند ودیگر اینکه فعالیت انجمن شرکت‌های اینترنتی را متوقف نمایم و تابع محض و مطیع دستورات باشم که برایم این شیوه اداره خیلی جالب نبود به نوعی شبیه اداره گزینش عمل می‌شد هر کسی که بخواهد در لیست‌ها قرار بگیرد باید امضای تاییدیه این افراد را داشته باشم تاآنجا که من مطلع شدم به غیر از گروه20 سه لیست دیگر توسط خود اینها طراحی شده بود که تنور انتصاباتشان را داغ کند یک لیست –لیست اصلی و آرتیست دیگری لیست‌های بدل وسیاه لشکر. در صدر هر لیست هشت نفر یکسان هستند لیست هم اندیشان را هم اول قصد بود با نام اتفاق به میدان بیاید وخیلی علاقه داشتند به منظور دلجوئی نام من وخانم طباطبایی را در آن قرار دهند که من نپذیرفتم وخانم طباطبایی هم ظاهرا" قبول نکرده بودند ولی نکته جالب این بود که در اثنای مذاکرات احساس کردم که سناریوی دقیقی برای آینده سازما ن توسط افراد پشت پرده طراحی شده است و اینکه در این سناریو لیست اصلی که شان نزول هر فرد در آن تابعی ازمعادلات گوناگون وپیچیده است برنده خواهد شد البته شاید بدلیل برخی انتقادات اخیر مهره ‌های کم شانس با لیست کناری جابجا شوند تا شائبه فرمایشی بودن را کم رنگ کند.- خوب حالا با توجه به وضعیت فعلی مستقل وانفرادی شرکت می کنید؟ چه برنامه ای برای رقابت دارید؟بله مستقل می آیم وتصمیم گرفتم تمامی سعی وتلاش خود را انجام دهم وتحلیل وبرداشت را به افکار عمومی بسپارم آنچه واضح است من نصیبی از آرای هدفمند وهدایت شده باند قدرت نخواهم داشت پس تصمیم دارم تمام تمرکز خود را برروی افکار و آراء مستقل قرار دهم (الخیر وفی ما وقع ) نتیجه اصلا" برویم مهم نیست سعی دارم روشنگری وشفاف سازی کنم.- با توجه به اینکه شما در مجتمع ویژه رسیدگی به دعاوی وجرایم رایانه ای مسئولیت داریدآیا انتخاب شما ظرفیت جدیدی را برای سازمان وخصوصا" شرکت‌های نرم‌افزاری که از نبود حمایت برای کپی رایت رنج می برند به ارمغان خواهد آورد؟قطعا" در تقویت شورای انتظامی کمک می کنم این شورا عملا" هیچ ضمانت اجرایی وقضایی ندارد و احکام آن حالت فرمالیته دارد. در حالیکه در شورای حل اختلاف دادگستری ضمانت اجرایی داردبرای دفاع از حقوق پدیدآورندگان هست و البته هم اکنون هم شرکت‌های نرم‌افزاری یا سخت افزاری می توانند با مراجعه به این مجتمع قضایی مشکلات خود را مطرح وبراحتی به عدالت دسترسی نمایند البته مشکل از ما بوده که اطلاع رسانی کامل نکردیم ولی از همین جا اعلام می کنم که شرکت‌های نرم‌افزاری می‌توانند کلیه موارد وشکایات خود را در این مجتمع مطرح نمایند.- نظر شما در مورد منازعات بین تشکل‌های سازمان چیست ؟ مثلا دعوای اتحادیه . سازمان . حضور شما در هیئت مدیره چه اثری میتواند داشته باشد؟ببینید ، به نکته خوبی اشاره کره اید متاسفانه شاهد این هستیم که تشکل‌ها به جای اینکه به منافع شرکت‌های عضو توجه کنند منازعه نموده. عرصه فعالیت‌های صنفی به صحنه تصویه حساب‌های شخصی و گروهی تبدیل شده. اینها همان مواردی است که من به آنها انتقاد داشته و دارم. اگر هم انتخاب شوم سعی می‌کنم رویکرد تند سازمان تعدیل شود و تغییر کند. اصلا" بگذارید خود شرکت‌ها تصمیم بگیرند که عضو چه مرجعی باشند. عضویت اجباری نباید باشد با ید ترغیبی و تشویقی باشد. اساس کسب و کار شرکت‌ها است که مغفول مانده و قربانی قدرت طلبی . امیال شخصی شده است ، همه باید کمک کنند این روند اصلاح شود.- و آخر اینکه چرا هیچ اثری از این انتخابات در سایب انجمن شرکت‌های اینترنتی نیست؟حقیقت این است که من بصورت شخصی آمدم و نمی خواهم اصلا از انجمن برای من هزینه شود. انجمن یا هر نهاد صنفی همانند یک نهاد خیریه میباشد که برای اهداف متعالی گام برمی‌دارد. درست نیست این جایگاه رفیع برای فرد کوچکی مانند من هزینه شود. لذا خواستم اکیدا" چه از سایت. چه از امکانات دبیرخاته انجمن برای این موضوع بهره‌برداری نشود.

pappeli

عضو جدید
طرح اولیه «مجمع مشاوران»

طرح اولیه «مجمع مشاوران»

چهارشنبه، ۲۴ مهرماه ۱۳۸۷ ايتنا - سعید احمدی پویا - در سازمان‌های که مدیران‌ آنها در یک ساختار شبه‌دموکراتیک بر مسند قدرت تکیه زده‌اند، راهکار مناسبی برای ارتباط پایین به بالا در ساختار سازمان آنها وجود ندارد و نیاز به حضور زیرمجموعه، فقط در موسم انتخابات احساس می‌شود.برای همین هیچ‌گاه پتانسیل و توانایی فکری افراد زیرمجموعه در تصمیم‌گیری‌ها به کار گرفته‌ نمی‌شود. افراد هیچ‌گاه احساس تعلق به آن مجموعه نمی‌کنند و در بزنگاه منفعت شخصی را بر مصلحت سازمانی ترجیح می‌دهند.در این‌گونه مجموعه‌ها، در بهترین حالت نتیجه انتخابات، به مسند نشستن افراد دلسوز و متفکر با پتانسیل فکری محدود است در حالی که اگر ارتباط انتقال ایده و فکر، جهتی پایین به بالا داشت، مدیران آن مجموعه از پتانسیل نامحدودی می‌توانستند بهره‌ بگیرند.با مقدمه فوق، پیشنهاد طرحی داده می‌شود که نمایندگان منتخب مشاوران در اولین دوره آن را پایه‌گذاری کنند تا بدین‌سان، شاخه مشاوران به پویایی و بالندگی مطلوب برسد.این نکته که مشاوران فقط در ایام انتخابات، نمایندگان خویش را ببینند، ضرری دوسویه دارد.ضرر مشاوران این‌است که نمی توانند از امکانات و توانایی‌های سازمان در جهت منافع خویش و بالا بردن موقعیت علمی و صنفی خود استفاده کنند.ضرر نمایندگان هم این‌است که در هیئت‌مدیره در برابر 18 نماینده مجرب و کارکشته شاخه‌های شرکت‌ها و فروشگاة‌ها منفعل می‌شوند و نمی‌توانند ایده‌های کارشده و قابل طرح در هیئت‌مدیره داشته باشند و شاید ناگزیر به دام باندهای صنفی و گروهی بیفتند.طرح مذکور که یک پیشنهاد اولیه است و باید در چالش با نظرات سایر مشاوران بالنده و بهینه شود، «مجمع‌مشاوران» نام دارد.این ساختار یک ساختار داخلی در شاخه مشاوران است که سعی در بهینه‌سازی روابط مشاوران با نمایندگانشان دارد و هیچ منافاتی با ارکان‌ها و ساختار رسمی سازمان نظام‌صنفی ندارد.مشاوران با حضور در این مجمع، توانايي‌ها و پتانسیل‌هایی که در ارتباط با نهادهای علمی و صنفی دارند، مطرح می‌کنند و با بهره‌گیری از آن، کل اعضاء به یک منفعت جمعی دست می‌یابند.بر اساس این طرح، مشاوران، در روال عادی هر ماه یک جلسه عادی دارند و در صورت تقاضای یکی از دو نماینده منتخب و یا نسبتی از مشاوران – به عنوان مثال 5/2 - جلسه اضطراری گذاشته‌ می‌شود.دستور جلسات توسط هیئت‌دبیران مجمع که می‌تواند متشکل از دو نماینده و تعدادی از مشاوران – به انتخاب مجمع – باشد، برای هر جلسه تعیین می‌شود و از قبل برای اعضاء ارسال می‌شود.مصوبات مجمع با رأی اکثریت نمایندگان رسمیت می‌یابد و نمایندگان ملزم هستند تا مصوبات مجمع را به صورت طرح در هیئت مدیره مطرح کنند.مجمع می‌تواند در دستورکارخود، مدت زمانی را به یک «ارائه علمی» اختصاص دهد که هر ماه توسط تعدادی از مشاوران تهیه و تنظیم می‌شود. مجمع می‌تواند طرحی را تنظیم و به تصویب برساند که بر اساس آن «طرح تنظیم رتبه‌بندی مشاوران» با جزئیات تبیین شود. این ارائه‌های علمی و امتیازهایی که مشاوران به یک ارائه می‌دهند، می‌تواند آیتمی برای ارتقاء رتبه مشاوران باشد.مجمع می‌تواند در فرایند عضوگیری اعضاء حقیقی مشارکت کند و تا آن‌جا که اساسنامه سازمان اجازه می‌دهد، این روال را دقیق‌تر کند و فرایند آزمون مشاوران را بهینه کند.مجمع می‌تواند در دستورکارخویش زمانی را برای طرح مشکلات صنفی اعضاء بگذارد تا برای مشکلات اعضاء به صورت جمعی چاره‌جویی کند و اگر مشکل حادی پیش بیاید، توسط نمایندگان مشاوران با اعضاء باتجربه هیئت‌مدیره مطرح شود تا آنها بتوانند برای آن مسئله راهی پیشنهاد کنند.بدین ترتیب حس تعلق مشاوران به سازمان‌نظام‌صنفی افزایش می‌یابد و یک رابطه برد – برد بین سازمان و اعضاء حقیقی شکل می‌گیرد.مجمع می‌تواند با نمایندگان شاخه مشاوران در باقی استان‌ها ارتباط برقرار کنند تا از آن برای تقویت روابط صنفی و علمی بهره‌گرفته شود.لازم به ذکر است که این طرح ، یک طرح خام و یک پیشنهاد اولیه است که می‌تواند توسط نمایندگان منتخب مشاوران، اجرایی شود و با نظرات و ایده‌های سایر مشاوران بهینه گردد.

pappeli

عضو جدید
ليست روزنامه‌نگاران آي.تي در انتخابات نظام صنفي رايانه‌اي

ليست روزنامه‌نگاران آي.تي در انتخابات نظام صنفي رايانه‌اي

چهارشنبه، ۲۴ مهرماه ۱۳۸۷ ايتنا - در نشست مشتركي كه ميان روزنامه‌نگاران فعال حوزه فناوري اطلاعات با نمايندگان ليست‌هاي انتخاباتي نظام صنفي رايانه‌اي برگزار مي‌گردد، موضوع جايگاه رسانه‌ها در توسعه اين عرصه بررسي خواهد شد.اين نشست خبري در آستانه برگزاري انتخابات دوره دوم هيئت مديره نظام صنفي رايانه‌اي استان تهران انجام مي‌گيرد، و در آن ضمن تشريح وضعيت فعلي حاكم بر فضاي ICT كشور، لزوم برگزاري سالم و دقيق انتخابات به عنوان ركني اساسي از دموكراسي و مشاركت صنف در امور و سرنوشت خود مورد تاكيد قرار مي‌گيرد.به گزارش ايتنا در اين نشست كه روز چهارشنبه انجام مي‌گيرد، همچنين مديران رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران حاضر، ضرورت لحاظ شدن توجه به رسانه‌ها براي توسعه و شكوفايي بخش فناوري اطلاعات كشور در برنامه‌هاي كانديداها را مورد توجه قرار خواهند داد.يكي از روزنامه‌نگاران حوزه ICT در گفت‌وگو با ايتنا، ضمن اظهار تاسف از بي‌توجهي برخي گروه‌ها و ليست‌هاي انتخاباتي نسبت به موضوع بااهميت نقش رسانه‌ها، آن را نشانه ناقص بودن برنامه‌هاي ارائه شده‌اي دانست كه حتي در صورت پيروزي در انتخابات نيز از تعامل صحيح با رسانه‌ها عاجز بوده، و اهداف و منافع صنف را تامين نخواهد كرد. وي همچنين بر لزوم تصحيح اين نوع نگاه ناقص در دوره آينده نظام صنفي رايانه‌اي تاكيد نمود.به گفته وي، تعدادي از مديران رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران باسابقه اين حوزه، درصدد ارزيابي ليست‌ها و كانديداها به منظور معرفي افرادي كه شناخت و درك و تعامل مناسب‌تري از رسانه‌ها دارند هستند و احتمالا ليست آنها چهارشنبه منتشر خواهد گرديد.

pappeli

عضو جدید
پيشنهادهایی براي مديريت جديد نظام صنفی

پيشنهادهایی براي مديريت جديد نظام صنفی

نويسنده: علي شميرانی

29 مهر 1387 - فناوران - سرانجام سازمان نظام صنفي رايانه‌اي به عنوان نهادي که سه سال قبل به منظور تولي گري و هدايت بخش خصوصي در عرصه فناوري اطلاعات و ارتباطات آغاز به کار کرده بود، روز پنجشنبه اعضاي دومين هيات‌مديره خود را انتخاب کرد.

اگرچه پرداختن به حواشي مربوط به برگزاري اين انتخابات و نحوه شکل گيري ليست‌هاي انتخاباتي از انتفاع افتاده است، اما اين سازمان از جوانب متعددي طي روزهاي گذشته با نقدهاي جدي آن هم در سطح وسيع و متنوعي از سوي هيات‌مديره خود تا رسانه‌ها، مواجه شد.

در واقع شعارهاي انتخاباتي برخي از کانديداهاي سازمان نظام صنفي رايانه‌اي را حاوي پيام‌هايي از کاستي‌ها و نيازهاي بي پاسخ اعضاي اين صنف مي‌توان برشمرد. اصولا نيز شعارهاي کانديداها در هر انتخاباتي روي ضعف‌ها و شکايات خاموش آن جامعه صنفي يا مدني متمرکز است.

اما تحقق برخي از موارد مطرح شده در همين شعارها به موضوعاتي حيثيتي و حتي حياتي براي اين سازمان تبديل شده است.

به اعتقاد نگارنده اصلاح شيوه تعامل صنف با بخش دولتي که سهم عمده بازار فناوري اطلاعات و ارتباطات را در دست دارد، از نخستين ملزوماتي است که مي‌بايست در دستور کار هيات مديره جديد اين سازمان قرار گيرد. موضوع ديگري که تا اين اواخر گريبان سازمان و برخي از اعضاي آن را گرفته بود، شفاف‌سازي و برقراري نوعي همزيستي مسالمت‌آميز با تشكل‌هاي خصوصي در بخش فناوري اطلاعات است.

بنابر اظهارات برخي مديران سابق سازمان نظام صنفي رايانه‌اي، قانونا ساير نهادهاي صنفي در اين حوزه مي‌بايست به نوعي منحل و به اين تشکيلات جديد مي‌پيوستند؛ اتفاقي که نه تنها تا آخرين روزهاي دور اول فعاليت سازمان رخ نداد، بلکه در مواردي اختلافات تشديد هم شد و به تقابل‌هاي جدي و شديد انجاميد. از اين رو چنانچه هيات مديره جديد با استناد به قانون يا هر روش ديگري امکان کنار زدن نهادهاي موازي با خود را ندارند مي‌بايست راهکار تعامل را در دستور کار خود قرار دهد.

معضلات متعدد ديگري هم هست که صنف در گذشته به هر دليلي قادر به رتق و فتق آن نشده و هيات مديره بايد در قالب برنامه‌هاي ويژه به آنها اولويت بدهد، اما به اعتقاد نگارنده به عنوان عضوي از جامعه رسانه‌اي، اصلاح، بهبود و ارتقاي سطح روابط اين سازمان با رسانه‌ها نيز از اهم طرح‌هاي پيش رو محسوب مي‌شود. چرا که با توجه به عقبه ارتباط سازمان با رسانه‌ها که براساس شنيده‌ها تا شب انتخابات نيز با تندي‌هايي همراه بود، ذهنيت خوبي در برخي روزنامه نگاران نسبت به اين سازمان وجود ندارد که اين مهم نيازمند توجه ويژه است.

بديهي است هيات مديره جديد سازمان نظام صنفي در صورت بي‌توجهي به نيازهاي مسکوت مانده اين سازمان، نه تنها موقعيت حرفه‌اي و کاري خود را براي ادامه فعاليت در دورهاي آتي صنف به خطر مي‌اندازد بلکه شايد حيات و بقاي سازمان نظام صنفي رايانه‌اي را با چالش‌هاي اساسي مواجه كند.​

بالا