طرز تهیه انواع ترشی میوه جات تابستانی، پاییزی و زمستانی

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار
با انواع میوه چه ترشی‌هایی درست کنیم؟ درست کردن انواع ترشی پاییز و زمستانی و تابستانی با میوه جات مختلف از زمان‌های دور مرسوم بوده است. ترشی میوه یکی از جذاب‌ترین و خوش‌طعم‌ترین انواع ترشی است که برای تهیه آن می‌توانید از انواع میوه‌های مختلف استفاده کنید. اگر دوست دارید روش تهیه ترشی با انواع میوه‌ها را یاد بگیرید و ترشی‌هایی متفاوت با میوه‌های فصل درست کنید، بهتر است در این مقاله با ما همراه باشید.



با طرز تهیه انواع ترشی میوه آشنا شوید


یکی از ساده‌ترین روش‌های تهیه ترشی خانگی استفاده از میوه‌های متنوع فصل است. شما می‌توانید با استفاده از انواع میوه‌های ترش و شیرین، ترشی‌های متنوع و خوشمزه‌ای در خانه درست کنید. معمولا در طرز تهیه انواع ترشی میوه می‌توانید از ادویه‌های متنوع استفاده کنید و یا اجازه دهید عطر و بوی میوه در ترشی بپیچد و این ترشی را بدون هیچ ادویه اضافه‌ای آماده کنید.

یکی از محبوب‌ترین انواع ترشی میوه، ترشی مخلوط است. در طرز تهیه ترشی میوه مخلوط معمولا از ترکیب انواع میوه‌های خرد شده یا میوه‌های میکس شده استفاده می‌شود. برای تهیه ترشی لیته میوه بهتر است از مقداری ادویه و طعم‌دهنده نیز استفاده کنید.

برای تهیه انواع ترشی میوه معمولا علاوه بر میوه از سبزیجات خشک شده، انواع سرکه، ادویه جات مختلف مثل زردچوبه، نمک و فلفل سیاه و فلفل قرمز استفاده می‌شود. برخی نیز به ترشی میوه مقداری ادویه ترشی اضافه می‌کنند.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

طرز تهیه ترشی لیته میوه به ۲ روش با میوه های تابستانی و زمستانی​



طرز تهیه ترشی لیته میوه به ۲ روش با میوه های تابستانی و زمستانی


شاید کمتر کسی اسم ترشی لیته میوه را شنیده باشد اما لیته میوه یکی از انواع ترشی تابستانی و زمستانی خوشمزه‌ است که در کنار غذا سرو می‌شود. این چاشنی خوشمزه را می‌توان با میوه‌های مختلف تابستانی و زمستانی درست کرد و حتی میزان میوه‌های مورد استفاده در آن نیز به سلیقه خودتان بستگی دارد. در ضمن می‌توانید این ترشی میوه را شیرین، ترش، شور یا ملس هم تهیه کنید. در این مقاله طرز تهیه لیته میوه به ۲ روش با میوه‌های مختلف و روش‌های تهیه متنوع برای شما آورده‌ایم. همچنین فوت و فن‌های تهیه لیته میوه را هم می‌توانید در انتهای متن یاد بگیرید.


طرز تهیه ترشی لیته میوه (روش اول)​


لیته میوه


مدت زمان آماده سازی مواد: ۳۰ دقیقه


مواد لازم برای تهیه لیته میوه​


• کیوی:‌ ۲ عدد
• خرمالو: ۱ عدد
• سیب سبز: ۲ عدد
• هویج: ۲ عدد
• سیر: ۵ حبه
• ادویه ترشی: ۱ قاشق غذاخوری
• گلپر: ۱ قاشق مرباخوری
• سیاه دانه: ۲ قاشق غذاخوری
• سبزی ترشی (گشنیز، نعناع، مرزه، ترخون): ۵ قاشق غذاخوری
• نمک و زردچوبه: به مقدار لازم
• سرکه قرمز: به مقدار لازم

مراحل طرز تهیه ترشی لیته​


برای درست کردن ترشی لیته با میوه ابتدا باید میوه‌ها را بشویید و بعد از خشک کردن، آنها را با سرکه پوره کنید. سپس ادویه‌ها و سبزی ترشی را به مواد افزوده و در شیشه خشک و تمیز بریزید. برای آموزش جزییات بیشتر روش تهیه ترشی لیته میوه، ترتیب مراحل تهیه ترشی لیته میوه را رعایت کنید. برای خوشمزه‌تر شدن این چاشنی از فوت و فن‌های طرز تهیه آن کمک بگیرید.

مرحله اول: میوه‌ها را بشویید و پوره کنید​


در اولین مرحله از طرز تهیه ترشی لیته میوه، ابتدا تمام میوه‌ها را به خوبی بشویید و خشک کنید یا اجازه دهید خودشان خشک شوند و آب اضافی‌شان را از دست بدهند. سپس پوست میوه‌ها را بگیرید و آن‌ها را به قطعات کوچک‌تر خرد کنید. سرکه را به همراه میوه‌های خرد شده در مخلوط‌‌کن یا غذاساز بریزید و چند دقیقه به هم بزنید.

مرحله دوم: مواد را با هم ترکیب کنید​


مواد داخل مخلوط‌کن را تا جایی بزنید که همه مواد با هم به صورت یکدست، خرد یا پوره شوند. سپس میوه‌ها را در یک کاسه یا ظرف دیگر بریزید و بقیه مواد از جمله سبزی ترشی، گلپر، ادویه و نمک مخلوط کنید. سیرها را می‌توانید بعد از پوست گرفتن یا با میوه‌ها پوره کنید و یا به صورت درسته به مواد لیته میوه اضافه کنید. پوره میوه و ادویه‌ها را با هم ترکیب کنید تا کاملا با هم مخلوط شوند.


مرحله سوم: مایه لیته میوه را در بطری شیشه‌ای بریزید​


در آخرین مرحله از طرز تهیه لیته میوه، شیشه درب‌داری که می‌خواهید در آن ترشی را بریزید، بشویید و کاملا خشک کنید تا هیچ آلودگی و رطوبتی در آن وجود نداشته باشد. سپس مواد را در بطری‌ها بریزید و درب آنها را محکم ببندید تا هوا به داخل بطری‌ها نفوذ نکند. بطری‌ها را در جای خنک و دور از آفتاب قرار دهید و بعد از آماده شدن آن را سرو کنید.



طرز تهیه لیته میوه (روش دوم)​



ترشی لیته با میوه


مدت زمان آماده سازی مواد: ۱ ساعت


مواد لازم برای تهیه لیته با میوه‌های تابستانی​


• خیار: ۲۵۰ گرم
• مغز کرفس: ۴ یا ۵ ساقه
• سیب: ۲۵۰ گرم
• فلفل دلمه‌ای: ۲ عدد
• گلابی: ۲۵۰ گرم
• بادمجان: ۱ عدد (متوسط)
• هلو: ۲۵۰ گرم
• سیر: ۴ حبه
• شلیل: ۲۵۰ گرم
• زردآلو: ۲۵۰ گرم
• سیاه دانه: ۲ یا ۳ قاشق سوپ‌خوری
• هویج: ۲۵۰ گرم
• زردچوبه: نوک قاشق چای‌خوری
• سرکه: به میزان لازم
• نمک و فلفل: به میزان لازم

مراحل طرز تهیه لیته مخلوط میوه‌های تابستانی​


برای درست کردن لیته میوه به این روش، باید ابتدا بادمجان را بپزید و بعد میوه‌های دیگر را بعد از شستن در یک قابلمه کمی بپزید تا نرم شوند و آب خود را از دست بدهند. در آخر همه مواد را با هم مخلوط کنید و ادویه‌ها را اضافه کنید. اگر لیته میوه را به این روش درست کنید، زمان کمتری برای رسیدن و آماده شدن نیاز است. برای آموزش جزییات بیشتر، ادامه مراحل طرز تهیه لیته میوه را بخوانید.

مرحله اول: بادمجان‌ها را بپزید و آبکش کنید​


در اولین مرحله از طرز تهیه لیته میوه، بادمجان را بشویید و در یک قابلمه با مقداری آب بپزید. سپس آن را در آبکش قرار دهید و یک شب بگذارید بماند تا آب خود را از دست بدهد.

مرحله دوم: میوه‌ها را آماده کنید​


در این مرحله، همه میوه‌ها را بشویید و هسته و دانه‌های آن‌ها را خارج کنید. سپس آن‌ها را به همراه هویج و کرفس در یک قابلمه بریزید و مقداری آب (به اندازه نصف لیوان دسته‌دار فرانسوی) به آن‌ها اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید میوه‌ها بپزند تا حدی که آب آن‌ها کشیده شود و به خورد میوه‌ها برود.


مرحله سوم: بقیه مواد را اضافه و خرد یا چرخ کنید​


بعد از اینکه میوه‌ها پختند و نرم شدند، قابلمه را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا مواد داخل قابلمه کاملا خنک شوند. سپس تمام مواد را به همراه خیار و فلفل دلمه‌ای و بادمجان و سیر چرخ کنید یا داخل غذاساز یا مخلوط‌کن بریزید تا پوره شوند.


مرحله چهارم: سرکه و ادویه‌ها را اضافه کنید​


در این مرحله از طرز تهیه ترشی لیته میوه، سرکه، نمک، فلفل، زردچوبه و سیاه دانه را به مواد اضافه کرده و به خوبی با هم مخلوط کنید. سپس مواد ترشی را در یک بطری تمیز بریزید و درب آن را محکم ببندید. بطری را در یخچال قرار دهید. این ترشی را بعد از ۴ روز یا یک هفته می‌توانید سرو کنید.


فوت و فن‌های طرز تهیه ترشی لیته میوه​


فوت و فن های طرز تهیه ترشی لیته میوه


*برای اینکه طعم ترش سرکه، گلویتان را نزند، می‌توانید کمی شکر به مواد ترشی لیته میوه اضافه کنید تا کمی ملس شود. میزان شکر کاملا اختیاری است.
*در طرز تهیه ترشی لیته می‌توانید از میوه‌ها و سبزیجات مختلف یا از ترکیب هر دو با هم استفاده کنید.
*استفاده از سیاه دانه و ادویه ترشی برای طرز تهیه لیته میوه، می‌تواند طعم آن را خوشمزه‌تر کند.
*در صورتی‌ که میوه‌ها را بعد از پوره کردن روی حرارت کمی بپزید تا نرم شود، زمان رسیدن و جا افتادن ترشی لیته میوه، کمتر خواهد شد.
*شیشه‌هایی را که برای نگهداری لیته میوه به کار می‌برید، از جنس شیشه‌ای با درب سالم فلزی و بدون زنگ‌زدگی انتخاب کنید. اگر بطری‌ها کوچک‌تر باشند، بهتر است. در این صورت محتوای داخل بطری‌ها زود تمام می‌شود و ترشی کپک نمی‌زند.
*حتما قبل از این که مواد ترشی لیته میوه را در بطری بریزید، مطمئن باشید که بطری خشک است و هیچ رطوبتی ندارد. همچنین بطری باید عاری از آلودگی باشد تا محتویات داخل آن کپک نزند.
*حتما مواد ترشی لیته میوه را در شیشه‌های تمیز و درب‌دار بریزید تا هوا به آن‌ نفوذ نکند و از کپک زدن ترشی جلوگیری شود.
*تا قبل از رسیدن لیته میوه، درب بطری را باز نکنید و بعد از باز کردن درب بطری، آن را به یخچال منتقل کنید.
* ترشی لیته میوه برای آماده سرو شدن، بسته به روش تهیه، نیاز به حدود چند روز تا ۲ هفته زمان دارد تا برسد و جا بیفتد.

سوالات متداول​


لیته میوه چیست؟


لیته میوه چیست؟​


لیته میوه نوعی ترشی است که با ترکیب کردن میوه‌های مختلف به صورت نپخته یا پخته، تهیه و به عنوان چاشنی در کنار غذاهای اصلی سرو می‌شود. در طرز تهیه ترشی لیته میوه، می‌توانید میوه‌ها را به صورت پوره یا رنده شده درآورید و با آن لیته درست کنید.

از چه چاشنی‌هایی در لیته میوه می‌توان استفاده کرد؟​


برای طعم دادن به لیته میوه‌، می‌توانید از سرکه، آب نمک، مخلوط سرکه و آب، رب انار، تمر هندی، رب آلوچه، ترکیب شیره انگور و چاشنی‌های ترش و … برای طعم دادن به میوه‌های مورد استفاده در ترشی لیته میوه استفاده کنید.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

۵ طرز تهیه ترشی انار خوشمزه و ملس به روش بازاری و آسان​



طرز تهیه ترشی انار


ترشی انار یکی از خاص‌ترین و خوش‌رنگ و لعاب‌ترین انواع ترشی میوه است که به خاطر طعم متفاوت و لذیذی که دارد، بسیار پرطرفدار است. دستور تهیه ترشی انار بسیار ساده است و شما می‌توانید این ترشی را با رب انار یا بدون آن و با سبزیجات و صیفی‌جات مختلف مثل کلم و لبو درست کنید.


مواد لازم برای تهیه ترشی انار با سرکه​

مواد اولیهمقدار مورد نیاز
دانه انار۵۰۰ گرم
آب انار۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
سرکه۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
نمکبه مقدار لازم

مدت زمان آماده‌سازی مواد: ۱۰ دقیقه
مدت زمان پخت ترشی انار با سرکه: ۴۰ دقیقه

مراحل طرز تهیه ترشی انار با سرکه​

مراحل طرز تهیه ترشی انار با سرکه

ترشی انار با سرکه یکی از ساده‌ترین روش‌های درست کردن این ترشی خانگی است که در کمتر از ۱ ساعت آماده می‌شود. در ادامه می‌توانید با مراحل طرز تهیه ترشی انار با سرکه آشنا شوید.

مرحله اول؛ آب انار و سرکه را بجوشانید​

در اولین مرحله از طرز تهیه ترشی انار با سرکه باید در یک قابلمه آب انار را با سرکه ترکیب کنید و روی حرارت متوسط قرار دهید. حدود ۳۰ دقیقه صبر کنید تا آب انار و سرکه با هم بجوشند.

مرحله دوم؛ دانه‌های انار را به ترکیب آب انار و سرکه اضافه کنید​

بعد از نیم ساعت که سرکه و آب انار جوشیدند، می‌توانید دانه‌های انار را همراه با نمک به قابلمه اضافه کنید. در صورتی که دوست دارید ترشی انار شما طعم ملس و شیرین‌تری داشته باشید، در این مرحله می‌توانید مقداری شکر بنا به سلیقه خود نیز به مواد ترشی انار اضافه کنید.

مرحله سوم؛ آماده کردن ترشی انار​

در این مرحله از طرز تهیه ترشی انار با سرکه باید شعله گاز را خاموش کنید و صبر کنید تا ترشی شما خنک شود. زمانی که ترشی کاملا سرد شد، آن را در شیشه‌های تمیز و خشک بریزید و در یخچال قرار دهید.

مواد لازم برای تهیه ترشی انار و لبو​

مواد اولیهمقدار مورد نیاز
لبو۴ عدد متوسط
دانه انار۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
شکر۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
نمک۲ قاشق چای‌خوری
سرکهبه مقدار لازم


مراحل طرز تهیه ترشی انار با لبو​

مراحل طرز تهیه ترشی انار با لبو

ترشی لبو خوشمزه است و ترشی انار و لبو خوشمزه‌تر. ترشی انار و لبو یکی از پرطرفدارترین انواع ترشی انار است که رنگ آن به طرز شگفت‌انگیزی جذاب است و مزه دلپذیری دارد. در ادامه می‌توانید با مراحل طرز تهیه ترشی لبو و انار آشنا شوید.

مرحله اول؛ لبوها را خرد کنید​

در اولین مرحله از طرز تهیه ترشی انار و لبو باید لبوها را بشویید و پوست آن‌ها را جدا کنید. سپس می‌توانید لبوها را رنده کنید و یا به صورت مکعبی برش دهید.

مرحله دوم؛ لبو را همراه با شکر و سرکه بجوشانید​

برای تهیه ترشی انار لبو لبو را همراه با شکر و سرکه بجوشانید

بعد از خرد کردن لبوها، آن‌ها را همراه با شکر و سرکه در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. چند دقیقه صبر کنید تا لبو کاملا بپزد و نرم شود. مقدار سرکه شما باید به اندازه‌ای باشد که سطح روی لبوها را بپوشاند.

مرحله سوم؛ دانه‌های انار را به لبوی پخته شده اضافه کنید​

بعد از این که لبوها نرم شدند، شعله گاز را خاموش کنید و صبر کنید تا لبوها خنک شوند. سپس دانه‌های انار را همراه با نمک اضافه کنید. مواد را به خوبی ترکیب کنید و سپس در یک شیشه تمیز و خشک بریزید. اگر سرکه ترشی کم است، مقداری سرکه به آن اضافه کنید. شیشه ترشی را برای ۳ تا ۵ روز در یخچال قرار دهید تا ترشی انار خوشمزه شما آماده شود.

مواد لازم برای تهیه ترشی انار با کلم قرمز​

مواد اولیهمقدار مورد نیاز
کلم قرمز۲۰۰ گرم
انار۳ عدد
فلفل سبز۵ عدد
ساقه کرفس خرد شده۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
گوجه گیلاسی۱۰ عدد
سیر خرد شده۱ بوته
پودر فلفل قرمز۱ قاشق چای‌خوری
آب انار۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
سرکه سفیدبه مقدار لازم
نمکبه مقدار لازم

طرز تهیه ترشی انار و کلم قرمز​

طرز تهیه ترشی انار و کلم قرمز

برای تهیه ترشی انار و کلم قرمز ابتدا باید کلم و ساقه کرفس را به صورت ریز خرد کنید. سپس انار را دانه کنید. کلم، انار، فلفل سبز، کرفس، گوجه، سیر، آب انار را همراه با سرکه و فلفل و نمک در یک ظرف بزرگ بریزید و خوب با هم ترکیب کنید. حالا ترشی را در شیشه‌های خشک و تمیز بریزید و یک ماه صبر کنید تا ترشی شما آماده شود.

مواد لازم برای تهیه ترشی انار با رب انار​

مواد اولیهمقدار مورد نیاز
رب انار ترش۱ و نیم لیوان فرانسوی دسته‌دار
بادمجان کبابی۱ عدد متوسط
هویج۲ عدد متوسط
گل کلم۱ عدد کوچک
سیب سبز ترش۲۰۰ گرم
فلفل سبز تند۱ عدد
ساقه کرفس۱ عدد
گردوی چرخ کرده۱۰۰ گرم
جوز هندی۱ قاشق چای‌خوری
نمک۱ قاشق چای‌خوری

طرز تهیه ترشی انار با رب انار​

طرز تهیه ترشی انار با رب انار

برای تهیه ترشی انار با رب انار ابتدا باید بادمجان کبابی را پوست بگیرید و با چاقوی تیز خرد کنید. سپس هویج، گل کلم، سیب ترش، فلفل سبز و کرفس را خرد کنید یا در خرد‌کن بریزید تا کاملا خرد شوند. در یک ظرف بزرگ سبزیجات خرد شده را با بادمجان کبابی، مغز گردوی چرخ شده، جوز هندی و نمک ترکیب کنید. سپس رب انار ترش را اضافه کنید. مواد را هم بزنید و در یک شیشه در بسته بریزید و برای ۱۰ روز در یخچال قرار دهید تا آماده شود.

مواد لازم برای تهیه ترشی انار ناردون​

مواد اولیهمقدار مورد نیاز
لبوی پخته و رنده شده۵۰۰ گرم
دانه انار۱ کیلوگرم
آب انار۱ لیتر
سرکه انار۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
پودر گلپر۱ قاشق غذاخوری
پودر گشنیز۲ قاشق غذاخوری
سیاه دانه۱ قاشق غذاخوری
فلفل سیاه و نمکبه مقدار لازم

روش تهیه ترشی انار ناردون​

طرز تهیه ترشی انار ناردون


ترشی ناردون یک نوع ترشی شمالی پرطرفدار است که می‌توانید به راحتی آن را در منزل آماده کنید. برای تهیه این ترشی انار ابتدا باید لبوها را بپزید و بعد رنده کنید. سپس دانه‌های انار را همراه با مقداری نمک در یک قابلمه بریزید و برای ۴ تا ۵ ساعت کنار بگذارید. آب انار و سرکه را با هم ترکیب کنید و روی حرارت قرار دهید تا برای ۲ الی ۳ دقیقه بجوشند.
در این مرحله از طرز تهیه ترشی انار شمالی باید دانه‌های انار مزه‌دار شده و لبوی رنده شده اضافه کنید. اجازه دهید مواد ترشی برای ۲ دقیقه بجوشند. سپس شعله گاز را خاموش کنید. بعد از این که ترشی ناردون خنک شد، مقداری پودر گشنیز، فلفل، سیاه دانه، گلپر و نمک به مواد اضافه کنید. ترشی خنک شده را در شیشه‌های تمیز بریزید و برای یک هفته در یخچال قرار دهید تا آماده شوند.

نکات و فوت و فن‌های طرز تهیه ترشی انار​

نکات و فوت و فن‌های طرز تهیه ترشی انار

  • در صورت تمایل می‌توانید به ترشی انار مقداری ادویه مخصوص ترشی نیز اضافه کنید.
  • اضافه کردن شکر به ترشی انار کاملا اختیاری است، اما اگر دوست دارید طعم ترشی شما کمی شیرین شود، می‌توانید مقداری شکر به آن اضافه کنید.
  • برای طعم دادن به انواع ترشی انار می‌توانید از پودر گلپر، پودر گشنیز، فلفل سیاه و سیاه دانه استفاده کنید.
  • به منظور خوش عطر و طعم شدن ترشی انار می‌توانید مقداری سیر تازه و رنده شده یا چند حبه سیر درسته نیز به آن اضافه کنید.
  • برای تهیه ترشی انار و لبو می‌توانید لبوهای پخته شده را با قالب‌های کوچک به شکل دلخواه برش دهید و بعد به ترشی اضافه کنید تا ترشی شما ظاهر جذاب‌تری پیدا کند.
  • در طرز تهیه ترشی انار بدون لبو بهتر است از آب انار طبیعی استفاده کنید.
  • به‌هیچ‌عنوان ترشی انار را در بیرون از یخچال نگهداری نکنید، این کار موجب بدرنگ شدن ترشی شما می‌شود.
  • طرز تهیه ترشک انار را بلد هستید؟

سوالات متداول​

طرز تهیه ترشی لبو و انار و سیب چگونه است؟​

برای تهیه ترشی لبو، انار و سیب باید یک عدد سیب درختی رنده شده به ترشی لبو و انار اضافه کنید.

در تهیه ترشی انار از چه نوع اناری استفاده کنیم؟​

برای درست کردن ترشی انار باید از اناری استفاده کنید که دانه آن قرمز باشد ولی خیلی سفت نباشد.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

ساده ترین طرز تهیه ترشی کیوی به ۳ روش لیته و حلقه‌ ای​



ساده ترین طرز تهیه مرحله به مرحله ترشی کیوی لیته و حلقه‌ای


ترشی کیوی یکی از انواع ترشی میوه فوری و ساده خانگی است که حاوی میزان زیادی ویتامین سی است. طرز تهیه ترشی کیوی ساده است و زمان زیادی نمی‌برد.



طرز تهیه ترشی کیوی حلقه‌ای​


طرز تهیه ترشی کیوی حلقه‌ای

مدت زمان آماده سازی و پخت ترشی کیوی: ۱۵ دقیقه​


مواد لازم برای تهیه ترشی کیوی​


  • کیوی: ۲ کیلوگرم
  • تخم گشنیز: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک: ۲ قاشق غذاخوری
  • سرکه: یک لیوان دسته‌دار فرانسوی
  • سیاه‌ دانه: دو قاشق غذاخوری
  • پوست لیموترش: ۱ قاشق غذاخوری
  • فلفل قرمز: به میزان لازم

مراحل طرز تهیه ترشی کیوی​


ساده ترین طرز تهیه مرحله به مرحله ترشی کیوی لیته و حلقه‌ای

ترشی کیوی را به صورت ترشی کیوی حلقه‌ای و ترشی لیته کیوی می‌توانید در خانه به سادگی تهیه کنید.

مرحله اول؛ خرد کردن کیوی​


در مرحله اول از طرز تهیه ترشی کیوی خانگی ساده و فوری میوه کیوی را شسته و آن را به صورت ورق ورق برش بزنید. شما می‌توانید در روش آماده کردن ترشی کیوی به جای ورق کردن و درست کردن ترشی کیوی حلقه‌ای آن‌ها را درسته در سرکه بیندازید.


مرحله دوم؛ ترکیب کردن مواد ترشی کیوی​


با چی ترشی کیوی درست کنیم؟


در این مرحله از طرز تهیه ترشی کیوی، کیوی خرد شده را درون ظرف ترشی بریزید. سپس پودر گشنیز، سیاه‌ دانه، نمک و فلفل و پوست لیمو ترش رنده شده را بر روی کیوی‌ها بپاشید. حالا سرکه را هم به مواد داخل شیشه اضافه کنید و محتویات شیشه رو خوب هم بزنید تا میوه کیوی با مواد به خوبی ترکیب شوند.

مرحله سوم؛ آماده کردن ترشی کیوی​


در مرحله آخر از طرز تهیه ترشی کیوی، درب شیشه را محکم ببندید و آن را تا زمان آماده شدن ترشی این میوه خوشمزه در جای خنک قرار دهید. پس از گذشت چهار تا پنج روز، ترشی کیوی آماده سرو است.

طرز تهیه ترشی کیوی و پرتقال​



در طرز تهیه ترشی کیوی و پرتقال باید ابتدا میوه‌ها را بشویید. سپس پوست خارجی و پوست نازک روی پرتقال را جدا کنید و پرتقال را خرد کنید. حال پوست کیوی را هم جدا کنید و آن را خرد کنید. کیوی و پرتقال خرد شده را همراه با مقداری نمک و فلفل و سرکه در شیشه بریزید و برای چند روز در یخچال قرار دهید تا ترشی شما آماده شود و کاملاً جا بیفتد.

طرز تهیه ترشی لیته کیوی​


طرز تهیه ترشی لیته کیوی


برای تهیه ترشی لیته کیوی می‌توانید از ترکیب میوه‌های مختلف در کنار کیوی استفاده کنید. برای این کار باید سیب، گلابی، پرتقال، قیسی و کیوی را به صورت ریز خرد کنید. سپس ادویه‌ها و طعم‌دهنده‌ها را اضافه کنید و همه مواد را همراه با سرکه داخل شیشه بریزید تا ترشی لیته کیوی شما آماده شود. ترشی را برای ۱۰ روز در یخچال قرار دهید تا کاملاً آماده شود.


نکات و فوت و فن‌های طرز تهیه ترشی کیوی​


نکات و فوت و فن های طرز تهیه ترشی کیوی


*برای زیباتر شدن ترشی کیوی می‌توانید کیوی‌های بزرگ و سفت را قالب بزنید.
*به منظور تهیه ترشی کیوی باید از سرکه سفید استفاده کنید.
*برای تهیه ترشی کیوی و سیب باید از مقدار برابر سیب و کیوی خرد شده همراه با نمک و سرکه استفاده کنید. برای این کار کیوی و سیب را در اندازه کوچک خرد کنید و داخل شیشه بریزید. سپس شیشه را سرکه پر کنید و کمی نمک و فلفل به آن بزنید و اجازه دهید ترشی برای ۱ هفته در دمای اتاق جای بیفتد.
*برای طرز تهیه ترشی کیوی حلقه‌ای باید از کیوی‌های سفت و کمی نرسیده استفاده کنید.
*برای طرز تهیه ترشی کیوی و موز باید از موز و کیوی کمی سفت‌تر در ترشی استفاده کنید.


سوالات متداول​


در طرز تهیه ترشی کیوی حلقه‌ای از چه نوع کیوی استفاده می‌شود؟​


برای درست کردن ترشی کیوی حلقه‌ای باید از کیوی سفت و کمی نارس استفاده کنید تا کیوی بافت خود را در ترشی از دست ندهد.

بهترین ادویه برای معطر شدن ترشی لیته کیوی چیست؟​


برای خوش عطر و طعم شدن ترشی لیته کیوی می‌توانید از مقداری تخم گشنیز استفاده کنید.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

۳ طرز تهیه ترشی زالزالک ساده و لیته با طعم خوشمزه و دستور آسان​



۳ طرز تهیه ترشی زالزالک ساده و لیته با طعم خوشمزه و دستور آسان


ترشی زالزالک یکی از متفاوت‌ترین انواع ترشی میوه خانگی است که به خاطر مزه ترش و شیرینی که دارد بسیار محبوب است. این ترشی پاییزی فواید زیادی برای سلامت دارد و درست کردن آن بسیار سریع و راحت است.

مواد لازم برای تهیه ترشی زالزالک ساده​

مواد اولیهمقدار مورد نیاز
زالزالک۱ کیلوگرم
سرکه۲ لیتر
نمکبه مقدار لازم

مدت زمان آماده‌سازی ترشی زالزالک ساده: ۱۵ دقیقه

مراحل طرز تهیه ترشی زالزالک خانگی​

مراحل طرز تهیه ترشی زالزالک خانگی

در طرز تهیه ترشی زالزالک ساده معمولا از هیچ طعم‌دهنده و ادویه خاصی استفاده نمی‌شود. معمولا از این ترشی برای دورچین غذاها و تزیین انواع خوراک استفاده می‌شود. اما چگونه ترشی زالزالک خوشمزه درست کنیم؟ در ادامه مراحل طرز تهیه ترشی زالزالک ساده خانگی را دنبال کنید.

مرحله اول؛ زالزالک‌ها را بشویید​

در اولین مرحله از طرز تهیه ترشی زالزالک باید زالزالک‌ها به خوبی بشویید. برای این کار باید آن‌ها را در ظرف آب سرد بریزید و کمی نمک به آن اضافه کنید. حدود ۱۰ دقیقه صبر کنید و بعد زالزالک‌ها را چند دور آبکشی کنید تا کاملا تمیز شوند.

مرحله دوم؛ زالزالک‌ها را خشک کنید​

بعد از این که زالزالک‌ها را شستید، یک پارچه پهن کنید و آن‌ها را روی پارچه بریزید تا آب اضافه آن‌ها گرفته شود. در این مرحله زالزالک‌ها باید کاملا خشک شوند. خیس بودن زالزالک ممکن است موجب کاهش ماندگاری و کپک زدن زودهنگام ترشی شود.

مرحله سوم؛ ترشی زالزالک را در شیشه بریزید تا برسد​

در یک شیشه مناسب مقداری زالزالک بریزید. کمی نمک و مقداری سرکه به آن اضافه کنید. مقدار سرکه باید طوری باشد که کاملا روی زالزالک‌ها را بپوشاند و ظرف را پر کند. حالا درب شیشه را محکم کنید و آن را در مکانی خشک و خنک قرار دهید تا ترشی شما آماده شود. معمولا رسیدن ترشی زالزالک حدود ۲ ماه طول می‌کشد. بعد از اینکه ترشی درست شد، آن را در یخچال قرار دهید و از آن در کنار غذاها و برای دورچین غذاها استفاده کنید.

مواد لازم برای تهیه ترشی لیته زالزالک​

مواد اولیهمقدار مورد نیاز
زالزالک۵۰۰ گرم
سرکه سیب۳۰۰ میلی‌لیتر
آب۳۰۰ میلی‌لیتر
شکر۱۷۰ گرم
نمک۱/۲ قاشق چای‌خوری
فلفل سیاهبه مقدار لازم
سیر۲ تا ۳ حبه

مراحل طرز تهیه ترشی زالزالک خانگی به صورت لیته​

مراحل طرز تهیه ترشی زالزالک خانگی به صورت لیته

در یکی دیگر از روش‌های درست کردن ترشی زالزالک لیته، باید زالزالک‌ها را له کنید و ترشی را به صورت لیته آماده کنید. در ادامه آن بخش می‌توانید با مراحل طرز تهیه ترشی لیته زالزالک آشنا شوید.

مرحله اول؛ زالزالک‌ها را بشویید​

در اولین مرحله از طرز تهیه ترشی لیته زالزالک باید زالزالک‌ها را با آب سرد بجوشید و سپس روی پارچه پهن کنید تا خشک شوند.

مرحله دوم؛ زالزالک‌ها را بجوشانید​

بعد از این که زالزالک‌ها خشک شدند، باید آن‌ها را با کمک چاقو نصف کنید و هسته زالزالک‌ها را جدا کنید. سپس گوشت زالزالک را همراه با آب و سرکه در یک قابلمه بریزید و بجوشانید. اجازه دهید زالزالک‌ها برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بجوشند و نرم شوند.

مرحله سوم؛ پوره زالزالک‌ها را با شکر بجوشانید​

برای تهیه ترشی زالزالک پوره زالزالک‌ها را با شکر بجوشانید

در این مرحله از طرز تهیه ترشی زالزالک باید شکر را به زالزالک‌ها اضافه کنید و مواد را روی حرارت ملایم قرار دهید. سپس شعله گاز را خاموش کنید. در این مرحله می‌توانید سیر خرد شده یا رنده شده را به ترشی اضافه کنید.

مرحله چهارم؛ ترشی لیته زالزالک را در شیشه بریزید​

بعد از اینکه شعله گاز را خاموش کردید، مقداری نمک و فلفل سیاه به ترشی اضافه کنید و سپس صبر کنید تا ترشی شما خنک شود. حالا می‌توانید ترشی زالزالک را در شیشه خشک و تمیز بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

مواد لازم برای تهیه ترشی زالزالک قرمز و خیار شور​

مواد اولیهمقدار مورد نیاز
زالزالک۵۰۰ گرم
خیار قلمی کوچک۲ کیلوگرم
آب جوشیده سرد۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
سرکه۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
نمکبه مقدار لازم

طرز تهیه ترشی زالزالک قرمز و خیارشور​

طرز تهیه ترشی زالزالک با خیارشور

برای تهیه ترشی زالزالک قرمز و خیارشور ابتدا باید زالزالک‌ها و خیارها را بشویید و روی پارچه پهن کنید تا کاملا خشک شوند. حالا خیارها را خرد کنید و همراه با زالزالک در شیشه‌های تمیز و خشک بریزید. در هر شیشه به مقدار مساوی از آب و سرکه استفاده کنید و مقداری نمک به ترشی اضافه کنید.
می‌توانید طعم ترشی را بچشید و نمک را به اندازه‌ای اضافه کنید که ترشی مزه خوبی پیدا کند. در نهایت درب شیشه را محکم ببندید و آن را برای چند روز در بیرون از یخچال بگذارید و بعد به یخچال منتقل کنید. معمولا بعد از چند هفته ترشی شما آماده می‌شود و می‌توانید آن را در کنار انواع غذاها میل کنید.

نکات و فوت و فن‌های طرز تهیه ترشی زالزالک​

نکات و فوت و فن‌های طرز تهیه ترشی زالزالک

  • برخی افراد برای خوشمزه‌تر شدن ترشی زالزالک مقداری شکر به آن اضافه می‌کنند.
  • برای تهیه ترشی زالزالک می‌توانید از زالزالک زرد یا قرمز استفاده کنید.
  • اگر اندازه زالزالک‌ها درشت باشد، معمولا رسیدن ترشی حدود ۳ ماه طول می‌کشد.
  • برای این که طعم ترشی شما متعادل‌تر شود و سرکه آن کمتر شود، می‌توانید از مقداری آب جوشیده نیز استفاده کنید. برای این کار باید از مقدار برابر آب جوشیده و سرکه همراه با کمی نمک استفاده کنید.
  • ترشی زالزالک خواص زیادی دارد. مهم‌ترین خواص زالزالک و ترشی آن می‌توان به درمان اسهال خونی، تقویت قلب و معده، درمان کم خونی و سل، کمک به بهبود روماتیسم، افزایش اشتها و همچنین درمان آریتمی قلب اشاره کرد.
  • برای افزایش ماندگاری ترشی زالزالک بهتر است از سرکه خالص استفاده کنید و سرکه را برای چند دقیقه بجوشانید و سپس با زالزالک‌ها ترکیب کنید.
  • در صورت تمایل می‌توانید از فلفل سبز یا فلفل قرمز خرد شده برای طعم دادن به ترشی زالزالک استفاده کنید.
  • پیشنهاد می‌شود در طرز تهیه ترشی زالزالک از سرکه سیب یا سرکه خانگی استفاده کنید.
  • برای طعم دار کردن ترشی زالزالک می‌توانید از هر نوع ادویه‌ای که دوست دارید استفاده کنید.
  • می‌توانید برای تهیه ترشی زالزالک آن را با دیگر سبزیجات ترکیب کنید و به صورت ترشی مخلوط یا ترشی میوه آماده کنید. برای تهیه ترشی میوه باید هسته زالزالک را جدا کنید. سپس میوه‌های مختلف را خرد کنید. حالا می‌توانید میوه‌ای مختلف را در شیشه بریزید و مقداری سرکه، نمک و ادویه به آن اضافه کنید. ترشی را برای چند روز در بیرون از یخچال قرار دهید و بعد در یخچال بگذارید.
  • برای تهیه ترشی زالزالک حتما از شیشه خشک و تمیز استفاده کنید. در صورتی که شیشه شما خیس یا آلوده باشد، احتمال کپک زدن ترشی وجود دارد.
  • در طرز تهیه ترشی زالزالک باید از زالزالک‌های رسیده، سالم و بدون زدگی استفاده کنید. می‌توانید زالزالک‌های رسیده‌تر و له‌تر را برای تهیه لیته به کار ببرید.
  • از آن جایی که برخی از زالزالک‌ها کرمو هستند، بهتر است قبل از تهیه ترشی ابتدا زالزالک‌های مشکوک به کرمو بودن را جدا کنید و بعد ترشی را آماده کنید.
  • اضافه کردن مقداری فلفل سیاه یا فلفل قرمز پودر شده طعم بهتری به ترشی زالزالک شما می‌دهد.

سوالات متداول​

آماده شدن ترشی زالزالک چقدر طول می‌کشد؟​

به طور معمول آماده شدن ترشی زالزالک به اندازه و سایز زالزالک‌ها بستگی دارد. هر چقدر زالزالک‌هایی که برای تهیه ترشی استفاده می‌کنید، درشت‌تر باشند، زمان بیشتری برای آماده شدن آن‌ها نیاز است.

برای تهیه ترشی زالزالک از چه نوع زالزالکی استفاده کنیم؟​

در طرز تهیه ترشی زالزالک می‌توانید هم از زالزالک زرد و هم قرمز استفاده کنید. مهم‌ترین نکته برای تهیه این ترشی این است که زالزالک‌ها سالم، رسیده و بدون زردگی باشند تا ترشی شما لذیذتر شود.
 

Similar threads

بالا